9 miesięcy na Poczekalni, teraz bawimy na Odchowalni. MAMUSIE LIPIEC 2014 - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-24, 21:16   #1771
mamaya
Zakorzenienie

Dot.: 9 miesięcy na Poczekalni, teraz bawimy na Odchowalni. MAMUSIE LIPIEC 2014

Oldzia, Jeremi nie wykazuje żadnych asymetrii lewa/prawa. Potwierdził Nam to neurolog i fizjoterapeuta

iPhone
mamaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 21:32   #1772
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Allegrowe łowy skończone. Jak przyjdą, to się pochwalę
Celebrinfea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 21:34   #1773
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Hej dziewczyny
Jestem mama sierpniowa, z poczatku sierpnia wiec regularnie Was podczytuje, mozna powiedziec nawet ze jestem na biezaco haha
No wiec mam pytanie, moja cora ma problemy z brzuszkiem od poczatku, najpierw pila Bebilon, po zaleceniach pediatry przeszlismy na Bebilon Comfort plus do kazdego karmienia dajemy delicol... Na poczatku byla duza poprawa, teraz niestety jakby wszystko wraca plus dodatkowo mamy zielone kupy
W nastepnym tygodniu wybierzemy sie do pediatry ale do tego czasu szukam rozwiazania sama i wlasciwie to pisze tutaj dlatego, ze duzo z Was podaje maluszkom mleko Bebiko...
Czy ktores z Waszych maluszkow tez mialo problemy brzuszkowe a po zmianie na Bebiko zniknely? Czytam ostatnio same pozytywne opinie o tym mleku i tak sobiw pomyslalam ze moze bysmy zmienili ten Bebilon Comfort ktory nie dosc ze jest cholernie drogi to jeszcze niebyt jak widac sie sprawdza
Dodam ze mala wedlug mojej pediatry ma nietolerancje laktozy ale nie mam na to zadnych badan
Mamy ktore daja swoim dzieciaczkom Bebiko wypowiedzcie sie prosze jak znajdziecie chwilke

Z gory dziekuje za kazda opinie

Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 21:39   #1774
Caramel 85
Rozeznanie

Joanna na uporczywą ciemieniuchę mogę polecić Emolium żel na ciemienuchę. U Andrzeja nie pomagały oliwki, olejuszka, no po prostu zero efektu, a po emolium zeszło pięknie

Dziewczyny nie martwcie się asymetrią, zazwyczaj mija koło 4 miesiaca, sporo dzieci ją ma.
Caramel 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 21:42   #1775
i like it
Rozeznanie

zuken ja widziałam zmianę na plus z nana na bebiko. mała przestała się prężyć i z łatwością puszcza teraz bączki oraz nie ulewa tak strasznie
i like it jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 21:44   #1776
aga__tka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Celebrinfea Pokaż wiadomość
Jupi!!! Gratulacje. Znam Twe szczęście też się cieszę jak kupę widzę.

Macie, tylko u nas jest lewa strona. mamy ją układać i bawić się sporo na prawej ale bez przegięcia.
a ja się jakoś nie cieszę może mam ich za dużo? mała robi prawie non stop znowu... tzn. robi jedną dwie normalne, ale przy każdym przebieraniu pielucha ciut brudna...
moja Teściowa nie może się nadziwić moim brakiem umiłowania do tego tematu... zawsze mnie wyprowadza z równowagi jak jest informując że np. Ola od wczoraj nie robiła, albo ona nie widziała żeby Jeremi robił, czy robił od przedwczoraj??? normalnie to nie temat dla mnie... ja na to mam totalny luz, bo mała robi aż za dużo jak dla mnie a moje starsze dzieci raczej nie mają żadnych problemów... a jak się pojawiają, to szybko znikają zdaję sobie doskonale sprawę że to problem że dzieciaki nie potrafia załatwić się w lesie ani w ubikacji na stacji, więc w podróży kicha i potem się robi zatwardzenie jeśli im się niestety w tej podróży zachce... no ale niewiele na to mogę poradzić... minimalnie obserwuję, ale bez szaleństw - oni są już na tyle duzi że sami mówią jak ich brzuch boli...
ostatnio Ola miała problem kilka dni, bo nie umiała zrobić na ubikację a postanowiła przestać korzystać z nocnika i za nic nie chciała dać się namówić, dopiero jak wymusiłam na niej żeby na chwilę usiadła na nocnik to jej się udało - na sedesie próbowała kilka razy... ale po kilku dniach i sedes udało się opanować i problemy się skończyły

