|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3001 | |
|
Moderator
|
Dot.: Nasze blogi kosmetyczne - cz. XXI
Cytat:
Z inglota lubię tylko ich duży do pudru, jest rewelacyjny. no dynia dynia
|
|
|
|
|
#3002 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tak szczerze, nie wyobrażam, sobie prosić o produkt Z mojej strony to raczej propozycja partnerska... czyli mogę zaproponować promocję, w zamian za produkt... hokkaido - nie jadłam, ba nawet nie słyszałam ![]()
|
|
#3003 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ---------- Cytat:
ja lubię ich pędzle do rozcierania i mają takiego większego puchacza niby do powiek, ale ja nim rozcieram korektor pod oczami i efekt jest swietny ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3004 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
właśnie czytam o tej dyni i potrawie, rozbawił mnie ten komentarz: "takie dyniowe frytki" ![]() dla mnie to jest oczywiste, nie każdy musi pisać, ba nawet nie każdy powinien ![]() i nie wiem czy to jest kwestia nazewnictwa, czy raczej podejścia i sposobu wykonania jednak... teraz sama bardzo rzadko piszę, ale dobra się już nie rozpisuję, bo nie wiem czemu zaczynam się tłumaczyć powtórzę tylko pytającym: dla mnie to nie wstyd i jeśli czujecie się na siłach, chcecie i wiecie dokładnie co chcecie - to czemu nie... ale rozumiem swoją śmieszność z pierwszego posta na blogu
|
|
#3005 |
|
Zakorzenienie
|
znowu współprace?
zieeeew mój blog dogorywa od przeszło miesiąca, muszę reanimować trupka, jak tylko ogarnę początek roku :x jeszcze nie wszystkie sprawy podomykane
|
|
#3006 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3007 | |
|
Zakorzenienie
|
Na jednym z moich ulubionych blogów są super rady jak można sobie zarobić na blogowaniu i o czym pisać! Np. O podpaskach i stanikach!
Kto zgadnie o kim mówię? :p
|
|
|
#3008 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Moim zdaniem przy małych/średnich blogach (powiedzmy do 400 obserwatorów), zysku praktycznie nie ma Ba! Zawsze jak blogerka opublikuje wpis na temat produktu z mojego sklepu to największy wzrost jaki zauważam to liczba maili z prośbami o współpracę (i szczerze powiem, że ich nie cierpię większości już nawet nie czytam, od razu lądują w koszu)Zdecydowanie pod tym względem youtube wygrywa, w tym przypadku reklama jest zauważalna i ma ogromny efekt A teraz z punktu widzenia blogerki: Współprace mam, ale baaardzo mało, nie kręcą mnie jakoś one specjalnie, raz, że wolę sama kupować kosmetyki , dwa, że nie lubię być pod presją Także większość odrzucam. Poza tym w większości nie kręcą mnie te kosmetyki, które robią szał w blogosferze Co do zarobków - na pewno da się utrzymywać z bloga, ale tak naprawdę to są nieliczne wyjątki, typu Kominek czy Fashionelka. Niewielu się to udaje i raczej nie w branży blogerek urodowych, gdzie firmy nauczone, że te przyjmą wszystko za darmo, nie proponują pieniędzy. A nawet jak blogerka odpisze, że ok, zapłacicie 500zł, zrobię recenzję, to na miejsce takiej osoby mają 40 innych, które zrobią to za darmo ![]() Cytat:
Cytat:
Szczególnie tych małych/średnich.edit: wow, ale mnie tu dawno nie było
Edytowane przez af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc Czas edycji: 2014-09-25 o 03:53 |
|||
|
|
|
#3009 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Zaskoczyło mnie to, że wydaję "niemało"...czyli ile? Skąd takie wnioski? Zdecydowanie nie jestem rozrzutną osobą ). Tak, przyznałam, że zarabianie na blogu nie jest trudne, ale nie żyję z bloga, odrzucam 95% propozycji reklamowych i nie ma u mnie za wiele tekstów sponsorowanych. Ostatni był chyba w czerwcu ;-) Żyję z :- zajęć, które prowadzę z dziećmi - pisania rozmaitych tekstów na zlecenia Książka rzeczywiście nie została napisana dla zysku, ale nie kryję, że stanowi drobne "kieszonkowe". Dla mnie praca z dziećmi jest powołaniem, ale również źródłem utrzymania, bo jak ktoś jest w czymś dobry, to zawsze może żyć ze swojej pasji. Nie pomagają mi rodzice, nie mam spadku ani nie żeruję na facecie. Mam nadzieję, ze zaspokoiłam ciekawość, a na przyszłość polecam pytać u źródła, zamiast spekulować ;-) Z reguły odpowiadam na komentarze.
|
|
#3010 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na trądzik i przebarwienia effaclar duo+, skinoren. u mmie na blogu jest post po pielegnacji cery ze sklonnoscia do tradziku. a i jeszcze kwasy. nie ma chyba nic fajniejszego na tradzik i przebarwienia. odsylam do posta eksfoliacja w pigulce
|
|
#3011 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3012 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może nie tyle brak weny, ale może po części - chęci i niezorganizowanie czasowe. Kto wybiera się na targi do Warszawy?
|
|
|
#3013 | ||
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() Cytat:
z tego robiłam: http://baikawkuchni.blogspot.com/201...czewicy-i.html. nie dodaję mleka, a i tak jest pyszna, czasami też lubię dosypać sobie jeszcze curry ![]() Cytat:
![]() poczytałam o tej dyni i muszę spróbować, bo brzmi pysznie
|
|
#3014 | ||
|
po prostu Em :)
|
Cytat:
Wydaje mi się, że gdzieś wspominała, że nie ma zamiaru w ten sposób ich reklamować, ale może mi się pomyliło ![]() W każdym razie ja uwielbiam te pędzle, od kilku miesięcy prawie nie używam innych ![]() Cytat:
![]() Pisząc o utrzymywaniu się z bloga miałam na myśli osoby, dla których jest to główne źródło zarobków i jednocześnie wystarczające, żeby się utrzymać
|
|
|
#3015 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3016 | ||
|
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ---------- Cytat:
Jedne są oczywiście lepsze, inne gorsze - myślę, że opublikuję wkrótce wpis, które sprawdziły się u mnie najlepiej.
|
|
|
#3017 | |
|
Klientka w krawacie
|
Cytat:
Olesce i Aniołowi na Resorach...
|
|
#3018 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wtedy też nasuwają mi się uwagi: kiedy ktoś pisze o czymś na blogu, znam dokładną nazwę, w filmach natomiast bardzo często słyszę "ten krem jest super, wchłania się dobrze itd", ale nazwa nie pada, muszę wtedy przysiąść, cofnąć film i wlepiać oczy w ekran, albo łudzić się że w opisie jest wszystko zawarte. Czemu tak trudno powiedzieć dokładną nazwę? Choć nie powiem, na blogach często tytuł niewiele mówi o omawianym produkcie. Jest tylko " krem który mnie rozczarował" żeby choć marka się pojawiła, stanowiłoby to punkt zaczepienia czy warto wejść.
|
|
|
#3019 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3020 |
|
|
Dziękuję
|
|
#3021 | |
|
Konto usunięte
|
[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;4827606 6] Niewielu się to udaje i raczej nie w branży blogerek urodowych, gdzie firmy nauczone, że te przyjmą wszystko za darmo, nie proponują pieniędzy. A nawet jak blogerka odpisze, że ok, zapłacicie 500zł, zrobię recenzję, to na miejsce takiej osoby mają 40 innych, które zrobią to za darmo
![]() [/QUOTE] Właśnie dlatego twierdzę, że przyjmowanie współprac za sam kosmetyk, bez wynagrodzenia finansowego psuje rynek. ---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- Cytat:
.---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- A, i ja akurat podzielam opinię co do braku zrozumienia fenomenu Youtube .
|
|
|
|
|
#3022 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
!Cytat:
ale pewnie wcześniej tez jej niczego nie brakowało, nie wyobrażam sobie jednak żeby ojciec mi taką kasę dawał - zawsze było, że jak czegoś chcę, to muszę sobie coś zarobić albo zrobić to/tamto/siamto/itd i tak odkładać przez kilka miesięcy ![]() Za to moja ciotka potrafiła kredyt wziąć żeby mój kuzyn miał super buty, super kurtkę i super spodnie, bo takie chciał i koniec, a później płacz, krzyki, bo wolał sobie z kolegami pić, ćpać i rzeczy sprzedać za trochę trawki
Edytowane przez dimiti Czas edycji: 2014-09-25 o 11:29 |
||
|
|
|
#3023 |
|
Konto usunięte
|
O, 2001 rok, kto to wtedy miał Internet? Ja Internet miałam jakoś od 2004 i pamiętam że nikt ani z dzieciaków w klasie ani na podwórku Internetu nie miał, ba, wtedy jeszcze mało kto miał komputer.
|
|
|
|
#3024 | |
|
Klientka w krawacie
|
Cytat:
. Wcześniej chodziłam z koleżankami do jednej dziewczyny i razem szalałyśmy na czatach .
|
|
#3025 |
|
Konto usunięte
|
Pamiętam jak działało wtedy GG. Co chwile jakieś nieznajome osoby pisały, szukając znajomości przez katalog publiczny. Teraz gg to coraz częściej przeżytek.
Jeszcze tak w temacie popularności blogów - czasem napotykam blogi które mają po kilka tys. obserwatorów czy lajkerów na FB a komentarzy mają po 2-5 na notkę, zastanawia mnie taka trochę dziwna proporcja. Anulowałam moderację komentarzy bo omyłkowo skasowałam dziś jakieś. |
|
|
|
#3026 | |
|
Klientka w krawacie
|
Cytat:
|
|
#3027 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3028 |
|
|
Ja internet miałam chyba od 2000, a pierwszego bloga założyłam w 2002
|
|
#3029 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam internet od 2000 czy 2001, to był szał
Modem łączył chyba z pół godziny, każda minuta na necie była na wagę złota.
|
#3030 |
|
Rozeznanie
|
Internet w domu miałam jakoś od 2002 roku, później przerwa i od 2006 roku na stałe już był. Ah te czaty
![]() Blog miałam jakoś od 2004, wiecie takie problemy czternastolatki
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:26.

upiekłam dziś hokkaido w piekarniku, opcja grill, posypałam tymiankiem i odrobiną morskiej soli, polałam oliwą. Miałam zjeść tylko kawałeczek, bo szłam potem na squasha, nie powstrzymałam się, zjadłam całą. Uwielbiam, smakuje trochę jak pieczone kasztany, jeśli nie jadłyście, koniecznie spróbujcie
Lush & China Glaze lover!

ja lubię ich pędzle do rozcierania i mają takiego większego puchacza niby do powiek, ale ja nim rozcieram korektor pod oczami i efekt jest swietny

.
Wydaje mi się, że gdzieś wspominała, że nie ma zamiaru w ten sposób ich reklamować, ale może mi się pomyliło