Nasze blogi kosmetyczne - cz. XXI - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-24, 23:23   #3001
kasiaj85
Moderator

Dot.: Nasze blogi kosmetyczne - cz. XXI

Cytat:
Napisane przez Soso Pokaż wiadomość
Też nie znoszę youtuba, i nie ogladam tam nic, poza muzyką czasem, a i tak wolę spotify

A co do pędzli to bardzo lubię maestro i sephorę, mam też parę inglota, zupełnie niezłe.

Temat współprac mnie trochę smieszy, każdy robi co lubi i mu odpowiada, ja przyjmuję propozycję współpreac barterowych jeśli mam ochotę poznać kosmetyk i mam dowolność w pisaniu recenzji. Nigdy nie planowałam zarabiać na blogu, jest dla mnie wyłącznie przyjemnoscią i motywacją do cwiczenia w robieniu fot. Nie napisałabym raczej pierwsza do firmy, ale to głównie dlatego, że w sumie kołacze mi sie zawsze mysl, ze głupio mi byłoby prosić o coś, co sama mogę sobie kupić, skoro tak chcę to poznać

ps. dyniaaaaa upiekłam dziś hokkaido w piekarniku, opcja grill, posypałam tymiankiem i odrobiną morskiej soli, polałam oliwą. Miałam zjeść tylko kawałeczek, bo szłam potem na squasha, nie powstrzymałam się, zjadłam całą. Uwielbiam, smakuje trochę jak pieczone kasztany, jeśli nie jadłyście, koniecznie spróbujcie
Soso- siostro, powiedziałaś w kilku zdaniach to, co myslę o współpracach, dosłownie.
Z inglota lubię tylko ich duży do pudru, jest rewelacyjny.
no dynia dynia

Mój beauty blog
kasiaj85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 23:32   #3002
Patrycja Pieguska
Rozeznanie

Cytat:
Też nie znoszę youtuba, i nie ogladam tam nic, poza muzyką czasem, a i tak wolę spotify

A co do pędzli to bardzo lubię maestro i sephorę, mam też parę inglota, zupełnie niezłe.

Temat współprac mnie trochę smieszy, każdy robi co lubi i mu odpowiada, ja przyjmuję propozycję współpreac barterowych jeśli mam ochotę poznać kosmetyk i mam dowolność w pisaniu recenzji. Nigdy nie planowałam zarabiać na blogu, jest dla mnie wyłącznie przyjemnoscią i motywacją do cwiczenia w robieniu fot. Nie napisałabym raczej pierwsza do firmy, ale to głównie dlatego, że w sumie kołacze mi sie zawsze mysl, ze głupio mi byłoby prosić o coś, co sama mogę sobie kupić, skoro tak chcę to poznać

ps. dyniaaaaa upiekłam dziś hokkaido w piekarniku, opcja grill, posypałam tymiankiem i odrobiną morskiej soli, polałam oliwą. Miałam zjeść tylko kawałeczek, bo szłam potem na squasha, nie powstrzymałam się, zjadłam całą. Uwielbiam, smakuje trochę jak pieczone kasztany, jeśli nie jadłyście, koniecznie spróbujcie
kwestia oczywiście podejścia... bo prosić może i głupio, jak możemy sobie kupić...
tak szczerze, nie wyobrażam, sobie prosić o produkt
Z mojej strony to raczej propozycja partnerska... czyli mogę zaproponować promocję, w zamian za produkt...

hokkaido - nie jadłam, ba nawet nie słyszałam

Stary 2014-09-24, 23:37   #3003
Soso
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JossStone Pokaż wiadomość
Co tam pieczone w piekarniku, takie na prawdziwym ogniu to jest dopiero moc!
dynię piekę w pierkaniku, kasztanów nie piekę wcale, ale jadłam pieczone na ogniu

---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ----------

Cytat:
Napisane przez kasiaj85 Pokaż wiadomość
Soso- siostro, powiedziałaś w kilku zdaniach to, co myslę o współpracach, dosłownie.
Z inglota lubię tylko ich duży do pudru, jest rewelacyjny.
no dynia dynia
ja lubię ich pędzle do rozcierania i mają takiego większego puchacza niby do powiek, ale ja nim rozcieram korektor pod oczami i efekt jest swietny

Cytat:
Napisane przez Patrycja Pieguska Pokaż wiadomość
kwestia oczywiście podejścia... bo prosić może i głupio, jak możemy sobie kupić...
tak szczerze, nie wyobrażam, sobie prosić o produkt
Z mojej strony to raczej propozycja partnerska... czyli mogę zaproponować promocję, w zamian za produkt...

hokkaido - nie jadłam, ba nawet nie słyszałam
No jak zwał, tak zwał, nie krytykuję tego, absolutnie, po prostu samej brak mi takiej inicjatywy. A hokkaido to takie małe ciemnopomaranczowe dynie, świetne w smaku i obróbce, po umyciu i upieczeniu można zjeść też skórkę
Soso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 23:53   #3004
Patrycja Pieguska
Rozeznanie

Cytat:
dynię piekę w pierkaniku, kasztanów nie piekę wcale, ale jadłam pieczone na ogniu

---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ----------

ja lubię ich pędzle do rozcierania i mają takiego większego puchacza niby do powiek, ale ja nim rozcieram korektor pod oczami i efekt jest swietny

No jak zwał, tak zwał, nie krytykuję tego, absolutnie, po prostu samej brak mi takiej inicjatywy. A hokkaido to takie małe ciemnopomaranczowe dynie, świetne w smaku i obróbce, po umyciu i upieczeniu można zjeść też skórkę

właśnie czytam o tej dyni i potrawie, rozbawił mnie ten komentarz:
"takie dyniowe frytki"

dla mnie to jest oczywiste, nie każdy musi pisać, ba nawet nie każdy powinien
i nie wiem czy to jest kwestia nazewnictwa, czy raczej podejścia i sposobu wykonania jednak...
teraz sama bardzo rzadko piszę, ale dobra się już nie rozpisuję, bo nie wiem czemu zaczynam się tłumaczyć

powtórzę tylko pytającym: dla mnie to nie wstyd i jeśli czujecie się na siłach, chcecie i wiecie dokładnie co chcecie - to czemu nie...
ale rozumiem swoją śmieszność z pierwszego posta na blogu

Stary 2014-09-25, 00:02   #3005
Maliniarka
Zakorzenienie

znowu współprace? zieeeew

mój blog dogorywa od przeszło miesiąca, muszę reanimować trupka, jak tylko ogarnę początek roku :x jeszcze nie wszystkie sprawy podomykane
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Maliniarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-25, 00:21   #3006
DzikaWozkowa
Rozeznanie

Cytat:
---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ----------

[/COLOR]

to zależy kogo oglądasz chyba co?
Prawie zawsze czuję się zirytowana, czasami tylko troszkę mniej.

Cytat:
Napisane przez karolcia198506 Pokaż wiadomość
Ja też nie rozumiem fenomenu YT nikt mi nie wmówi, że to jest łatwiejsze od przeczytania posta na blogu
Przeczytanie zajmuje mi kilka minut a filmik trwa np 15 min z czego połowa to gadanie o pupie Maryny w poście łatwiej wyłapać potrzebne informacje bo mam wszystko w jednym miejscu a w filmiku już tak łatwo nie jest YT jest przereklamowane
Dokładnie chodzi mi o to gadanie. Chce się dowiedzieć czegoś na przykład o wykonywaniu kresek - a tu słucham o masie innych rzeczy, zanim dziewczyna przejdzie do rzeczy. Inna kwestia, że takie sieroty jak ja mają szanse nauczyć się makijażu tylko oglądając filmiki, niestety ze zdjęć nie udaje mi się załapać o co w ogóle chodzi.
Stary 2014-09-25, 02:59   #3007
MonnieB
Zakorzenienie

Na jednym z moich ulubionych blogów są super rady jak można sobie zarobić na blogowaniu i o czym pisać! Np. O podpaskach i stanikach!
Kto zgadnie o kim mówię? :p
Stary 2014-09-25, 03:51   #3008
af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc
Konto usunięte

Cytat:
właśnie zastanawiam się jak jest z tym zyskiem dla firm... skąd ta pewność, że to zawsze mega zysk? są jakieś konkretne dane w temacie?
przecież zdarzają się również sklepy, nowe, stawiające pierwsze kroki etc...
to zresztą też trochę loteria, jak mały sklep daje kosmetyk, który zostanie zjechany, to też jest taki mega zysk?

myślę, że takie sformułowanie może być sporym uproszczeniem jednak jestem też ciekawa, jak to z tymi zyskami jest...
To ja się wypowiem z punktu widzenia firmy
Moim zdaniem przy małych/średnich blogach (powiedzmy do 400 obserwatorów), zysku praktycznie nie ma
Ba! Zawsze jak blogerka opublikuje wpis na temat produktu z mojego sklepu to największy wzrost jaki zauważam to liczba maili z prośbami o współpracę (i szczerze powiem, że ich nie cierpię większości już nawet nie czytam, od razu lądują w koszu)

Zdecydowanie pod tym względem youtube wygrywa, w tym przypadku reklama jest zauważalna i ma ogromny efekt Ale tam nawet 'małe' youtuberki mają o wieeeele większe zasięgi niż średnie czy nawet duże blogi.

A teraz z punktu widzenia blogerki:
Współprace mam, ale baaardzo mało, nie kręcą mnie jakoś one specjalnie, raz, że wolę sama kupować kosmetyki , dwa, że nie lubię być pod presją Także większość odrzucam. Poza tym w większości nie kręcą mnie te kosmetyki, które robią szał w blogosferze
Co do zarobków - na pewno da się utrzymywać z bloga, ale tak naprawdę to są nieliczne wyjątki, typu Kominek czy Fashionelka. Niewielu się to udaje i raczej nie w branży blogerek urodowych, gdzie firmy nauczone, że te przyjmą wszystko za darmo, nie proponują pieniędzy. A nawet jak blogerka odpisze, że ok, zapłacicie 500zł, zrobię recenzję, to na miejsce takiej osoby mają 40 innych, które zrobią to za darmo

Cytat:
A dwa - mam milion wosków u siebie które mogę zrecenzować sobie w dowolnym czasie, bez robienia komuś reklamy za 3-4zł (bo nie wiem ile oni w hurcie płacą za sztukę, może mniej nawet).
jeśli dobrze pamiętam i nic się nie zmieniło odkąd widziałam cennik hurtowy, to koło 2,66zł/wosk

Cytat:
Napisane przez takasobie93 Pokaż wiadomość
Jakoś ciężko mi uwierzyć że jedna osoba na tysiąc . Że jedna na 50-100 osób - jestem w stanie. Chyba że produkt wyjątkowo nie trafi w gust czytelników. Poza tym są takie marki dla których nie liczy się to czy zarobią dodatkowo dzięki tej reklamie, ale po prostu polepszanie wizerunku i znajomości firmy.
Zdecydowanie przeceniasz możliwości blogerów Szczególnie tych małych/średnich.

edit: wow, ale mnie tu dawno nie było

Edytowane przez af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc
Czas edycji: 2014-09-25 o 03:53
af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-25, 03:55   #3009
Aniamaluje
Raczkowanie

Cytat:
Ja nie mówię że żyje z bloga tylko że obserwując tego bloga można odnieść wrażenie, że na nim niemało zarabia. W jednej notce pisała, że blog to z jednej strony nietrudne do zarobienia pieniądze (czy jakoś tak nie pamiętam dokładnie) a z drugiej pilnowanie faktur itp. itd. To tylko przykład, akurat tego bloga regularnie śledzę.
Hej, jestem zdziwiona dyskusją o tym z czego żyję,ale testuję sobie narzędzie do monitorowania mediów i dostałam informację, że coś tu się dzieje
Zaskoczyło mnie to, że wydaję "niemało"...czyli ile? Skąd takie wnioski? Zdecydowanie nie jestem rozrzutną osobą ). Tak, przyznałam, że zarabianie na blogu nie jest trudne, ale nie żyję z bloga, odrzucam 95% propozycji reklamowych i nie ma u mnie za wiele tekstów sponsorowanych. Ostatni był chyba w czerwcu ;-) Żyję z :
- zajęć, które prowadzę z dziećmi
- pisania rozmaitych tekstów na zlecenia
Książka rzeczywiście nie została napisana dla zysku, ale nie kryję, że stanowi drobne "kieszonkowe".
Dla mnie praca z dziećmi jest powołaniem, ale również źródłem utrzymania, bo jak ktoś jest w czymś dobry, to zawsze może żyć ze swojej pasji.
Nie pomagają mi rodzice, nie mam spadku ani nie żeruję na facecie. Mam nadzieję, ze zaspokoiłam ciekawość, a na przyszłość polecam pytać u źródła, zamiast spekulować ;-) Z reguły odpowiadam na komentarze.
Stary 2014-09-25, 07:50   #3010
mycha9393
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokrotenka18 Pokaż wiadomość
ja identycznie mam

U mnie nowa notka
Dziewczyny szukam kremu "idealnego" pod makijaż, poleciłybyście coś do cery +20 z trądzikiem i przebarwieniami
Pod makijaz matujacy effaclar matt to moja miłość.
na trądzik i przebarwienia effaclar duo+, skinoren.
u mmie na blogu jest post po pielegnacji cery ze sklonnoscia do tradziku.
a i jeszcze kwasy. nie ma chyba nic fajniejszego na tradzik i przebarwienia. odsylam do posta eksfoliacja w pigulce
kociara
kosmetyko&świecoholiczka

insta

Jesteś odpowiedzialny za to co oswoiłeś..
mycha9393 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-25, 07:57   #3011
stokrotenka18
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mycha9393 Pokaż wiadomość
Pod makijaz matujacy effaclar matt to moja miłość.
na trądzik i przebarwienia effaclar duo+, skinoren.
u mmie na blogu jest post po pielegnacji cery ze sklonnoscia do tradziku.
a i jeszcze kwasy. nie ma chyba nic fajniejszego na tradzik i przebarwienia. odsylam do posta eksfoliacja w pigulce
Poczytam dziękuję

"Matka nie musi wszystkiego rozumieć – wystarczy, żeby kochała i ochraniała. No i była dumna."
Paulo Coelho
stokrotenka18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-25, 09:30   #3012
bluegirl
Zakorzenienie

GG do bluegirl Send a message via Skype™ to bluegirl

Cytat:
Napisane przez Maliniarka Pokaż wiadomość
mój blog dogorywa od przeszło miesiąca, muszę reanimować trupka, jak tylko ogarnę początek roku :x jeszcze nie wszystkie sprawy podomykane
U mnie też cisza, pustka i wiatr tylko hula.
Może nie tyle brak weny, ale może po części - chęci i niezorganizowanie czasowe.

Kto wybiera się na targi do Warszawy?

http://bluegirl-ewa.blogspot.com/
bluegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-25, 09:45   #3013
samaraNW
Zakorzenienie

hej

Cytat:
Napisane przez karolcia198506 Pokaż wiadomość
Ja też nie rozumiem fenomenu YT nikt mi nie wmówi, że to jest łatwiejsze od przeczytania posta na blogu
Przeczytanie zajmuje mi kilka minut a filmik trwa np 15 min z czego połowa to gadanie o pupie Maryny w poście łatwiej wyłapać potrzebne informacje bo mam wszystko w jednym miejscu a w filmiku już tak łatwo nie jest YT jest przereklamowane
ja czasami oglądam jakieś filmiki, ale to rzadko i zauważyłam, że z nich bardziej można się dowiedzieć, czy produkt jest fajny czy nie, a więcej szczegółów zawsze znajdzie się na blogach.

Cytat:
a nie próbowałam marchewkowej, masz przepis jakis?
z tego robiłam: http://baikawkuchni.blogspot.com/201...czewicy-i.html. nie dodaję mleka, a i tak jest pyszna, czasami też lubię dosypać sobie jeszcze curry

Cytat:

mam takie samo podejście do współprac jak Ty

poczytałam o tej dyni i muszę spróbować, bo brzmi pysznie
Stary 2014-09-25, 09:48   #3014
emememsik
po prostu Em :)

