Mamusie sierpniowe 2014 - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku
Smukłe krychy i płaskie brzuchy bo są juz z nami nasze maluchy 3 9,09%
Już maluchy sierpniowe są na podbój świata gotowe 5 15,15%
Dzieci zamiast spać czatują czy rodzice nie baraszkują 4 12,12%
Sierpniowe dzieci już mamy i o drugie się staramy 1 3,03%
Mamusie sierpniowe 2014 cz. 2 24 72,73%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-26, 23:14   #1801
Mamamarta2010
Raczkowanie

Dot.: Mamusie sierpniowe 2014

Cytat:
Napisane przez patrycja19894 Pokaż wiadomość
Mnie bierze jakieś chorobsko, boli mnie głowa, mięśnie i na dodatek strasznie mi zimno, nie potrafię się rozgrzać. Nie mogę być chora

---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ----------

Ja nie miałam krechy w ciąży, za to mam teraz.
Wspolczuje, a jak dzisiaj? Jak nie moge sie rozgrzac to wchodze do cieplej wody -to uawsze pomaga )
Cytat:
Napisane przez lilka_vanilka Pokaż wiadomość
---------------

Byliśmy dziś na szczepieniu. Zostałam upomniana, że trzeba dziecko ubrać w body i mieć 3 pieluszki tetrowe. Tak ciężko było o tym wspomnieć przy rejestracji? ...
jak to upomniana, Jezu masakra jak w przedszkolu, a czemu akurat body?
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;48289893]Niestety moje dziecię należy do grona kolkowych Zaczęło się od tego, że popołudniami mały bardzo nerwowo jadł z piersi, a ostatnio właściwie wył jak zaczynał jeść. A głodny był na pewno bo nie jadł od 4/5 godzin. I w końcu doszliśmy do tego, że chyba boli go brzuszek, bo po odstawieniu od piersi uspokajał się. W efekcie miał takie ataki płaczu. Dzisiaj byliśmy u pediatry, dała receptę na espumisan i poradziła jak małego masować, żeby mu ulżyć.
W ogóle w ostatnim tygodniu chyba ze trzy razy się poryczałam. Ze zmeczenia, bezsilności. Wogóle chyba taki delikatny baby blues mnie spotkał. Ostatnio wracaliśmy od mojej siostry, a ja bitą godzinę drogi powrotnej przepłakałam. A mój mąż biedny nie wiedział co się dzieje Ale jesteśmy już na dobrej drodze do happy endu

Przy okazji wizyty u pediatry zważyliśmy małego i waży 5200 gr.[/QUOTE]
ja tez czesto placze, potrafie ze wzeuszenia, ze zlosci lub...bez powodu, czyli chyba z niewyspania
Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość
Tacy to pożyją ;-)
Adelka od 21:30 wstawała cztery razy, teraz jeszcze śpi ale już ją chyba powoli kupa budzi bo się pręży ;-)
:/
to tak jak u nas niestety, w nocy od ok 22 do 2 pospi a potem co 2 gpdz ;/
Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Maksym zasnął o 23, wstał o 4.30 na jedzenie i dalej śpi Gosia, obyś miała rację z tą jego "trzydniówką", w nocy znów zjadł trochę z piersi
ale Ci fajnie.
Cytat:
Poookaż jaki
To zakładasz ten kombinezon na gołe nóżki? Moja by zamarzła ;-)

Zazdroszczę. Ja na spacerach mogę spotkać tylko psa sąsiadów który za mną chodzi ;-) tylko patrzeć kiedy zdziczeję.. :-P
dobry i pies ja tez uzywam miska ale zakladam go na polspiohy i skarpetki
Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
U nas dalej kolki, ale odpukać, tfu, tfu, tfu...i w ogóle, noc spokojna
Wczoraj mąż wykombinował Sab Simplex i podaliśmy Młodej przed spaniem. Drugą dawkę dziś rano. Oby to faktycznie podziałało.
Dziewczyny, które borykają się z kolkami, czy czytałyscie o teorii czwartego trymestru ciąży? Poczytajcie, może to coś pomoże na Wasze kolki. Ja wczoraj zastosowałam pierwszy raz otulaczek i Hania ładnie w nim spała, nie kopała tak nóżkami...
Może komuś podpasuje ta teoria
moj tez kolkowy i od 4 tyg chyba dostaje sab simplex, teraz po 12 ktoplo ale do kazdego karmienuia czyli przynajmniej 10 raty je, jak chce po godzinie to mu ich nie daje.
Cytat:
Zobaczcie jaką mam cudną fotoksiążkę Załącznik 5799809
jest sliczna!
Cytat:
Napisane przez karoseria Pokaż wiadomość
a co wasze dzieci robia w ciagu dnia jak nie spia? moze jej sie nudzi i z nudy je?
Ja mojego nosze na ramieniu tak ze trzyma sobie glowe pionowo o trzeba z nim najlepiej chodzic zeby sobie poogladal, a jak sie go poklepie po dupci to jest zadowolony bardzo i sobie gada A jak sie da to wrzucam go do fotelika i cos tam robie a on sobie lezy
Cytat:
Napisane przez malutka100 Pokaż wiadomość
dzięki dziewczyny za wszystkie miłe słowa
co do zdrowia- nie chcę na forum o tym pisać, najważniejsze że już dochodzę do siebie, a jedynym "plusem" tego wszystkiego co przeszłam jest moja waga- mniejsza niż przed ciążą

Któraś w Was pytała czy synek grzeczny- a owszem to moje cudeńko wynagradza mi wszystko to co przeszłam. Dużo śpi w dzień, prawie w ogóle nie płacze, nie marudzi ( chociaż może wszystko przede mną), jest pogodnym dzieckiem Nie mamy większych problemów.

Dziewczyny czy używacie już leżaczków bujaczków?
My dostaliśmy w prezencie taki z Fisher price i zastanawiam się czy już możemy go używać? Na opakowaniu jest napisane ze nadaje się dla dzieci od urodzenia do 18 kg, rozkłada się prawie całkiem na płasko, więc chyba można małego czasami ( oczywiście nie na długo) w nim ułożyć? jak myślicie?
Mam dokladnie ten sam i uzywam od dluzszego czasu, ja jestem wygodnicka i jak maly w nim usnie to sobie spi i juz, nie wydaje mi sie to szkodliwe ale to moje zdanie )

Mamamarta2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-27, 03:10   #1802
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mamamarta2010 Pokaż wiadomość
Wspolczuje, a jak dzisiaj? Jak nie moge sie rozgrzac to wchodze do cieplej wody -to uawsze pomaga )

jak to upomniana, Jezu masakra jak w przedszkolu, a czemu akurat body?

ja tez czesto placze, potrafie ze wzeuszenia, ze zlosci lub...bez powodu, czyli chyba z niewyspania

:/
to tak jak u nas niestety, w nocy od ok 22 do 2 pospi a potem co 2 gpdz ;/

ale Ci fajnie.

dobry i pies ja tez uzywam miska ale zakladam go na polspiohy i skarpetki

moj tez kolkowy i od 4 tyg chyba dostaje sab simplex, teraz po 12 ktoplo ale do kazdego karmienuia czyli przynajmniej 10 raty je, jak chce po godzinie to mu ich nie daje.

jest sliczna!

Ja mojego nosze na ramieniu tak ze trzyma sobie glowe pionowo o trzeba z nim najlepiej chodzic zeby sobie poogladal, a jak sie go poklepie po dupci to jest zadowolony bardzo i sobie gada A jak sie da to wrzucam go do fotelika i cos tam robie a on sobie lezy

Mam dokladnie ten sam i uzywam od dluzszego czasu, ja jestem wygodnicka i jak maly w nim usnie to sobie spi i juz, nie wydaje mi sie to szkodliwe ale to moje zdanie )
A dziękuję. Dziś do poludnia była masakra, ale już pod wieczór spadła Gorączka i głowa przestała boleć.
Stary 2014-09-27, 05:53   #1803
h4linka
Zadomowienie

Rośnie mi gaduła. Od dłuższego czasu przy nocnym zmienianiu pieluchy bez przerwy się śmieje i gada. Ja tu próbuję się skupić, żeby było szybko, po cichu i sprawnie a młody mi opowiada historie z życia wzięte.
Myślicie że takie małe dzieci mają sny? Bo przykukalam, że młody gada przez sen i sie bardzo emocjonuje

Wysyłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk 2
h4linka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-27, 06:21   #1804
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Olivia w dzień śpi w lezaczku .

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-27, 08:26   #1805
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez h4linka Pokaż wiadomość
Rośnie mi gaduła. Od dłuższego czasu przy nocnym zmienianiu pieluchy bez przerwy się śmieje i gada. Ja tu próbuję się skupić, żeby było szybko, po cichu i sprawnie a młody mi opowiada historie z życia wzięte.
Myślicie że takie małe dzieci mają sny? Bo przykukalam, że młody gada przez sen i sie bardzo emocjonuje

Moim zdaniem mają nawet koszmary, Adelka czasem krzyczy dopóki się jej nie wybudzi, a nie jest to proste :-P
Stary 2014-09-27, 08:36   #1806
niki19
Zadomowienie

Cytat:

U nas dalej kolki, ale odpukać, tfu, tfu, tfu...i w ogóle, noc spokojna
Wczoraj mąż wykombinował Sab Simplex i podaliśmy Młodej przed spaniem. Drugą dawkę dziś rano. Oby to faktycznie podziałało.
Dziewczyny, które borykają się z kolkami, czy czytałyscie o teorii czwartego trymestru ciąży? Poczytajcie, może to coś pomoże na Wasze kolki. Ja wczoraj zastosowałam pierwszy raz otulaczek i Hania ładnie w nim spała, nie kopała tak nóżkami...
Może komuś podpasuje ta teoria

Butter spadasz mi z nieba z tą teorią przetestowałam to otulanie na Adasiu i to była chyba najlepiej przespana noc od miesiąca młody się tak nie wiercił nie stękał i nie jęczał tylko ładnie spał jedynie nad ranem trochę pomarudził
Zresztą mój mąż dzwonił się poradzić do jeszcze jednego pediatry i ona nam tez powiedziała ,że kolki kolkami ale raczej niemożliwe ,żeby to trwało po całych dniach i ,że jej to wygląda na pewnego rodzaju niepokój więc mi to jak najbardziej pasuje do teorii czwartego trymestru
Nawet teraz młody zaczął marudzić otuliłam go kocykiem i 10 min i dziecko śpi i to w łóżeczku a nie na rękach tak jak przez ostatni miesiąc ,oby tak dalej aż mi się humor poprawił bo ostatnio naprawdę jestem strasznie wyczerpana tą sytuacją

Cytat:
Napisane przez UmiZumi Pokaż wiadomość
Dziewczyny karmiące tylko MM, ile zjadają Wasze dzieciaczki? Ile jedzą jednorazowo, ile razy codziennie?

ja to mam małego żarłoka w domu. Ania w niedzielę skończy 8 tygodni, je 6-7 razy dziennie i jednorazowo wypija zwykle 150 ml mm! Zdarza się, że zaspokoi się porcją 120 ml albo 90 ml, ale potem 150 ml nie starcza i zjada 180 ml na raz! Wczoraj wypiła 905 ml mm i dwie butelki 130 ml herbatek! Nie wiem czy nie za dużo. Próbuję podawać smoczek, ponosić, poprzytulać jak marudzi itp. Ale kończy się to wielkim rykiem i pochłonięciem wielkiej porcji mleka - czyli jest głodna, bo jakby nie byla, to napiłaby sie trochę i nie chciałaby -tak na moją logikę. Próbowałam dawać porcję 120 ml mm i koniec, ewentualnie herbatkę, ale jest wtedy jeszze głodna, więc podaję więcej.

Zaznaczam, że na opakowaniu mleka (Bebiko) podana jest tabela żywieniowa i dziecko 2-3 miesiące średnio powinno wypijać 6 porcji po 120 ml, a dopiero dziekcko 4 miesięczne 6 razy po 150 ml.

Idę za swoim instynktem i podaję Ani tyle mleka ile widzę, że potrzebuje żeby się najeść.z drugej jednak strony obawiam się, czy mi się nie przejada...? W dzień jak nie śpi, to staram się urozmaicać jej czas.

Pochłania takie ilości od jakiegos tygodnia. Lepiej też śpi (w sensie, że śpi też w ciagu dnia, z czym były wcześniej problemy) Może to skok rozwojowy?
Mój ma 6 tyg i zjada po ok 100 ml co 3 -3,5h w nocy czasem co 4 z racji ,że 100ml wymiatał do dna to spróbowałam mu dwa razy dać 120 i zjadł ale potem połowe zwrócił więc to chyba jednak za dużo dla niego więc wracamy do 100

Edytowane przez niki19
Czas edycji: 2014-09-27 o 08:53
niki19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-27, 09:06   #1807
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Moje szczęście kończy dzisiaj 2 miesiące
Jak ten czas leci

Ps. Mała zasnela o 22 obudziła się na cycka o 6.15 zjadła poszła spać i śpi do teraz

Nasze szczescie
Stary 2014-09-27, 09:28   #1808
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Kupiłam ubranko do chrztu dla mojego przystojniaka Załącznik 5800218
fajne ubranko

Cytat:
Napisane przez malutka100 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy używacie już leżaczków bujaczków?
My dostaliśmy w prezencie taki z Fisher price i zastanawiam się czy już możemy go używać? Na opakowaniu jest napisane ze nadaje się dla dzieci od urodzenia do 18 kg, rozkłada się prawie całkiem na płasko, więc chyba można małego czasami ( oczywiście nie na długo) w nim ułożyć? jak myślicie?
używamy leżaczka i huśtawki, mały właśnie śpi w leżaczku

Cytat:
Ja powiem tak- do wozka lepiej miec 1-czesciowy, jednak do fotelika jak pamietam z czaspw starszego synka wolalam ubrac mu kurtke i cieple spodenki czy kocyk, bo w lutym-marcu bylo mu troche ciasno w foteliku w kominezonie...

A wiecie co..dostalam od siostry taki spiworek do fotelika z dziurami na pasy. Wsadza sie dziecko do fotelika, zasuwa spiworek i ma cieplo a w aucie sie go rozpina po prostu, chyba fajne, jak wyprobuje to powiem jak sie to sprawdza
dzięki moja Zosia urodziła się w marcu więc na zimę miała dwuczęściowy.
Mały ma kurtkę dokupię chyba jeszcze kombinezon jednoczęściowy i spodnie do kurtki.

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
A na zime macie jakies dodatkowe kombinezony, spiworki czy cos takiego do wozka? Bo pod samym kocykiem moze byc zimno co? I do spania kazda planuje spiworek czy jednak kolderke? Nie odkopuja Wam sie dzieci?

Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2
Franio będzie spał pod kołderką, nie kupuję śpiworka.
Odnośnie wózka to mały będzie w kombinezonie, przykryty kocem i tą osłonką od wózka. Myślę, że wystarczy. Ewentualnie mamy jeszcze śpiworek od sanek. Zresztą jak są duże mrozy to nie wolno wychodzić.

Cytat:

mój albo się śmieje albo płacze i wydaje dziwne odgłosy

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
Jak ten czas leci

Ps. Mała zasnela o 22 obudziła się na cycka o 6.15 zjadła poszła spać i śpi do teraz

ale Ci dobrze mój tez coraz lepiej śpi. Wczoraj usnął przed 20 to obudził się o 3.15, później o 7.30 i śpi dalej, ale chyba będzie się budził, bo coś stęka

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-27, 09:34   #1809
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Mamamarta chyba chodzi o szczepionki. W body z krotkim rekawem mozna szybko zrobić zastrzyk. Generalnie nie jestesmy z mezem zadowoleni z tej pani dr. Kompletnie mnie nie sluchala. Dziecko plakalo,ja je tulilam, a ona gadala tylko z mezem wciskajac mu probki emolientow. Kostek mial uczulenie najpierw na buzi, a teraz zostaly mu tylko krostki na calym ciele. Jest miejscami taki szorstki. Czy to jest nowe uczulenie, czy kontynuacja tego z buzi? Ta pani dr. mi powiedziala szybko, ze nowe, ale jakos nie wierzę.
Cytat:

U nas to samo.. Ale staram się do niego nie odzywac i nie prowokować ;-)

A sny mają na pewno. Po szczepionce się wybudzil z drzemki z placzem i chcial byc tylko na rekach. Taki byl smutny i potrzebowal pocieszenia.

Gosia swietny ten album. Pluję sobie w brodę, że wyrzucilam ulotkę ze znizką :-\

Zaczarowana buziaczki dla duzej Olivki :-* ale masz szczęście z tym spaniem! Moze i u nas będzie tak fajnie, bo w tym tyg. pierwszy sen trwa juz nie 4 a 5 godzin!

Znalazlam tez sposób na dłuższa drzemkę w dzien, a przy okazji nowe zajęcie. Jak Kostek zapełni porządnie pieluchę, to biorę go na łóżko na podklad do przewijania, rozbieram i robię dlugi masaż oliwką. Po kapieli tylko krotki, bo się denerwuje, ale w dzien jest zachwycony. I po masazu sam zasypia! Polecam

A poza tym to tez z nim chodzę po mieszkaniu, opowiadam, klade sobie na brzuchu, na matę, a jak chce miec czas dla siebie, to wkladam do kolyski i właczam karuzelę, albo do bujaczka.
lilka_vanilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-27, 10:18   #1810
Moni 26
Zadomowienie

apropo snów, to mój też je bardzo przeżywa, a często potrafi bardzo płakać, wystarczy że pogłaszcze po główce, czy włożę smoczka od razu sie uspokaja mój też przez sen stęka znaczy sie robi kupke

od paru dni mimo ze śpie w nocy średnio 9 godzin z trzema przerwami, to jakaś taka jestem nie do zycia, ciagle czuje zmęczenie

mój z kolei w ogóle nie był marudny po szczepionce, prawie cały dzień przespał, tylko budził sie na jedzenie

jak byłam wczoraj u lekarza, to mały też miał mierzony obwód główki i katki piersiowej po 40cm ma jednego i drugiego od porodu 6cm urosła główka a 7cm klatka piersiowa

Edytowane przez Moni 26
Czas edycji: 2014-09-27 o 10:24
Moni 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-27, 10:20   #1811
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Sara a tak do ilu stopni mniej więcej można wychodzić z maluszkiem na spacery??

Gosia moja mała właśnie też czasem w nocy się zacznie wydzierać jakby ją ze skóry obdzierali, ja lecę do łóżeczka a ona śpi Płacze dopóki się nie wybudzi właśnie... Przy tym później strasznie się taje aż i robi taką podkówkę, że szok! Myślisz że to koszmary?
Już się bałam że coś jest nie tak...

Dziewczyny jakie otulaczki polecacie??? Mela też jest niespokojna, czasem macha rękami przez sen jak oszalała

A i dzisiaj mała przespała ponad 8 h od 22 do 6:30
ale zwalam to na chorobę bo obudziła się z chrypką i katarem Mam nadzieję, że moja pediatra mnie dzisiaj przyjmie...
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-27, 10:28   #1812
nagiAkt
Zadomowienie

Dziewczyny jesli uzywacie pamperow z biedronki Dada to jest promcja. Caly karton za 50zl. Im wiekszy rozmiar tym mniej sztuk. Ja np wzielam 3 czyli midi 4-9kg 128sztuk.
Jeszcze nie mam ulubionych i tak sprawdzam. Nawet z babydream nie sa najgorsze. Dostalam tez jedna paczke z Pampersa i sa bardzo fajne ylko droge. Sa cienkie, chlonne i mam wrazenie, ze nie utrudniają ruchow. Bede je kupowac jak wiktoria bedzie starsza i rzadziej trzeba bedzie je zmieniac, bo teraz to co chwile

WIKTORIA

NASZ DZIUBEK
20.08.2014
15:10
nagiAkt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-27, 10:37   #1813
patrycja19894
Wtajemniczenie

U mnie płacz przez sen to norma,dopóki się mały nie wybudzi to płacze, podnosi ręce i nogi do góry, po chwili śpi dalej.. Jak przez dłuższy moment sytuacja się nie powtarza to go zostawiam a jak długo płacze to glaskam po główce i się budzi.

Poczytam sobie o tym czwartym trymestrze, może coś w tym jest i Tobi będzie spokojniejszy.
Stary 2014-09-27, 10:38   #1814
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Sara a tak do ilu stopni mniej więcej można wychodzić z maluszkiem na spacery??

A i dzisiaj mała przespała ponad 8 h od 22 do 6:30
ale zwalam to na chorobę bo obudziła się z chrypką i katarem Mam nadzieję, że moja pediatra mnie dzisiaj przyjmie...
zdrówka dla małej

można wychodzić do -10 jeżeli nie ma wiatru

Franio 24.07.2014 r.
Stary 2014-09-27, 10:42   #1815
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nagiAkt Pokaż wiadomość
Dziewczyny jesli uzywacie pamperow z biedronki Dada to jest promcja. Caly karton za 50zl. Im wiekszy rozmiar tym mniej sztuk. Ja np wzielam 3 czyli midi 4-9kg 128sztuk.
Jeszcze nie mam ulubionych i tak sprawdzam. Nawet z babydream nie sa najgorsze. Dostalam tez jedna paczke z Pampersa i sa bardzo fajne ylko droge. Sa cienkie, chlonne i mam wrazenie, ze nie utrudniają ruchow. Bede je kupowac jak wiktoria bedzie starsza i rzadziej trzeba bedzie je zmieniac, bo teraz to co chwile
Ja ewentualnie jak będę zmieniać pampersy to jak synek będzie starszy i te kupki będą już twardsze, raz już mieliśmy odparzenia po próbie zmiany pampersów i juz nie ryzykujemy.

Tobi wczoraj nie zrobił ani razu kupy, dziś tez tylko puszcza baczki,hmm zawsze robił ok 3 razy dziennie. Co może być tego powodem? Jem nadal jak jadłam.
Stary 2014-09-27, 10:48   #1816
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
nie wiem jak 3 ale z 2 dady nie byłam zadowolona ale słyszałam ze te wieksze rozmiary są lepsze??? dla mnie babydrem też sa ok, ale mam wrażenie że są dosc krótkie, sa szersze od pampersów, ale wielkościa 2 pampersów jest taka sama jak 3 babydream...a jeśli chodzi o chłonnosć to są super jednak 2 są dość grube , ale 3 już sa spocko, niezbyt grube...
Ja też próbuje wszystkich mam podobne zdanie jak ty, pewnie jak będzie juz wiekszy zostane jednak przy pampersach

w rossmanie z kartą rosne pampersy 3 tylko 45 zł 82 sztuki
Stary 2014-09-27, 11:05   #1817
malutka100
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Ja mojego dwa razy włożyłam, ale mu się nie podbało, woli być na rękach strasznie mi przykr, że miałaś aż tak traumatyczne przeżycia. Karmisz tylko mm, czy łączysz?
o

przez pierwszy tydzień karmiłam piersią i mm, a teraz już tylko mm...
Nie wyszło mi karmienie, mały nie potrafił ssać, co chwila tylko zasypiał przy cycku, cały czas spadał na wadze...
Strasznie to przeżyłam na początku, że nie potrafię wykarmić swojego dziecka. W szpitalu, w którym rodziłam panował istny terror laktacyjny, miałam przyjemność z jednym lekarzem, który nagadał mi że zwalam winę na dziecko za swoją nieudolność...
A ja naprawdę chciałam karmić piersią, ale nie udało się. A Ty Kasiu łączysz prawda?

Cytat:
U nas bujaczek sie super sprawdza, czesto jak mala jest juz zmeczona to wkladamy jej smoka i do bujaczka a ona sobie ladnie zasypia

Na zime mamy kombinezony, w sumie to 3 mam na zime i 2 na jesien a dzisiaj w tesco kupilam kurtke taka na teraz, jest przeslodka
Do fotelika mam taki koc z dziurami na pasy

A na zime macie jakies dodatkowe kombinezony, spiworki czy cos takiego do wozka? Bo pod samym kocykiem moze byc zimno co? I do spania kazda planuje spiworek czy jednak kolderke? Nie odkopuja Wam sie dzieci?

Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2
Na zimę dostałam od siostry śpiworek do wózka z kożuszkiem Zastanawiam się tylko jak ubierać wówczas dziecko, ten śpiworek jest naprawdę gruby, czy trzeba małego ubierać dodatkowo w taki kombinezon zimowy? A jeśli nie, to w co?
Dziewczyny doradźcie bo w temacie ubierania jakoś nie mogę się odnaleźć, ciągle wydaję mi się, że źle ubieram małego
malutka100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-27, 11:05   #1818
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
zdrówka dla małej

Dzięki
Stary 2014-09-27, 11:06   #1819
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Czy dla was tez pampersy smierdza ?
bo ja czuje taki specyficzny zapach
i spodnie tez tym pachna jak mala ma zalozone

Nasze szczescie
Stary 2014-09-27, 11:08   #1820
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Jak ten czas leci

Dziewczyno, co Ty pijesz wieczorem, że ona Ci tak spi? Wódeczkę?

Cytat:
Ja ewentualnie jak będę zmieniać pampersy to jak synek będzie starszy i te kupki będą już twardsze, raz już mieliśmy odparzenia po próbie zmiany pampersów i juz nie ryzykujemy.

Tobi wczoraj nie zrobił ani razu kupy, dziś tez tylko puszcza baczki,hmm zawsze robił ok 3 razy dziennie. Co może być tego powodem? Jem nadal jak jadłam.
Patrycja, jak nie widzisz, że się męczy, to nic takiego. To się zmienia, ilość kup to sprawa ruchoma

Niki, cieszę się, że Ci teoria czwartego trymestru pomogła

Maartaaa, to ile Ty dajesz tego sab simplexu? Bo w ulotce jest napisane, ze 4 x dziennie po 7 kropli, ja daję 3 razy po ok 5 kropli i i tak mi się wydaje, że dużo. Ty dajesz 12 przy każdym karmieniu?

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-27, 11:17   #1821
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Cytat:
Śmierdzą ale te białe, zielone są ok
Stary 2014-09-27, 11:17   #1822
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyno, co Ty pijesz wieczorem, że ona Ci tak spi? Wódeczkę?

Pije rumianek może to od niego mała tak dobrze śpi

Nasze szczescie
Stary 2014-09-27, 12:13   #1823
patrycja19894
Wtajemniczenie

Czy to możliwe ze nasze dzieci reagują na nasze nastrój/emocje? Miałam małego na rękach, usypial.. Oglądałam filmik na yt i się popłakałam, patrzę na niego a on zmarszczone brwi, czerwony, mina jakby miał płakać i patrzy wielkimi oczami na mnie. Przytulilam go,poglaskalam to zamknął oczka.
Stary 2014-09-27, 12:44   #1824
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
dzieki! czekalam na taka informacje ,
mnie dady podbaja sie bardziej niz babydream, są cieniutkie i łatwo sie zakladaja, z babydream fun&fit nie mogłam sobie poradzic zeby dobrze zainstalowac na dziecku

ta oferta juz jest w sklepac? do kiedy obowiazuje? jakos nie potrafie znaleźć online gazetki a tymi pieluszkami...

Cytat:
zdrówka dla małej

dlaczego do -10?
nasze dzieci w zimie bedą juz duze, moja starsza urodziłą sie w listopoadzie i normalnie z nia wychodziłam na mróz na pewno wiekszy niz -10

dziewczyny z zastanawiałyscie sie nad faktem ze nasze dzieciaczki pewnie bedą potrzebowały sie przesiaść na spacerówke jesczze w zimie?

jakos mi sie to srednio podoba

Edytowane przez Polly_
Czas edycji: 2014-09-27 o 12:47
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-27, 12:51   #1825
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Polly ja mam nadzieję, że moja jednak da radę w gondoli chociaż do stycznia ale wiem, że może być problem bo mamy małą gondolę ale damy radę jakoś
Stary 2014-09-27, 13:13   #1826
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Pije rumianek może to od niego mała tak dobrze śpi
rumianek podobno działa uspokajająco Franiowi wczoraj dałam do picia właśnie herbatkę rumiankową i śpi już 2 godz. Nie pamiętam kiedy w dzień tyle spał

---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
dlaczego do -10?
nasze dzieci w zimie bedą juz duze, moja starsza urodziłą sie w listopoadzie i normalnie z nia wychodziłam na mróz na pewno wiekszy niz -10

dziewczyny z zastanawiałyscie sie nad faktem ze nasze dzieciaczki pewnie bedą potrzebowały sie przesiaść na spacerówke jesczze w zimie?

tak mówił nasz pediatra

Franek jest długi, to pewnie za 2 miesiące będziemy już śmigać spacerówką.

Franio 24.07.2014 r.
Stary 2014-09-27, 13:29   #1827
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
rumianek podobno działa uspokajająco Franiowi wczoraj dałam do picia właśnie herbatkę rumiankową i śpi już 2 godz. Nie pamiętam kiedy w dzień tyle spał

---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------

tak mówił nasz pediatra

Franek jest długi, to pewnie za 2 miesiące będziemy już śmigać spacerówką.
u mnie podobnie, no niby mi w sklepie babeczka mówiła ze gondole sa do ok 80 cm, ale moja jakas taka mała sie wydaje jak go wkładam...A jak go sama mierzyłam to wychodzi ze ma ok 60 cm, czyli 6cm podskoczył, nie wiem czy dużo czy mało, ale wydaje mi sie ze chyba w miarę ...Też ostatnio o tym myślałam że pewnie do zimy już będzie spacerówka, a średnio bym chciała..Ciagle zyłam nadzieją że zime przekoczuje jednak w gondoli

Edytowane przez Moni 26
Czas edycji: 2014-09-27 o 13:34
Stary 2014-09-27, 14:06   #1828
TheFall
Zadomowienie

Cytat:
Cytat:
Śmierdzą ale te białe, zielone są ok
Nie wiem dziewczyny co wy macie z tymi Pamprsami
My wczoraj kupiliśmy na próbę Dada 3 i jak powąchałam w środku jedną pieluszkę to dopiero śmierdzi, Pampers ma jakiś tam zapach ale nie jedzie tak "chemią".
Dada 3 okazały się dużo za duże, a Pampers 2 są już małe. Chyba się te pieluszki różnią rozmiarami, musimy kupić Pampersy 3 chyba.
TheFall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-27, 14:13   #1829
nagiAkt
Zadomowienie

Cytat:
dzieki! czekalam na taka informacje ,
mnie dady podbaja sie bardziej niz babydream, są cieniutkie i łatwo sie zakladaja, z babydream fun&fit nie mogłam sobie poradzic zeby dobrze zainstalowac na dziecku

ta oferta juz jest w sklepac? do kiedy obowiazuje? jakos nie potrafie znaleźć online gazetki a tymi pieluszkami...

dlaczego do -10?

Ja kupowalam przedwczoraj, nie wiem do kiedy obowiazuje. Mi cynka dala kolezanka, szukalam gazetki online, ale tez jakos igdzie tego nie moglam znalezc.

---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ----------

Cytat:
śmierdzą

---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ----------

Cytat:
Napisane przez Moni 26 Pokaż wiadomość
nie wiem jak 3 ale z 2 dady nie byłam zadowolona ale słyszałam ze te wieksze rozmiary są lepsze??? dla mnie babydrem też sa ok, ale mam wrażenie że są dosc krótkie, sa szersze od pampersów, ale wielkościa 2 pampersów jest taka sama jak 3 babydream...a jeśli chodzi o chłonnosć to są super jednak 2 są dość grube , ale 3 już sa spocko, niezbyt grube...
Ja też próbuje wszystkich mam podobne zdanie jak ty, pewnie jak będzie juz wiekszy zostane jednak przy pampersach

w rossmanie z kartą rosne pampersy 3 tylko 45 zł 82 sztuki
Mam 2 z babydream i wydaja mi sie byc dlugie.nic nie wylatuje.
a tych trojek z dady jeszcze nie otwieralam, ale znajac mnie to nie wytzymam i przetestuje na wiktori

Chcieli mi zablokowac tą kartę, bo zapomniałam zmienic status z jestem w ciazy na jestem rodzicem

---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ----------

Cytat:

Po jakich mial oparzenia?

WIKTORIA

NASZ DZIUBEK
20.08.2014
15:10
nagiAkt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-27, 14:21   #1830
mysia111
Zadomowienie

Cytat:

Ja juz bym chciała żeby była na tyle duża zeby mogła w spacerówce smigac. będzie widzieć wszystko dookoła i nie będzie jej sie nudzić w wózku. Poza tym mam na spacerówke taki ocieplacz na zimę więc nie zmarznie. A jak uśnie to sie rozłoży na płasko.

Moja dzis po raz pierwszy wytrzymała 30 min w leżaczku bez płaczu. Jej poprzednia norma to 1-2 minuty Właczyłam jej muzyczke i siedziała jak zahipnotyzowana. Bujania nie włączam bo jej sie nie podoba.
mysia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości