9 miesięcy na Poczekalni, teraz bawimy na Odchowalni. MAMUSIE LIPIEC 2014 - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-25, 09:19   #1801
joanna2228
Wtajemniczenie

Dot.: 9 miesięcy na Poczekalni, teraz bawimy na Odchowalni. MAMUSIE LIPIEC 2014

Cytat:
Napisane przez aga__tka Pokaż wiadomość
a to moja Basia w pieluszce wielo ku upamiętnieniu jaką śliczną jej kupiłam gdyby nie to spieranie kupek, to na pewno miałaby same wielo, a jakby to jeszcze tyle nie kosztowało, to kupiłabym jej 90% wzorów - te materiały są takie śliczne
śliczna , dopiero odpaliłam kompa

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------

Cytat:
Napisane przez debesciara Pokaż wiadomość
Witam znad cyca
Kularek i agatka życzę żeby infekcje nie wracaly
Agnes Ignaś też lubi podróże, w aucie się uspokaja zawsze ale się dziadki naciesza jak tak ich nawiedzacie często

Zuken ja zmienialam z Enfamilu na Bebiko i mogę stwierdzić ze kupy stały się bardziej żółte i wybuchowe, raz mało brakowało a przy zmianie zostalabym obsrana żółtym strumieniem

Malwiska slodka Oliwcia i nie mogę się nadziwic jakie ksero tz u nas już zabowy bodziak za mały, geterki dłużej dają radę

Agatka na brzuchu odchyla się w przeciwnym kierunku ale to chyba ta sama strona jej ciałka, u nas sa skłonności ku lewej stronie a na brzuszku różnie, nie ma reguly..

Nie odmeldowalam się po szczepieniu.. wzięliśmy ta bezplatna i bardzo maly płakał... polem sobie przypomnialam o mamayowych płatkach.. jakoś się nie spodziewałam tyle płaczu bo Matyldka bardzo dobrze znosila szxzepienia... na następny raz napewno te plastry kupię Po szczepionce na zalecenie pielęgniarki dałam 2 razy czopek przeciwbolowy, wczoraj przez cały dzień nic nie dawalam już i nic się nie działo, generalnie już po szczepionce był zupełny luz maly zachowywal się jak zwykle Pielegniarka straszyla ze przy tych bezpłatnych często występuje odczyn poszczepienny ale u nas w miejscach ukloc nic się nie dzieje
Aaaa no i kawaler wazy 6 230g wydaje mi się że jest większy od Tyśki jak byla w jego wieku

A jeszcze co do częstotliwości jedzenia, u nas jest to dość rzadko.. 4-5 razy na dobę cyc plus ok 150ml mm.

Nie pamiętam co jeszcze miałam popisać :/ czytam często na tablecie a tam pola "odpowiedz" brak :/

Sent from my GT-I8190N using Wizaz Forum mobile app
Żółtym strumieniem pojechałaś ostro
za wagę synusia
przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem
by każdy poznał dzień narodzin.
Miłością tą największą
zrodzisz się w bólu swej matki,
by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki.
joanna2228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-25, 09:46   #1802
aga__tka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Domi_00 Pokaż wiadomość
Agatka, a nie możesz poczekać do października po prostu na ten pentaxim? To w sumie tylko tydzień Zaraz włączę komputer by zobaczyć Basię kiedy najlepiej zaszczepić na pneumo i meningo? Ktoś się orientuje?

My pijemy zwykły Bebilon i jest ok. Ale Młoda problemów szczególnych z brzuszkiem nigdy nie miała i zielone kupki pokonone juz dawno

Debesciara, ale nadrobił Ignaś wagę pięknie! z tym szczepieniem współczuję bardzo, jednak dla dziecka to ogromny stres

Wczoraj byłam na siłowni do 23 Dziś tez idę. Ogólnie na serio wzięłam się za siebie, fakt, mam czas dopiero od ok 21.30 by potrenować, ale jakoś mam dzięki temu więcej energii i ogólnie lepiej się czuję oby nie zabrakło mi motywacji
no właśnie chyba nie bardzo... chyba że bym ją za tydzień zaszczepiła tylko na WZW, bo zdaje się że to przypominające powinno być dość szybko... nie jestem pewna czy będzie mieć dobrą skuteczność jak te terminy przegapię - bo jeśli dobrze pamiętam to się niby powinno 6-8tyg po pierwszym a u nas już 10 się zaczął... i jeśli zaszczepię we wtorek to będzie dokładnie 10tyg po pierwszym szczepieniu... nie chciałabym tego jeszcze dłużej przeciągać jeśli się da...
jak szczepiłam synka to też w sumie osobno na WZW i osobno na 5w1, bo też nie było (ale chyba tylko lokalnie ) i kazali mi robić po 2tygodnie przerwy... to teraz jak chce jeszcze pneumo, to chyba w ogóle będę co chwilę latać
a co do pneumo, to u mnie szczepią od razu przy WZW i 5w1, ale moja położna radziła odczekać 2tygodnie, a rota wziąć od razu, skoro dzieciaki do przedszkola chodzą...

Cytat:
Napisane przez joanna2228 Pokaż wiadomość
śliczna , dopiero odpaliłam kompa

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------

Żółtym strumieniem pojechałaś ostro
za wagę synusia
dzięki
aga__tka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-25, 10:37   #1803
joanna2228
Wtajemniczenie

Ale dziś wietrznie ble. No cóż Ale trzeba się przewietrzyć troszkę
Miłością tą największą
Stary 2014-09-25, 10:42   #1804
Iza188
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Marianna 54 Pokaż wiadomość
Iza dziękuję

jedziemy razem jak będzie mało ludzi to może uda nam się załatwić a jak nie to mąż jutro pojedzie sam coby Małej tak długo nie trzymać.

4.11 do ortopedy może idziecie?

Agatka śliczna Basia

Tak. 4.11 na 18:30

Dzień dobry...
Dobrze, ze zaczęłam was czytać po śniadaniu już :P

Joanna- tylko jak nasmarujesz oliwka to na to czapeczka (30 min) i potem wyczesac szczotka, ewentualnie szorstkim ręcznikiem ( delikatnie) i umyć włoski szamponem. Bo samo smarowanie to nie wiem czy pomoże. W sumie to ja nigdy tych 30 min nie czekałam.

A wiecie moze czy ciemieniucha moze sie pojawiać kilka razy? Bo mam wrażenie ze coś zaczyna sie dziać w czuprynie znowu.... Muszę sie przyjrzeć lepiej jak wstanie.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Iza188 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-25, 10:49   #1805
mamaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iza188 Pokaż wiadomość

Dzień dobry...
Dobrze, ze zaczęłam was czytać po śniadaniu już :P

Joanna- tylko jak nasmarujesz oliwka to na to czapeczka (30 min) i potem wyczesac szczotka, ewentualnie szorstkim ręcznikiem ( delikatnie) i umyć włoski szamponem. Bo samo smarowanie to nie wiem czy pomoże. W sumie to ja nigdy tych 30 min nie czekałam.

A wiecie moze czy ciemieniucha moze sie pojawiać kilka razy? Bo mam wrażenie ze coś zaczyna sie dziać w czuprynie znowu.... Muszę sie przyjrzeć lepiej jak wstanie.

Oczywiscie, ze moze kilka czy kilkanaście razy.

Wygrałam Play Station III w chipsach Wysłałam dzisiaj kupon i w przeciągu 10 dni przyjedzie kurier

iPhone
mamaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-25, 10:57   #1806
Domi_00
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mamaya Pokaż wiadomość
Oczywiscie, ze moze kilka czy kilkanaście razy.

Wygrałam Play Station III w chipsach Wysłałam dzisiaj kupon i w przeciągu 10 dni przyjedzie kurier

iPhone
Mamaya, oficjalnie jestem zazdrosna wymień się na Xboxa
Domi_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-25, 11:02   #1807
mamaya
Zakorzenienie

Cytat:
Mamaya, oficjalnie jestem zazdrosna wymień się na Xboxa

Nie ma opcji Trzymam dla Jeremiego PSIII

iPhone
Stary 2014-09-25, 11:04   #1808
Oldzia20
Raczkowanie

Cytat:
U nas Mikołaj lubi bardziej prawa stronę jeżeli chodzi o odwracanie głowy.
W sumie w karcie mam napisane " krecz lewostronny" ale tez mamy zalecenie jedynie pokazywać mu, ze na lewej tez sie da a no i u nas jeszcze dochodzi to, ze leżąc na wznak i patrząc na wprost przechyla głowę wlasnie w lewo (do barku)
I tak robimy. 4.11 mamy kolejna wizytę to zobaczymy czy sie cos zmieniło.
Cytat:
Napisane przez malwiska Pokaż wiadomość
Moja tez lubi prawa ale juz od jakis 2 tyg ciagle przekladamy ja na lewo, zabawiamy po lewej sttonie i juz jest coraz lepiej... choc jak jest zmeczona to dajemy jej spokoj. Na pocxatku kladlismy na boku ale teraz tak sie wierzga ze zaraz jest spowrotem na pleckach.
Cytat:
Napisane przez i like it Pokaż wiadomość
moja również woli prawą, ale przekładam i układam tak aby na lewą też raczyła się obrócić.
Sońka absolutnie nie chciała być rakiem, choć starałam się jak mogłam
Cytat:
Oldzia, Jeremi nie wykazuje żadnych asymetrii lewa/prawa. Potwierdził Nam to neurolog i fizjoterapeuta
i Marianna dzięki dziewczyny w ogóle to myślałam, że ona wcale nie potrafi dać głowy na lewą stronę bo tak jakby przykurcz miała jak próbowałam jej przekręcić delikatnie. A się okazało, że jak wzięłam ją na lewą rękę to żeby cokolwiek widzieć obróciła głowę bez obracania tułowia...cwaniara

