Grudniowe mamusie 2014 cz. III - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-26, 09:09   #3181
maczuma
Rozeznanie

Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz. III

A przed chwilą się zryczałam jak obejrzalam reportaż o czworaczkach z Bydgoszczy
Stary 2014-09-26, 09:12   #3182
mysza88
Rozeznanie

o dzięki Linka widze że masz już witaminę d? a kiedy się podaje wit k?

dziewczyny widziałam teraz w ddtvn czworaczki z bydgoszczy jeju jakie to małe! spią po 2 w łóżeczku... masakra podziwiam rodziców! ja się martwię czy dam sobie radę z jednym dzieckiem
zobaczcie sobie https://www.facebook.com/czworaczkibydgoszcz?fref=ts

Edytowane przez mysza88
Czas edycji: 2014-09-26 o 09:16
mysza88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-26, 09:16   #3183
promolcia
Zadomowienie

Witam sie z glukozowej poczekalni...ide nadrobic co naskrobalyscie od wczoraj
promolcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-26, 09:21   #3184
miskowa
Zakorzenienie

cześć

Cytat:
Napisane przez 19Inka90 Pokaż wiadomość
A jak właśnie sprawa u was z rozstepami ?? Ma któraś na brzuchu juz ?? Czy jesteśmy szczesciarami i nas ta wątpliwa przyjemność ominie ??
ja niestety mam, mimo że nie mam ani dużego brzucha ani nie przytyłam jeszcze nic i smaruję się od samego początku ciąży czymś tam specjalnym.
Rozstępy pojawiły mi się i na brzuchu i na piersiach, więc się zastanawiam, czy w ogóle jest sens dalszego smarowania się

Cytat:
Napisane przez madziqqq Pokaż wiadomość
u mnie wczoraj na obiad była taka pyszna zupa jarzynowa,że zjadłam 2 talerze :P i dziś na śniadanie kolejny :p
a mi się marzy ptyś o matko ale bym zjadła

Miała może któraś z was usuwaną nadrzerkę? Bo właśnie wczoraj u tego drugiego lekarza się dowiedziałam, że mam i podobno różne szkoły są, jedni twierdzą, że usuwać inni żeby zostawić w spokoju i sama nie wiem. Ta baba do której chodziłam wcześniej nawet mi słowem o niej nie wspomniała...

a co do cellulitu to w ciąży to mi się okropny zrobił nawet na ramionach i wygląda okropnie, mam nadzieję, że po ciąży zniknie bo wcześniej miałam ale mały i tylko na udach, na szczęście jak na razie ani jedno rozstępu nie zauważyłam
Ja miałam usuwaną, w dodatku teraz też mi wyszła, więc po połogu znowu muszę iść i usuwać, bo mnie lekarze postraszyli, że jak tego nie zrobię, to się z tego rak rozwinie.
Normalnie w rozpoznaniu z kolposkopii miałam wpisane rak przedinwazyjny
miskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-26, 09:28   #3185
madziqqq
Rozeznanie

Inka nie nagrałam musi ci wystarczyć wyobraźnia ale z boku to musiało komicznie wyglądać na pewno :P najpierw skaczący po trawie kanarek za nim ja z wielkim brzuchem i zielonym kocem a jeszcze za mną mój wielki wilczur który widać miał taka radochę bo skakał jak szalony :P a ta mała cholera w maliny wlazła i wyleźć nie chciał przez co miałam więcej gimnastyki niż przez całą ciążę :P
nie kuś tym milkiway bo aż mi ślinka cieknie i gdybyś była bliżej mnie to już bym u ciebie pod drzwiami stała :P
madziqqq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-26, 09:30   #3186
Chemisette
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez alekaz1 Pokaż wiadomość
podstawowe czyli co dokładnie nazwy jak byscie dziewczyny mogly to bym była wdzieczna to wtedy tez i ja zakupie
Napisze Ci to co mi kuzynka tż poleciła, też mam to zamiar kupić:
paracetamol, najzwyklejszy dla najmlodszych, Witamina D i K dla najmłodszych w kapsułkach, espumisan baby na kolke w kropelkach, spirytus 70% do pielęgnacji pępuszka, sól fizjologiczna w ampułkach 5 ml do przemywania oczek i noska, krople do nosa dla niemowląt od 3 miesiąca życia Nasivin soft,
Chemisette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-26, 09:33   #3187
doloresd
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mysza88 Pokaż wiadomość

dziewczyny widziałam teraz w ddtvn czworaczki z bydgoszczy jeju jakie to małe! spią po 2 w łóżeczku... masakra podziwiam rodziców! ja się martwię czy dam sobie radę z jednym dzieckiem
ale słodkie pełen podziw dla rodziców, szczególnie dla mamy.
doloresd jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-09-26, 09:33   #3188
Chemisette
Rozeznanie

Cytat:
A jak właśnie sprawa u was z rozstepami ?? Ma któraś na brzuchu juz ?? Czy jesteśmy szczesciarami i nas ta wątpliwa przyjemność ominie ??
Niestety ja już mam na piersiach, smaruje żeby więcej ich się nie pojawiło...
Stary 2014-09-26, 09:35   #3189
Justyssia87
Rozeznanie

hejo
ja dzisiaj po 6 jechalam do lab zrobic badania sobie i synkowi, pierwsyz raz miał pobierana krew z żyły, ale dzieln był!! bal sie wiadomo trzymalismy go ale bylo ok tylk oze krwi brak, tak sie bał ze mu krew nie leciala i pochowały sie żyły i tzreba bylo probowac do drugiej raczki i tez nic potem 3razy i sie udalo poelcialo!! biedny już wtedy tak płakał, serce mi pękało Potem zaraz wzielam go do pediatry bo jeszcze okazlao sie z ena całym ciele ma wysypke takie wielkie kólka! na brzuskzu to ma takie duze 2 plamy 5cm! ponoc jakies uczulenie, dostał leki i jest ze mną w domu, bo ten kaszel brzydki tez mu nie przechodzi.

Tez ogladalam ddtvn, fajne te maluchy i az 4 miały te same gacie co ja mojemu kupilam z h&m hihih

mówicie o rozstepach, ja nic nie mam nigdzie, smaruje sie raz dziennie a czasem wcale. Mam nadzieje ze nic mi nie wyskoczy, w 1szej ciazy wyskoczyly mi na pośladkach 2tyg przed porodem :P ale znikneły!!!! ponoc rozstepy nie znikaja tylko bledną, ale moje zniknęly hahaha

Uciekam bawić sie z małym chcoiaż siły nie mam, od 5ie spie i polozylabym sie z checia

miłego dnia
Justyssia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-26, 09:39   #3190
19Inka90
Wtajemniczenie

MAdziqqq az mnie brzuch ze smiechu boli Blagam odtworz dla mnie ta scene i nagraj

Trusiulandia,Lolcia...wspoltowarzyszki niedoli w lezeniu,gdzie wy sie podziewacie ?? Co robicie calymi dniami w lozku?? Bo jak tak dalej pojdzie to Ja zaspamuje nasz watek

Emilka
19Inka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-26, 09:44   #3191
Kasiulka07
Raczkowanie

Hej
Wy już tak od rana o takich smakołykach piszecie aż mi ślinka pociekła a ja niestety już nic takiego nie mogę wczoraj odebrałam swój wynik z glukozy i jest masakra muszę przejść na dietę
Ja też mam nadzerke ale jest bardzo mała więc na razie nie muszę jej usuwać ale z tego co wiem to w ciąży się tego nie robi.
Linka wow podziwiam Cię Ty już na wszystko jesteś przygotowana ale przynajmniej nie będziesz się musiała nikogo o nic prosić

Kasiulka07 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-26, 09:45   #3192
Chemisette
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez basiabasia989 Pokaż wiadomość
A właśnie...bo nie wiem jak mam przemycić do diety warzywa. Do obiadu jem jakaś tam surówkę czy mizerie, ale do reszty posiłków to nie wiem jak a kanapki z salata i pomidorkiem mi sie przejadly...zarzuccie jakimś pomysłem a nie tylko ciasta ciasteczka i inne pyszności słodkości :P

Sent from my GT-I8160 using Wizaz Forum mobile app
Zawsze ci zostają ciasta z owocami Możesz zrobić tortille z mięskiem, papryka, pomidorem, cebulką lub innymi dodatkami, albo pizze warzywną, hod-doga z zieleniną, zapiekanki ziemniaczane, warzywne, pierogi z owocami, zawsze się coś znajdzie
Stary 2014-09-26, 09:53   #3193
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:
Napisane przez Suqub Pokaż wiadomość
Ja planuje kupić te Fitii bądź z kauflandu bo mojego chrześniaka nie uczulały a On delikatny był i wiele chusteczek testowali a te okazały się najlepsze.
Tak, te z Kauflanda tez są fajne, bo uzywalismy. Ale Kaufa nie mam w poblizu...

Cytat:

Słodziaki, urodziły sie z taką wagą jak nasze dzieciaczki obecnie Szczerze nie wiem, jak dają rade...
Takze wielkie brawa dla rodziców
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-26, 10:02   #3194
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Tak, te z Kauflanda tez są fajne, bo uzywalismy. Ale Kaufa nie mam w poblizu...

