Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIV - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-26, 14:21   #2311
dwakolory1
Wtajemniczenie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIV

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
byłam dziś u gin, mam kartę ciąży, zwolnienia nie chciałam.
I co tam gin powiedział? Który tydzień?

17.02.2013 r. [*]- 10 tc
15.11.2013 r.[*]- Ania 16tc

dwakolory1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-26, 14:33   #2312
iza243
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIV

Cytat:
Napisane przez Maga83 Pokaż wiadomość
Olek w nocy miał prawie 39 stopni gorączki. Idziemy do lekarza. Zalamka :/ dzisiaj trzeci tydzień jak się zaczęła choroba
Biedny oby mu szybko przeszło

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;48295674]Kucyku, chciałam to pisać - mnie też nie :P

Maga zdrówka dla Olka.

Dziewczyny, Perse-matka roku - Artek sam nie wiem kiedy włączył piecyk (taki olejowy mamy do dogrzewania) i chwilę po tym położył na nim rączkę i się oparzył (oczywiście byłam 20 cm obok) Popłakał chwilę, dałam pod zimną wodę natychmiast, potem normalnie zjadł II śniadanko, bawił się, dotykał wszystkiego tą rączką. Ma leciutki czerwony ślad, ale boję się, że mu wyskoczy bąbel. Co wtedy? Iść do lekarza? Teraz śpi, a ja już przeczytałam wszystkie strony na necie o oparzeniach...[/QUOTE]

Mi sie wydaje ze jak nie bedzie babla to nie trzeba isc do lekarza.

Cytat:
Perse na oparzenie dobrze jest posypać soda oczyszczona. Nie powinno być śladu. Tylko musisz pilnować żeby nie zjadł. Chociaż nie wiem czy po tak długim czasem zadziała

Olek cały czas ma zawalone gardło i szmery na oskrzelach. Nie może wyjść z tego przeziębienia. Mamy antybiotyk. We wtorek kontrola, jak się nie poprawi to nie wiem co wtedy. Wzięłam opiekę bo strasznie mi go szkoda

Oby antybiotyk szybko pomógł.

Cytat:
ojej, zdrowia dla Olka!

_________

J. znowu ma coś na czole, tym razem 4 czerwone otarcia, bardzo symetryczne. idealnie odbite lego duplo...
Było serduszko?

Mi dzis w pracy szlo duzo lepiejNawet te dziewczyny zaczely sie do mnie odzywac

Weekend wolny także odpoczne.

Wysłane z mojego GT-S5830i

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-26, 14:45   #2313
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Nie, usg jeszcze nie, za wcześnie, w październiku mam robić. 5 tydzień, albo i później jak rzeczywiście później owu była, po usg będzie wyznaczać termin porodu. dostałam listę badań i wizyta jakoś w połowie października.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-26, 15:22   #2314
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Cytat:
Perse na oparzenie dobrze jest posypać soda oczyszczona. Nie powinno być śladu. Tylko musisz pilnować żeby nie zjadł. Chociaż nie wiem czy po tak długim czasem zadziała

Olek cały czas ma zawalone gardło i szmery na oskrzelach. Nie może wyjść z tego przeziębienia. Mamy antybiotyk. We wtorek kontrola, jak się nie poprawi to nie wiem co wtedy. Wzięłam opiekę bo strasznie mi go szkoda
wstrętne choróbska.

Cytat:
ojej, zdrowia dla Olka!

_________

J. znowu ma coś na czole, tym razem 4 czerwone otarcia, bardzo symetryczne. idealnie odbite lego duplo...
Jakieś wspomagacze dostałaś? Duphaston czy coś?

Perse wszystko będzie ok.
Ja się cieszę że mój M jeszcze leży i zastaje go tam gdzie go zostawiłam
Potem się zacznie...

Dwakolory super że masz wychodne :p
Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-26, 15:41   #2315
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

Czesc dziewczyny, dziś dzień zaczelam od pogrzebu taty mojej przyjaciolki

Paniczka alem Ci zazdroszczę z Torresem ze tak ladnie się przyjal w zlobie, oby tak dalej. A jak Ty jesz za niego? daja Ci ppanie w zlobie obiad???
Tosia nadal ma katar, i kaszel, strasznie jej się odrywa, caly czas oklepujemy, mam nadzieje ze się wykuruje do poniedziałku, bo jak nie to pewnie tak samo jak Olus będzie antybiotyk i tydzień z glowy, a ja w srode do pracy

Madzia dużo zdrowka dla Olusia - najgorsze to patrzeć jak własne dziecko choruje

Monika ja chyba jeszcze Ci nie gratulowalam Babla, wiec robie to teraz - GRATULACJE - oby dalsze miesiące przebiegly w idealnym spokoju...

Perse ja gdzies kiedy czytałam ze wlasnie na oparzenia cos co ma pentanol ale Bepathen chyba tez może być

Biedne Zeberki, bardzo jej wspolczuje, ale ja bym wolala wyjść ze szpitala wiedzac co mi jest, a nie później miałoby mi się cos stać, zresztą ja tez się wypisalalm na własne zyczenie - cc w srode a w paitek po wynikach bilurbiny wyszłam po 22godzinie...

Gryzia, Renia trzymam mocno kciuki za 2 krechy..

Dwakolory - udanych zakupow

A my mamy w końcu kanape i stol - jutro moi rodzice przychodzą na ciacho aaa i już mamy zrobione (zalatane) przez developera pekniecia w tynku, wiec musimyu się wziasc za zamawianie szkla w kuchni, tylko nie wiem jaka opcje wziasc - chodzi o polozenie szkla po bokach...

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
kunegunda.bis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-26, 17:43   #2316
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość

Luna mnie nikt po pleckach nie smyra wiec nie wiem

Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka

ee no dziewczyny to trzeba zagonić do roboty!
mój TŻ uczy Kamila jak ma go drapać po plecach

Cytat:

Maga dużo zdrówka dla Olka okropne to jest...

Kamil dziś straszna maruda, nie wiem czy coś go boli, coś przeszkadza? Troche pokaszliwał po spaniu to inhalacje zrobiłam ale rozdrażniony chodzi. Śpi króciutko i budzi sie z płaczem. I cały dzień chodzi z kocykiem, pieluchą i chciałby ze smoczkiem ale "ne ma"

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-26, 17:46   #2317
201607141620
Konto usunięte

Wybaczcie, że ponownie się wcinam chciałam podziękować za odpowiedzi, dałyście mi troszkę do myślenia. W przyszłym tygodniu będę mieć pierwszy test - mamy spotkać się ze szwagierką. Jeśli nie ucieknę ze spotkania z płaczem, to będzie dobrze
Nie dodałam wcześniej, że nie chcemy nikomu odbierać możliwości cieszenia się ciążą czy dzieckiem, a chcemy jedynie, by mówiąc o czymkolwiek, myśleli także o nas. Po teściowej nie mam się co spodziewać normalnego zachowania, bo na wyraźną, tym razem, prośbę mojego męża, by przestała w kółko o dzieciach mówić, obraziła się na nas konkretnie. Nie mam nadziei, że zrozumie o co nam chodzi, ale, za pozwoleniem mężowskim, wyciągam ostateczną broń - złośliwość, bo skoro ona kopie leżącego, to i leżący może jej odkopać. Inaczej mówiąc, chciała wojny , to ją ma. Oczywiście wojny na złośliwostki. Dzięki bogom, mieszkamy baaaaaardzo daleko i tylko 4-5 razy w roku się widzimy.

A o szwagierkę i jej przyszłego potomka mamy zamiar dbać jak na dobre wujostwo przystało.
201607141620 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-26, 18:02   #2318
201704210903
Konto usunięte

Cytat:
Nie, usg jeszcze nie, za wcześnie, w październiku mam robić. 5 tydzień, albo i później jak rzeczywiście później owu była, po usg będzie wyznaczać termin porodu. dostałam listę badań i wizyta jakoś w połowie października.
kciuki za USG w październiku
PERSE - jak Arturek nie płacze to pewno nic groźnego się nie stało
IZA - mam nadzieję, że w przyszłym tygodniu będzie jeszcze lepiej
201704210903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-26, 18:32   #2319
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

Kciuki i zdrowia dla wszystkich potrzebujących

Ja padam po całym tygodniu pracy - czas wziąć metryczkę w łapki i się zrelaksować

Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-26, 19:09   #2320
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kunegunda.bis Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny, dziś dzień zaczelam od pogrzebu taty mojej przyjaciolki
Bardzo mi przykro
Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
mój TŻ uczy Kamila jak ma go drapać po plecach
:brzyda l:
Cytat:
Napisane przez DarcAngael Pokaż wiadomość
Wybaczcie, że ponownie się wcinam chciałam podziękować za odpowiedzi, dałyście mi troszkę do myślenia. W przyszłym tygodniu będę mieć pierwszy test - mamy spotkać się ze szwagierką. Jeśli nie ucieknę ze spotkania z płaczem, to będzie dobrze
Nie dodałam wcześniej, że nie chcemy nikomu odbierać możliwości cieszenia się ciążą czy dzieckiem, a chcemy jedynie, by mówiąc o czymkolwiek, myśleli także o nas. Po teściowej nie mam się co spodziewać normalnego zachowania, bo na wyraźną, tym razem, prośbę mojego męża, by przestała w kółko o dzieciach mówić, obraziła się na nas konkretnie. Nie mam nadziei, że zrozumie o co nam chodzi, ale, za pozwoleniem mężowskim, wyciągam ostateczną broń - złośliwość, bo skoro ona kopie leżącego, to i leżący może jej odkopać. Inaczej mówiąc, chciała wojny , to ją ma. Oczywiście wojny na złośliwostki. Dzięki bogom, mieszkamy baaaaaardzo daleko i tylko 4-5 razy w roku się widzimy.

A o szwagierkę i jej przyszłego potomka mamy zamiar dbać jak na dobre wujostwo przystało.
Dobrze że mąż stoi po twojej stronie i cie w 100% popiera.

Mały zasnął a ja odpoczywam.

Stary 2014-09-26, 20:01   #2321
rena5
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość
zeberka napisała "niestety my nadal w szpitalu i chyba w tym tygodniu nie wyjdziemy. na jutro mam zlecony rezonans a konsultacje z rehabilitantem najszybciej w poniedziałek. moja kondycja psychiczna coraz gorsza. jutro mamy 5 rocznicę ślubu i chciałam być w domu razem z moimi dziewczynkami i mężem. Tosia pęknie przybiera ale jak mi podadzą jutro kontrast przy badaniu to nie będę mogła karmić kilka dni a mała jest tylko na piersi. Ściskam mocno"
bidulki

Cytat:
Olek w nocy miał prawie 39 stopni gorączki. Idziemy do lekarza. Zalamka :/ dzisiaj trzeci tydzień jak się zaczęła choroba
zdrówka dla Olka

Cytat:

Cytat:
Gryzia, Renia trzymam mocno kciuki za 2 krechy..
dzięki zdrówka dla Tosi

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;48300875]Ja padam po całym tygodniu pracy - czas wziąć metryczkę w łapki i się zrelaksować [/QUOTE]
co to jest 'metryczka' ???

Mateuszek -> cuda się zdarzają
rena5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-26, 20:26   #2322
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rena5 Pokaż wiadomość

co to jest 'metryczka' ???
To taka wyszywanka z imieniem i datą urodzenia

Stary 2014-09-26, 20:46   #2323
Maga83
Zakorzenienie

Dziękuję dziewczyny za życzenia zdrowia dla Olka. Kisimy się w domu. Po podaniu leków przeciwgoraczkowych temp spada, Olek jest w lepszym humorze a później znów słabnie bo temperatura rośnie

Maga83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-26, 20:47   #2324
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość
Jakieś wspomagacze dostałaś? Duphaston czy coś?
nie. ginka stwierdziła, że profilaktycznie nie daje. jeśli coś będzie się dziać to przychodzić i będziemy działać. ale.. właśnie sobie uświadomiłam, że nie mam nr tel, nie wiem nawet czy daje pacjentom..

Cytat:
Monika ja chyba jeszcze Ci nie gratulowalam Babla, wiec robie to teraz - GRATULACJE - oby dalsze miesiące przebiegly w idealnym spokoju...
dziękuję

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;48300875]Ja padam po całym tygodniu pracy - czas wziąć metryczkę w łapki i się zrelaksować [/QUOTE]

udanego relaksu

ależ mi się chciało kiełbasy z czosnkiem........
Stary 2014-09-26, 21:10   #2325
measia
Wtajemniczenie

GG do measia Send a message via Skype™ to measia

Olek zdrowiej Sloneczko
Artur uwazaj

u nas powoli, tylko ciagly brak czasu. szykujemy sie do malowania pokoju Marysi i nie wiem jakikolor wybrac

ja dzis odwrocilam sie na moment i Maryske zastalam tak
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_8227a.jpg (101,5 KB, 65 załadowań)
measia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-26, 21:18   #2326
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziękuję dziewczyny za życzenia zdrowia dla Olka. Kisimy się w domu. Po podaniu leków przeciwgoraczkowych temp spada, Olek jest w lepszym humorze a później znów słabnie bo temperatura rośnie
Madzia u nas tak było w weekend, temp od 38,2 do 39,2 zbijaliśmy na zmiane nurofenem i paracetamolem a najgorsze było wybudzanie Tosi w nocy żeby jej podac lek - masakra...

Cytat:
Napisane przez measia Pokaż wiadomość
u nas powoli, tylko ciagly brak czasu. szykujemy sie do malowania pokoju Marysi i nie wiem jakikolor wybrac

wowww ale agentka

Dziewczyny czy do wozkow sa jakies mega duże śpiworki? bo moja Tosia ma już pewnie ponad 90cm i tylko spotkałam się na max wlasnie chyba 90 czy 05 a najlepiej bylby taki ze 110cm

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
Stary 2014-09-26, 21:26   #2327
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez measia Pokaż wiadomość
genialne zdjęcie!!!

Cytat:
Dziewczyny czy do wozkow sa jakies mega duże śpiworki? bo moja Tosia ma już pewnie ponad 90cm i tylko spotkałam się na max wlasnie chyba 90 czy 05 a najlepiej bylby taki ze 110cm
na 110 są na pewno. my mamy mniejszy i nawet nie przymierzałam do wózka, ale jak szukałam w ubiegłym roku to pamiętam, że na allegro były też większe.
Stary 2014-09-26, 21:27   #2328
Maga83
Zakorzenienie

Kundzia TZ właśnie pojechał do apteki bo o 18.30 podalam paracetamol a już ma 38 :/ to co 4 godz można podawać?

Stary 2014-09-26, 21:36   #2329
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

Cytat:
Kundzia TZ właśnie pojechał do apteki bo o 18.30 podalam paracetamol a już ma 38 :/ to co 4 godz można podawać?
Madzia nurofen jest mocniejszy od paracetamolu, jego można tylko brac 3 razy na dobe, wiec wychodzi co 8h

---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ----------

zaraz sprawdze po jakim czasie podalismy nurofen po paracetamolu...

---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

haaaa o 18,40 paracetamol 6,5ml a o 22 nurofen 5ml

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
Stary 2014-09-26, 21:59   #2330
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
To jeden z gorszych aspektów choroby Jak my siedzieliśmy w domu po gorączce, to Artek chodził spać o 22.30... Jednak nie ma to jak świeże powietrze.

Cytat:
Śpiworki są chyba nawet na 36 m-cy, na all znajdziesz
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-26, 22:05   #2331
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;48303811]To jeden z gorszych aspektów choroby Jak my siedzieliśmy w domu po gorączce, to Artek chodził spać o 22.30... Jednak nie ma to jak świeże powietrze. [/QUOTE]

dzień bez spaceru to masakra. czasem mamy takie zalatane dni, do tego praca, że nie ma jak wyjść na spacer, ale chociaż na godzinę wieczorem przed spaniem trzeba bo inaczej katastrofa.
Stary 2014-09-26, 22:16   #2332
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;48303811]To jeden z gorszych aspektów choroby Jak my siedzieliśmy w domu po gorączce, to Artek chodził spać o 22.30... Jednak nie ma to jak świeże powietrze.

Śpiworki są chyba nawet na 36 m-cy, na all znajdziesz [/QUOTE]

kurcze no wlasnie nie mogę znaleźć

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
Stary 2014-09-26, 22:17   #2333
Maga83
Zakorzenienie

Właśnie dzwonilam do lekarza bo mimo podania paracetamolu temperatura rosła. I też mi powiedział że nurofen 3 razy dziennie a jak nadal rośnie to paracetamol. Nocka z głowy z nerwów

Stary 2014-09-26, 22:24   #2334
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Właśnie dzwonilam do lekarza bo mimo podania paracetamolu temperatura rosła. I też mi powiedział że nurofen 3 razy dziennie a jak nadal rośnie to paracetamol. Nocka z głowy z nerwów
jaki masz paracetamol? na gorączkę J. dobrze zadziałał w czopku.
Stary 2014-09-26, 22:26   #2335
Maga83
Zakorzenienie

Measia cudne zdjęcie Marysi. Jaka dorosła już

Stary 2014-09-26, 22:54   #2336
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

dziewczyny z dwójką dzieci z małą różnicą wieku, jak radziłyście sobie w ciąży z noszeniem starszego dziecka? J. ostatnio cały czas wyciąga do mnie ręce, macha nimi żeby zwrócić moją uwagę, usilnie domaga się noszenia, a ja jednak staram się go nie nosić (i tak sytuacji typu włożyć, wyjąć z krzesełka, do wanny, do łóżeczka, do wózka jest w ciągu dnia mnóstwo). jak kucnę obok, żeby go przytulić, wchodzi na mnie, złości się bo chce żebym z nim wstała, żeby nosić. generalnie tulimy się sporo, ale jemu to nie wystarcza. jeszcze nie tak dawno nosiłam go całe wczasy w górach, po powrocie też sporo już po mieście, osiedlu, usypiałam w nosidle jak zasnąć nie mógł, itp. a teraz ani nosidła ani noszącej mamy. J. staje za mną, łapie mnie za plecy, robi mi akuku i wygląda raz z jednej, raz z drugiej strony, czyli robi dokładnie to co robił w nosidle na plecach... eeh...
Stary 2014-09-26, 23:04   #2337
Konto usunięte

Cytat:
kurcze no wlasnie nie mogę znaleźć
A taki?
http://allegro.pl/spiworek-dlugosc-d...572460071.html

(ja chyba sama taki kupię, ale to za miesiąc, w październiku chcę kupić takie termoopakowanie na flachę, żeby herbatka była ciepła, ale jakieś dobre, bo póki co mam takie za 15 zł, które nic nie daje - jakby ktoś miał coś do polecenia, to ja chętnie).

Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Czas edycji: 2014-09-26 o 23:06
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-26, 23:45   #2338
fiolusiek
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny z dwójką dzieci z małą różnicą wieku, jak radziłyście sobie w ciąży z noszeniem starszego dziecka? J. ostatnio cały czas wyciąga do mnie ręce, macha nimi żeby zwrócić moją uwagę, usilnie domaga się noszenia, a ja jednak staram się go nie nosić (i tak sytuacji typu włożyć, wyjąć z krzesełka, do wanny, do łóżeczka, do wózka jest w ciągu dnia mnóstwo). jak kucnę obok, żeby go przytulić, wchodzi na mnie, złości się bo chce żebym z nim wstała, żeby nosić. generalnie tulimy się sporo, ale jemu to nie wystarcza. jeszcze nie tak dawno nosiłam go całe wczasy w górach, po powrocie też sporo już po mieście, osiedlu, usypiałam w nosidle jak zasnąć nie mógł, itp. a teraz ani nosidła ani noszącej mamy. J. staje za mną, łapie mnie za plecy, robi mi akuku i wygląda raz z jednej, raz z drugiej strony, czyli robi dokładnie to co robił w nosidle na plecach... eeh...
No ja nosiłam, bo nie zawsze miałam inne wyjście. Jak już nosisz to tak z boku na biodrze, żeby nie uciskać brzuszka. S. nigdy za bardzo nie domagał się noszenia, więc wielkiego problemu nie było, ale się mu zdarzało i w takich sytuacjach odwracałam jego uwagę łaskotkami, albo coś pokazywałam. W łóżeczku masz wyciągane szczebelki? Nauczyłam go nawet wchodzić do wanny i trzymać za ręcę, żeby krzywdy mu nie zrobić, a nie podnosić go. Na pewno początki są trudne, ale dobrze, że J. już chodzi i jest coraz bardziej samodzielny.
A Ty jak się czujesz psychicznie z myślą, że zostaniesz znowu mamą?

Maga
A próbowałaś zimnych okładów? Mam nadzieję, że szybko przejdzie Olkowi

Barbie Kiedyś pytałaś o moje kp. Nadal karmię dużo i często. Chciałabym karmić do 6-9 ms, ale na razie cieszę się z każdego dnia kp. Nie sądziłam, że dam radę. F. jest w miarę grzeczny, ale lubi wisieć na cycu.
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-26, 23:52   #2339
izotropia
Rozeznanie

Hm... ja nie wiem jakim cudem, ale my obyliśmy się bez śpiworka przez 2 zimy, teraz rezygnujemy z wózka nasz synek woli chodzić... szkoda, że nie zawsze tam gdzie my...
ja go nawet nie zawsze kocem nakrywałam jak już chodził, bo często żądał wyjęcia z wózka, więc jak to zrobić jak dziecko było okryte a nagle na zimno takiego opatulonego wyciągnąć? zresztą śpiworek strasznie utrudniłby mi wyjście z domu(dziecko w nosidło, zejście do piwnicy po wózek), na początek miałam jednoczęściowy kombinezon, a ostatnia zima (bardzo łaskawa) spodnie + kurtka z lidla - teraz też na nie czekam

Zaczęły się chłody, młodemu kupiliśmy bluzę podszytą miśkiem z lidla i w niej śmiga, czasem myślę, że mu w niej gorąco, a tu już czytam o śpiworkach do wózków... jak ubierzecie dzieci gdy będzie +5 stopnia celcjusza lub -5

fascynuje mnie fenomen przykrytych dzieci w wózkach z odsłoniętymi stopami/butami, nie ogarniam, mi jest zimno jak na to patrzę...
izotropia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-26, 23:59   #2340
Konto usunięte

Ja teraz ubieram normalnie, dżinsy, kurtka i śpiworek.
A jak będzie zimno, to będę zakładała kombinezon. No i śpiworek przewiduję też dać na sanki. Wiesz, różne są dzieci, Artek też już chodzi, ale jak jedzie w wózku, to jedzie, nie domaga się wychodzenia.
A pierwszą zimę przejeździliśmy w gondoli, to w ogóle nie widzę problemu, śpiworek to super rozwiązanie, nie rozkopie się, nigdzie nie podwiewa. Kupiłam jakiś tani prosty śpiworek na all, a był to jeden z lepszych zakupów ever.

Większy problem mam ze spaniem w domu. Artek zmienia pozycję co 2 minuty, wszystko skopuje z siebie, a potem ma zimne rączki i nóżki :/
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości