Tygodnie lecą, trójeczka z przodu, bo w październiku czas do porodu!! :) - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-25, 11:37   #3181
PedzacaSkarpeta
Raczkowanie

Dot.: Tygodnie lecą, trójeczka z przodu, bo w październiku czas do porodu!! :)

Cytat:
Napisane przez rena5 Pokaż wiadomość
witam wszystkie dziewczyny

mam info od Edytte:
"dziś o 8:45 urodziłam chłopca 3 950"

pozdrawiam
Cytat:
Napisane przez Laila85 Pokaż wiadomość
szybko przeleciałam forum i jeszcze nie wiecie, więc ogłaszam radosną nowinę:
sms od Mixi89:

"Hej tutaj Alicja, wlasnie zajadam mleczko od mamy, waze 3020 g i mam 56 cm. Jestem sliczna i mam sie dobrze."

Witamy kolejne maleństwo w naszym gronie!!!
Wielkie gratulacje dziewczyny!

Cytat:
Witam z rana, Stasiu- bo tak sie nazywa (odpuściłam tzowi) zajmuje cały moj czas, s ze chce wiedzieć co na forum to musze nadrobić. Teraz wpadam Wam sie pozalic ze po urodzeniu odpuściłam jakiekolwiek smarowania sie, bo nawet nie myslalam o tym jak on był na Oiomie, niestety wczoraj znalazłam ROZSTĘPY!!!! A one sa z szybkiego chudnięcia, po porodzie mialam +7kg, pozniej Wam pisałam ze +5, a teraz +3. Nie odchudzam sie, samo sie robi, a jak tak szybko leci to cialo nie ogarnia :-( wiec ostrzegam Was, trzeba dbać do samego końca . Od dzis jem dwa razy wiecej zeby nie było gorzej
Bardzo ładne imię A z rozstępami moimi już się chyba polubiłam. Szybko rosłam jak byłam młoda i się zrobiły, później schudłam i zjawiły się nowe więc pewnie nie obejdzie się bez kolejnych

Gosia, śliczne fotki

Witam
Noc nawet przespana, młoda tańczy na potęgę a ja stękam a mąż się budzi z przerażeniem w oczach
Dziś wizyta, chciałabym usłyszeć, że za dwa tygodnie urodzę Ale najważniejsze, żeby wszystko było dobrze
Stary 2014-09-25, 11:38   #3182
ever_92
Zadomowienie

W kłucie w @ też odczuwam, czasami tak zaboli, że zginam się w pół i nieruchomieję na chwilę, to jak mała główką się rusza- mam wrażenie.

Strasznie dużo od rana piszecie

Ja zaraz obiad zaczynam, wczoraj narobiłam się pierogów ruskich i zamroziłam je na po porodzie- połowę, abyśmy z głodu nie poumierali i chyba tak będę robić z tym, co będzie zdatne do mrożenia.
Na 15.30 jadę na ostatnią SR i tym razem już nie rowerem
Chciałabym zrobić pranko ciuszków ostatnich 62, ale pogoda nie sprzyja i by schło i schło...
Stary 2014-09-25, 11:45   #3183
Ol7cia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez poczwarkah Pokaż wiadomość
Mixi89 Gratulacje!

Piękne imię dla synka, mi się bardzo podoba
A co do rozstępów - nie sądziłam że to w ogóle jest możliwe żeby rozstępy się robiły od chudnięcia Przerażasz mnie!!! Ja na razie nie mam nic i wolałabym żeby tak zostało... Mam nadzieję, że po porodzie też w takim razie znajdę czas na smarowanie.
Oj to prawda, mój mąż ma ich od groma jako dziecko do szczuplaczków nie należał, a potem okres dojrzewania trochę więcej ruchu i schudł i wtedy te rozstępy mu się pojawiły ... Ale ja tam je kocham i zawsze tłumaczę, że jakby co to mój mąż będzie mnie wspierał swoimi rozstępami nie będę sama

Cytat:
Napisane przez ever_92 Pokaż wiadomość
Laila dobrze wiedzieć o rozstępech...

Mixi
gratulacje

Gosia
wow 40 tc- brzmi bardzooo poważnie

Daszna
ja mam czerwone plamki na polikach, okrągłe, ani to pryszcze ani nic i się nie przejmuję- hormony robią swoje.

Nie pisałam Wam, mój Tż, jakoś jak mała skończy 3 miesiące będzie szedł na tacierzyński zamiast mnie- ciekawe, zaskoczył mnie bardzo
Tylko boję się, co z mlekiem- będę chciała odciągać, no ale nieregularne karmienie eh...
Ale najpierw musi zobaczyć, jak to jest, bo ja wiem, że dałby radę- tylko czy będzie chciał Poszedłby np. na 3 miesiące, potem znowu ja itd.
super sprawa, jeśli tatuś więcej zarabia może to się również opłacić pod względem finansowym . Mój też chce iść na tacierzyński, tylko ja musiałabym znaleźć pracę na jakiś minimalny etacik, bo na pełen etat bym się nie pisała, zwłaszcza że chcę karmić piersią

Czekamy na Ciebie Aniołeczku
Ol7cia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-25, 11:52   #3184
wodaqua
Zadomowienie

Hello!

Laila, imię piękne, żeby teść go nie nosił, to też mielibyśmy Stasia My póki co nadal nie osiągnęliśmy konsensusu

Cytat:
sms od Mixi89:

"Hej tutaj Alicja, wlasnie zajadam mleczko od mamy, waze 3020 g i mam 56 cm. Jestem sliczna i mam sie dobrze."

Cześć Alu!!! Witamy! Mixi, serdeczne gratulacje

Cytat:
Napisane przez mortisha84 Pokaż wiadomość
A Ty dalej swoje Miałam głodzić dziecko przez cztery doby dla idei? Poprosiłam o mm nie dlatego, że miałam widzimisię, tylko dlatego, że nie miałam mleka na tyle, żeby wykarmić dziecko. Nie podjełam tej decyzji sama, tylko z położnymi, które bardzo chciały żebym kp, ale skoro nie było czym to zasugerowały dokarmianie (nie ciągłę karmienie mm). Waga była odpowiednia, bo podali mm, gdyby tego nie zrobili, pewnie by spadła bardziej. Nie chce mi się już nawet dyskutować, nie było Cię tam, nie widziałaś, a wiesz lepiej czemu moje dziecko płakało..
Mnie o dokarmienie mm poprosiła pediatra, zgodziłam się, żeby mała przybrała, żeby wyjść z tego cholernego szpitala. Absolutnie nie żałuję, teraz zrobiłabym to samo Popieram!

Cytat:
Bierzecie jakąś herbatkę laktacyjną do szpitala?
Ale w domu już czeka, taka z Rossmanna.

Cytat:
Napisane przez CoffeeMonster Pokaż wiadomość
Tak sobie myślę, że ta natura to sobie sprytnie wymyśliła, już mi wszystko jedno jak to będzie boleć, niech ta ciąża się kończy, bo zwariuję! A jeszcze miesiąc temu trzęsłam portkami na samą myśl o porodzie
A wiesz, że coś w tym jest

Skoro już temat macierzyńskich i tacierzyńskich podjęłyście, to jaki bierzecie macierzyński? 2 razy po pół roku czy od razu rok?
Te 2 tygodnie tacierzyńskiego mój Tż zostawia sobie na wakacje.
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-25, 12:12   #3185
pyrtolinka
Raczkowanie

Cześć Dziołszki

gratulacje dla Mixi! klaski:

i brawa za wszystkie rozpoczęte tygodnie u mnie dziś 40tc, jej kiedy to zleciało

Dziewczyny, czy myslałyście o wypiciu oleju rycynowego na wywołanie porodu? Mi coś wspominała położna, a w internecie jest dużo podanych mieszanek m.in. z mlekiem, sokiem z pomarańczy, arbuza itd. Ponoć bardzo skuteczne, a na mnie póki co nic nie działa... ani seksik ani spacery... jest mi ciężko, wszystko przygotowane, siedzę jak na szpilkach a tu nic nie zapowiada rychłego porodu... co sądzicie?
Stary 2014-09-25, 12:13   #3186
daszna
Zadomowienie

GG do daszna

ever: dzieki za odp. dzielicie sie z TZtem macierzynskim? fajnie. moj bierze tylko 2 tygodnie, jak ja urodze, a potem ja zostaje w domku...

Pola, 15.10.2014
daszna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-25, 12:14   #3187
gosiakk23
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Hello!
Skoro już temat macierzyńskich i tacierzyńskich podjęłyście, to jaki bierzecie macierzyński? 2 razy po pół roku czy od razu rok?
Ja od razu biorę rok a co
Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor
Chłopiec Juliusz
Pierwsza Dzidziolinka
41/40

Mój Aniołeczku
gosiakk23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-25, 12:30   #3188
ever_92
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ol7cia Pokaż wiadomość
super sprawa, jeśli tatuś więcej zarabia może to się również opłacić pod względem finansowym . Mój też chce iść na tacierzyński, tylko ja musiałabym znaleźć pracę na jakiś minimalny etacik, bo na pełen etat bym się nie pisała, zwłaszcza że chcę karmić piersią
Tak, miałby o wielee więcej, a mi by się opłacało pracować na nie pełen etat, ale z drugiej str. ja jak będę z dzieckiem to i obiad w między czasie bym zrobiła a Tż obiadu na pewno nie, i odkurzyć by odkurzył- ale co więcej :P No i musiałby też w nocy do małej wstawać, żebym ja do pracy wyspana była. Ale wyjdzie w praniu.

---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ----------

Cytat:
Napisane przez daszna Pokaż wiadomość
ever: dzieki za odp. dzielicie sie z TZtem macierzynskim? fajnie. moj bierze tylko 2 tygodnie, jak ja urodze, a potem ja zostaje w domku...
Tak na 90% będziemy dzielić, nie wiem do końca jak, a u nas te 2 tyg tacierzyńskiego tato musi wybrać w ciągu 14 tygodni, bo inaczej przepadną.
Jeszcze muszę się zapytać, czy dostanę coś godzin tam gdzie pracowałam, bo chcą, ale nie mają obowiązku mnie przyjąć z powrotem
Zaskoczył mnie Tż bardzo pomysłem on się boi jednego- że będzie go cofać przy zmianie pieluszki z kupką haha

---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

A ja herbatkę laktacyjną biorę, dużo miejsca nie zajmuje jak coś
Ok biorę się za sprzątanie i obiad- miłego dnia

---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

Cytat:
Napisane przez pyrtolinka Pokaż wiadomość
Cześć Dziołszki

i brawa za wszystkie rozpoczęte tygodnie u mnie dziś 40tc, jej kiedy to zleciało

Dziewczyny, czy myslałyście o wypiciu oleju rycynowego na wywołanie porodu? Mi coś wspominała położna, a w internecie jest dużo podanych mieszanek m.in. z mlekiem, sokiem z pomarańczy, arbuza itd. Ponoć bardzo skuteczne, a na mnie póki co nic nie działa... ani seksik ani spacery... jest mi ciężko, wszystko przygotowane, siedzę jak na szpilkach a tu nic nie zapowiada rychłego porodu... co sądzicie?
Ale przecież to normalne po terminie też wiem- to czekanie...
Stary 2014-09-25, 12:31   #3189
nowa8686
Zakorzenienie

U mnie maz/bierze chyba 2 dni okolicznosciowy. 2 tyg. Opieki i 2 tyg. Ojcowski. Od razu.

Purblanca oszczedzaj sie. Ja tez czulam klucia i widxisz moja szyjka krociusia juz... Jak skpnczysz 37 to juz luz.
Mi zostalo 6 dni ahhh....

Pyrtolinka slyszalam o tym olejku i ze mocno potrafi przeczyscic i skurcze sie moga mega pojawic wiec Tez trzeba uwazac

31.10.2014 Majunia nasz Skarb

8.05. Pierwsze kopniaczki

Fasolinka
nowa8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-25, 12:34   #3190
Ol7cia
Raczkowanie

Cytat:
Hello!

Laila, imię piękne, żeby teść go nie nosił, to też mielibyśmy Stasia My póki co nadal nie osiągnęliśmy konsensusu

Cześć Alu!!! Witamy! Mixi, serdeczne gratulacje

Mnie o dokarmienie mm poprosiła pediatra, zgodziłam się, żeby mała przybrała, żeby wyjść z tego cholernego szpitala. Absolutnie nie żałuję, teraz zrobiłabym to samo Popieram!

Ale w domu już czeka, taka z Rossmanna.

A wiesz, że coś w tym jest

Ja raczej od razu na rok

Cytat:
Tak, miałby o wielee więcej, a mi by się opłacało pracować na nie pełen etat, ale z drugiej str. ja jak będę z dzieckiem to i obiad w między czasie bym zrobiła a Tż obiadu na pewno nie, i odkurzyć by odkurzył- ale co więcej :P No i musiałby też w nocy do małej wstawać, żebym ja do pracy wyspana była. Ale wyjdzie w praniu.
Ever mam znajomego, który jest na tacierzyńskim i jest on tak tym zachwycony, że każdego jak może to namawia. Mówi, że to jego najlepsza decyzja w życiu, a najśmieszniejsze jak opowiadał swój pierwszy dzień z maluszkiem sam na sam. Mówił, że pluł sobie w brodę czemu na SR nie słuchał ale raz, dwa się przemógł i dał radę. A i podobno na spacerkach w parku miał niezłe branie hehe ( o to już bym się obawiała ). A co do obiadków to nie ma co się obawiać, jakoś dacie radę, najwyżej będzie dieta cud .

A i jeszcze przypomniały mi się ważne jego słowa: "Pozwól, mężowi być ojcem" i niby to takie zwykłe słowa, a do mnie jakoś mocno trafiły. Bo coś w tym jest, że nam przyszłym mamusiom wydaję się, że wiemy wszystko najlepiej. Ja się strasznie tego boję, żebym właśnie nie zbzikowała i żebym pozwoliła właśnie mężowi być ojcem. Bo chyba nie ma nic gorszego jak tylko ciągłe zwracanie uwagi, że źle robi, że nie tak powinien, itd. itp... Mam nadzieję, że będę miała w sobie dużo cierpliwości i zaufania do swojego męża.

Czekamy na Ciebie Aniołeczku
Ol7cia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-25, 12:42   #3191
nowa8686
Zakorzenienie

Oj cos mnie brzuch dzis boli. To bede lezakowac caly dzien...

Fasolinka
Stary 2014-09-25, 12:52   #3192
daszna
Zadomowienie

GG do daszna

ever: my nawet nie rozwazalismy podzialu, bo chce karmic jak najdluzej, a nie wyobrazam sobie odciagac albo karmic na przerwach w pracy. najwazniejsze, ze wezmie te 2 od razu, jak wrocimy ze szpitala, potem przyjada moi rodzice, moze tescie, wiec damy rade.

boli mnie dzisiaj brzuch, troche jak na okres, ale czuje, ze mala tez sie kreci. na wszelki wypadek oszczedzam sie dzisiaj.

Pola, 15.10.2014
daszna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-25, 12:53   #3193
CoffeeMonster
Wtajemniczenie

Ja biorę rok z góry, muszę się zebrać i podanie napisać jakoś niedługo, żeby czekało tylko na wpisanie dat i podpis, potem po porodzie pewnie srednio mi się będzie chciało tym zajmować.
TŻ bierze coś koło 5 tygodni (w tym te 2 tacierzyńskiego), na początek też moja mama przyjedzie i zobaczymy czy bardzo będzie potrzebna pomoc (głównie w gotowaniu, sprzątaniu i takie babskie sprawy, niestety wyczyny mego męża kończą się na jajecznicy) na tyle zostanie.

Ja bym się bała tego oleju rycynowego, no ale w akcie desperacji kto wie....ale raczej jestem panikara
Łucja 15.10.2014
Aniela29.03.2016

CoffeeMonster jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-25, 13:17   #3194
ever_92
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez CoffeeMonster Pokaż wiadomość
Ja biorę rok z góry, muszę się zebrać i podanie napisać jakoś niedługo, żeby czekało tylko na wpisanie dat i podpis, potem po porodzie pewnie srednio mi się będzie chciało tym zajmować.
TŻ bierze coś koło 5 tygodni (w tym te 2 tacierzyńskiego), na początek też moja mama przyjedzie i zobaczymy czy bardzo będzie potrzebna pomoc (głównie w gotowaniu, sprzątaniu i takie babskie sprawy, niestety wyczyny mego męża kończą się na jajecznicy) na tyle zostanie.

Ja bym się bała tego oleju rycynowego, no ale w akcie desperacji kto wie....ale raczej jestem panikara
Mój Tż to samo z jedzeniem a nikt do nas nie przyjedzie

---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ----------

Cytat:
Ja raczej od razu na rok

Ever mam znajomego, który jest na tacierzyńskim i jest on tak tym zachwycony, że każdego jak może to namawia. Mówi, że to jego najlepsza decyzja w życiu, a najśmieszniejsze jak opowiadał swój pierwszy dzień z maluszkiem sam na sam. Mówił, że pluł sobie w brodę czemu na SR nie słuchał ale raz, dwa się przemógł i dał radę. A i podobno na spacerkach w parku miał niezłe branie hehe ( o to już bym się obawiała ). A co do obiadków to nie ma co się obawiać, jakoś dacie radę, najwyżej będzie dieta cud .

A i jeszcze przypomniały mi się ważne jego słowa: "Pozwól, mężowi być ojcem" i niby to takie zwykłe słowa, a do mnie jakoś mocno trafiły. Bo coś w tym jest, że nam przyszłym mamusiom wydaję się, że wiemy wszystko najlepiej. Ja się strasznie tego boję, żebym właśnie nie zbzikowała i żebym pozwoliła właśnie mężowi być ojcem. Bo chyba nie ma nic gorszego jak tylko ciągłe zwracanie uwagi, że źle robi, że nie tak powinien, itd. itp... Mam nadzieję, że będę miała w sobie dużo cierpliwości i zaufania do swojego męża.
haha ze spacerami dobre a ja właśnie swojemu Tż chcę dać wolną rękę do dzidzi (niezagrażającą życiu i zdrowiu haha) i nie chcę go poprawiać ani nic, mówić że wszystko dobrze robi itd. a może serio będzie lepszy w zajmowaniu się małą niż ja? i on się śmiał, bo ja powiedziałam, że od 3 miesiąca niech do końca on będzie na tacierzyńskim czyli do tej pory jak dziecko będzie miało 11,5 miesiąca. Oczywiście może wszystko mi się odwidzi, jak zakocham się w dzidziolku- mam nadzieję, że nie pomimo miłości- dam radę iść do pracy.
Stary 2014-09-25, 13:18   #3195
vilet784
Rozeznanie

Hej dziewczyny, ja po okropnej nocy, miałam 39 stopni gorączki, wzięłam apap i zimny okład na czoło i jakoś przetrwalam do rana. Jak się obudziłam to było 37 ale teraz znowu zafzyna rosnąć... Wszystkie stawy i kości mnie bolą okropnie. Całe szczęście za godzinę wróci TŻ. Co mi doradzicie żeby się jakoś wyleczyć? Jak nie przejdzie do wieczora to pojadę do szpitala, ale wolałabym tego uniknąć.

Wysłane z mojego C5303 przy użyciu Tapatalka
vilet784 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-25, 13:32   #3196
kasiakg
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez vilet784 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, ja po okropnej nocy, miałam 39 stopni gorączki, wzięłam apap i zimny okład na czoło i jakoś przetrwalam do rana. Jak się obudziłam to było 37 ale teraz znowu zafzyna rosnąć... Wszystkie stawy i kości mnie bolą okropnie. Całe szczęście za godzinę wróci TŻ. Co mi doradzicie żeby się jakoś wyleczyć? Jak nie przejdzie do wieczora to pojadę do szpitala, ale wolałabym tego uniknąć.

Vilet ciężko coś doradzić. Nie wygląda to na zwykłe przeziębienie. Chyba jednak lepiej iść do lekarza
Stary 2014-09-25, 13:35   #3197
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
diabli śliczny ten biustonosz tylko troszkę drogi może sobie taki strzele, jak unormuje się laktacja i będę pewna, że dłużej pokarmię Mała
drogi, ale to mój hit. chodze w nim od początku ciazy (a przecież ledwo skonczylam karmic Nele i już zaszłam znow, wiec piersi nie maja lekko). jak sobie przypomnę teraz dobieranie byle jakich staników w pierwszej ciąży to brrrr. wtedy stawiałam na zwykle bazarowe, sportowe, wypychalam je wkładkami żeby sutki nie odstawaly, żeby nie były spłaszczone. teraz bluzki z dekoltami nie sa problemem, sliczny rowek miedzy, cyce na miejscu nie bola mnie plecy...dzięki koronce ciagle mam miejsce na ewentualne zwiększenie gabarytow udany zakup i już.
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-25, 13:36   #3198
CoffeeMonster
Wtajemniczenie

Cytat:
Mój Tż to samo z jedzeniem a nikt do nas nie przyjedzie

---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ----------
haha ze spacerami dobre a ja właśnie swojemu Tż chcę dać wolną rękę do dzidzi (niezagrażającą życiu i zdrowiu haha) i nie chcę go poprawiać ani nic, mówić że wszystko dobrze robi itd. a może serio będzie lepszy w zajmowaniu się małą niż ja? i on się śmiał, bo ja powiedziałam, że od 3 miesiąca niech do końca on będzie na tacierzyńskim czyli do tej pory jak dziecko będzie miało 11,5 miesiąca. Oczywiście może wszystko mi się odwidzi, jak zakocham się w dzidziolku- mam nadzieję, że nie pomimo miłości- dam radę iść do pracy.
A robisz jakieś zapasy? Mrozisz sosy czy coś? Ja miałam, ale mi się nie chce Za to kupujemy po wypłacie (chyba jutro będzie) grill-opiekacz, TŻ da rade fileta, rybę wrzucić, ugotować pare ziemniaków i zetrzeć marchewkę na surówkę
Jak będzie więcej czasu, to ja będę robic coś innego

Myślę, że im szybciej do pracy wrócisz tym łatwiej pójdzie przestawienie się, chociaż mogę się mylić....

Cytat:
Napisane przez vilet784 Pokaż wiadomość

gorące mleko z masłem, miodem i czosnkiem

kuruj się
Łucja 15.10.2014
Aniela29.03.2016

Stary 2014-09-25, 13:36   #3199
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
sms od Mixi89:

gratulacje dzieci nam się dwoja i troja
Stary 2014-09-25, 13:43   #3200
dariuska89
Raczkowanie

Cytat:
sms od Mixi89:

Świetne wieści!! mixi gratulacje!!

Ja po wizycie, szyjka się nie skraca w ogóle a już by mogła, dostałam skierowanie na wyniki po za tym ok ale usg nie było

Hanna, Eliza księżniczka ur 2.11 3370 53cm
dariuska89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-25, 13:43   #3201
Agatkia
Zadomowienie

A u mnie do 12tej było dobrze, a teraz znowu wróciły silne momentami bóle brzucha- takie na około, że w dole pleców też czuję. Krew już nie pojawiła się. Kurcze, może rzeczywiście moje dziecko będzie jednak wrześniowe, a nie październikowe, jak przeczuwałam?

Stresuję się dodatkowo, bo moja mama dziś jedzie do szpitala i jutro ma operację.

Farminka- z tym czopem to chyba żaden wyznacznik- Tobie przecież odszedł w poprzedniej erze , i nadal jesteś w dwupaku.

Agatkia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-25, 14:01   #3202
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PurBlanka Pokaż wiadomość
A w ogóle to strasznie mi się podoba imię Twojej córci- Nela Mogłabym kiedyś podkraść, jak stanie się cud i moja druga pociecha będzie płci żeńskiej ?
hehe jasne, ze tak. wylacznosci niestetni nie zalatwilismy zresztą ostatnio imie robi się coraz bardziej popularne. drazni mnie tylko jak ktoś rejestruje Nelly
poza tym sporo osob pyta czy to przypadkiem nie Aniela albo Petronela (moja siostra uwielbia do młodej mowic Petronelcia w gwarze chyba poznańskiej to biedronka!), spotkałam się tez, ze imie Kornelia jest tak skracane. ja do malej często mowie Nelosława

---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ----------

Cytat:
A Ty dalej swoje Miałam głodzić dziecko przez cztery doby dla idei? Poprosiłam o mm nie dlatego, że miałam widzimisię, tylko dlatego, że nie miałam mleka na tyle, żeby wykarmić dziecko. Nie podjełam tej decyzji sama, tylko z położnymi, które bardzo chciały żebym kp, ale skoro nie było czym to zasugerowały dokarmianie (nie ciągłę karmienie mm). Waga była odpowiednia, bo podali mm, gdyby tego nie zrobili, pewnie by spadła bardziej. Nie chce mi się już nawet dyskutować, nie było Cię tam, nie widziałaś, a wiesz lepiej czemu moje dziecko płakało..
ajjj, zle mnie odebralas. tematu nie ciagne, bo już po ptokoch i nie ma sensu

Cytat:
Ale, że co wyjaśnia? Bo ja też baran
jej baranie podejście do całej sprawy. ot co
Stary 2014-09-25, 14:04   #3203
bebe97
Wtajemniczenie

Witam przyszłe Mamusie
Mam do sprzedania drewnianą białą kołyskę w idealnym stanie. Kupiona w marcu, używana sporadycznie na dzienną drzemkę, gdyż córa spała ze mną.
Zainteresowane Mamy proszę o pw.

Pozdrawiam. Mama kwietniowa 2014
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-25, 14:05   #3204
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Nie pisałam Wam, mój Tż, jakoś jak mała skończy 3 miesiące będzie szedł na tacierzyński zamiast mnie- ciekawe, zaskoczył mnie bardzo
Tylko boję się, co z mlekiem- będę chciała odciągać, no ale nieregularne karmienie eh...
Ale najpierw musi zobaczyć, jak to jest, bo ja wiem, że dałby radę- tylko czy będzie chciał Poszedłby np. na 3 miesiące, potem znowu ja itd.
to może lepiej podzielić się po 6 miesiacu? wtedy już pewnie zaczniesz rozszerzac diete i tatusiowi będzie latwiej z takim polroczniakiem to już będzie miał co robic
Stary 2014-09-25, 14:31   #3205
nocnyskowronek
Raczkowanie

Cytat:
Ja idę od razu na rok, mój TŻ pracuje zdalnie z domu plus czasem, ale rzadko jakiś wyjazd, więc w zasadzie odkąd jestem na L4 jesteśmy w kółko razem

Cytat:
Na wrześniówkach lub sierpniówkach któraś dziewczyna próbowała tej metody i mocno odradzała - nie pamiętam już o co chodziło, ale generalnie nie wywołało porodu a tylko namęczyła się strasznie. No ale może to tylko ona tak zareagowała, wiec nie wiem Ja sama bym nie ryzykowała.

Jak tak Was czytam to mam wrażenie jakbym była jakaś inna W sensie zupełnie nie zależy mi na tym żeby urodzić szybciej niż TP (ale jak się zdarzy to też ok, jestem już psychicznie i organizacyjnie gotowa na spotkanie z Małą ) Pewnie kilka dni po TP zacznę się martwić i kombinować, ale na razie podchodzę do tego na zasadzie będzie jak będzie Ani nie przemęczam się celowo przesadnie (choć zdarzy się czasem nieplanowanie) ani też nie oszczędzam się jakoś specjalnie Ciągle znajduję sobie jakieś zajęcia, które pochłaniają moje myśli i czas, więc za dużo nad porodem ani jak wspominałyście "tykającej bombie" nie myślę Jedynie TŻta uświadamiam, że to na dobrą sprawę może być w każdej chwili, więc żeby nam już nie wymyślał wyjazdów czy imprez do późna ze znajomymi
Stary 2014-09-25, 14:35   #3206
nowa8686
Zakorzenienie

Brzuch mnie nadal boli, mimo nospy forte...
Zrobie sobie kapiel chyba... Ehhh :-(

Fasolinka
Stary 2014-09-25, 14:44   #3207
CoffeeMonster
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nowa8686 Pokaż wiadomość
Brzuch mnie nadal boli, mimo nospy forte...
Zrobie sobie kapiel chyba... Ehhh :-(
Zrób zrób! Może się uspokoi... postaraj się zrelaksować.

Cytat:
Napisane przez nocnyskowronek Pokaż wiadomość
Ja idę od razu na rok, mój TŻ pracuje zdalnie z domu plus czasem, ale rzadko jakiś wyjazd, więc w zasadzie odkąd jestem na L4 jesteśmy w kółko razem

Na wrześniówkach lub sierpniówkach któraś dziewczyna próbowała tej metody i mocno odradzała - nie pamiętam już o co chodziło, ale generalnie nie wywołało porodu a tylko namęczyła się strasznie. No ale może to tylko ona tak zareagowała, wiec nie wiem Ja sama bym nie ryzykowała.

Jak tak Was czytam to mam wrażenie jakbym była jakaś inna W sensie zupełnie nie zależy mi na tym żeby urodzić szybciej niż TP (ale jak się zdarzy to też ok, jestem już psychicznie i organizacyjnie gotowa na spotkanie z Małą ) Pewnie kilka dni po TP zacznę się martwić i kombinować, ale na razie podchodzę do tego na zasadzie będzie jak będzie Ani nie przemęczam się celowo przesadnie (choć zdarzy się czasem nieplanowanie) ani też nie oszczędzam się jakoś specjalnie Ciągle znajduję sobie jakieś zajęcia, które pochłaniają moje myśli i czas, więc za dużo nad porodem ani jak wspominałyście "tykającej bombie" nie myślę Jedynie TŻta uświadamiam, że to na dobrą sprawę może być w każdej chwili, więc żeby nam już nie wymyślał wyjazdów czy imprez do późna ze znajomymi
Ja tam się nie czuję jak na tykającej bombie, kiedy wyjdzie to wyjdzie, ale wkurza mnie to ciągłe zmęczenie, zaspanie, obolałe stawy, klucie pod żebrem, spuchnięte ręce i bolące nadgarstki, że nie mogę się dźwignąc czasem sama z łóżka, wieczne latanie do wc, ciągnący brzuch itp itd....dlatego chciałabym jak najszybciej to skończyć.
Wiem, że po porodzie też będę niewyspana, zmęczona, będzie boleć krocze i cycki, ale przynajmniej obok będzie ta wyczekana nagroda i te dolegliwości będą miały jakiś sens. Teraz mam wrażenie, że są po to, aby uprzykrzyć mi życie
Łucja 15.10.2014
Aniela29.03.2016

Stary 2014-09-25, 14:46   #3208
mortisha84
Zadomowienie

Cytat:
Ja raczej od razu na rok

Najważniejsze, to uświadomić sobie, że tata jest takim samym, pełnoprawnym rodzicem jak mama i że ma dokładnie taki sam obowiązek zajmować się dzieckiem jak mama. Mnie (i mojego Tżta) zawsze wkurza, jak ktoś mówi, że ojciec "pomaga przy dziecku", bo to nie jest pomoc a obowiązek obojga rodziców.
No i ma to oczywiście też konsekwencje w relacjach tata-dziecko

Cytat:
Napisane przez dariuska89 Pokaż wiadomość

Ja po wizycie, szyjka się nie skraca w ogóle a już by mogła, dostałam skierowanie na wyniki po za tym ok ale usg nie było
To jeszcze troszkę poczekasz

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
hehe jasne, ze tak. wylacznosci niestetni nie zalatwilismy zresztą ostatnio imie robi się coraz bardziej popularne. drazni mnie tylko jak ktoś rejestruje Nelly
poza tym sporo osob pyta czy to przypadkiem nie Aniela albo Petronela (moja siostra uwielbia do młodej mowic Petronelcia w gwarze chyba poznańskiej to biedronka!), spotkałam się tez, ze imie Kornelia jest tak skracane. ja do malej często mowie Nelosława

---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ----------

ajjj, zle mnie odebralas. tematu nie ciagne, bo już po ptokoch i nie ma sensu

jej baranie podejście do całej sprawy. ot co

Moja prababcia miała na imię Petronela i bardzo mi się to imię podoba, Tżtowi mniej niestety...

Cytat:
Napisane przez nocnyskowronek Pokaż wiadomość

Mój Tż ma taki sam system pracy jak Twój Świetnie się sprawdza przy małym dziecku

Co do pośpiechu, to mi się spieszy głównie dlatego, że strasznie cierpię w tej ciąży. Wszystko mnie boli i spać nie mogę.
W poprzedniej też jakoś luźniej podchodziłam do tematu...

Obiad gotowy, ciasto w piekarniku, mogę odpoczywać

Niunia

Bobas
mortisha84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-25, 14:54   #3209
poczwarkah
Rozeznanie

Byłam u mojego doktorka, ale nic ciekawego mi nie powiedział. Dziecko jest nisko, ale szyjka zamknięta. Jak się wyraził - "na razie porodu nie widać, ale to się może bardzo szybko zmienić" - czyli jak zwykle ględzenie bez konkretów
A jak się zapytałam wprost czy do jutra wytrzymam, bo mąż dopiero wtedy wraca z delegacji to stwierdził że "powinnam do jutra donosić". Jejuuu... jak ja nie lubię takiego gadania bezsensownego. Tyle co mi powiedział to i sama sobie mogłam powiedzieć!

Cytat:
Cześć Dziołszki

Ta metoda ma polegać na tym, że olej rycynowy ma silne działanie przeczyszczające. Krzywdy sobie raczej nie można tym zrobić (chyba że wypijesz za dużo), ale też nie będzie raczej przyjemnie... Poza tym nie u każdego wywoła to skurcze. Ja ostatnio miałam silne "oczyszczenie organizmu" po zjedzeniu czegoś na mieście i jakoś nie urodziłam

Cytat:
Napisane przez dariuska89 Pokaż wiadomość

W 35 tyg to chyba ma jeszcze prawo się nie skracać, spokojnie

poczwarkah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-25, 15:11   #3210
nocnyskowronek
Raczkowanie

Cytat:
Mój Tż ma taki sam system pracy jak Twój Świetnie się sprawdza przy małym dziecku

Co do pośpiechu, to mi się spieszy głównie dlatego, że strasznie cierpię w tej ciąży. Wszystko mnie boli i spać nie mogę.
W poprzedniej też jakoś luźniej podchodziłam do tematu...

Obiad gotowy, ciasto w piekarniku, mogę odpoczywać
No tak, oczywiście zdaję sobie sprawę, że ogromnie dużo zależy od samopoczucia i przyznam, że jak dwa dni czułam się jak kaleka (praktycznie brak możliwości ruchu prawą dłonią - gdzie jestem praworęczna) to przeraziło mnie, że miałabym tak funkcjonować jeszcze kilka tygodni Bardziej chodziło mi o to że to ja czuję się trochę odmieńcem niż "wyrzucanie" komukolwiek, że się śpieszy i chce szybciej Niemniej nie zamieniłabym się i wolę pozostać tym "odmieńcem" :

A z TŻ to zobaczymy jak się odnajdzie w nowej roli Generalnie przy takim trybie pracy to za wiele wymówek nie będzie miał W zasadzie jeśli uda się karmienie piersią to czasu będzie miał nawet więcej niż ja na opiekę nad Małą

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości