|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1891 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jedne dwóch kreseczek wypatrują, inne wyprawkę dla maluszków szykują - cz.V
Dzień dobry! Co dziś u Was? Cieplej niż było wczoraj?
|
|
|
|
#1892 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jedne dwóch kreseczek wypatrują, inne wyprawkę dla maluszków szykują - cz.V
dziewczyny a kupujecie cos swoim TŻ na dzień chłopaka?
![]() ja w sumie preferuje święto mężczyzny bodajże 10 albo 11 marca ale nie wiem czy tez nie sprawić jakies niespodzianki mojemu mężowi
|
#1893 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1894 |
|
Raczkowanie
|
Ja nigdy nie wiem , co mu kupić...straszny kłopot, kobietom wiadomo co kupić, bo nawet kwiaty wystarczą, ale mężczyźnie kwiaty...?
|
|
|
|
#1895 |
|
Zakorzenienie
|
Anastazja ja Ci jeszcze nie pogratulowałam
Gratuluje Myślę że Ty juz prezent dla TŻ masz z głowy
|
#1896 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1897 |
|
Raczkowanie
|
kocur88 - dziękuje i kłaniamy się nisko z mleństwem! Będzie gwiazdorem - jak nic! Tyle oklasków! No w sumie możemy i dzieciątko potraktować jak prezent!
- i problem z głowy! Wiedziałam , ze będziecie dla mnie inspirujące A w ogóle to Wam powiem, że już się zdecydowałam i nie będę mojej znajomej podbierać ziółek - sama sobie kupię te [usunięto nazwę], bo chce mieć własne, a nie tak sępić i chcę jakoś tak pomóc mojemu dziecku i sobie, bo w sumie te rozchwiane hormony i skrajne stany emocjonalne dają mi sie we znaki - no ile można? Trzeba coś zadziałać.
Edytowane przez shonyen Czas edycji: 2014-10-15 o 21:16 |
|
|
|
#1898 |
|
Zakorzenienie
|
Anastazja a co jest nie tak? jakie ziółka? Chyba nie jestem w temacie
01.06.2016 21/40 JAŚ Edytowane przez kocuro88 Czas edycji: 2014-09-25 o 10:03 |
|
|
|
#1899 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1900 |
|
Raczkowanie
|
kocur słodki - w temacie
, a w temacie jest to, ze odkąd sie do wiedziałam o ciązy jakiekolwiek emocje by mi nie towarzyszyły, to zaraz sa tak mega podkęcone, że aż jestem niedo wytrzymania. Na poczatku to była po prostu ekstaza, bo się dowiedziałam - to pewnie pamietacie, jakie było szaleństwo i tu na forum tez w tedy było to widać...tylko że ten stan sie utrzymuje juz miesiąc - z jednej strony ekstazy z radości, takie niekontrolowane i to mogło by być, ale do tego jeszcze jak smutek, to nie żadna tam melancholia tylko od razu deprecha, łzy, rozpacz załamanie świata, a najgorzej, że od niedawna tez nerwy, ale nie nerwy, tylko od razu wkur... Brak stanów przejściowych wszystko jest takie przerysowane - sama ze soba nie moge wytrzymać. No jak tak można się zachowywać...|A w [usunięto nazwę] mają taką serię dla kobiet w ciąży na nerwy [usunięto nazwę]i one pomagają - przynajmniej mojej kolezance. Często do niej chodzę i ona to pije, i jej pomaga, i też chce spróbować, bo musze coś zrobić, a lekarz mi mówił że to normalne i żeby się nie przejmować...o ziołach mu mówiłam to się zgodził, więc sobie sprawię bo ileż można chodzić jak taka bomba. Za to pocieszam się, że temat mdłości mnie nie dotyczy więc i tak mam dobrze...
Edytowane przez shonyen Czas edycji: 2014-10-15 o 21:16 Powód: [usunięto nazwę] |
|
|
|
#1901 |
|
Wtajemniczenie
|
napuchnieta smocza jama
ja dostalam kolejna insuline do drugiego sniadania i podwieczorku narazie takze jestem zadowolona jak bedzie sie pogarszac to dam tez do pozostalych posilkow
|
#1902 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1903 |
|
Zakorzenienie
|
Anastazja faktycznie niezłą masz huśtawke nastrojów.
no skoro te zioła mają Ci pomóc to lepiej je zacznij pić. Dorotko dobrze że wizyta przebiegła szybko
|
#1904 |
|
Zakorzenienie
|
Dorotka, już po? Szybko Ci poszlo
Annasar smocza jama ![]() Ja już po wizycie W poczekalni babki na mnie naskoczyły, że z jakiej racji ciężarne są bez kolejki, siedzą tylko na zwolnieniach i nic nie robią, a one muszą pracować, śpieszą się do pracy a muszą czekać. Pech chciał że byłam jedyną ciężarną dzisiaj ![]() U lekarza mają nowe usg i zapytał się czy może się na mnie pouczyć Miałam pół godzinne usg, co jeszcze bardziej mnie cieszyła że te cholerne babki muszą czekać No więc szyjka ma 51mm, więc te 2/0/0 to raczej nie znaczyło że szyjka 2cm, uff Mały jest klocek, waży 957g, a wg mojego suwaczka powinien mieć 500-700g Super było jednym slowem, tym razem jestem w pełni usatysfakcjonowana. Kolejna wizyta dopiero za miesiąc ![]() Czekam na relację Annasar
|
#1905 |
|
Zadomowienie
|
A mnie dziewczyny choróbsko rozkłada
W nocy nie mogłam spać, tak mnie gardło bolało. Zadawkowałabym jakieś leki, żeby mnie całkiem nie rozłożyło, ale nie wiem czy mogę je wziąć, czy lepiej się wstrzymać? ![]() Doradźcie mi coś |
|
|
|
#1906 |
|
Zakorzenienie
|
Aneczko ale Ci się udało z tym nowym aparatem USG
ale twój dzidzius jest duży Ksuweczko moze poczekaj dziś z aplikacją jakiś lekków ![]() Zastosuj miksturkę dziewczyn ![]() ---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- Koliberku a Ty nie dodalas zdjęcia ostatnio
|
#1907 |
|
Zadomowienie
|
A w jakich proporcjach trzeba te składniki na miksturę zmieszać?
|
|
|
|
#1908 |
|
Wtajemniczenie
|
aneczka ale super
I dobrze tym babom Jak mnie wkurzają takie teksty zwłaszcza jak mówi je osoba która nie ma dzieci ![]() Ewuniu dziękuje u mnie znacznie lepiej. Co prawda wczoraj po pracy było rzyganko ale podejrzewam że to był efekt podróży autobusem bo mnie strasznie zmuliło. A tak to w miare odpukać od poniedziałku widzę znaczną poprawę. Czasami mnie tylko ból głowy straszny dopada ale w porównaniu do mdłości to jest pikuś |
|
|
|
#1909 |
|
Zakorzenienie
|
myślę że skład tej miksturki trzeba zapisać na pierwszej stronie
|
#1910 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1911 |
|
Wtajemniczenie
|
ja nie znam dokładnych proporcji ale daje na oko
![]() Może aneczka bardziej pomoże ja daje jedną cebule, sok z pół a czasami z całej cytryny, 2 ząbki czosnku i łychę miodu. i zostawiam to aż puści soki |
|
|
|
#1912 |
|
Zakorzenienie
|
Już piszę
![]() 1 cebulę pokroić w kosteczkę, wycisnąć do tego 3-5 ząbkow czosnku, wycisnąć sok z pół cytryny i dodać ze 3 łyżki miodu. Wymieszać i przykryć. Tak po ok. godzinie już puści trochę soku cebula i ten syrop na łyżeczkę i do buzi
|
#1913 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Cytat:
Pamiętam, że w dzieciństwie mama mi robiła taki syrop ale z samej cebuli z cukrem. |
||
|
|
|
#1914 |
|
Wtajemniczenie
|
ja kroję :P aneczka wyciska
![]() zależy jaki się ma czosnek ja mam taki domowy to dwa ząbki są takie jak 5 sklepowych że nie da się oddychać |
|
|
|
#1915 |
|
Zakorzenienie
|
jeju ja chyba bym
![]() nie lubie zbytnio cebuli a co dopiero w takiej postacji bleeeee
|
#1916 |
|
Raczkowanie
|
kocuro - no raczej, bo wykończe siebie albo wcześńiej otoczenie a tego nie chcę. Wolę wydac na [usunięto nazwę] i mieć z głowy ten stres ciążowy, czy jak to nazwać
Edytowane przez shonyen Czas edycji: 2014-10-15 o 21:10 Powód: [usunięto nazwę] |
|
|
|
#1917 | |
|
Zakorzenienie
|
jestem i ja
a więc wszystko super mała akurat spała i nie za bardzo współpracowała,ale pokazała mamusi buzinkę Badania ok powiedzmy,bo krzywa cukrowa mam przy normie,Nie kwalifikuje się do poradni,ale musze uważać co pochłaniam no i tradycyjnie za duzo sluzu i leki na to,Co miesieczny rytuał ![]() ---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- Cytat:
faktycznie klocuszek Ja mam wizyte 23.10 godz 9:30
|
|
#1918 | |
|
Wtajemniczenie
|
ja też nie przepadam za tym syropem ale działa a jeśli nic nie wolno to tonący brzytwy się chwyta.
---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1919 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1920 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też mam wizytę 23.10, na 9.00 Czyli szykuje się znowu wspólne szykowanie Bożenek A i jeszcze miałam napisać, że moje niezjedzenie wczorajszej kolacji chyba przyniosło skutek, bo przez trzy tygodnie przytałam 2kg zamiast 3 ![]() A do miksturki to ja tez zawsze na oko daję No i ja go bardzo lubię
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:22.

A w ogóle to Wam powiem, że już się zdecydowałam i nie będę mojej znajomej podbierać ziółek - sama sobie kupię te [usunięto nazwę], bo chce mieć własne, a nie tak sępić i chcę jakoś tak pomóc mojemu dziecku i sobie, bo w sumie te rozchwiane hormony i skrajne stany emocjonalne dają mi sie we znaki - no ile można? Trzeba coś zadziałać.

ja dostalam kolejna insuline do drugiego sniadania i podwieczorku narazie