|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tygodnie lecą, trójeczka z przodu, bo w październiku czas do porodu!! :)
Cytat:
Gratulacje dla nowej mamusi i Alicji ![]()
|
|
|
|
|
#3152 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry z rana !
Pobudka na siku nie w nocy, dopiero przed 7. Dziewczyny co oznaczają takie mocne kłucia dosłownie w "piczce". W środku i na zewnątrz mam wrażenie ![]() Cytat:
Po ostrym ? Tak też potrafię A raczej potrafiłam, bo o tym jak wyglądają zbliżenia z tżem też juz nie pamiętam Cytat:
![]() A w ogóle to strasznie mi się podoba imię Twojej córci- Nela Mogłabym kiedyś podkraść, jak stanie się cud i moja druga pociecha będzie płci żeńskiej ? ![]() ![]() Cytat:
|
|
#3153 |
|
Raczkowanie
|
Witam z rana, Stasiu- bo tak sie nazywa (odpuściłam tzowi) zajmuje cały moj czas, s ze chce wiedzieć co na forum to musze nadrobić. Teraz wpadam Wam sie pozalic ze po urodzeniu odpuściłam jakiekolwiek smarowania sie, bo nawet nie myslalam o tym jak on był na Oiomie, niestety wczoraj znalazłam ROZSTĘPY!!!! A one sa z szybkiego chudnięcia, po porodzie mialam +7kg, pozniej Wam pisałam ze +5, a teraz +3. Nie odchudzam sie, samo sie robi, a jak tak szybko leci to cialo nie ogarnia :-( wiec ostrzegam Was, trzeba dbać do samego końca . Od dzis jem dwa razy wiecej zeby nie było gorzej
Skarb 06.09.2014 14:42 2230g 50cm |
|
|
|
#3154 |
|
Raczkowanie
|
Heeej
ja tak tylko na chwilkę bo zaraz zbieram się do lekarza, chyba mam zapalenie ucha ah z reszta ![]() Wczoraj byłam chyba już na ostatniej wizycie, miałam robione USG i badanie na fotelu, synuś już ułożył się baaardzo nisko, ma jakieś 2800 ale lekarz mówił, że może być trochę większy tylko przez ułożenie nie jest w stanie już tak zmierzyć. Tak czy siak nie urodzi się duży tylko średniaczek i że nie powinnam się spodziewać dużego dziecka skoro mam taki mały brzuch, myślałam, że to nie ma różnicy czy duży czy mały a jednak...Szyjkę mam już bardzo skrócona, jak to lekarz powiedział "porodu jeszcze nie widzę ale jest coraz bliżej" podsumował jeszcze, że urodzę do terminu lub przed. Wód płodowych mam dużo. Myślę, że to i dobrze, bo od paru dni boli mnie bardzo spojenie łonowe przez co ledwo chodzę, ale teraz znam przyczynę, główka uciska ![]() Mam chodzić na zapis ktg 2 razy w tygodniu. edytte i Mixi89 GRATULACJE KOCHANE!!!! Tak myślę sobie, że faktycznie poród już tuż tuż a ja też od nikogo nie wzięłam nr tel by napisać że to już, czy mogłaby mi któraś podać na priv??
|
#3155 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie , kochane!!
Mixi, gratulacje!!!!!!! Alicja- piękne imię .Ja w całości, ale dzisiaj miałam po wstaniu dużo wydzieliny, beżowej- kremowej i z nitkami krwi. Nie było tego dużo, ale to chyba efekt tych ciągłych bólów brzucha...
|
#3156 |
|
Wtajemniczenie
|
Mixi gratulacje i witamy Alicję
Agatkia jak z krwią to chyba dziś powinnas rodzic, ewentualnie jutro? Tak wnioskując z całej teorii jaką slyszalam i z własnego doświadczenia. |
|
|
|
#3157 | |||||
|
Raczkowanie
|
Witam
Piękny ten Twój brzusio. Pamiątka wspaniała. Będzie łatwo Juliuszkowi wytłumaczyć, że z Mamusi brzuszka wyszedł. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziękujemy za rady dotyczące rozstępów, na pewno wezmę je pod uwagę po porodzie i dalej będę brzuch miętosić. PurBlanka za udane zakupy. Wózek ładniutki i do tego ten kolor U mnie noc ciężka. Ale cóż się dziwić. Wieczorem naleciało mnie na takie rogaliki drożdżowe z serem i parówkami, więc przez dwie godziny je robiła i jak skończyłam, to brakło sił. Oczywiście najadłam się porządnie, a później zgaga nie z tej ziemi. Jak wstałam, to ani rąk, ani nóg nie czułam - tylko dziwny ból w stawach. Dopiero jak się rozruszałam to mi przeszło.
|
|
#3158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3159 | |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
dla Ciebie i dla Malutkiej. ![]() kl aski: :roza :![]() ![]() kl aski: :roza :Laila bardzo ładne imię, Stanisław to brzmi dumnie, a Stasiu to mega fajne zdrobnienie ![]() PurBlanka piękny wózek, bardzo ładny kolor, gdybym nie kupowała używanego to też bym wybrała szary kolor bo faktycznie pasuje do wszystkiego, a tak mam czarno-brązowy.
|
|
#3160 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Miałam głodzić dziecko przez cztery doby dla idei? Poprosiłam o mm nie dlatego, że miałam widzimisię, tylko dlatego, że nie miałam mleka na tyle, żeby wykarmić dziecko. Nie podjełam tej decyzji sama, tylko z położnymi, które bardzo chciały żebym kp, ale skoro nie było czym to zasugerowały dokarmianie (nie ciągłę karmienie mm). Waga była odpowiednia, bo podali mm, gdyby tego nie zrobili, pewnie by spadła bardziej. Nie chce mi się już nawet dyskutować, nie było Cię tam, nie widziałaś, a wiesz lepiej czemu moje dziecko płakało..Cytat:
Ale, że co wyjaśnia? Bo ja też baran ![]() Cytat:
Chyba lepiej, że średniaczek, łatwiej urodzić ![]() Współczuje zapalenia ucha.. Cytat:
Pół nocy nie spałam, tylko łapą machałam, tak mi cierpła. Już chyba wolała bym skurcze...
|
||||
|
|
|
#3161 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No to trzymam kciuki, może się w końcu rozkręci ! :kciukiCytat:
Jak On się w ogóle miewa ?O kurcze, mówisz ? Ja jestem leniem w kwestii smarowania, w ciąży się trochę zmuszam, muszę sobie przypominać o balsamie który mnie woła...Ja mam na brzuchu kilka sinych kresek. Na samym dole ![]() Cytat:
Mam nadzieję, że Olinkowi się spodoba fura i będzie mu w niej wygodnie O kurcze, ciężkie jedzenie na wieczór drożdże, ser, parówki...Pyszności, ale nie dla mnie Wieczorem nie jem nic albo tylko jakieś jabłko bo mi się nie chce, ale po takiej wyżerce spać bym nie mogła Letk_a poszła priv
Mój największy Sukces. Oli- 23.10.14 Edytowane przez PurBlanka Czas edycji: 2014-09-25 o 08:39 |
|||
|
|
|
#3162 | |||||
|
Rozeznanie
|
Dzień Dobry
![]() Gratuluję nowych tygodni wszystkim !!! I za dzisiejsze wizytowanie!!!Cytat:
Cytat:
wydaje mi się że po prostu wszystko tam się szykuje Super, że masz wózeczek i, ża zakupki sie udały!! Na pewno Cię wykończyły!!! Ale i ucieszyły ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
11 luty - 2 kreseczki ![]() 14 luty- bicie serduszka ![]() 3 październik- termin porodu ![]() Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor Chłopiec JuliuszPierwsza Dzidziolinka ![]() 41/40 Mój Aniołeczku Edytowane przez gosiakk23 Czas edycji: 2014-09-25 o 08:40 |
|||||
|
|
|
#3163 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A tak w ogóle miałaś termin na dzień po mnie ups faktycznie nie znamy dnia a ni godziny Cytat:
Dzięki za cenne wskazówki a imię jest śliczne
|
|
#3164 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A czarno brązowy też jest kolorem "funkcjonalnym" bo i szarości, brązy, beże, zielenie, pomarańcze, czerwienie...
|
|
#3165 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Witamy Alicję gratulacje
|
|
|
#3166 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak to cudnie brzmi, aż zazdroszczę, taka ze mnie zazdrośnica Myślisz, że się szykuje ? U mnie te kłucia są chwilami tak mocne, że aż ciężko wytrzymać...Bóle brzucha mnie nie łapią, nie miewałam bolesnych miesiączek Ale te kłucia w bułce mnie załamują Oj wykończyły, czuję dziś w kręgosłupie Ale jestem spokojniejsza, że już prawie wszystko mam. Zaraz się zbieram po jeszcze parę pierdółek, zrobię na gemini zakupy i będzie wszystko ![]()
|
|
#3167 |
|
Zadomowienie
|
mixi & edytte: gratulacje
Laila: u nas mial byc Stasiu, gdyby byl chlopiec. ![]() dziewczyny, czy Wam tez wyskoczyly jakies plamy na twarzy? mam takie ni to uczulenie, ni to pryszcze na policzku... nie podoba mi sie to... i swedzi.
|
#3168 |
|
Raczkowanie
|
Gosiu dziękuję, już zapisałam sobie nr do Purblanki
![]() tak czekam niby na 13 października bo taki mam termin wg USG (om 01.10) a przecież w każdej chwili może się akcja zacząć
|
#3169 | ||
|
Zadomowienie
|
Witam się po jakże cudownie przespanej nocy bez wstawania i pobudek co chwilę
![]() MIXI -GRATULACJE!!!! ![]() Cytat:
ale często tak właśnie jest mnie też tak czasem kłuje, jak mi Młoda od środka gmera w okolicach szyjki jakby się igłami bawiła i mi je wciskała od strony wnętrza brzucha w szyjkę ![]() Cytat:
chociaż we wczorajszym wydaniu to chyba były noże, a nie igły...tak bolało ![]() Laila - Staś to ładne imię przy następnym dziecku ja wybieram imię i mąż będzie musiał ustąpić
|
|
#3170 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
)Bierzecie jakąś herbatkę laktacyjną do szpitala? |
|
|
|
|
#3171 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Niech ją pessar trzyma do wtorku Myślałam, że u Ciebie się zacznie po wyjęciu krążka..A tu dalej cisza ?
|
|
#3172 |
|
Wtajemniczenie
|
Z tym kluciem związanym ze skracaniem szyjki to by się nawet zgadzało, bo też mi dokuczalo, a ostatnio przestało, a szyjka już zgładzona, więc nie ma się co skracać
Teraz czuję bóle w @ ale przy ruchach małego. Czuję jak kręci głową i to poniżej linii bikini.
|
|
|
|
#3173 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a teraz to nie wiem, czy te kłucia mają wpływ czy nie U mnie tak jakby cisza... cisza przed burzą mąż się już śmieje, że najpierw się oszczędzałam, znosiłam ten pessar i skurcze, a teraz nic szczególnego się nie dzieje i urodzę w 14 miesiącu, a nie w 9
|
|
#3174 |
|
Rozeznanie
|
Witam się z rana! I jak zwykle niespodzianki
Ale mamy tempo![]() Mixi gratulacje Laila mi się Stasiu bardzo podoba Gosia 40t to już zrobiło się poważnie ![]() Ja też miewam takie kłucia, ale to już od dosyć dawna, a moja szyjka niestety stoi w miejscu ![]() Agata no myślę, że coś jest na rzeczy
|
#3175 |
|
Raczkowanie
|
No Agatkia, w sumie wiem, że to nic nie znaczy, ale jesteś piewrsza na liście oczekujących
![]()
|
#3176 |
|
Rozeznanie
|
Ciekawe jak tam Siuska
|
#3177 | |
|
Rozeznanie
|
Mixi89 Gratulacje!
Cytat:
![]() A co do rozstępów - nie sądziłam że to w ogóle jest możliwe żeby rozstępy się robiły od chudnięcia Przerażasz mnie!!! Ja na razie nie mam nic i wolałabym żeby tak zostało... Mam nadzieję, że po porodzie też w takim razie znajdę czas na smarowanie.
|
|
|
|
|
#3178 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Po pierwsze WIELKIE OGROMNE GRATULACJE DLA MIXI I JEJ CÓRECZKI ALICJI ![]() Codziennie któraś się wypakowuje Niesamowite i te emocje jak się na wizaż wchodzi Już sie nie moge doczekać, aż dziewczyny wypuszczą do domku i zobaczymy zdjęcia maluszków Ja jestem cała obolała, jak sobie pomyślę, że mam przenosić to mi się płakać chce dosłownie, bolą mnie wszystkie mięśnie i stawy, jak w nocy potrzebuję do toalety to budze męża żeby mi wstać pomógł, bo nie jestem w stanie ![]() Tak sobie myślę, że ta natura to sobie sprytnie wymyśliła, już mi wszystko jedno jak to będzie boleć, niech ta ciąża się kończy, bo zwariuję! A jeszcze miesiąc temu trzęsłam portkami na samą myśl o porodzie ![]() Kciuki dla potrzebujących
Edytowane przez CoffeeMonster Czas edycji: 2014-09-25 o 10:57 |
|
|
|
#3179 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
Ja sie witam w 37 tygodniu 6 dni i ciaza donoszona i wizyta i zobaczymy Gratki za nowe tyg. Gosia my co czwartek. Ale u Ciebie to juz koniec Agatka ojjj to juz bliziutko... Ja/slyszalam o rozstepach ze w ciazy nic a potem ojjjjj...
|
#3180 |
|
Zadomowienie
|
Laila dobrze wiedzieć o rozstępech...
Mixi gratulacje Gosia wow 40 tc- brzmi bardzooo poważnie Daszna ja mam czerwone plamki na polikach, okrągłe, ani to pryszcze ani nic i się nie przejmuję- hormony robią swoje. Nie pisałam Wam, mój Tż, jakoś jak mała skończy 3 miesiące będzie szedł na tacierzyński zamiast mnie- ciekawe, zaskoczył mnie bardzo Tylko boję się, co z mlekiem- będę chciała odciągać, no ale nieregularne karmienie eh... Ale najpierw musi zobaczyć, jak to jest, bo ja wiem, że dałby radę- tylko czy będzie chciał Poszedłby np. na 3 miesiące, potem znowu ja itd.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:03.

A raczej potrafiłam, bo o tym jak wyglądają zbliżenia z tżem też juz nie pamiętam 
po co mamuska chodzisz bez celu?
Mogłabym kiedyś podkraść, jak stanie się cud i moja druga pociecha będzie płci żeńskiej ?
ah z reszta

kl aski:
Mam nadzieję, że Olinkowi się spodoba fura i będzie mu w niej wygodnie 

za dzisiejsze wizytowanie!!!
a imię jest śliczne
Ale te kłucia w bułce mnie załamują
Przerażasz mnie!!! Ja na razie nie mam nic i wolałabym żeby tak zostało... Mam nadzieję, że po porodzie też w takim razie znajdę czas na smarowanie.

13.12.13