![]() |
#2191 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część V :-)
Cytat:
Ja te ciuszki co leżały długo w szafie prałam w 60 stopniach, nowych ubranek w zasadzie nie mam, te z sh najpierw prałam razem z naszymi od razu w 40 stopniach a teraz z wszystkimi dzieciowymi w 60st. plus dwa płukania Futbolowa ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2192 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja piorę w 60'C bieliznę, a rzeczy wierzchnie w 40'C mam Dzidziusia, balsam do prania, fajnie bardzo delikatnie pachnie ![]() a klub....to musisz do Kasia427 napisać wiadomość najlepiej na priv, by wysłała Ci zaproszonko ![]() ---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ---------- w ogóle właśnie przypomniał mi się dzisiejszy sen, w którym uczestniczyła....Futbolowa ![]() jakaś klasówka była z matematyki i Ty siedziałaś w ławce przede mną, dałaś mi jakąś ściągę, a ja w ogóle nie mogłam się w niej połapać. Żadnego zadania nie umiałam zrobić, nawet najbardziej banalne z procentami spier....łam ![]() ![]() przypomina mi to mój egzamin na studiach po 1 roku....zawsze byłam bardzo dobra z matmy ( w klasie w szkole średniej jedna z najlepszych), na studiach trochę gorzej mi szło...i właśnie oblałam egzamin, na 5 zadań zrobiłam....aż jedno najprostsze i jeszcze je spieprzyłam, więc miałam 0 punktów ![]() tylko czemu po tylu latach mi się coś podobnego śniło ? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2193 |
Wtajemniczenie
|
Kurde temu mojemu psiurkowi ciagle sie sączę świeża krew :-/ moze to sie do szycia nadaje????zna sie ktoś? Od wczoraj juz powinien byc strupek nie?
#2194 |
Rozeznanie
|
nie chciałabym nic narzucać ale może bezpieczniej by było podjechać do weterynarza? Wydaje mi się że takie rany mogą sie babrać bo to sierść, pies się rusza pewnie sobie tez podrażnia jakoś i się to nie chce goić. Wet by rzucił okiem, czy nie ma żadnego zakażenia i może cos więcej doradził jak dbać o ta ranę.
#2195 | |||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() też jestem ciekawa i trochę w strachu... przez telefon średnio miła byla, ale moze zmeczona bo dzowniłam po 18..... Cytat:
![]() dzięki a sprawa z żylakiem wprost przeciwnie ![]() ![]() no i ta heparyna...... a czy to czasem nie są te zastrzyki w brzuch ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() będę się starała następnym razem chociaż słówko napisać, że żyję ![]() Cytat:
teraz mi się przypomina, ze mówiła zeby sie szykowac na 3500, ale liczba 4200 tez się pojawila, tylko już nie pamiętam w jakim kontekście.... mam nadzieję, że w żarcie...... ![]() Cytat:
![]() a mojej się czkawka na ktg załączyła ![]() ![]() w ogóle to było moje pierwsze ktg, bo przy Jaśku nie zdążyłam się zalapac, dopiero przy porodzie, ale wtedy to bez ruchów Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2196 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie znam się, ale chyba do weterynarza bym pojechała.... krew nie krzepnie to chyba podejrzane..... ![]() czekoladka jak tam szczepienie?
![]() |
#2197 |
Wtajemniczenie
|
Podjedz do weta, zalezy jaka to rana. Jesli nie do szycia to opatrzy i tyle
#2198 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2199 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2200 |
Rozeznanie
|
ja tez w 40st. x 2 (raz z normalnymi kapsułkami do prania, a raz z dzidziusiem) później wszystko przeprasowałam, więc chyba ok
![]()
#2201 |
Wtajemniczenie
|
Wróciłam i nadrabiam
Futbolowa, u mnie w szpitalu pielęgniarki kąpią dziecko i ja się pępkiem nie zajmowałam tam, dopiero w domu, spiryt rozcieńczony jest debest ![]() Begie, jak zżółkło od przechowywania, to wypierz z vanishem albo czymś podobnym i powinno zejść Sweet, mężczyźni są dziwni, raz do rany przyłóż, a innym razem biłabym ażby kwiczał Ja też lubię pedicetamol, duże stężenie w małej objętosci. Niestety, lekarza mozna zamówić do domu, ale czasem trzeba poczekać az przyjedzie, a dziecko rozpalone.
![]() |
#2202 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ---------- Cytat:
po pierwsze, pacjentki chodzą do różnyc lekarzy, niekoniecznie związanych z daną placówką, po drugie czasem nie da się trafić, ani "umówić" z lekarzem, żeby przyjechal specjalnie dla nas... obowiązują ich dyżury i generalnie nie powinni mocno naciągać z liczbą godzin, po za tym często pracują tez w wielu placówkach i się nie rozdwoją... NAJWAŻNIEJSZA POŁOŻNA!!! ![]()
![]() |
#2203 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Piszemy o nauce języków. Ma to być bezpłatny poradnik dla uczących się. Może załapię się na premierę przed porodem ![]() A książki sprzedaję co jakiś czas, bo wiem, że nie do każdej wrócę + zajmują zdecydowanie zbyt wiele miejsca ![]() Cytat:
![]() Pięknie, ja raz śniłam o Kasi, teraz ktoś śni o mnie. Stanowczo zbyt wiele czasu spędzamy na Wizażu ![]() A swoją drogą... Mnie śniło się, że zostałam kanclerzem Częstochowy ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#2204 |
Zakorzenienie
|
Dziekuje za troske dziewczyny
![]() ![]() ![]() no ale mamy z glowy to byly 2 szczepionki , jedna jakies kropelki do picia a druga w raczke Lola pamietam ze nasz bokser mial rane blisko ogona , najpierw wlasnie krew sie saczyla a potem wyrosla taka kulka, weterynarz to wycial , zalozyl szwy i ladnie sie zroslo kochalam tego psa bardzo ![]() ![]() powycieralam podlogi i juz nic nie robie dzisiaj, a jutro tylko salatki i to leczo zrobie, tort mi malz przywiezie, jeszcze musze go po piwko jutro wyslac no i wareczke 0,0% dla mnie ![]()
#2205 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() głównie po tym, że łatwiej jest oddychać, da się więcej zjeść i zgaga ustępuje ![]() ![]() dno macicy osiąga najwyższy punkt - mostek - około 35-36tc; a potem się obniża, można sobie "włożyć" dłoń między cycki a macicę. ponadto dół brzucha też jest niżej i jest bardziej wypełniony, i np. nie da się utrzymać w klęku podpartym ze względnie złączonymi udami, bo brzuch przeszkadza, albo nie da się usiąść na krześle z udami zbliżonymi do siebie, trzeba z nogami szeroko - bo brzuch się nie mieści. ale to różnie bywa. u mnie na przykład - obecnie 33,5 tygodnia i własnie spokojnie mogę sobie łapę włożyć między mostek i macicę - albo dno jeszcze się podnosi i nie dolazło jeszcze do szczytowego punktu, albo w ogóle go nie osiągnie, bo w tej ciąży ja w ogóle mam brzuch bardzo nisko. usiąść ze zbliżonymi udami nie mogę od chyba 2 miesięcy :P Cytat:
podczas samego porodu (podczas partych) miałam podobnie, łyczek i zaraz następny skurcz, choć ewidentnie piłam w każdej przerwie miedzy skurczami, a trochę one trwały ![]() natomiast jak już było po wszystkim to się przyssałam do wodopoju i wypiłam 2 butelki 0,7 "na raz". każdą duszkiem. i wcale nie było mi mało - także na sam poród moze tak duzo tej wody nie trzeba, ale po może się przydać ![]() a szyłam sama, ja w ogóle dużo ciuchów szyję i uwielbiam to robić. tylko mało fotografuję :P z takich które mam wrzucone na FB, to proszę, w ramach chwalipięctwa ![]() też jedna ze świeższych bluzek - już typowo ciażowa, mam jeszcze do niej bolerko (brzuch sprzed miesiąca chyba): ![]() Płaszcz Malwiśki - jeszcze wtedy bez guzików i wykończenia na dole, ale innego zdjęcia nie mam :P ![]() to akurat nie szyte, tylko własnoręcznie udziubdziane szydełkiem: ![]() i sukienki: ![]() ![]() i ogólnie duzo tego mam, mam niełatwą figurę (mega udźce mam, ogrooooomne) i zdecydowanie wolę sama sobie coś uszyc niż kupić i się wściekać że nie do końca pasuje ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2206 |
Zakorzenienie
|
Silesiana wow , ale zdolniacha z Ciebie
![]()
#2207 |
Zadomowienie
|
Silesiana a może jednak powinnaś się przekwalifikować na jakiegoś projektanta, bo się marnujesz
![]()
#2208 | |
Raczkowanie
|
Powoli przechodzi mi przeziębienie
![]() ![]() ela_86 - ![]() ![]() ![]() Cytat:
Ja w 40 stopniach. Nie używam żadnych proszków i płynów dzieciowych. Prałam w jakiejś delikatnej Perle (takiej do wełny i jedwabiu) + dwukrotne płukanie. silesianna - świetnie szyjesz! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2209 |
Zakorzenienie
|
Aleaa no to wyniki ok nie?
Mamulunda ja mam 36-38 Eclariss moj ma czesto czkawke ![]() ![]() ![]() Ela dobrze, ze z mala wszystko ok. Trzymam kciuki za wizyte u naczyniowca ![]() ![]() Anetka ja wszystkie ciuszki pralam w 40 stopniach. Potem prasowanie. A te z sh dodatkowo szybciej pralam jeszcze w naszym proszku Zanet haha kurier ma Cie na oku ![]() No wlasnie martha ostatnio cos nie pisala... Ja dzis znowu pol dnia prasowalam a zostaly mi jeszcze 3 ogromne siaty...nie ogarniam tego. Te rozmiary rozmiarom nie sa rowne, niektore nie maja metek i sie tylko wkurzam przy tym ![]()
#2210 |
Zadomowienie
|
silesianna, wow, zdolniacha! Jak ja bym chciała umieć szyć!
#2211 | ||
Wtajemniczenie
|
sillesianna super, zazdroszczę talentu
![]() to stroje na bale przebierańców też Ci niestraszne ![]() moja siostra właśnie dziś mówiła, że ma do uszycia cztery ![]() szkoda, że ja nie umiem.... jak ja sobie poradzę jak będzie bal karnawałowy w przedszkolu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2212 |
Zakorzenienie
|
Silesiana, Ty zdolniacho! Pierwsze wyświetliło mi się zdjęcie płaszczyka i byłam pewna, że pokazujesz zakupy, jakich dokonałaś. A tu Twoje dzieła, chylę czoła!
![]() Tęsknię za czasami, gdy mama mi szyła, potrafiła wyczarować naprawdę rewelacyjne rzeczy. Teraz szyje głównie torebki, a ja jestem typem beztorebkowym, więc w ogóle nie jestem targetem ![]() ![]()
#2213 |
Rozeznanie
|
Silesiana, :brawa: masz mega talent
![]() Gdybym miała lepszą maszynę do szycia, to może sama coś bym próbowała, a tak to uszyłam tylko kilka poszewek na poduszki, bo plątanie mojej maszyny mnie zniechęca :/
![]() |
#2214 | |||||
Zakorzenienie
|
no właśnie tak Ci chciałam doradzać, filc w arkuszach na allegro, jakby co jest też w empikach jak już któraś dziewczyna pisała, tylko dość drogi, i w sklepach dla plastyków. a karuzela fantastik, normalnie chyba sama też zrobie
![]() Cytat:
![]() ![]() o matulu jaki armagedon! ja Ci się wcale nie dziwię, ja po takich akcjach zawsze rycze całą noc :/ ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() bardzo lubię te moje szmaty... ![]() taaa, stroje na bale przebierańców też dam radę ![]() ![]() co do prania - TAAAK DZIŚ ZROBIŁAM PIERWSZE PRANIE! ![]() Lola też bym się udała z psiną do weta skoro to cały czas podkrwawia. dawaj znać jak tam z nim! |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2215 |
Wtajemniczenie
|
Odebrałam wyniki badań, no i fajnie bo HGB mi urosło do 11,2
![]() Ale za to mam w moczu ślad białka ... no i już się stresuję, humor mi się zepsuł, bo się boję czy to o tą gestozę chodzi? nie mam obrzęków, ani wysokiego ciśnienia... co myślicie ![]()
#2216 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie martw się o tego żylaka, dopóki nie porozmawiasz z naczyniowcem. ![]() ![]() Dzieci niekiedy wpadają w histerię, mój syn w ubiegłym roku jak przyszła po niego babcia, to urządziła taką scenę z kopaniem, wierzganiem i krzykiem, że wszystkie panie się zbiegły, bo myślały że coś mu się stało. Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Silesianna, zazdroszczę talentu, zdolniacha z ciebie ![]() Ja dziś strasznie zmęczona jestem, byłam w nowej galerii na zakupach, tony węgla nie przerzuciłam, a mam dość. Idę sie walnąć z synem na kanapie. ---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ---------- Cytat:
Jak sie martwisz, to zrób jeszcze raz. ---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ---------- Anetka, do klubu zaprasza Kasia, ja prałam w 60 stopniach, a kombinezony i śpiworki w 40.
![]() |
#2217 |
Wtajemniczenie
|
Indra jest napisane białko- ślad (norma nieobecne)
#2218 |
Zakorzenienie
|
a kiedy masz wizyte zeby z ginem skonsultowac wyniki?
#2219 |
Wtajemniczenie
|
Kasia moze napisz mejla do gin albo zadzwon, moze zleci Ci jeszcze jakies badania to akurat bys miala na kolejna wizyte. Moze to nic takiego jakis ucisk na nerke i dlatego ale kompletnie sie na tym nie znam.
Ja siedze u gin i czekam ale jest obsuwa :-/ wiec nie wiem kiedy wejde Z psiurkiem postanowilismy zobaczyc jak noc spedzi, bo zachecalismy go do zabawy to byl chetny tylko taki zdechloczek jak chory facet ![]()
Na ziemi pojawił się cud... Edytowane przez LolaMontez Czas edycji: 2014-09-26 o 18:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#2220 |
Zadomowienie
|
Kasia - tez miałam w którymś śladowe i gin stwierdził że to nie szkodzi, bo czegoś tam w tym moczu nie ma więc ok. ale lepiej skontaktować się z ginekologiem, co specjalista to specjalista
![]() Dzisiaj troche pokoik ogarnęłam - jestem z siebie dumna ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:51.