|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Tygodnie lecą, trójeczka z przodu, bo w październiku czas do porodu!! :)
siuska: gratulacje
ever: TZtowi kopa w dupke dzisiaj bylam u poloznej, mala nadal girkami w dol... komus jeszcze sie dzidzia nie obrocila?
|
#3302 |
|
Raczkowanie
|
Ja tam na szybko przekazać wspaniale wieści!!
Czesc, mamusie! Adas na swiecie! 3400 i 56 cm. Porod- blyskawica, jedno parcie ))) jest malym, cudownym ssakiem ))) opisze dokladniej po powrocie do domu. Pozdrawiam Was i trzymam kciuki za rownie szybkie akcje!!! Agatkia
|
|
#3303 |
|
Wtajemniczenie
|
siuska i Agatkia gratuluję
A nie mówiłam, że Agatkia będzie pierwsza i to w ciągu najblizszych godzin?
|
|
|
|
#3304 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i: jedno parcie - pozazdrościć można ![]() Rozkręciłyśmy się na dobre
|
|
|
|
|
#3305 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczynki
My też w dwupaku Wczoraj oglądałam z mężem komedię z Sandlerem i Drew (chyba "Randka w ciemno" ang. tytuł "Blended") Uśmialiśmy się jak norki A tak mnie kłuło w bożenie....jakby nożami cięło i miałam lekkie skurcze, ale stwierdziłam, że za mało boli i tylko straszy Nocka super przespana za to Gratulacje dla Siuski, się biedna namęczyła, ale dobrze, że już po. Nabierajcie sił!! Cytat:
|
|
|
|
|
#3306 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Farminko przekaże jej ze ty jeszcze czekasz
|
|
|
#3307 | ||
|
Rozeznanie
|
A ja właśnie umyłam okna
wyprałam firanki i powiesiłam ![]() Jak czytam ile Mamuś się u nas rozpakowało, to ja już nie mogę się doczekać aż swoje Maleństwo będę miała przy sobie!!! I podejrzewam, że każda z nas czeka na to wydarzenie z niecierpliwością. Koleżanki się mnie pytają czy się boję porodu.. Pewnie że się boję, ale silniejsze od strachu jest pragnienie uściskania małego człowieczka!!! Jak o tym pomyślę, to łzy szczęścia napływają mi do oczu ![]() Nowa- abyś wytrzymała jak najdłużej Tynka- dużo zdrówka dla Ciebie i dla Piotrusia!!! Lilotuś- gratki za kolejny tydzień ![]() Natalia Klio odezwijcie się co u Was ![]() Cytat:
Siuska!!! Wielkie gratulacje dla WAS!!!!!!!!!!! Szybko wracajcie do siebie i oczywiście do domku!!!!!!!!! Cytat:
i kolejne zaskocznie.. Wzruszam się za każdym razem jak czytam takie wieści!!!!
11 luty - 2 kreseczki ![]() 14 luty- bicie serduszka ![]() 3 październik- termin porodu ![]() Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor Chłopiec JuliuszPierwsza Dzidziolinka ![]() 41/40 Mój Aniołeczku |
||
|
|
|
#3308 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Agatkia gratulacje !!! ja też chcę taki szybki poród
|
|
|
#3309 |
|
Raczkowanie
|
Agatika i Siuska ogromne gratulacje
![]() [COLOR="rgb(255, 0, 255)"]Tynka[/COLOR] trzymam kciuki za Maluszka, żeby szybko pozbył się tego gronkowca. U mnie noc przespana i tylko raz mała wycieczka toaletowa. W końcu zaczęły się u mnie przepowiadacze - przynajmniej tak myślę. Miałam wcześniej twardnienia brzucha, ale bezbolesne. Wczoraj natomiast po małym riki tiki zaczęły się te bolesne.
|
#3310 |
|
Rozeznanie
|
Agatkia brawo! Zazdrościmy chyba wszyscy
|
|
|
|
#3311 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3312 |
|
Zadomowienie
|
Agatika gratulacje!
Ale ja się cieszę wieściami o kolejnych dzidziolkach!! Daszna ja jak byłam ostatnio na usg 26.08 mała była głową w dół ale znowu mogła się przekręcić, więc nie wiem, we wt mam dopiero położną, to się okaże, ale czuję, że nadal jest głową w dół.
|
#3313 | |
|
Raczkowanie
|
[Agatkia, wielkie gratulacje! A poród to rzeczywiście błyskawica!
![]() Cytat:
Zgadzam się z Tobą w 100%, też się boję (tak troszeczkę ), ale jestem tak ciekawa tego małego człowieka, że aż mnie skręca . A już tego pierwszego spotkanie to sobie nawet nie wyobrażam, bo od razu świeczki w oczach i chlipanie ![]() I popieram Gosię, Natalia, Kilo dajcie znać co u Was i maluszków
|
|
#3314 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:![]() ![]() kla ski:![]() ![]() k laski:![]() : oklaski:![]() klaski :![]() ![]() klas ki: dużo zdrówka dla Was. też taki maluszek jak moja Ola ![]() ---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ---------- Cytat:
rozwiązujesz umowę o pracę zakładasz DG i płacisz tylko składkę zdrowotną od najniższej podstawy bo jesteś na macierzyńskim podpisujesz z pracodawcą umowę o współpracę na DG bierzesz macierzyński + wynagrodzenie z umowy o współpracę bo przepisy dotyczące macierzyńskiego nie mają zastosowania do przedsiębiorców. Po skończonym macierzyńskim zamykasz DG i się zatrudniasz znowu na umowę o pracę. Oczywiście jest ryzyko, że Cię pracodawca później nie zatrudni więc pytanie jakie masz układy w pracy. ---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- Cytat:
|
|
#3315 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
|
|
#3316 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tata nakarmił odciągniętym mlekiem mamy o 6:00 i spała jak zabita do 11:00. Już ją obudziłam bo później musimy do pediatry jechać na kontrolę to żebym nie musiała w samochodzie karmić![]() ---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- Cytat:
gratki!!![]() ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- Cytat:
ale ekspres! jestem pod wrażeniem no brawo brawo!!
|
|
#3317 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() zazdroszczę tak szybkiego porodu i życzę nam wszystkim takich pendolino ![]() Poczwarkah jeśli chodzi o te wszystkie metody jakich się naczytałam z książek to do wszystkiego podchodzę z przymrużeniem oka. Ważne jest obserwować dziecko i robić to co Ci podpowiada serce, sumienie, rozum, a nie to co wymyśliła sobie jakaś autorka książki a'la super niania wiele z tych metod się sprawdzi u jednego dziecka, a u drugiego nie da rady... po prostu inne charaktery i nie da się podejść schematycznie do każdego dziecko. Nie wiem czy dobrze myślę, bo jestem pierworódką, ale obserwując np dzieci mojej siostry ( które są przecież z tej samej matki i tego samego ojca) od razu widać, że inne metody wychowawcze musiały być zastosowane bo inaczej nie dałoby rady ... Także moim zdaniem warto poczytać, wiedzy nigdy nie za wiele ale podejść należy indywidualnie.
|
|
#3318 |
|
Rozeznanie
|
Jeee Agatka gratulacje!!!
No to jestem teraz pierwsza na liście
Oleńka 05.10.2014 Edytowane przez kasiakg Czas edycji: 2014-09-26 o 12:31 |
|
|
|
#3319 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Oby tak dalej ![]() Cytat:
Cytat:
Wiedziałam, że coś się wydarzy jak mnie nie będzie
|
||||
|
|
|
#3320 | |
|
Zadomowienie
|
Siuska, Agatkia - GRATULACJE!!!!
![]() Cytat:
|
|
#3321 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ona też uważa że dzieci mają charaktery i różne metody się przy nich sprawdzają. Oczywiście wychwala też pod niebiosa regularność, która według niej jest korzystna dla każdego dziecka, choć u różnych dzieci ta regularność może różnie wyglądać
|
|
|
|
|
#3322 |
|
Zadomowienie
|
Ja się jakoś porodu nie boję, wiem, że będzie megaaa boleć, ale chyba czekanie na tą malutką istotkę (tyleee miesięcy!) jest o wieleee silniejsze
|
#3323 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Takie wiadomości z rana dają niezłego pozytywnego kopa Ja też nadal w dwupaku ![]() Kasiakg według listy Twoja kolej ale zobaczymy jak to wyjdzie w rzeczywistości coś czuję że ktoś Cię wyprzedzi
|
|
#3324 |
|
Wtajemniczenie
|
Agatkia, gratulacje!!! zazdroszczę Maluszka przy sobie i szybkiego porodu
|
#3325 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3326 |
|
Zakorzenienie
|
Agatka Ty szybciaro
super. Gratulacje Ale lecimy
|
#3327 |
|
Rozeznanie
|
Agatkia gratulacje! I zazdroszczę szybkiego porodu.
U mnie obyło się bez wizyty w szpitalu, TŻ przyjechał wyprzytulal mnie i od razu temperatura spadła Dziewczyny ja również mam te kłucia w @ i na dodatek wczoraj jakieś dziwne bóle w krzyżu... Kurde strasznie mnie wkurza ze to nie jest jasne czy juz rodze czy jeszcze nie :p Wysłane z mojego C5303 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3328 | ||
|
Zadomowienie
|
Ależ wysyp dobrych wiadomości
![]() Cytat:
Cytat:
Agatkio! Ekspresowa z Ciebie Kobietka Mamad, czyli nic tylko czekać Szkoda, że ten gbs Ci wyszedł teraz musisz jednak odpowiednio wcześnie zareagować na poród. Patryk sobie poradzi z dziadkami Pewnie babcia będzie wniebowzięta, że bez Twojego nadzoru z nim posiedzi Poczwarkah, przeczytałam Tracy Hogg, u nas się nie sprawdziło, mam (do teraz) ciężki do spania egzemplarz Bliższe jednak stało się dla mnie rodzicielstwo bliskości aniżeli zostawianie samego płaczącego dziecka w potrzebie. Co do rytmu dnia to chyba u każdego dziecka to jest potrzebne, u nas ewidentnie zaburzenie jej rytmu pokutowało potem nerwową atmosferą. Oczywiście z biegiem czasu dziecko zmienia swój rytm ---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- A! Zapomniałam się pochwalić, że dziś w nocy też pielgrzymkowałam do toalety nagminnie Do tego mała z nami spała, więc za wygodnie to to nie było :P
|
||
|
|
|
#3329 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jejku jakiś worek z dziećmi się rozwiązał wielkie gratulacje Agatkia ![]()
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:47.

))) jest malym, cudownym ssakiem

klask i: jedno parcie - pozazdrościć można
ang. tytuł "Blended") Uśmialiśmy się jak norki
13.12.13
wyprałam firanki i powiesiłam 
abyś wytrzymała jak najdłużej

Nie chcę noszenia mnie na rękach, no ale trochę zwrócenia na mnie uwagi w inny sposób 
teraz musisz jednak odpowiednio wcześnie zareagować na poród. Patryk sobie poradzi z dziadkami
Bliższe jednak stało się dla mnie rodzicielstwo bliskości aniżeli zostawianie samego płaczącego dziecka w potrzebie. Co do rytmu dnia to chyba u każdego dziecka to jest potrzebne, u nas ewidentnie zaburzenie jej rytmu pokutowało potem nerwową atmosferą. Oczywiście z biegiem czasu dziecko zmienia swój rytm