Starania o maleństwo od jesieni 2014 - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-24, 14:00   #601
meryy82
Zakorzenienie

Dot.: Starania o maleństwo od jesieni 2014

Cytat:
Napisane przez Sarrai Pokaż wiadomość
No racje masz! Ja też bym chciała mieć regularne cykle... Ale odkąd pamietam to takowych nie miałam
Regularny cykl trochę ułatwia, ale mam koleżanki (sztuk dwie), sie przyznały, do szalonych i bardzo nieregularnych cylki i obie mają dzieci, nie mają pojęcia jak trafiły, bo się na tym nie skupiały

Cytat:
Napisane przez 1141655 Pokaż wiadomość
Ja pamietam, ze w miesiacu kiedy sie staralismy , doszlo najprawdopodobniej do zaplodnienia w dniu, kiedy najmocniej kłuł mnie jajnik, tak,ze az mnie zginało według wyliczeń usg tak wychodzi
Czyli molestować tż'a gdy jajnik da znać

Cytat:
Dziękuję ślicznie Czas leci jak oszlalały - jestem już w 5 miesiącu Szaleństwo
To już połowa, a jak brzuszek rośnie? Czujesz już maleństwo?

Cytat:
Napisane przez Ioqua Pokaż wiadomość
Zazdroszcze Ci niezmiernie, ze tak szybciutko Ci sie udalo! Z Twoich postow wiem, ze wszystko przebiega dobrze! Super!
Ja po wczorajszym ataku jajnika, caly dzien go czuje i kluje mocno. Oczywiscie staram nie nie nakrecac i zajac praca ale taka juz nasza natura
To nie pracą się zajmij a tż-etem )

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
ej ja kończe na dniach 30 :P

Dziewczyny, moje głośne rozmyślanie.
Wczoraj się przytulaliśmy. Dzisiaj, przed chwilą, lekko kiślowato To ja, czy mój mąż? Ale było przezroczyste, więc jakoś trudno mi uwierzyć, że to on, no i po dobie? Czy to jest realne, żeby w 8 dniu cyklu się zaczynało? Czy te tabletki mogą tak szybko działaś? Pęcherzyków w jajnikach było sporo i były duże. No sama nie wiem. Biorąc te tabsy chyba powinnam liczyć na okres w 30-dniowym cyklu, albo coś koło tego. Mam mentlik.
Chyba zgłuszę męża, bo mam od 2 dni chcicę. Normalnie aż mam sny erotyczne A miałam mieć doła
Jak przezroczyste, to napewno nie mąż

A chcica, to bardzo dobry objaw

Cytat:
Kurna dziewczynki - dupa.... Wynik negatywny.. no nic.. pocieszam się, że to dopiero pierwszy cykl był, wiem, że pęcherzyk mi urósł, że owulacja miała miejsce... po prostu może się nie udało.. no ale rozczarowanie wczoraj przyszło. dzisiaj już jest lepiej ciekawe kiedy @ teraz dostanę... 10 października mam zapisaną wizytę do takiego ginka co mi w lux medzie na nielegalu powiedział, że zrobi monitoring tylko on chciał zebym w pierwszej kolejności zrobiła partnerowi badania nasienia.. tak więc właśnie może tak zrobimy. Ale na razie luzuję w tym temacie i czekam na @
Szkoda, ale uszka do góry.
I luzik bo dzieciaczka robi się z miłością i radością.
meryy82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 14:17   #602
1141655
Zakorzenienie

Brzusio rośnie , nie dopinam sie w żadna kurtkę ,no z wyjatkiem jednej parki z h&m,ale pocieszam sie ,ze to ciagle rozm 36
dzidzię czuję już, od wczoraj wali mnie tak mocno,że brzuh się podnosi, szok ale co rękę przyłożę, to spokój Oby w przyszłości tak było

A molestować tżta cały czas , a nie jak jajnik da znać :P:P

http://perfekcyjniewdomu.blogspot.com/
Mój drugi, prywatny, trochę o porządkach
1141655 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 14:32   #603
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:
ale jaa pisałam o kiślu a kisiel jest wodnisty w inne dni mam że tak powiem sucho bo ta wydzielina jest minimalna i taka mleczna i lepla
Z książki "położnictwo i ginekologia" tom 2 "przed owulacja śluz staje się wodnisty, przezroczysty, bardzo ciągły"
Z tym, że to się odnosi do przecietnego, regularnego cyklu. Nie wiem jak, to jest w twoim przypadku

---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

Cytat:
Brzusio rośnie , nie dopinam sie w żadna kurtkę ,no z wyjatkiem jednej parki z h&m,ale pocieszam sie ,ze to ciagle rozm 36
dzidzię czuję już, od wczoraj wali mnie tak mocno,że brzuh się podnosi, szok ale co rękę przyłożę, to spokój Oby w przyszłości tak było

A molestować tżta cały czas , a nie jak jajnik da znać :P:P
Te kopniaki od istotki w brzuchu, to musi być coś wyjątkowego.

A z molestowaniem muszę na razie się powstrzymać bo mam @. Więc po za buziakami nic więcej. Ale jutro wybywam na zakupy do sklepu z kuszacą bielizną.
Stary 2014-09-24, 14:43   #604
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meryy82 Pokaż wiadomość
Z książki "położnictwo i ginekologia" tom 2 "przed owulacja śluz staje się wodnisty, przezroczysty, bardzo ciągły"
Z tym, że to się odnosi do przecietnego, regularnego cyklu. Nie wiem jak, to jest w twoim przypadku

---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

Te kopniaki od istotki w brzuchu, to musi być coś wyjątkowego.

A z molestowaniem muszę na razie się powstrzymać bo mam @. Więc po za buziakami nic więcej. Ale jutro wybywam na zakupy do sklepu z kuszacą bielizną.
hahaha, tak, szczególnie jak kopią non stop w to samo miejsce :P np żołądek

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 16:57   #605
Ioqua
Przyczajenie

Cytat:
Kurna dziewczynki - dupa.... Wynik negatywny.. no nic.. pocieszam się, że to dopiero pierwszy cykl był, wiem, że pęcherzyk mi urósł, że owulacja miała miejsce... po prostu może się nie udało.. no ale rozczarowanie wczoraj przyszło. dzisiaj już jest lepiej ciekawe kiedy @ teraz dostanę... 10 października mam zapisaną wizytę do takiego ginka co mi w lux medzie na nielegalu powiedział, że zrobi monitoring tylko on chciał zebym w pierwszej kolejności zrobiła partnerowi badania nasienia.. tak więc właśnie może tak zrobimy. Ale na razie luzuję w tym temacie i czekam na @
Przykro mi bardzo, ze w 1 cyklu Ci sie nie udalo ale trzymam juz od teraz mocno mocno kciuki za kolejny cykl!!!!!!!!!!!
Ioqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 19:14   #606
bianeczkaa
Zakorzenienie

mąż mi dzisiaj zaniemógł. Bardzo chory poszedł spać - brzuch go boli

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2014-09-24, 22:52   #607
bianeczkaa
Zakorzenienie

Jakim to trzeba być mózgiem żeby zapomnieć o najważniejszej tabletce? Dopiero teraz sobie przypomniałam i ją łyknęłam, dobrze, że to przynajmniej ostatnia

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2014-09-25, 08:50   #608
Sarrai
Wtajemniczenie

Cytat:
Jakim to trzeba być mózgiem żeby zapomnieć o najważniejszej tabletce? Dopiero teraz sobie przypomniałam i ją łyknęłam, dobrze, że to przynajmniej ostatnia
bianeczka, nie martw się, tak czasem się zdarza

dziekuję dziewczynki za słowa wsparcia
Sarrai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-25, 12:04   #609
Ioqua
Przyczajenie

Cytat:
Bianeczkaa -kazdemu sie zdaza. Pozytywna strona ze to ostatnia !!!!!!

---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ----------

Cytat:
Z tym, że to się odnosi do przecietnego, regularnego cyklu. Nie wiem jak, to jest w twoim przypadku[COLOR="Silver"]

WOW! Super! Pamietaj pochwalic sie koniecznie zakupami!

Ja spodziewana @ w poniedzialek. Mam nadzieje, ze sie nie pojawi. Jeszcze 4 dni czekania ufff! Ja dzielnie sie 'folikuje' w miedzyczasie Piersi przestaly mnie tak strasznie bolec, jajnik spokoj, od wczoraj czuje klucie pod brzuchem.... pewnie sie @ zbliza

Milego dzionka wszytskim zycze
Stary 2014-09-25, 16:42   #610
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ----------

Ja spodziewana @ w poniedzialek. Mam nadzieje, ze sie nie pojawi. Jeszcze 4 dni czekania ufff! Ja dzielnie sie 'folikuje' w miedzyczasie Piersi przestaly mnie tak strasznie bolec, jajnik spokoj, od wczoraj czuje klucie pod brzuchem.... pewnie sie @ zbliza

Trzymam paluszki za powodzenie

Mnie dzisiaj odwiedziła teściowa i męża brat z żoną. Usłyszałam komplement od teściowej, że schudłam :P Byłam u lekarza, wyłudziłam antybiotyk, bo inaczej nazwać tego nie można. Kurna, w nocy oddychać nie mogę! Na razie go nie brałam, zobaczymy na wieczór, ale czuję, że już mi jest gorzej

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2014-09-25, 21:12   #611
bianeczkaa
Zakorzenienie

Byłam znów u lekarza. Wymusiłam antybiotyk. Gardło tak mi puchło, że ledwo oddychałam, a ona mi mówi, że tu nie ma podstaw do antybiotyku A czuje, że mam zdarte do żywego ;( Z łaską dała mi i powiedziała, że to ja zadecyduje. Wahałam się jeszcze w domu, ale stwierdziłam, że to tylko 5 dni i może wreszcie się wyleczę i będę miała z bani a tak to nie wiadomo ile będzie się to ciągnąć. Już nawet mąż powiedział, żebym brała i się nie zastanawiała, a on raczej skory do takich leków nie jest

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2014-09-26, 07:54   #612
Sarrai
Wtajemniczenie

Cytat:
Byłam znów u lekarza. Wymusiłam antybiotyk. Gardło tak mi puchło, że ledwo oddychałam, a ona mi mówi, że tu nie ma podstaw do antybiotyku A czuje, że mam zdarte do żywego ;( Z łaską dała mi i powiedziała, że to ja zadecyduje. Wahałam się jeszcze w domu, ale stwierdziłam, że to tylko 5 dni i może wreszcie się wyleczę i będę miała z bani a tak to nie wiadomo ile będzie się to ciągnąć. Już nawet mąż powiedział, żebym brała i się nie zastanawiała, a on raczej skory do takich leków nie jest
Czasem się trafi do takiego konowała... że o ja pierniczę.... Niestety ale zwykle nawet u lekarza trzeba się o wszystko dopominać...
A u mnie - niespodziewanie pojawiła się @. Tak więc zaczynamy nowy cykl poprzedni trwał te moje upragnione 30 dni hehehe nowy cykl nowe możliwości!!!! Cieszę się,bo mam wizytę umówioną na 10 października, akurat będzie 15 dc, tak wiec zobaczymy jak pęcherzyk, myślę, że akurat trafię ze zbliżającą się owulką
Stary 2014-09-26, 09:09   #613
Ioqua
Przyczajenie

Dzien dobry wszystkim

Bianeczkaa, jak zdrowie? Jak sie czujesz? Wysylam pozytywne fluidy!!

Mary82, jak udalo sie zakupy? Pochwal sie szybciutko co kupilas?

---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ----------

Cytat:
Czasem się trafi do takiego konowała... że o ja pierniczę.... Niestety ale zwykle nawet u lekarza trzeba się o wszystko dopominać...
A u mnie - niespodziewanie pojawiła się @. Tak więc zaczynamy nowy cykl poprzedni trwał te moje upragnione 30 dni hehehe nowy cykl nowe możliwości!!!! Cieszę się,bo mam wizytę umówioną na 10 października, akurat będzie 15 dc, tak wiec zobaczymy jak pęcherzyk, myślę, że akurat trafię ze zbliżającą się owulką
Super! Data wizyty idealna. Juz od teraz trzymam kciuki!!!
Stary 2014-09-26, 18:47   #614
bianeczkaa
Zakorzenienie

U mnie o tak o, gardło nie boli o tyle lepiej.

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2014-09-27, 12:21   #615
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:
hahaha, tak, szczególnie jak kopią non stop w to samo miejsce :P np żołądek
nawet jak kopią w jedno miejsce
ale ja już mam takie podejście do życia, zawsze znajdę coś wyjątkowego/uroczego/rozczulającego/magicznego.
A ciążę nawet ze świadomością, że niektóre dolegliwości nie bywają urocze uważam za bardzo niezwykły czas. Bo cóż jest bardziej niesamowite od powstającego życia? A jeszcze gdy to życie jest w nas

Cytat:

to mam nadzieję, że zamiast @ pochwalisz się dwoma kreskami

szukałam i szukam nadal koszulki, ale albo są z bardzo udziwnione i niewygodne, albo w infantylne wzorki. Kupiłam sobie 3 pary majtek i bokserki dla mojego macho ale oszczędzę wam widoku zdjęć
a, że sezon grzewczy się zbliża dużymi krokami, to dokupiłam też bardzo seksowne ciepłe skarpety i zapas kakao, by było co siorbać przy grach albo puzzlach.
A właśnie muszę jeszcze biedrę odwiedzić, bo widziałam tam fajne puzzle WWF tylko pieniążków brakło, ale kupiłam fajne zeszyty /notatniki. A i na liście zakupowej jeszcze jedna gra planszowa polecona przez znajomych. Tylko muszę poczekać z wydawaniem pieniędzy do wtorkowej wizyty z psem u weta, bo ostatnio prawie 100zł zostawiłam

Edytowane przez meryy82
Czas edycji: 2014-09-27 o 12:28
Stary 2014-09-28, 20:52   #616
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
nawet jak kopią w jedno miejsce
ale ja już mam takie podejście do życia, zawsze znajdę coś wyjątkowego/uroczego/rozczulającego/magicznego.
A ciążę nawet ze świadomością, że niektóre dolegliwości nie bywają urocze uważam za bardzo niezwykły czas. Bo cóż jest bardziej niesamowite od powstającego życia? A jeszcze gdy to życie jest w nas

to mam nadzieję, że zamiast @ pochwalisz się dwoma kreskami

szukałam i szukam nadal koszulki, ale albo są z bardzo udziwnione i niewygodne, albo w infantylne wzorki. Kupiłam sobie 3 pary majtek i bokserki dla mojego macho ale oszczędzę wam widoku zdjęć
a, że sezon grzewczy się zbliża dużymi krokami, to dokupiłam też bardzo seksowne ciepłe skarpety i zapas kakao, by było co siorbać przy grach albo puzzlach.
A właśnie muszę jeszcze biedrę odwiedzić, bo widziałam tam fajne puzzle WWF tylko pieniążków brakło, ale kupiłam fajne zeszyty /notatniki. A i na liście zakupowej jeszcze jedna gra planszowa polecona przez znajomych. Tylko muszę poczekać z wydawaniem pieniędzy do wtorkowej wizyty z psem u weta, bo ostatnio prawie 100zł zostawiłam
hehe no widzisz, ja jestem realistką - dla mnie 2 ostatnie miesiące były koszmarem. Pomimo, że całą ciązę przechodziłam super, bez wielkich dolegliwości, tak końcówka mnie wykończyła. Miałam wieeeeeeeelki brzuch, który mi ciążył (dziecko 4060g) i jeszcze większą zgagę. Mnie po prostu takie rzeczy nie jarają, chociaż źle powiedziane. Cieszą mnie, ale nie umiem się nad nimi roztkliwiać Dla mnie ciąża to absolutnie zbędny stan przejściowy, wolałabym, aby dzieci cyk i były :P Stan "po" jest dużo ciekawszy No ale to chyba po prostu trzeba przez to przejść NA początku jest ok, później ma się już serdecznie dość

Mąż przyjechał bo go na weekend nie było i chyba w sama porę bo dzisiaj jajniki mnie napierniczały i jest ten typowy śluz, myślę, że to ten dzień Ide się myć i przytulać się

Wspólnie zamawiamy buty

Edytowane przez bianeczkaa
Czas edycji: 2014-09-28 o 20:53
Stary 2014-09-29, 08:47   #617
bianeczkaa
Zakorzenienie

Hej, mam do was pytanie, może któraś z was tak miała. Dwa ostatnie dni miałam taki wodnistą wydzielinę. Wczoraj się dwa razy przytulaliśmy. Spodziewałam się, że dzisiaj w dalszym ciągu będzie taka wydzielina, a tu dziwnie suchutko A może mi się zdaje? W sobotę mam USG, ale w sumie nie wiem co ono ma mi dać, skoro ani już raczej owulacji nie będzie widać, ani jeszcze ewentualnego zarodka

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2014-09-29, 22:26   #618
1141655
Zakorzenienie

Nie wiem, dla mnie ty wydzieliny , temperatury to taka skomplikowana sprawa... że też nie zawsze mogą trwać ksiązkowo, pojawić się/cokolwiek... nie wiem....

Ja przyszłam się tylko pochwalić, że będę miała synka <3

Stary 2014-09-30, 08:04   #619
Sarrai
Wtajemniczenie

Bianeczka, ja niestety też nie wiem.. ja sobie mierzyłam w poprzednim cyklu temperaturę i mi wyszło z wykresu, że owulację miałam jeszcze przed tą właściwą owulacją(potwierdzoną na usg).. tak więc ja się nie znam śluzy i w ogóle to dla mnie czarna magia jeszcze czarniejsza

Cytat:
Super marzyłaś o synku? Fajnie mieć takiego małego mężczyznę w domu
Stary 2014-09-30, 08:42   #620
1141655
Zakorzenienie

Szczerze- to byłam bardziej nastawiona na córkę od poczatku ciązy Zresztą wszyscy dookoła mi to mówili- bo i pryszcze na buzi, i ochota na słodkie A tu proszę, niespodzianka i tak w chwili jak się dowiedzielismy - z takiego wielkiego córowego nastawienia ruszyła fala miłości w kierunku małego siusiola

Stary 2014-09-30, 12:27   #621
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem, dla mnie ty wydzieliny , temperatury to taka skomplikowana sprawa... że też nie zawsze mogą trwać ksiązkowo, pojawić się/cokolwiek... nie wiem....

Moje gratulacje
Mnie tez mowili ze chlopak bo pieknie wygladam a tu zonk wiec to sie nie sprawdza ja na pomiar temp nie mam szans bo wstaje do dziecka.
Piersi mnie bola Chyba oszaleje To jakies urojenia

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2014-09-30, 13:46   #622
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:

Gratuluję klejnocików

Z tymi śluzami, temp, coś wiem, mam książki, ale dla mnie to jak instrukcje obsługi. Za mało romantyczne

Cytat:
Szczerze- to byłam bardziej nastawiona na córkę od poczatku ciązy Zresztą wszyscy dookoła mi to mówili- bo i pryszcze na buzi, i ochota na słodkie A tu proszę, niespodzianka i tak w chwili jak się dowiedzielismy - z takiego wielkiego córowego nastawienia ruszyła fala miłości w kierunku małego siusiola
Ja też odstawiałam Ci dziewczynkę, że tak nie śmiała.

Będzie przynajmniej synuś mamusi, przedłużenie nazwiska rodowego tatusia.
My z tż ustaliliśmy imiona dla dzieci i choć na początku to które wybrał tż dla chłopaka mi się nie spodobało, tak jak poczytałam o pochodzeniu, znaczeniu. Tak mi się spodobało, że chcę synka ale co ma być, to będzie
Stary 2014-09-30, 13:54   #623
kot_szarobury
Raczkowanie

Cześć! Czy mogłabym jeszcze dołączyć do wątku? Byłby jak znalazł

Gorąco pozdrawiam i trzymam kciuki za nas wszystkie!
kot_szarobury jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-30, 13:56   #624
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kot_szarobury Pokaż wiadomość
Cześć! Czy mogłabym jeszcze dołączyć do wątku? Byłby jak znalazł

Gorąco pozdrawiam i trzymam kciuki za nas wszystkie!
Witaj kocie_szarobury
Pisz co cię tu sprowadza? I kim jesteś?
Stary 2014-09-30, 14:23   #625
kot_szarobury
Raczkowanie

Hej!

Jestem Magda, niecałe 3 miesiące temu wyszłam za mąż i właśnie skończyłam przeprowadzkę do własnego, wymarzonego gniazdka - a teraz przyszła kolej na ciąg dalszy Pisałam wcześniej na Wizażu pod innym nickiem - być może któreś z Was mnie kojarzą z wątku PM2014 lub ślubnego DIY, ale że tego samego używam do pracy zawodowej, zdecydowałam się na zmianę. Jak można się domyśleć, lubię koty (mamy dwuipółletnią kotkę, a właściwie to ona ma nas na usługi ), trochę dłubię w papierach (głównie scrapbookowe kartki) i czasem na szydełku (ale ostatnio brakuje mi na to czasu i cierpliwości).

Strasznie brakuje mi kogoś, z kim mogłabym poplotkować o planach rodzicielskich, moje koleżanki są na zupełnie innym etapie, a rodzinie (choć jest nam bardzo życzliwa) chcę powiedzieć dopiero, gdy wszystko się uda - psychicznie przygotowuję się na dłuższą batalię i nie wiem, czy zniosłabym, gdyby ktoś co chwilę pytał: "i co, już?", nawet, jeśli wiem, że robiliby to w dobrej wierze.
Stary 2014-09-30, 20:02   #626
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Hej!

Jestem Magda, niecałe 3 miesiące temu wyszłam za mąż i właśnie skończyłam przeprowadzkę do własnego, wymarzonego gniazdka - a teraz przyszła kolej na ciąg dalszy Pisałam wcześniej na Wizażu pod innym nickiem - być może któreś z Was mnie kojarzą z wątku PM2014 lub ślubnego DIY, ale że tego samego używam do pracy zawodowej, zdecydowałam się na zmianę. Jak można się domyśleć, lubię koty (mamy dwuipółletnią kotkę, a właściwie to ona ma nas na usługi ), trochę dłubię w papierach (głównie scrapbookowe kartki) i czasem na szydełku (ale ostatnio brakuje mi na to czasu i cierpliwości).

Strasznie brakuje mi kogoś, z kim mogłabym poplotkować o planach rodzicielskich, moje koleżanki są na zupełnie innym etapie, a rodzinie (choć jest nam bardzo życzliwa) chcę powiedzieć dopiero, gdy wszystko się uda - psychicznie przygotowuję się na dłuższą batalię i nie wiem, czy zniosłabym, gdyby ktoś co chwilę pytał: "i co, już?", nawet, jeśli wiem, że robiliby to w dobrej wierze.
Witaj
Mam nadzieję, że batalia będzie krótka a owocna

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2014-09-30, 22:01   #627
kot_szarobury
Raczkowanie

Tego się dowiem najwcześniej za dwa tygodnie

Obawiam się niestety, że różowo nie będzie, w zeszłym tygodniu byłam na wizycie z usg i na jego widok pani mnie ochrzaniła, że nie powiedziałam, że mam PCOS i z tym to właściwie o ciążę bedzie trudno. Na moją zbaraniałą minę i pytanie, co to, kazała mi poczytać w internecie

Po przeczytaniu przeryczałam pół wieczoru, aż w końcu K. wrócił z pracy i zaczął mnie pocieszać. I tak po ochłonięciu doszliśmy do wniosku, że ja przecież nie mam żadnych pasujących objawów (oprócz obrazu z USG, choć tych cyst mam mniej, niż w internecie - po 3-4) cykle mam w miarę regularne (28-30 dni), a do tego od zeszłego listopada prowadzę dzienniczek termiczno-objawowy i wątpliwości co do owu miałam tylko raz. Kazał mi się nie martwić, tylko pójść jeszcze raz, tym razem do kogoś innego i stanowczo bardziej kompetentnego (bo w sumie co to za rada, poczytać w internecie?!).

Tak więc póki co szukam jakiegoś polecanego lekarza (czy któraś z Was jest może z Wro?), kupiłam sobie paczkę testów owulacyjnych (wyszedł mi na nich piękny skok LH, trzy ujemne, dwa dodatnie, jeden bardziej ) i czekam. Wyrzucam sobie teraz, że nie poszłam na to usg wcześniej (ostatnie miałam w 2011), ale z drugiej strony nie miałam żadnych problemów ani objawów i chodziłam tylko na coroczne wizyty kontrolne, skąd mogłam wiedzieć

Przepraszam, że tak Wam marudzę i produkuję kilometrowej posty

Edytowane przez kot_szarobury
Czas edycji: 2014-09-30 o 22:11
Stary 2014-09-30, 22:17   #628
sugarfreeee
Zakorzenienie

Cytat:
Hej!

Hej, powodzenia!

Niefajnie się obeszła z Tobą lekarka To przecież jej obowiązek wytłumaczyć co i jak i nie szastać w niebo sobie diagnozami. Oby się myliła!

sugarfreeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-01, 10:12   #629
Sarrai
Wtajemniczenie

Cytat:
Tego się dowiem najwcześniej za dwa tygodnie

Obawiam się niestety, że różowo nie będzie, w zeszłym tygodniu byłam na wizycie z usg i na jego widok pani mnie ochrzaniła, że nie powiedziałam, że mam PCOS i z tym to właściwie o ciążę bedzie trudno. Na moją zbaraniałą minę i pytanie, co to, kazała mi poczytać w internecie

Po przeczytaniu przeryczałam pół wieczoru, aż w końcu K. wrócił z pracy i zaczął mnie pocieszać. I tak po ochłonięciu doszliśmy do wniosku, że ja przecież nie mam żadnych pasujących objawów (oprócz obrazu z USG, choć tych cyst mam mniej, niż w internecie - po 3-4) cykle mam w miarę regularne (28-30 dni), a do tego od zeszłego listopada prowadzę dzienniczek termiczno-objawowy i wątpliwości co do owu miałam tylko raz. Kazał mi się nie martwić, tylko pójść jeszcze raz, tym razem do kogoś innego i stanowczo bardziej kompetentnego (bo w sumie co to za rada, poczytać w internecie?!).

Tak więc póki co szukam jakiegoś polecanego lekarza (czy któraś z Was jest może z Wro?), kupiłam sobie paczkę testów owulacyjnych (wyszedł mi na nich piękny skok LH, trzy ujemne, dwa dodatnie, jeden bardziej ) i czekam. Wyrzucam sobie teraz, że nie poszłam na to usg wcześniej (ostatnie miałam w 2011), ale z drugiej strony nie miałam żadnych problemów ani objawów i chodziłam tylko na coroczne wizyty kontrolne, skąd mogłam wiedzieć

Przepraszam, że tak Wam marudzę i produkuję kilometrowej posty
Hello.. oj zdecydowanie idź do innego lekarza. Jakaś walnięta ta twoja lekarka.. Tak, od razu koniec świata - jak ja czegoś takiego u tych doktorków nienawidzę........ :/ nic nie pomogą, nie wytłumaczą.. ale za to potrafią nastraszyć. Witaj i życzę owocnych starań.

Ja mam dizsiaj 6ds. Umówiłam tżta na badania nasienia na 9tego października a 10tego idę do gina. Chcę żeby mi usg zrobił i sprawdził jak tam moja owulka.

I chyba od weekendu zacznę też testować testami owu
Stary 2014-10-01, 16:51   #630
1141655
Zakorzenienie

PCOS to nie tylko objaw obrazowy jajnikow- wiec niech nie gada glupia baba i nie wyrokuje
jest wiecej badan by takie cos potwierdzic

ja zaszlam w cyklu w ktorym w jednym jajniku mialam 11, a w drugim 8 jajeczek w 12dc
wiec heloł !

tez by mi powiedziala,ze mam PCOS ?

A nawet gdyby- to teraz sa takie leki na stymulowanie owulacji,ze spokojnie zachodzi się w ciążę Zmień lekarza i spokojnie Sama piszesz, ze zadne objawy nie pasuję do Ciebie

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości