|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Tygodnie lecą, trójeczka z przodu, bo w październiku czas do porodu!! :)
Dziewczyny, czy któraś zamawia natalis? uważacie, że się opłaca?
|
#3392 |
|
Rozeznanie
|
A właśnie, odnośnie przewijaka. Czym go myjecie? Po prostu wilgotną szmatka czy jakimś bardziej konkretnym specyfikiem?
---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ---------- Mi położna doradzała i poważnie się nad tym zastanawiałam. Ostatecznie zrezygnowałam. Poczytałam trochę w necie. Wygląda na to, że troszkę to naciągane
|
#3393 |
|
Raczkowanie
|
właśnie też mam takie wrażenie z tego co czytałam. I zastanawiam się czym się sugerować, żeby wyczuć moment kiedy pojechać do szpitala. Przecież poród zaczyna się tak różnie. W środe mam wizytę u lekarza może do tego czasu jakoś pochodzę i nie zwariuje
|
|
|
|
#3394 |
|
Raczkowanie
|
dziewuszki ide sie myć, kończyć kolację dla męża i spróbować czy mi sernik wyszedł
trzymajcie się
|
|
#3395 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Lepiej podjechac na IP żeby to sprawdzili...
|
|
|
|
|
#3396 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mogę rodzić w nocy, wsio mi jedno ![]() Wodą z mydłem dzieciowym. |
|
|
|
|
#3397 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- Cytat:
ale się mamusie rozszalaly z tymi porodami!---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- sliczny pokoj podoba mi się fotel i tapeta!
|
||
|
|
|
#3398 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kciukasy dla Was ![]() Co do przygotowania łóżeczka, to ja też jeszcze nie. Powiem mamie co i jak, to jak nie tż to ona zadziała. Dziś sobie do szuflad powkładałam organizery, posegregowałam skarpetki, rękawiczki, buciki, czapeczki. Tata mi robi niespodziankę, pamiętacie- dostałam używane łóżeczko. Zwykłe, sosnowe. Jest białe, i tata dorabia do niego płozy i będzie kołyska, która w każdej chwili może na nowo stać się łóżeczkiem ![]() Właśnie rozmawiałam z tżtem, pracuje cały tydzień no i w sobotę przyjeżdża. Więc albo w sobotę go zobaczę albo w niedzielę ![]() Najpierw odliczam dni do wizyty a później do jego przyjazdu. Od razu psychicznie czuje się lepiej ![]() Kłuje mnie dziś niesamowicie w grażynce. Masakra ! Siedź Olinku ![]() To jak, która następna, przyznawać się, to będziemy kciuki trzymać
|
|
#3399 |
|
Raczkowanie
|
hej gratuluje udanych porodów ! ja nadal 2w1, mam bóle, bardzo ciągnie mnie jak Wy to piszecie w grażynie. Młody się wierci i to też już boli, do tego wszystkiego mam koszmarną zgage i to no stop.
|
|
|
|
#3400 |
|
Wtajemniczenie
|
Mąż mnie zostawił samą w domu i poleciał na basen, chce się rozruszać zanim się dzidzia urodzi, bo strasznie zaspany chodzi cały czas
![]() Na moim wydruku z usg jest zawsze napisana waga i margines błędu, np. 2746g +/- 300g, więc mniemam, że to w obie strony może być. No ale już dobra, jeszcze pewnie z tydzień pochodzę, więc trochę podrośnie. Kołyskę mamy już ubraną, wyprany materiał, wymieniony materac (fabryczny był do niczego) ubrany w prześcieradełko, rożek i kocyk czeka w środku Pyrtolinka - super pokoik! Jejku jak ja bym chciała móc coś takiego zrobić, ale niestety - zmieniać mieszkanie chcemy za jakiś czas, bez sensu remontować, muszę się zadowolić kącikiem w sypialni Co do żelu, to ponoć mocno naciągne, skład tego w ogóle nie przekłada się na cenę, to już lepiej jakiś lubrykant na podstawie wody przelać sobie w coś i poprosić o aplikację. Purblanka - super pomysłowy tato! Na pewno przyda się opcja kołysania Też będziemy testować Na pewno będzie mega radość! Jeszcze Ci wody pójdą z wrażenia i urodzisz ![]() A co do poradników, to ja nic nie czytam, nie wierzę w takie teorie, jeszcze może dla starszego dziecka jakieś triki na poskromienie mogą zdać egzamin, ale dla niemowlaka to raczej będę podchodzić intuicyjnie, zobaczymy w praniu jak to pójdzie. No dobra, to która dzisiaj w nocy daje popis? Edytowane przez CoffeeMonster Czas edycji: 2014-09-26 o 22:05 |
|
|
|
#3401 |
|
Raczkowanie
|
Dzieki Dziewczyny za wszystkie miłe komentarze
zmykam spać, coś mnie brzuch ciągnie... Dobrych nocek Mamuśki
|
#3402 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
też nie zamierzam robić z siebie cierpiętnicy... A moje maleństwo spało od 23:00 do 5:00 i właśnie się karmimy w sensie ona cycka, a ja biszkopty
|
|
#3403 |
|
Rozeznanie
|
Ooo widzę ze wstaje juz jak karmiąca mama
![]() Noc miałam paskudna, budziłam się co godzinę. Teraz jem śniadanko i pije herbatkę z cytrynka ![]() TŻ śpi oczywiście w najlepsze, może jestem okropna ale strasznie mnie to drażni ze ja się tak mecze, a on nawet na chwilę się nie przebudzi juz wiem co będzie jak mały będzie płakał w nocy... No nic, miłego dnia dziewczyny, lekkich porodów życzę ![]() Wysłane z mojego C5303 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3404 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry !
U mnie noc przespana, ale późno poszłam spać i późno ostatnie siku było Teraz pobudka i na 9 na uczelnie Prawie do 17 Ale zamierzam zdecydowanie wrócić szybciej ![]() Cytat:
Te płozy będzie można zdjąć w każdym momencie, jakby się okazało, że Mały nie lubi bujania, bo różnie bywa. Ja mam nadzieję, że Tż faktycznie tak przyjedzie, bo chyba sama po niego pojadę jak się coś pozmienia I jak już będzie, to mogę rodzić ! Byle nie wcześniej i byle nie po tym jak pojedzie ![]() Poczwarkah, nie mogę znaleźć Twojego postu co do cierpiętnicy, ale zdecydowanie się z nim zgadzam ! Ważne są zarówno potrzeby Matki jak i dziecka, nie można się totalnie, zupełnie poświęcić, trzeba też patrzeć na siebie. No i w tym wszystkim jest też gdzieś mąż/partner/starszy dzidziol. Oni też mają potrzeby, na które trzeba zwracać uwagę ! Żadna się w nocy nie rozpakowała ? Ale mnie dziś kawał dnia nie ma na wizażu, więc pewnie któraś pyknie Miłego dnia ! Kciuki za wszystkie !
|
|
#3405 |
|
Rozeznanie
|
Dzień Dobry Kochane
My nadal w dwupaku Nocka w miarę przespana Ale czuje się zmęczona... Miłego Dzionka wszystkim życzę!!!
11 luty - 2 kreseczki ![]() 14 luty- bicie serduszka ![]() 3 październik- termin porodu ![]() Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor Chłopiec JuliuszPierwsza Dzidziolinka ![]() 41/40 Mój Aniołeczku |
|
|
|
#3406 | |
|
Zadomowienie
|
Witam się z rana!
PurBlanka dziadek marzenie ![]() Cytat:
Ja dalej z synkiem w brzuszku. Ładna pogoda dziś, wybierzemy się pewnie na spacer dłuższy. Która rezerwuje dzisiejszy dzień?
|
|
|
|
|
#3407 |
|
Raczkowanie
|
Witam kochane
u mnie nocka spoko, tylko po tych ćwiczeniach na piłce trochę plecy bolały... ![]() Pur podziwiam Cię i Twojego tatusia oczywiście Ciebie za to, że masz jeszcze siłę, aby siedzieć na wykładach a dziadziusia za pomysłowość Tż musi wrócić, koniec kropka jak nie to zrobimy zlot wizażowych czarownic i polecimy po niego na swoich miotłach ![]() Sladziatek tak czytam Twoje wpisy i tylko marzę o takim aniołku jak u Ciebie ![]() A do mnie dzisiaj mama przyjeżdza i robimy sobie babski dzień, jakiś spacerek, zakupy oczywiście ile sił starczy i pewnie pójdziemy na jakiś mega wypaśny deserek także pewnie dzisiaj już mnie nie będzie, więc z góry życzę szybkich akcji jakby coś się rozkręcało Miłego dzionka dla wszystkich
|
#3408 | |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
chyba pogoda się popsuła na całego..Cytat:
Podziwiam za wytrwałość ![]() Ciekawe co się dzieje u Farminki?
MAKSymalnie przeszczęśliwa Edytowane przez Isgaard Czas edycji: 2014-09-27 o 10:05 |
|
|
|
|
#3409 |
|
Raczkowanie
|
Witam się i ja w dwupaku
![]() Dziś u nas pięknie słoneczko świeci i jest Toruń za pół ceny więc pewnie gdzieś na obiad wyskoczę z Tż ![]() U mnie noc ogólnie nie najgorsza ostatnio kładę się spać koło 2 więc siku tak nie męczy ale koło 6 strasznie mnie głowa bolała i tylko leżałam dalej ![]() PurBlanka podziwiam Cię że tyle godzin na uczelni chcesz siedzieć, ja się właśnie zastanawiam czy dam radę 2.10 na zajęcia iść (termin mam na 1.10) ![]() Udanego dnia Wam życzę i szybkich porodów w razie czego
|
#3410 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A z tą grażyną to rzeczywiście niezłe cyrki Za każdym razem mam ochotę w połowie oporządzania mam ochotę zaprzestać ale głupio tak do ginka więc się męczę Cytat:
Imię wybrane trochę z braku laku, ale teraz też nam się mega podoba A Emilka też ładne Ostatnio mało popularne a to raczej plus ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Po takim czasie na pewno będziecie mieli dużo do nadrobienia No i brawa dla dziadka ![]() Cytat:
![]() Pewnie też zaliczymy jakiś spacer, po drodze może skoczymy do maca na loda ![]() Zapomniałam Wam napisać, że ostatnio Gosia ( ) narobiła mi ochoty na maca, więc zaciągnęłam męża na zestaw i przed wyjściem poszłam skorzystać z wc. W publicznych miejscach sikam "na Małysza", tym razem też tak było i wiecie co? Nasikałam sobie na brzuch
|
|
#3411 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja Wam naprawdę wszystkim życzę takich aniołków - mam nadzieję, że jej tak zostanie i okres kolkowy też przetrwamy bez problemu
|
|
#3412 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3413 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się również w dwupaku
Jak mi się wydawało tydzień temu, że urodzę przed terminem, to teraz mi się coś widzi, że przenoszę.....cisza jak makiem zasiał! Nocka fajna, pogoda fajna, zaraz się zabieramy za sprzątanie, potem koleżanka ma wpaść i tak dzień zleci, a jutro jak się pogoda utrzyma to pewnie do teściów na obiadek ![]() Miłego dnia mamuśki, zajrzę jakoś wieczorkiem pewnie
|
|
|
|
#3414 |
|
Raczkowanie
|
Chodzi o wadę wrodzoną, spowodowaną brakiem kończyn?
|
#3415 |
|
Raczkowanie
|
slodziatek masz super grzeczne dziecię, nic tylko życzyć by dalej tak było
![]() CoffeeMonster ja z Sebą w 33 tyg już miałam skróconą szyjkę i zagrożenie wczesnym porodem a urodziłam go 3 dni po terminie nie zmieniając trybu dnia PedzacaSkarpeta ja też mam wannę i nie wyobrażam sobie życia bez niej
|
#3416 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny ratujcie, bo juz sama nie wiem. Od 1:30 mialam dość regularne skurcze (ból jak na @), najpierw co 15-10 min potem juz nawet co 5min. Zrobiłam kąpiel i nic nie pomogła. + kupka w nocy, co mi się nie zdarza. I tak do 6 rano. Zadzwoniłam do położnej kazała wziąźć nospe i położyć się spać, jesli przejdzie, to to przepowiadacze. Po 1h nadal nie przeszło skurcze co 7-8 min. Po kolejnej godzinie jakoś udało mi się zasnąć czyli ok 9 i teraz się obudziłam. Skurcze nadal są ale nie jakoś makabrycznie bolesne, jak na @. Czy cos się zaczyna dziać, czy to moga być tylko przepowiadające tyle godzin?
|
#3417 |
|
Rozeznanie
|
Ja dzisiaj miałam noc raczej spokojną. Raczej, bo o 4 rano obudził mnie dosyć silny ból jak na okres. Już miałam nadzieję, że zaczyna się coś ale niestety po trzech seriach minęło
![]() Biorę się za sprzątanko
|
#3418 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3419 | |
|
Rozeznanie
|
Wczorajszy wieczór panieński przeżyłam wyjątkowo dobrze, wyszłam dopiero o 1
Mam ostatnio takie marzenie - żeby się poród rozpoczął nagłym odejściem wód Nie mam ochoty na to ciągle analizowanie, czy to już czy nie...Poza tym muszę się poskarżyć ze nagle zaczęłam puchnąć Jeszcze dwa tygodnie temu mój przybór wagi na całą ciążę wynosił 6,5 kg. A od tamtej pory, czyli w ciągu 14 dni, doszło mi nagle 2,5! Jestem tym trochę przerażona. Doktorek nie zlecił mi żadnych badań na następną wizytę, ale chyba zrobię we wtorek na własną rękę, bo boję się zatrucia ciążowego ![]() U nas też przewijak na pralce! Najlepsze miejsce na przewijanie Cytat:
|
|
|
|
|
#3420 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Poza tym jest malutka, to niech sobie siedzi i rośnie, nie mam się co martwić, że giganta przyjdzie mi wypchać na świat.Oj wanna to jest to, my mamy taką meeega dużą, teraz na moje słoniowate wielkości idealna Siadam na brzegu i grazyna leci na odżywkę i na ślepo - nie oglądam tam lusterkiem, żeby się nie przestraszyć, gin musi jakoś to zaakceptować, myślę, że dramatu nie ma ![]() Cytat:
i
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:09.

trzymajcie się 

i będzie kołyska, która w każdej chwili może na nowo stać się łóżeczkiem 
13.12.13 

Prawie do 17
Ale zamierzam zdecydowanie wrócić szybciej
I jak już będzie, to mogę rodzić ! Byle nie wcześniej i byle nie po tym jak pojedzie 

więc Emilka - podobne
i