Słodziaki, urodziły sie z taką wagą jak nasze dzieciaczki obecnie Szczerze nie wiem, jak dają rade...
Takze wielkie brawa dla rodziców
ja akurat Kaufland mam bliżej niż Biedronkę. Dokładnie po drugiej stronie ulicy

I picture you in the sun wondering what went wrong...
Suqub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-26, 10:03   #3195
maczuma
Rozeznanie

Cytat:
MAdziqqq az mnie brzuch ze smiechu boli Blagam odtworz dla mnie ta scene i nagraj

Trusiulandia,Lolcia...wspoltowarzyszki niedoli w lezeniu,gdzie wy sie podziewacie ?? Co robicie calymi dniami w lozku?? Bo jak tak dalej pojdzie to Ja zaspamuje nasz watek
Seriale może? Ogladalas "Białą Królową"? Spodobałaby Ci się...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-09-26, 10:16   #3196
Roksape
Zadomowienie

Te czworaczki to naturalnie czy z in vitro ? Nie wyobrażam sobie ogarnąć czworo na raz

Osz jak ja bym zjadła coś słodkiego...
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-26, 10:16   #3197
19Inka90
Wtajemniczenie

Maczuma z serialami mam taki problem ze moj Kochany osobisty informatyk robi wszystkim dookola komputery a na moj nie ma czasu ...
I mam takie zaleglosci wserialach ze to szok,atenserial mam na uwadze od kiedy mi go polecilas tyle ze mowie czekam az bede miala sprzet ogarniajacy,bo wtym momencie mam otwartego,faceboooka i wizaz,no i allegro i tego juzkomputer nie ogarnia wiec o serialu to nie mam co marzyc

Emilka
Stary 2014-09-26, 10:27   #3198
madziqqq
Rozeznanie

Cytat:
kobieto litości, chcesz żebym się wykończyła? :P
Stary 2014-09-26, 10:31   #3199
mysza88
Rozeznanie

Inka pisałas ostatnio że wrzesniówki prawie rozpakowane... weszłam żeby zobaczyc i faktycznie! a ile porodów przed terminem! ciekawe jak będzie u nas

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-26, 10:34   #3200
19Inka90
Wtajemniczenie

Cytat:
kobieto litości, chcesz żebym się wykończyła? :P
Madziu czego sie nie robi dla kolezanki z wizazu

Mysza No mowie,a w watku pazdziernikowym tez juz ruszylo Oceniam ze nam zostalo jeszcze z 3 tygodnie do skonczenia tego watku,czyli nastepny ruszy w polowie pazdziernika,a wiec juz na nim pewnie sie pojawia pierwsze maluszki

Emilka
Stary 2014-09-26, 10:43   #3201
madziqqq
Rozeznanie

Inka ta cholera lepiej niech siedzi w klatce i nie robi mi takich numerów więcej ale w razie czego będę pamiętać żeby nagrać specjalnie dla ciebie komedię ze mną w roli głównej :p
idę poczytam w takim razie opisy porodów może odwagi nabiorę haha
Stary 2014-09-26, 10:52   #3202
LoLcIa123
Zakorzenienie

Cytat:
Ja śpię do 11-12 potem zjadam śniadanie, przeglądam fb, pocztę i inne pierdoły, wchodzę na wizaż i oglądam seriale nadrabiam prawo Agaty, lekarzy, na dobre i na złe , top model haha a jak już nic nie ma z polskich, to prywatna praktyka do końca dnia i tak dziennie .

Cytat:
Mysza No mowie,a w watku pazdziernikowym tez juz ruszylo Oceniam ze nam zostalo jeszcze z 3 tygodnie do skonczenia tego watku,czyli nastepny ruszy w polowie pazdziernika,a wiec juz na nim pewnie sie pojawia pierwsze maluszki
Ja w 36tc będę miała ściągany pessar podejrzewam, że w listopadzie się rozpakuję .

Dziewczyny po SN mam do Was pytanie, czy często się zdarza, że rana po cięciu krocza zabrudza się od kału?.
Lekarka rodzinna nastraszyła mnie, że w nim znajdują się pałeczki tężca, a ja nie byłam szczepiona

Tymoteusz
23.11.2014r

LoLcIa123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-26, 10:56   #3203
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
wiem ze najpierw sie podaje tylko D ( zwłaszcza ze nasze dzieci pojawią się w jesnienno-zimowej aurze t ważne - letniem dzieciom nie trzeba podawać - w dni słoneczne sie w ogole nie daje)

Cytat:
Napisane przez Kasiulka07 Pokaż wiadomość
Linka wow podziwiam Cię Ty już na wszystko jesteś przygotowana ale przynajmniej nie będziesz się musiała nikogo o nic prosić
Ja nawet nie bardzo mam kogo prosic w razie co...mąż bywa 800 km dalej , mama niemcy a tesciowa mieszka w osiennym miescie i ma dwoje maluszków pod opieką bo moja szwagierka wróciła do pracy. Także nastawiam się na to ze raczej bede cały czas sama i musze sie zabezpieczyc

Cytat:
Napisane przez Roksape Pokaż wiadomość
Te czworaczki to naturalnie czy z in vitro ? Nie wyobrażam sobie ogarnąć czworo na raz

Osz jak ja bym zjadła coś słodkiego...
In vitro nie dopuszcza w polsce wiecej niż 2 dzieci naraz można podać tylko 2 zarodki , wiec to musi byc cud natury

3690 gram szcześcia <3
Linka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-26, 11:18   #3204
madziqqq
Rozeznanie

słyszała któraś o tym, że napary z liści malin ułatwiają poród? prawda to ?
Stary 2014-09-26, 11:20   #3205
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
słyszała któraś o tym, że napary z liści malin ułatwiają poród? prawda to ?
liście malin nasilają skórcze w momencie gdy jest czas porodu - czyli receptory macicy sa wrażliwe na takie 'podkrecacze' teraz jak wypijesz nic sie nie stanie , natomiast w okolicach terminu porodu wskazane jest picie 2-3 razy dziennie nie licz na efekt jak po oxy ze nagle urodzisz zazwyczaj to nie działa wcale hahaha ale połozne zalecają

3690 gram szcześcia <3
Linka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-26, 11:22   #3206
19Inka90
Wtajemniczenie

Ja slyszalam ze przyspieszaja porod

Emilka
Stary 2014-09-26, 11:23   #3207
mysza88
Rozeznanie

własnie odnośnie położnych, czy któraś z was decyduje się "wykupić" na czas porodu położną? ja się nad tym zastanawiam, bo wśród moich znajomych to częsta praktyka i zazwyczaj słyszałam same pochlebne opinie na ten temat, że jednak taka "własna" położna bardzo pomaga i przyspiesza poród. jak to wygląda u was?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-09-26, 11:24   #3208
Roksape
Zadomowienie

Lolcia pierwsze słysze o czymś takim...

Linka to faktycznie niezły cud natury, jak by mi się tak miały teraz urodzić czworaczki przy mojej dwójce to bym wylądowała w szpitalu psychiatrycznym czasami mam dość, a jeszcze takich czworo np chorych lub ząbkujących na raz...
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-26, 11:28   #3209
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez LoLcIa123 Pokaż wiadomość
Ja śpię do 11-12 potem zjadam śniadanie, przeglądam fb, pocztę i inne pierdoły, wchodzę na wizaż i oglądam seriale nadrabiam prawo Agaty, lekarzy, na dobre i na złe , top model haha a jak już nic nie ma z polskich, to prywatna praktyka do końca dnia i tak dziennie .

Ja w 36tc będę miała ściągany pessar podejrzewam, że w listopadzie się rozpakuję .

Dziewczyny po SN mam do Was pytanie, czy często się zdarza, że rana po cięciu krocza zabrudza się od kału?.
Lekarka rodzinna nastraszyła mnie, że w nim znajdują się pałeczki tężca, a ja nie byłam szczepiona
nigdy nie słyszałam o czymś takim
wg moich informacji żeby ranę po nacięciu zarazić tężcem to musiałabyś tyłkiem w błocie zmieszanym z końskimi łajnem mieszać

zawsze po korzystaniu z wc możesz przemyć ranę, tak, żeby się po prostu nie zabrudziło.
ale ja nie wiem czy się brudzi rana, bo nie byłam nacinana i szycia tez nie miałam, ale żadna z kobiet mi bliskich nie zwierzała się z takich problemów

a to, że nie byłaś szczepiona na tężca nie stanowi żadnego problemu, bo nawet gdybyś się mocno gdzieś zraniła (nie mówię teraz o kroczu tylko ogólnie) to czy byłaś szczepiona czy nie to na IP podają surowicę przeciwtężcową

pani lekarka chyba powinna się trochę douczyć
Stary 2014-09-26, 11:34   #3210
LoLcIa123
Zakorzenienie

No właśnie mnie jej wypowiedź zszokowała
Głupia baba .
Co do tych liści malin to czytałam tak jak pisze Linka

Tymoteusz
23.11.2014r

LoLcIa123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości