|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz. III
Cytat:
|
|
|
|
|
#3242 |
|
Zadomowienie
|
To ja mam budyń zamiast mózgu
Jakoś mi się te Wasze avatary wydają podobne i stąd zmyła Madziqq na szybko to ciasto do pieczenia czy nie ? Bo np 3bit na zimno jest super, ale musi odstać noc w lodówce i jest tak słodki, że wystarczy kawałek, żeby zaspokoić żądzę słodyczy
|
|
#3243 | |||
|
Rozeznanie
|
Witajcie
![]() U mnie dziś też szaro, buro i ponuro.. Ale wybrałam się na miasto z mężem. Kupiłam zielone chusteczki huggisy, skarpetki białe dla małej. Spotkałam kuzynkę, chwilę pogadaliśmy Pojechaliśmy też do dziadków męża, skoro ja już na wychodnym. A teraz obiadek się szykuje ![]() Linka mam identyczny termofor Cytat:
![]() Cytat:
Ale to dobrze, bo jesteś zabezpieczona w razie awarii ![]() Cytat:
|
|
#3244 |
|
Zadomowienie
|
Odnośnie rozstępów to ja smarowałam a i tak mam na brzuchu ( zryło mi pępek blee) na boczkach, udach, cyckach i chyba tyle. Na szczęście nie mam zrytego całego brzucha jak to się czasami zdarza... Jednak to prawda niektóre wyszły tuż przed porodem i w pierwszej ciąży miałam najwięcej ( w drugiej tylko kilka) a niektóre zobaczyłam dopiero po porodzie, bo brzuch opadł to można było zobaczyć co się pod pępkiem dzieje
![]() ---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ---------- U mnie niestety w aucie nie ma isofix więc fotelik mocuję tylko na pasach. Jednak taka baza to fajna sprawa wpinasz fotelik i masz z głowy mocowanie, a tu się baw pasami
|
|
#3245 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiśnie zjadasz a pestki wszywasz w jakiegoś misia i potem takiego misia do mikrofalówki i masz przyjemne z pożytecznym
|
|
|
|
|
#3246 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3247 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, któraś z was pisała, że zamierza kupić tą komodę do kąpania/przewijania britton. Macie ją już? Jak wrażenia?
Zastanawiałam się nad nią, ale w końcu nie kupiłam, teraz oglądałam wanienki, ale w sumie razem z całym osprzętem wyszłoby niewiele mniej, to tutaj miałabym już też przewijak z głowy |
|
|
|
#3248 |
|
Raczkowanie
|
Linka, gdzie kupiłaś Sab Simplex? w necie w 2sklepach widze, ale różne opakowania. jedno ze słonikiem chyba po 16zł, drugie bez obrazków żadnych po 34zł.
Chciałam napisać dziewczynom, które wahały się co do cottonballsów... to jest coś pięknego! daje taki klimat w pokoiku wieczorem, że można godzinami siedzieć. Ja za moje dałam chyba 160zł z przesyłką. Co do rozstępów i cellulitu: cellulit zrobił mi się ogromny na pośladkach i udach (zawsze był, ale teraz jest mega widoczny), ale rozstępów zero. Najpierw smarowałam kremem s.o.s. z Tołpy, ale patrząc na skład załamałam się (4różne parabeny) i zmieniłam na Palmer's. Smaruję się od 3miesięcy 2xdz - brzuch, piersi i na razie nic. Co do zachcianek... Od początku ciąży nie miałam w sumie żadnych. Tzn na początku jadłam tony owoców (można to uznać za zachciankę?) a teraz mam niesamowitą jazdę na mleko skonsendowane w tubce już złożyłam zamówienie u męża mego, ma mi zaraz przywieźć
Edytowane przez karooka Czas edycji: 2014-09-26 o 16:50 |
|
|
|
#3249 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3250 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
bo zgagę mam nawet po chlebie z masłem Sent from my GT-I8160 using Wizaz Forum mobile app ---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ---------- Cytat:
![]() Sent from my GT-I8160 using Wizaz Forum mobile app
|
|
#3251 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Główna zaleta: możesz kąpac w pokoju, kuchni czy łazience - tam gdzie kąpiesz odrazu przewijasz. Na co dzień stoi blisko łóżeczka wiec robi za przewijak i półki na kosmetyki. Dla mnie mega wygoda! W aptece w Niemczech
Jagoda 3690 gram szcześcia <3 Edytowane przez Linka1984 Czas edycji: 2014-09-26 o 16:52 |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3252 |
|
Zadomowienie
|
ale macie produkcje
![]() ja dopiero w domu po zajęciach....urwałam się w połowie bo już miałam dość co do rozstępów-mówią żeby smarować nawet jeśli się pojawią... u mnie narazie cisza ale tylko czekać przy takim rozmiarze bobasa... co do żarcia-Inka masz szczęście że na kursie zjadłam ogórkową bo szczawiowa to moja absolutnie ulubiona zupa!! szkoda tylko że nie potrafię jej zrobić:/ z ciastem to miałam wczoraj dramat-ma być piaskowe i koniec kropka! więc kupiłam w realu jakieś mega chemiczne ale może wezmę i coś upiekę na niedziele. mój sztywny zapas ciastek owsianych też zaraz się kończyco do zgagi-ja w krytycznych momentach biorę Rennie-ginka powiedziała że nie ma problemu! staram się brać po połowie i przynosi ulgę. i unikam leżenia czy nawet półleżenia po jedzeniu trochę mało miłe pytanie-zauważyłyście żeby zmienił się zapach waszego potu? czytałam że generalnie skóra generuje dużo więcej sebum i wogóle organizm szaleje z wydzielinami (zresztą któraś z was wspominała że ma mokro-ja to samo:/) zastanawiam się tylko czy się martwić, zmienić żel do kąpieli czy przyzwyczaić:P |
|
|
|
#3253 |
|
Zakorzenienie
|
Linka a za ile ten sab w niemczech?
|
|
#3254 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3255 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Co do kolek i rzeczy 'w razie w' to rzeczywiście Sab Simplex u nas pięknie się sprawdzał - ja kupuję w Czechach są tam za 16 zł w przeliczeniu na nasze. No i w ruch poszły też Windi. Na pewno zakupię te specyfiki - kilka Windi i buteleczke Saba, bo niestety mogą się przydać. |
||
|
|
|
#3256 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja sabsimplex tez bede kupowala
chlopak kolezanki przywiezie mi z Niemiec,Linka cos jeszcze kupowalas tam w aptece ??
|
#3257 |
|
Zakorzenienie
|
Moja mama kupowała tam chusteczki i coś przeciwgorączkowego ale jeszcze nie mam z domu
|
#3258 |
|
Rozeznanie
|
A ten sab simpleks można kupić na all? Czy to jakieś podróbki? Nie pojadę z krakowa po kropelki do niemiec... Chyba że któraś mi wyśle jeśli ma możliwość???
Sent from my GT-I8160 using Wizaz Forum mobile app
|
#3259 |
|
Wtajemniczenie
|
Basia moge powiedziec zeby kupil mi dwie buteleczki i Ci wysle
|
#3260 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mam pojęcia ale chyba leków się nie podrabia???
|
#3261 |
|
Zadomowienie
|
a to nie jest tak jak z chemią domową...od zawsze wiadomo że towary na rynek niemiecki mają jakiś lepszy skład chyba...
|
|
|
|
#3262 |
|
Rozeznanie
|
O to by było super
Sent from my GT-I8160 using Wizaz Forum mobile app
|
#3263 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a do tego te kolory wszystkie są cudowne...
|
|
|
|
|
#3264 |
|
Rozeznanie
|
O ja też mam ten sab simplex i opakowanie windi, myślę, że na poczatek wystarczy.
Fotelik-nosidełko kupię maxi cosi, bo to jedna z dwóch firm, które pasują do wózka, a później kupimy fotelik recaro. Byłam dziś w tesco, jest jakaś obniżka chyba 30% na wszystkie ubrania i kupiłam małej śliczną bluzę, która już dawno wpadła mi w oko Chyba jeszcze jutro wrócę po jeansy, bo ta obniżka jest tylko przez weekend, a były naprawdę świetne i wychodziły po kilka euro
|
|
|
|
#3265 |
|
Raczkowanie
|
Myszka ja dla naszego malca wzielam Baby lavender i sa przewspaniale. Dla dziewczynki pewnie bym wziela Baby set
w dziale Inspiracje są.Wiem, ze to wydatek, ale moze ktos będzie chcial Wam zrobic prezent...? to super pomysl na prezent moim zdaniem
|
|
|
|
#3266 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jutro koniecznie muszę Was nadrobić. Trochę lenistwa i człowiek od razu do tyłu
|
|
|
|
|
#3267 |
|
Zadomowienie
|
https://www.youtube.com/watch?v=3PQsVfZXsm8
tylko włączcie angielskie napisy bo wszystko po chińsku?japońsku? |
|
|
|
#3268 |
|
Rozeznanie
|
mi znajoma kupila w niemczech sab simplex, 8euro za niego dałam 30ml, tylko ulotka po niemiecku wiec musze cos poszukac na necie bo nie wiem jak dawkowac hehe
![]() a ja mam tak ciągle okropnie tłustą twarz ze szok, zmieniam kremy, żele, podkłady a dalej szlo by na mojej twarzy rosół robić 16zł za sabsimplex??jakoś tanio, mnie to wyszło 37zł :/ Edytowane przez Justyssia87 Czas edycji: 2014-09-26 o 20:07 |
|
|
|
#3269 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Teraz tylko czasem się przetluszczam. I podkładów matujacych używam... Ale tęsknię jednak za moja cera z przed ciąży ![]() Sent from my GT-I8160 using Wizaz Forum mobile app
|
|
#3270 |
|
Rozeznanie
|
Tak dużo nas teraz czyta forum, jednak tu taka cisza
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:39.

muszę skleić klatkę kanarkowi bo ostatnio jak był na dworze to wiatr ja zrzucił i popękała, na szczęście widać mój ptak jest tak leniwy jak i ja że nie chciało mu się latać i siedział na podwórku tylko się potem za nim z kocem nalatałam żeby go złapać
ale jak wyobraziłam sobie, że moje 150zł które za niego dałam odlatuje to nabrałam takiego powera że latałam jak głupia 

już złożyłam zamówienie u męża mego, ma mi zaraz przywieźć
drożdżówek nie było.