Odpieluszkowe Zapalenie Mózgu. - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-25, 14:36   #4111
ajah
wańka wstańka

Dot.: Odpieluszkowe Zapalenie Mózgu.

Tinker,Ty chyba pedagogike studiujesz

Jakby się temu dziecku coś stało, bylabys wspolwinna.
Jeśli takich prostych kwestii nie łapiesz to nie wiem.

Co do samej matki, która poszła w wina dal, dla mnie to jakiś kosmos.
Powinna zostać ukarana. Konkretnie i odpowiednio dotkliwie.
Stary 2014-09-25, 15:41   #4112
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

[1=0b4ed7929d71ce1abf8e9bf 9d423b228cc5dc67a_6068f37 255cfe;48272193]Wrobił was ktoś kiedyś w takie perfidne pilnowanie dziecka?

Koleżanka z pracy (J.) mi dziś opowiadała, że stała pod sklepem i paliła papierosa, a jakaś matka postawiła dwuletnią córkę obok niej i powiedziała "Możesz jej popilnować na sekundę, ja muszę do wc...".
Nie czekała nawet na odpowiedź, tylko pobiegła do tej toalety.

J. stoi i czeka z tym dzieckiem. Mija dziesięć minut, dwadzieścia. Matki jak nie było, tak nie ma. Po pół godzinie się wkurzyła, zadzwoniła po policję i "oddała" im dziecko. Powiedziała, że jakaś matka zostawiła jej to dziecko i poszła "do toalety".
Policja zabrała dziecko, jedna z policjantek zaczęła szukać matki. I znaleźli ją w markecie, dwie ulice dalej. Stała w w dziale alkoholowym i wybierała wino do obiadu. [/QUOTE]
Chciałam napisać, że mnie wrobiono perfidnie w popilnowanie dziecka, ale to było przy tym nic....

Mam nadzieję, że matka została ukarana, przecież to jakiś bezmózg. Tacy ludzie powinni być kastrowani przymusowo.

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-25, 15:59   #4113
Merys
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kawa_zmlekiem Pokaż wiadomość
http://wiadomosci.onet.pl/poznan/mat.../n84vj#fp=info
Merys jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-25, 16:54   #4114
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Cytat:
Napisane przez ajah Pokaż wiadomość
Tinker,Ty chyba pedagogike studiujesz

Jakby się temu dziecku coś stało, bylabys wspolwinna.
No, studiuję, a konkretnie resocjalizację. Tyle to ma wspólnego z dzieciaczkami co ginekolog i dentysta.

No ale zaraz- jeśli PRAWIE OBCA mi kobieta, zostawiła by mi dziecko i ZNIKŁA, nie na minutę, dwie, a na 20 minut, to dlaczego mam być współodpowiedzialna? jeśli nie wyraziłam na to zgody (lub nie zdążyłam wyrazić) i babeczki nie ma po mrugnięciu okiem, to kto poświadczy, że ja tam w ogóle byłam? Zakładając że to było np. na rynku. No co, obcy ludzie, którzy chodzą od punktu a do punktu B? Jeśli mamusia by powiedziała, że zostawiła mi dziecko pod opiekę, a ja powiedziałabym, że nic takiego nie miało miejsca?
201803111829 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-25, 17:39   #4115
Lucka91
Wtajemniczenie

Odpieluszkowe Zapalenie Mózgu.

Cytat:
Napisane przez _Tinkerbell Pokaż wiadomość
No, studiuję, a konkretnie resocjalizację. Tyle to ma wspólnego z dzieciaczkami co ginekolog i dentysta.

No ale zaraz- jeśli PRAWIE OBCA mi kobieta, zostawiła by mi dziecko i ZNIKŁA, nie na minutę, dwie, a na 20 minut, to dlaczego mam być współodpowiedzialna? jeśli nie wyraziłam na to zgody (lub nie zdążyłam wyrazić) i babeczki nie ma po mrugnięciu okiem, to kto poświadczy, że ja tam w ogóle byłam? Zakładając że to było np. na rynku. No co, obcy ludzie, którzy chodzą od punktu a do punktu B? Jeśli mamusia by powiedziała, że zostawiła mi dziecko pod opiekę, a ja powiedziałabym, że nic takiego nie miało miejsca?

Nie no jakby cie nie zlapal za reke zaden ludzik podazajacy z punktu A do punktu B to nic by sie nie stalo

Niewazne ze dzieciaka ktos moze porwac, maly moze sie zgubic, wpasc pod samochod itd itp, wazne ze TY masz swiety spokoj.

Ludzie zloci.

Wysłane przez Tapatalk

Edytowane przez Lucka91
Czas edycji: 2014-09-25 o 17:41
Lucka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-25, 17:48   #4116
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

A no właśnie, więc od pilnowania dzieci są opiekunowie. a nie obcy ludzie na ulicy. W
Stary 2014-09-25, 18:14   #4117
ajah
wańka wstańka

Cytat:
Bzdura.
Nawet nie śmieszna

Cytat:

Masz naprawdę strasznie wąskie spojrzenie na sprawę.
Nie jesteś za to dziecko odpowiedzialna, bo jego nieodpowiedzialna matka je tobie zostawia.
Natomiast w sytuacji, gdy narażone jest życie i zdrowie dziecka idziesz sobie w siną dal, bo twój poziom emaptii odpowiada empatii stonki ziemniaczanej to już ie jest w porządku.
Jesli coś by mu się stało to w pewnym sensie jesteś za to odpowiedzialna: niekoniecznie w świetle prawa, za to na pewno świetle bycia człowiekiem.

Jak znajduję bezbronne dziecko, starca chorego na ulicy to im pomagam. Zwyczajny ludzki odruch.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-09-25, 18:41   #4118
wika82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lucka91 Pokaż wiadomość
Nie no jakby cie nie zlapal za reke zaden ludzik podazajacy z punktu A do punktu B to nic by sie nie stalo

Niewazne ze dzieciaka ktos moze porwac, maly moze sie zgubic, wpasc pod samochod itd itp, wazne ze TY masz swiety spokoj.

Ludzie zloci.

Wysłane przez Tapatalk

Cytat:
Bzdura.
Nawet nie śmieszna

Masz naprawdę strasznie wąskie spojrzenie na sprawę.
Nie jesteś za to dziecko odpowiedzialna, bo jego nieodpowiedzialna matka je tobie zostawia.
Natomiast w sytuacji, gdy narażone jest życie i zdrowie dziecka idziesz sobie w siną dal, bo twój poziom emaptii odpowiada empatii stonki ziemniaczanej to już ie jest w porządku.
Jesli coś by mu się stało to w pewnym sensie jesteś za to odpowiedzialna: niekoniecznie w świetle prawa, za to na pewno świetle bycia człowiekiem.

Jak znajduję bezbronne dziecko, starca chorego na ulicy to im pomagam. Zwyczajny ludzki odruch.
Ajah, nie wszyscy mają ludzkie odruchy.
Stary 2014-09-25, 19:24   #4119
Mimiko
BAN stały

Dziewczyny dajcie spokój, nie ma sensu dyskutować z tinkerbell, która zawsze ma milion problemów z ludźmi. Niby taka wrażliwa, och, ach pieski, zwierzątka, tak swojego psa kocha, że aż się z nim gryzie, ale drugiego człowieka zostawiłaby na pastwę losu.
Mimiko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-25, 19:48   #4120
zakonna
Naczelna Nastolatka

Ja Tinker nie zawsze rozumiem, ale osobiście jestem zawsze chętna do pomocy zwierzętom, a ludziom niekoniecznie.
Stary 2014-09-25, 19:57   #4121
ajah
wańka wstańka

Cytat:
Napisane przez wika82 Pokaż wiadomość
Ajah, nie wszyscy mają ludzkie odruchy.
To chyba jest jasne
Z drugiej strony ktoś kto wybiera pracę z ludźmi, a nie ma ludzkich odruchów... musi ten wybór inaczej motywować. Jeśli chodzi o zajęcia związane z resocjalizacją nie jest to aspekt finansowy.
Dziwacznym tym bardziej mi sie wydaje wbór takiej drogi zawodowej/ drogi rozwoju.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-25, 20:33   #4122
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Jak juz ze mnie zejdziecie to dajcie znac.

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ----------

Cytat:
To chyba jest jasne
Z drugiej strony ktoś kto wybiera pracę z ludźmi, a nie ma ludzkich odruchów... musi ten wybór inaczej motywować. Jeśli chodzi o zajęcia związane z resocjalizacją nie jest to aspekt finansowy.
Dziwacznym tym bardziej mi sie wydaje wbór takiej drogi zawodowej/ drogi rozwoju.
I coz.. nie bede ukrywac ze ze studiami trafilam jak kula w plot. Wiec nie wykluczam porzucenia kierunku i ucieczki na zwierzakowe studia

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ----------

Cytat:
Napisane przez Mimiko Pokaż wiadomość
Dziewczyny dajcie spokój, nie ma sensu dyskutować z tinkerbell, która zawsze ma milion problemów z ludźmi. Niby taka wrażliwa, och, ach pieski, zwierzątka, tak swojego psa kocha, że aż się z nim gryzie, ale drugiego człowieka zostawiłaby na pastwę losu.
Mimiko, pragne zauwazyc, ze to wy macie problem ze mna, nie ja z wami ja w pelni akceptuje wasz poglad i absolutnie go nie neguje. Ja tylko napisalam, co JA bym zrobila w takiej sytuacji
Stary 2014-09-25, 20:43   #4123
Gosiu
Rozeznanie

Dzieci to tak samo niewinne stworzenia jak zwierzęta. Zamieńmy miejscami to pozostawione dziecko na, powiedzmy, psa. Moja reakcja byłaby taka sama.
Nie ma co kontynuować dyskusji, bo jak widać jest bez sensu, nikogo się☠empatii nie nauczy.

Wracając do tematu- co sądzicie o dzieciach w podstawówce z własnymi telefonami? Na moje trochę to zbytek, niby ma się dziecko "pod kontrolą", ale kilkanaście lat temu dzieciaki telefonów nie posiadały i były szczęśliwe, a teraz to mi się to tylko wydaje dla szpanu.

Edytowane przez Gosiu
Czas edycji: 2014-09-25 o 21:04
Gosiu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-25, 20:50   #4124
zakonna
Naczelna Nastolatka

Ja mogę powiedzieć z praktyki, że telefony w szkole to źródło problemów, ale rodzicom nie wytłumaczysz, nie ma opcji żeby telefonów nie dawali.
Stary 2014-09-25, 21:10   #4125
Mojwa
zuy mod

GG do Mojwa

Cytat:
Napisane przez zakonna Pokaż wiadomość
Ja mogę powiedzieć z praktyki, że telefony w szkole to źródło problemów, ale rodzicom nie wytłumaczysz, nie ma opcji żeby telefonów nie dawali.
Jakich problemów?

Cóż, ja też miałam telefon w podstawówce i wyszłam na ludzi chyba

L'amore scalda il cuore.

Do. Or do not. There is no try.

23.05.2011
22.05.2017
02.12.2017
Mojwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-25, 21:14   #4126
zakonna
Naczelna Nastolatka

Chociażby filmowanie nauczycieli i wrzucenie tego na Facebook, pisanie SMS na lekcjach, robienie zdjęć innym dzieciom bez ich zgody, kradzieże i gubienie telefonów, wlaczajace się w środku lekcji dzwonki, budziki. Na lekcjach i w szkole telefon jest dziecku niepotrzebny.
Stary 2014-09-25, 21:15   #4127
wika82
Zakorzenienie

Cytat:
Znam rodziców, którzy są zachwyceni tym, że ich córka w ostatniej klasie gimnazjum nie dość, że ściąga na sprawdzianach, to jeszcze ma pretensje do nauczyciela, że wi fi nie działa, (ściąga oczywiście z wujkiem google w telefonie).
Opowiadają o tym bez żenady, jaka to ona nie jest zaradna.
Stary 2014-09-25, 21:16   #4128
Luba
Zakorzenienie

Cytat:
Ja Tinker nie zawsze rozumiem, ale osobiście jestem zawsze chętna do pomocy zwierzętom, a ludziom niekoniecznie.
Mowimy tu o konkretynym przypadku: zostaje Ci "wcisniete" dwuletnie dziecko pod chwilową opiekę, stoicie pod jakims sklepem, odwracasz sie na pięcie i odchodzisz?

Co do telefonow, to akurat uważam je za potrzebne, tutaj nie ma z tym problemu, jesli ktos ma wlączony telefon podczas lekcji to nauczyciel moze go zabrać, ale poza lekcjami komórki są przydatne.

Afazja, darmowa strona z cwiczeniami!
Luba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-25, 21:18   #4129
zakonna
Naczelna Nastolatka

Po co dziecku telefon w szkole? Nie jest potrzebny po prostu. Gdyby t było technicznie możliwe to uważam że telefony powinny być oddawane na przechowanie przed lekcjami i oddawane przed wyjściem do domu

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-25, 21:24   #4130
Luba
Zakorzenienie

Cytat:
Po co dziecku telefon w szkole? Nie jest potrzebny po prostu. Gdyby t było technicznie możliwe to uważam że telefony powinny być oddawane na przechowanie przed lekcjami i oddawane przed wyjściem do domu
Zeby zadzwonic nie kazdy ma szkole za rogiem, u mnie na dwie wsie jest jedna szkola, jak sie lekcje koncza wczesniej, to dziecko musi zadzwonic, zeby ktos je odebral. Zreszta tutaj po 4 klasie (a wg polskich standartow po 3) dzieci koncza podstawowokę i ida do innych szkol, łaczy sie to tez najczesciej z dojazdami.
Owszem, mozna byloby im zabrac telefony i oddawac jak sa potrzebne, ale tez sobie tego nie wyobrazam technicznie. Zamiast tego vauczyciel moze zabrac telefon uczniowi, jesli ten go naduzywa w jakis sposob.

Afazja, darmowa strona z cwiczeniami!
Luba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-25, 21:38   #4131
Mojwa
zuy mod

GG do Mojwa

A ja uwazam (i prawo na szczescie uwaza podobnie) ze nauczyciel nie ma prawa zabrac telefonu.
Wydaje mi sie, ze przesadzasz, naprawde. Jak zadzwoni telefon i dzieciak przeprosi i wyciszy to sie swiat konczy? Lekcji nie da sie prowadzic dalej?
Co do nagrywania - mam mieszane uczucia, bo z jednej strony masz racje, z drugiej to w koncu jakis straszak na nauczycieli, ktorzy lubia wykorzystywac swoja pozycje.
PS znam technikum gdzie w statucie byl zakaz uzywania telefonow w szkole, dziewczyna dzwoniac NA PRZERWIE do chlopaka musiala sie chowac bo jej grozili konsekwencjami, komedia i cyrk na kolkach.

L'amore scalda il cuore.

23.05.2011
22.05.2017
02.12.2017

Edytowane przez Mojwa
Czas edycji: 2014-09-25 o 21:39
Stary 2014-09-25, 21:54   #4132
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gosiu Pokaż wiadomość
Wracając do tematu- co sądzicie o dzieciach w podstawówce z własnymi telefonami? Na moje trochę to zbytek, niby ma się dziecko "pod kontrolą", ale kilkanaście lat temu dzieciaki telefonów nie posiadały i były szczęśliwe, a teraz to mi się to tylko wydaje dla szpanu.
Wg mnie zbędny gadżet. Pomijam już korzystanie z telefonów podczas lekcji, robienie zdjęć itp. Jest to coś, bez czego dziecko powinno umieć się obejść.
Za moich czasów, a nie było to tak dawno temu, telefon komórkowy był dobrem luksusowym gabarytem przypominającym cegłę, zasięg był tylko w większych miastach. Ba! Łącze internetowe na linii telefonicznej to było coś! I dzieciaki sobie radziły z powrotami do domów, z komunikacją z domem. Teraz jak ktoś nie jest "pod telefonem" to koniec świata! Nie potrafi sobie poradzić!

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-25, 21:58   #4133
Mojwa
zuy mod

GG do Mojwa

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Wg mnie zbędny gadżet. Pomijam już korzystanie z telefonów podczas lekcji, robienie zdjęć itp. Jest to coś, bez czego dziecko powinno umieć się obejść.
Za moich czasów, a nie było to tak dawno temu, telefon komórkowy był dobrem luksusowym gabarytem przypominającym cegłę, zasięg był tylko w większych miastach. Ba! Łącze internetowe na linii telefonicznej to było coś! I dzieciaki sobie radziły z powrotami do domów, z komunikacją z domem. Teraz jak ktoś nie jest "pod telefonem" to koniec świata! Nie potrafi sobie poradzić!
Sama tez nie uzywaj, to przeciez tylko zbedny gadzet.
Dzizas, jak mnie wkurza takie gadanie "bo za moich czasow...". Teraz sa inne.

L'amore scalda il cuore.

23.05.2011
22.05.2017
02.12.2017
Stary 2014-09-25, 22:04   #4134
201607111040
Konto usunięte

Telefon jest potrzebny do dzwonienia. Mi rodzice w 4 klasie kupili telefon właśnie po to aby mogliśmy się skontaktować w razie czego. Nie uważam to za zbędny gadżet. Dawniej nie było Świetny argument.

Pamiętam jak nauczycielka wyrwała koledze telefon. Ten najpierw kulturalnie poprosił aby oddała, a jak nie oddała to wziął jej torebkę Mina babki bezcenna
201607111040 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-26, 04:53   #4135
zakonna
Naczelna Nastolatka

Nie wiem dlaczego musze takie oczywistości tłumaczyć ale podnosi mi się ciśnienie od niektórych postów. Nauczyciel nie ma oczu wszędzie i często nie widzi że ktoś się bawi telefonem
Po drugie dzieci nagrywają normalne lekcje, a nie sadystow z kreda, a potem puszczają do sieci. Zbędny jest w szkole W SZKOLE a nie ogólnie. Dlatego napisałam ze odbierać przed lekcjami a oddawać przed wyjściem do domu.
Stary 2014-09-26, 05:47   #4136
Varga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Gosiu Pokaż wiadomość
Sama telefon miałam na trzecim albo czwartym roku studiów. W związku z tym dopiero jak dziecko będzie w tym wieku powinnam mu kupić telefon? Komputer i dostęp do internetu miałam dopiero w akademiku. Mam nie kupić komputera?
Rozumiem, że posiadanie telefonów przez dzieciaki może prowadzić do problemów, właśnie te nagrywanie, jednak czy to nie jest tak, że dorośli ludzie, uczniowie szkół średnich również nagrywają innych i wrzucają to do sieci? Widzę o wiele więcej nagrań służb mundurowych czy innych osób niż nagrań nauczycieli.
Varga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-26, 05:48   #4137
Mimiko
BAN stały

Nie uważam, żeby dzieci powinny oddawać telefon na czas lekcji. Jak byłam w gimnazjum to prawie każdy miał już komórkę i nikt nauczycieli nie filmował, nie dzwonił na lekcjach itd. Często też miałam taką sytuację, że w trakcie lekcji musiałam się skontaktować z rodzicami z jakiego powodu i dobrze, że ten telefon miałam.
Mimiko jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-09-26, 07:33   #4138
Gosiu
Rozeznanie

Wiecie ja jestem na bardziej na nie, bo dzieciaki w dzisiejszych czasach są coraz bardziej brutalne i chamskie. Nie mówię, że wszystkie, ale widzę, co się dzieje. Pyskowanie nauczycielowi, nienawiść do gorszych (czyt. słabszych, bardziej nieśmiałych, nie postępujących "buntowniczo", lub właśnie- nie mających najnowszego telefonu, ciuchów itd) dzieci. Ja za małego niestety też byłam po stronie ofiar, dlatego może takie mam zdanie. Jak już po latach odwiedzałam moje gimnazjum, to słowa nauczycielki brzmiały: policja co tydzień to teraz standard. Włos się na głowie jeży.
Gdyby dzieci, jak my, miały świadomość, że telefon jest potrzebny do kontaktu z rodzicami- OK. Ale tu liczy się tylko najnowszy model, firma i fajne gierki.
Niestety boję się, że jeśli zachowanie rodziców jak i nauczycieli w szkole (czyli ciekawsze i nowocześniejsze metody nauczania) się nie zmieni, to będzie coraz gorzej
Gosiu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-26, 07:48   #4139
zakonna
Naczelna Nastolatka

Wy sobie możecie teoretyzowac. Ja piszę z praktyki i jest to jeden z nielicznych tematów w którym mogę powiedzieć: ja mam rację i nie będę dyskutować na ten temat. Dla Mnie Kwestia wyczerpana
Stary 2014-09-26, 08:18   #4140
_ema_
Zakorzenienie

Cytat:
A no właśnie, więc od pilnowania dzieci są opiekunowie. a nie obcy ludzie na ulicy. W
Od ratowania życia są lekarze i ratownicy, więc nie zatrzymasz się przy wypadku?
_ema_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości