Jaki wózek- temat zbiorczy. - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-04, 13:20   #4291
mamaya
Zakorzenienie

Dot.: Jaki wózek- temat zbiorczy.

Cytat:
Napisane przez BBlondyneczkAA Pokaż wiadomość
A co powiecie o wozku X-lander Xa 3w1 i czy polecacie wózki Camarelo jesli tak to jakie modele tez interesuje mnie 3w1

Juz wcześniej pisałam - wszyscy znajomi, którzy maja Camarelo narzekają na nie. Ze skrzypia, ze szybko sie „zużywają”.

Wysłane z iPhone
mamaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-04, 13:48   #4292
BBlondyneczkAA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamaya Pokaż wiadomość
Juz wcześniej pisałam - wszyscy znajomi, którzy maja Camarelo narzekają na nie. Ze skrzypia, ze szybko sie „zużywają”.

Wysłane z iPhone
To jaki mam kupic wozek do 1600zl 3w1? poradzicie polecicie?

Zakochana
BBlondyneczkAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-04, 14:55   #4293
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
To jaki mam kupic wozek do 1600zl 3w1? poradzicie polecicie?
Ja kupuję ten:
http://www.bobowozki.com.pl/product_...oducts_id=2268
Przynajmniej ten zestaw ma jeden z lepszych fotelików na rynku
Stary 2014-09-04, 17:12   #4294
BBlondyneczkAA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez melleczka Pokaż wiadomość
Ja kupuję ten:
http://www.bobowozki.com.pl/product_...oducts_id=2268
Przynajmniej ten zestaw ma jeden z lepszych fotelików na rynku
a powiedz mi ta spacerowka nie jest mala?

Zakochana
Stary 2014-09-05, 08:30   #4295
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
a powiedz mi ta spacerowka nie jest mala?
Jest normalna, na pewno nie jest mała. A jak Ci się będzie użytkować to sama ocenisz. Przy wózkach głeboko-spacerowych jest ten problem, że spacerówkę kupujesz w ciemno i często się później okazuje, że jest do bani. No ale zobaczymy. Ja sama nie wiem jak mi się ona sprawdzi, bo to można ocenić dopiero jak się zacznie używać. Ale jakoś bardzo się do niej nie przywiązuję, bo i tak planuję kiedyś kupić lekką spacerówkę.
Stary 2014-09-05, 09:09   #4296
BBlondyneczkAA
Zakorzenienie

Cytat:
Jest normalna, na pewno nie jest mała. A jak Ci się będzie użytkować to sama ocenisz. Przy wózkach głeboko-spacerowych jest ten problem, że spacerówkę kupujesz w ciemno i często się później okazuje, że jest do bani. No ale zobaczymy. Ja sama nie wiem jak mi się ona sprawdzi, bo to można ocenić dopiero jak się zacznie używać. Ale jakoś bardzo się do niej nie przywiązuję, bo i tak planuję kiedyś kupić lekką spacerówkę.
ja chyba jednak na x-landera sie zdecyduje moje dwie kuzynki mialy i kazda sobie chwali

Zakochana
Stary 2014-09-05, 11:51   #4297
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
ja chyba jednak na x-landera sie zdecyduje moje dwie kuzynki mialy i kazda sobie chwali
Też chciałam X-landera XA, ale on nie ma podstawowej dla mnie rzeczy - przekładanego siedziska w spacerówce. Co prawda X-move już ma, ale wg mnie prowadzi się gorzej niż XA i jest kiepskiej jakości, wszystko w nim trzeszczy. No i X-landery mają małe gondole a ja rodzę zimą. Jak masz sprawdzony to bierz
Stary 2014-09-05, 12:28   #4298
BBlondyneczkAA
Zakorzenienie

Cytat:
Też chciałam X-landera XA, ale on nie ma podstawowej dla mnie rzeczy - przekładanego siedziska w spacerówce. Co prawda X-move już ma, ale wg mnie prowadzi się gorzej niż XA i jest kiepskiej jakości, wszystko w nim trzeszczy. No i X-landery mają małe gondole a ja rodzę zimą. Jak masz sprawdzony to bierz
ja rodze na poczatku listopada mysle ze z 5 m-cy gondolka mi posłuży z przekładana spacerowka fakt to jest jej minus ale jakos damy rade pozatym spacerowka jest duza solidna i dziecu dlugo powinna posluzyć.

Zakochana
Stary 2014-09-05, 15:49   #4299
mamaya
Zakorzenienie

A czemu właściwie chcecie wozki 3w1?
Ja co prawda mam Joolza gondolę + spacerówkę + fotelik, ale na dniach bede kupować druga spacerówkę - BabyJogger Fit.
Lubię siedziska kubełkowe i wiem, ze sa polecane przez ortopedow. Moj Synek na pewno bedzie w nie jeździł, ale BabyJogger Fit ma cos, co mnie zachwyca - ogromne koła, które przejada po wszystkim. Co prawda w Warszawie nie zdarzają sie śnieżyce po pachy, ale sadze, ze łatwiej bedzie mi sie prowadzić BabyJoggera po śniegu, a Joolza bedziemy uzywac, kiedy śniegu nie bedzie po prostu.

Wysłane z iPhone
Stary 2014-09-12, 13:59   #4300
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
A czemu właściwie chcecie wozki 3w1?
Ja co prawda mam Joolza gondolę + spacerówkę + fotelik, ale na dniach bede kupować druga spacerówkę - BabyJogger Fit.
Lubię siedziska kubełkowe i wiem, ze sa polecane przez ortopedow. Moj Synek na pewno bedzie w nie jeździł, ale BabyJogger Fit ma cos, co mnie zachwyca - ogromne koła, które przejada po wszystkim. Co prawda w Warszawie nie zdarzają sie śnieżyce po pachy, ale sadze, ze łatwiej bedzie mi sie prowadzić BabyJoggera po śniegu, a Joolza bedziemy uzywac, kiedy śniegu nie bedzie po prostu.

Wysłane z iPhone
no i jak się Joolz sprawuje? słyszałem,że projektował go jeden z twórców bugaboo, co prawda ponoc daleko mu do bugaboo ale joolzy bardzo mi się podobają wizualnie
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 14:06   #4301
mamaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
no i jak się Joolz sprawuje? słyszałem,że projektował go jeden z twórców bugaboo, co prawda ponoc daleko mu do bugaboo ale joolzy bardzo mi się podobają wizualnie

Co masz na mysli pisząc „daleko im do Bugaboo”? Joolz jest duzo lepszy. Z reszta wystarczy przeczytać i porównać opinie. Bugaboo to kiepski wybór.
My Joolza uwielbiamy, choc jako druga spacerówkę bedziemy mieć BabyJogger FIT. Joolz na co dzien, BJ FIT, gdyby Warszawę zasypalo.

Recenzowalam Joolza na poprzedniej stronie, spójrz sobie.

Wysłane z iPhone
Stary 2014-09-12, 19:34   #4302
BBlondyneczkAA
Zakorzenienie

ja juz po zakupie wozka zdecydowalismy sie na X-landera XA

Zakochana
Stary 2014-09-12, 20:42   #4303
Nati_kk
Zakorzenienie

Cytat:
Co masz na mysli pisząc „daleko im do Bugaboo”? Joolz jest duzo lepszy. Z reszta wystarczy przeczytać i porównać opinie. Bugaboo to kiepski wybór.
My Joolza uwielbiamy, choc jako druga spacerówkę bedziemy mieć BabyJogger FIT. Joolz na co dzien, BJ FIT, gdyby Warszawę zasypalo.

Recenzowalam Joolza na poprzedniej stronie, spójrz sobie.

Wysłane z iPhone
Czemu uważasz ze to kiepski wybór?my mamy jeszcze parę miesięcy,ale właśnie skłaniamy się bardziej ku Bugaboo...

Wymienię

Razem od 08.07.2009
Zaręczeni 17.09.2011
Ślubujemy 06.09.2014

Nati_kk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 21:02   #4304
mamaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nati_kk Pokaż wiadomość
Czemu uważasz ze to kiepski wybór?my mamy jeszcze parę miesięcy,ale właśnie skłaniamy się bardziej ku Bugaboo...

Po pierwsze - wysokość gondoli. Jest osadzona bardzo, bardzo nisko. Dla mnie to bardzo wazne, bo ja mam 170 cm wzrostu, TŻ - 190 cm.
Poza tym, w Bugaboo spacerówka kubełkowa nie powiększa się, jest płytka i niewielka.
No i przednie koła, które sa po prostu mikroskopijne. A na koniec szeleszczenie/trzeszczenie. Kazdy, dosłownie KAZDY Bugaboo, ktory mijam jest głośny - słychać odgłos tarcia po prostu.

Dla mnie istotne jest tez to, ze co drugi wozek, ktory widze to Bugaboo.

W przeciągu prawie trzech miesiecy spacerów widziałam ich niezliczona ilośc.
Joolza widziałam wyłącznie dwa razy.

Wysłane z iPhone
Stary 2014-09-12, 21:45   #4305
Nati_kk
Zakorzenienie

Co do gondoli to owszem,zgadzam się że jest nisko,to jeden z niewielu minusów które w nim widzę.

A co do spacerówki, to wg danych na stronach producentów Joolz ma nieznacznie płytszą i mniejszą spacerówkę przecież. Jak można ją w takim bądź razie powiększyć,bo nigdzie takiego info nie znalazłam?

Ja się naogladalam trochę Bugaboo jedynie w trakcie pobytu w Niemczech,bo jednak w Polsce to rzadki widok,Ty chyba na wyspach skoro to tak popularny u Was model?

To co mnie nie przekonuje do Joolza to również zdecydowanie mniejszy wybór kolorystyczny niż w przypadku Bugaboo...

Wymienię

Razem od 08.07.2009
Zaręczeni 17.09.2011
Ślubujemy 06.09.2014

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-09-12, 21:52   #4306
marsi11
Zakorzenienie

tzn o bugaboo nie slyszałam jeszcze złych opinii wręcz odwrotnie z każdym użytkownikiem co mialam okazje rozmawiać mówił,że to super wózek i koła wcale nie są wadą, co prawda niska gondola ale nie kazdy ma z tym problem- wyląd bugaboo ma tak samo dużo zwolenników jak i przeciwników, mi kiedyś się baaardzo nie podobały ale im dłużej na nie patrze tym coraz bardziej mnie zachwycają

o joolz słyszałam,że po prostu nie może równac się do bugaboo jeśli chodzi o wykonanie i trwalość materiałow
w sklepie sprzedawca także doradzał mi bugaboo bo ja wlasnie kierowalam sie w strone joolza,przyznał,że poza ceną jest to o jedną klasę wózek niżej niż bugaboo

i nie ukrywam,że joolz zaczyna byc popularny bo widuje go coraz czesciej na ulicach miasta

---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ----------

Cytat:
Ja się naogladalam trochę Bugaboo jedynie w trakcie pobytu w Niemczech,bo jednak w Polsce to rzadki widok,Ty chyba na wyspach skoro to tak popularny u Was model?
.
nie, ja też często spotykam bugaboo
a teraz jaak byłam na wakacjach to praktycznie same bugaboo widzialam,serio
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-13, 06:41   #4307
mamaya
Zakorzenienie

Cytat:
Co do gondoli to owszem,zgadzam się że jest nisko,to jeden z niewielu minusów które w nim widzę.

A co do spacerówki, to wg danych na stronach producentów Joolz ma nieznacznie płytszą i mniejszą spacerówkę przecież. Jak można ją w takim bądź razie powiększyć,bo nigdzie takiego info nie znalazłam?

To co mnie nie przekonuje do Joolza to również zdecydowanie mniejszy wybór kolorystyczny niż w przypadku Bugaboo...

Nie, pochodzę z Warszawy. I u nas co drugi wozek to Bugaboo.

Wysłane z iPhone
Stary 2014-09-13, 07:56   #4308
Nati_kk
Zakorzenienie

Cytat:
Nie, pochodzę z Warszawy. I u nas co drugi wozek to Bugaboo.

Wysłane z iPhone
To chyba uroki mojej zapyzialej prowincji w takim bądź razie :-D

Wymienię

Razem od 08.07.2009
Zaręczeni 17.09.2011
Ślubujemy 06.09.2014

Stary 2014-09-15, 06:24   #4309
galeczka83
Raczkowanie

Czy ktoś zna opinie na temat wózka COLETTO MARCELLO.
Jestem bliska jego zakupu. Nigdzie nie ma opinii na temat tego wózka wszyscy się zastanawiają.
galeczka83 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-17, 12:58   #4310
ola ola
Przyczajenie

Ja postawiłam na Recaro Babyzen wraz z fotelikiem Young profi plus
Juz niedługo będziemy testować

Edytowane przez aniolek-tasmanski
Czas edycji: 2014-09-19 o 09:23 Powód: link
ola ola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-17, 13:54   #4311
madzia*
Raczkowanie

ola ola bardzo ładny wózek! Taki nowoczesny

Jestem Żoną ... i dobrze mi z tym
23.07.2011r<3
madzia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-22, 10:25   #4312
Ewka:D:D
Rozeznanie

a co powiecie na wózek TAMBERO TUTEK mamy jeszcze trochę czasu ale coraz bardziej jestem skłonna go wybrać.

Ewka:D:D jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-22, 13:11   #4313
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:

Wysłane z iPhone
jak napisałaś tego posta, to się zdiwiłam jak wózek może się szybko zużywać. Ale teraz potwierdzam, że Camarelo i tym podobne tanie wózki jednak potrafią
nie miałam o tym pojęcia bo jak dorabiałam jako opiekunka, to miałam do dyspozycji raczej porządne wózki maxi-cosi, mutsy, maclareny, peg-pereg, jane itp.
a teraz jak w rodzinie i u znajomych wysyp dzieci, no i z racji tego, że mam nadzieję w najbliższym czasie zostać mamą trochę się przyjrzałam wózkom i tu jak w większości przypadków jak tanio z bajerami, to zwykle wózek pół roku i się pruje. Bo nawet nie chodzi o stelaże, te w miarę się trzymają. Ale większość, to albo podnóżek popruty, przy gondoli napy/zamki powyrywane, tapicerka poprzecierana.
Teraz już wiem, że nie tylko płaci się za literki na ramie Myślę, że jeśli nie stać na nówkę sztukę, to często lepiej kupić porządny używany niż tanio nie wiadomo co.
meryy82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-22, 15:12   #4314
mamaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meryy82 Pokaż wiadomość
jak napisałaś tego posta, to się zdiwiłam jak wózek może się szybko zużywać. Ale teraz potwierdzam, że Camarelo i tym podobne tanie wózki jednak potrafią

nie miałam o tym pojęcia bo jak dorabiałam jako opiekunka, to miałam do dyspozycji raczej porządne wózki maxi-cosi, mutsy, maclareny, peg-pereg, jane itp.

a teraz jak w rodzinie i u znajomych wysyp dzieci, no i z racji tego, że mam nadzieję w najbliższym czasie zostać mamą trochę się przyjrzałam wózkom i tu jak w większości przypadków jak tanio z bajerami, to zwykle wózek pół roku i się pruje. Bo nawet nie chodzi o stelaże, te w miarę się trzymają. Ale większość, to albo podnóżek popruty, przy gondoli napy/zamki powyrywane, tapicerka poprzecierana.

Teraz już wiem, że nie tylko płaci się za literki na ramie Myślę, że jeśli nie stać na nówkę sztukę, to często lepiej kupić porządny używany niż tanio nie wiadomo co.

Cieszę sie, ze zrozumiałas moje stanowisko
I masz racje, wolałabym kupic używany wozek dobrej firmy niż nowe dziadostwo za marne grosze.
Niestety, ludziom często wydaje sie, ze kupiłam wozek dla lansu. Coz, nie chce mi sie wyprowadzać ich z błędu Ja wiem, ze wozek to była moja inwestycja dla Synka. Zeby mógł spokojnie w nim jeździć, bez telepania, bez trzeszczenia, skrzypienia etc.

Zycze Ci z całego serca, żebys jak najszybciej mogła cieszyć sie dwoma kreskami na teście

iPhone
Stary 2014-09-25, 09:49   #4315
anastazja_a
Raczkowanie

Cześć! jestem dopiero w 11tc, ale już sie zaczęłam rozglądać za wózeczkami i okazało się, że ceny...są powalające. Nie spodziewałam się. jak myślicie kiedy można kupic wózeczek? Poza tym, że najpierw trzeba uzbierać na niego kasę.
anastazja_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-25, 10:33   #4316
mamaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anastazja_a Pokaż wiadomość
Cześć! jestem dopiero w 11tc, ale już sie zaczęłam rozglądać za wózeczkami i okazało się, że ceny...są powalające. Nie spodziewałam się. jak myślicie kiedy można kupic wózeczek? Poza tym, że najpierw trzeba uzbierać na niego kasę.

Ja kupiłam wozek około 25 tc.
Ile jestes skłonna wydać na wozek?

iPhone
Stary 2014-09-25, 10:39   #4317
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jestem w 33tc, wózek przyszedł mi w tym tygodniu.
Stary 2014-09-25, 10:52   #4318
anastazja_a
Raczkowanie

widzę jakie są ceny, ale ja to myślałam ze to tak będzie 300-450 zł, a nie ponad tysiąc!!! :O
Stary 2014-09-25, 11:04   #4319
mamaya
Zakorzenienie

Cytat:
widzę jakie są ceny, ale ja to myślałam ze to tak będzie 300-450 zł, a nie ponad tysiąc!!! :O

Spójrz na Facebooku, jest grupa „Wozki - Sprzedaż, wymiana” czy cos w tym stylu. Ja mam tam zamiar wystawić moj wozek, no ale ja za wozek chce 1800 zł (z fotelikiem samochodowym nowym), ale sa tam wozki i po 150 zł

iPhone
Stary 2014-09-25, 13:08   #4320
anastazja_a
Raczkowanie

mamaya - no włąśnie tez myślę o takim wielofunkcyjnym raczej
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości