Listopad- Grudzień 2014- część V :-) - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-26, 05:41   #2101
Frau Gizela
Rozeznanie

Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część V :-)

Cytat:
Napisane przez paulina119a Pokaż wiadomość
dziękuję Wam za miłe słowa odnośnie mojego Minky
Powiem Wam, że sama z chęcią bym się wtuliła w taki kocyk... jest taaaaki milutki

Frau jesteś w tej radzie rodziców ?
jestem jestem, choć mam wrażenie, że niektórzy rodzice to tam za karę przyszli, a nie dlatego, że chcą dla dzieci coś fajnego zrobić.

Cytat:
Napisane przez tiera Pokaż wiadomość
My Sweet Little Precious zazdroszczę teściowej. Moja stwierdziła że teraz to nic nie kupi bo ją czeka wesele więc może za rok.

Ja nie mam łóżka śpimy na materacach z naszego starego łóżka. Mieliśmy kupić ale jakoś ciągle to odkładamy bo jakoś w ciąży nie mogę się zdecydować jaki to łózko ma być a wstać z materaca chociaż jest z tych wysokich i grubych - makabra.

Po czym poznać że się brzuch obniżył?

o nieeee, przy M. musieliśmy kupić łóżko jakoś w siódmym miesiącu chyba byłam, bo z tego materaca schodziłam na czworakach, podziwiam Cię, że dajesz radę. No a obniżenie brzucha poznaje się po tym, że jest niżej po prostu, nie taki bębenek u góry, tylko bliżej tych miejsc. Nie wiem, jak to inaczej wytłumaczyć

ja od 4:30 nie śpię. M. miała kolejny atak kaszlu i już po spaniu mam. Nadrobiłam jej dziennik, bo miałam tydzień w plecy no i może teraz się zdrzemnę... zobaczymy.

Elaaaaaaaaa! co jest? odezwij się, bo zacznę Cię atakować smsami!

kurde, telefon mi się zawiesza. Pojawia się informacja, że kończy mi się pamięć w nim i co rusz zdycha i się restartuje. Przez to nie mogłam Wam mobilnie napisać, bo trzy razy się zwiesił i pisanie czwarty raz tego samego chyba by mnie doprowadziło do ostateczności ;/

Edytowane przez Frau Gizela
Czas edycji: 2014-09-26 o 05:44
Frau Gizela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-26, 06:21   #2102
Kostka09
Zakorzenienie

Cytat:
No dobra co by nie być gołosłownym wrzucam moją dzisiejszą WYPOCINĘ.
Może nie jest idealny ale... włożyłam w niego całe serducho i jestem MEGA dumna
TADAM
Zdjęcie nie oddaje kolorów... na delikatnym żółciutkim tle te literki są niebiesko-błękitno-różowo-turkusowe
Super!! Bardzo ladny
Cytat:
Napisane przez silesianna Pokaż wiadomość
a to ja i moja nowa bluzka i BRZUCH! wiem wiem, słabo widać i lustro mam brudne ale nie ma kto mi zrobić zdjęć... w sobotę tz-a zmolestuję.
Brzuch konkretny moj w podobnym rozmiarze bluzeczka sie na nim swietnie prezentuje

Futbolowa - Ty w porownaniu do mnie masz malutki brzuch w ale wogole chudzina jestes

U nas leje od rana, poszlam spac o 21 i spalam do 7 ale lapy mam konkretnie spuchniete

Umowilam sie dzisiaj z kolezankami na ploty w knajpie w kato i nie wiemy gdzie isc bo ostatnio (2 razy) chodzimy na prawdziwe hamburgery pychota, znacie jakies fajne knajpki nowe w kato z zarelkiem i piwkiem?

Jade dzisiaj do rodzicow i musze z mama ustalic szycie kocyka minky, rozka, przescieradel i zaslonek do sypialni

Czy ktoras szyla rozek?? Dawalyscie wypelnienie do srodka?

Musze sie zwlec po chleb bo nie mam a wczoraj juz mi sie nie chcialo z domu wychodzic...
Kostka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-26, 07:18   #2103
alekaz1
Zakorzenienie

Nadrobilam
witam z rana. Gratulacje udanych wizyt i wyjsc ze szpitali.
dziewczyny co do podrecznej apteczki dla dziecka trzeba musowo miec?
Stary 2014-09-26, 07:21   #2104
mgds
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez fiorella22 Pokaż wiadomość
https://www.facebook.com/video.php?v...type=2&theater

niesamowite! tak lekkich porodów nam życzę
serio?! jak to możliwe, zeby urodzić po 1. tak szybko, po 2. z zaciśniętymi nogami

Cytat:
Jestem z powrotem

Skończyłam szycie Tym samym kocyk Minky i kołderko-rożek Minky czekają na własciciela...
Ładniutki, a przede wszystkim hand made

Cytat:
a to ja i moja nowa bluzka i BRZUCH! wiem wiem, słabo widać i lustro mam brudne ale nie ma kto mi zrobić zdjęć... w sobotę tz-a zmolestuję.

Konkretny brzuchol widać wyraźnie, że dzieciątku tam wygodnie

Cytat:
Napisane przez AnetkaIzabell Pokaż wiadomość
ooo szukałam pasa ciążowego... 20 zł za 2 szt to dobra cena ?

te ubranka w netto to wszystko od rozmiaru 62... i ceny jak w pepco bez promocji...
Te pasy ciążowe nosi się po co właściwie? Mam jeden i nie bardzo wiem kiedy i w jakim celu go nosić :P po to by założyć za małe spodnie i ukryć, że się nie dopinają?

Cytat:
Napisane przez Futbolowa Pokaż wiadomość
O, w sumie ma to sens. Po CC też jest to dozwolone?

To ja też zapodam Wam siebie na aktualnej focie. Na szczęście nie widać szczegółów twarzy Chyba coś mnie hormony atakują, bo nie dość, że tylko płacz i nerwy, to jeszcze mnie na buzi wysypało
Ogolnie zgrabnie wyglądasz a i brzuszek tylko lekko zaokrąglony, choć gołym okiem widać, że ciążowy

Cytat:
Napisane przez Zanet84 Pokaż wiadomość
Ja mam netto w miescie obok, autem moze 4 min jazdy, ale nigdy tam nie bylam, wiec nawet nie wiem jakie jakosciowo sa tam rzeczy
Co do pasow nie zastanawialam sie nad nimi, nawet nie myslalam nad tym czy bede nosic
W Netto rzeczy są całkiem w porządku, jeśli chodzi o jakość.
Raz udało mi się upolować koszulę dżinsową, fajnej jakości, za... 5zł i dobrze się ja nosi

mgds jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-26, 07:27   #2105
Kostka09
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alekaz1 Pokaż wiadomość
Ja zamierzam miec:
- paracetamol w syropie/czopkach
- termometr
- gaziki jalowe/spirytus - pepek
- frida i filtry
- woda morska
- sol fizjologiczna
- sab simplex
chetnie sie dowiem czego brakuje
Stary 2014-09-26, 07:27   #2106
Aleaa_
Wtajemniczenie

Witam Was
Ela odezwij sie!

Ja slonecznie powitalam dzien i czekam po piciu glukozy. Pierwsze pobranie niskie 58 zobaczymy co po 2h

Aleaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-26, 07:31   #2107
Kostka09
Zakorzenienie

Kupilam ostatnio w Netto chusteczki nawilzane do szpitala te ktore Sroka tak zachwalala, sklad to glownie woda, malo dodatkow bez PEG itp..
Tanie byly 4 zl z groszami..

Ale nie mam tego sklepu u siebie tylko u mamy akurat przejezdzalam to weszlam..

---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ----------

Ela - mam nadzieje, ze nie rodzisz....??

Edytowane przez Kostka09
Czas edycji: 2014-09-26 o 07:33

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-09-26, 07:33   #2108
anuszka21
Zakorzenienie

Wchodze zeby przeczytac co u Eli, a tu nic oO
anuszka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-26, 07:36   #2109
szybkawolna
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kostka09 Pokaż wiadomość
Ja zamierzam miec:
- paracetamol w syropie/czopkach
- termometr
- gaziki jalowe/spirytus - pepek
- frida i filtry
- woda morska
- sol fizjologiczna
- sab simplex
chetnie sie dowiem czego brakuje
- octenisept
- ja nie bede miec paracetamolu a bede miec Pedicetamol - jest od pierszych dni zycia / od 3 kg masy dziecka/ , no i daje sie go mniej
http://www.aptekagemini.pl/pedicetam...g-ml-30ml.html
Stary 2014-09-26, 07:37   #2110
LolaMontez
Wtajemniczenie

Cytat:
Nadrobilam
Ja nie zamierzam mieć extra apteczki dla dziecka. Oczywiście płyn do lepsza i mas na odparzenia (bepanthen i próbka sudocremu) jakieś gaziki do przemywania główki i to wszystko, pewnie sama i tak bym sie nie odważyła podać żadnego leku bez konsultacji wiec bede kupowała na bieżąco

Ale u nas dzis paskudna pogoda a ja muszę posprzątać bo rodzice i teściowie jutro wpadają zobaczyć mieszkanie po remoncie :-/ maz dzis ma akcje charytatywna w pracy i pojechali z dziećmi z domu dziecka na wycieczkę zawsze pózniej jest przygnębiony i mnie sie to udziela biedne te dzieciaczki tam
Pieska mam rannego bo wczoraj sie chwycił z dwa razy większym od niego malamutem i ciagle mu krew leci z tego popsikalismy tym płynem odkażającym, ale chyba go boli bo nie potrafi sobie miejsca znaleźć, bidulek

Od wczoraj bolą mnie wewnętrzne strony ud :-/
Dzis mam wizytę wiec trzymać kciuki proszę

Edytowane przez LolaMontez
Czas edycji: 2014-09-26 o 07:39
LolaMontez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-26, 07:39   #2111
begie13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez szybkawolna Pokaż wiadomość
begie13 - mysle nad kolorami takie kawa z mlekiem :P
Właśnie o takich kolorach myślałam, super będzie wyglądać

Cytat:
No dobra co by nie być gołosłownym wrzucam moją dzisiejszą WYPOCINĘ.
Może nie jest idealny ale... włożyłam w niego całe serducho i jestem MEGA dumna
TADAM
Zdjęcie nie oddaje kolorów... na delikatnym żółciutkim tle te literki są niebiesko-błękitno-różowo-turkusowe
Prześliczny zdolna z Ciebie babka!

Cytat:
Co do wody i przekąsek do porodu ... na SR położne nam sugerowały wodę w butelce z korkiem/dziubkiem taką o pojemności 0.7l. W ilości nie za duzej, bo ponoć pić bez opamiętania tez nie można...
Z kolei jesli chodzi o przekąskę to ponoć niezastąpiona jest gorzka czekolada ! kazały nam wrzucić koniecznie tabliczke do torby do szpitala! Dodaje energii !
Ja raczej nie tyle, co nie mogłam a nie miałam czasu pić, bo ledwo zdążyłam butelkę odstawić a tu skurcz... a na początku jak skurcze są słabsze, wysiłek mniejszy to też się tak nie chce non stop do wodopoju

Cytat:
dziewczyny.. nie pojechałam...
dzidzi się rusza/kopie.. mi od 9 rano cały dzień..nic się nie dzieje... poszłam leżeć na cały dzień... na pewno aż tyle mi wczoraj w nocy nie pokapało (o ile to wody) żeby coś się dziecku stało... ale jak znowu zacznie to od razu pojadę choćby w nocy.. czytam że niektórym się i przez tydzień wody sączą..
a ogólnie w środku w pochwie macie mokro...? jakiś śluz ? czy całkiem sucho ?
Może to rzeczywiście nie wody ( oby tak było) ale obserwuj
Ja nie wiem jak mam w pochwie ale w majtkach cały czas mokro...

Cytat:

Aaa to Ty sama uszyłaś tę bluzkę tak? super fajny brzusio, mój podobnych rozmiarów jak nie większy

Cytat:
O, w sumie ma to sens. Po CC też jest to dozwolone?

To ja też zapodam Wam siebie na aktualnej focie. Na szczęście nie widać szczegółów twarzy Chyba coś mnie hormony atakują, bo nie dość, że tylko płacz i nerwy, to jeszcze mnie na buzi wysypało
ooo a Ty masz z kolei brzuszek z tych mniejszych ale sama też jesteś szczupła jaka biblioteczka!!

Cytat:
Nadrobilam
coś na gorączkę ( czopki), termometr, octenisept, sól fizjologiczna, gaziki jałowe, maść na odparzenia, woda morska do noska i aspirator, aphtin ( na pleśniawki), coś na wzdęcia nie wiem co jeszcze...

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-26, 07:40   #2112
Kostka09
Zakorzenienie

Cytat:
- octenisept
- ja nie bede miec paracetamolu a bede miec Pedicetamol - jest od pierszych dni zycia / od 3 kg masy dziecka/ , no i daje sie go mniej
http://www.aptekagemini.pl/pedicetam...g-ml-30ml.html
To tez paracetamol
Napisalam ogolnie a konkretnego syropu jescze nie wybralam...
Stary 2014-09-26, 07:43   #2113
begie13
Zadomowienie

Cytat:
Kupilam ostatnio w Netto chusteczki nawilzane do szpitala te ktore Sroka tak zachwalala, sklad to glownie woda, malo dodatkow bez PEG itp..
Mówisz o tych Tibelly? ( czy jakoś tak)

ja mam netto pod nosem po drugiej str ulicy

Cytat:
Napisane przez LolaMontez Pokaż wiadomość

Pieska mam rannego bo wczoraj sie chwycił z dwa razy większym od niego malamutem i ciagle mu krew leci z tego popsikalismy tym płynem odkażającym, ale chyba go boli bo nie potrafi sobie miejsca znaleźć, bidulek

Trzymamy!!!
Mnie też od paru dni bolą uda... ale nie cały czas

Oby się pieskowi szybko zagoiła ta rana

Wanda
Stary 2014-09-26, 07:43   #2114
Indra83
Wtajemniczenie

Cytat:
O rety, to po porodzie jeszcze trzeba jakieś pasy nosić?

Ja to w ogóle bez Was chyba zginę
Nie trzeba, ale można, jak dziewczyny pisały nie przez cały czas, ja nosiłam godzinę, dwie i przerwa, jak gdzieś wychodziłam, ale ja pas dostalam od babci.
Pięknie wyglądasz, taka szczuplutka z niedużym brzuchem, a wysypem się nie przejmuj, przejdzie, jak hormony przestaną szaleć.
Ja zapisałam syna do biblioteki miejskiej i teraz razem chodzimy wypożyczać książki, a potem czytam mu wieczorem, jest taki przejęty

Cytat:

Konkretny brzuszek, ale kształtny, idealna kula

Cytat:
Kochane jesteściedziękuję za kciuki..
ja bez tego forum to bym psychicznie chyba się wykończyła..w ciągłym strachu bym żyła...każdy objaw... a tak się człowiek uspokoi..

kurde..jak nasze mamy przetrwały 9 miesięcy bez dostępu do neta w czasie ciąży... dla mnie to by było 9 miesięcy strachu...ale wiele też rzeczy pewnie świadoma bym nie była...
Nasze mamy nie miały tyle wiedzy co my, więc i nerwów mniej, tak mi sie wydaje. Wtedy z ciążą nikt się tak nie cackał, poroniła, to trudno, donosiła, to ok. Moja mama pracowała prawie do ostatniego dnia ze mną, tata był wtedy w wojsku na dwa lata i z okazji moich urodzin dostał aż 5dni przepustki,a potem znów do jednostki. Ale wtedy było większe wsparcie babć. Stąd też te wszystkie zabobony, co do płci itp. Ludzie są ciekawi i chcieli wiedzieć, ale nie było takich możliwości.

Cytat:
Sami goscie tu u nas
ide ogladac na tvn7 - Przypadek 39 z tego co pamietam fajny film to byl o ile to ten o ktorym mysle
Milej nocki i erotycznych snow
do rana
Tak, chociaż sobie pośnię, to moze nie zapomnę ja to się robi

Cytat:
Nadrobilam
Kostka dobrze napisała, chyba nic więcej nie trzeba, potem miałam jeszcze czopki glicerynowe, ale ze dwa razy użyłam. Jakby coś się działo, to z takim maluszkiem i tak do lekarza.

Ela, gdzie jesteś?

Paulina, kocyk przepiękny, a moze zrobisz w dorosłym rozmiarze dla siebie? Tylko koszt większy, ale jaka przyjemność

Ja zaraz jadę na zakupy, trzymajcie się
Stary 2014-09-26, 07:44   #2115
Aleaa_
Wtajemniczenie

Z apteczki mamy na razie termometr, octenisept, sol fizjologiczna, wode morska, gaziki, masc na odparzenia. Reszte juz zamierzam dokupic na miejscu niedlugo

Kciuki za dzisiehsze wizyty
Ja nie wiem czy mam dzis normalna wizyte czy tylko kontrole cisnienia, bo ostatnio z nerwow mialam duzo za wysokie.

Stary 2014-09-26, 07:44   #2116
Kostka09
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie zamierzam mieć extra apteczki dla dziecka. Oczywiście płyn do lepsza i mas na odparzenia (bepanthen i próbka sudocremu) jakieś gaziki do przemywania główki i to wszystko, pewnie sama i tak bym sie nie odważyła podać żadnego leku bez konsultacji wiec bede kupowała na bieżąco

Ale u nas dzis paskudna pogoda a ja muszę posprzątać bo rodzice i teściowie jutro wpadają zobaczyć mieszkanie po remoncie :-/ maz dzis ma akcje charytatywna w pracy i pojechali z dziećmi z domu dziecka na wycieczkę zawsze pózniej jest przygnębiony i mnie sie to udziela biedne te dzieciaczki tam

Jakis lek lub czopki na goraczke to zawsze sie przydadza chociazby zanim do lekarza dotrzesz - nie ze wszystkim zaraz na IP sie jedzie i na katar chociaz sol fizjologiczna, a reszte lekow to wiadomo w razie koniecznosci.

Przytul pieska bidulek
Stary 2014-09-26, 07:46   #2117
begie13
Zadomowienie

Wczoraj wyciągnęłam z szafy jedyny szlafrok jaki mam, jest stary ale ja go w ogole nie używałam, tyle co zabrałam do porodu no i... jest cały zżółknięty kolor ma błękitny, czemu tak? pewnie się to nie odpierze i będę musiała kupić nowy specjalnie do szpitala bo ja nie chodzę w szlafrokach

Wanda
Stary 2014-09-26, 07:46   #2118
alekaz1
Zakorzenienie

Jak zwykle jestescie skarbnica wiedzy
Stary 2014-09-26, 07:46   #2119
Aleaa_
Wtajemniczenie

Lola co do psa, to odkaz mu to jeszcze raz i najlepiej na razie zaklej jakos zeby tego nie ruszal, bo bedzie rozwalal od nowa. A gdzie ma te rany?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-26, 07:53   #2120
LolaMontez
Wtajemniczenie

Cytat:
Jakis lek lub czopki na goraczke to zawsze sie przydadza chociazby zanim do lekarza dotrzesz - nie ze wszystkim zaraz na IP sie jedzie i na katar chociaz sol fizjologiczna, a reszte lekow to wiadomo w razie koniecznosci.

Przytul pieska bidulek
Nie dałabym żadnego leku bez konsultacji z lekarzem, bałabym sie, sama biorę raczej mało leków bo nie lubię ich brać. Znajdę pediatrę tez na telefon a aptekę całodobową mam jakby co 50 m od bloku moj maz pracuje z farmaceutami ma dużo znajomych w tym kręgu także jakby co to tez jakaś rada mogą służyć, sama nic nad sola fizjologiczna sie zastanawiam bo położne mówiły żeby oczka przecierać przegotowana letnia woda. A sól morska na katar sama używam także w domu i tak i tak mam

Pieska bidulka przytulam, nawet inaczej bym nie mogła bo zawsze jak mu oś jest to taka przylepa sie robi, taki typowy chłop, lekko zadrapanie a pol nocy nie spał

---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ----------

Cytat:
Napisane przez Aleaa_ Pokaż wiadomość
Lola co do psa, to odkaz mu to jeszcze raz i najlepiej na razie zaklej jakos zeby tego nie ruszal, bo bedzie rozwalal od nowa. A gdzie ma te rany?
Odkażalam dzisiaj, ma to na klatce pod głowa, wiec nie jest w stanie tego dotknąć. Stanęły psy na dwóch łapach i musiało drapać pazurem a trwało to dosłownie chwilkę, moj piesek to straszny cwaniak( po Panu ) i musiał sie postawić jak tamten na niego szczekał, a tamten dwa razy większy :-/
Stary 2014-09-26, 07:56   #2121
Aleaa_
Wtajemniczenie

Lapami tylnymi tam nie siegnie?

Stary 2014-09-26, 07:58   #2122
LolaMontez
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
Wczoraj wyciągnęłam z szafy jedyny szlafrok jaki mam, jest stary ale ja go w ogole nie używałam, tyle co zabrałam do porodu no i... jest cały zżółknięty kolor ma błękitny, czemu tak? pewnie się to nie odpierze i będę musiała kupić nowy specjalnie do szpitala bo ja nie chodzę w szlafrokach
Takie żółte plamy sa ze starości ale nie wiem czemu, raczej tego nie wybierzesz. A moze spróbuj zafarbować na nowo? Barwnik kosztuje max 3 zł a zawsze lepiej spróbować, bo jak nie chodzisz w szlafrokach to bez sensu.

---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ----------

Cytat:
Napisane przez Aleaa_ Pokaż wiadomość
Lapami tylnymi tam nie siegnie?
Nie, bo to jest zaraz pod szyja, od wewnętrznej strony
Stary 2014-09-26, 07:58   #2123
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
mnie mąż będzie owijał bandażem elastycznym rozmiar na pewno dobierzemy.. chyba efekt ten sam

wszyscy już śpią... jak Wam dobrze....

ja trzymam rękę w gaciach... w sensie rękę na pulsie..
i sucho..w sensie mokro, ale tylko w środku czyli jest dobrze..

zmykam i ja
no to super, może rzeczywiście to był efekt leku...
ale czujnym trzeba być, wiadomo
Zanet84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-26, 08:00   #2124
LolaMontez
Wtajemniczenie

Te dwie plamy na bialy futerku jedna mniejsza podluzna druga wieksza,
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image.jpg (99,8 KB, 21 załadowań)
Stary 2014-09-26, 08:02   #2125
Aleaa_
Wtajemniczenie

Cytat:

Nie, bo to jest zaraz pod szyja, od wewnętrznej strony
To spokojnie powinno sie zagoic samo tam sa miekkie tkanki wiec moze sie dluzej ciapac, ale o ile nie bedzie ropiec to sie ladnie zagoi

Stary 2014-09-26, 08:13   #2126
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mgds Pokaż wiadomość

W Netto rzeczy są całkiem w porządku, jeśli chodzi o jakość.
Raz udało mi się upolować koszulę dżinsową, fajnej jakości, za... 5zł i dobrze się ja nosi
czyli warto tam zaglądać
a ja mam tyle tych sklepów w okolicy, że zapominam o istnieniu niektórych :P

---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ----------

Cytat:

Ale nie mam tego sklepu u siebie tylko u mamy akurat przejezdzalam to weszlam..

Położna z SR też je polecała

---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ----------

Cytat:
mocno zaciskam kciuki

co do ud, to mnie czasem bolą, ale od przodu i to taki ból jak przy miesiączce, nie wiem czy miewałyście, ale ja tak. Trwa chwilę i puszcza...

---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ----------

LolaMontez, Keithlyn, a Wy macie lekarzy swoich w szpitalu na Raciborskiej czy chodzicie do innych ?
Zanet84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-26, 08:15   #2127
My Sweet Little Precious
Zadomowienie

Ela, odezwij się... mam nadzieję że po prostu sie relaksujesz!

Lola, przytulasy dla biednego psiaczka, aż się serce kraje

U nas dzisiaj wyjątkowo paskudny dzień, za to już nabrałam sił i zabieram się za sprzątanie. Tak mnie wczoraj wkurzył tż... Mówi: tylko wróciłaś ze szpitala a już jest bałagan Co za cham bez wyczucia. A to, że bałagan się zrobił przez zepsutą pralkę bo wszystko musiałam wywalić z gospodarczego to też oczywiście moja wina...
Stary 2014-09-26, 08:20   #2128
LolaMontez
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Zanet84 Pokaż wiadomość
czyli warto tam zaglądać
a ja mam tyle tych sklepów w okolicy, że zapominam o istnieniu niektórych :P

---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ----------

Położna z SR też je polecała

---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ----------

mocno zaciskam kciuki

co do ud, to mnie czasem bolą, ale od przodu i to taki ból jak przy miesiączce, nie wiem czy miewałyście, ale ja tak. Trwa chwilę i puszcza...

---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ----------

LolaMontez, Keithlyn, a Wy macie lekarzy swoich w szpitalu na Raciborskiej czy chodzicie do innych ?
Mnie bolą uda od wewnętrznej strony prawie aż do kolan cały czas, tak jak my miała zakwasy a przecież nawet nie mam po czym mieć chyba ze z nic nie robienia

Tak, moja lekarka pracuje na Raciborskiej, chodze do niej prywatnie ale z tego co wiem to Keithlyn chodzi do innego lekarza i powiem Ci ze jak leżałam tam na poczatku ciazy i tylko ja miałam lekarza ze szpitala to jakoś tego nie odczułam jeżeli chodzi i położne czy pielęgniarki, wszystkie nas traktowały tak samo

---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ----------

Piesiulka w końcu zasnął u siebie w legowisku miech śpi bidulek
Stary 2014-09-26, 08:22   #2129
siobhan1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ela_86 Pokaż wiadomość
popatrzyłam sobie na listę i patrząc po tp jestem jedną z ostatnich

niektóre będą miały juz miesięczne bobasy, a ja dopiero będę na porodówce, zakładając, że wszystko pójdzie planowo

no i będę miała w głowie Wasze porodowe historie ale wierzę, że wszystkie akcje pójdą szybko i bezproblemowo i tego się trzymajmy
To zostaniemy we 2 na koniec. Mnie nie ma na liście a termin mam na 28.11 😄

Cytat:
Super!! Bardzo ladny

Brzuch konkretny moj w podobnym rozmiarze bluzeczka sie na nim swietnie prezentuje

Futbolowa - Ty w porownaniu do mnie masz malutki brzuch w ale wogole chudzina jestes

U nas leje od rana, poszlam spac o 21 i spalam do 7 ale lapy mam konkretnie spuchniete

Umowilam sie dzisiaj z kolezankami na ploty w knajpie w kato i nie wiemy gdzie isc bo ostatnio (2 razy) chodzimy na prawdziwe hamburgery pychota, znacie jakies fajne knajpki nowe w kato z zarelkiem i piwkiem?

Jade dzisiaj do rodzicow i musze z mama ustalic szycie kocyka minky, rozka, przescieradel i zaslonek do sypialni

Czy ktoras szyla rozek?? Dawalyscie wypelnienie do srodka?

Musze sie zwlec po chleb bo nie mam a wczoraj juz mi sie nie chcialo z domu wychodzic...
Polecam Dobrą karmę koło politechniki, dobre jedzonko wegańskie ale piwka chyba nie mają.
siobhan1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-26, 08:22   #2130
LolaMontez
Wtajemniczenie

Sweet opieprz dziada, jak przyszłaś ze szpitala to powinno byc wyprane i wypucowane żebyś nic nie musiała robić prócz leżenia a nie jeszcze jakieś pretensje! Jemu tez bozia ręce dała!!! Jak ja byłam w szpitalu to moj sie wycwaniły i mopa sobie kupił (ja myłam zawsze na kolanach) ale posprzątał calutkie mieszkanie

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości