Grudniowe mamusie 2014 cz. III - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-26, 15:08   #3241
mysza88
Rozeznanie

Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz. III

Cytat:
Napisane przez doloresd Pokaż wiadomość
nie wiem jak u Ciebie w mieście, ale u mnie już wiem, że będę miała problem z dostępnością fotelików tej firmy, a wolałabym obejrzeć, przymocować przed zakupem, bo to jednak spory wydatek. Przejadę się do Smyka i popytam, czy mają w ofercie, bo akurat na stronie nie ma tego modelu, który chciałabym kupić.
już wiem że jest problem z dostępnością (tak mówił mi tż bo to on się tym zajał) ponoć nie jest łatwo znaleźć te foteliki nawet na necie a co dopiero stacjonarnie... jakby Ci się udało to daj znać. ja też napiszę jak tż kupi
mysza88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-26, 15:10   #3242
Roksape
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez alekaz1 Pokaż wiadomość
roksape a ja sie pytalam o jakies papierki bo nie ogarniam . budyń
To ja mam budyń zamiast mózgu Suqub pytała o jakieś testy na sprawdzenie czy się wody sączą, a ja myślałam, że Ty

Jakoś mi się te Wasze avatary wydają podobne i stąd zmyła

Madziqq na szybko to ciasto do pieczenia czy nie ? Bo np 3bit na zimno jest super, ale musi odstać noc w lodówce i jest tak słodki, że wystarczy kawałek, żeby zaspokoić żądzę słodyczy
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-26, 15:11   #3243
Hasiap
Rozeznanie

Witajcie

U mnie dziś też szaro, buro i ponuro.. Ale wybrałam się na miasto z mężem. Kupiłam zielone chusteczki huggisy, skarpetki białe dla małej. Spotkałam kuzynkę, chwilę pogadaliśmy Pojechaliśmy też do dziadków męża, skoro ja już na wychodnym. A teraz obiadek się szykuje

Linka mam identyczny termofor

Cytat:
Napisane przez madziqqq Pokaż wiadomość
matko ale mam lenia muszę skleić klatkę kanarkowi bo ostatnio jak był na dworze to wiatr ja zrzucił i popękała, na szczęście widać mój ptak jest tak leniwy jak i ja że nie chciało mu się latać i siedział na podwórku tylko się potem za nim z kocem nalatałam żeby go złapać ale jak wyobraziłam sobie, że moje 150zł które za niego dałam odlatuje to nabrałam takiego powera że latałam jak głupia
wszystko mam przygotowane a mi tyłek ciężko ruszyć
Ja mam aleksandrette i to zawziętego śpiewaka (w tym darcie dzioba że bębenki pękają). Już się zastanawiam komu sprezentować na pierwsze miesiące do opieki, bo później chcę oczywiście go u siebie z powrotem

Cytat:
Napisane przez Linka1984 Pokaż wiadomość
Ja nawet nie bardzo mam kogo prosic w razie co...mąż bywa 800 km dalej , mama niemcy a tesciowa mieszka w osiennym miescie i ma dwoje maluszków pod opieką bo moja szwagierka wróciła do pracy. Także nastawiam się na to ze raczej bede cały czas sama i musze sie zabezpieczyc
Normalnie Zosia Samosia Ale to dobrze, bo jesteś zabezpieczona w razie awarii

Cytat:
Napisane przez mysza88 Pokaż wiadomość
własnie odnośnie położnych, czy któraś z was decyduje się "wykupić" na czas porodu położną? ja się nad tym zastanawiam, bo wśród moich znajomych to częsta praktyka i zazwyczaj słyszałam same pochlebne opinie na ten temat, że jednak taka "własna" położna bardzo pomaga i przyspiesza poród. jak to wygląda u was?
Ja nie muszę wykupować, bo w klinice gdzie będę rodzić jest "w pakiecie". W dodatku rodzę w ten dzień sama i tylko mną się zajmują
Stary 2014-09-26, 15:15   #3244
Roksape
Zadomowienie

Odnośnie rozstępów to ja smarowałam a i tak mam na brzuchu ( zryło mi pępek blee) na boczkach, udach, cyckach i chyba tyle. Na szczęście nie mam zrytego całego brzucha jak to się czasami zdarza... Jednak to prawda niektóre wyszły tuż przed porodem i w pierwszej ciąży miałam najwięcej ( w drugiej tylko kilka) a niektóre zobaczyłam dopiero po porodzie, bo brzuch opadł to można było zobaczyć co się pod pępkiem dzieje

---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ----------

U mnie niestety w aucie nie ma isofix więc fotelik mocuję tylko na pasach. Jednak taka baza to fajna sprawa wpinasz fotelik i masz z głowy mocowanie, a tu się baw pasami
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-26, 15:24   #3245
bimbunia_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Sweet Olcia Pokaż wiadomość
Dziewczyny a ten termofor z pestek wisni to w aptece mozna dostac czy w jakims specjalnym sklepie medycznym?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ja proponuje kupić w mrożonkach zamiast w aptece Wiśnie zjadasz a pestki wszywasz w jakiegoś misia i potem takiego misia do mikrofalówki i masz przyjemne z pożytecznym
bimbunia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-26, 15:26   #3246
madziqqq
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Roksape Pokaż wiadomość
Madziqq na szybko to ciasto do pieczenia czy nie ? Bo np 3bit na zimno jest super, ale musi odstać noc w lodówce i jest tak słodki, że wystarczy kawałek, żeby zaspokoić żądzę słodyczy
wolałabym coś chyba nawet upiec żeby dziś już jeść
madziqqq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-26, 15:37   #3247
miskowa
Zakorzenienie

dziewczyny, któraś z was pisała, że zamierza kupić tą komodę do kąpania/przewijania britton. Macie ją już? Jak wrażenia?
Zastanawiałam się nad nią, ale w końcu nie kupiłam, teraz oglądałam wanienki, ale w sumie razem z całym osprzętem wyszłoby niewiele mniej, to tutaj miałabym już też przewijak z głowy
miskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-26, 15:51   #3248
karooka
Raczkowanie

Linka, gdzie kupiłaś Sab Simplex? w necie w 2sklepach widze, ale różne opakowania. jedno ze słonikiem chyba po 16zł, drugie bez obrazków żadnych po 34zł.

Chciałam napisać dziewczynom, które wahały się co do cottonballsów... to jest coś pięknego! daje taki klimat w pokoiku wieczorem, że można godzinami siedzieć. Ja za moje dałam chyba 160zł z przesyłką.

Co do rozstępów i cellulitu: cellulit zrobił mi się ogromny na pośladkach i udach (zawsze był, ale teraz jest mega widoczny), ale rozstępów zero. Najpierw smarowałam kremem s.o.s. z Tołpy, ale patrząc na skład załamałam się (4różne parabeny) i zmieniłam na Palmer's. Smaruję się od 3miesięcy 2xdz - brzuch, piersi i na razie nic.

Co do zachcianek... Od początku ciąży nie miałam w sumie żadnych. Tzn na początku jadłam tony owoców (można to uznać za zachciankę?) a teraz mam niesamowitą jazdę na mleko skonsendowane w tubce już złożyłam zamówienie u męża mego, ma mi zaraz przywieźć

Edytowane przez karooka
Czas edycji: 2014-09-26 o 16:50
karooka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-26, 16:13   #3249
doloresd
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mysza88 Pokaż wiadomość
już wiem że jest problem z dostępnością (tak mówił mi tż bo to on się tym zajał) ponoć nie jest łatwo znaleźć te foteliki nawet na necie a co dopiero stacjonarnie... jakby Ci się udało to daj znać. ja też napiszę jak tż kupi
jasne, napiszę
doloresd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-26, 16:46   #3250
basiabasia989
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Suqub Pokaż wiadomość
Zgaga która mnie ciągle męczy odbiera mi chec do jedzenia.
Zjadłam wcześniej strucle z serem drożdżówek nie było.
Ja na.zgagę wcinam migdały albo pół szklanki mleka rozcieńczonego do 3/4 woda i jak ręką odjął bo zgagę mam nawet po chlebie z masłem

Sent from my GT-I8160 using Wizaz Forum mobile app

---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ----------

Cytat:
Napisane przez promolcia Pokaż wiadomość
mam już wyniki i chyba są jakieś dziwne
na czczo pobrane z żyły, po godzinie i dwóch z palca...
Ja też miałam z palca i musiałam powtórzyć, babka od diabetologa powiedziała ze z żyły ma być i koniec. Nawet lekarz się dziwił kto jest taki mądry ze z palca pobiera... I fakt że żyły wyszły lepsze

Stary 2014-09-26, 16:49   #3251
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miskowa Pokaż wiadomość
dziewczyny, któraś z was pisała, że zamierza kupić tą komodę do kąpania/przewijania britton. Macie ją już? Jak wrażenia?
Zastanawiałam się nad nią, ale w końcu nie kupiłam, teraz oglądałam wanienki, ale w sumie razem z całym osprzętem wyszłoby niewiele mniej, to tutaj miałabym już też przewijak z głowy
Ja mam dokładnie tę komodę :-D jestem zauroczona!!!!! jest bardzo dobrej jakości w porównaniu z polskimi tego typu. Kółka gładko jeżdżą, dobre hamulce. Wężyk długi wiec do zlewu , wanny czy wc można wodę wylać. Ma podwójne zabezpieczenia żeby się nie otworzyła wanna podczas przewijania. Ma 2 piętra (na ciuszki do przebarania,pieluszki) i bardzo dużo przybornikow na kosmetyki do przewijania i kapania. Jedyny minus - dość wysoka i dla bardzo niskiej osoby niewygodna. Ja mam 164 i jest na styk... 2 cm mniej i będzie za wysoka do przewijania
Główna zaleta: możesz kąpac w pokoju, kuchni czy łazience - tam gdzie kąpiesz odrazu przewijasz. Na co dzień stoi blisko łóżeczka wiec robi za przewijak i półki na kosmetyki. Dla mnie mega wygoda!
Cytat:
Napisane przez karooka Pokaż wiadomość
Linka, gdzie kupiłaś Sab Simplex?
W aptece w Niemczech

3690 gram szcześcia <3

Edytowane przez Linka1984
Czas edycji: 2014-09-26 o 16:52
Linka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-26, 16:54   #3252
Basjenia
Zadomowienie

ale macie produkcje
ja dopiero w domu po zajęciach....urwałam się w połowie bo już miałam dość

co do rozstępów-mówią żeby smarować nawet jeśli się pojawią... u mnie narazie cisza ale tylko czekać przy takim rozmiarze bobasa...
co do żarcia-Inka masz szczęście że na kursie zjadłam ogórkową bo szczawiowa to moja absolutnie ulubiona zupa!! szkoda tylko że nie potrafię jej zrobić:/

z ciastem to miałam wczoraj dramat-ma być piaskowe i koniec kropka! więc kupiłam w realu jakieś mega chemiczne ale może wezmę i coś upiekę na niedziele. mój sztywny zapas ciastek owsianych też zaraz się kończy

co do zgagi-ja w krytycznych momentach biorę Rennie-ginka powiedziała że nie ma problemu! staram się brać po połowie i przynosi ulgę. i unikam leżenia czy nawet półleżenia po jedzeniu

trochę mało miłe pytanie-zauważyłyście żeby zmienił się zapach waszego potu? czytałam że generalnie skóra generuje dużo więcej sebum i wogóle organizm szaleje z wydzielinami (zresztą któraś z was wspominała że ma mokro-ja to samo:/) zastanawiam się tylko czy się martwić, zmienić żel do kąpieli czy przyzwyczaić:P
Basjenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-26, 16:56   #3253
alekaz1
Zakorzenienie

Linka a za ile ten sab w niemczech?
Stary 2014-09-26, 17:02   #3254
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alekaz1 Pokaż wiadomość
Linka a za ile ten sab w niemczech?
Nie wiem 5 euro?

3690 gram szcześcia <3
Stary 2014-09-26, 17:08   #3255
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:
Napisane przez Basjenia Pokaż wiadomość
trochę mało miłe pytanie-zauważyłyście żeby zmienił się zapach waszego potu? czytałam że generalnie skóra generuje dużo więcej sebum i wogóle organizm szaleje z wydzielinami (zresztą któraś z was wspominała że ma mokro-ja to samo:/) zastanawiam się tylko czy się martwić, zmienić żel do kąpieli czy przyzwyczaić:P
Ja zauważyłam, że się dużo bardziej pocę..także hormony na pewno działają.

Cytat:
Chciałam napisać dziewczynom, które wahały się co do cottonballsów... to jest coś pięknego! daje taki klimat w pokoiku wieczorem, że można godzinami siedzieć. Ja za moje dałam chyba 160zł z przesyłką.
Mi tez strasznie wpadły w oko, muszę je mieć ale cienko z kasą obecnie....

----------
Co do kolek i rzeczy 'w razie w' to rzeczywiście Sab Simplex u nas pięknie się sprawdzał - ja kupuję w Czechach są tam za 16 zł w przeliczeniu na nasze. No i w ruch poszły też Windi. Na pewno zakupię te specyfiki - kilka Windi i buteleczke Saba, bo niestety mogą się przydać.
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-26, 17:14   #3256
19Inka90
Wtajemniczenie

Ja sabsimplex tez bede kupowala chlopak kolezanki przywiezie mi z Niemiec,Linka cos jeszcze kupowalas tam w aptece ??

Emilka
19Inka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-26, 17:19   #3257
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 19Inka90 Pokaż wiadomość
Ja sabsimplex tez bede kupowala chlopak kolezanki przywiezie mi z Niemiec,Linka cos jeszcze kupowalas tam w aptece ??
Moja mama kupowała tam chusteczki i coś przeciwgorączkowego ale jeszcze nie mam z domu

3690 gram szcześcia <3
Stary 2014-09-26, 17:21   #3258
basiabasia989
Rozeznanie

A ten sab simpleks można kupić na all? Czy to jakieś podróbki? Nie pojadę z krakowa po kropelki do niemiec... Chyba że któraś mi wyśle jeśli ma możliwość???

Stary 2014-09-26, 17:23   #3259
19Inka90
Wtajemniczenie

Basia moge powiedziec zeby kupil mi dwie buteleczki i Ci wysle

Emilka
19Inka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-26, 17:25   #3260
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez basiabasia989 Pokaż wiadomość
A ten sab simpleks można kupić na all? Czy to jakieś podróbki? Nie pojadę z krakowa po kropelki do niemiec... Chyba że któraś mi wyśle jeśli ma możliwość???

Nie mam pojęcia ale chyba leków się nie podrabia???

3690 gram szcześcia <3
Stary 2014-09-26, 17:38   #3261
Basjenia
Zadomowienie

a to nie jest tak jak z chemią domową...od zawsze wiadomo że towary na rynek niemiecki mają jakiś lepszy skład chyba...
Stary 2014-09-26, 17:39   #3262
basiabasia989
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 19Inka90 Pokaż wiadomość
Basia moge powiedziec zeby kupil mi dwie buteleczki i Ci wysle
O to by było super

Stary 2014-09-26, 17:50   #3263
mysza88
Rozeznanie

Cytat:
Bożżżż... nie rób mi tego. te kulki są takie piękne (i takie drogie!)
a do tego te kolory problemy są dwa: po pierwsze są za drogie żeby je kupić, a jak już bym miała na nie kase to miałabym problem żeby zdecydowac się na jakiś kolor wszystkie są cudowne...
mysza88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-26, 17:56   #3264
sasia25
Rozeznanie

O ja też mam ten sab simplex i opakowanie windi, myślę, że na poczatek wystarczy.

Fotelik-nosidełko kupię maxi cosi, bo to jedna z dwóch firm, które pasują do wózka, a później kupimy fotelik recaro.

Byłam dziś w tesco, jest jakaś obniżka chyba 30% na wszystkie ubrania i kupiłam małej śliczną bluzę, która już dawno wpadła mi w oko
Chyba jeszcze jutro wrócę po jeansy, bo ta obniżka jest tylko przez weekend, a były naprawdę świetne i wychodziły po kilka euro
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0971.jpg (83,2 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0974.jpg (77,9 KB, 13 załadowań)
sasia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-26, 18:01   #3265
karooka
Raczkowanie

Myszka ja dla naszego malca wzielam Baby lavender i sa przewspaniale. Dla dziewczynki pewnie bym wziela Baby set w dziale Inspiracje są.
Wiem, ze to wydatek, ale moze ktos będzie chcial Wam zrobic prezent...? to super pomysl na prezent moim zdaniem
karooka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-26, 19:50   #3266
jusssi
Rozeznanie

Cytat:

Cieszę się, że nie żałujesz. Jak zamawiałam to się nawet nie spodziewałam że wizualnie tych kulek tak dużo będzie. Niby wiedziałam ile wychodzi za 150 zł, ale naocznie wygląda to jeszcze lepiej.

Jutro koniecznie muszę Was nadrobić. Trochę lenistwa i człowiek od razu do tyłu
jusssi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-26, 20:02   #3267
Basjenia
Zadomowienie

https://www.youtube.com/watch?v=3PQsVfZXsm8

tylko włączcie angielskie napisy bo wszystko po chińsku?japońsku?
Stary 2014-09-26, 20:03   #3268
Justyssia87
Rozeznanie

mi znajoma kupila w niemczech sab simplex, 8euro za niego dałam 30ml, tylko ulotka po niemiecku wiec musze cos poszukac na necie bo nie wiem jak dawkowac hehe

a ja mam tak ciągle okropnie tłustą twarz ze szok, zmieniam kremy, żele, podkłady a dalej szlo by na mojej twarzy rosół robić okropne to jest.

16zł za sabsimplex??jakoś tanio, mnie to wyszło 37zł :/

Edytowane przez Justyssia87
Czas edycji: 2014-09-26 o 20:07
Justyssia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-26, 20:29   #3269
basiabasia989
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Justyssia87 Pokaż wiadomość
mi znajoma kupila w niemczech sab simplex, 8euro za niego dałam 30ml, tylko ulotka po niemiecku wiec musze cos poszukac na necie bo nie wiem jak dawkowac hehe

a ja mam tak ciągle okropnie tłustą twarz ze szok, zmieniam kremy, żele, podkłady a dalej szlo by na mojej twarzy rosół robić okropne to jest.

16zł za sabsimplex??jakoś tanio, mnie to wyszło 37zł :/
Ja jakiś czas zamiast kremu na noc stosowałam olej z pestek malin albo mieszalm sobie z tego swój krem albo dodawałam do gotowego, poki jeszcze nie smierdzialo mi wszystko i mi się wyregulowalo
Teraz tylko czasem się przetluszczam. I podkładów matujacych używam... Ale tęsknię jednak za moja cera z przed ciąży

Stary 2014-09-26, 20:38   #3270
Hasiap
Rozeznanie

Tak dużo nas teraz czyta forum, jednak tu taka cisza

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości