|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2311 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIV
I co tam gin powiedział? Który tydzień?
|
|
#2312 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIV
Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;48295674]Kucyku, chciałam to pisać - mnie też nie :P Maga zdrówka dla Olka. Dziewczyny, Perse-matka roku - Artek sam nie wiem kiedy włączył piecyk (taki olejowy mamy do dogrzewania) i chwilę po tym położył na nim rączkę i się oparzył Mi sie wydaje ze jak nie bedzie babla to nie trzeba isc do lekarza. Cytat:
Oby antybiotyk szybko pomógł. Cytat:
Mi dzis w pracy szlo duzo lepiej ![]() Weekend wolny także odpoczne. Wysłane z mojego GT-S5830i
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|||
|
|
|
#2313 |
|
Zakorzenienie
|
Nie, usg jeszcze nie, za wcześnie, w październiku mam robić. 5 tydzień, albo i później jak rzeczywiście później owu była, po usg będzie wyznaczać termin porodu. dostałam listę badań i wizyta jakoś w połowie października.
|
|
|
|
#2314 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wstrętne choróbska. Cytat:
Perse wszystko będzie ok. Ja się cieszę że mój M jeszcze leży i zastaje go tam gdzie go zostawiłam Potem się zacznie... Dwakolory super że masz wychodne :p |
||
|
|
|
#2315 |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc dziewczyny, dziś dzień zaczelam od pogrzebu taty mojej przyjaciolki
![]() Paniczka alem Ci zazdroszczę z Torresem ze tak ladnie się przyjal w zlobie, oby tak dalej. A jak Ty jesz za niego? daja Ci ppanie w zlobie obiad??? Tosia nadal ma katar, i kaszel, strasznie jej się odrywa, caly czas oklepujemy, mam nadzieje ze się wykuruje do poniedziałku, bo jak nie to pewnie tak samo jak Olus będzie antybiotyk i tydzień z glowy, a ja w srode do pracy Madzia dużo zdrowka dla Olusia - najgorsze to patrzeć jak własne dziecko choruje ![]() Monika ja chyba jeszcze Ci nie gratulowalam Babla, wiec robie to teraz - GRATULACJE - oby dalsze miesiące przebiegly w idealnym spokoju... Perse ja gdzies kiedy czytałam ze wlasnie na oparzenia cos co ma pentanol ale Bepathen chyba tez może być Biedne Zeberki, bardzo jej wspolczuje, ale ja bym wolala wyjść ze szpitala wiedzac co mi jest, a nie później miałoby mi się cos stać, zresztą ja tez się wypisalalm na własne zyczenie - cc w srode a w paitek po wynikach bilurbiny wyszłam po 22godzinie... Gryzia, Renia trzymam mocno kciuki za 2 krechy.. Dwakolory - udanych zakupow A my mamy w końcu kanape i stol - jutro moi rodzice przychodzą na ciacho aaa i już mamy zrobione (zalatane) przez developera pekniecia w tynku, wiec musimyu się wziasc za zamawianie szkla w kuchni, tylko nie wiem jaka opcje wziasc - chodzi o polozenie szkla po bokach...
|
|
#2316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ee no dziewczyny to trzeba zagonić do roboty! ![]() mój TŻ uczy Kamila jak ma go drapać po plecach ![]() ![]() Maga dużo zdrówka dla Olka Kamil dziś straszna maruda, nie wiem czy coś go boli, coś przeszkadza? Troche pokaszliwał po spaniu to inhalacje zrobiłam ale rozdrażniony chodzi. Śpi króciutko i budzi sie z płaczem. I cały dzień chodzi z kocykiem, pieluchą i chciałby ze smoczkiem ale "ne ma"
|
|
|
|
|
#2317 |
|
Konto usunięte
|
Wybaczcie, że ponownie się wcinam
chciałam podziękować za odpowiedzi, dałyście mi troszkę do myślenia. W przyszłym tygodniu będę mieć pierwszy test - mamy spotkać się ze szwagierką. Jeśli nie ucieknę ze spotkania z płaczem, to będzie dobrze Nie dodałam wcześniej, że nie chcemy nikomu odbierać możliwości cieszenia się ciążą czy dzieckiem, a chcemy jedynie, by mówiąc o czymkolwiek, myśleli także o nas. Po teściowej nie mam się co spodziewać normalnego zachowania, bo na wyraźną, tym razem, prośbę mojego męża, by przestała w kółko o dzieciach mówić, obraziła się na nas konkretnie. Nie mam nadziei, że zrozumie o co nam chodzi, ale, za pozwoleniem mężowskim, wyciągam ostateczną broń - złośliwość, bo skoro ona kopie leżącego, to i leżący może jej odkopać. Inaczej mówiąc, chciała wojny , to ją ma. Oczywiście wojny na złośliwostki. Dzięki bogom, mieszkamy baaaaaardzo daleko i tylko 4-5 razy w roku się widzimy. A o szwagierkę i jej przyszłego potomka mamy zamiar dbać jak na dobre wujostwo przystało.
|
|
|
|
#2318 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
PERSE - jak Arturek nie płacze to pewno nic groźnego się nie stało IZA - mam nadzieję, że w przyszłym tygodniu będzie jeszcze lepiej |
|
|
|
|
#2319 |
|
Konto usunięte
|
Kciuki i zdrowia dla wszystkich potrzebujących
Ja padam po całym tygodniu pracy - czas wziąć metryczkę w łapki i się zrelaksować ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#2320 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() :brzyda l:Cytat:
Mały zasnął a ja odpoczywam.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||
|
|
|
#2321 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() dzięki zdrówka dla Tosi ![]() [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;48300875]Ja padam po całym tygodniu pracy - czas wziąć metryczkę w łapki i się zrelaksować [/QUOTE]co to jest 'metryczka' ???
|
|
#2322 |
|
Zakorzenienie
|
To taka wyszywanka z imieniem i datą urodzenia
|
|
|
#2323 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję dziewczyny za życzenia zdrowia dla Olka. Kisimy się w domu. Po podaniu leków przeciwgoraczkowych temp spada, Olek jest w lepszym humorze a później znów słabnie bo temperatura rośnie
|
#2324 | |
|
Zakorzenienie
|
nie. ginka stwierdziła, że profilaktycznie nie daje. jeśli coś będzie się dziać to przychodzić i będziemy działać. ale.. właśnie sobie uświadomiłam, że nie mam nr tel, nie wiem nawet czy daje pacjentom..
Cytat:
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;48300875]Ja padam po całym tygodniu pracy - czas wziąć metryczkę w łapki i się zrelaksować [/QUOTE]udanego relaksu ![]() ____________ ależ mi się chciało kiełbasy z czosnkiem........
|
|
|
|
|
#2325 |
|
Wtajemniczenie
|
Olek zdrowiej Sloneczko
Artur uwazaj u nas powoli, tylko ciagly brak czasu. szykujemy sie do malowania pokoju Marysi i nie wiem jakikolor wybrac ja dzis odwrocilam sie na moment i Maryske zastalam tak
measia@poczta.fm http://reczneadhd.bloog.pl/ https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post33507145 moje Aniołki maj 1998, 28.06.2010, Malenstwo 6.12.2010 http://www.suwaczek.pl/cache/7806573e3b.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ctgf6a72grmf9.png |
|
|
|
#2326 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dziewczyny czy do wozkow sa jakies mega duże śpiworki? bo moja Tosia ma już pewnie ponad 90cm i tylko spotkałam się na max wlasnie chyba 90 czy 05 a najlepiej bylby taki ze 110cm
|
|
|
#2327 |
|
Zakorzenienie
|
genialne zdjęcie!!!
na 110 są na pewno. my mamy mniejszy i nawet nie przymierzałam do wózka, ale jak szukałam w ubiegłym roku to pamiętam, że na allegro były też większe. |
|
|
|
#2328 |
|
Zakorzenienie
|
Kundzia TZ właśnie pojechał do apteki bo o 18.30 podalam paracetamol a już ma 38 :/ to co 4 godz można podawać?
|
#2329 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ---------- zaraz sprawdze po jakim czasie podalismy nurofen po paracetamolu... ---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- haaaa o 18,40 paracetamol 6,5ml a o 22 nurofen 5ml
|
|
|
#2330 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jak my siedzieliśmy w domu po gorączce, to Artek chodził spać o 22.30... Jednak nie ma to jak świeże powietrze. Cytat:
|
||
|
|
|
#2331 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;48303811]To jeden z gorszych aspektów choroby
Jak my siedzieliśmy w domu po gorączce, to Artek chodził spać o 22.30... Jednak nie ma to jak świeże powietrze. [/QUOTE]dzień bez spaceru to masakra. czasem mamy takie zalatane dni, do tego praca, że nie ma jak wyjść na spacer, ale chociaż na godzinę wieczorem przed spaniem trzeba bo inaczej katastrofa. |
|
|
|
#2332 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;48303811]To jeden z gorszych aspektów choroby
Jak my siedzieliśmy w domu po gorączce, to Artek chodził spać o 22.30... Jednak nie ma to jak świeże powietrze. Śpiworki są chyba nawet na 36 m-cy, na all znajdziesz [/QUOTE]kurcze no wlasnie nie mogę znaleźć
|
|
#2333 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie dzwonilam do lekarza bo mimo podania paracetamolu temperatura rosła. I też mi powiedział że nurofen 3 razy dziennie a jak nadal rośnie to paracetamol. Nocka z głowy z nerwów
|
#2334 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2335 |
|
Zakorzenienie
|
Measia cudne zdjęcie Marysi. Jaka dorosła już
|
#2336 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny z dwójką dzieci z małą różnicą wieku, jak radziłyście sobie w ciąży z noszeniem starszego dziecka? J. ostatnio cały czas wyciąga do mnie ręce, macha nimi żeby zwrócić moją uwagę, usilnie domaga się noszenia, a ja jednak staram się go nie nosić (i tak sytuacji typu włożyć, wyjąć z krzesełka, do wanny, do łóżeczka, do wózka jest w ciągu dnia mnóstwo). jak kucnę obok, żeby go przytulić, wchodzi na mnie, złości się bo chce żebym z nim wstała, żeby nosić. generalnie tulimy się sporo, ale jemu to nie wystarcza. jeszcze nie tak dawno nosiłam go całe wczasy w górach, po powrocie też sporo już po mieście, osiedlu, usypiałam w nosidle jak zasnąć nie mógł, itp. a teraz ani nosidła ani noszącej mamy. J. staje za mną, łapie mnie za plecy, robi mi akuku i wygląda raz z jednej, raz z drugiej strony, czyli robi dokładnie to co robił w nosidle na plecach... eeh...
|
|
|
|
#2337 |
|
Konto usunięte
|
A taki?
http://allegro.pl/spiworek-dlugosc-d...572460071.html (ja chyba sama taki kupię, ale to za miesiąc, w październiku chcę kupić takie termoopakowanie na flachę, żeby herbatka była ciepła, ale jakieś dobre, bo póki co mam takie za 15 zł, które nic nie daje - jakby ktoś miał coś do polecenia, to ja chętnie ).
Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 Czas edycji: 2014-09-26 o 23:06 |
|
|
|
#2338 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Ty jak się czujesz psychicznie z myślą, że zostaniesz znowu mamą? Maga A próbowałaś zimnych okładów? Mam nadzieję, że szybko przejdzie Olkowi Barbie Kiedyś pytałaś o moje kp. Nadal karmię dużo i często. Chciałabym karmić do 6-9 ms, ale na razie cieszę się z każdego dnia kp. Nie sądziłam, że dam radę. F. jest w miarę grzeczny, ale lubi wisieć na cycu. |
|
|
|
|
#2339 |
|
Rozeznanie
|
Hm... ja nie wiem jakim cudem, ale my obyliśmy się bez śpiworka przez 2 zimy, teraz rezygnujemy z wózka
nasz synek woli chodzić... szkoda, że nie zawsze tam gdzie my... ja go nawet nie zawsze kocem nakrywałam jak już chodził, bo często żądał wyjęcia z wózka, więc jak to zrobić jak dziecko było okryte a nagle na zimno takiego opatulonego wyciągnąć? zresztą śpiworek strasznie utrudniłby mi wyjście z domu(dziecko w nosidło, zejście do piwnicy po wózek), na początek miałam jednoczęściowy kombinezon, a ostatnia zima (bardzo łaskawa) spodnie + kurtka z lidla - teraz też na nie czekam ![]() Zaczęły się chłody, młodemu kupiliśmy bluzę podszytą miśkiem z lidla i w niej śmiga, czasem myślę, że mu w niej gorąco, a tu już czytam o śpiworkach do wózków... jak ubierzecie dzieci gdy będzie +5 stopnia celcjusza lub -5 ![]() fascynuje mnie fenomen przykrytych dzieci w wózkach z odsłoniętymi stopami/butami, nie ogarniam, mi jest zimno jak na to patrzę... |
|
|
|
#2340 |
|
Konto usunięte
|
Ja teraz ubieram normalnie, dżinsy, kurtka i śpiworek.
A jak będzie zimno, to będę zakładała kombinezon. No i śpiworek przewiduję też dać na sanki. Wiesz, różne są dzieci, Artek też już chodzi, ale jak jedzie w wózku, to jedzie, nie domaga się wychodzenia. A pierwszą zimę przejeździliśmy w gondoli, to w ogóle nie widzę problemu, śpiworek to super rozwiązanie, nie rozkopie się, nigdzie nie podwiewa. Kupiłam jakiś tani prosty śpiworek na all, a był to jeden z lepszych zakupów ever. Większy problem mam ze spaniem w domu. Artek zmienia pozycję co 2 minuty, wszystko skopuje z siebie, a potem ma zimne rączki i nóżki :/ |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:23.

wstrętne choróbska.
wszystko będzie ok.
aaa i już mamy zrobione (zalatane) przez developera pekniecia w tynku, wiec musimyu się wziasc za zamawianie szkla w kuchni, tylko nie wiem jaka opcje wziasc - chodzi o polozenie szkla po bokach...

zdrówka dla Tosi