Żony, Mamy, Wizażanki - rozgadane koleżanki PM2012 - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-21, 21:31   #3901
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Dot.: Żony, Mamy, Wizażanki - rozgadane koleżanki PM2012

Podobno.jesli ty znajdziesz.zabka to.kupujesz sobie sukienke. Ty nie tz musisz znalezc.

Mam dentinox dentibaby i taki.proszek honeopatyczny.

Slyszalam ze kropelki camilla sa fajne.

Dzis tz spi z malyn bo ja jutro.do.pracy.

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-23, 20:38   #3902
Malgos_12
Zakorzenienie

Hej dziewczynki, coś tu cichutko

Wczoraj byliśmy u środowiskowej na kontroli. Kacper waży 8400 i ma 68cm - czyli ostatnio go jednak źle zmierzyła. No długi to ten mój syn nie jest, ale po rodzicach kurduplach hahaha choć dziwne, bo te ubranka ze smyka roz 74 już kilka tyg temu musiałam odłożyć, bo miał dekolty do pępka Z drugiej strony urósł prawie 20cm, więc to chyba nieźle
Kazała mi już powoli dawać mu takie bardziej dorosłe rzeczy nawet spaghetti bolognese - oczywiście robione tak dla niego, bez przypraw, ze świeżych pomidorów itp. Być może zbyt ostrożna byłam z tym wprowadzaniem, no ale mniejsza z tym. A i kazała mi raz na jakiś czas sadzać Kacpra, troszkę obłożyć poduszkami i na chwilkę kilka razy dziennie, żeby ćwiczył mięśnie, bo powinien lepiej trzymać balans i pion. W sumie to w domu lepiej siedzi, bo nawet jak go posadzę przed sobą to chwilkę umie się czymś zabawić w tej pozycji. Mam go sadzać też w krzesełku, co już robię od jakiegoś czasu, bo w bujaku przechyla się do przodu i siedzi. Nie wkładać do żadnych chodzików - no i ogólnie zabezpieczyć miejsca z lekami, chemikaliami itp. Poza tym wszystko dobrze, ciemiączkiem kazała się nie martwić, bo jest jeszcze na opuszek palca, więc zanim się zarośnie to trochę minie. A i ze względu na siedzenie mamy znów wizytę za miesiąc - achh nie zapomnę napomknąć o tym teściowej, bo gdybyśmy jej słuchali to Kacper pewnie by nawet nie pełzał hahaha
Malgos_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 10:24   #3903
katie99kasia
Rozeznanie

Malgos- a ile ma miesiecy Kacperek? A co to za akcja z teściową?

Mi się wydawało że dziecko powinno chyba samo do każdej rzeczy dojrzeć, ja nie sadzałam Malwinki póki sama nie zaczaiła o co chodzi ani jakoś specjalnie nie prowokowałam do pełzania ani raczkowania. Czytalam też że nie powinno się prowadzać dziecka za rączki jak jeszcze samo nie umie chodzić... Ilu nowych rzeczy można się dowiedzieć na wizażu

A my mamy w sobotę wesele siostry tż mam nadzieję ze pogoda dopisze i bedzie troche cieplej niż przez ostatnie dni (10-15st)

Aaa i mam pytanie do was- miała któraś z was plamienia krwi w pierwszych tyg ciąży?

Szczęśliwa żonka
katie99kasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 11:18   #3904
Malgos_12
Zakorzenienie

Katie - a nie, nie to nie tak. Kacper też sam wszystko robił, zresztą nawet nie wiedziałabym jak zmusić go do pełzania hahah ale z tym siedzeniem, to środowiskowa stwierdziła, że ma troszkę za słabe mięśnie, powiedziała, że trzeba pozwalać mu upadać bo musi wyrobić sobie balans, choć jak pisałam od jakiegoś tygodnia w ogóle ciągnie się do takiej pozycji i bujaczek musiał pójść w odstawkę, bo źle mi się go karmiło. Do tego to samo robi w wózku, ale jak środowiskowa go posadziła to tak trochę poleciał na bok i mówiła, żeby w ten sposób poćwiczyć i mięśnie się wzmocnią. Coś w tym musi być bo mam koleżankę w PL i miała takie same zalecenia, ale jej synek miał 9 miesięcy. Kacper ma 7 miesięcy i 3 tyg. Od wczoraj jak schodzi z czworaków to powoli układa się do takiej pozycji jak do siadania, ale na razie wygląda to bardziej przypadkowo wczoraj i dziś siedział przede mną i i nawet nieźle utrzymuje pozycję.
Co do teściowej to myślałam, że już wam o niej wspominałam, ale chyba jednak nie więc napiszę w klubie

Ja przez całą ciążę nie miałam plamień ani nic takiego.

Widzę, że i u was się ochłodziło. U nas 2 dni temu do słoneczka było 24st, a wczoraj już 16, ale jeszcze ludzie chodzą normalnie w sandałach, krótkich rękawkach i w ogóle
Stary 2014-09-25, 17:35   #3905
monika860902
Zakorzenienie

Malgos te pielęgniarki czasem przeginają. Zobaczą coś raz i już wydają opinię.....nie ma co przejmować...skoro Ty widzisz że mały się utrzymuje to tak jest....i nic na siłę. Każde dziecko jest inne i inaczej się rozwija. Moja siostra Donia(ta którą nakarmiłam żółtkiem) bardzo szybko siedziała ( i nikt jej nie zmuszał) i chodziła. Miała niecałe 9 mies. jak zrobiła pierwsze kroki sama, ale potem upadła i sie przestraszyła i zrobiła sobie "długą "przerwę i jak miała 10 mies to już chodziła sama. Z kolei druga siostra miała rok i 2 tyg. jak postawiła pierwsze kroki sama. Tak tylko mi się to przypomniało
a sadzacie swoje dzieci na nocniczek? Jeszcze mi się przypomniało, że moja siostra (Donia) tak uwielbiała siedzieć na nocniku ( zaczęłą bardzo szybko 5 czy 6 mies-już też ładnie siedziała) , że ja Mama chciała ją zabrać to płakała. Bardzo uwielbiała siedzieć na nocniczku, oglądać bajki...i zasypiać w tej pozycji

---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ----------

zostawię Wam coś w klubie

[img]//www.suwaczki.com/tickers/p19uyx8d6i1d1j97.png[/img]
monika860902 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-25, 20:47   #3906
Malgos_12
Zakorzenienie

Monika - myślę, że ona miała dobre intencje, ale rzeczywiście Kacper dość mocno poleciał na bok, a zazwyczaj idzie mu lepiej, więc w sumie się nie dziwię, że takie zalecenia dostałam. Jednak nie muszę okładać go poduszkami bo coraz częściej jak stoi i próbuję go posadzić, albo sam próbuje wrócić na podłogę to układa nogi do siadania. Właściwie dzisiaj to już kilka razy tak "siadł", no i czepia się szczebelków i wszystkiego co możliwe i wstaje i jeszcze ciągle układa się w pozycji do czworakowania, ale nie raczkuje jeszcze... z drugiej strony ma jeszcze czas tak jak mówisz nic na siłę.
Stary 2014-09-25, 21:09   #3907
JJJustynAAA
Zakorzenienie

melduje że żyjemy... jednak Franek z katarem dziś wstał. Ech... kiedys go dopaść musiało.
Frida poszła w ruch... dużo spacerujemy podaje nasivin i ewnetualnie maść majerankową. mam nadzije że szybko mu przejdzie...

Malgoś moim zdaniem ani się nie obejrzysz jak Kacperek będzie pieknie siedział i nie raz jeszcze cię pewnie swoją motoryką zaskoczy

Mama Franka

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-09-25, 21:15   #3908
Malgos_12
Zakorzenienie

Justyna - dokładnie tak jak mówisz, zresztą nie martwię się na razie, bo z dnia na dzień widać różnicę

jak Frida będzie nie wystarczająca to polecam e-katarek co się podłącza do odkurzacza - to świetnie wysysa
Stary 2014-09-25, 21:31   #3909
JJJustynAAA
Zakorzenienie

malgos slyszalam o tyn ale kurcze ciezko mi sir przekonac i wyobrazic sobir jak taka sila nie uszkodzi nic Frankowi w nosku

Mama Franka

Stary 2014-09-25, 21:41   #3910
Malgos_12
Zakorzenienie

Justyna - to nie jest taka siła jak w odkurzaczu hahah też tak myślałam, ssanie jest porównywalne do tego to co my możemy zaoferować, jest delikatne, ale tu jest super to, że jest ciągle taka sama i świetnie wysysa, bo my za długo nie damy rady tego robić. Ja już testowałam i powiem ci, że byłam zadowolona z efektów
Stary 2014-09-25, 21:46   #3911
monika860902
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malgos_12 Pokaż wiadomość

jak Frida będzie nie wystarczająca to polecam e-katarek co się podłącza do odkurzacza - to świetnie wysysa
jak to do odkurzacza?? takiego do sprzątania??

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-26, 08:12   #3912
Malgos_12
Zakorzenienie

Monika - tak do takiego ale to jest tak skonstruowane ze nie wysysa mozgu
Stary 2014-09-26, 09:18   #3913
katie99kasia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość
melduje że żyjemy... jednak Franek z katarem dziś wstał. Ech... kiedys go dopaść musiało.
Frida poszła w ruch... dużo spacerujemy podaje nasivin i ewnetualnie maść majerankową. mam nadzije że szybko mu przejdzie...
moja córa ma już katar od ponad tyg i się nie możemy wyleczyć codziennie kilka razy puri nasin, maśc majerankowa i nie przechodzi... ale my z tż w sumie też trochę zasmarkani więc pewnie jedno od drugiego łapie ciągle
u nas tak zimno i paskudnie na polu że biorę Malwinkę tylko na chwilę i zmykamy do domu...

Cytat:
Justyna - dokładnie tak jak mówisz, zresztą nie martwię się na razie, bo z dnia na dzień widać różnicę

tak tez to mam, ale młoda od zawsze się tego boi, i ryczy jakby ją ze skóry obdzierali jak jej przystawie do nosa... z resztą ona ma chyba jakąś fobię na temat nosa bo jak chce jej nawet gruszką odessać to sie odpycha i beczy

Szczęśliwa żonka
katie99kasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-26, 10:08   #3914
Malgos_12
Zakorzenienie

Katie - Kacper czeka grzecznie na odessanie i sie smieje. Tej do odkurzacza dawno juz nie podlaczalam bo nie bylo potrzeby ale ostatnio cos boi sie troche odkurzacza

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ----------

myślałam, że kojec da mi odsapnąć na chwilkę, ale Kacper wstaje przy szczebelkach i muszę go asekurować bo upadać jeszcze nie umie i leci na łeb na szyję jakby było mało to wiesza się jeszcze na tych górnych i podciąga...
Stary 2014-09-27, 10:56   #3915
monika860902
Zakorzenienie

Cytat:
Monika - tak do takiego ale to jest tak skonstruowane ze nie wysysa mozgu
no to niezły wynalazek...pierwszy raz o nim słyszę

---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ----------

katie99
Malwinka ma pewnie jakiś uraz. Zresztą raczej każde dziecko nie lubi jak mu sie coś wkłada do noska.
Oby jak najszybciej jej katarek przeszedł.

---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ----------

Cytat:
Katie - Kacper czeka grzecznie na odessanie i sie smieje. Tej do odkurzacza dawno juz nie podlaczalam bo nie bylo potrzeby ale ostatnio cos boi sie troche odkurzacza

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ----------

myślałam, że kojec da mi odsapnąć na chwilkę, ale Kacper wstaje przy szczebelkach i muszę go asekurować bo upadać jeszcze nie umie i leci na łeb na szyję jakby było mało to wiesza się jeszcze na tych górnych i podciąga...
mały akrobata! Mój brat zamontował taką barierkę do aneksu kuchennego, aby nie miał dostępu do kuchni. Taki był cwany i silny, że wszystkie drążki pourywał i brat musiał zamontować jakąś płytę bez szczebelek. Mały miał niecały rok jak takie coś zrobił.
WTeraz w grudniu skończy 2 latka i jest świetny! Wczoraj byliśmy u brata na imprezie to Miłosz ciągle coś każdemu rozdawał

Stary 2014-09-28, 19:26   #3916
magnusia
Zakorzenienie

Dziś mój królewicz kończy 8 miesięcy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_4399.jpg (79,2 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20140920_155148.jpg (104,7 KB, 9 załadowań)
Stary 2014-09-28, 19:49   #3917
Malgos_12
Zakorzenienie

Magnusia - no to cudnie! super chlopak!
a my walczymy z goraczka od soboty do tego dwie kupki ze sluzem, a dzis nadal temperatura i chyba z 8 razy kupka ale zwykla, zadne biegunki... o nie wiem czy to zeby czy 3 dniowka... jak mu nie przejdzie to idziemy jutro do lekarza. W nocy prawie nie spalismy bo Kacper poplakiwal i zasnal dopiero u tz-ta na klacie a pol nocy u mnie i do tego musialam sie bujac. Nie wiedzialam ze jestem w stanie kimac w takiej pozycji...
Stary 2014-09-28, 19:53   #3918
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
a my walczymy z goraczka od soboty do tego dwie kupki ze sluzem, a dzis nadal temperatura i chyba z 8 razy kupka ale zwykla, zadne biegunki... o nie wiem czy to zeby czy 3 dniowka... jak mu nie przejdzie to idziemy jutro do lekarza. W nocy prawie nie spalismy bo Kacper poplakiwal i zasnal dopiero u tz-ta na klacie a pol nocy u mnie i do tego musialam sie bujac. Nie wiedzialam ze jestem w stanie kimac w takiej pozycji...
obstawiam zęby
Stary 2014-09-28, 19:57   #3919
Malgos_12
Zakorzenienie

Magnusia - niby mowia ze przy zebach temp powinna spadac raz na jakis czas a on ma ciagle.. z tym ze troche skacze... ile to moze trwac?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-28, 20:49   #3920
JJJustynAAA
Zakorzenienie

MAGNUSIA dla 8 mc Krolewicza.

MALGOS biedny Kacperek. Chociaz ey tez swoje przecjodzicie.

U Franka kataarek prawie znikl za to mnir rizklada... leje misie z nosa czuje sir niewyraznir

Moge znow zainfrkowac Franka?

Mama Franka

Stary 2014-09-28, 20:53   #3921
Malgos_12
Zakorzenienie

Justyna - myślę, że nie jeśli to ten sam wirus, gorzej jak coś innego
Stary 2014-09-29, 08:17   #3922
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Magnusia - niby mowia ze przy zebach temp powinna spadac raz na jakis czas a on ma ciagle.. z tym ze troche skacze... ile to moze trwac?
a nie wiem ile... a jaką ma tą temp Kacperek? wysoka?
Stary 2014-09-29, 08:33   #3923
Malgos_12
Zakorzenienie

Magnusia - najwyzsza mial 39, dzis juz od okolo 3 rano bylo ok i nie mial temperatury ale mu wrocila i ma 38,5
pojde z nim dzis do lekarza bo to juz troche za dlugo

Edytowane przez Malgos_12
Czas edycji: 2014-09-29 o 08:34
Stary 2014-09-29, 08:47   #3924
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Magnusia - najwyzsza mial 39, dzis juz od okolo 3 rano bylo ok i nie mial temperatury ale mu wrocila i ma 38,5
pojde z nim dzis do lekarza bo to juz troche za dlugo
lepiej idź- niech małego osłucha, tak na wszelki wypadek
Stary 2014-09-29, 09:04   #3925
Malgos_12
Zakorzenienie

okazalo sie ze cos zle temp zmierzylam, moze po spaniu i ma 37.5 wiec niezle ale oczy szkliste i raz cieplejsza raz chlodniejsza ta glowa. Widac ze troche mu lepiej bo wiecej energii i duzo weselszy ale i tak pojde to nie bede sie az tak martwic
Stary 2014-09-29, 13:29   #3926
Malgos_12
Zakorzenienie

moje dziecko chyba dochodzi do siebie, nie dość, że zaczął siadać sam, to jeszcze przerabia rękami jak do raczkowania (jakby kraulem płynął), tylko jeszcze brakuje mu odpowiedniej pozycji , jest wyżej niż jak pełza, ale jeszcze nie tak jak prawidłowo do raczkowania
Stary 2014-09-29, 19:50   #3927
monika860902
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
Dziś mój królewicz kończy 8 miesięcy
to już 8 miesięcy???!! sle cudak sliczny!
jej...jak ten czas leci...

---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ----------

Malgos_12 dobrze, że już mały dochodzi do siebie....kipesko jak takie maleństwo gorączkuje....najgorzej jak taki maliszek cierpi a nie mozna mu za bardzo pomóc....

Stary 2014-09-29, 19:58   #3928
Malgos_12
Zakorzenienie

byliśmy u lekarza i jest czysto i w uszach i gardle i w płuckach - więc git wygląda na zęby, ewentualnie lekki wirus bo wczoraj zrobił chyba ponad 10 kupek, ale takich całkiem normalnych

mały tak doszedł do siebie, że nie można go zostawić nawet na sekundkę bo nadrabia zaległości. Zaczyna się puszczać szczebelków, a w piątek to zrobił 2-3 kroczki bardzo niezdarnie trzymając się szczebelków i dziś to samo ale wolę tak niż jak ma gorączkę
Stary 2014-09-29, 20:31   #3929
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
byliśmy u lekarza i jest czysto i w uszach i gardle i w płuckach - więc git wygląda na zęby, ewentualnie lekki wirus bo wczoraj zrobił chyba ponad 10 kupek, ale takich całkiem normalnych
dobrze że to żadne choróbsko
Stary 2014-09-30, 20:14   #3930
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Malgos super że z Kacperkiem wszystko ok.

ja po dwóch dnia w pracy padam na twarz... Tż spi z małym w pokoju jak ja idę do pracy więc raczej jestem wyspana, ale on nie
Franek nauczył się piszczeć i wydawac głośne dzwięki i od 24 do 2 piszczy zamiast spać a tż siedzi i tego słucha dziś mi nie będzie do śmiechu bo ja śpię z Frankiem

Mama Franka

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości