|
|
#4891 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ploty od soboty do soboty, część 5 również nie ostatnia :))
Kochane dziewczyny,ja od rana mam pełne ręce pracy:zrobiłam chlebek,powidła,opiekuję się wnusią i jeszcze goscimy w domu dziewczynę z Niemiec,która jest gościem naszej Asi.
Chlebka nie robiłam cały rok bo wychodził smaczny ale jakis taki gniot,po długiej analizie doszłam do wniosku że przedobrzam z ziarnami i daję łącznie 3 szklanki Skończyłam piec,wyłączyłam piekarnik,za godzinę zobaczę jaki jest teraz. Witaj Emilko,super domeczek,widzę że stanowczo,wytrwale realizujesz marzenia,gratuluję. Bożenko,jakoś dzisiaj biegałam i biegałam i teraz po przeczytańiu Twojego postu wiem czego mi się chce od rana:KAWYYYYY,ale juz za póżno,poczekam do jutra.Chyba uschnę Anulko,skarby od Tereni wspaniałe.Już widzę jak tworzysz.
|
#4892 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam juz do domciu po pobycie w lesie. Jak tam fajno i oczywiście
grzybowo. Pierwsze w tym roku bo nie było na nie okazji. W domuo od razu czekała na mnie wiad. od Anulki, że otrzymała przesyłkę . na poczcie pogroziłam paluszkiem, że poprzednia paczuszka do Słupska szła ponad 20 dni, ale sie panie zdumiały. I ta trafiła na drugi dzień. Zobaczyłam u mamy niedokończoną serwetę szydełkową, i dzielnie zaczełam ja kończyć, jakoś pamięć wróciła i dałam radę. Potem pokażę. |
|
|
|
#4893 |
|
Zakorzenienie
|
U nas też ciepło, ale pochmurnie, słoneczka brak
ale niech będzie ciepło jak najdłużejwczoraj też piekłam chlebki - jeden cebulowy ze zwykłej mąki, a drugi z ziarnami z pełnoziarnistej i nasypałam Eluniu "skolko godno" i wyszedł super i po chlebkach nie ma śladu Dziś moja młodsza córka wyjechała już do Wrocławia rozpoczynać studenckie życie, cały miesiąc to podróże na trasie Wrocław - Zgorzelec - Wrocław i już chyba wszystko wywiozła z domu A jutro znowu nowy tydzień i do pracy ![]() ale najpierw meczyk i emocje
|
#4894 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny.
Oj emocji będzie sporo. Fajnie będzie jak nasi wygrają. OBY !!!!!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
#4895 |
|
Zadomowienie
|
Ogladamy,niecierpliwie czekamy :Polska,Polska.......
|
#4896 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4897 |
|
Zakorzenienie
|
Mamy złotko! Tralala!!! .....
Dopiero wróciliśmy z pubu,ale atmosfera! Podczytałam Was ale juz nie mam siły komentować....Tylko Was całuje Choć pewnie i tak nie zasne nim nie wróci Jaga...jadą z Berlina...
|
#4898 |
|
Zakorzenienie
|
I nawet mi udało się przebić przez zapchane serwery ipla. tv, bo jak wiadomo, telewizora nie ma w domu ( aczkolwiek w takiej chwili, jak ta bardzo by się przydał) i oglądałam i cieszyłam wzrok. Najbardziej podobała i się ta zmiana mentalności. Gra bez spięcia, nerwów tylko taka dobra zabawa. Brazylia w pewnym momencie się spięła, grali na ponuro a i tak nic z tego nie wyszło. Strasznie to było fajne. Nie wspominając o tym, jacy Ci nasi siatkarze wszyscy ...... ładni!A już winiarski z tymi błękitnymi oczami
![]() ![]() Potem w całej Warszawie było słychać fajerwerki. NO i dobrze. W tej sytuacji nie wiem, po jaką cholerę wszystkim ta piłka nożna, która zawsze przynosi tylko rozgoryczenie, skoro jjesteśmy dobrzy w innych sportach ![]() Późno dziś wstałam, muszę zacząć się ogarniać. Buziaki na cały dzionek! |
|
|
|
#4899 |
|
Wtajemniczenie
|
Zielonka masz rację w 100%
a i tak będą mówić (mimo porażek) że piłka nożna to nasz sport narodowy ... może kiedyś był, ale teraz już nie jest! Sukcesy odnoszą w innych dziedzinach : siatka czy łyżwiarstwo szybkie.
|
|
|
|
#4900 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba mało kto wierzył, ze się uda, ale się udało
Pogoda pod zdechłym ......... wieje i pada - nie lubię jesieni, chyba wolę upały ![]() Miłego popołudnia
|
#4901 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie Babeczki!
Uwaga Apel! Już parę osóbek Kochanych zaangażowałam do pudełeczek na różne projekty dla WOŚP ale są jeszcze potrzebne 2: do bransoletek: 1.Moro, 2. Siatkówkowej(urodzony pomysł wiadomo pod wpływem czego )Jest chętny? Jak tak to dzwonić proszę do mnie Buziolki
|
#4902 |
|
Zakorzenienie
|
Jolu ja tym razem nie. Mam głowę zupełnie czym innym zajetą. Córcia
sprowadza sie do nas - niedaleko, likwidacja mamy mieszkania przed dużym remontem, tym razem instalacje, podłogi i drzwi.Doglądanie kamieniarza bo przerabia pomnik, babci mojej i mamy. Och wiele tego. |
|
|
|
#4903 |
|
Zakorzenienie
|
Tereniu rozumiem.
![]() A reszta?
|
#4904 |
|
Zakorzenienie
|
A ja wiesz dlaczego nie. Bo na samą myśl o terminowości dostaję gęsiej skórki.Potem będę siedziała po nocach i się denerwowała. Nie dam rady.
U mnie znów od rana cały zlew garów do zmycia a czasu jak na lekarstwo, ale muszę wypić herbatkę i koniec!A potem do zmywania. Dzień jak co dzień. Kiepsko dziś spałam.... łapała mnie jakaś kolka, a potem mąż mój wstał o 6.30 i zaczął trzaskać wszystkim co się dało, bez opanowania. Myślałam, że zatłukę. I taki to poranek ![]() Ściskam was mocno i mam nadzieję, że u was lepszy! buzi muzi |
|
|
|
#4905 |
|
Zakorzenienie
|
Madziu a gdyby tak każdy za sobą umył naczynie nie byłoby tego tyle
w zlewozmywaku. Nie wyobrażam sobie poranku z taka stertą do umycia. |
|
|
|
#4906 |
|
Zakorzenienie
|
Święte słowa Tereniu, ale musisz wiedzieć, że my tak okropnie oboje nie znosimy tej czynności, że zmywamy jak już musimy. Dlatego podstawowym sprzętem w naszym domu będzie zmywarka.
Codziennie wieczorem robię podsumowanie tego co zjadłam danego dnia i na co mogę sobie jeszcze dziś pozwolić ( bo właśnie mnie ssie i zastanawiam się czy kanapka czy jedynie jabłuszko). - śniadanie- bułeczka z masełkiem i dżemem plus herbatka - drugie śniadanie gruszka - w drodze powrotnej z parku na szybko bo już ssało jakaś bułeczka ala ciabata - soczek marchwiowo- jabłkowy - obiadek Od obiadu już nic.... więc mogę chyba coś wrzucić, aż takiego ciężkiego obżarstwa chyba nie było? Jak myślicie? Jestem sobie na ciążowym wątku tu u nas na forum i dziewczyny codziennie piszą o jakichś strasznych napadach na kebaba czy Mcdonaldsa, więc się pocieszam, że nic takiego nie robię, więc może kanapusia jakaś mała...... na kolacyjkę....ech ![]() A i dziewczyny.... od 29 września w lidlu maszyna silvercrest w bardzo dobrej cenie bo za 299 zł gazetka lidla w linku strona 24 http://gazetki.wp.pl/name,Lidl,bid,1...4ticaid=113813 Buzi |
|
|
|
#4907 |
|
Zakorzenienie
|
MZ kiedyś mówiło się, że mamusia powinna jeść za dwoje, dziś zmieniło się wszystko no i dobrze, bo kto to widział w ciąży przybrać na wadze 30 kilo
ale nie możesz też się głodzić i powinnaś sobie dogadzać, a tzw. zachciewajki w tym okresie to chyba norma wywołana burzą hormonów zmywanie to zmora i Terenia dobrze mówi, każdy po sobie wówczas nie zbiera się w zlewie i nie ma problemu dałam się namówić na dwa pudełeczka, choć tez nie lubię terminowej roboty, wiecie przecież o tym doskonale, bo nie dałam się namówić na wymianki, ale to dobry cel, wiec się postaram
|
#4908 |
|
Zakorzenienie
|
Czyli jest zgoda na kanapeczkę?
![]() No wiecie.... ja chcę się dobrze odżywiać, ale nie wiem, kiedy mogę przegiąć, a jest to dosyć łatwe, bo zasadniczo głodna jestem dość często i gęsto, więc też nie mogę tego nie kontrolować, stąd też patrzę codziennie wstecz na ten mój jadłospis, żeby wiedzieć, kiedy powiedzieć sobie dość a kiedy mogę jeszcze coś wrzucić ![]() Kanapeczka już w drodze do malucha Z ogórkiem konserwowym, oj lubimy!
|
|
|
|
#4909 |
|
Zakorzenienie
|
Halo halo moje złotka!
My z dzieciakiem już po śniadanku. Płateczki połknięte, teraz jeno.... zmywanie. To uciekam i zostawiam buziaki na cały dzionek! |
|
|
|
#4910 |
|
Zakorzenienie
|
Z buziakiem MAdziolka na pewno będzie to miły dzień
Przyjrzałam się tej maszynie o wydaje mi się iż jest rozmiarów raczej takich dziecięcych. Bo z overlokiem w tej cenie???? toż to nie możliwe. Wczoraj było mi bardzo żle, więc pojechałam do psiapsiółki Marii by się trochę wypłakać a ona w zamian jeszcze zadzwoniła wieczorem i nastepna godzina rozmowy. Natychmiast zaleciła mi powrót do decupażu i zamawiła następną dla siebie tacę z tych największych. A teraz lecę zrobić sobie pazury dobrze? |
|
|
|
#4911 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo dobrze Tereniu.
To ja zamawiam może też coś.... może jakąś zieloną bransoletkę
|
|
|
|
#4912 |
|
Zakorzenienie
|
Rozumiem Twoją troskę ale kotuś może coś z decu. bo było by mi trudno...
|
|
|
|
#4913 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć babeczki. Przyszłam dzisiaj z pracy taka padnięta, że 1,5 godz. przeleżałam i dochodziłam do stanu normalnego.
Z myciem naczyń u nas nie ma problemu bo mam dwie zmywarki, jedną w postaci TŻ-ta, który mi wręcz nie pozwala zmywać. Tereniu trzymaj się mocniutko. Szkoda że tak daleko mamy do siebie bo też byś mogła do mnie wpadać, nawet codziennie. Tak fajnie mi się z Tobą pracuje i plotkuje. MadziuZ - wcale dużo nie jesz, polecam więcej warzyw np: sałatka z pomidorów do kanapki. Mało kalorii a będziesz dłużej syta. Jeszcze są ogórki gruntowe. Zrób sobie słoik małosolnych (łatwo i szybko) będziesz miała czym głód zagryzać (prawie "0" kalorii). U nas dzisiaj pada, jest szaro i smutno. Trzymajcie się cieplutko. Edytowane przez biernacka4 Czas edycji: 2014-09-25 o 19:07 |
|
|
|
#4914 |
|
Zakorzenienie
|
Sałatka jarzynowa /jarzynki gotowane na parze/ zrobiona i dlaczego tak dużo - bede musiała koniecznie komuś podarować.
|
|
|
|
#4915 |
|
Zakorzenienie
|
I znowu ja???
Ale mam bardzo ważną wiadomość dzisiaj przyleciała do mnie paczuszka wymiankowa od Grażynki . Ogromnej urody bombki oraz karteczki też przepiękne na prezenty. A to wszystko co widzicie za jedną skromniutką herbaciarkę domek. Bardzo, bardzo dziekuję Ci Grażynko i wiedz,że jestem Twoją dłużniczką. |
|
|
|
#4916 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki..ja już wychodzę z choroby, podczytuje troszkę. Wszystkich pozdrawiam
|
#4917 |
|
Zakorzenienie
|
Tereniu
Ale cuda dostałaś !!! Grażynka zdolniacha jest, nie da się ukryć. Matko, to już święta przed nami? Aldonko Zdrowiej, zdrowiej. Miłego weekendu życzę. |
|
|
|
#4918 |
|
Wtajemniczenie
|
Tereniu , taka była umowa, obiecałam pakę bombek za herbaciany domek
lubię ozdabiać bombki , więc uczyniłam to z wielką przyjemnością Mam nadzieję że zawartość wynagrodziła dluugie czekanie. Ja też przeziębiona, gardło drapie, mięśnie bolą, popijam herbatkę z miodem i cytryną , na zmianę z teraflu.., łykam aspirynkę , oj ta pogoda, a jeszcze niedawno było tak cieplutko. Pozdrawiam jesiennie.
|
|
#4919 |
|
Zakorzenienie
|
Grażynko bombki Twoje to istna bomba. Zauroczona jestem ich ciemnym kolorem oj będę małopować . W ubiegłe świeta nasza choinka runeła
i potłukły się wszystkie stare szklane bombki. Ostały sie 2 szt. Więc teraz przed sezonem będę robić je masowo. Poranek rozpoczeliśmy od wizyty na basenie. O dziwo Luby wstał tak wcześnie. Mam marzenie by wybrać sie na koncert Andre Reu będzie w Polsce 28.V 2015 Kraków Arena 29.V Lódz " 39.V Gdańsk " I teraz zastanawiam sie co wybrać Kraków czy Lódz. Bużki ślę sobotnie... |
|
|
|
#4920 |
|
Wtajemniczenie
|
Bombki cudne! Dekupażowe bombki mam, teraz choruję na takie szydełkowe, może uda mi się zdobić jakąś
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Decoupage
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:13.

ale niech będzie ciepło jak najdłużej
)