Cytat:
Napisane przez zoila Pokaż wiadomość
Glambrush stworzyła Youtuberka, która rozesłała zestawy swoim koleżankom po fachu. Sama jest dość popularna i lubiana, więc jej widzki chętnie wsparły swoją ulubienicę. Jeżeli doda się do tego słodzące koleżanki z tysiącami odsłon to sukces murowany. Zwłaszcza, że na YT nikt nie objechał tych pędzli, na blogach pojawiały się bardziej zróżnicowane opinie .
A komu wysłała pędzle? Wydaje mi się, że gdzieś wspominała, że nie ma zamiaru w ten sposób ich reklamować, ale może mi się pomyliło

W każdym razie ja uwielbiam te pędzle, od kilku miesięcy prawie nie używam innych

Cytat:
Nie każdy lubi czytać . Poza tym YT jest łatwiejszy - można włączyć filmik w tle, gdy się sprząta/prasuje/pracuje na komputerze. Postom trzeba poświęcić większą uwagę.
Ja w ten sposób oglądam youtube, przy blogu jednak trzeba usiąść i się skupić, a filmik może lecieć w tle

Pisząc o utrzymywaniu się z bloga miałam na myśli osoby, dla których jest to główne źródło zarobków i jednocześnie wystarczające, żeby się utrzymać
Stary 2014-09-25, 09:50   #3015
mycha9393
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emememsik Pokaż wiadomość
A komu wysłała pędzle? Wydaje mi się, że gdzieś wspominała, że nie ma zamiaru w ten sposób ich reklamować, ale może mi się pomyliło

W każdym razie ja uwielbiam te pędzle, od kilku miesięcy prawie nie używam innych

Ja w ten sposób oglądam youtube, przy blogu jednak trzeba usiąść i się skupić, a filmik może lecieć w tle

Pisząc o utrzymywaniu się z bloga miałam na myśli osoby, dla których jest to główne źródło zarobków i jednocześnie wystarczające, żeby się utrzymać
Wysłała na 100% do stylizacje 2 i red lipstick monster z tego co widziałam
kociara
kosmetyko&świecoholiczka

insta

Jesteś odpowiedzialny za to co oswoiłeś..
mycha9393 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-25, 09:54   #3016
emememsik

Cytat:
Napisane przez Aniamaluje Pokaż wiadomość
Hej, jestem zdziwiona dyskusją o tym z czego żyję,ale testuję sobie narzędzie do monitorowania mediów i dostałam informację, że coś tu się dzieje
Zdradzisz, co to za narzędzie?

---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ----------

Cytat:
Dzięki W każdym razie ja bym nie oskarżała ich z góry o stronniczość, bo sama mam i chwalę te pędzle Jedne są oczywiście lepsze, inne gorsze - myślę, że opublikuję wkrótce wpis, które sprawdziły się u mnie najlepiej.
Stary 2014-09-25, 10:10   #3017
zoila
Klientka w krawacie

Cytat:

Cytat:
Olesce i Aniołowi na Resorach...

WYMIANA KSIĄŻKOWA

zoila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-25, 10:17   #3018
bluegirl
Zakorzenienie

GG do bluegirl Send a message via Skype™ to bluegirl

Cytat:
U mnie YT też leci na zasadzie głosu gdzieś w tle. Czy się kąpie, myję zęby, gotuję sprzątam, wolę to, niż radio.
Wtedy też nasuwają mi się uwagi: kiedy ktoś pisze o czymś na blogu, znam dokładną nazwę, w filmach natomiast bardzo często słyszę "ten krem jest super, wchłania się dobrze itd", ale nazwa nie pada, muszę wtedy przysiąść, cofnąć film i wlepiać oczy w ekran, albo łudzić się że w opisie jest wszystko zawarte.
Czemu tak trudno powiedzieć dokładną nazwę?

Choć nie powiem, na blogach często tytuł niewiele mówi o omawianym produkcie. Jest tylko " krem który mnie rozczarował" żeby choć marka się pojawiła, stanowiłoby to punkt zaczepienia czy warto wejść.

http://bluegirl-ewa.blogspot.com/
bluegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-25, 10:28   #3019
Aniamaluje
Raczkowanie

Cytat:
Zdradzisz, co to za narzędzie?

---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ----------

Dzięki W każdym razie ja bym nie oskarżała ich z góry o stronniczość, bo sama mam i chwalę te pędzle Jedne są oczywiście lepsze, inne gorsze - myślę, że opublikuję wkrótce wpis, które sprawdziły się u mnie najlepiej.
Oczywiście,narzędzie nazywa się MONITORI
Stary 2014-09-25, 10:31   #3020
emememsik

Dziękuję
Stary 2014-09-25, 10:47   #3021
201605161006
Konto usunięte

[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;4827606 6] Niewielu się to udaje i raczej nie w branży blogerek urodowych, gdzie firmy nauczone, że te przyjmą wszystko za darmo, nie proponują pieniędzy. A nawet jak blogerka odpisze, że ok, zapłacicie 500zł, zrobię recenzję, to na miejsce takiej osoby mają 40 innych, które zrobią to za darmo
[/QUOTE]

Właśnie dlatego twierdzę, że przyjmowanie współprac za sam kosmetyk, bez wynagrodzenia finansowego psuje rynek.

---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

Cytat:
Napisane przez Aniamaluje Pokaż wiadomość
Zaskoczyło mnie to, że wydaję "niemało"...czyli ile? Skąd takie wnioski? Zdecydowanie nie jestem rozrzutną osobą ). Tak, przyznałam, że zarabianie na blogu nie jest trudne, ale nie żyję z bloga, odrzucam 95% propozycji reklamowych i nie ma u mnie za wiele tekstów sponsorowanych. Ostatni był chyba w czerwcu ;-) Żyję z :
- zajęć, które prowadzę z dziećmi
- pisania rozmaitych tekstów na zlecenia
Książka rzeczywiście nie została napisana dla zysku, ale nie kryję, że stanowi drobne "kieszonkowe".
Dla mnie praca z dziećmi jest powołaniem, ale również źródłem utrzymania, bo jak ktoś jest w czymś dobry, to zawsze może żyć ze swojej pasji.
Nie pomagają mi rodzice, nie mam spadku ani nie żeruję na facecie. Mam nadzieję, ze zaspokoiłam ciekawość, a na przyszłość polecam pytać u źródła, zamiast spekulować ;-) Z reguły odpowiadam na komentarze.
Byłaś przykładem dużego bloga, bo porównywaliśmy duże do małych i średnich .

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

A, i ja akurat podzielam opinię co do braku zrozumienia fenomenu Youtube .
201605161006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-25, 11:28   #3022
dimiti
Zakorzenienie

Cytat:

Ja swojego pierwszego bloga miałam w wieku 12 lat, jakoś w 2006 roku. Wtedy jeszcze mało osób miało Internet. Był dość poczytny, ale to był blog z opowiadaniami. Większość osób pisało wtedy blogi z pasji ale też były popularne komentarze w stylu ''komentarz za komentarz?'' czy ''komć za komć?'' - nawet na blogach takich typowo z pasji. Nie rozumiem tego typu ''naganiania'' sobie komentarzy.
Ja mojego pierwszego chyba jak byłam w podstawówce, jakoś w 5 klasie? czyli też jak miałam 11-12 lat chyba:P to było w 2001 roku pewnie ale jestem stara!

Cytat:
Napisane przez Kle_oo Pokaż wiadomość
A po czym konkretnie odnosisz takie wrażenie? ja też pilnuję różnych faktur/rachunków/opłat itd. -choć nie mają one nic wspólnego z moim blogiem.
Warto też pamiętać, że duże/małe pieniądze to pojęcie bardzo względne. Ja pamiętam jak do LO chodziłam z dziewczyną której rodzice mieli kancelarię prawniczą - dla mnie i moich koleżanek kieszonkowe to było 50 czy 100 zł, dla niej 2000/3000 zł. Jak ja kupiłam spodnie za 50 zł no to była normalna cena, jak ona kupowała spodnie za 500-600 zł to mówiła ,że miała szczęście kupić tak tanio. jak jednego roku rodzice zabrali ją do Turcji na urlop to była chyba przez trzy tygodnie histeriia bo hotel był raptem 3 gwiazdkowy, a ona tak do tak spartańskich warunków nie była przyzwyczajona. Ot po prostu inny świat.
zapytam z ciekawości czy współpracowałaś już z jakąś firmą bądź czy taką propozycję już otrzymałaś? -bo jak nie to jak sama pisałaś prowadzisz bloga rok więc jakby to była taka łatwa kasa to przynajmniej stówkę powinnaś miesięcznie wyciągać [COLOR="Silver"]
dobrze miała ale to już też kwestia jak rodzice chcą wychować dziecko - czy prawie dorosłą osobę w tym przypadku ale pewnie wcześniej tez jej niczego nie brakowało, nie wyobrażam sobie jednak żeby ojciec mi taką kasę dawał - zawsze było, że jak czegoś chcę, to muszę sobie coś zarobić albo zrobić to/tamto/siamto/itd i tak odkładać przez kilka miesięcy
Za to moja ciotka potrafiła kredyt wziąć żeby mój kuzyn miał super buty, super kurtkę i super spodnie, bo takie chciał i koniec, a później płacz, krzyki, bo wolał sobie z kolegami pić, ćpać i rzeczy sprzedać za trochę trawki

Edytowane przez dimiti
Czas edycji: 2014-09-25 o 11:29
dimiti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-25, 11:50   #3023
201605161006
Konto usunięte

O, 2001 rok, kto to wtedy miał Internet? Ja Internet miałam jakoś od 2004 i pamiętam że nikt ani z dzieciaków w klasie ani na podwórku Internetu nie miał, ba, wtedy jeszcze mało kto miał komputer.
Stary 2014-09-25, 11:57   #3024
zoila
Klientka w krawacie

Cytat:
O, 2001 rok, kto to wtedy miał Internet? Ja Internet miałam jakoś od 2004 i pamiętam że nikt ani z dzieciaków w klasie ani na podwórku Internetu nie miał, ba, wtedy jeszcze mało kto miał komputer.
Ja neta mam od 6 grudnia 2002 r. To był dopiero prezent Mikołajkowy . Wcześniej chodziłam z koleżankami do jednej dziewczyny i razem szalałyśmy na czatach .

WYMIANA KSIĄŻKOWA

Stary 2014-09-25, 12:04   #3025
201605161006
Konto usunięte

Pamiętam jak działało wtedy GG. Co chwile jakieś nieznajome osoby pisały, szukając znajomości przez katalog publiczny. Teraz gg to coraz częściej przeżytek.

Jeszcze tak w temacie popularności blogów - czasem napotykam blogi które mają po kilka tys. obserwatorów czy lajkerów na FB a komentarzy mają po 2-5 na notkę, zastanawia mnie taka trochę dziwna proporcja.

Anulowałam moderację komentarzy bo omyłkowo skasowałam dziś jakieś.
Stary 2014-09-25, 12:07   #3026
zoila
Klientka w krawacie

Cytat:
Pamiętam jak działało wtedy GG. Co chwile jakieś nieznajome osoby pisały, szukając znajomości przez katalog publiczny. Teraz gg to coraz częściej przeżytek.

Jeszcze tak w temacie popularności blogów - czasem napotykam blogi które mają po kilka tys. obserwatorów czy lajkerów na FB a komentarzy mają po 2-5 na notkę, zastanawia mnie taka trochę dziwna proporcja.

Anulowałam moderację komentarzy bo omyłkowo skasowałam dziś jakieś.
Mnie już nie zastanawia. Odkąd wiem, że obserwatorów i fanów na FB można sobie po prostu kupić na Allegro. Z Egiptu, ale zawsze

WYMIANA KSIĄŻKOWA

Stary 2014-09-25, 12:10   #3027
DzikaWozkowa
Rozeznanie

Cytat:
Mnie już nie zastanawia. Odkąd wiem, że obserwatorów i fanów na FB można sobie po prostu kupić na Allegro. Z Egiptu, ale zawsze
obs za obs, kom za kom
Stary 2014-09-25, 12:26   #3028
emememsik

Ja internet miałam chyba od 2000, a pierwszego bloga założyłam w 2002
Stary 2014-09-25, 12:31   #3029
Hosenka*
Zakorzenienie

Ja mam internet od 2000 czy 2001, to był szał Modem łączył chyba z pół godziny, każda minuta na necie była na wagę złota.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-25, 12:35   #3030
DzikaWozkowa
Rozeznanie

Internet w domu miałam jakoś od 2002 roku, później przerwa i od 2006 roku na stałe już był. Ah te czaty

Blog miałam jakoś od 2004, wiecie takie problemy czternastolatki

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości