|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 | |||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Tygodnie lecą, trójeczka z przodu, bo w październiku czas do porodu!! :)
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A z rozstępami moimi już się chyba polubiłam. Szybko rosłam jak byłam młoda i się zrobiły, później schudłam i zjawiły się nowe więc pewnie nie obejdzie się bez kolejnych ![]() Gosia, śliczne fotki Witam ![]() Noc nawet przespana, młoda tańczy na potęgę a ja stękam a mąż się budzi z przerażeniem w oczach Dziś wizyta, chciałabym usłyszeć, że za dwa tygodnie urodzę Ale najważniejsze, żeby wszystko było dobrze
|
|
#3182 |
|
Zadomowienie
|
W kłucie w @ też odczuwam, czasami tak zaboli, że zginam się w pół i nieruchomieję na chwilę, to jak mała główką się rusza- mam wrażenie.
Strasznie dużo od rana piszecie ![]() Ja zaraz obiad zaczynam, wczoraj narobiłam się pierogów ruskich i zamroziłam je na po porodzie- połowę, abyśmy z głodu nie poumierali i chyba tak będę robić z tym, co będzie zdatne do mrożenia. Na 15.30 jadę na ostatnią SR i tym razem już nie rowerem ![]() Chciałabym zrobić pranko ciuszków ostatnich 62, ale pogoda nie sprzyja i by schło i schło...
|
#3183 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jako dziecko do szczuplaczków nie należał, a potem okres dojrzewania trochę więcej ruchu i schudł i wtedy te rozstępy mu się pojawiły ... Ale ja tam je kocham i zawsze tłumaczę, że jakby co to mój mąż będzie mnie wspierał swoimi rozstępami nie będę sama ![]() Cytat:
. Mój też chce iść na tacierzyński, tylko ja musiałabym znaleźć pracę na jakiś minimalny etacik, bo na pełen etat bym się nie pisała, zwłaszcza że chcę karmić piersią
|
|
#3184 | |||
|
Zadomowienie
|
Hello!
Laila, imię piękne, żeby teść go nie nosił, to też mielibyśmy Stasia Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Skoro już temat macierzyńskich i tacierzyńskich podjęłyście, to jaki bierzecie macierzyński? 2 razy po pół roku czy od razu rok? Te 2 tygodnie tacierzyńskiego mój Tż zostawia sobie na wakacje. |
|||
|
|
|
#3185 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziołszki
![]() gratulacje dla Mixi! ![]() ![]() klaski:i brawa za wszystkie rozpoczęte tygodnie ![]() ![]() Dziewczyny, czy myslałyście o wypiciu oleju rycynowego na wywołanie porodu? Mi coś wspominała położna, a w internecie jest dużo podanych mieszanek m.in. z mlekiem, sokiem z pomarańczy, arbuza itd. Ponoć bardzo skuteczne, a na mnie póki co nic nie działa... ani seksik ani spacery... jest mi ciężko, wszystko przygotowane, siedzę jak na szpilkach a tu nic nie zapowiada rychłego porodu... co sądzicie?
|
#3186 |
|
Zadomowienie
|
ever: dzieki za odp.
dzielicie sie z TZtem macierzynskim? fajnie. moj bierze tylko 2 tygodnie, jak ja urodze, a potem ja zostaje w domku...
|
#3187 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a co
11 luty - 2 kreseczki ![]() 14 luty- bicie serduszka ![]() 3 październik- termin porodu ![]() Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor Chłopiec JuliuszPierwsza Dzidziolinka ![]() 41/40 Mój Aniołeczku |
|
|
|
|
#3188 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- Cytat:
Jeszcze muszę się zapytać, czy dostanę coś godzin tam gdzie pracowałam, bo chcą, ale nie mają obowiązku mnie przyjąć z powrotem ![]() Zaskoczył mnie Tż bardzo pomysłem on się boi jednego- że będzie go cofać przy zmianie pieluszki z kupką haha---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- A ja herbatkę laktacyjną biorę, dużo miejsca nie zajmuje jak coś ![]() Ok biorę się za sprzątanie i obiad- miłego dnia ![]() ---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- Cytat:
wiem- to czekanie...
|
|
#3189 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie maz/bierze chyba 2 dni okolicznosciowy. 2 tyg. Opieki i 2 tyg. Ojcowski. Od razu.
Purblanca oszczedzaj sie. Ja tez czulam klucia i widxisz moja szyjka krociusia juz... Jak skpnczysz 37 to juz luz. Mi zostalo 6 dni ahhh.... Pyrtolinka slyszalam o tym olejku i ze mocno potrafi przeczyscic i skurcze sie moga mega pojawic wiec Tez trzeba uwazac
|
#3190 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale raz, dwa się przemógł i dał radę. A i podobno na spacerkach w parku miał niezłe branie hehe ( o to już bym się obawiała .A i jeszcze przypomniały mi się ważne jego słowa: "Pozwól, mężowi być ojcem" i niby to takie zwykłe słowa, a do mnie jakoś mocno trafiły. Bo coś w tym jest, że nam przyszłym mamusiom wydaję się, że wiemy wszystko najlepiej. Ja się strasznie tego boję, żebym właśnie nie zbzikowała i żebym pozwoliła właśnie mężowi być ojcem. Bo chyba nie ma nic gorszego jak tylko ciągłe zwracanie uwagi, że źle robi, że nie tak powinien, itd. itp... Mam nadzieję, że będę miała w sobie dużo cierpliwości i zaufania do swojego męża.
|
|
#3191 |
|
Zakorzenienie
|
Oj cos mnie brzuch dzis boli. To bede lezakowac caly dzien...
|
#3192 |
|
Zadomowienie
|
ever: my nawet nie rozwazalismy podzialu, bo chce karmic jak najdluzej, a nie wyobrazam sobie odciagac albo karmic na przerwach w pracy.
najwazniejsze, ze wezmie te 2 od razu, jak wrocimy ze szpitala, potem przyjada moi rodzice, moze tescie, wiec damy rade. ![]() boli mnie dzisiaj brzuch, troche jak na okres, ale czuje, ze mala tez sie kreci. na wszelki wypadek oszczedzam sie dzisiaj. ![]() ![]()
|
#3193 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja biorę rok z góry, muszę się zebrać i podanie napisać jakoś niedługo, żeby czekało tylko na wpisanie dat i podpis, potem po porodzie pewnie srednio mi się będzie chciało tym zajmować.
TŻ bierze coś koło 5 tygodni (w tym te 2 tacierzyńskiego), na początek też moja mama przyjedzie i zobaczymy czy bardzo będzie potrzebna pomoc (głównie w gotowaniu, sprzątaniu i takie babskie sprawy, niestety wyczyny mego męża kończą się na jajecznicy) na tyle zostanie. Ja bym się bała tego oleju rycynowego, no ale w akcie desperacji kto wie....ale raczej jestem panikara
|
|
|
|
#3194 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- Cytat:
a ja właśnie swojemu Tż chcę dać wolną rękę do dzidzi (niezagrażającą życiu i zdrowiu haha) i nie chcę go poprawiać ani nic, mówić że wszystko dobrze robi itd. a może serio będzie lepszy w zajmowaniu się małą niż ja? i on się śmiał, bo ja powiedziałam, że od 3 miesiąca niech do końca on będzie na tacierzyńskim czyli do tej pory jak dziecko będzie miało 11,5 miesiąca. Oczywiście może wszystko mi się odwidzi, jak zakocham się w dzidziolku- mam nadzieję, że nie pomimo miłości- dam radę iść do pracy.
|
|
#3195 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny, ja po okropnej nocy, miałam 39 stopni gorączki, wzięłam apap i zimny okład na czoło i jakoś przetrwalam do rana. Jak się obudziłam to było 37 ale teraz znowu zafzyna rosnąć... Wszystkie stawy i kości mnie bolą okropnie. Całe szczęście za godzinę wróci TŻ. Co mi doradzicie żeby się jakoś wyleczyć? Jak nie przejdzie do wieczora to pojadę do szpitala, ale wolałabym tego uniknąć.
Wysłane z mojego C5303 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3196 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie bola mnie plecy...dzięki koronce ciagle mam miejsce na ewentualne zwiększenie gabarytow udany zakup i już.
|
|
|
|
|
#3198 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jak będzie więcej czasu, to ja będę robic coś innego Myślę, że im szybciej do pracy wrócisz tym łatwiej pójdzie przestawienie się, chociaż mogę się mylić.... Cytat:
kuruj się |
||
|
|
|
#3199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzieci nam się dwoja i troja
|
|
|
|
|
#3200 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja po wizycie, szyjka się nie skraca w ogóle
|
|
#3201 |
|
Zadomowienie
|
A u mnie do 12tej było dobrze, a teraz znowu wróciły silne momentami bóle brzucha- takie na około, że w dole pleców też czuję. Krew już nie pojawiła się. Kurcze, może rzeczywiście moje dziecko będzie jednak wrześniowe, a nie październikowe, jak przeczuwałam?
