Odpieluszkowe Zapalenie Mózgu. - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-26, 08:22   #4141
201706190936
Konto usunięte

Dot.: Odpieluszkowe Zapalenie Mózgu.

Cytat:
Napisane przez _ema_ Pokaż wiadomość
Od ratowania życia są lekarze i ratownicy, więc nie zatrzymasz się przy wypadku?
Pewnie nie
201706190936 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-26, 08:24   #4142
SouthEater
ciepłe kluchy

Że dziecko ma nie poukładane w głowie i robi sobie ze szkoły cyrk i reality show, to nie wina komórki, tylko braku mózgu właśnie.
Osobiście mi komórka w szkole raz była BARDZO potrzebna, bo zamiast pomocy higienistka wolała sobie iść na tipsy, a ja tym, że nie mogłam ustać na nogach musiałam zająć się sama. I moi rodzice, oddaleni o 30km.
Jestem ZA posiadaniem komórek przez dzieci, ale też ZA kulturą osobistą.
SouthEater jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-26, 08:43   #4143
zakonna
Naczelna Nastolatka

No popatrz, nagle w szkole wszyscy się ulotnili? Sekretarka, wszyscy nauczyciele plus cały personel i byłaś zdana na siebie i swój telefon. No spoko. Na pewno tak było.
Stary 2014-09-26, 08:47   #4144
SouthEater
ciepłe kluchy

Cieszę się, że byłaś tam ze mną.

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ----------

Cytat:
Napisane przez zakonna Pokaż wiadomość
Wy sobie możecie teoretyzowac. Ja piszę z praktyki i jest to jeden z nielicznych tematów w którym mogę powiedzieć: ja mam rację i nie będę dyskutować na ten temat. Dla Mnie Kwestia wyczerpana
.
SouthEater jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-26, 08:50   #4145
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Cytat:
Napisane przez _ema_ Pokaż wiadomość
Od ratowania życia są lekarze i ratownicy, więc nie zatrzymasz się przy wypadku?
Nie wiem czy nie widzisz roznicy miedzy wypadkiem a wepchnieciem obcej osobie dziecka. No, to pierwsze zwykle nie dzieje sie z premedytacja. To drugie jak najbardziej. I gdyby taka sytuacja sie zdarzyla komukolwiek, a mamusia po 20 minutach z laska by wrocila z winkiem, dziecka nie ma, osoby pilnujacej nie ma, to by sie raz na zawsze oduczyla zostawiania dziecka pod opieka obcym osobom. Jak mi psa zakosili spod sklepu, to sie oduczylam przywiazywac go, i najpierw ide do sklepu, potem z psem.
Poza tym, ile razy w tym watku bylo, ze wszyscu musieli sie dzieckiem zajmowac, bo mamusia miala je gdzies? Bo jest w gosciach? Jakby raz jednej dziecko zginelo, to z pewnoscia przestala by miec podejscie "ciocia/sasiadka/kelnerka sie zajmie a ja bede miec chwile spokoju"
201803111829 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-26, 08:51   #4146
Luba
Zakorzenienie

Cytat:
Wy sobie możecie teoretyzowac. Ja piszę z praktyki i jest to jeden z nielicznych tematów w którym mogę powiedzieć: ja mam rację i nie będę dyskutować na ten temat. Dla Mnie Kwestia wyczerpana
Ciekawe, czy gdyby matka napisala "ja sie znam i mam racje" w temacie np wychowania czy rozwoju dziecka, to nie zostalaby zabita smiechem przez co poniektorych

Ja tez pisze z praktyki, jako matka dzieci, ktorym jest potrzebny telefon w szkole i uwazam, nie masz racji

Afazja, darmowa strona z cwiczeniami!
Luba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-26, 08:52   #4147
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Ale co to za problem kupic dziecku telefon z funkcja dzwonienia i bez bajerow typu gry, aparat itd. Fajny byl w play, zaraz wkleje link.
201803111829 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-09-26, 08:53   #4148
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Napisane przez _Tinkerbell Pokaż wiadomość
Nie wiem czy nie widzisz roznicy miedzy wypadkiem a wepchnieciem obcej osobie dziecka.
A gdyby podeszło do Ciebie obce dziecko i powiedziało, że się zgubiło i poprosiło o pomoc? Udzieliłabyś jej czy byś sobie poszła, bo to nie Twoja sprawa? Twoja postawa mnie zadziwia i to bardzo, i jak w większości daleka jestem od takich wniosków, tak teraz uważam, że rodzice Cię po prostu źle wychowali, ewentualnie nie masz zwyczajnie ludzkich odruchów. Nie mogę sobie wyobrazić, że widzę, jak jakaś matka zostawia swoje dziecko i sobie idzie, ewentualnie karze mi się nim zająć i znika, a ja sobie idę, bo to nie moja sprawa. Telefon na policję nic nie kosztuje, zawsze można też znaleźć kogoś, do kogo można dziecko zaprowadzić (ochrona sklepu, straż miejska itp.).
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-26, 08:54   #4149
Luba
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem czy nie widzisz roznicy miedzy wypadkiem a wepchnieciem obcej osobie dziecka. No, to pierwsze zwykle nie dzieje sie z premedytacja. To drugie jak najbardziej. I gdyby taka sytuacja sie zdarzyla komukolwiek, a mamusia po 20 minutach z laska by wrocila z winkiem, dziecka nie ma, osoby pilnujacej nie ma, to by sie raz na zawsze oduczyla zostawiania dziecka pod opieka obcym osobom. Jak mi psa zakosili spod sklepu, to sie oduczylam przywiazywac go, i najpierw ide do sklepu, potem z psem.
Poza tym, ile razy w tym watku bylo, ze wszyscu musieli sie dzieckiem zajmowac, bo mamusia miala je gdzies? Bo jest w gosciach? Jakby raz jednej dziecko zginelo, to z pewnoscia przestala by miec podejscie "ciocia/sasiadka/kelnerka sie zajmie a ja bede miec chwile spokoju"
Ty sobie zdajesz sprawe z tego, ze mowisz o zywej istocie, malym, przerazonym dziecku, tak?
Do czego ludzie sa zdolni, zeby tylko dac nauczke "mamusce".
To jest przerazajace.

Stary 2014-09-26, 09:05   #4150
201609102148
Konto usunięte

A mi się wydaje, że Tinker się po prostu lansuję na taką zimną, wyrachowaną i buk wie co jeszcze. W gimnazjum bycie szyderczym, nieczułym emo to był w końcu lans
201609102148 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-26, 09:06   #4151
zakonna
Naczelna Nastolatka

Ostatni raz napiszę. Tu nie ma o czym debatować. W szkole dzieci telefonu nie potrzebują. nie ma racjonalnych argumentów za posiadaniem telefonu w trakcie lekcji.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-26, 09:15   #4152
Mojwa
zuy mod

GG do Mojwa

Cytat:
Ostatni raz napiszę. Tu nie ma o czym debatować. W szkole dzieci telefonu nie potrzebują. nie ma racjonalnych argumentów za posiadaniem telefonu w trakcie lekcji.
Racjonalnym argumentem jest to, że dziecko w szkole nie jest Twoim niewolnikiem. Owszem, podczas lekcji nie powinny używać, ale są przerwy, które służą odpoczynkowi i nie powinnaś mieć z tym problemu, że dziecko sobie wtedy napisze do kogoś SMSa albo wejdzie na fejsa.

Mam wrażenie, że jesteś typem nauczyciela, który uważa, że "dzieci i ryby głosu nie mają". W liceum zdarzało mi się nudną lekcję przesiedzieć na FB, kiedyś połowa klasy weszła w dyskusję na temat tego jaka nuda. I co? I nic, maturę wszyscy mamy, życie nam się od tego nie zawaliło

L'amore scalda il cuore.

Do. Or do not. There is no try.

23.05.2011
22.05.2017
02.12.2017
Mojwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-26, 09:21   #4153
zakonna
Naczelna Nastolatka

Twoje wrażenia to twoja sprawa. Bez SMSow można przeżyć 5 godzin dziennie. Ponieważ nie da się oddzielić posiadania telefonu na lekcjach od przerw, wyjściem jest ogólny brak telefonu od pierwszej do ostatniej lekcji dziecka
Stary 2014-09-26, 09:22   #4154
Mojwa
zuy mod

GG do Mojwa

Jak nie umiesz zainteresować dziecka lekcją to zabranie telefonu nie zrobi tego za Ciebie

L'amore scalda il cuore.

23.05.2011
22.05.2017
02.12.2017
Stary 2014-09-26, 09:23   #4155
Luba
Zakorzenienie

Cytat:
Ale pobyt dziecka w szkole nie ogranicza sie tylko do lekcji.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-09-26, 09:32   #4156
Lea_ny
Zakorzenienie

Problemem nie jest posiadanie telefonu, tylko kupowanie dzieciom smartfonów, które częściej służą im jako konsole do gier, niż jako aparat telefoniczny
Nasz syn ma własny telefon, ale stary model - i nie widzę w tym nic strasznego: nie jest to zabawka, tylko narzędzie do komunikacji z nami. Oczywiście, że można by sobie poradzić bez komórki, ale czemu, skoro jest to wygoda (a koszt niewielki)?

Cytat:
"W szkole" nie obejmuje tylko lekcji Przeszkadzanie na lekcjach jest karygodne - tyle, że na ogół Ci, którzy mają przeszkadzać, będą to robić z telefonem czy bez.

Do czego może się przydać telefon w szkole? Nasz syn w klasach 1-3 chodził na świetlicę, bo nie lubił zostawać sam w domu; natomiast my z mężem mieliśmy prace w nieregularnych godzinach - wygodne było dla nas zadzwonienie do niego, że wracamy już do domu, więc on też może już wychodzić. Owszem można było iść po niego do szkoły, tylko po co skoro mógł wrócić sam, a ja mogłam w tym czasie wstawiać obiad, zamiast czekać nieraz pół godziny aż się zbierze?
Stary 2014-09-26, 09:36   #4157
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Tinker, idac twoim tokiem rozumowania, nie ruszy cie czlowiek stojacy za barierka na moscie. Przeciez robi to z premedytacja to co sie bedziesz wtrącac.

Zakonna, mozesz miec swoje zdanie, ale to 'ja mam racje' brzmi smiesznie. Jak dziecko jest niewychowane i nie ma telefonu to ci przyklei podpaske na biurko albo wysmaruje krzeslo klejem. Jak jest wychowane to telefon nic nie zmieni
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-26, 10:31   #4158
zakonna
Naczelna Nastolatka

Fajnie się teorie pisze, nie? Natomiast praktyka jest mi znana. Od podszewki. Telefony generują problemy. Myślę że po pierwszym filmiku z wami, upublicznionym na Facebooku zmieniły byście zdanie. A zainteresowanie lekcją nie ma z tym wiele wspólnego. Bo każdy ma raka chwilę kiedy na tablicy coś musi napisać albo rozdać testy.
Stary 2014-09-26, 11:01   #4159
Angel_00
Zakorzenienie

Cytat:
Fajnie się teorie pisze, nie? Natomiast praktyka jest mi znana. Od podszewki. Telefony generują problemy. Myślę że po pierwszym filmiku z wami, upublicznionym na Facebooku zmieniły byście zdanie. A zainteresowanie lekcją nie ma z tym wiele wspólnego. Bo każdy ma raka chwilę kiedy na tablicy coś musi napisać albo rozdać testy.
Filmik można nagrać nie tylko telefonem.

« czasami piszę z telefonu, więc proszę o wyrozumiałość w razie błędów. Mój słownik czasami ma inne zdanie niż ja :p »

Angel_00 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-26, 11:04   #4160
Luba
Zakorzenienie

Cytat:

Pogrubione musze zapamietac I niech mi ktora bezdzietna podskoczy

Tak jak wczesniej bylo juz pisane, to nie jest wina telefonu a wina tego, kto trzyma ten telefon. Moze nalezaloby wyciagac konsekwencje z takiego nagrywania nauczyciela na lekcji? Bo z tego co obserwuje, dyrekcje szkol uprawiaja dyscypline: "wlazimy bez namydlania" uczniom i nawet jak jakis nauczyciel chce cos zdzialac, to jest uciszany i uczniowie czuja sie i sa bezkarni.

Stary 2014-09-26, 11:06   #4161
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
Fajnie się teorie pisze, nie?
Oj przestan juz. Nie czytam ksiazek o szkodliwym wplywie telefonu na edukacje, tylko obserwuje rzeczywistosc. To nie jest teoria
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-26, 11:11   #4162
roseblue
wasza koleżanka

Cytat:
No to trzeba walczyć z kręceniem filmików na lekcji a nie z telefonami w szkole. Zresztą liceum opuściłam rok temu i owszem, siedzieliśmy na nudnych lekcjach z komórkami w dłoniach, ale kręcenia filmików i robienia zdjęć nie było. Że już nie wspomnę o fakcie, że przyjeżdżał po mnie ojciec i po prostu musiałam się z nim jakoś umówić.
Stary 2014-09-26, 11:21   #4163
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Ale co to za problem kupic dziecku telefon z funkcja dzwonienia i bez bajerow typu gry, aparat itd. Fajny byl w play, zaraz wkleje link.
I według mnie to dobry pomysł. Telefony z bajerami tylko rozpraszają te dzieci, no ale u nas trzeba się pokazać. Poza tym jak kilkoro dzieci ma telefony z bajerami to zaraz cała klasa musi mieć (nawet ci biedniejsi), bo jak to, dziecku będzie przykro i w ogóle trauma na całe życie.

---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ----------

Cytat:
Napisane przez Lea_ny Pokaż wiadomość
Problemem nie jest posiadanie telefonu, tylko kupowanie dzieciom smartfonów, które częściej służą im jako konsole do gier, niż jako aparat telefoniczny
Nasz syn ma własny telefon, ale stary model - i nie widzę w tym nic strasznego: nie jest to zabawka, tylko narzędzie do komunikacji z nami. Oczywiście, że można by sobie poradzić bez komórki, ale czemu, skoro jest to wygoda (a koszt niewielki)?

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-26, 11:25   #4164
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Moja pani z francuskiego w LO nienawidziła telefonów. Ale to były czasy, kiedy komórki dopiero stawały się powszechne, nie wszyscy w klasie nawet mieli.
Ja też uważam, że wszystko jest dla ludzi, ale trzeba umieć z tego korzystać. Też zapewne zaopatrzę Młodego w komórkę, ale równocześnie będę się starała nauczyć szacunku do innych i nie robienia takich rzeczy, o jakich zakonna piszesz. Też mi się zdaje, że to jest raczej problem, że bez telefonu wyrabiałyby coś innego.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-26, 11:38   #4165
Luizeczk876
Raczkowanie

Pewnie, że wszystko jest dla ludzi pod warunkiem, że będziemy mądrze z tego korzystać.
Luizeczk876 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-26, 11:45   #4166
zakonna
Naczelna Nastolatka

Mówimy o podstawówce. Konsekwencje są to chyba oczywiste. Co nie zmienia tego ze filmik krąży gdzieś w sieci. Cały czas piszę o tym, że w trakcie lekcji dzieciom telefony nie są potrzebne. Nikt nie umrze os separacji z telefonem od 7 rano do 12 w południe. Nawet nie umrze jak nie wejdzie na fejsa przez kilka godzin.
Stary 2014-09-26, 11:52   #4167
Mojwa
zuy mod

GG do Mojwa

Zakonna - pewnie, ze nie umrze. Tak samo jak w ogole nie bedzie miec telefonu czy internetu. Ale badz konsekwentna i nie zabieraj telefonu do pracy. Ale ups, zaraz znowu powiesz cos wynikajacego z "co wolno wojewodzie...".
PS krecenie filmikow jest karygodne. Ale jesli na filmie nie ma nic czego sie wstydzisz (bo przeciez nie ma prawa byc, prawda?) to ja bym to olala. Trudno, poszedl w swiat to poszedl. Ale jesli na filmie jest cos, co nauczyciela moze udupic to moze lepiej, ze zostal nagrany?

L'amore scalda il cuore.

23.05.2011
22.05.2017
02.12.2017

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-09-26, 11:54   #4168
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

A zresztą - piszecie o dzieciach.
Ja miałam i na studiach ludzi, którzy bez wiedzy i zgody wykładowców nagrywali ich wykłady (wprawdzie tylko głos, ale zawsze).
Więc to chyba nie zależy od wieku
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-26, 11:56   #4169
Mojwa
zuy mod

GG do Mojwa

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;48296377]A zresztą - piszecie o dzieciach.
Ja miałam i na studiach ludzi, którzy bez wiedzy i zgody wykładowców nagrywali ich wykłady (wprawdzie tylko głos, ale zawsze).
Więc to chyba nie zależy od wieku [/QUOTE]

Powiem Ci szczerze, ze po niektorych wykladach to sie nie dziwie. Zanotowac nie zdazysz, materialow nie udostepnia, zdjec slajdow nie mozna robic... To jakos radzic sobie trzeba.

L'amore scalda il cuore.

23.05.2011
22.05.2017
02.12.2017
Stary 2014-09-26, 11:56   #4170
Angel_00
Zakorzenienie

Cytat:
Mówimy o podstawówce. Konsekwencje są to chyba oczywiste. Co nie zmienia tego ze filmik krąży gdzieś w sieci. Cały czas piszę o tym, że w trakcie lekcji dzieciom telefony nie są potrzebne. Nikt nie umrze os separacji z telefonem od 7 rano do 12 w południe. Nawet nie umrze jak nie wejdzie na fejsa przez kilka godzin.
A ja ponowię stwierdzę, że filmik można nagrać nie tylko telefonem. Zabrońmy dzieciom używać aparatów fotograficznych, kamer, telefonów? Może raczej nauczmy z nich rozsądnie korzystać. Nie popieram tego, że ktoś Cię nagrał i wstawił do sieci bez Twojej zgody, ale rozumiem, że sprawa trafiła na policję i sprawca (rodzice) ponieśli konsekwencje? Mogę wiedzieć co robisz na tym filmiku? Jeśli nie tu to na priv.

« czasami piszę z telefonu, więc proszę o wyrozumiałość w razie błędów. Mój słownik czasami ma inne zdanie niż ja :p »

Angel_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości