|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1861 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 9 miesięcy na Poczekalni, teraz bawimy na Odchowalni. MAMUSIE LIPIEC 2014
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1862 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
moja mała też się przy tym krzywi![]() ech ja bym chętnie pozostawiała córę z moją mamą, szkoda że nie mam jej na codzień ale przynajmniej nie buszuję po lumpkach jak kiedyś i nie zostawiam w nich tyle kasy trzeba szukać plusów
|
|
|
#1863 |
|
Zakorzenienie
|
a mam pytanie co jaki czas się zmienia zaworek i membranę w laktatorze?? nie wiem jak zbudowane są innej marki laktatory ale ja mam medeli
|
|
|
|
#1864 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
chyba taką samą jak joanna, bo widziałam butelkę na zdjęciu ![]() mam jeszcze ręczny Lovi i chyba sprzedam bo nie użyłam ani razu ... ale nie wiem czy to się opłaca, muszę popatrzeć na allegro
|
|
|
#1865 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Wszelkie info na temat membrany i zaworka w laktatorach medela ![]()
Edytowane przez Domi_00 Czas edycji: 2014-09-26 o 15:50 |
||
|
|
|
#1866 |
|
Zakorzenienie
|
Domi dzięki, czyli wychodzi na to że ich się nie wymienia póki się nie zepsują... ja membrankę mogę ściągnąć ale zaworek był już nałożony/przykręcony i nie moge go zdjąć
|
|
|
|
#1867 |
|
Zadomowienie
|
czyli to było na opakowaniu
ale wstyd dzięki
|
|
#1868 | |
|
Rozeznanie
|
No tak
nie ma za co Cytat:
|
|
|
|
|
#1869 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem, nie mogę go ściągnąć od początku, dlatego namaczam w gorącej wodzie całą część żeby tam nic nie zalegało
|
|
|
|
#1870 |
|
Wtajemniczenie
|
Domi wszystkiego najlepszego. My dzis mielismy ostatni dzien enfamilu. Jeszcze nie widziałam tak zatkanej młodej... Masakra jakaś. Z drugiej strony szkrab zrozumiał że bujanie leżaczka=bujanie zabawek na pałąku. Już z 5 minut robi babam nogami coby rozhuśtać...
A wogóle to trzymać kciuki bo wieczorem robie pierwszy raz jogurt
|
|
|
|
#1871 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja w ogóle na początku bardzo lubiłam laktator medeli, ale silniczek zepsuł się bardzo szybko i potem się dowiedziałam, że na silniczek jest gwarancja ale tylko pół roku. Trochę krótko jak na sprzęt za umówmy się - dość duże pieniądze Potem Tż kupił mi canpol easy start i był o niebo lepszy (dla mnie) a kosztował dwa razy mniej a w medeli kiedyś tak mi zassało, że poleciała krew
|
|
|
|
|
#1872 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
![]() Nadal mam wielki niedoczas co usiądę do pisania, to muszę po chwili kończyć :/Dzisiaj wzięłam się za wyjęcie ciuszków na 62 cm, bo zostały mi 2 dobre pajace na 56 ale i tak szału w ilości nie ma, bo 3 tylko były, a jakoś w body + śpiochach ne lubię ubierać na noc.No i od 2 nocy kładę Małą do śpiworka, chyba ciut lepiej śpi. Mamusie, których dzieci śpią w śpiworkach - przykrywacie jeszcze kołderką/kocykiem itp.?
|
#1873 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysyłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- Cytat:
Wysyłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk 2 |
||
|
|
|
#1874 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale mam bez rekawow takze Mloda ma body z dlugim i kaftanik albo pajaca na to bo rece marzna troche
|
|
|
|
|
#1875 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję
![]() Ja przykrywam kocykiem jeszcze, moja Mała to straszny zmarźluch. |
|
|
|
#1876 |
|
Raczkowanie
|
słyszałyście coś o synechii? Ja nawet nie wiedziałam, że coś takiego jest
Mamusie dziewczynek przyglądacie się muszelce Waszych pociech? Jutro robię przegląd
|
|
|
|
#1877 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Na szczęście od dłuższego czasu nic. Super chłopiec
|
|
#1878 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny, u nas ciężkie dni. Wygląda na to, że Oliwka dostała alergii pokarmowej na moje mleczko, oczywiście winna dieta wiec muszę zaczynać jak po porodzie bo jest tragedia. Je i ulewa zaraz, po chwili po nastu minutach, po godzienie, po dwóch. Krzyki, placz i spokój tylko jak spi a w dzień prawie nie śpi. Pomijając, że w dzień praktycznie nie da się jej położyć bo ryk. Byliśmy dziś u pediatry i mamy stosować bebilon nutricia, taki kisiel zagęszczający mleczko w brzuszku. Niestety mimo tego moje mleko zjadła z tym 2 razy i praktycznie wszystko zwróciła. Dostała wiec na noc mm z zagęszczaczem i tylko raz minimalnie ulała, odrazu spokój. W nocy postaram się normalnie piersią karmić i mam nadzieję, że szybko moje mleczko wróci do normy bo pediatra mnie nie pocieszył i powiedział, że mleko matki może nawet dwa tygodnie zawierać coś co jadłam. W takich chwilach mam dosyć karmienia piersią.
|
#1879 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
LAURA Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
|
|
|
|
#1880 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurde nawet nie widziałam ze takie cos istnieje,,,,
|
|
|
|
|
#1881 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie łam się wszystko się wyprostuje. Aczkolwiek chciałabym poczytać rzeczowe opracowanie co się ile w mleku przetrzymuje. Bo Tobie pediatra o 2 tygodniach mówił a mi w szpitalu mówili, że jak coś zjem to następne karmienie ściągnąć i wylać a potem spokój. Eh... Kp...
|
|
|
|
|
#1882 |
|
Rozeznanie
|
My czasami przykrywamy same nóżki ażurowym kocykiem, jak np mały ma cienkie śpiochy bez skarpet. Śpiworek mamy cienki bez ocieplenia 1 tog, a w pokoju 19 stopni bo dużo wietrzymy, ale mały to gorący chłopak. Ja np byłam zmarzlakiem i zasnęłam dopiero w starym beciku z puchu pod 2 kocami, córa siostry podobnie, więc musisz wyczuć bo to zależy od dziecka.
|
|
|
|
#1883 |
|
Rozeznanie
|
Hej
Dziękuję za życzenia wczorajsze Ja przykrywam Młodą cienkim kocykiem, mimo tego że jest w śpiworku. Zauważyłam, że lepiej wtedy śpi Debesciara, najlepsze życzenia urodzinowe dla Tż, mam nadzieję, że impreza się udała
|
|
|
|
#1884 |
|
Wtajemniczenie
|
A u nas różnie. Wczoraj musiałam młodą zapakować w śpiworek kocyk i kominek rozpalić....
|
|
|
|
#1885 | |
|
Rozeznanie
|
Hej,
Cytat:
i u mnie w rodzinie był taki przypadek. Nic strasznego, nie mozna tylko przeoczyć tego faktu. Nie pamietam juz dokładnie (bo to było 10 lat temu) ale chyba chirurg rozdzielał. Podpytam przy okazji jak to wyglądało Także obserwujcie i reagujcie ewentualnie w porę i wszystko bedzie ok. Celebrinfea wydaje mi sie, ze ecencia mogła zle zrozumieć lekarza albo lekarz sie zle wyraził. Wg mnie 2 tygodnie to czas, kiedy alergen utrzymuje sie w organizmie dziecka a nie w mleku u matki. Mi dermatolog tez kazała nie jesc nabiału wlasnie 2 tygodnie i potem wprowadzić, zeby sprawdzic czy moj szkrab jest uczulony. Natomiast to, ze wystarczy pierwsze karmienie po zjedzeniu czegoś odczekać to tez naciągane. Wg mojej świadomości funkcjonowania organizmu człowieka, to rożne produkty, ulegają przemianie metabolicznej w rożnym czasie. Szczerze powiem, ze nie mam pojęcia jak np. Zjedzona śliwka ma wpływ na brzuch dziecka skoro mleko tworzone jest z krwi matki? Strasznie ten mechanizm skomplikowany jest. Aż zaraz cos poczytam chyba. ![]() U nas dzisiaj zimno i jakas mżawka kapie z nieba. Chyba odpuszczę sobie spacer jak sie nie uspokoi. I w koncu włączyli nam CO...bedzie ciepło w łazience. Nie cierpię brać prysznica w chłodnym pomieszczeniu brrrrrr..... ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Domi spóźniony buziak urodzinowy
|
|
|
|
|
#1886 |
|
Wtajemniczenie
|
No właśnie Iza też mnie to fascynuje. Aczkolwiek jakbyś coś znalazła do poczytania to daj znać.
A u nas dziś dzień głodomora zjadła z 2 piersi i dopiła 70mm..... Chyna trza będzie się przestawić.A właśnie przechodzimy do pediatry w Luxmedzie. Któraś chodziła może do warszawskich specjalistów i może się wypowiedzieć?
Edytowane przez Celebrinfea Czas edycji: 2014-09-27 o 11:52 |
|
|
|
#1887 |
|
Zakorzenienie
|
ja dzisiaj w nocy spałam w innym pokoju i oto osiągnięcia mojej córki - zjadła po 2o i o 21 już spała, wstała o 4 a pozniej o 8
chyba bede spała w pokoju obok bo dawno sie tak nie wyspałam, o 9 zapakowaliśmy ją do samochodu i pojechalismy na zakupy do hurtowni dzieciecej o 11 bylismy w domu i jeszcze ja na spacer do 12:30 wziełam - cały czas spała trochę się boje pozostałej części dnia
|
|
|
|
#1888 |
|
Raczkowanie
|
Iza no właśnie lekarz mówil o 2 tygodniach bo jesli cos sie utrzymuje w organizmie matki to moze przechodzić do mleka i tak maja alergeny takie jak np. mleko, jajka.
|
#1889 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Malwiska My tez powoli sie przygotowujemy do rozdzielenia sypialni z młodzieżą Jestem na etapie poszukiwania czegoś składanego wygodnego do spania ( o ile taki twór istnieje) Wlasnie moze polecacie jakas kanapę/wersalkę? Warunki niezbędne to 1. Duża powierzchnia spania tak 150 x 190 do 200 2. Jak najmniej dzielona ( narożniki odpadaja i kanapy rozkładane wzdłuż na 3 części tez) 3. Pojemnik na posciel musi byc 4. Fajnie jak by obie części były tej samej twardości/miękkości ale to chyba rzadkość dostępna jedynie w typowych wersalkach tylko. Wolałabym cos bardziej nowoczesnego Przejrzałam juz brw, Agata meble. I o ile brw mam w Lublinie to z Agata meble nie mam jak sprawdzic... |
|
|
|
|
#1890 |
|
Zakorzenienie
|
Własnie wróciliśmy z zakupów
![]() Jeremi jest obkupiony po pachy. Śpiworek do spania, śpiwór do wozka, kombinezon, 10 par body, 6 par śpiochów, sweterek, spodenki, skarpetki, rękawiczki. No i moj ulubiony zakup - szklane butelki Brown's i butelka termiczna ![]() ecencia, strasznie współczuje ![]() Iza, ja polecam łóżka z Ikei. iPhone
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:01.

i zakupiłam jestem zadowolona
oczywiście zahaczyłam o ubranka i zabawki
syndrom Joanny uaktywnił się i jeszcze ciuch buda też była 
STO LAT !
za mleczaka , a wróżka zębuszka była???
trzeba szukać plusów

ale wstyd

nie ma za co
ja w ogóle na początku bardzo lubiłam laktator medeli, ale silniczek zepsuł się bardzo szybko
Potem Tż kupił mi canpol easy start i był o niebo lepszy (dla mnie) a kosztował dwa razy mniej
a w medeli kiedyś tak mi zassało, że poleciała krew
co usiądę do pisania, to muszę po chwili kończyć :/
Mamusie dziewczynek przyglądacie się muszelce Waszych pociech? Jutro robię przegląd
gdyby nie to spieranie kupek, to na pewno miałaby same wielo, a jakby to jeszcze tyle nie kosztowało, to kupiłabym jej 90% wzorów - te materiały są takie śliczne
: jupi:
jedne z najgorszych kilku godzin w moim życiu
kurde nawet nie widziałam ze takie cos istnieje,,,,
nie łam się wszystko się wyprostuje. Aczkolwiek chciałabym poczytać rzeczowe opracowanie co się ile w mleku przetrzymuje. Bo Tobie pediatra o 2 tygodniach mówił a mi w szpitalu mówili, że jak coś zjem to następne karmienie ściągnąć i wylać a potem spokój. Eh... Kp...