co do kierunku - to ja nie umiem powiedzieć - wydaje mi się że Ola śpi na prawo częściej, ale jak na brzuchu to z kolei na lewo... sporą część dnia się śmieje i gada do karuzelki głową na wprost... jak będzie lepiej wodzić oczami za przedmiotem to jeszcze raz przetestuję... bo na razie wodzi tylko za mną, przedmioty, o ile to nie jest karuzelka są nieinteresujące
aga__tka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 21:47   #1777
Caramel 85
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Jestem mama sierpniowa, z poczatku sierpnia wiec regularnie Was podczytuje, mozna powiedziec nawet ze jestem na biezaco haha
No wiec mam pytanie, moja cora ma problemy z brzuszkiem od poczatku, najpierw pila Bebilon, po zaleceniach pediatry przeszlismy na Bebilon Comfort plus do kazdego karmienia dajemy delicol... Na poczatku byla duza poprawa, teraz niestety jakby wszystko wraca plus dodatkowo mamy zielone kupy
W nastepnym tygodniu wybierzemy sie do pediatry ale do tego czasu szukam rozwiazania sama i wlasciwie to pisze tutaj dlatego, ze duzo z Was podaje maluszkom mleko Bebiko...
Czy ktores z Waszych maluszkow tez mialo problemy brzuszkowe a po zmianie na Bebiko zniknely? Czytam ostatnio same pozytywne opinie o tym mleku i tak sobiw pomyslalam ze moze bysmy zmienili ten Bebilon Comfort ktory nie dosc ze jest cholernie drogi to jeszcze niebyt jak widac sie sprawdza
Dodam ze mala wedlug mojej pediatry ma nietolerancje laktozy ale nie mam na to zadnych badan
Mamy ktore daja swoim dzieciaczkom Bebiko wypowiedzcie sie prosze jak znajdziecie chwilke

Z gory dziekuje za kazda opinie

Jeśli pomógł delikol, to może to jednak nietolerancja laktozy? U nas też była krótkotrwała poprawa po delikolu, a odkąd przeszliśmy na mleko bezlaktozowe jest dużo lepiej. My dajemy Nan expert bezlaktozowy i młody nie ma po nim zaparć, kupencje są bardziej żółte, ogólnie mogę polecić to mleczko, z bebiko nie mam doświadczenia więc nie pomogę.
Stary 2014-09-24, 21:47   #1778
aga__tka
Zakorzenienie

Cytat:
Allegrowe łowy skończone. Jak przyjdą, to się pochwalę
ja ciuchów mam dużo, tylko że to co poszykowane to wszystko robi się ciut małe i muszę na szybko przejrzeć chyba kartony jutro... dziś odłożyłam 4pary śpioszków - wszystkie w opisie 62 ale albo się ciągną na ramionach, albo mają za krótkie nóżki...
Stary 2014-09-24, 21:49   #1779
aga__tka
Zakorzenienie

a to moja Basia w pieluszce wielo ku upamiętnieniu jaką śliczną jej kupiłam gdyby nie to spieranie kupek, to na pewno miałaby same wielo, a jakby to jeszcze tyle nie kosztowało, to kupiłabym jej 90% wzorów - te materiały są takie śliczne
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P9230418.jpg (31,2 KB, 51 załadowań)
Stary 2014-09-24, 22:11   #1780
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Caramel nam wlasnie pediatra polecila Bebilon Comfort bo mowila ze po takim calkowicie bez laktozy to wlasnie jest problem z kupkami a tego bym bardzo chciala uniknac bo mala i tak robi tylko jedna na dobe, czasem nawet rzadziej:/ i teraz jeszcze ta zielen
A u Was tez jest nietolerancja laktozy tak? Jak sie to obiawialo? Mieliscie jakies testy na to czy tak po objawach stwierdzono?

Stary 2014-09-24, 23:01   #1781
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aga__tka Pokaż wiadomość
a to moja Basia w pieluszce wielo ku upamiętnieniu jaką śliczną jej kupiłam gdyby nie to spieranie kupek, to na pewno miałaby same wielo, a jakby to jeszcze tyle nie kosztowało, to kupiłabym jej 90% wzorów - te materiały są takie śliczne
Fajna kolorystyka Ja dziś dałam czadu a stoją sobie pudła w pokoju, byłam święcie przekonana, że to moje za małe ciuchy. Musiałam mieć mega minę jak otworzyłam a tam dziecięce... I połowa już za mała... na szczęście jest i pozytyw, znalazłam tam z 10 wkładów do wielo. A już miałam dodatkowe zamawiać
Celebrinfea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-25, 03:37   #1782
joanna2228
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Caramel 85 Pokaż wiadomość
Joanna na uporczywą ciemieniuchę mogę polecić Emolium żel na ciemienuchę. U Andrzeja nie pomagały oliwki, olejuszka, no po prostu zero efektu, a po emolium zeszło pięknie

Dziewczyny nie martwcie się asymetrią, zazwyczaj mija koło 4 miesiaca, sporo dzieci ją ma.
Dziękuję bo u nas po oliwce też lipa. Jutro zakupie ;-)

---------- Dopisano o 04:37 ---------- Poprzedni post napisano o 04:33 ----------

Zuken jak pewnie czytałaś u nas po bebiko żółte kupy a po mleku Comfort zielone tyle że my nie mamy takich problemów, może lepiej spróbuj najpierw tego mleczka co napisała caramel ;-) buziaki i trzymam kciuki
przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem
by każdy poznał dzień narodzin.
Miłością tą największą
zrodzisz się w bólu swej matki,
by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki.
joanna2228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-25, 05:03   #1783
debesciara
Zadomowienie

Witam znad cyca
Kularek i agatka życzę żeby infekcje nie wracaly
Agnes Ignaś też lubi podróże, w aucie się uspokaja zawsze ale się dziadki naciesza jak tak ich nawiedzacie często

Zuken ja zmienialam z Enfamilu na Bebiko i mogę stwierdzić ze kupy stały się bardziej żółte i wybuchowe, raz mało brakowało a przy zmianie zostalabym obsrana żółtym strumieniem

Malwiska slodka Oliwcia i nie mogę się nadziwic jakie ksero tz u nas już zabowy bodziak za mały, geterki dłużej dają radę

Agatka na brzuchu odchyla się w przeciwnym kierunku ale to chyba ta sama strona jej ciałka, u nas sa skłonności ku lewej stronie a na brzuszku różnie, nie ma reguly..

Nie odmeldowalam się po szczepieniu.. wzięliśmy ta bezplatna i bardzo maly płakał... polem sobie przypomnialam o mamayowych płatkach.. jakoś się nie spodziewałam tyle płaczu bo Matyldka bardzo dobrze znosila szxzepienia... na następny raz napewno te plastry kupię Po szczepionce na zalecenie pielęgniarki dałam 2 razy czopek przeciwbolowy, wczoraj przez cały dzień nic nie dawalam już i nic się nie działo, generalnie już po szczepionce był zupełny luz maly zachowywal się jak zwykle Pielegniarka straszyla ze przy tych bezpłatnych często występuje odczyn poszczepienny ale u nas w miejscach ukloc nic się nie dzieje
Aaaa no i kawaler wazy 6 230g wydaje mi się że jest większy od Tyśki jak byla w jego wieku

A jeszcze co do częstotliwości jedzenia, u nas jest to dość rzadko.. 4-5 razy na dobę cyc plus ok 150ml mm.

Nie pamiętam co jeszcze miałam popisać :/ czytam często na tablecie a tam pola "odpowiedz" brak :/

Sent from my GT-I8190N using Wizaz Forum mobile app
debesciara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-25, 06:32   #1784
mamaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joanna2228 Pokaż wiadomość
Dziękuję bo u nas po oliwce też lipa. Jutro zakupie ;-)

---------- Dopisano o 04:37 ---------- Poprzedni post napisano o 04:33 ----------

Zuken jak pewnie czytałaś u nas po bebiko żółte kupy a po mleku Comfort zielone tyle że my nie mamy takich problemów, może lepiej spróbuj najpierw tego mleczka co napisała caramel ;-) buziaki i trzymam kciuki

Asia, po Comforcie zawsze sa zielone kupy u Dzieci i to nie jest nic dziwnego

Zuken, u Jeremiego skończyły sie problemy z brzuchem po Bebiko. Takze ja polecam.

iPhone
Stary 2014-09-25, 07:14   #1785
Marianna 54
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Iza188 Pokaż wiadomość
U nas Mikołaj lubi bardziej prawa stronę jeżeli chodzi o odwracanie głowy.
W sumie w karcie mam napisane " krecz lewostronny" ale tez mamy zalecenie jedynie pokazywać mu, ze na lewej tez sie da a no i u nas jeszcze dochodzi to, ze leżąc na wznak i patrząc na wprost przechyla głowę wlasnie w lewo (do barku)
I tak robimy. 4.11 mamy kolejna wizytę to zobaczymy czy sie cos zmieniło.

Marianna
Składalismy to co tutaj jest wymienione (na dole strony) wszystkie druki do pobrania sa w urzędzie albo na stronie. Nic ponadto. No i jak bedzie jechał twój mąż to niech on bedzie jako wnioskodawca to bedzie mogł ewentualnie cos poprawić.
Na miejscu podaje sie tez nr rachunku bankowego do przelewu to sobie przygotujcie. Chybaze chcecie odebrać w kasie
http://www.mopr.lublin.pl/?id=poradnik/s_rodzinne/sr_9

Na twoim miejscu zadzwonilabym tylko sie upewnić za ktory rok dane finansowe. Albo przygotowalabym sobie i za 2012 i za 2013.
Iza dziękuję
jedziemy razem jak będzie mało ludzi to może uda nam się załatwić a jak nie to mąż jutro pojedzie sam coby Małej tak długo nie trzymać.
4.11 do ortopedy może idziecie?

Agatka śliczna Basia
Marianna 54 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-25, 07:30   #1786
Caramel 85
Rozeznanie

Cytat:
Caramel nam wlasnie pediatra polecila Bebilon Comfort bo mowila ze po takim calkowicie bez laktozy to wlasnie jest problem z kupkami a tego bym bardzo chciala uniknac bo mala i tak robi tylko jedna na dobe, czasem nawet rzadziej:/ i teraz jeszcze ta zielen
A u Was tez jest nietolerancja laktozy tak? Jak sie to obiawialo? Mieliscie jakies testy na to czy tak po objawach stwierdzono?

My próbowaliśmy Hipp comfort, ale zupełnie nie było lepiej, potem Nan sensitive i też efektu brak w dodatku kupy zaczął robić co 3 dni zielone i rzadkie. Jak przeszliśmy na Nan bezlaktozowy też strasznie się bałam że będą zaparcia, ale jest wręcz odwrotnie kupki są codziennie 1x i ładniejsze. U nas jedyną rzeczą którą pomogła był delicol, stąd wniosek że to nietolerancja laktozy, a przerabialiśmy bobotic, debridat, infacol, biogaię itd. A objawy? Mały często płakał przy jedzeniu, chciał jeść ale strasznie mu się podczas jedzenia w brzuchu przelewało i to musiało go boleć. Zaparć typowych nie miał, kupencje nie były twarde, ale nad każdą stękał wiele godzin aż się wybudzał co chwila. Był bardzo nagazowany, strasznie dużo bączków szło i bekał wiele razy po jedzeniu, czasami już go odłożyliśmy a on w płacz więc na rączki i znów się odbiło.
Stary 2014-09-25, 07:50   #1787
joanna2228
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mamaya Pokaż wiadomość
Asia, po Comforcie zawsze sa zielone kupy u Dzieci i to nie jest nic dziwnego

Zuken, u Jeremiego skończyły sie problemy z brzuchem po Bebiko. Takze ja polecam.

iPhone
Ale były rzadkie i śmierdzące okropnie :-/ to chyba już nie jest normalne??? Tak mówiła pediatra żeby zmienić mleko bo jej nie służy.
Miłością tą największą
Stary 2014-09-25, 07:56   #1788
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Caramel no to chyba tak jak radzisz sprobujemy z tym mlekiem bez laktozy, pediatra nam mowila o Enfamilu chyba ale skoro polecasz to moze kupimy ten nan wlasnie on sie nazywa expert?
U nas objawy podobne byly wlasnie wiec masz racje ze to chyba faktycznie ta nietolerancja...
Gdzie mozna kupic ten nan? Myslisz ze moge zmienic tak z dnia na dzien czy lepiej stopniowo?

Mamaya a u Was jakie byly problemy z brzuszkiem?

Kurcze zastanawiam sie czy przejsc na ten nan czy na bebiko moze... Nie chce znowu zmieniac za czesto a z czasem chcoelismy i tak przejsc na normalne mleko... I teraz nie wiem:/

Caramel do kiedy macie zamiar dawax to bezlaktozowe?

Stary 2014-09-25, 07:57   #1789
mamaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joanna2228 Pokaż wiadomość
Ale były rzadkie i śmierdzące okropnie :-/ to chyba już nie jest normalne??? Tak mówiła pediatra żeby zmienić mleko bo jej nie służy.

Jeremi miał tak samo. Konsultowalam to z pediatrą - gastrologiem i powiedział, ze to jak najbardziej normalne w przypadku Comfortu.
Przy Pepti miał tez okropnie śmierdzące kupy, z tym, ze normalnie żółte.

Ale doskonale rozumiem dlaczego zmieniłaś mleko Ja nie byłam w stanie przewinac Jeremiego po prostu. A problemy z brzuchem wtedy były identyczne jak przy normalnym Bebilonie.

Na szczęście skończyły sie Tylko pytanie - skończenie 3 miesiecy tak na Jimmka wpłynęło czy Bebiko? Tego sie nie dowiem, ale w sumie co za różnica - wazne, ze przeszło.

iPhone
Stary 2014-09-25, 07:58   #1790
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Joanna u nas sa wlasnie zielone i mega smierdza... Strach podejsc do kolyski jak mala zrobi kupe
Wczesniej na zwyklym Bebilonie byly ladne zolte wlasnie

Stary 2014-09-25, 08:05   #1791
joanna2228
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Caramel 85 Pokaż wiadomość
My próbowaliśmy Hipp comfort, ale zupełnie nie było lepiej, potem Nan sensitive i też efektu brak w dodatku kupy zaczął robić co 3 dni zielone i rzadkie. Jak przeszliśmy na Nan bezlaktozowy też strasznie się bałam że będą zaparcia, ale jest wręcz odwrotnie kupki są codziennie 1x i ładniejsze. U nas jedyną rzeczą którą pomogła był delicol, stąd wniosek że to nietolerancja laktozy, a przerabialiśmy bobotic, debridat, infacol, biogaię itd. A objawy? Mały często płakał przy jedzeniu, chciał jeść ale strasznie mu się podczas jedzenia w brzuchu przelewało i to musiało go boleć. Zaparć typowych nie miał, kupencje nie były twarde, ale nad każdą stękał wiele godzin aż się wybudzał co chwila. Był bardzo nagazowany, strasznie dużo bączków szło i bekał wiele razy po jedzeniu, czasami już go odłożyliśmy a on w płacz więc na rączki i znów się odbiło.
Mam wrażenie że piszesz o mojej Laurze też jej się przelewa w brzuchu i beka co chwila nawet jak już beknie dwa albo trzy razy i ją odłoże to jest tak jak piszesz i do tego prawie po każdym jedzeniu ma czkawke.

---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ----------

Cytat:
Napisane przez mamaya Pokaż wiadomość
Jeremi miał tak samo. Konsultowalam to z pediatrą - gastrologiem i powiedział, ze to jak najbardziej normalne w przypadku Comfortu.
Przy Pepti miał tez okropnie śmierdzące kupy, z tym, ze normalnie żółte.

Ale doskonale rozumiem dlaczego zmieniłaś mleko Ja nie byłam w stanie przewinac Jeremiego po prostu. A problemy z brzuchem wtedy były identyczne jak przy normalnym Bebilonie.

Na szczęście skończyły sie Tylko pytanie - skończenie 3 miesiecy tak na Jimmka wpłynęło czy Bebiko? Tego sie nie dowiem, ale w sumie co za różnica - wazne, ze przeszło.

iPhone
Dokładnie jak walnęła taką zieloną to mało nie zwróciłam haha. Ale najważniejsze że wam też pomogło ;-) Moja też zaraz kończy 3 miesiące więc też się zastanawiam

---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ----------

Cytat:
Joanna u nas sa wlasnie zielone i mega smierdza... Strach podejsc do kolyski jak mala zrobi kupe
Wczesniej na zwyklym Bebilonie byly ladne zolte wlasnie

U nas smierdzialo okropnie mlekiem z domieszką ziemi i kupy i o fujj straszne to było ble.
Miłością tą największą
Stary 2014-09-25, 08:09   #1792
mamaya
Zakorzenienie

Cytat:
Caramel no to chyba tak jak radzisz sprobujemy z tym mlekiem bez laktozy, pediatra nam mowila o Enfamilu chyba ale skoro polecasz to moze kupimy ten nan wlasnie on sie nazywa expert?
U nas objawy podobne byly wlasnie wiec masz racje ze to chyba faktycznie ta nietolerancja...
Gdzie mozna kupic ten nan? Myslisz ze moge zmienic tak z dnia na dzien czy lepiej stopniowo?

Kurcze zastanawiam sie czy przejsc na ten nan czy na bebiko moze... Nie chce znowu zmieniac za czesto a z czasem chcoelismy i tak przejsc na normalne mleko... I teraz nie wiem:/

Jeremi miał klasyczne wzdęcia, wieczorami był bol brzuszka, prezenie przez około 30 minut - 1 godzinę.

Mleko powinno zmieniać sie stopniowo, ale przyznaje, ze ja zmieniłam od razu. Nic sie nie działo, wręcz było lepiej po prostu.

iPhone
Stary 2014-09-25, 08:24   #1793
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

No to teraz mam niezla rozkmine czy zmienic na ten Nan czy na Bebiko

Stary 2014-09-25, 08:28   #1794
joanna2228
Wtajemniczenie

Cytat:
No to teraz mam niezla rozkmine czy zmienic na ten Nan czy na Bebiko

Mi nawet lekarka kazała odrazu zmienić ;-) i jest druga kupa żółta i bez wysiłku
Miłością tą największą
Stary 2014-09-25, 08:31   #1795
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Joanna a wczesniej tez dawalas comfort?

Stary 2014-09-25, 08:36   #1796
mamaya
Zakorzenienie

Cytat:

Jeremi miał klasyczne wzdęcia, wieczorami był bol brzuszka, prezenie przez około 30 minut - 1 godzinę.

Mleko powinno zmieniać sie stopniowo, ale przyznaje, ze ja zmieniłam od razu. Nic sie nie działo, wręcz było lepiej po prostu.

iPhone
Stary 2014-09-25, 08:45   #1797
aga__tka
Zakorzenienie

Dzień dobry
Cytat:
Fajna kolorystyka Ja dziś dałam czadu a stoją sobie pudła w pokoju, byłam święcie przekonana, że to moje za małe ciuchy. Musiałam mieć mega minę jak otworzyłam a tam dziecięce... I połowa już za mała... na szczęście jest i pozytyw, znalazłam tam z 10 wkładów do wielo. A już miałam dodatkowe zamawiać

Cytat:
Napisane przez debesciara Pokaż wiadomość
Witam znad cyca
Kularek i agatka życzę żeby infekcje nie wracaly
Agnes Ignaś też lubi podróże, w aucie się uspokaja zawsze ale się dziadki naciesza jak tak ich nawiedzacie często

Zuken ja zmienialam z Enfamilu na Bebiko i mogę stwierdzić ze kupy stały się bardziej żółte i wybuchowe, raz mało brakowało a przy zmianie zostalabym obsrana żółtym strumieniem

Malwiska slodka Oliwcia i nie mogę się nadziwic jakie ksero tz u nas już zabowy bodziak za mały, geterki dłużej dają radę

Agatka na brzuchu odchyla się w przeciwnym kierunku ale to chyba ta sama strona jej ciałka, u nas sa skłonności ku lewej stronie a na brzuszku różnie, nie ma reguly..

Nie odmeldowalam się po szczepieniu.. wzięliśmy ta bezplatna i bardzo maly płakał... polem sobie przypomnialam o mamayowych płatkach.. jakoś się nie spodziewałam tyle płaczu bo Matyldka bardzo dobrze znosila szxzepienia... na następny raz napewno te plastry kupię Po szczepionce na zalecenie pielęgniarki dałam 2 razy czopek przeciwbolowy, wczoraj przez cały dzień nic nie dawalam już i nic się nie działo, generalnie już po szczepionce był zupełny luz maly zachowywal się jak zwykle Pielegniarka straszyla ze przy tych bezpłatnych często występuje odczyn poszczepienny ale u nas w miejscach ukloc nic się nie dzieje
Aaaa no i kawaler wazy 6 230g wydaje mi się że jest większy od Tyśki jak byla w jego wieku

A jeszcze co do częstotliwości jedzenia, u nas jest to dość rzadko.. 4-5 razy na dobę cyc plus ok 150ml mm.

Nie pamiętam co jeszcze miałam popisać :/ czytam często na tablecie a tam pola "odpowiedz" brak :/

Sent from my GT-I8190N using Wizaz Forum mobile app
no właśnie na przeciwną stronę ciałka - w jedną stronę łóżeczka... o dziwo na tę na której nie ma nic ciekawego
a jaki czopek kazała Wam podać?
nie wiem co zrobić z tymi szczepionkami już teraz zupełnie... miało być 5w1, jak nie ma to już myślałam o tych darmowych, bo te 6w1 do mnie nie przemawiają, ale Ty teraz napisałaś o tym bólu, do tego spotkałam kolegę, który mówił że znajoma pediatra stwierdziła że te skojarzone są nowszej generacji i lepsze i mniej po nich problemów... z kolei mojej Mamy znajoma pediatra 4lata temu mówiła, że w zasadzie nie ma większej różnicy, ona poleca te skojarzone 5w1, bo jeden zastrzyk i jej się wydaje że lepiej je, ale że to nie tak że tamte są złe...
no i teraz jestem w zupełnej kropce po rozmowie z tym kolegą trochę mi szkoda kasy na 6w1, bo jeszcze chciałam rota i pneumo i pneumo dla starszej...

Cytat:
Napisane przez Marianna 54 Pokaż wiadomość
Iza dziękuję
jedziemy razem jak będzie mało ludzi to może uda nam się załatwić a jak nie to mąż jutro pojedzie sam coby Małej tak długo nie trzymać.
4.11 do ortopedy może idziecie?

Agatka śliczna Basia
dzięki
Stary 2014-09-25, 08:47   #1798
joanna2228
Wtajemniczenie

Cytat:
Joanna a wczesniej tez dawalas comfort?

Tak Hipp Comfort
Miłością tą największą
Stary 2014-09-25, 09:01   #1799
malwiska
Zakorzenienie

moja mała szczepiona była tymi darmowymi szczepionkami i płakała tak samo mocno jak dzieci które miały szczepienia jedną... co do obrzęków po szczepieniach to moja nie miała, co do innych objawów to nie wiem bo daliśmy jej czopek przeciwbólowo i przeciwgorączkowo (połowe porcji)
Stary 2014-09-25, 09:04   #1800
Domi_00
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aga__tka Pokaż wiadomość
Dzień dobry

no właśnie na przeciwną stronę ciałka - w jedną stronę łóżeczka... o dziwo na tę na której nie ma nic ciekawego
a jaki czopek kazała Wam podać?
nie wiem co zrobić z tymi szczepionkami już teraz zupełnie... miało być 5w1, jak nie ma to już myślałam o tych darmowych, bo te 6w1 do mnie nie przemawiają, ale Ty teraz napisałaś o tym bólu, do tego spotkałam kolegę, który mówił że znajoma pediatra stwierdziła że te skojarzone są nowszej generacji i lepsze i mniej po nich problemów... z kolei mojej Mamy znajoma pediatra 4lata temu mówiła, że w zasadzie nie ma większej różnicy, ona poleca te skojarzone 5w1, bo jeden zastrzyk i jej się wydaje że lepiej je, ale że to nie tak że tamte są złe...
no i teraz jestem w zupełnej kropce po rozmowie z tym kolegą trochę mi szkoda kasy na 6w1, bo jeszcze chciałam rota i pneumo i pneumo dla starszej...

dzięki
Agatka, a nie możesz poczekać do października po prostu na ten pentaxim? To w sumie tylko tydzień Zaraz włączę komputer by zobaczyć Basię kiedy najlepiej zaszczepić na pneumo i meningo? Ktoś się orientuje?

My pijemy zwykły Bebilon i jest ok. Ale Młoda problemów szczególnych z brzuszkiem nigdy nie miała i zielone kupki pokonone juz dawno

Debesciara, ale nadrobił Ignaś wagę pięknie! z tym szczepieniem współczuję bardzo, jednak dla dziecka to ogromny stres

Wczoraj byłam na siłowni do 23 Dziś tez idę. Ogólnie na serio wzięłam się za siebie, fakt, mam czas dopiero od ok 21.30 by potrenować, ale jakoś mam dzięki temu więcej energii i ogólnie lepiej się czuję oby nie zabrakło mi motywacji

Edytowane przez Domi_00
Czas edycji: 2014-09-25 o 09:10
Domi_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości