|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1771 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 9 miesięcy na Poczekalni, teraz bawimy na Odchowalni. MAMUSIE LIPIEC 2014
Oldzia, Jeremi nie wykazuje żadnych asymetrii lewa/prawa. Potwierdził Nam to neurolog i fizjoterapeuta
![]() iPhone
|
|
#1772 |
|
Wtajemniczenie
|
Allegrowe łowy skończone. Jak przyjdą, to się pochwalę
|
|
|
|
#1773 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
Jestem mama sierpniowa, z poczatku sierpnia wiec regularnie Was podczytuje, mozna powiedziec nawet ze jestem na biezaco haha ![]() No wiec mam pytanie, moja cora ma problemy z brzuszkiem od poczatku, najpierw pila Bebilon, po zaleceniach pediatry przeszlismy na Bebilon Comfort plus do kazdego karmienia dajemy delicol... Na poczatku byla duza poprawa, teraz niestety jakby wszystko wraca plus dodatkowo mamy zielone kupy W nastepnym tygodniu wybierzemy sie do pediatry ale do tego czasu szukam rozwiazania sama i wlasciwie to pisze tutaj dlatego, ze duzo z Was podaje maluszkom mleko Bebiko... Czy ktores z Waszych maluszkow tez mialo problemy brzuszkowe a po zmianie na Bebiko zniknely? Czytam ostatnio same pozytywne opinie o tym mleku i tak sobiw pomyslalam ze moze bysmy zmienili ten Bebilon Comfort ktory nie dosc ze jest cholernie drogi to jeszcze niebyt jak widac sie sprawdza Dodam ze mala wedlug mojej pediatry ma nietolerancje laktozy ale nie mam na to zadnych badan Mamy ktore daja swoim dzieciaczkom Bebiko wypowiedzcie sie prosze jak znajdziecie chwilke ![]() Z gory dziekuje za kazda opinie Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#1774 |
|
Rozeznanie
|
Joanna na uporczywą ciemieniuchę mogę polecić Emolium żel na ciemienuchę. U Andrzeja nie pomagały oliwki, olejuszka, no po prostu zero efektu, a po emolium zeszło pięknie
Dziewczyny nie martwcie się asymetrią, zazwyczaj mija koło 4 miesiaca, sporo dzieci ją ma. |
|
|
|
#1775 |
|
Rozeznanie
|
zuken ja widziałam zmianę na plus z nana na bebiko. mała przestała się prężyć i z łatwością puszcza teraz bączki oraz nie ulewa tak strasznie
|
|
|
|
#1776 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może mam ich za dużo? moja Teściowa nie może się nadziwić moim brakiem umiłowania do tego tematu... zawsze mnie wyprowadza z równowagi jak jest informując że np. Ola od wczoraj nie robiła, albo ona nie widziała żeby Jeremi robił, czy robił od przedwczoraj??? normalnie to nie temat dla mnie... ja na to mam totalny luz, bo mała robi aż za dużo jak dla mnie a moje starsze dzieci raczej nie mają żadnych problemów... a jak się pojawiają, to szybko znikają ostatnio Ola miała problem kilka dni, bo nie umiała zrobić na ubikację a postanowiła przestać korzystać z nocnika i za nic nie chciała dać się namówić, dopiero jak wymusiłam na niej żeby na chwilę usiadła na nocnik to jej się udało - na sedesie próbowała kilka razy... ale po kilku dniach i sedes udało się opanować i problemy się skończyły ![]() co do kierunku - to ja nie umiem powiedzieć - wydaje mi się że Ola śpi na prawo częściej, ale jak na brzuchu to z kolei na lewo... sporą część dnia się śmieje i gada do karuzelki głową na wprost... jak będzie lepiej wodzić oczami za przedmiotem to jeszcze raz przetestuję... bo na razie wodzi tylko za mną, przedmioty, o ile to nie jest karuzelka są nieinteresujące
|
|
#1777 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1778 |
|
Zakorzenienie
|
ja ciuchów mam dużo, tylko że to co poszykowane to wszystko robi się ciut małe i muszę na szybko przejrzeć chyba kartony jutro... dziś odłożyłam 4pary śpioszków - wszystkie w opisie 62
|
#1779 |
|
Zakorzenienie
|
a to moja Basia w pieluszce wielo
ku upamiętnieniu jaką śliczną jej kupiłam gdyby nie to spieranie kupek, to na pewno miałaby same wielo, a jakby to jeszcze tyle nie kosztowało, to kupiłabym jej 90% wzorów - te materiały są takie śliczne
|
#1780 |
|
Zakorzenienie
|
Caramel nam wlasnie pediatra polecila Bebilon Comfort bo mowila ze po takim calkowicie bez laktozy to wlasnie jest problem z kupkami
a tego bym bardzo chciala uniknac bo mala i tak robi tylko jedna na dobe, czasem nawet rzadziej:/ i teraz jeszcze ta zielenA u Was tez jest nietolerancja laktozy tak? Jak sie to obiawialo? Mieliscie jakies testy na to czy tak po objawach stwierdzono? Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#1781 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja dziś dałam czadu a stoją sobie pudła w pokoju, byłam święcie przekonana, że to moje za małe ciuchy. Musiałam mieć mega minę jak otworzyłam a tam dziecięce... I połowa już za mała...
|
|
|
|
|
#1782 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bo u nas po oliwce też lipa. Jutro zakupie ;-)---------- Dopisano o 04:37 ---------- Poprzedni post napisano o 04:33 ---------- Zuken jak pewnie czytałaś u nas po bebiko żółte kupy a po mleku Comfort zielone tyle że my nie mamy takich problemów, może lepiej spróbuj najpierw tego mleczka co napisała caramel ;-) buziaki i trzymam kciuki
LAURA Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
|
|
|
|
#1783 |
|
Zadomowienie
|
Witam znad cyca
![]() Kularek i agatka życzę żeby infekcje nie wracaly Agnes Ignaś też lubi podróże, w aucie się uspokaja zawsze ale się dziadki naciesza jak tak ich nawiedzacie często ![]() Zuken ja zmienialam z Enfamilu na Bebiko i mogę stwierdzić ze kupy stały się bardziej żółte i wybuchowe, raz mało brakowało a przy zmianie zostalabym obsrana żółtym strumieniem ![]() Malwiska slodka Oliwcia i nie mogę się nadziwic jakie ksero tz u nas już zabowy bodziak za mały, geterki dłużej dają radę ![]() Agatka na brzuchu odchyla się w przeciwnym kierunku ale to chyba ta sama strona jej ciałka, u nas sa skłonności ku lewej stronie a na brzuszku różnie, nie ma reguly.. Nie odmeldowalam się po szczepieniu.. wzięliśmy ta bezplatna i bardzo maly płakał... polem sobie przypomnialam o mamayowych płatkach.. jakoś się nie spodziewałam tyle płaczu bo Matyldka bardzo dobrze znosila szxzepienia... na następny raz napewno te plastry kupię Pielegniarka straszyla ze przy tych bezpłatnych często występuje odczyn poszczepienny ale u nas w miejscach ukloc nic się nie dzieje ![]() Aaaa no i kawaler wazy 6 230g wydaje mi się że jest większy od Tyśki jak byla w jego wieku ![]() A jeszcze co do częstotliwości jedzenia, u nas jest to dość rzadko.. 4-5 razy na dobę cyc plus ok 150ml mm. Nie pamiętam co jeszcze miałam popisać :/ czytam często na tablecie a tam pola "odpowiedz" brak :/ Sent from my GT-I8190N using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#1784 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Asia, po Comforcie zawsze sa zielone kupy u Dzieci i to nie jest nic dziwnego ![]() Zuken, u Jeremiego skończyły sie problemy z brzuchem po Bebiko. Takze ja polecam. iPhone
|
|
|
#1785 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jedziemy razem jak będzie mało ludzi to może uda nam się załatwić a jak nie to mąż jutro pojedzie sam coby Małej tak długo nie trzymać. 4.11 do ortopedy może idziecie? Agatka śliczna Basia
|
|
|
|
|
#1786 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1787 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale były rzadkie i śmierdzące okropnie :-/ to chyba już nie jest normalne??? Tak mówiła pediatra żeby zmienić mleko bo jej nie służy.
LAURA Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
|
|
|
#1788 |
|
Zakorzenienie
|
Caramel no to chyba tak jak radzisz sprobujemy z tym mlekiem bez laktozy, pediatra nam mowila o Enfamilu chyba ale skoro polecasz to moze kupimy ten nan wlasnie
on sie nazywa expert?U nas objawy podobne byly wlasnie wiec masz racje ze to chyba faktycznie ta nietolerancja... Gdzie mozna kupic ten nan? Myslisz ze moge zmienic tak z dnia na dzien czy lepiej stopniowo? Mamaya a u Was jakie byly problemy z brzuszkiem? Kurcze zastanawiam sie czy przejsc na ten nan czy na bebiko moze... Nie chce znowu zmieniac za czesto a z czasem chcoelismy i tak przejsc na normalne mleko... I teraz nie wiem:/ Caramel do kiedy macie zamiar dawax to bezlaktozowe? Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#1789 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeremi miał tak samo. Konsultowalam to z pediatrą - gastrologiem i powiedział, ze to jak najbardziej normalne w przypadku Comfortu. Przy Pepti miał tez okropnie śmierdzące kupy, z tym, ze normalnie żółte. Ale doskonale rozumiem dlaczego zmieniłaś mleko Ja nie byłam w stanie przewinac Jeremiego po prostu. A problemy z brzuchem wtedy były identyczne jak przy normalnym Bebilonie.Na szczęście skończyły sie Tylko pytanie - skończenie 3 miesiecy tak na Jimmka wpłynęło czy Bebiko? Tego sie nie dowiem, ale w sumie co za różnica - wazne, ze przeszło. iPhone
|
|
|
#1790 |
|
Zakorzenienie
|
Joanna u nas sa wlasnie zielone i mega smierdza... Strach podejsc do kolyski jak mala zrobi kupe
Wczesniej na zwyklym Bebilonie byly ladne zolte wlasnie Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#1791 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
też jej się przelewa w brzuchu i beka co chwila ---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ---------- U nas smierdzialo okropnie mlekiem z domieszką ziemi i kupy i o fujj straszne to było ble.
||
|
|
|
#1792 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeremi miał klasyczne wzdęcia, wieczorami był bol brzuszka, prezenie przez około 30 minut - 1 godzinę. Mleko powinno zmieniać sie stopniowo, ale przyznaje, ze ja zmieniłam od razu. Nic sie nie działo, wręcz było lepiej po prostu. iPhone
|
|
|
#1793 |
|
Zakorzenienie
|
No to teraz mam niezla rozkmine czy zmienic na ten Nan czy na Bebiko
![]() Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#1794 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1795 |
|
Zakorzenienie
|
Joanna a wczesniej tez dawalas comfort?
Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#1796 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeremi miał klasyczne wzdęcia, wieczorami był bol brzuszka, prezenie przez około 30 minut - 1 godzinę. Mleko powinno zmieniać sie stopniowo, ale przyznaje, ze ja zmieniłam od razu. Nic sie nie działo, wręcz było lepiej po prostu. iPhone
|
|
|
#1797 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
Cytat:
a jaki czopek kazała Wam podać? nie wiem co zrobić z tymi szczepionkami już teraz zupełnie... miało być 5w1, jak nie ma to już myślałam o tych darmowych, bo te 6w1 do mnie nie przemawiają, ale Ty teraz napisałaś o tym bólu, do tego spotkałam kolegę, który mówił że znajoma pediatra stwierdziła że te skojarzone są nowszej generacji i lepsze i mniej po nich problemów... z kolei mojej Mamy znajoma pediatra 4lata temu mówiła, że w zasadzie nie ma większej różnicy, ona poleca te skojarzone 5w1, bo jeden zastrzyk i jej się wydaje że lepiej je, ale że to nie tak że tamte są złe... no i teraz jestem w zupełnej kropce po rozmowie z tym kolegą Cytat:
|
|
#1798 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak Hipp Comfort
|
|
|
#1799 |
|
Zakorzenienie
|
moja mała szczepiona była tymi darmowymi szczepionkami i płakała tak samo mocno jak dzieci które miały szczepienia jedną... co do obrzęków po szczepieniach to moja nie miała, co do innych objawów to nie wiem bo daliśmy jej czopek przeciwbólowo i przeciwgorączkowo (połowe porcji)
|
|
|
|
#1800 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zaraz włączę komputer by zobaczyć Basię kiedy najlepiej zaszczepić na pneumo i meningo? Ktoś się orientuje? My pijemy zwykły Bebilon i jest ok. Ale Młoda problemów szczególnych z brzuszkiem nigdy nie miała i zielone kupki pokonone juz dawno![]() Debesciara, ale nadrobił Ignaś wagę pięknie! z tym szczepieniem współczuję bardzo, jednak dla dziecka to ogromny stres Wczoraj byłam na siłowni do 23 Dziś tez idę. Ogólnie na serio wzięłam się za siebie, fakt, mam czas dopiero od ok 21.30 by potrenować, ale jakoś mam dzięki temu więcej energii i ogólnie lepiej się czuję oby nie zabrakło mi motywacji
Edytowane przez Domi_00 Czas edycji: 2014-09-25 o 09:10 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:37.

Tylko pytanie - skończenie 3 miesiecy tak na Jimmka wpłynęło czy Bebiko? Tego sie nie dowiem, ale w sumie co za różnica - wazne, ze przeszło.
też jej się przelewa w brzuchu i beka co chwila
Zaraz włączę komputer by zobaczyć Basię
kiedy najlepiej zaszczepić na pneumo i meningo? Ktoś się orientuje?
pięknie!
oby nie zabrakło mi motywacji