|
|||||||
| Notka |
|
| Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4591 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze zbiory kosmetyczne - pielęgnacja naturalna, ekologiczna - CZĘŚĆ X
Cytat:
![]() Wiecie co ostatnio zrobiłam małe zakupy w jednym ze sklepów internetowych (pierwszy raz tam robiłam zakupy), takie tam woda różana i płyn dwufazowy ikarov, mydło savon du midi, henna , łącznie na jakieś 150 zł. No i dostałam maila żeby podać rodzaj cery i wiek i co by mnie interesowało z próbek bo sklep wysyła (a w komentarzu nie wpisałam jakoś mi umknęło ze można). Pomyślałam sobie (i napisałam do pani) o jak miło, ktoś dba o potrzeby klienta, więc ogólnie określiłam kilka firm z których ewentualnie (wiadomo jeśli coś mają na stanie) chciałabym coś wypróbować (na stronie napisali konkretne firmy których próbki wysyłają). Zadałam jeszcze pytanie odnośnie dostępności kilku produktów i pani mi odpisała. Po czym dostaję paczkę a w niej jedna próbka zupełnie "od czapy" czyli nie to o czym pisałam, zupełnie inna firma, produkt też niekoniecznie z preferowanej przeze mnie kategorii. Więc po co była ta cala korespondencja, pytanie o preferencje i umieszczanie na stronie info jakie próbki wysyłają? Poza tym pisałyśmy maile więc jeśli nie było nic z tego co chciałam to taki problem napisać o tym? Nie wiem, może się czepiam, ale jakoś tak się poczułam olana. To tak w kontekście tych próbek którymi zostałaś zasypana Korah
|
|
|
|
|
#4592 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za obsługę!co to za sklep?
|
|
#4593 |
|
Raczkowanie
|
zdrowe kosmetyki pisane łącznie
bez kreski, żeby nie pomylić ![]() co do szybkości realizacji, kompletności paczki to nie mam zastrzeżeń, no ale jakiś taki niesmak mam z tymi próbkami, zwłaszcza że w innych sklepach potrafią dorzucić do o wiele mniejszego zamówienia po kilka sztuk i to sami bez "dopraszania", a tu niby pytają co chcesz a co do czego i tak dają to co mają, tym bardziej że w opiniach o sklepie ochy i achy ile to próbek nie dają... |
|
|
|
#4594 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
te zdrowe kosmetyki i mi jakos nie przypadły do gustu...
|
|
#4595 |
|
Obcy 8 pasażer Nostromo
|
To już nie pierwszy lekki kwasik z tym sklepem
![]() Najlepsze, że ją od lat nie mogę zapamiętać, które zdrowe kosmetyki są w porzo, te z - czy te bez ![]() Pozdrawiam z podróży... Sent from my GT-S6500 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#4596 | ||
|
Zakorzeniona Zmorah
|
Cytat:
Więc zgłaszajcie się, to jest kosmetyk bardzo wydajny i raz, że sama bardzo długo będę go zużywać, a dwa, że koniecznie musicie wypróbować to cudeńko Cytat:
Wklejam zdobycze: Ostatnia wizyta w Rossie: Alterra szampon Macadamia&Figa, standardowo maska, standardowo pomadka Isana intensiv. Wygrane u Naturalnej Duszy: Mydełko BioAroma różane, pięknie zapakowane AnneMarie Borlind Dwufazowa pielęgnacja różana, pięknie pachnie, to taki bardzo leciutki olejek po zmieszaniu faz, cera jest po nim jedwabista i rozświetlona. Miałam już kiedyś odlewkę od samej Beeets i mnie zachwyciła. Próbki: Speick kremy z Q10 do trzech różnych typów cer dojrzałych ( fajna kobitka na ulotce, prawdziwa dojrzała, bez nadmiaru fotoszopa) Lavera szampon i krem, różane John Masters żel do stylizujący sweet orange i żel ujędrniający pod oczy nowa formuła Alva fluid nawilżający Sanddorn i Hydragel Sensitiv do twarzy |
||
|
|
|
#4597 |
|
Obcy 8 pasażer Nostromo
|
[1=1049fcf7f74b9bbd9e896b0 64bc98e90e22ff320_640d160 2d9fab;48290044]Dziewczyny polecicie jakiś krem pod oczy dla prawie 30-latki, nieperfumowany jakoś mocno, na dzień (by nie był za tłusty), do 50 zł?
Teraz miałam Joik, lekki krem z masłem mango i olejem arganowym. Odpowiadał mi, ale chciałam teraz zużyć opakowanie innego.[/QUOTE] Ja bardzo lubię Bio 2you. On jest droższy ale kilka razy udało mi się go upolować za ok. 50zł. Sent from my GT-S6500 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#4598 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dzięki już pw wysłałam.No i dzięki dziewczyny za ocenę sytuacji, nie chciałabym wyjść na jakąś kapryśną klientkę, widocznie rzeczywiście takie mają standardy. Korah, zdobycze piękne ![]() A tak w ogóle to pytałam w tym sklepie m.in. właśnie o dwufazówkę AMB i tak jak napisałaś że masz to mi się przypomniało
|
|
|
|
|
#4599 | |
|
Zakorzeniona Zmorah
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4600 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
. Choć Avę pamiętam, że z jakiegoś powodu jej nie kupiłam (dawno temu, kiedy była to nowość i zaczynał się "trend eco") - pomimo dobrych recenzji.Cytat:
|
||
|
|
|
#4601 |
|
Obcy 8 pasażer Nostromo
|
[1=1049fcf7f74b9bbd9e896b0 64bc98e90e22ff320_640d160 2d9fab;48298109]Dziękuję, poprzeglądam recenzje
. Choć Avę pamiętam, że z jakiegoś powodu jej nie kupiłam (dawno temu, kiedy była to nowość i zaczynał się "trend eco") - pomimo dobrych recenzji.Niestety zerknęłam i prawie stówka [/QUOTE]Na 6-7 zużytych ani razu nie zapłaciłam tyle... Trzeba być czujnym, one często są w promocji ... Sent from my GT-S6500 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#4602 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nigdy więcej. Korah, gratuluję!
Czasami piszę sobie recenzje filmów. Edytowane przez natkaa Czas edycji: 2014-09-26 o 15:36 |
|
|
|
|
#4603 | |
|
Zakorzeniona Zmorah
|
Cytat:
Ja też kojarzę, że parę razy i to już w pierwszych wątkach była mowa o tym sklepie, żeby uważać i przypadkiem nie pomylić z tym godnym zaufania, bo są podobne z nazwy.
|
|
|
|
|
#4604 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
To masz szczęście Póki co potrzebowałam czegoś na szybko Postanowiłam sobie jeszcze trochę poodkładać i kupić coś droższego, bo jeden krem mnie kusi i ma aż 30ml. Przy okazji zakupów w perfumerii internetowej natknęłam się na próbki kremów (nienaturalnych) i kliknęłam sobie 2 sztuki takiego: http://www.payot.com/SG/en/the-produ...C3%A9-des-yeux Na jakiś czas starczy, bo pod makijaż i tak daję niewiele kremu (w przeciwnym razie korektor mi "nie siedzi" pod okiem, a mam naprawdę spore cienie). Dziękuję za propozycje |
|
|
|
|
#4605 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Korah ![]() Dziewczyny przyszła dziś w końcu nasza paczka z pata, zaraz podzielę wszystko wg zamówień i idę na pocztę, z góry przepraszam, że będą leżeć przez weekend na poczcie, ale w poniedziałek rano wyjeżdżam z domu i nie mogłabym ich wziąć ze sobą Kretka przykro mi bardzo, nie dali nam do wyboru próbki balsamu rozstępowego
Edytowane przez promolcia Czas edycji: 2014-09-26 o 16:44 |
|
|
|
|
#4606 |
|
Zadomowienie
|
melduję, że paczki wysłane, wszystkie poszły jako ekonomiczne bo na tyle pozwalał budzet
|
|
|
|
#4607 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj pani z natural-beauty.pl potrafi rozpieszczać próbkami i nigdy nie żałuje, nawet do malutkich zamówień ja mam kilka rzeczy od PF z serii Organic Wear. Mam taki puder, bronzer i rozświetlacz 3w1. ---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ---------- Cytat:
|
|
#4608 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziewczynki, z okazji weekendu mam dla Was zdjęcia ze stacjonarnego sklepu bioorganika Raj na ziemi Niestety zdjęcia nie chcą mi się załadować tutaj... Jak chcecie obejrzec to wejdźcie TU
Edytowane przez anula_ga Czas edycji: 2014-09-26 o 20:02 |
|
|
|
|
#4609 | ||||
|
Rozeznanie
|
hej, hej...
przyjemny spokój tu bije po oczach - jakkolwiek to brzmi ![]() [1=1049fcf7f74b9bbd9e896b0 64bc98e90e22ff320_640d160 2d9fab;48290044]Dziewczyny polecicie jakiś krem pod oczy dla prawie 30-latki, nieperfumowany jakoś mocno, na dzień (by nie był za tłusty), do 50 zł? Teraz miałam Joik, lekki krem z masłem mango i olejem arganowym. Odpowiadał mi, ale chciałam teraz zużyć opakowanie innego.[/QUOTE] Arsenic pisała właśnie o sylveco pod oczy i nie jest perfumowany... ja go nie znam, ale też mam nadzieję poznać ![]() http://arsenicmakeup.blogspot.co.uk/...co-u-mnie.html sama mam teraz yesTo i jestem zadowolona poza zapachem, ale on chyba w pl ok. 100 zł Cytat:
http://www.naturisimo.com/products_o...e=RMS%20Beauty naprawdę jest świetny, zwłaszcza dla sucharków... ma jednak wysoką cenę... ale znów na długo starcza... chciałam mineralny kiedyś, ale bałam się , że wysuszy... wiecie jak to z nimi jest? a z tradycyjnych ten się cieszy dobrą sławą: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...u-manizer.html Tatoonka sklepu nie znam, ale już nie chcę znać Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ---------- Cytat:
![]() a mam jeszcze pytanie... czy któraś z Was ochładzała włosy gencjaną?
Kosmetyczna Wyspa Edytowane przez Patrycja Pieguska Czas edycji: 2014-09-26 o 20:28 |
||||
|
|
|
#4610 | |||
|
Zakorzeniona Zmorah
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() I co myślisz o samym rozświetlaczu, dobry jest na całą twarz czy bardziej błyszczący i nadaje się jedynie na kości policzkowe i punktowo ![]() Cytat:
Jeśli lubisz produkty, które poleca ta blogerka, to krem może się sprawdzić, dla mnie to największy kremowy bubel, jaki miałam wśród naturalnych kosmetyków okolicoocznych ![]() Nigdy nie osiągniesz nirvany, uzależnionym jest się do końca życia, nawet po rzuceniu nałogu
|
|||
|
|
|
#4611 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4612 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
bardziej cenię Ją za wiedzę ![]() o masz... no i tak to właśnie jest z kosmetykami, jedna osoba się zachwyci druga nie... poczytam jeszcze, mnie się z tym kremem nie spieszy, bo jeden mam w użytku i kolejny w zapasie ![]() prawdopodobnie, gdybym nie miała RMS to mary lou byłaby już ze mną to może przydałby się jakiś klub AA ![]()
|
|
#4613 | ||
|
Zakorzeniona Zmorah
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4614 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() przecież to nie idzie wytrzymać nerwowo, jak się ogląda niektóre blogi
|
|
#4615 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny, mam nadzieję, ze mnie przyjmiecie?
![]() Ja co prawda JESZCZE mało naturalna, ale coraz więcej kosmetyków wymieniam na lepszy model ![]() Cytat:
|
|
#4616 |
|
Rozeznanie
|
Hejka 😍 no to jak wymieniasz to pewnie: P hah a powiedz mi nie przesuszyla Ci wlosow?
|
#4617 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() witaj kochana
|
|
#4618 |
|
Rozeznanie
|
Ale z was ranne ptaszki lol
|
#4619 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie niestety obudził potężny skurcz w łydce
myślałam, że mi mięśnie rozerwie.Noga mnie ze dwa dni będzie bolała
|
#4620 |
|
Rozeznanie
|
No to nie mile wrrr Anula magnez? mnie nie wiem co obudzilo o 5:00😱ale mimo prob juz nie zasnelam..
Nowe wątki na forum Biochemia kosmetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:44.

Szukam teraz jakiegoś i nie wiem w co uderzać...