Mamusie Kwietniowe 2015! cz.II - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-25, 20:22   #1471
_Madison_
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz.II

Doczytałam ratalnie wczorajsze rozmówki i to dopiero teraz więc kolejne 10 stron mam do nadrobienia
Cholera na chwilę zostawić was same, a tu lawina pościków :p

No nie marudzę, a lecę dalej czytać bo zaraz usnę i znów d.upa blada
12.2012- MARCELEK
07.2014 - IVF
_Madison_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-25, 20:31   #1472
gosiak0512
Zakorzenienie

Rosario polecam te z 2 wkladami bo jak dziec juz duzy to np. Na noc daje sie 2 wklady.

---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ----------

Madison witaj wieczorowa pora ja zaraz znikam bo juz i m wraca z pracy i niedlugo bedzie

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-25, 20:55   #1473
lekkaatletka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość
lekkoatletka dobre podejście męża albo wóz albo poród ja też mam szambo i tragedii z tym nie miałam

soniuska współczuję
A może większe szambo masz? U nas raz w mies. jest szambiarz a ja i tak pol tygodnia sama jestem.. jak bedziemy we 3 i dodatkowe prania, kąpanie to ja to słabo widzę...

Cytat:
Napisane przez soniuska Pokaż wiadomość
Lekka hehe ale przy dziecku autko bedzie Wam potrzebne

Nancy obys sie nie zarazila a u mamy tez sa plusy

Gosiak noo mam juz dosc. tak mi dobrze
Ja mam swoje auto z czasow panienskich a on niech sie martwi
lekkaatletka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-25, 20:56   #1474
soniuska
Zakorzenienie

Gosiak no ogolem ostatnio wielki problem jest.

Mala no on duzo pracuje i sie wyzywa na mnie i ma problem nawet jak go o smieci poprosze. I mnie to juz wkurza,bo chyba mu sie cos w glowie zmienilo:/ tym bardziej ze nie wymagam za duzo:/
szkoda gadac. on juz spi,a ja jeszcze z psem bylam(mimo ze ja boje sie wychodzic jak ciemno) i zmywarke wypakowalam.

Madison
soniuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-25, 20:59   #1475
_Madison_
Zadomowienie

No można powiedzieć, że jestem na bierząco
Eureka bo już ledwo ten telefon w dłoni trzymam.

Troszkę w główce mi zostało więc odpowiadam

NANCY, BLACKBERRY - zdrówka dla was
NIEZAWSZE - a to podłe gady, że nie zadzwonili :/
MALINKA - super, że wszystko jest ok. My na wynik pappa dużo dłużej czekaliśmy jakiś tydzień

Co do wyprawki no to u nas też rodzice moi powiedzieli, że do wózka się dołożą. A i na pewno coś tam teściowie kupią. A ogólnie to ja za wiele do kupienia nie mam. Troszkę ciuszków dokupię. Odnowi M łóżeczka Natalki i Amelki. Zrobi ze dwie komody, regał i szafę i tyle.
Butelki mam jeden zestaw aventa nówka, nie ruszany. Drugi dokupię w razie potrzeby. Smoczki kupię na pewno. Pieluszki tetrowe, flanelowe, przewijaki i pampersy no i pewnie pościel oraz materace. Resztę gadżetów mam po Marcelu i pannach. Zresztą na pewno też coś z wyprawy zimowej przywiozę

Co do pieluch wielorazowych to podziwiam mamy, które je używają. Szacun dziewczyny

AGA - nie martwaj się. Na pewno cię nie zwolnią. Będę trzymać kciuki by wszystko pięknie się ułożło ;*

Dziewczyny co udają się na wszelkie warsztaty - zazdroszczę!! Ja niestety ni czasu ni sił bym na to nie miała. Nie mówiąc o problemie logistycznym z moją gromadą
SONIA - kochana wiem jak to ciężko gdy chłop ma taką nie wyparzoną gębę. Ale jak to MAŁA napisała na nich trzeba brać poprawkę. Bo zabić to stanowczo za mało

Było też troszkę o humorkach więc napiszę, że ja ogólnie to jestem spokojną, wyrozumiałą osobą, ale jak mi odbije to bez kija niepodchodź i przeszkadza mi dosłownie wszystko nawet egzystowanie obok mnie )

No lecę spać i jutro obiecuję wrzucę w końcu ten przepis na eklery *

Całusy i spokojnej nocki
12.2012- MARCELEK
07.2014 - IVF

Edytowane przez _Madison_
Czas edycji: 2014-09-26 o 06:33
Stary 2014-09-25, 21:04   #1476
Agnieszakk
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez soniuska Pokaż wiadomość
Gosiak no ogolem ostatnio wielki problem jest.

Mala no on duzo pracuje i sie wyzywa na mnie i ma problem nawet jak go o smieci poprosze. I mnie to juz wkurza,bo chyba mu sie cos w glowie zmienilo:/ tym bardziej ze nie wymagam za duzo:/
szkoda gadac. on juz spi,a ja jeszcze z psem bylam(mimo ze ja boje sie wychodzic jak ciemno) i zmywarke wypakowalam.

Madison
Sonia, kochana, u mnie jest tak samo. Podzial obowiazkow to mit, przynajmniej ja nie potrafie go u soebie wyegzekwowac. W rezultacie ja wszystko robie w domu, bo juz bylo milion klotni na ten temet - nie daly noc. Skapitulowalam w imie wyzszego dobra.

Przytul piesia, wez ciepla kapiel i idz do lozka. I usmiechnij sie, malenstwo w brzuchu nosisz

---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ----------

Cytat:
Napisane przez Agnieszakk Pokaż wiadomość
Sonia, kochana, u mnie jest tak samo. Podzial obowiazkow to mit, przynajmniej ja nie potrafie go u soebie wyegzekwowac. W rezultacie ja wszystko robie w domu, bo juz bylo milion klotni na ten temet - nie daly noc. Skapitulowalam w imie wyzszego dobra.

Przytul piesia, wez ciepla kapiel i idz do lozka. I usmiechnij sie, malenstwo w brzuchu nosisz
Mdison- dzieki kochana i dobranoc!

Ja tez lece pod prysznic sie wyparzyc, a jak

Zrobilam pierwszy raz buraczki na cieplo dobre wyszly

---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ----------

Ńo i zacytowalam nie to co chcialam
Agnieszakk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-25, 21:05   #1477
_Madison_
Zadomowienie

Jak to jest... Włączam tv, a tam odrazu wskakuje nickelodeon i informacja, że za 5minutek Pingwiny z Madagaskaru
I jak tu iść spać??? ? :P
12.2012- MARCELEK
07.2014 - IVF

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-09-25, 21:06   #1478
Agnieszakk
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez _Madison_ Pokaż wiadomość
Jak to jest... Włączam tv, a tam odrazu wskakuje nickelodeon i informacja, że za 5minutek Pingwiny z Madagaskaru
Nie da sie! na ktorym te pingwiny ?

---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ----------

Madison - co z tym przepisem na eklery ?
Stary 2014-09-25, 21:08   #1479
_Madison_
Zadomowienie

AGA - u mnie to kanał 118 - tv mam z orange więc nie wiem jaka numeracja jest gdzie indziej w każdtm razie to kanał Nickelodeon HD
12.2012- MARCELEK
07.2014 - IVF
Stary 2014-09-25, 21:09   #1480
Agnieszakk
Raczkowanie

Dziewczyny, jak tak dalej pojdzie to do rozwiazania bedziemy mialy 7 czesci

---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ----------

Cytat:
AGA - u mnie to kanał 118 - tv mam z orange więc nie wiem jaka numeracja jest gdzie indziej w każdtm razie to kanał Nickelodeon HD
To chyba nie mam. W sumie poszlabym do kina
Stary 2014-09-25, 21:11   #1481
_Madison_
Zadomowienie

AGA - a na co byś poszła?? Ja to już nawet nie pamiętam kiedy ostatnio w kinie byłam
12.2012- MARCELEK
07.2014 - IVF

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-25, 21:12   #1482
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
No można powiedzieć, że jestem na bierząco
Eureka bo już ledwo ten telefon w dłoni trzymam.

Troszkę w główce mi zostało więc odpowiadam

NANCY, BLACKBERRY - zdrówka dla was
NIEZAWSZE - a to podłe gady, że nie zadzwonili :/
MALINKA - super, że wszystko jest ok. My na wynik pappa dużo dłużej czekaliśmy jakiś tydzień

Co do wyprawki no to u nas też rodzice moi powiedzieli, że do wózka się dołożą. A i na pewno coś tam teściowie kupią. A ogólnie to ja za wiele do kupienia nie mam. Troszkę ciuszków dokupię. Odnowi M łóżeczka Natalki i Amelki. Zrobi ze dwie komody, regał i szafę i tyle.
Butelki mam jeden zestaw aventa nówka, nie ruszany. Drugi dokupię w razie potrzeby. Smoczki kupię na pewno. Pieluszki tetrowe, flanelowe, przewijaki i pampersy no i pewnie pościel oraz materace. Resztę gadżetów mam po Marcelu i pannach. Zresztą na pewno też coś z wyprawy zimowej przywiozę

Co do pieluch wielorazowych to podziwiam mamy, które je używają. Szacun dziewczyny

AGA - nie martwaj się. Na pewno cię nie zwolnią. Będę trzymać kciuki by wszystko pięknie się ułożło ;*

Dziewczyny co udają się na wszelkie warsztaty - zazdroszczę!! Ja niestety ni czasu ni sił bym na to nie miała. Nie mówiąc o problemie logistycznym z moją gromadą
SONIA - kochana wiem jak to ciężko gdy chłop ma taką nie wyparzoną gębę. Ale jak to MAŁA napisała na mich trzeba brać poprawkę. Bo zabić to stanowczo za mało

Było też troszkę o humorkach więc napiszę, że ja ogólnie to jestem spokojną, wyrozumiałą osobą, ale jak mi odbije to bez kija niepodchodź i przeszkadza mi dosłownie wszystko nawet egzysyowanie obok mnie )

No lecę spać i jutro obiecuję wrzucę w końcu ten przepis na eklery *

Całusy i spokojnej nocki
dzieki kochana
ja juz naprawde ledwo daje rade, codziennie odkurzam, gotuje..ogarrniam, psem sie zajmuje to ten rano jak zje sniadanie to nawet okruchow nie ogarnie i talerza do zmywarki nie schowa;/
a wraca to je, siedzi przed tv i idzie sie kapac i spac..ja z psem musze wyjsc mimo ze sie boje...i ogarnac po obiedzie..wszystko ja.
ja wiem ze jestem w domu 24h. ale nawet jak nide bylam to wiekszosc w domu robilam, wlasciwie wszystko (nawet czesto tez zakupy-bo teraz to ja ich nie robie,bo nie moge dzwigac) i jakos dawalam rade mimo pracy..wstalam 5:30 a szlam spac 23-24. a ten wstaje 6 rano a idzie spac max 21:30 bo juz zmeczony.
Cytat:

---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ----------

Mdison- dzieki kochana i dobranoc!

Ja tez lece pod prysznic sie wyparzyc, a jak

Zrobilam pierwszy raz buraczki na cieplo dobre wyszly

---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ----------

Ńo i zacytowalam nie to co chcialam
ja tez skapitulowalam,ale juz tak byc nie moze, bo ja nie jestem robotem. dziecko w drodze i bedzie coraz wiecej obowiazkow, a nie mniej.
Cytat:
kochana hehee.
napisalam Ci ostatnio wiadomosc priv.
Stary 2014-09-25, 21:13   #1483
_Madison_
Zadomowienie

A tak wogóle to mi się przypomniało, że o porodach pisałyście

Więc ja rodziłam bez zzo. Akcja zaczęła się o 2.15, a o 12.25 Marcello był znami. Ból kosmiczny
Ale miałam fajną opiekę i ogólnie nie narzekam.
12.2012- MARCELEK
07.2014 - IVF
Stary 2014-09-25, 21:14   #1484
Agnieszakk
Raczkowanie

Cytat:
AGA - a na co byś poszła?? Ja to już nawet nie pamiętam kiedy ostatnio w kinie byłam
To tak jak ja, chociaz nie, ostatnio widzialam obroncow galaktyki bajka ale z bardzo dobrymi dialogami
Stary 2014-09-25, 21:15   #1485
_Madison_
Zadomowienie

SONIA - a gdzie tego priva się ogarnia bo ja jakaś ciemna jestem ??? :p
12.2012- MARCELEK
07.2014 - IVF
Stary 2014-09-25, 21:18   #1486
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
SONIA - a gdzie tego priva się ogarnia bo ja jakaś ciemna jestem ??? :p
ale ze na tel? to musisz wejsc tak jakby w menu
Stary 2014-09-25, 21:19   #1487
Agnieszakk
Raczkowanie

Cytat:
A tak wogóle to mi się przypomniało, że o porodach pisałyście

Więc ja rodziłam bez zzo. Akcja zaczęła się o 2.15, a o 12.25 Marcello był znami. Ból kosmiczny
Ale miałam fajną opiekę i ogólnie nie narzekam.
Madison - nie chcialas znieczulenia czy ci nie dali?

Sonia- jak uda Ci sie wygezekwowaccos od tzta to slowo daje przyjde od ciebie na korki. Najgorsze jest dla mnie to, ze nie mam pewńosci ze moj chlopak w ogole widzi to co robie, ńie wiac juz o tym, ze on tylu rzeczy by nie robil, or , olalby to. I brudem bysmy zarosli. Czasem sie czuje jak ostatni naiwniak, ze to wszystko robie sama(
Sonia - nie jestes sama z takim podizalem obowiazkow,wierz mi. Trzymam za Ciebie kciuki, zeby udalo sie u Was cos zmienic.
Stary 2014-09-25, 21:21   #1488
_Madison_
Zadomowienie

Ja wogóle to dziś słomiana wdowa jestem
Mój pojechał raniuśko na montaż 200km w jedną stronę i nawet jeszcze nie wyjeżdzają spowrotem.
Towarzystwo moje ogarnęłam, w domu mam wypucowane. Czeka na chłopa deser i obiad, a on nawet nie zadzwoni czy wszystko ok. Wkurza mnie takie olewające podejście. Ale co tam

---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ----------

Cytat:

Sonia- jak uda Ci sie wygezekwowaccos od tzta to slowo daje przyjde od ciebie na korki. Najgorsze jest dla mnie to, ze nie mam pewńosci ze moj chlopak w ogole widzi to co robie, ńie wiac juz o tym, ze on tylu rzeczy by nie robil, or , olalby to. I brudem bysmy zarosli. Czasem sie czuje jak ostatni naiwniak, ze to wszystko robie sama(
Sonia - nie jestes sama z takim podizalem obowiazkow,wierz mi. Trzymam za Ciebie kciuki, zeby udalo sie u Was cos zmienic.
Jak w przypadku Koperco 5 minut wcześniej było za wcześnie, a 5 później już za późno
12.2012- MARCELEK
07.2014 - IVF
Stary 2014-09-25, 21:23   #1489
Agnieszakk
Raczkowanie

Madison - jak ty ograniasz dom ,trojke dzieci i prce? Twoj maz ci pomaga ?

U mnie moglaby bomba w domu wybuchnac a tz by przeszedl obok niej, i jak smieci wyniesie to czuje sie bohaterem w swoim domu

---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ----------

O rany - oni tak chyba specjalnie na tych prodowkach robia. Jakim cudem moze byc z wczesnie na zńieczulenie? To nie jest tak, ze dostajesz znieczulenie tedy kiey cie boli?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-25, 21:31   #1490
_Madison_
Zadomowienie

AGA - no mój mąż zawozi dziewczyny do przedszkola i czasem je odbiera. Jak wrócę do pracy to ja będę je zawozić i odbierac bo mi to po drodze.
A do Marcela przychodzi wtedy niania na zmianę z moją mamą,. Więc ja jak wrócę to jedynie w domu ogarniam czyt.robię dokładnie wszystko, bo mojego męża nie rusza smród, brud ni inny kataklizm
A jak mam wolny weekend to gotuję gary jadła co by to pomrozić i mieć na przyszłość.
Ogólnie nie jest źle bo ja lubię coś robić, ale czasem też mam ochotę zapytać się męża czy on wie skąd bierze się ten porządek czy może myśli, że to krasnoludki robią...

Heh mój to czuje się bohaterem jak kapę z łóżka w sypialni zdejmie by się położyć :/ bo to faktycznie nie lada wyczyn godny zapewne w jego mniemaniu wyspiewywania peanów i stawiania pomnika w sercu stolicy

---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ----------

Musi być więcej niż 3cm rozwarcia i bodaj nie więcej niż 6
Tak więc 3 cm produkowałam 5h, a kolejne 3 5minut - tempo ekspres nie??
Niech mnie któraś poprawi jeżeli się mylę w tych cm.
12.2012- MARCELEK
07.2014 - IVF

Czas edycji: 2014-09-25 o 21:32
Stary 2014-09-25, 21:32   #1491
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:

to u mnie jest to samo!:P
M nawet nie wie ze 90% rzeczy ktore robie to sie w ogole robi w domu;p
Cytat:
Ja wogóle to dziś słomiana wdowa jestem
Mój pojechał raniuśko na montaż 200km w jedną stronę i nawet jeszcze nie wyjeżdzają spowrotem.
Towarzystwo moje ogarnęłam, w domu mam wypucowane. Czeka na chłopa deser i obiad, a on nawet nie zadzwoni czy wszystko ok. Wkurza mnie takie olewające podejście. Ale co tam

---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ----------

Jak w przypadku Koperco 5 minut wcześniej było za wcześnie, a 5 później już za późno
jaka dobra zona no!

widze ze nie tylko ja mam taki problem z facetem;p
ale to wina mamy mojego M,bo ona zawszze wszysttko za niego robila. moje dzieci beda pomagac w domu,uczyc sie obowiazkow itd.

dobrze kochane lece sie kapac i spac ;*
Stary 2014-09-25, 21:38   #1492
Agnieszakk
Raczkowanie

Sonia, ale jak nauczyc dziecko pomagac, jak dziecko bedzie widzialo że tata miga sie od roboty ?

Dla mnie temat nie do przeskoczenia od kilku lat. Iszczerze mowiac zazdorszcze parom, gdzie maz zrobi kolacje, odkurzy czy pranie rozwiesi. Naprawde, zastanawiam sie ile zwiazkow sie realńie przez to rozpada. Bo orbotem tez nie jestem i niezaleznie od tego czy bedziemy miec dziecko czy noe, nie chce, zeby tak wygladalo moje zycie (

---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ----------

Tez lece sie myc i spac, dobranoc!
Stary 2014-09-25, 21:43   #1493
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Madison - jak ty ograniasz dom ,trojke dzieci i prce? Twoj maz ci pomaga ?

[/COLOR]O rany - oni tak chyba specjalnie na tych prodowkach robia. Jakim cudem moze byc z wczesnie na zńieczulenie? To nie jest tak, ze dostajesz znieczulenie tedy kiey cie boli?
Trzeba miec cos kolo 4 cm rozwarcia by dostac zzo. Nie wiem czemu.
ja mialam 3 cm, ale i cudowna polozna. Nie placilam za nic

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-25, 21:43   #1494
_Madison_
Zadomowienie

AGA - ja myślę, że niewiele związków się rozpada przez lenistwo chłopa. A to dlatego, że my jakoś tak jesteśmy wychowane i wiecznie mamy wpajane, że chłop dużo pacuje i zarabia na rodzine bo taka jego rola. A przez to jest praktycznie świętą krową. A kobieta ma dbać o niego, prowadzic mu dom i wychowywać dziecko. Czytaj być służącą.Dyrdymały, ale ja właśnie z tego pokolenia się wywodzę, a mój mąż już wogóle...
12.2012- MARCELEK
07.2014 - IVF

Czas edycji: 2014-09-25 o 21:46
Stary 2014-09-25, 21:45   #1495
Agnieszakk
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Trzeba miec cos kolo 4 cm rozwarcia by dostac zzo. Nie wiem czemu.
ja mialam 3 cm, ale i cudowna polozna. Nie placilam za nic
Czyli idealnie tez zyczylabym sobie takiego porodu
Stary 2014-09-25, 21:49   #1496
niezawsze
Zakorzenienie

Moj to pedant i on robi pranie i w ogole. Jak pracowalam to robil 90% w domu. Teraz malo, bo ja siedze, ale w nowym mieszkaniu to on sprzatal, ale to tez nie polecam, bo gledzi, a ja balaganiara

Maciuś
Stary 2014-09-25, 21:50   #1497
Agnieszakk
Raczkowanie

Cytat:
AGA - ja myślę, że niewiele związków się rozpada przez lenistwo chłopa. A to dlatego, że my jakoś tak jesteśmy wychowane i wiecznie mamy wpajane, że chłop dużo pacuje i zarabia na rodzine bo taka jego rola. A przez to jest praktycznie świętą krową. A kobieta ma dbać o niego, prowadzic mu dom i wychowywać dziecko. Czytaj być służącą.Dyrdymały, ale ja właśnie z tego pokolenia się wywodzę, a mój mąż już wogóle...
Madison, ja wlasnie tez i odkad pamoetam juz w swoim odmu rodzinnym toczyla, o to wojny, ze u mnie tak nie bedzie. I masz...
A poza tym popraw mnie jezeli sie myle - ja tez zarabiam i placimy rowno po polwie za wszystko wiec dlaczego moj czaswolny jest mniej wazny od jego czasu wolnego ? Noe umiem tego w domu wprowadzic, a oczywiscie u mnie w rodzinie tez wszyscy uważaja, ze twkie rzeczy to rola kobiety, tylko mi sie wydaje, se mozna tego oczekiwac, gdy kobieta nie pracuje zawodowo. A gdy pracuje to jak ma to ogarniac? Przepoczwarzyc sie? Czasem sobie mysle, ze nie tego chcialam. Ale wiadomo-dom, zobowiazania, kredyty, iles lat razem i to wszystko sie toczy.

---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ----------

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Moj to pedant i on robi pranie i w ogole. Jak pracowalam to robil 90% w domu. Teraz malo, bo ja siedze, ale w nowym mieszkaniu to on sprzatal, ale to tez nie polecam, bo gledzi, a ja balaganiara
Ciesz sie kochana,ze niewszystko na towjej glowie. Dzieki emu ze on duzo robi, masz pewnosc, ze widzi i docenia Twoja prace.
Stary 2014-09-25, 21:56   #1498
niezawsze
Zakorzenienie

Co Ty nie docenia, bo wg. Niego zle robie i on woli to zrobic sam

Maciuś
Stary 2014-09-25, 22:08   #1499
soniuska
Zakorzenienie

Agnieszko ja jednak bede walczyc ile sil..choc walcze juz troche czasu;P
a dziecko bedzie pomagac bo od malego naucze.
ja wlasnie musze sie mocno zdenerwowac i uzycbtego argumentu-ze placimy po rowno za wszystko a i tak ja mam wiecej obowiazkow. do tej pory mowilam juz wiele razy ze robotem nie jestem,ale co z tego jak ja nie zrobie to syf w domu bo jwmu nie przeszkadza..

Madison no to tragedia jest, tym bardziej ze my pracujemy na dwa etaty-dom i praca zawodowa a jeszcze jasnie pan wraca i jest wielce kurde zmeczony! i jakies fochy!
a Ty lataj wokol szczesliwa..podaj obiad,posprzataj i jeszcze miej sily sie z nim zabawiac w nocy.

Niezawsze hehe to u mnie na odwrot:P czyli wiesz jak ja gledze mojemu M
to Ty musisz tylko utrzymac jego porzadek a ob wszystko sprzatnie. idealnie dla mnie ;D

---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ----------

wykapana ide spac buzka
Stary 2014-09-25, 22:28   #1500
Maddy84
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to Maddy84

Cytat:
Napisane przez kordelka85 Pokaż wiadomość
Wspolczuje z tym znieczuleniem. Ja dostalam bez problemu, tylko czekanie na anastazjologo wydawalo mi sie wiecznoscia i mi dawali mnostwo papierow do podpisania. Ja tu sie skrecam z bolu i gotowa bylam podpisac wszystko byleby mi to znieczulenie dali.
Ha no coś o masie papierków też wiem bo musiałam podpisać zgodę na cc. Podpisać to na wyrost powiedziane. Mąż mi w ręce trzymał długopis a ja może trzy kreski między skurczami zdążyłam zrobić. Ot cały mój podpis A całą listę pytań "pomocniczych" typu na co mam uczulenie mogliby sobie darować w takim momencie bo wydaje mi się, że lepszy czas jest na to podczas przyjęcia na oddział. Nie wiem czemu nikt na to nie wpadł. Ale tłumaczę sobie to tak, że te procedury w NFZ to w większości faceci ustalają i stąd tyle matolstwa i durnoty

Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość
jesli są jakies komplikacje przy porodzie nazwijmy to "prywatnym" to wiozą karetka do szpitala, tylko teraz pytanie czy zdążą..

Ja rodziłam "NFZ" i gdyby nie brak zzo to byłaby bajka. U mnie generalnie szybko poszło bo 3h i po sprawie tylko ten ból tak z 2,5h niefajny. teraz jakbym miała opcje zzo to bym wzięła tylko się boję że będzie tak że zapłacę i nie dostanę (a kasy nie zwrócą)
Właśnie ze względu na te komplikacje teraz tym bardziej nie zdecydowałabym się na poród w prywatnej klinice. Przy pierwszym dziecku rozpatrywałam, ale argument "co by było gdyby..." zwyciężył.

Ja przy swoim porodzie nie mogę się przyczepić absolutnie do personelu szpitala odjąć lekarzy. Położona na którą trafiłam była cudowna. Gdyby nie ona (i mój tż) miałabym straszną traumę. Po niej dużo wcześniej niż lekarz zarządził cc widziałam, że ona wie że nic z tego nie będzie. Cały czas była przy mnie i monitorowała córkę. Dużo wcześniej siadła przy biurku i zaczęła wypełniać wszystkie niezbędne do cc papiery. Niestety. W moim przypadku okazało się jednak, że jak nie masz na prawdę rewelacyjnego lekarza prowadzącego, który dba z powołania o swoje pacjentki to kończysz na porodówce jako potencjalny plus albo minus w statystykach wizerunku szpitala. Nie chcę myśleć jak to się wszystko mogło skończyć. Nie życzę tego nikomu.

Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość
ooo nie jestem jedyną, która będzie używać wielorazówek
Również rozważam ale dopiero muszę zagłębić temat

Cytat:
Sonia, ale jak nauczyc dziecko pomagac, jak dziecko bedzie widzialo że tata miga sie od roboty ?

Dla mnie temat nie do przeskoczenia od kilku lat. Iszczerze mowiac zazdorszcze parom, gdzie maz zrobi kolacje, odkurzy czy pranie rozwiesi. Naprawde, zastanawiam sie ile zwiazkow sie realńie przez to rozpada. Bo orbotem tez nie jestem i niezaleznie od tego czy bedziemy miec dziecko czy noe, nie chce, zeby tak wygladalo moje zycie (
Ooo to ja mam takiego tż-ta. U nas podział obowiązków do pojawienia się córki był prosty jak budowa cepa. Ja sprzątam. On gotuje. Ja piorę a on zajmuje się sferą architektoniczno-ogrodową naszego domu. Koszulę przez cały nasz związek prasowałam mu może ze 3 razy.

Cytat:
Kiedyś w jakiejś gazecie czytałam wywiad z Beatą Sadowską z której słowami nie mogę się nie zgodzić a zawsze przychodzi mi to na myśl, gdy pada ten temat. Wydaje mi się, że baby w wielu przypadkach są sobie winne. Najpierw żądamy od facetów samodzielności i niezależności a mamy tendencje do tego by im ją dozować i odbierać bo podświadomie myślimy, że "wszystko ok, ale ja to jednak po swojemu zrobię lepiej" Ale rzeczywiście jest dużo racji też w tym co piszesz. Wychowanie robi swoje. Kobity z założenia "lubią" się ciemiężyć w imię jakichś dziwnych oczekiwań i ideałów.

Widzę, że jest tu bardzo dużo mam 3 czy 4 dzieci już. Podziwiam Was! U mnie dopiero drugie w drodze a się boję jak to będę ogarniać a co dopiero większy pakiet

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości