Styczniowe mamusie 2015, cz. V - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-25, 21:22   #1291
akrolowa
Zadomowienie

Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. V

Cytat:
Napisane przez Kinqaa Pokaż wiadomość
Mmgi w czasie porodu swojej kobiety wydaje mi się, że to sytuacja bezwzględnie awaryjna i każdy facet z pracy musi się zerwać
dokładnie
Stary 2014-09-25, 21:24   #1292
AsiaW**
Zakorzenienie

dziewczyny a do Tesco trzeba mieć kupon wydrukowany? czy automatycznie nalicza rabat?

AsiaW** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-25, 21:26   #1293
akrolowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Szczeperka Pokaż wiadomość
Mam to samo wrażenie że jak idę do jakiegokolwiek sklepu z ciuchami dla niemowlaków więcej jest rzeczy dla dziewczynek
Też tak mam, dla chłopca niby są fajne rzeczy, ale te dla dziewczynek jakoś bardziej przykuwają uwagę i zwykle jest ich więcej. Nie podoba mi się jeszcze to, że jest mniej takich uniwersalnych ubranek w sieciówkach.
Stary 2014-09-25, 21:28   #1294
dusiolka
Zakorzenienie

SZczeperka chyba żadna firma nie pozwoli sobie zeby filarem była jedna osoba "niezastąpiona" ,napewno maja awaryjne wyjscie tylko pracownicy troche lubią o sobie tak myślec ze sa niezastąpieni. Wiem to po sobie jak za bardzo sie z tz wczuwalismy w nasza prace ,chorzy,tz nawet po wypadku w ubiegłym roku zamiast wypoczywać to myślał o pracy itp a to błąd takie myślenie -dla pracodawcy wygodne bo ma takiego niewolnika i poddanego na pstrykniecie..

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ----------

Kinqaa ja tam kupuje różowe aczkolwiek postanowiłam sobie ze mam juz wystarczająca ilośc i teraz juz tylko uniwersalne kolory:p
dusiolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-25, 21:34   #1295
akrolowa
Zadomowienie

Cytat:
Powiem Wam że obawiam się tego, że zacznie się poród a mój mąż będzie w pracy... Nie będzie mógł znaleźć zastępstwa... A pracę ma taką że jak nie ma nikogo na jego stanowisku to jest zastój w całej firmie... I same straty
Boję się takiej sytuacji
Wiesz co nie wiem gdzie pracuje, ale powiedzmy, że mój mąż jeśli wyszedłby z pracy nagle też automatycznie prowadzi to do zastoju aż do momentu sprowadzenia kogoś innego na jego miejsce, a mimo to kiedy była taka sytuacja rodzinna, że musiał natychmiast wyjść z pracy miał takie prawo - ściągnięto to z urlopu jako urlop na żądanie. Orientował się co w takiej sytuacji? Przecież nie zostanie w firmie tak długo, aż ktoś przybędzie ryzykując, że urodzisz w domu...

---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ----------

a tak w temacie rodzenia w domu - 2 lata temu moja kuzynka która miała już trójkę dzieci, czwarte urodziła w domu, bo mąż mimo że pracował dość blisko nie zdążył dojechać. Poprosiła najstarszą córkę, żeby zajęła się młodszym rodzeństwem, ona sama zadzwoniła na pogotowie i zanim karetka przyjechała ona już miała synka na brzuszku
Stary 2014-09-25, 21:35   #1296
ellyunia
Wtajemniczenie

Teja nim urośnie Ci brzuszek to zdążysz urodzić Normalnie szok...zaraz 7 miesiąc a ty taki szczuplaczek

Justynalyp co za konowały w tych szpitalach, traktują człowieka jakby żebrał o pomoc Najważniejsze że to nic poważnego

ellyunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-25, 21:37   #1297
Szczeperka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dusiolka Pokaż wiadomość
SZczeperka chyba żadna firma nie pozwoli sobie zeby filarem była jedna osoba "niezastąpiona" ,napewno maja awaryjne wyjscie tylko pracownicy troche lubią o sobie tak myślec ze sa niezastąpieni. Wiem to po sobie jak za bardzo sie z tz wczuwalismy w nasza prace ,chorzy,tz nawet po wypadku w ubiegłym roku zamiast wypoczywać to myślał o pracy itp a to błąd takie myślenie -dla pracodawcy wygodne bo ma takiego niewolnika i poddanego na pstrykniecie..[COLOR="Silver"]
Zgadzam się że takie myślenie jest bardzo wygodne dla pracodawcy. Niestety mój mąż pracuje w małej firmie przy maszynach produkcyjnych. Nie ma zastępcy tylko ludzi pod sobą którzy w razie czego za bardzo nie ogarną... Będzie musiał się urwać z pracy jak będzie poród ale i tak będzie wiązało się to ze stratami zanim uda się go zastąpić.
A szef nie chce zatrudnić dodatkowych osób także ciężko będzie

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

Cytat:
Napisane przez akrolowa Pokaż wiadomość
Wiesz co nie wiem gdzie pracuje, ale powiedzmy, że mój mąż jeśli wyszedłby z pracy nagle też automatycznie prowadzi to do zastoju aż do momentu sprowadzenia kogoś innego na jego miejsce, a mimo to kiedy była taka sytuacja rodzinna, że musiał natychmiast wyjść z pracy miał takie prawo - ściągnięto to z urlopu jako urlop na żądanie. Orientował się co w takiej sytuacji? Przecież nie zostanie w firmie tak długo, aż ktoś przybędzie ryzykując, że urodzisz w domu...[COLOR="Silver"]
Właśnie muszę mu powiedzieć żeby się zorientował

Ignaś 11.03.2016
Szczeperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-25, 21:40   #1298
akrolowa
Zadomowienie

Cytat:

Właśnie muszę mu powiedzieć żeby się zorientował
No właśnie najlepiej wcześniej się zorientować i oszczędzić wam, a przede wszystkim Tobie dodatkowego stresu w tym wypadku
Stary 2014-09-25, 21:42   #1299
dusiolka
Zakorzenienie

Szczeperka to juz szefa sprawa skoro taki bezmyślny;p bierze urlop na zadanie i tyle sa sprawy wazne i ważniejsze

---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ----------

Za niecały tydzien zaczynam 7miesiac..:d
Stary 2014-09-25, 21:43   #1300
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

Hej.

Ja standardowo na szybko. Po lekarzu byliśmy jeszcze na chwile u teściów i później u rodziców.

Na dzisiejszej wizycie nie widziałam maluszka, bo gin nie robiła usg, ale kazała przyjsc na oddział w 30 tyg i wtedy zrobi.
Za to słyszałam serduszko - bije pięknie i rytmicznie 138-140 razy na min.
Szyjka w porządku, twarda, zamknięta.
A co do moich twardnień brzucha, to dostałam duphaston 3 razy dziennie po 1, mam też brać magnez 3 a nie 1 raz dziennie. W razie potrzeby no-spe i więcej odpoczywać.
ZMartwiłąm się troche tym duphastonem, ale gin mowi ze jest wsztstko dobrze i nie trzeba sie martwić.

O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta.

Leoś 29.12.2014 
ma.ko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-25, 21:44   #1301
teja1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AsiaW** Pokaż wiadomość
dziewczyny a do Tesco trzeba mieć kupon wydrukowany? czy automatycznie nalicza rabat?
Do 28.09 jest promocja 30% zniżki przy zakupach za minimum 30zł rabat jest naliczany przy kasie.
Stary 2014-09-25, 21:53   #1302
akrolowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ma.ko Pokaż wiadomość
Hej.

Ja standardowo na szybko. Po lekarzu byliśmy jeszcze na chwile u teściów i później u rodziców.

Na dzisiejszej wizycie nie widziałam maluszka, bo gin nie robiła usg, ale kazała przyjsc na oddział w 30 tyg i wtedy zrobi.
A co do moich twardnień brzucha, to dostałam duphaston 3 razy dziennie po 1, mam też brać magnez 3 a nie 1 raz dziennie. W razie potrzeby no-spe i więcej odpoczywać.
ZMartwiłąm się troche tym duphastonem, ale gin mowi ze jest wsztstko dobrze i nie trzeba sie martwić.
Miejmy nadzieję, że po zastosowaniu się do zaleceń z brzuszkiem będzie lepiej

---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ----------

Cytat:
Napisane przez AsiaW** Pokaż wiadomość
i ja dołączam do przeziębionych mamuś jakby wszystkiego było mało
Wracaj do zdrówka, ja dziś pół dnia przespałam tak paskudnie się czuję :/

---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ----------

Cytat:

Za niecały tydzien zaczynam 7miesiac..:d
wkraczamy w siódemeczkę w podobnym czasie. Aż się wierzyć nie chce, że tak szybko lecą te tygodnie, miesiące...
Stary 2014-09-25, 21:54   #1303
Myszunia19
Zakorzenienie

ma.ko bedzie dobrze

---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ----------

ja 7 za 2 tygodnie.
Myszunia19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-25, 22:10   #1304
mmgi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kinqaa Pokaż wiadomość
Oleraaa co wy się boicie tego różu ja tam kupowalam i róż i fiolet i fuksje :P moja bardzo lubi róż do tej pory
Ale ma garderobe kolorowa jedynie ostatnio sukienusie urodzinowe miała tylko różowe.

---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ----------

P.s nie wiem jak Wy,ale ja wyczekuje aż dodadzą nowy odcinek Przyjaciółek na mobilnej Ipli
Też czekam

Nie, że się boję, ale nie lubię tego koloru. Jak już córeczka będzie potrafiła wyrazić co jej się podoba i będzie chciała różowe rzeczy to będę jej kupować Póki tylko ja decyduję chcę jak najmniej różu.
mmgi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-25, 22:13   #1305
Kinqaa
Zakorzenienie

Mmgi jest. Ja juz obejrzalam...ale ! Ostrzegam! Wez lepiej sobie cos do jedzenia przy oglądaniu, bo mi język do tylka uciekl...właśnie idę atakowac lodówkę.

Never ignore someone who cares for you
because someday you will realize
you have lost a diamond
while you were busy collecting stones...

Kinqaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-25, 22:15   #1306
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

akrolowa, myszunia dzięki
mam nadzieję, że jak się zastosuję do zaleceń to bedzie dobrze. Na szczęście szyjka twarda i zamknięta.

O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta.

Leoś 29.12.2014 
Stary 2014-09-25, 22:20   #1307
akrolowa
Zadomowienie

Cytat:
akrolowa, myszunia dzięki
mam nadzieję, że jak się zastosuję do zaleceń to bedzie dobrze. Na szczęście szyjka twarda i zamknięta.
i to najważniejsze
Stary 2014-09-25, 22:21   #1308
dusiolka
Zakorzenienie

Ma.ko dziwne ze na tym etapie ciazy duphaston.. No ale mam nadzieje ze bedzie lepiej ja od dzisiaj zaczęłam jesc wiecej magnezu;p
Stary 2014-09-25, 22:22   #1309
akrolowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez teja1 Pokaż wiadomość
Do 28.09 jest promocja 30% zniżki przy zakupach za minimum 30zł rabat jest naliczany przy kasie.
chyba też się skuszę, bo strasznie podobają mi się ubranka F&F
Stary 2014-09-25, 22:23   #1310
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

Cytat:
Ma.ko dziwne ze na tym etapie ciazy duphaston.. No ale mam nadzieje ze bedzie lepiej ja od dzisiaj zaczęłam jesc wiecej magnezu;p
A dlaczego dziwne?

Leoś 29.12.2014 
Stary 2014-09-25, 22:24   #1311
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Kupujecie cos na dzien chłopaka?;p ;d
ja nieeee
Cytat:
Napisane przez TOMORROW Pokaż wiadomość
hej, nie nadrabiam na razie od wczoraj forum, bo zbieram się do rodziców-wrócę w niedzielę, to nadrobię wszystko

zerknęłam tylko, jak tam Dusiolkowa wizyta, fajnie, że ok

ja byłam dzisiaj na badaniach (24t 1 dz)-nasz genderek jednak będzie dziewczyną, waży wg 2 pomiarów 910-940 g, wszystko jest w porządku, leży nóżkami do Bożeny. Za 2 tyg pójdę po L4

Termin na 14.01, ale wg pomiarów na 2.01...kurka, jeszcze na święta u rodziców urodzę

to nie szalejecie za dużo z postami
jaka piękna duża panna
Cytat:
Napisane przez bajlaga Pokaż wiadomość
Dzięki za odp

jak daleko macie do wybranego szpitala? Ile km, minut, godzin?
15 km

Cytat:
Napisane przez ellyunia Pokaż wiadomość
Dusiolka w porodzie SN przytulenie brudaska jest najlepsze to mnie w ogóle nie obrzydza
Zobaczymy jak to będzie

---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ----------

dzwoń pewnie ostrożności nigdy za wiele
najpiekniejsze i niezastąpione
Cytat:
Napisane przez bajlaga Pokaż wiadomość
U mnie też studniówka za niedługo

Mam nadzieję, że jest tak, że wszystko przychodzi intuicyjnie...ubieranie, kąpanie... ja to na dzień dzisiejszy się boję, że nie dam rady takiego Maleństwa ubrać, zmienić pampersa... nie bólu się boję, a tego co będzie jak Młody będzie już na świecie czy dam sobie radę?! czy będę wiedziała jak Go trzymać?! Naprawdę mnie to przeraża

Justyna
będzie ok
kochana, ze swoim dzieckiem jest zupełnie inaczej będziesz działać intuicyjnie
Cytat:
Napisane przez elvira44 Pokaż wiadomość
Jutro zaczynam 6 miesiac, jupi!

Cytat:
Napisane przez simonee Pokaż wiadomość
Wróciłam
krzywa cukrowa ok, morfologia ok, mocz - mam brać urodsept przez kilka dni, brzuch miękki, szyjka długa zamknięta, sprawdzał bicie serduszka mojej malutkiej - wszystko ok jedynie mam ograniczyć moja aktywność ruchową

wszystko gra wiec idę podjadac kiszoną kapustę

Cytat:
Napisane przez teja1 Pokaż wiadomość
Udało mi się w końcu zgrać zdjęcia z telefonu
W załącznikach macie brzuchol z dzisiaj i nasze dzisiejsze łupy maluszkowe
ale Ty laska jestes
Cytat:
Napisane przez justynalyp Pokaż wiadomość
nie na cukiernie ale najpierw pojechałam do smyka, ale było pełno płaczących dzieci (a nic mnie w ciąży bardziej nie denerwuje jak dzieci) i pojechałam do tesco.
długo czekałam na przyjęcie na izbie, ogólnie to o☠☠☠☠☠☠☠, że jak śmiałam z czymś takim przyjeżdżać do szpitala, ale nazwisko mojej lekarki zadziałało magicznie. zrobili mi badania i wszystko w porządku. Po prostu jakaś infekcja grzybicza i dlatego tyle tego wycieka.
Ale miło że ktoś się o mnie martwi
a co Ci te dzieci robią??:P Dobrze, że ok
Cytat:
Hej.

za wizytę. Kurcze, a czemu oni dupka wypisują a nie lutkę jak jest i tańsza i póki co wszystko w sumie ok OD czego to zależy??

A ja dziś mam 100 dniówkę
od jutra dwucyfrowa liczba

Oj ciężki dzień dziś miałam Jak dobrze, że już po...
Stary 2014-09-25, 22:27   #1312
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

nuna a co luteina jest bardziej na skurcze niz dupek?
mam brać 3x1 i później zmniejszyć do 2x1, a jak przejdzie to odstawić.

Leoś 29.12.2014 
Stary 2014-09-25, 22:33   #1313
dusiolka
Zakorzenienie

Ma.ko no wydawało mi sie ze kobiety biorą do max 5-6mies ale od poczatku gdy ciaza jest zagrożona..jego noe mozna ot tak z nia na dzien odstawić wiec trzeba po mali zmniejszać dawkę..no ale skoro tak kazała ...

---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ----------

Nuna luteina jest "tańsza" bo refundowanA ale duphaston jest silniejszy bo w nim jest pochodna progesteronu.

---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ----------

Gratulacje wszystkich studniówek
Stary 2014-09-25, 22:35   #1314
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

kurcze zmartwiłaś mnie troszkę. Ale ma nadzieje, ze gin wie co robi
i mam nadzieje ze nie zadzkodzi maluszkowi

Leoś 29.12.2014 
Stary 2014-09-25, 22:36   #1315
dusiolka
Zakorzenienie

Ma.ko trzeba ufać gin ja brałam jakos do 4-5mies duphaston (zle sie po nim juz czułam blee) i dzidziol zdrowy ,on napewno nie zaszkodzi
Stary 2014-09-25, 22:49   #1316
teja1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
ja nieeee

jaka piękna duża panna

15 km

najpiekniejsze i niezastąpione

kochana, ze swoim dzieckiem jest zupełnie inaczej będziesz działać intuicyjnie

ale Ty laska jestes

a co Ci te dzieci robią??:P Dobrze, że ok

za wizytę. Kurcze, a czemu oni dupka wypisują a nie lutkę jak jest i tańsza i póki co wszystko w sumie ok OD czego to zależy??

A ja dziś mam 100 dniówkę
od jutra dwucyfrowa liczba

Oj ciężki dzień dziś miałam Jak dobrze, że już po...
Dziękuję
Stary 2014-09-25, 22:53   #1317
akrolowa
Zadomowienie

dobrej nocki wszystkim
Stary 2014-09-25, 22:53   #1318
ellyunia
Wtajemniczenie

Cytat:
Ma.ko no wydawało mi sie ze kobiety biorą do max 5-6mies ale od poczatku gdy ciaza jest zagrożona
Koleżanka brała od 16 tyg do końca ciąży czyli do 34 tc i to takie dawki że jednocześnie dowcipną i pod językowo

Dziewczyny a jak magnez bierzecie? W tabletkach do łykania czy do rozpuszczania. Muszę też zacząć brać. Gin mówił żeby 3x1 ale co to już nie

Edytowane przez ellyunia
Czas edycji: 2014-09-25 o 22:56
ellyunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-25, 22:57   #1319
pepa_
Rozeznanie

teja kolekcja ubrań ciążowych jest zdecydowanie nie dla Ciebie ;-) piękne ciuszki- namówiłas mnie nimi na wyprawę do f&f, choć jak myślałam że będzie siusiak to piszczalam za dziewczecymi ubrankami, a teraz do ręki wpadają mi chłopięce...
Dziewczyny, gdyby nie Wy to chyba do tej pory nie kupiłbym ani jednej rzeczy (nie mowie ze mam ich dużo;-))

dusiolka z tymi pracownikami-niewolnikami w pełni się zgadzam- nasza niezastąpionosc jest tylko w naszej głowie i ile by się nie poświęcilo nigdy nie wiadomo kiedy szef cie kopnie w d. Dla niego to tylko biznes.

Gratuluję wszystkich wizyt i dobrych wieści, a chorowitkom życzę zdrowia, bo jak nie my to kto;-)

Zazdroszczę Wam wizyt z usg. U mnie tylko 3 x na ciążę :/ wiec dziś zaliczyłam wizytę, posluchalam serducha i dostałam pochwałę za wyniki ale od kiedy mała kopie takie wizyty juz mnie tak nie raduja jak kiedyś. Dostałam przykazanie liczenia ruchów.
Dobrze ze wiem jakie rozmia mają Wasze maleństwa to sobie posrodkuje i strzelam ile moja może juz mieć

Edytowane przez pepa_
Czas edycji: 2014-09-25 o 23:00
pepa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-25, 23:00   #1320
elvira44
Wtajemniczenie

Cytat:
Ma.ko trzeba ufać gin ja brałam jakos do 4-5mies duphaston (zle sie po nim juz czułam blee) i dzidziol zdrowy ,on napewno nie zaszkodzi
Ja brałam progesteron do 20 tyg przez plamienia wcześniejsze. A czemu ty brałas Dusiolka?
Podobno na późniejszym etapie zapobiega przedwczesnym skurczom i skracaniu szyjki.

http://www.suwaczek.pl/cache/556b2ed503.png
elvira44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości