Mamusie Kwietniowe 2015! cz.II - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-25, 08:31   #1351
kordelka85
BAN stały

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz.II

Cytat:
Napisane przez anastazja_a Pokaż wiadomość
Też dziś zmarzłam i do tego miałam usg dzisiaj i ono tez zimne, co za okropność, a tak lubię ciepłą jesień
U mnie tez zimno.
kordelka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-25, 08:32   #1352
madzixx88
Zakorzenienie

Dzień dobry

wczoraj byliśmy na zakupach, kupiłam botki uff teraz jesień mi niestraszna mam jeszcze upatrzony płaszcz, taki dwurzędowy, także na teraz jest dobry i pozniej tez brzuszek można zmieścić
zaliczyłam wczoraj też pierwsze poza domem po zakupach byliśmy w knajpie, zjadłam zupę pomidorową, bardzo mi smakowała i poszlismy potem do kina...a tuż przed seansem jak mnie zemdliło tak mi było głupio w tej toalecie

Cytat:
Napisane przez Pavlinecka_21 Pokaż wiadomość

Jakoś w ogóle nie chce mi się słodyczy w ciąży, ( no oprócz opakowania Rafaello zeżartego cichaczem w pracy - ale jadłam od poniedziałku )
hehe ja mam tak samo
a ogólnie jestem/byłam mega pożeraczem słodyczowym typu tabliczka czekolady na raz itd
a teraz ze słodkiego to sobie herbatki owocowe słodzę miodem

Cytat:
Napisane przez lekkaatletka Pokaż wiadomość
Hej
Dopiero wróciłam - byłam w szpitalu 2,5 h na dniu otwartym.
Pokazano nam wszystkie sale, porodowe, poporodowe, sprzęt, inkubatory, kuchnie etc etc Bardzo sie cieszę, że pojechałam, bo wiele mi się rozjaśniło odnośnie tego jak będzie wyglądał sam poród, gdzie co jest na oddziale. Oddziałowe bardzo fajne, kompetentne i sympatyczne.

Kupiłam jeansy ciążowe z H&M bo już mnie moje tak bardzo cisną, że nie dawałam rady. W h&M są jeansy nawet na rozmiar 34 - ale ceny od 99 zł.
fajnie, że taki dzień otwarty zrobili
te jeansy też będę kupować, jak w końcu przestanę się mieścić w swoje

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
Melduję siė po badaniu. Kość nosowa jest, przezierność super. Serce 169 na minutę. Maleństwo kręciło się cały czas mózg prawidłowy, serce prawidłowe, 6 cm od głowy do pupy. Waży 50 g termin wychodzi z usg na 5.04 czyli Wielkanoc ale raczej będzie cesarka więc raczej nie

mąż niestety nie wyrobił siė i ma czego żałować, badanie trwało aż 45 minut na leżance!

Na ból gardła można stosować aerozol Tamtum verde.
gratuluję udanej wizyty i super wiadomości

Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość

ja już w domu
z dzidzią wszystko dobrze, zaczynam się zastanawiać czy nie drasnęłam się paznokciem podczas podcierania, bo podczas badania gin nie zobaczył ani odrobiny krwi
No ale zobaczyłam dzidzię i jestem spokojna
Jutro wizyta i mojego doktorka.
dobrze, że wszystko w porządku i już w domku jesteście
ja się boje szpitali, nigdy nie byłam, jedynie spędziłam kiedyś godzinkę na SORze jak mi gips zakładali ..brrr

Edytowane przez madzixx88
Czas edycji: 2014-09-25 o 08:35
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-25, 08:34   #1353
anastazja_a
Raczkowanie

No nie? Dlatego dzisiaj ubrałam się cieplej i nie wiem czy teraz rzeczywiście jest cieplej na dworze, czy wreszcie odpowiednio się ubrałam...Dzień Dobry!
anastazja_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-25, 08:39   #1354
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość
brrrrr! mylicie ze to pora na wyjecie kurtki zimowej? mimo, ze u mnie dzis sloneczko bylo to zimno cholernie, az nie milo :/
Ja chodze w plaszczu jesiennym, a kurtkji to nawet nie mam, znowu mnie przelicytowali

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ----------

Cytat:
:

A w tym kalendarzu chińskim musicie wpisać nie swój wiek u nas, tylko chiński, czyli jak ja mam 25 lat, to wg chińskiego mam 26. Ale ten kalendarz i tak denny, bo nie pokaże, że ktoś może mieć parkę
Tak, bierzesz wiek od poczecia, ale mimo wszystko moj synek wg tego jest dziewczynka.

---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ----------

Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość
[
[/COLOR]Ja też muszę wyjąć jesienny płaszcz i kurtkę. Ciekawe czy się w płaszcz zmieszczę..
Ja sie nie ludzac kupilam ciazowy, bardzo fajny i ma miejsce na wielki brzuch wiec i wiosna dobry bedzie.
Stary 2014-09-25, 08:45   #1355
Koperco
Zakorzenienie

No w koncu mi sie appka wizazowa naprawila😀to moge Was na tel podczytywac!
Ja zaraz sie pewnue zdziwie co do płaszcza😝
Koperco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-25, 08:50   #1356
anastazja_a
Raczkowanie

mnie te ciążowe zakupy ubrań dla siebie zniechęcają - na razie nie łażę, bo po prostu nie ma jeszcze takiej potrzeby, ale przecież będzie....a to się mi przyda przecież tylko parę razy w życiu...a to nie jest suknia ślubna, żeby o tym marzyć i wybierać...wolałabym kupować dla dziecka W ogóle zastanawiam się, nie no właściwie to już zdecydowała, żeby kupić sobie te ziółka [usunięto nazwę], co ma moja koleżanka, bo jej służą, a ja jakoś czuję, że potrzebuję. Biorę niby folik i magnez i coś tam jeszcze, ale jakoś tak...jeśli mogę zrobić coś jeszcze to chcę

Edytowane przez shonyen
Czas edycji: 2014-10-15 o 20:16 Powód: [usunięto nazwę]
Stary 2014-09-25, 09:00   #1357
kordelka85
BAN stały

Cytat:
mnie te ciążowe zakupy ubrań dla siebie zniechęcają - na razie nie łażę, bo po prostu nie ma jeszcze takiej potrzeby, ale przecież będzie....a to się mi przyda przecież tylko parę razy w życiu...a to nie jest suknia ślubna, żeby o tym marzyć i wybierać...wolałabym kupować dla dziecka W ogóle zastanawiam się, nie no właściwie to już zdecydowała, żeby kupić sobie te ziółka BabymamaMed, co ma moja koleżanka, bo jej służą, a ja jakoś czuję, że potrzebuję. Biorę niby folik i magnez i coś tam jeszcze, ale jakoś tak...jeśli mogę zrobić coś jeszcze to chcę
No mnie tez.Ale co poradzic? Mi tez mowiono, zebym nie kupowala bo nie ma sensu na taki krotki okres no i pewnego pieknego dnia tak mnie obcisly portki, ze skurczy dostalam.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-09-25, 09:13   #1358
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Ja raczej w jakiś super obcisłych rzeczach i tak nie chodziłam, brzuszek jeszcze mało widoczny więc osoby które nie wiedzą o ciąży na pewno jeszcze tego nie widzą

Ja normalnie jestem łasuchem, ale w ciąży też mi się w ogóle nie chce słodyczy

Super!

Jeju jak ja zmazłam na mieście, brrrr! Jak wróciłam zobaczyłam że u mnie jest 6 stopni a ja w balerinach i krótkiej skórzanej kurteczce....
Obys sie nie pochorowala :-(

Cytat:
brrrrr! mylicie ze to pora na wyjecie kurtki zimowej? mimo, ze u mnie dzis sloneczko bylo to zimno cholernie, az nie milo :/
Ja chyba wyjme :tak:
Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-25, 09:20   #1359
soniuska
Zakorzenienie

Niezawsze wspolczuje i kciuki za usg

Rosario my bez zareczyn i bez slubu;P a zaplanowalismy dzidzie:P

Bird kochana super kciuki za wizyte

Koperco wlasnie jak Twoi chorzy mezczyzni?
zmiescisz sienw plaszcz;*

Malinka super! kciuki za wizyte i baw siendobrze

Kordelka mroz!

Madzix no tp super jejku sytasznie wspolczuje wymiotow

Anastazja chyba cieplej sie ubralas

Blackberry

a ja niedawno wstalam! ale pospalam no!!! z ttm ze o 5:20 do 6:30 nie spalan tam mnie cos boki bolaly ze myslalam ze umre...i tak mysle ze to chyba od spania..niewygodnie spie,bo mnie M z Kapryskiem zgniataja. dzis szukam poduchy do spania
no i w planach to mam dzisiaj prasowanie koszul i spodni M na granie,sciagniecie pranie i lasagne na obiad
soniuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-25, 09:26   #1360
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez soniuska Pokaż wiadomość
Niezawsze wspolczuje i kciuki za usg

Rosario my bez zareczyn i bez slubu;P a zaplanowalismy dzidzie:P

Bird kochana super kciuki za wizyte

Koperco wlasnie jak Twoi chorzy mezczyzni?
zmiescisz sienw plaszcz;*

Malinka super! kciuki za wizyte i baw siendobrze

Kordelka mroz!

Madzix no tp super jejku sytasznie wspolczuje wymiotow

Anastazja chyba cieplej sie ubralas

Blackberry

a ja niedawno wstalam! ale pospalam no!!! z ttm ze o 5:20 do 6:30 nie spalan tam mnie cos boki bolaly ze myslalam ze umre...i tak mysle ze to chyba od spania..niewygodnie spie,bo mnie M z Kapryskiem zgniataja. dzis szukam poduchy do spania
no i w planach to mam dzisiaj prasowanie koszul i spodni M na granie,sciagniecie pranie i lasagne na obiad
Ja tez wstalam o 10... Zjadlam juz sniadanko i leze w wyrku, kicham i smarkam. :-(
Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-25, 09:47   #1361
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
Ja tez wstalam o 10... Zjadlam juz sniadanko i leze w wyrku, kicham i smarkam. :-(
biedna
ja zjadlam tarte z budyniem i jezynami
wczoraj kupilismy :P

ale pewnie ja wroce z dworu z psiakiem to wezme dokladke i juz nie bedzie ;P
chyba zamawiam ta poduszke http://allegro.pl/poduszka-ciazowa-k...577385040.html
Stary 2014-09-25, 09:54   #1362
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

dzien dobry witamy sie z rana po sniadanku jeszcze was nie czytalam, zaraz to zrobie, najpierw chcialam sie przytitac. mam dla was kolejne warsztaty: http://planeta-dziecko.pl/ nawet sa w moim nie duzym miescie! a ze tz ma wtedy wolne to zapisuje nas zernijcie, mysle ze was zainteresuje, szczegolnie te ktore juz sie zapisaly na m.in mamo to ja.
buziaki dla wszystkich mamusiek!

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Ja wlasnie miete pije, bo zaliczylam masakra. Nie nawidze tego, o 10 mam usg
kciukasy za wizyte

To łaskotanie w brzuchu, którego nigdy się nie zapomni,

przybrało ludzką postać ...
JAŚ

MaŁa_Sylwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-25, 09:55   #1363
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
dzien dobry witamy sie z rana po sniadanku jeszcze was nie czytalam, zaraz to zrobie, najpierw chcialam sie przytitac. mam dla was kolejne warsztaty: http://planeta-dziecko.pl/ nawet sa w moim nie duzym miescie! a ze tz ma wtedy wolne to zapisuje nas zernijcie, mysle ze was zainteresuje, szczegolnie te ktore juz sie zapisaly na m.in mamo to ja.
buziaki dla wszystkich mamusiek!

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

kciukasy za wizyte
dzieki kochana,ale u mnie nie ma
Stary 2014-09-25, 10:01   #1364
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:

ja już w domu
z dzidzią wszystko dobrze, zaczynam się zastanawiać czy nie drasnęłam się paznokciem podczas podcierania, bo podczas badania gin nie zobaczył ani odrobiny krwi
No ale zobaczyłam dzidzię i jestem spokojna
Jutro wizyta i mojego doktorka.
ciesze sie, ze wszystko w porzadku super!

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ----------

Cytat:
Wczoraj byłam na tym Bezpiecznym Maluchu. Dużo nagród do wygrania-oczywiście żadnej nie wygrałam(cóż za zaskoczenie:P:P). Troche długo bo aż 4h (do 21). Dla dziewczyn, których to pierwsze dziecko to faktycznie wszystko prawie przydatne. A tak to mogło być krócej:P Mi się BARDZO podobała pierwsza pomoc noworodkowi (w róznych syt. bezdech, strata przytomności, zakrztuszenie itp.) i ciężarnej.
szkoda, ze wiekszosc tych warszattow poza moim zasiegiem cale szczescie na jedne sie zapisalam!

---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

Cytat:
Napisane przez kordelka85 Pokaż wiadomość
U mnie tez zimno.
u mnie wczoraj bylo ladniej, dzisiaj nie jest ale, ale kurcze czemu juz tak zimno? brrr...

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ----------

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

wczoraj byliśmy na zakupach, kupiłam botki uff teraz jesień mi niestraszna mam jeszcze upatrzony płaszcz, taki dwurzędowy, także na teraz jest dobry i pozniej tez brzuszek można zmieścić
zaliczyłam wczoraj też pierwsze poza domem po zakupach byliśmy w knajpie, zjadłam zupę pomidorową, bardzo mi smakowała i poszlismy potem do kina...a tuż przed seansem jak mnie zemdliło tak mi było głupio w tej toalecie
gratuluje udanych zakupow! ja tez musze sie w botki zaopatrzyc, plaskie jakies, bo tamtego roku mam na obsacie, stabilnym ale dosc wysokim a przy moich mozliwosciach wyrzniecie orla to pestka

JAŚ

Stary 2014-09-25, 10:03   #1365
_Madison_
Zadomowienie

Dzień dobry
Do doczytania mam multum stron, ale zaraz się zabieram za lekturkę. Chciałam tylko sie przywitać ;p

Miłego dnia i lecę doczytać
12.2012- MARCELEK
07.2014 - IVF
_Madison_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-25, 10:09   #1366
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
No mnie tez.Ale co poradzic? Mi tez mowiono, zebym nie kupowala bo nie ma sensu na taki krotki okres no i pewnego pieknego dnia tak mnie obcisly portki, ze skurczy dostalam.
no tez wlasnie, nawet jesli uwaza sie ze to niepotrzebne, to nawet dla wlasnej wygody warto. mysle, ze glupota jest na sile usiskac sie i udawac ze jest wygodnie bo nie oplaca sie kupowac np spodni ciazowych a zaraz po ich zalozeniu zmienia sie zdanie. sa meeega wygodne i nie opinaja brzuszka

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

Cytat:

no wlasnie myslalam o tej podusi, kojcu. czy ktoras z was, ktora juz ma dzidzie miala ja? i czy sie sprawdza? wyglada na mega wygodna.

JAŚ

Stary 2014-09-25, 10:29   #1367
anastazja_a
Raczkowanie

Czyli jednak trzeba... - no własnie i szkoda mi kasy na to jak zobaczyłam ile wózki kosztują - no jakaś masakra - na to trzeba odkładać, także współczuję ludziom z wpadkami, bo oni raczej nie myśleli o takich wydatkach
Stary 2014-09-25, 10:44   #1368
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Czyli jednak trzeba... - no własnie i szkoda mi kasy na to jak zobaczyłam ile wózki kosztują - no jakaś masakra - na to trzeba odkładać, także współczuję ludziom z wpadkami, bo oni raczej nie myśleli o takich wydatkach
ja tez nie myslalam o tych wydatkach dopoki w ciaze nie zaszlam wiec chyba tak samo wpadki jak i planowane ciaze maja jakies 8 miesiecy na ogarniecie funduszy
chyba ze ktoras z was juz wczesniej odkladala pieniazki na dziecko zanim w ciaze zaszla?

fakt- wszystko jest cholernie drogie ja juz na szczescie wiem, ze wozek zasponsoruja nam rodzice i tescie. lozeczko, wanienke, bujaczek, mate i wiele ubranek tych na 56,62,68 prawie nowych i nowych dostane od szwagierki, juz czekaja na mnie spakowane. zestaw butelek z avenitu zamowie sobie za punkty z paybacka, wiec mam ten komfort, ze troche zaoszczedze na tym. a z drugiej strony mamy do zrobienia caly pokoik dla dziecka..

JAŚ

Stary 2014-09-25, 10:49   #1369
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
no tez wlasnie, nawet jesli uwaza sie ze to niepotrzebne, to nawet dla wlasnej wygody warto. mysle, ze glupota jest na sile usiskac sie i udawac ze jest wygodnie bo nie oplaca sie kupowac np spodni ciazowych a zaraz po ich zalozeniu zmienia sie zdanie. sa meeega wygodne i nie opinaja brzuszka

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

no wlasnie myslalam o tej podusi, kojcu. czy ktoras z was, ktora juz ma dzidzie miala ja? i czy sie sprawdza? wyglada na mega wygodna.
ja mysle ze jak na niej sie poloze to odlece;p
podobno mezczyzni podkradaja ciezarnym te poduchy
Cytat:
ja tez nie myslalam o tych wydatkach dopoki w ciaze nie zaszlam wiec chyba tak samo wpadki jak i planowane ciaze maja jakies 8 miesiecy na ogarniecie funduszy
chyba ze ktoras z was juz wczesniej odkladala pieniazki na dziecko zanim w ciaze zaszla?

fakt- wszystko jest cholernie drogie ja juz na szczescie wiem, ze wozek zasponsoruja nam rodzice i tescie. lozeczko, wanienke, bujaczek, mate i wiele ubranek tych na 56,62,68 prawie nowych i nowych dostane od szwagierki, juz czekaja na mnie spakowane. zestaw butelek z avenitu zamowie sobie za punkty z paybacka, wiec mam ten komfort, ze troche zaoszczedze na tym. a z drugiej strony mamy do zrobienia caly pokoik dla dziecka..
kochana ja nawet nie mam pokoiku dla dziecka :P
bo nie mamy takie metrazu
i mega zazdroszcze prezencikow, dla mnie bomba, my z M musimy kupic WSZYSTKO sami ;/
wiec idzie sie pociachac ;/

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-25, 10:57   #1370
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Biedna..ziółka nie pomagają?? <przytul>
Teraz cukidrki ice pomagaja
Cytat:
Napisane przez rybcia2309 Pokaż wiadomość
Kurcze współczuję, my jakos podobnie przechodzimy ciążę? Moze dwie dziewczynki u nas? dzisiaj ok ale bóle bywają koszmarne, daj znac po usg jestem strasznie ciekawa
No ja na dziewczynke licze

Sylwia w wawie nie ma akurat

wiecie jaki pech! No karwa pojechalam, a tam problem z pradem i pupa z usg. Maja dzwonic i ustalac kiedy, a ja jutro 13w koncze

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-25, 10:57   #1371
rosarioV
Zakorzenienie

Witam dzisiaj mdłościowo :/ byłam na krwi i za toxo zapłaciłam 22 zł. Potem poszłam na wymaz i pani zaprosiła mnie na spotkanie dotyczące żywienia kobiet w ciąży dostałam kalendarz duży jakieś magnesy na lodówkę z różnymi dobrymi radami karteczki do robienia listy zakupów podzielone na nabiał ryby mięso itp. Itd. I książkę na temat odżywiania i aktywności fizycznej w ciąży

Razem: 21.05.2010
Ślubujemy: 21.10.2017
rosarioV jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-25, 11:03   #1372
kordelka85
BAN stały

Cytat:

Jak narzekasz ze ceny w Pl sa wysokie to zobacz jakie sa w Niemczech. Nawet 2-3 razy wyzsze.

Ja sobie odklozylam troche na ewentualne ubrania ciazowe, ale i tak okazalo sie malo.
Z wyprawki potrzebuje az materac, przescieradlo i pare smoczkow do butelek.
Stary 2014-09-25, 11:11   #1373
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
ja mysle ze jak na niej sie poloze to odlece;p
podobno mezczyzni podkradaja ciezarnym te poduchy

kochana ja nawet nie mam pokoiku dla dziecka :P
bo nie mamy takie metrazu
i mega zazdroszcze prezencikow, dla mnie bomba, my z M musimy kupic WSZYSTKO sami ;/
wiec idzie sie pociachac ;/
no my do mieszkania wprowadzilismy sie w grudniu 2012, wiec prawie dwa lata temu i tej pory zostawilismy ten pokoik, pomalowalismy go tlyko, zalozylam firanki, nie chcialam nic z nim robic, urzadzac go, bo wiedzialam ze bedzie czekal na dzidzie, poki co maz ma z nim komputer stacjonalny i jest to jego baza asekuracyjna

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ----------

Cytat:
Jak narzekasz ze ceny w Pl sa wysokie to zobacz jakie sa w Niemczech. Nawet 2-3 razy wyzsze.

Ja sobie odklozylam troche na ewentualne ubrania ciazowe, ale i tak okazalo sie malo.
Z wyprawki potrzebuje az materac, przescieradlo i pare smoczkow do butelek.
nie wiem jakie sa ceny w niemczech i nie interesowalam sie tym. mieszkam z polsce i tutaj zyje, zarabiam marne grosze i wydaje te pieniadze tak narzekam na ceny tutaj, bo wiem, ze rzeczy dla dzieci tym bardziej niemowlat sa bardzo drogie. i nie neguje tego jak jest gdzie indziej, nie mam porownania.

---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

Cytat:
Napisane przez rosarioV Pokaż wiadomość
Witam dzisiaj mdłościowo :/ byłam na krwi i za toxo zapłaciłam 22 zł. Potem poszłam na wymaz i pani zaprosiła mnie na spotkanie dotyczące żywienia kobiet w ciąży dostałam kalendarz duży jakieś magnesy na lodówkę z różnymi dobrymi radami karteczki do robienia listy zakupów podzielone na nabiał ryby mięso itp. Itd. I książkę na temat odżywiania i aktywności fizycznej w ciąży
brawo dla tej pani, powinna byc przykladem dla wielu innych.
fajne drobiazgi

JAŚ

Stary 2014-09-25, 11:15   #1374
kordelka85
BAN stały

Cytat:
[/COLOR]
nie wiem jakie sa ceny w niemczech i nie interesowalam sie tym. mieszkam z polsce i tutaj zyje, zarabiam marne grosze i wydaje te pieniadze tak narzekam na ceny tutaj, bo wiem, ze rzeczy dla dzieci tym bardziej niemowlat sa bardzo drogie. i nie neguje tego jak jest gdzie indziej, nie mam porownania.[COLOR="Silver"]
Wlasciwie w stosunku do zarobkow na jedno wychodzi
Moze jakbym nie miala porownania z cenami w PL to by mnie te niemieckie tak nie bolaly.
Stary 2014-09-25, 11:20   #1375
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Wlasciwie w stosunku do zarobkow na jedno wychodzi
Moze jakbym nie miala porownania z cenami w PL to by mnie te niemieckie tak nie bolaly.
pewnie tak, a nie miala bys kogos, kogo mogla bys poprasic, zeby zrobil ci potrzebne rzecxy i wyslal paczka, badz tez ktos znajomy kto bylby z polsce dostarczyl by ci je? ewentualnie na allegro wiele sprzedawcow wysyla paczki zza granice, poszukac takiego ktorego wysylka nie jest zbyt droga moze warto bylo by pokombinowac?

JAŚ

Stary 2014-09-25, 11:22   #1376
rosarioV
Zakorzenienie

No pani bardzo fajna a wydawała się jedzą jak pozory mogą mylić no co do ciuszków i całej wyprawki to masakra nawet nie próbuje o tym myśleć... mam nadzieję że wiele rzeczy znajdę w lumpkach komisach i na necie bo nie wiem czy mnie będzie stać na nowe... znalazłam już na tablicy pare spodni ciazowych za 20 zl a inne za 8
Zazdroszczę wam tych spotkań/ warsztatów u mnie najbliższe 70 km i autobusem nie dałabym rady jechać :/

Razem: 21.05.2010
Ślubujemy: 21.10.2017
rosarioV jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-25, 11:32   #1377
kordelka85
BAN stały

Cytat:
pewnie tak, a nie miala bys kogos, kogo mogla bys poprasic, zeby zrobil ci potrzebne rzecxy i wyslal paczka, badz tez ktos znajomy kto bylby z polsce dostarczyl by ci je? ewentualnie na allegro wiele sprzedawcow wysyla paczki zza granice, poszukac takiego ktorego wysylka nie jest zbyt droga moze warto bylo by pokombinowac?
No materac i przescieradlo to tesciowa ma kupic w PL, smoczki to nie wiadomo czy i jakie beda potrzedne wiec do kupienia w ostatniej chwili.
Na synka czasami sie uda zlecic komus w PL kupowanie, czasami nie i trzeba tutaj dokupic. Poza tym jak poprosilam tesciowa by kupila mi konkretne rzeczy to zamiast rajstop kupila spodnie i takim sposobem dziecko ma 15 par portek, a rajstopy musialam dokupic
Duzo rzeczymamy podstawane, ale i tak czasami czegos braknie i 100 eu przy kazdym rozmiarze idzie(na kilka rzeczy).
Co do allegro, moze i wysylka nie droga, ale bank bierze dosc sporo za przelew miedzynarodowy.
Stary 2014-09-25, 11:40   #1378
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
No materac i przescieradlo to tesciowa ma kupic w PL, smoczki to nie wiadomo czy i jakie beda potrzedne wiec do kupienia w ostatniej chwili.
Na synka czasami sie uda zlecic komus w PL kupowanie, czasami nie i trzeba tutaj dokupic. Poza tym jak poprosilam tesciowa by kupila mi konkretne rzeczy to zamiast rajstop kupila spodnie i takim sposobem dziecko ma 15 par portek, a rajstopy musialam dokupic
Duzo rzeczymamy podstawane, ale i tak czasami czegos braknie i 100 eu przy kazdym rozmiarze idzie(na kilka rzeczy).
Co do allegro, moze i wysylka nie droga, ale bank bierze dosc sporo za przelew miedzynarodowy.
to tesciowa widze konkret nie zazdroszcze sytuacji i nawet nie wiedzialam ze banki tak sie cenia za zagraniczne przelewy, wazne ze sporo rzeczy juz masz.

JAŚ

Stary 2014-09-25, 11:41   #1379
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:

wiecie jaki pech! No karwa pojechalam, a tam problem z pradem i pupa z usg. Maja dzwonic i ustalac kiedy, a ja jutro 13w koncze
kurde no!;/
Cytat:
o jak super

Cytat:
no my do mieszkania wprowadzilismy sie w grudniu 2012, wiec prawie dwa lata temu i tej pory zostawilismy ten pokoik, pomalowalismy go tlyko, zalozylam firanki, nie chcialam nic z nim robic, urzadzac go, bo wiedzialam ze bedzie czekal na dzidzie, poki co maz ma z nim komputer stacjonalny i jest to jego baza asekuracyjna

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ----------

nie wiem jakie sa ceny w niemczech i nie interesowalam sie tym. mieszkam z polsce i tutaj zyje, zarabiam marne grosze i wydaje te pieniadze tak narzekam na ceny tutaj, bo wiem, ze rzeczy dla dzieci tym bardziej niemowlat sa bardzo drogie. i nie neguje tego jak jest gdzie indziej, nie mam porownania.

---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

brawo dla tej pani, powinna byc przykladem dla wielu innych.
fajne drobiazgi
kochana my mamy tylko 33m2 i nie mamy nawet wolnego pokoju,a wprowadzilismy sie tutaj rok temu
Stary 2014-09-25, 11:44   #1380
lekkaatletka
Zadomowienie

Cytat:
gratuluje zdrowego maluszka! i zazdroszcze tego, ze tgak sie wiercilo, nasze sie na badaniu obrazilo i schowalo dupke
Czytałam gdzieś, że fale usg mogą być slyszane przez dziecko jako piszczący dźwięk i ono się odwraca, żeby mu w uszy nie piszczało
Cytat:
No właśnie, ja myślałam, że mam malutki brzuszek (taki, że nikt by się nie skumał, że to ciąża) i że jeszcze wiele tygodni do kupowania ubrań, a jak wczoraj włożyłam swoje dżinsy i mnie cały dzień cisnęło strasznie i musiałam chodzić po tym zimnie z rozpiętymi spodniami to pognałam do sklepu.
Najgorzej, że mam psychiczny opór przed ciuchami z secondhandu i po obcych (od dzieciństwa nie lubiłam ubrań po kimś, nawet po kuzynkach).. i wszystko kupuję nowe.
Cytat:

kurde no, może jeszcze do wieczora Cię zawołają?
Cytat:
Super prezent

Ja wczoraj pierwszy raz - po myciu zębów, bo jak myję zęby to mam odruch od wody i pasty jak są tak blisko gardła..

Dziewczyny, które już mają dzieci - miałyście podczas porodu znieczulenie zewnątrzoponowe?
lekkaatletka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości