|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz. III
Hahahah Basjenia
|
#3062 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3063 |
|
Rozeznanie
|
Madziqqq, karooka trzymam kciuki. Mnie też troche boli spojenie. Czuję, że się rozciąga. I te biodra nieszczęsne. Mam nadzieję, że to kręgosłup i nic poważniejszego.
Chemisette mojego męża nie chcieli wpuścic bez fartucha ochronnego na porodówkę (taki zielony, jednorazowy; później każdy kto przychodził w odwiedziny tez musiał mieć) , więc warto zapytać czy u Was trzeba. Ja o tym nie wiedziałam a rodzilam w nocy i byłby problem, gdyby nam męża siostra nie podrzuciła ze swojej apteki. Mnie jutro czeka wizyta u lekarza. Idę na zdjęcie szwów. Coś czuję, że będzie bolało, bo przy dotyku jeszcze odczuwam dyskomfort. Chociaż próg bólu mam chyba dość wysoki, bo nie chciałam znieczulenia przy zszywaniu i jakos bardzo mocno nie bolało. Dzis byłam w tesco. Mój mąż obkupił się w spodnie, bo tylko f&f na niego pasują. Jest 30% zniżki na cły asortyment f&f (również dziecięcy już wcześniej przeceniony i nie tylko). Znalazłam dla siebie fajny trapezowy płaszczyk i nawet się w niego jeszcze zmieściłam, ale czułam, że to tylko na najbliższe dni, a później nie dopięłabym sie w brzuchu. Co prawda po ciąży byłby ok. bo rozmiar 34, ale ostatecznie nie wzięłam. Pewnie byłby mój, gdyby po odklejeniu metki nie okazało się, że cena wyjściowa powinna być dużo niższa, a jest sztucznie zawyżona. Zapytałam pracownika dlaczego tak jest i tłumaczył się, że taka cena im w system wchodzi. Zapytałam też czy to przypadkiem nie człowiek tworzy system i powiedziałam, że dla mnie to oszustwo w tygodniu zniżek robić takie rzeczy. No ale żeby nie było, że jestem awanturnicą powiedziałam pani, że to absolutnie nie do niej zarzuty tylko do kierownictwa działu. Póki co koleżanki dzwonią, że organizują mi odzież wierzchnią, więc nie zginę Mam tez jeden swój płaszcz w który sie mieszczę, ale tak mi sie marzy coś ładnego.A wczoraj w lumpku znalazłam jeansy ciążowe h&m i leżą idealnie. Za całe 15 zł. |
|
|
|
#3064 |
|
Wtajemniczenie
|
Wrzesniowki juz w wiekszosc rozpakowane
![]() Mamy pazdziernik tez juz ruszyly pelna para ![]() Jeszcze z miesiac i Listopadowki rusza,a potem nasza kolej
|
#3065 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tylko ciężko mi z rozmiarem. Nie strasz mnie kobieto!!
|
|
|
#3066 |
|
Zadomowienie
|
Inka za każdym razem jak ktoś stiwerdza że to już niedługo mam ochotę uciekać...
|
|
|
|
#3068 |
|
Wtajemniczenie
|
Sugub,Basjenia serio az tak ??
:
|
#3069 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ---------- Cytat:
Bo ja to choćby zaraz, ale chcę już mieć dzidzi przy sobie
|
|
#3070 |
|
Rozeznanie
|
ale jestem wściekła :/ właśnie wróciłam ze swojej"wizyty" ze skierowaniem do szpitala
Nie zrobiła mi żadnego usg ani nic tylko zmierzyła ciśnienie i dała skierowanie bo powiedziałam, że mi się brzuch czasem napina jak z psami wyjdę albo pochodzę :/a to przecież normalne nawet na szkole rodzenia położna mówiła, że macica się przygotowuje itd. Ale mi ciśnienie podniosła mówię jej żeby zrobiła mi usg żeby zobaczyć co z małym a ona położy się pani do szpitala to pani zrobią |
|
|
|
#3071 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co...może jestem zimna ale dla mnie nie jest to az tak istotne " pierwszy kontakt" wszyscy mowią" o jej jaka TY biedna bo po co cc inne osob bedą trzymac dziecko a nie Ty bo głowy nie mozna podnosci "..no i co? suma sumaru ja dostane dziecko lub mąż
a to czy po 10 minutach czy po 2 godzinach..nie wiem ale mam chyba inne podejscie niż wiekszość i w ogole sie tym nie przejmuje. Wrecz bylabym zadowolona zeby pierwsza doba była 'bez dziecka' tzn zebym nie musiała sie nią zajmować..alekaz do szpitala bedziesz potrzebować : 1-2 paczki grubych podkladów ( jak podpaski) mama bella - w rossmanie oraz pare podkladów na lozko o ile szpital nie daje. Te majtolki to lepiej siatkowe z wysokim stanem - nie podrazniają rany. Flizelinowe niemile sa u nas widziane bo zaparzają a ta rana nie moze się zaparzać a wietrzyc czy mam odwołać te wizyte czy chcesz z niej może skorzystac??? 2 paź na 9 rano??? jak coś moge też odstapić własnie bella mama
Jagoda 3690 gram szcześcia <3 Edytowane przez Linka1984 Czas edycji: 2014-09-25 o 14:25 |
|
|
|
#3072 |
|
Wtajemniczenie
|
Madziaqqq widze z ten tydzien nie jest dobrym tygodniem na wizyty
|
#3073 |
|
Zakorzenienie
|
linka odwołaj te wizyte, bo nie dam rady tam sie stawic
|
|
#3074 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zamowilam sobie staniki do karmienia i wlansie przyslzy Poczekam, pewnie jeszcze mi urosną piersi![]() Dziewczyny, a jaka jest róznica miedzy husteczkami nawilżajacymy Pampers new baby sensitive a samo sensitive? Dostalam zniżkę, ale na jedne do wyboru i nie wiem które wziąć
Edytowane przez antosia5 Czas edycji: 2014-09-25 o 14:43 |
||
|
|
|
#3075 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
za specjalizację! ![]() Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3076 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
INKA przeraża mnie bo ja pokoju gotowego nie mam. Owszem wizja bycia z Małą też mnie przeraża bo nie wiem czy będę umiała się zachować no i boję się swojego psychicznego nastawienia. MADZIQQQ jeju co za baba?! U mnie lekarz na moje skurcze zareagował kompletnym badaniem. Stwierdził, ze nic złego się nie dzieje. Ale żeby z twardnieniem już wysyłać to przesada. Jej podejście to- idź do innego lekarza a mnie d...y nie zwracaj.
|
|
|
#3077 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze ze za duze!!!!!Jak masz szanse to nie bierz wcale chusteczek pampersa
|
|
#3078 |
|
Zakorzenienie
|
nie zapnę się w żadną kurtkę swoją, bede od tż pożyczać bo ma jedna przeciwdeszczowa taka z lidla i jest idealna
|
|
#3079 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Nie są fajne? A jakie polecasz? Mam już jeden trójpack Hipp i jeden trójpack Penaten, ale zastanawiam sie czy nie lepiej caly czas jednej firmy uzywać ![]() Cytat:
|
||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3080 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Najlepiej im mniej chemii tym lepiej , ja wybralam zielone huggiesy. Lepiej uzywać tych samych , bo w razie jakiejś reakcji dziecka wiesz na biezaco co słuzy a co nie.
|
|
#3081 |
|
Raczkowanie
|
W szpitalu gdzie rodzilam (i teraz też planuję) dziecko dostaje ciuchy szpitalne, chusteczki i sudocrem też są, tzreba ieć swoje pieluszki, ale jak kotś nie ma to dają. A po porodzie dają te mega-podpachy i podkłady na łóżko, na majtki jakiekolwiek kręcą nosem, więc się chodzi jak gejsza ściskając podpaskę między udami, ale jest taka wielka, że bez problemu
A`propos chodu gejszy - na ból w kroczu/pachwinach w czasie chodzenia - spróbujcie takimi małymi kroczkami chodzić, a nie z normalnym przedciążowym rozmachem. Mi pomaga
|
|
|
|
#3082 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oczywiście, bo ranę trzeba wietrzyć
|
|
|
#3083 |
|
Zadomowienie
|
o jejciu..... co wy nic nie wołacie zaraz bym zaspała na USG
![]() obudziłam się z dziką myślą zupki chińskiej.... tak tak wiem że syf ale jaki pyszny!!! ![]() dzisiaj USG w 4d więc zobaczymy czy niunio śliczny po mamusi bo że duży to na pewno po starym!
|
|
|
|
#3084 |
|
Rozeznanie
|
tam gdzie ja rodziłam też krzywo patzryli na te majty z siaty i musialysmy chodzic wlansie jak kaczki zeby podpaske trzymac w kroczu
ale ja potem i tak zakladalam te majty tak zeby nie widziały a w domu normalne majtki nosiłam.Rozmawiałam dziś z koleżanką co w ciazy teraz toxo miała, i w 1szej ciazy i teraz ją miała brała leki jak ja, ale mały po urodzeniu okazalo się ze też ma toxo Ja mam nadzieje ze moj maluszek bedzie zdrowy!! musi nie ma innej opcji Pow. ze mi da rovamycine i magnezin bo jej zostalo, także ciesze sie bo za ten antybiotyk daje 65zl na miesiac.basjenia- miłego podglądania malucha ![]() A ja sie zajadam babką cynamonową Wyprałam dziś reszte rzeczy do małęgo, bo niby mam całą wyprake kupione, poprane,poskladane, wszystko czeka..ale dzis sie okazalo ze zapomniałam wyprać swoje koszule i szlafrok do szpitala i maskotki do małego oraz kombinezon jeszcze jeden, ktory znalazlam po synku, wiec sie nazbierało prania ten kombinezon niby 62rozm a drugi 56..a mam wrazenie ze ten 62 jest mniejszy ![]() a mężuś wczoraj przywiercił polke ktora ma byc nad komoda w sypialni i dupa, sciana w tym miejscu taka krzywa ze musialam ją dac bardziej na bok i jest niesymetrycznie i troche bedzie wisiec nad lozeczkiem, na szczescie troche no ale jednak mam schiza ze spandie na malego w nocy hehe :PMiłego dnia, ja ide rysować z synkiem Pa
|
|
|
|
#3085 |
|
Zadomowienie
|
Juśka babka cynamonowa.... taka piaskowa..... wogóle ciasto....
![]() wnioskuje o punkt pierwszy regulaminu-zakaz mówienia o jedzeniu!!! P.S. mój vifon pycha:P |
|
|
|
#3086 |
|
Rozeznanie
|
zbieram się i ja niedługo na wizytę, zobaczymy co powie drugi lekarz
|
|
|
|
#3087 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chodzi za mną to paskudztwo ale bronię się rękami i nogami a Ty mi piszesz: ![]() P.S. za usg
|
|
#3088 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak mi się marzy jakieś ciasto piernik szarlotka serniczek albo tort taki mocno czekoladowy, albo chociaż ciasteczko czekoladka ptasie mleczko i nie kosteczka a cale opakowanie a tu co?!?!?! Dieta!!!! Sent from my GT-I8160 using Wizaz Forum mobile app ---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ---------- A te majty siatkowe to kupujemy taki rozmaryn jak nosimy normalnie? To samo ze stanikiem do karmienia...kupiłbym ale boję się ze do grudnia to mi cyce urosną. Sent from my GT-I8160 using Wizaz Forum mobile app
|
|
#3089 |
|
Zakorzenienie
|
Ciasto mm zrobila bym. Ale dzis robilismy salatke jarzynowa i gulasz. I chwilowo jestem wypompowana
jutro moze zrobie jakies ciacho hmm tylko jakie.
|
|
#3090 |
|
Raczkowanie
|
Ufff u nas wszystko dobrze. Nawet nie wiecie jaki mi kamień spadł z serca! Szyjka ponad 5cm zamknieta. Mały rozbrykany, wazy juz 1100ga to dopiero 27tc
nie musze leżeć ale mam się oszczędzać. Doktorek rozgadal sie o pessarach że to świetna rzecz-miał teraz dziewczyne w ciąży bliźniaczej z ogromnym miesniakiem i dzieki pessarowi donosila do 39tc
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:24.

:

mówię jej żeby zrobiła mi usg żeby zobaczyć co z małym a ona położy się pani do szpitala to pani zrobią

Poczekam, pewnie jeszcze mi urosną piersi

i troche bedzie wisiec nad lozeczkiem, na szczescie troche no ale jednak mam schiza ze spandie na malego w nocy hehe :P