|
|
#691 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Koty - część X
Cytat:
Bo jak się kota karmi "zielskiem" to kot szybko się głodny robi ![]() Nie musisz dawać im tego samego do jedzenia. Tylko wtedy musisz pilnować żeby sobie nie podjadały i dawać im np. w różnych miejscach miseczki żeby nie widziały co drugi je. Nigdy nie interesowałam się tym tematem bo moje koty nie jedzą karmy specjalistycznej, ale nie rozglądałaś się może za jakimś niedrogim zamiennikiem, który ma w składzie coś więcej niż zboże? tyle karm jest dostępnych na rynku czasem nawet za śmieszne pieniądze można kupić dobrą karmę? Może na zoo+ coś się znajdzie dla wrażliwych? Do tego mokra? Jeśli chodzi o rozwolnienie. Można przeczekać bo np. to jednorazowy kupon. Jeśli nie polecam lakcid (niektóre koty zlizują z łyżeczki innym trzeba dać strzykawką), smecta też jest ok, węgiel, ale szczerze mówiąc nie bardzo wiem jak to kotu podać . Ja się ostatnio wycwaniłam i kupiłam sobie małą paczkę RC gastro indestinal (wetka mi kiedyś poradziła) 400g kosztuje coś koło 14 zł i jak mają rzadką kupę daje im do jedzenia dosłownie garstkę i przechodzi.
|
|
#692 | ||
|
Konto usunięte
|
Czy któraś z was miała problem z łupieżem u kota?
---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() ZOO+ Ostatnio nie mogłam się dogadać z kurierem (GLS), więc teraz wybrałam DPD (nowa opcja). To co się okazało? Że jak idiotka czekałam prawie tydzień, a paczka gdzieś zaginęła Napisałam do nich, szybko odpisali i niemal natychmiast wysłali paczkę Do tej pory nie miałam żadnych problemów (zazwyczaj płaciłam z góry przelewem, teraz drugi czy trzeci raz wybrałam opłatę po 14 dniach).
|
||
|
|
|
#693 |
|
Raczkowanie
|
chyba się na tych karmach kompletnie nie znam. Chciałam dobrze i wybierałam to co mi weterynarz polecała. Dziękuję za odpowiedź. Zobacze jak będzie z nim jutro a jak nie to zacznę od smecty bo to mam w domu
|
|
|
|
#694 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#695 | |
|
Wredna Ruda Beczka Soli
|
Cytat:
Ze wszystkim to mi się z 6 uzbiera
|
|
|
#696 |
|
Konto usunięte
|
Ja mam 1% przy płaceniu przelewem...
|
|
|
|
#697 |
|
KOTerator
|
Ja ich chwaliłam przez 4 lata, ale to co zrobili mi się bardzo nie podoba
.
|
|
|
|
#698 |
|
Wredna Ruda Beczka Soli
|
Za jakieś 15 złotych można sobie wykupić roczny "abonament" na zniżkę 5% na rok.
Przy większych zakupach, nawet przy zamówieniu w którym kupuje się rabat, obniża on na tyle cenę zakupów, że taniej wychodzi niż bez wkładania go do koszyka
|
|
#699 |
|
KOTerator
|
Ja mam -5% na trzy lata, -3% zamówienie zbiorcze, bo zawsze mi wyjdzie ponad 400zł i -1% jak płacę z góry, plus najczęściej kupuję to, co mają na promocji (takiej prawdziwej, nie takiej kiedy napiszą, że taniej a tak naprawdę to stała cena).
|
|
|
|
#700 |
|
Zadomowienie
|
Do mnie przychodzi kot, który ma właścicieli. Dziwna ta kocia natura
|
|
|
|
#701 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kelnerka z tego baru dzwonila do mnie domofonem, ze ma maja paczke Kiedys sie takie sytuacje mi nie zdarzaly. Chyba nie bede juz wiecej kupowac drewnianego zwirku. Zamowilam zbrylajacy zwykly, o taki: http://www.zooplus.pl/shop/koty/zwir...tigerino/59227 zapach ma dziwny, jest bardzo ciezki, ale zbryla jak trzeba i w ogole sie nie roznosi po mieszkaniu. Drewniany jest tak lekki, ze Puchata pol kuwety wynosi ze soba, i nawet moja super wycieraczka nie daje rady. Mialam drewniany o duzych granulkach niby dla kotow dlugowlosych, ale on moim zdaniem slabo zbryla i wychodzi drogo.
Edytowane przez stasiek Czas edycji: 2014-09-24 o 21:28 |
|
|
|
|
#702 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#703 | ||
|
Wredna Ruda Beczka Soli
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#704 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie na rejonie jest bolek. Przyjezdzal mi o 8 rano, gdy bylam w pracy. A po poludniu nie chcial sie zjawic, bo konczy gdzie indziej ![]() W koncu zaczelam zamawiac do pracy. Teraz musze taszczyc paczki do domu. ![]() A ja zamowilam cbe na probe. Byl po 10zl. Suarka zjadla dzis surowego kurczaka. Domieszalam jej troche do barfu to tak wybierala... kombinatorka mala. Zrobie jej teraz mieszanki drobiowe. Moze jakas kaczke dostane? Tylko niech zje jeszcze troszke, bo nie mam gdzie upychac. Marze o zamrazarce. Duzej, pojemnej zamrazarce. Ja wiem... dziewczyny tu marza o torebkach MK, a ja o agd
|
|
#705 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#706 |
|
Zakorzenienie
|
zooplus wysyla poczta?
|
#707 |
|
Wtajemniczenie
|
Kupuje w zooplus.es, wiec tak. Standardowa wysylka poczta, mozna doplacic dodatkowo i wysla kurierem, ale zastrzegaja sobie, ze ze wzgledu na charakter paczki, mozliwe, ze nie bedzie takiej mozliwosci, czyli w sumie
Kiedys byla tylko i wylacznie firma kurierska.
|
#708 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#709 |
|
Wtajemniczenie
|
Robilam wczoraj sesje zdjeciowa Puchatej, na polowie zdjec wyglada jakby jej sie jakas krzywda dziala, kot, ktorego w domu bija
|
#710 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miłego dnia ![]() ![]()
|
|
#711 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#712 |
|
KOTerator
|
Czemu słabo?
|
|
|
|
#713 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I jeszcze żeby miejsce na nią mieć, nie? U mnie był plan, że stanie w piwnicy... ale na razie to nawet wejść się tam nie da. Rewir męża a raczej bajzel męża ![]() Cytat:
![]() Zbieram się rano do pracy. Słyszę: Suara (zwana teraz Lunką, czyli wyjcem) warczy Myślę o co chodzi? Ona warczy jak robala złapie. Zaglądam w pyszczek nic nie ma. A kot zjeżony i dalej warczy. Nasłuchuję: matka polka wypuściła swoją rozdartą latorośl na klatkę. Bachor stoi na drugim piętrze przy barierce (ok. 2-3 lata) i drze się wniebogłosy. Wyskoczyłam na klatkę i pytam: o co chodzi? co to za wrzaski? Dziecko schowało się na chwilę. A jak zamknęłam drzwi znowu zaczęło się drzeć. Wyszłam znowu i tym razem już głośniej pytam dlaczego się tak drze? Wyszła mamusia, zabrała dziecko. Nawet dzień dobry nie powiedziała, nie mówiąc o przepraszam. Co to za metody wychowawcze? Ja jak mi kot skacze po domu to nie wypuszczam go na klatkę żeby tam skakał tylko się nim zajmuję. Wyciągam wędkę i się bawimy. Chciałam kota to się nim opiekuję. To, że ona i jej bachor już nie śpi nie znaczy, że cały blok ma na równe nogi stanąć
|
|
#714 |
|
Nie depcze krokusów
|
Kusum - dobre
masz kota pasterskiego
|
|
#715 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#716 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czemu? Ona właśnie ma rabat dla schronisk, bo to chyba pod jedno podchodzi. A zawsze 10% lepsze niż 0%, nie sądzisz? ![]() ---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- Czyli lepiej jakby nie mieli w ogóle? Jak zamawiają za co najmniej 400 zł (bo wtedy wchodzi zniżka) to mają 40 zł mniej do zapłacenia. To sporo. Zawsze jakaś oszczędność.
|
|
#717 |
|
KOTerator
|
Zooplus nie ma obowiązku wspierać schroniska... To sklep nastawiony na zysk jak każdy inny, chwała im za te 10%, zamawiając w innym sklepie zapłaciliby pełną kwotę plus koszty przesyłki, z zooplusa mogą zamówić za nawet -14% a za punkty wrzucić do koszyka jakieś drobiazgi i sprzedać je jako cegiełki na all, słabo to nie wygląda
.
Edytowane przez monika_sonia Czas edycji: 2014-09-25 o 09:23 |
|
|
|
#718 |
|
Nie depcze krokusów
|
A czemu prywatna firma miałaby rozdawać towar za darmo klientom?
|
|
#719 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- Ja jestem ogromnie zadowolona z tej obniżki, chyba muszę nauczyć się więcej narzekać
|
|
#720 |
|
Zakorzenienie
|
Jej, wiadomo że zawsze lepsze 10% niż nic, to chyba oczywiste i pisanie o tym jest zbędne. Nie napisałam że to ŹLE że TYLKO 10%, według mnie powinno być więcej, ale nic tutaj nie zmienię. Nie pozostaje nic innego jak indywidualne wspieranie takich miejsc. Schroniska są w większym % pozostawione same i wielkie ukłony dla ludzi, którzy mają tyle determinacji żeby ciągnąć istnienie takich miejsc
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:08.

. Ja się ostatnio wycwaniłam i kupiłam sobie małą paczkę RC gastro indestinal (wetka mi kiedyś poradziła) 400g kosztuje coś koło 14 zł i jak mają rzadką kupę daje im do jedzenia dosłownie garstkę i przechodzi.

?
Napisałam do nich, szybko odpisali i niemal natychmiast wysłali paczkę 

Kiedys byla tylko i wylacznie firma kurierska.

a raczej bajzel męża