Stresuję się dodatkowo, bo moja mama dziś jedzie do szpitala i jutro ma operację. Farminka- z tym czopem to chyba żaden wyznacznik- Tobie przecież odszedł w poprzedniej erze , i nadal jesteś w dwupaku.
|
#3202 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() poza tym sporo osob pyta czy to przypadkiem nie Aniela albo Petronela (moja siostra uwielbia do młodej mowic Petronelcia ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ---------- Cytat:
jej baranie podejście do całej sprawy. ot co
|
||
|
|
|
#3203 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam przyszłe Mamusie
![]() Mam do sprzedania drewnianą białą kołyskę w idealnym stanie. Kupiona w marcu, używana sporadycznie na dzienną drzemkę, gdyż córa spała ze mną. Zainteresowane Mamy proszę o pw. Pozdrawiam. Mama kwietniowa 2014
|
|
|
|
#3204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z takim polroczniakiem to już będzie miał co robic ![]()
|
|
|
|
|
#3205 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja sama bym nie ryzykowała.Jak tak Was czytam to mam wrażenie jakbym była jakaś inna W sensie zupełnie nie zależy mi na tym żeby urodzić szybciej niż TP (ale jak się zdarzy to też ok, jestem już psychicznie i organizacyjnie gotowa na spotkanie z Małą Pewnie kilka dni po TP zacznę się martwić i kombinować, ale na razie podchodzę do tego na zasadzie będzie jak będzie Ani nie przemęczam się celowo przesadnie (choć zdarzy się czasem nieplanowanie) ani też nie oszczędzam się jakoś specjalnie Ciągle znajduję sobie jakieś zajęcia, które pochłaniają moje myśli i czas, więc za dużo nad porodem ani jak wspominałyście "tykającej bombie" nie myślę Jedynie TŻta uświadamiam, że to na dobrą sprawę może być w każdej chwili, więc żeby nam już nie wymyślał wyjazdów czy imprez do późna ze znajomymi
|
|
#3206 |
|
Zakorzenienie
|
Brzuch mnie nadal boli, mimo nospy forte...
Zrobie sobie kapiel chyba... Ehhh :-(
|
#3207 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Wiem, że po porodzie też będę niewyspana, zmęczona, będzie boleć krocze i cycki, ale przynajmniej obok będzie ta wyczekana nagroda i te dolegliwości będą miały jakiś sens. Teraz mam wrażenie, że są po to, aby uprzykrzyć mi życie |
||
|
|
|
#3208 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No i ma to oczywiście też konsekwencje w relacjach tata-dziecko ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Moja prababcia miała na imię Petronela i bardzo mi się to imię podoba, Tżtowi mniej niestety... Cytat:
Świetnie się sprawdza przy małym dziecku ![]() Co do pośpiechu, to mi się spieszy głównie dlatego, że strasznie cierpię w tej ciąży. Wszystko mnie boli i spać nie mogę. W poprzedniej też jakoś luźniej podchodziłam do tematu... Obiad gotowy, ciasto w piekarniku, mogę odpoczywać
|
||||
|
|
|
#3209 | ||
|
Rozeznanie
|
Byłam u mojego doktorka, ale nic ciekawego mi nie powiedział. Dziecko jest nisko, ale szyjka zamknięta. Jak się wyraził - "na razie porodu nie widać, ale to się może bardzo szybko zmienić" - czyli jak zwykle ględzenie bez konkretów
![]() A jak się zapytałam wprost czy do jutra wytrzymam, bo mąż dopiero wtedy wraca z delegacji to stwierdził że "powinnam do jutra donosić". Jejuuu... jak ja nie lubię takiego gadania bezsensownego. Tyle co mi powiedział to i sama sobie mogłam powiedzieć! Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3210 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Bardziej chodziło mi o to że to ja czuję się trochę odmieńcem niż "wyrzucanie" komukolwiek, że się śpieszy i chce szybciej :A z TŻ to zobaczymy jak się odnajdzie w nowej roli Generalnie przy takim trybie pracy to za wiele wymówek nie będzie miał W zasadzie jeśli uda się karmienie piersią to czasu będzie miał nawet więcej niż ja na opiekę nad Małą
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:05.

więc pewnie nie obejdzie się bez kolejnych 

Przerażasz mnie!!! Ja na razie nie mam nic i wolałabym żeby tak zostało... Mam nadzieję, że po porodzie też w takim razie znajdę czas na smarowanie.
klaski:

13.12.13