Cytat:
Napisane przez Celebrinfea Pokaż wiadomość
Allegrowe łowy skończone. Jak przyjdą, to się pochwalę

Cytat:
a to moja Basia w pieluszce wielo ku upamiętnieniu jaką śliczną jej kupiłam gdyby nie to spieranie kupek, to na pewno miałaby same wielo, a jakby to jeszcze tyle nie kosztowało, to kupiłabym jej 90% wzorów - te materiały są takie śliczne
ślicznie wygląda

Cytat:
Napisane przez Celebrinfea Pokaż wiadomość
Fajna kolorystyka Ja dziś dałam czadu a stoją sobie pudła w pokoju, byłam święcie przekonana, że to moje za małe ciuchy. Musiałam mieć mega minę jak otworzyłam a tam dziecięce... I połowa już za mała... na szczęście jest i pozytyw, znalazłam tam z 10 wkładów do wielo. A już miałam dodatkowe zamawiać
zawsze znajdziesz to czego nie szukasz

Cytat:
Nie odmeldowalam się po szczepieniu.. wzięliśmy ta bezplatna i bardzo maly płakał... polem sobie przypomnialam o mamayowych płatkach.. jakoś się nie spodziewałam tyle płaczu bo Matyldka bardzo dobrze znosila szxzepienia... na następny raz napewno te plastry kupię Po szczepionce na zalecenie pielęgniarki dałam 2 razy czopek przeciwbolowy, wczoraj przez cały dzień nic nie dawalam już i nic się nie działo, generalnie już po szczepionce był zupełny luz maly zachowywal się jak zwykle Pielegniarka straszyla ze przy tych bezpłatnych często występuje odczyn poszczepienny ale u nas w miejscach ukloc nic się nie dzieje
Aaaa no i kawaler wazy 6 230g wydaje mi się że jest większy od Tyśki jak byla w jego wieku
Cytat:
Napisane przez malwiska Pokaż wiadomość
moja mała szczepiona była tymi darmowymi szczepionkami i płakała tak samo mocno jak dzieci które miały szczepienia jedną... co do obrzęków po szczepieniach to moja nie miała, co do innych objawów to nie wiem bo daliśmy jej czopek przeciwbólowo i przeciwgorączkowo (połowe porcji)
Moją córę też szczepiliśmy darmowymi, odczynu żadnego, płacz jak to płacz przy bólu. Mi pediatra mówiła by nie kroić, dzielić czopków bo nie zawsze one są dobrze wymieszane i podawając pół można dać i tak całą dawkę albo w ogóle

Cytat:
Wczoraj byłam na siłowni do 23 Dziś tez idę. Ogólnie na serio wzięłam się za siebie, fakt, mam czas dopiero od ok 21.30 by potrenować, ale jakoś mam dzięki temu więcej energii i ogólnie lepiej się czuję oby nie zabrakło mi motywacji
mama wraca do formy i co by motywacja nie opadła

_________
Witam się
w nocy zamiast spać ściągam mleko bo mój tż zawsze jak zostaje z Małą to jest jeden wielki ryk Młoda chyba myśli że jak Matka wychodzi to już jedzenia nie będzie

Edytowane przez Oldzia20
Czas edycji: 2014-09-25 o 11:08
Oldzia20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-25, 11:14   #1809
Caramel 85
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Caramel no to chyba tak jak radzisz sprobujemy z tym mlekiem bez laktozy, pediatra nam mowila o Enfamilu chyba ale skoro polecasz to moze kupimy ten nan wlasnie on sie nazywa expert?
U nas objawy podobne byly wlasnie wiec masz racje ze to chyba faktycznie ta nietolerancja...
Gdzie mozna kupic ten nan? Myslisz ze moge zmienic tak z dnia na dzien czy lepiej stopniowo?

Mamaya a u Was jakie byly problemy z brzuszkiem?

Kurcze zastanawiam sie czy przejsc na ten nan czy na bebiko moze... Nie chce znowu zmieniac za czesto a z czasem chcoelismy i tak przejsc na normalne mleko... I teraz nie wiem:/

Caramel do kiedy macie zamiar dawax to bezlaktozowe?

Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2
Jeszcze mi się przypomniało, że kupy robił bardzo śmierdzące i ciągle ulewał nieprzetrawionym mlekiem. Teraz też mu się zdarza, ale rzadziej i takim bardziej twarożkiem. Wiem że ciężko zdecydować i ciężko mi coś doradzić mnóstwo dzieci ma kłopoty brzuszkowe, które wynikają po prostu z niedojrzałości układu trawiennego i dają podobne objawy. Też miałam dylemat czy zmienić mleko na bebilon comfort czy od razu jakieś bezlaktozowe. W końcu skonsultowałam się z innym pediatrą i doradził nam jednak bezlaktozowe. Z Hipp comfort na Nan sensitive przechodziliśmy stopniowo i było gorzej, na bezlaktozowe przeszliśmy z dnia na dzień i szybko była poprawa. Pediatra nam doradził, że jak mleko nie służy to lepiej zmienić od razu, nie stopniowo. Enfamil 0-lac ma takie sobie opinie, podobno czasami zapycha, więc zdecydowaliśmy się na Nan expert bezlaktozowy.
Tak myślę, że może przy okazji zmiany mleka na następne zrobię stopniową próbę wprowadzania laktozy, czyli jak Witek będzie miał 6 miesięcy, ale jeszcze nie rozmawiałam o tym z pediatrą.
A nan bezlaktozowy kupuję w aptece internetowej, chyba jest najtaniej, czasami w rossmannie.

Edytowane przez Caramel 85
Czas edycji: 2014-09-25 o 11:15
Caramel 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-25, 11:15   #1810
Domi_00
Rozeznanie

Cytat:

iPhone
W Biedronce jest loteria i można wygrać PS4. Skoro masz szczęście to może idź za ciosem i będą dwie konsole dla Jimmka

Oldzia, dzięki za kciuki

Co do asymetrii to najpierw Młoda odwracala główkę częściej w prawo. Ale teraz już się to unormowało

Agatka, to rzeczywiście trochę już po terminie to szczepienie...
Stary 2014-09-25, 11:30   #1811
debesciara
Zadomowienie

Cytat:
no właśnie chyba nie bardzo... chyba że bym ją za tydzień zaszczepiła tylko na WZW, bo zdaje się że to przypominające powinno być dość szybko... nie jestem pewna czy będzie mieć dobrą skuteczność jak te terminy przegapię - bo jeśli dobrze pamiętam to się niby powinno 6-8tyg po pierwszym a u nas już 10 się zaczął... i jeśli zaszczepię we wtorek to będzie dokładnie 10tyg po pierwszym szczepieniu... nie chciałabym tego jeszcze dłużej przeciągać jeśli się da...
jak szczepiłam synka to też w sumie osobno na WZW i osobno na 5w1, bo też nie było (ale chyba tylko lokalnie ) i kazali mi robić po 2tygodnie przerwy... to teraz jak chce jeszcze pneumo, to chyba w ogóle będę co chwilę latać
a co do pneumo, to u mnie szczepią od razu przy WZW i 5w1, ale moja położna radziła odczekać 2tygodnie, a rota wziąć od razu, skoro dzieciaki do przedszkola chodzą...
To mnie nastraszyłaś, że pierwsze szczepienie powinno być 6-8 tydz, my szczepiliśmy we wtorek to już niespełna 12 tydz. ;/ ale pielegniarka ani lekarka (pożal się Boże) nic nie mówiły..
Cytat:
iPhone
Gartuluję! Ja też wiem jakie to fajne uczucie coś wygrać A dla Jeremka nie trzymaj bo zanim dorośnie to już będzie stare i niemodne i już będzie PS V
Cytat:
no właśnie na przeciwną stronę ciałka - w jedną stronę łóżeczka... o dziwo na tę na której nie ma nic ciekawego
a jaki czopek kazała Wam podać?
nie wiem co zrobić z tymi szczepionkami już teraz zupełnie... miało być 5w1, jak nie ma to już myślałam o tych darmowych, bo te 6w1 do mnie nie przemawiają, ale Ty teraz napisałaś o tym bólu, do tego spotkałam kolegę, który mówił że znajoma pediatra stwierdziła że te skojarzone są nowszej generacji i lepsze i mniej po nich problemów... z kolei mojej Mamy znajoma pediatra 4lata temu mówiła, że w zasadzie nie ma większej różnicy, ona poleca te skojarzone 5w1, bo jeden zastrzyk i jej się wydaje że lepiej je, ale że to nie tak że tamte są złe...
no i teraz jestem w zupełnej kropce po rozmowie z tym kolegą trochę mi szkoda kasy na 6w1, bo jeszcze chciałam rota i pneumo i pneumo dla starszej...
O to skubaniutka Basia, że tą samą stronę łóżeczka wybiera, może coś z tej strony jest fajnego? Albo z drugiej strony jest ściana po prostu ;p
Czopek.. hm nie móiła jaki, wzięłam taki jaki miałam w domu paracetamol farmina czy jakoś tak 50g, nic nie dzieliłam
Ja też miałam dylemat z rodzajem szczepienia bo chciałam 5w1, ale stwierdziłam że aż tyle przepłacać nie warto, najgorszy ten pierwszy raz, bo aż 3 wkłucia, później będzie już lepiej, chociaż za następnym razem planuję jeszcze pneumo... więc znów będą 3 wkłucia ;/ no ale to jakby było 6w1 to i tak jest to dodatkowe wkłucie.. następnym razem spróbuję tych plastrów znieczulających i liczę że będzie już ok, bo po szczepieniu nie działo/nie dzieje się nic Kiedyś słyszałam też niezbyt dobre opinie o skojarzonych szczepionkach, dokładnie już nie pamiętam co... no ale generalnie wszystkie opcje mają dobre i złe strony... No ale tak jak mówisz to już jest trochę kasy 4x200zł (lub niecałe 200zł)
Cytat:
Agatka, a nie możesz poczekać do października po prostu na ten pentaxim? To w sumie tylko tydzień Zaraz włączę komputer by zobaczyć Basię kiedy najlepiej zaszczepić na pneumo i meningo? Ktoś się orientuje?

Debesciara, ale nadrobił Ignaś wagę pięknie! z tym szczepieniem współczuję bardzo, jednak dla dziecka to ogromny stres

Z tego co wiem to 5w1 ma być w drugiej połowie października dopiero...
Pierwszy raz pneumo powinno się zaszczepić do 6 miesiąca, menigo mi pielęgniarka poradziła żeby szczepić jak dziecko pójdzie do przedszkola, więc nawet Matyldki do tej pory nie szczepiłam jeszcze
No i dzięki za gratki, to był dla mnie pozytywny szok
a z siłownią ehhh gratuluję zawzięcia... ja jeszcze czekam na urodziny męża i imieniny mamy (za dużo pyszności) i po nich biorę się za siebie, żeby tylko mi się chciało

Lecę na zakupy i powoli zabieram się za szykowanie szamki na uro tżta.. robimy jutro, planowaliśmy ognisko i pieczonki, ale nie wiem czy pogoda pozwoli, więc szykuję też alternatywną opcję domową

Edytowane przez debesciara
Czas edycji: 2014-09-25 o 11:35
debesciara jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-25, 11:36   #1812
Caramel 85
Rozeznanie

Mamaya gratuluję wygranej! Jakie to chipsy? Zaraz lece kupić My mamy starego xboxa i tżtem czasem gramy

Agatka Witek ma 11 tygodni i jeszcze nie szczepiony, planuję iść w przyszłym tygodniu.

Joanna to emolium na ciemieniuchę potrafi zdziałać cuda, mam nadzieję że Wam też pomoże.
Caramel 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-25, 11:37   #1813
mamaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Caramel 85 Pokaż wiadomość
Mamaya gratuluję wygranej! Jakie to chipsy? Zaraz lece kupić My mamy starego xboxa i tżtem czasem gramy

Agatka Witek ma 11 tygodni i jeszcze nie szczepiony, planuję iść w przyszłym tygodniu.

Joanna to emolium na ciemieniuchę potrafi zdziałać cuda, mam nadzieję że Wam też pomoże.

W Cheetosach

iPhone
Stary 2014-09-25, 11:49   #1814
Iza188
Rozeznanie

Mamaya super!
Nigdy, niczego nie wygrałam no chybaze w karty hehehe

Stary 2014-09-25, 11:57   #1815
mamaya
Zakorzenienie

9 miesięcy na Poczekalni, teraz bawimy na Odchowalni. MAMUSIE LIPIEC 2014

Cytat:
Mamaya super!
Nigdy, niczego nie wygrałam no chybaze w karty hehehe

Ja tez pierwszy raz
Ale za to często znajduje cos ciekawego na ulicach

iPhone
Stary 2014-09-25, 12:03   #1816
Lillian_
Rozeznanie

Ratunku!!!!!!! mój bystry mąż zamontowal w pośpiechu fotelik samochodowy maski cosi Odwrotnie w adaptery do wózka i za cholerę nie chcą puścić żeby wyjąć sam fotelik :/ jestem wściekła kurde siedzę zamiast z dzieckiem na spacer wyjść

---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ----------

Siedzę w aucie z fotelikiem którego nie mogę użyć jako gondoli za biję się zaraz a ob sobie siedzi u radcy prawnego pewnie posiedzi team z godzinę........i pewnie fotelik jest do wyrzucenia bo mechanizm afapterow nie chcę ppuścić szlag jasny
Pod moim sercem, inne bije serce, Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane, Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukaja do mojego serca, Myślę sobie wtedy: może być wspanialej? Nosze w sobie życie które Bog mi daje !
Lillian_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-25, 12:06   #1817
Domi_00
Rozeznanie

Cytat:
To mnie nastraszyłaś, że pierwsze szczepienie powinno być 6-8 tydz, my szczepiliśmy we wtorek to już niespełna 12 tydz. ;/ ale pielegniarka ani lekarka (pożal się Boże) nic nie mówiły..

Gartuluję! Ja też wiem jakie to fajne uczucie coś wygrać A dla Jeremka nie trzymaj bo zanim dorośnie to już będzie stare i niemodne i już będzie PS V

O to skubaniutka Basia, że tą samą stronę łóżeczka wybiera, może coś z tej strony jest fajnego? Albo z drugiej strony jest ściana po prostu ;p
Czopek.. hm nie móiła jaki, wzięłam taki jaki miałam w domu paracetamol farmina czy jakoś tak 50g, nic nie dzieliłam
Ja też miałam dylemat z rodzajem szczepienia bo chciałam 5w1, ale stwierdziłam że aż tyle przepłacać nie warto, najgorszy ten pierwszy raz, bo aż 3 wkłucia, później będzie już lepiej, chociaż za następnym razem planuję jeszcze pneumo... więc znów będą 3 wkłucia ;/ no ale to jakby było 6w1 to i tak jest to dodatkowe wkłucie.. następnym razem spróbuję tych plastrów znieczulających i liczę że będzie już ok, bo po szczepieniu nie działo/nie dzieje się nic Kiedyś słyszałam też niezbyt dobre opinie o skojarzonych szczepionkach, dokładnie już nie pamiętam co... no ale generalnie wszystkie opcje mają dobre i złe strony... No ale tak jak mówisz to już jest trochę kasy 4x200zł (lub niecałe 200zł)

Z tego co wiem to 5w1 ma być w drugiej połowie października dopiero...
Pierwszy raz pneumo powinno się zaszczepić do 6 miesiąca, menigo mi pielęgniarka poradziła żeby szczepić jak dziecko pójdzie do przedszkola, więc nawet Matyldki do tej pory nie szczepiłam jeszcze
No i dzięki za gratki, to był dla mnie pozytywny szok
a z siłownią ehhh gratuluję zawzięcia... ja jeszcze czekam na urodziny męża i imieniny mamy (za dużo pyszności) i po nich biorę się za siebie, żeby tylko mi się chciało

Lecę na zakupy i powoli zabieram się za szykowanie szamki na uro tżta.. robimy jutro, planowaliśmy ognisko i pieczonki, ale nie wiem czy pogoda pozwoli, więc szykuję też alternatywną opcję domową
Debesciara, z siłownią tez odkładalam najpierw, ale stwierdziłam, że jeśli będę patrzeć na święta i imprezy to zacznę za rok bo zawsze coś się trafi.

I postraszylas tym szczepieniem, że nie ma i w ogóle. Ale ale. Zadzwoniłam do naszej przychodni i pani stwierdziła, że to kolejne urban legend i u nich normalnie pentaxim jest dostępny więc kamień z serca
Stary 2014-09-25, 12:25   #1818
joanna2228
Wtajemniczenie

Doomi zmotywowałaś mnie odpalam dzisiaj bieżnie Trzeba nabrać kształtów a nie budyń wszędzie hihi

Mamaya ty farciaro ;-)

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

Cytat:
Napisane przez Lillian_ Pokaż wiadomość
Ratunku!!!!!!! mój bystry mąż zamontowal w pośpiechu fotelik samochodowy maski cosi Odwrotnie w adaptery do wózka i za cholerę nie chcą puścić żeby wyjąć sam fotelik :/ jestem wściekła kurde siedzę zamiast z dzieckiem na spacer wyjść

---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ----------

Siedzę w aucie z fotelikiem którego nie mogę użyć jako gondoli za biję się zaraz a ob sobie siedzi u radcy prawnego pewnie posiedzi team z godzinę........i pewnie fotelik jest do wyrzucenia bo mechanizm afapterow nie chcę ppuścić szlag jasny
Pomogłabym ale niewiem jak :-/
Miłością tą największą
Stary 2014-09-25, 14:18   #1819
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oldzia20 Pokaż wiadomość
i Marianna dzięki dziewczyny w ogóle to myślałam, że ona wcale nie potrafi dać głowy na lewą stronę bo tak jakby przykurcz miała jak próbowałam jej przekręcić delikatnie. A się okazało, że jak wzięłam ją na lewą rękę to żeby cokolwiek widzieć obróciła głowę bez obracania tułowia...cwaniara

ślicznie wygląda

zawsze znajdziesz to czego nie szukasz

Moją córę też szczepiliśmy darmowymi, odczynu żadnego, płacz jak to płacz przy bólu. Mi pediatra mówiła by nie kroić, dzielić czopków bo nie zawsze one są dobrze wymieszane i podawając pół można dać i tak całą dawkę albo w ogóle

mama wraca do formy i co by motywacja nie opadła

_________
Witam się
w nocy zamiast spać ściągam mleko bo mój tż zawsze jak zostaje z Małą to jest jeden wielki ryk Młoda chyba myśli że jak Matka wychodzi to już jedzenia nie będzie
dzieki za info z czopkami

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-25, 14:31   #1820
simka234
Wtajemniczenie

Mam chwilne spokoju..pisze znad patelni..
Malý dziś maruda straszna bo uwaga Pierwszy Żab się wyrzyna: jupi:

,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem.
Kocham

Edytowane przez simka234
Czas edycji: 2014-09-25 o 14:33
simka234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-25, 14:34   #1821
debesciara
Zadomowienie

Cytat:
Debesciara, z siłownią tez odkładalam najpierw, ale stwierdziłam, że jeśli będę patrzeć na święta i imprezy to zacznę za rok bo zawsze coś się trafi.

I postraszylas tym szczepieniem, że nie ma i w ogóle. Ale ale. Zadzwoniłam do naszej przychodni i pani stwierdziła, że to kolejne urban legend i u nich normalnie pentaxim jest dostępny więc kamień z serca
No nie zupełnie bo ja dzwonilam do apteki i mi udzielili takiej informacji ze druga polowa pazdziernika dopiero tylko że ja pytałam o Infanrix nie wiedziałam ze są jakieś inne 5w1 :/

debesciara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-25, 14:40   #1822
mamaya
Zakorzenienie

Domi, nie urban legend. Widocznie w przychodni, do ktorej chodzicie maja zapasy

iPhone
Stary 2014-09-25, 14:40   #1823
Domi_00
Rozeznanie

Cytat:
No nie zupełnie bo ja dzwonilam do apteki i mi udzielili takiej informacji ze druga polowa pazdziernika dopiero tylko że ja pytałam o Infanrix nie wiedziałam ze są jakieś inne 5w1 :/

Aaaa, bo ja się bałam, że nie będzie pentaximu, bo podobno tego brakowało. Pentaxim jest 5w1 Pani w przychodni mnie poinformowała, że pentaxim jest i nie zanosi się by go miało nie być. A infarix kojarzyłam raczej ze szczepionką hexa czyli 6w1

Mamaya w słuchawce słyszałam jak kobieta mówiła do koleżanki "czego to ludzie nie wymyślą z tymi szczepionkami" ale może być tak, że mają zapas po prostu. Najważniejsze dla mnie jest to, że mam czym zaszczepić Młodą

Edytowane przez Domi_00
Czas edycji: 2014-09-25 o 14:43
Stary 2014-09-25, 15:10   #1824
Iza188
Rozeznanie

Dziewczyny, szczepionka 5 w 1 jest pentaxim i infanrix, ktorego to wlasnie kolejna partia bedzie dostępna pod koniec października. Ale bedzie. Nie to, ze nagle zniknie z rynku.

Szcepionka 6w 1 to infanrix hexa.

Dlatego my szczepiąc Mikołaja dostaliśmy zalecenie od pediatry aby zamienić infanrix na pentaxim ponieważ istniało ryzyko braku dostępności na szczepienie wypadające 22.10.

Edytowane przez Iza188
Czas edycji: 2014-09-25 o 15:11
Stary 2014-09-25, 15:14   #1825
Domi_00
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny, szczepionka 5 w 1 jest pentaxim i infanrix, ktorego to wlasnie kolejna partia bedzie dostępna pod koniec października. Ale bedzie. Nie to, ze nagle zniknie z rynku.

Szcepionka 6w 1 to infanrix hexa.

Dlatego my szczepiąc Mikołaja dostaliśmy zalecenie od pediatry aby zamienić infanrix na pentaxim ponieważ istniało ryzyko braku dostępności na szczepienie wypadające 22.10.
I wszystko mi się wyjaśniło Dzięki dobra kobieto
Stary 2014-09-25, 18:40   #1826
Marianna 54
Raczkowanie

Cytat:
To się nie spotkamy My też 4.11 idziemy do dr Kiełbasy ale na 15.40 a już myślałam że zobacze Mikosia
Marianna 54 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-25, 18:46   #1827
robaczek-85
Rozeznanie

To u nas w przychodni to ja oswiecilam pediatrę ze nie ma infranixu, ale ona jest jakas nieteges. Na szczescie od października przenosimy się do innej przychodni i tam będzie moja stara pediatra. A jutro idziemy szczepic na pneumo i rota, trzymać kciuki prosze
Mamaya ale ci się poszczescilo

A ja jestem padnieta Młodą boli brzuszek i jest niespokojna od kilku dni, caly czas na rękach, pediatra rozlozyla ręce ze to nierozwiniete jelitka i musi przejść a mi az się serce kroi jak Kinga płacze i prezy się a ja nie moge pomoc

Simka za zabka

A mojemu starszakowi wypadł dziś pierwszy mleczak rosnie mi mężczyzna

1.11.2012

Kingusia 18.06.2014
Moje rękodzieło

Kuchennie
robaczek-85 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-09-25, 20:46   #1828
Iza188
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Marianna 54 Pokaż wiadomość
To się nie spotkamy My też 4.11 idziemy do dr Kiełbasy ale na 15.40 a już myślałam że zobacze Mikosia
A za mną sie nie stęskniłaś nic a nic ?

Jakiś spokojny wieczór na wątku...
Stary 2014-09-25, 21:21   #1829
kularek
Zadomowienie

agnes - brawa dla maluszka, że tak znakomicie znosi wyjazd

joanna - Asiu tak, synuś też takie robił przez kilka miesięcy w sumie i mimo wszystkich badań, które wychodziły dobrze kupy i tak były zielona a z kamienia piersią nie chciałam rezygnować - i dobrze zrobiłam bo jak zielone kupy same się pojawiły tak i same znikły - chociaż nerwów mnie to kosztowało niemało - ale widzę, że u Was lepiej po bebiko ! to super

Domi - dziękuję - przy najbliższej okazji kupię i wypróbuję smaki
my na pneumokoki szczepimy razem z tą 5w1 infanrtixem
podziwiam Cię za tą siłownię ja już jestem padnięta po całym dniu

aga__tka - jak Basia już duża ! ile teraz waży ?

Debeściara - no to nieźle Ignasiowi idzie nadrabianie ! już pewnie jakieś dołeczki są

Lillian - współczuję z tym fotelikiem - nawet nie chcę sobie wyobrażać jak bym się wściekała na mojego tż jak by coś takiego zrobił

simka - za ząbek i oby jak najmniej "odczuwalnie" wychodziły - u nas jeden już wyszedł i widać już drugiego więc na dniach będą dwie dolne jedynki

robaczek - kciuki za szczepienie i za mleczaka

---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

dziewczyny napiszę jeszcze co wczoraj przeżywaliśmy jedne z najgorszych kilku godzin w moim życiu
pisałam, że mój starszy 3 letni syneczek jest chory od wtorku ma antybiotyk a wczoraj wieczorem ....... o 20 dostał paracetamol bo miał ponad 38 i nic nie spadło zaczełam mu robić okłady i też nic, temp ponad 39, o 21:30 dostał Ibum, nadal okłady, nic nie spada, szybko do wanny pod wodę a tam bidulek ledwo stoi na nogach cały się trzęsie, oczka błyszczące za mgłą i nic nie pomaga a temp 40 zadzwoniłam po pogotowie i do tż który był w pracy - i całe szczęście, że moja siostra była i mi pomagała bo ja nie wiem co bym zrobiła
a taka temperatura ok 40 była z półtorej godziny

i tak się zastanawiam czy kiedyś na pogotowiu będzie więcej porządnych lekarzy ? u nas jest jeden i nie trafiliśmy na niego

dziś byliśmy u naszej lekarki przepisała mocniejszy syrop na gorączkę zrobiliśmy rtg płuc i czekamy do jutra - o 9 rano odbiór zdjęcia i do lekarki zaraz - więc proszę o kciuki :pro si:

Boże to jest straszne przeżycie jak tak leciał przez ręce .............i chociaż mój tż to taki "twardy chłop" to oczy mu się zaszkliły jak wpadł do domu zaraz po pogotowiu i zobaczył synusia
żadnej z Was ani Waszym dzieciom nie życzę takiej gorączki

Edytowane przez kularek
Czas edycji: 2014-09-25 o 21:24
kularek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-25, 21:28   #1830
cinnilla88
Raczkowanie

Czesc dziewczyny, nie mialam ostatnio czasu zeby sie odezwac. Bylismy na wizycie kontrolnej u ortopedy i z bioderkami jest wszystko dobrze. Kolejna wizyte mamy za trzy miesiace.
1.10 idziemy na kolejne szczepienie. Ile placicie za pentaxim? U nas kosztuje 105 zl

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości