|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 | |
|
Wredny kotecek
|
Dot.: Sens pomocy ubogim (na własne życzenie?) - "Szlachetna Paczka"
Znalazłam nawet komentarz tej baby!
Cytat:
---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- Ktoś wymienia meble na nowe to niech nawet nie myśli żeby biednym oddać! Niech pod śmietnik wystawi albo spali bo w razie chęci pomocy biedniejszym lepiej zrobić wycieczkę do meblowego i kupić. Najlepiej na wymiar. ---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- No i ciekawa sprawa: czemu tylko facet pracuje a baba całe dnie na necie se śmiga.
|
|
|
|
|
#3572 |
|
Konto usunięte
|
Współczuję dzieciakom takiej sytuacji. A Internet do gierek dla dzieci to marny pomysł bo gry internetowe to z reguły ogłupiacze i odmóżdżacze. Nie ma co się rajcować, zawsze będą tacy co zamiast się ruszyć do pracy, mając taką możliwość, będą żebrać, będą roszczeniowi itd.
|
|
|
|
#3573 |
|
Wredny kotecek
|
Powiem wam że to nie dotyczy tylko szlachetnej paczki. Zawsze jak były zbiórki żywności w marketach to coś wrzucałam. Ale więcej tego nie zrobię i nie będę miała wyrzutów sumienia. I nie nie ja krzywdzę osoby które tego poważnie potrzebują, tylko ci wyłudzacze. Jakbym miała zakupy robić na pomoc biednym a potem czytać pretensje w internetach, że po co mi to a czegoś tam nie było to po prostu krew zalewa.
---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- I dobrze ktoś napisał, zgadzam się całkowicie "Moja droga a gdzie się to planowało rodzinę? Nie stać cię to jakim cudem masz trójkę dzieci? Powiem ci, że tabletki antykoncepcyjne refundowane kosztuja dokładnie 7,20zł na miesiąc! No tak ale łatwiej się nie przejmować i żyć na "damy radę" i ciagnąć od innych zapomogi. Przykro mi ale twoje tłumaczenie się nie robi na mnie wrażenia. Życie się planuje a nie na hop-siup i potem jeszcze wiecznie narzekać jak ci źle. Wiesz, że ci którzy składaja się na twoje zapomogi mają po jednym dziecku albo i wogóle żeby dać sobie radę samemu? Taka jest dzisiejsza Polska rodzina." |
|
|
|
#3574 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
. Jak ma się kogoś blisko np. sąsiada, komu naprawdę trzeba pomóc i kto to docenia to ma to sens i jest miłe dla obu stron, ale takie wysyłanie w ciemno, czy dawanie kasy czy co dla mnie nie ma sensu. I co najważniejsze - jak mówisz - winni są wyłudzacze a nie osoby które się zniechęcają.
|
|
|
|
|
#3575 |
|
Wredny kotecek
|
Pani w domu siedzi, internet ma - tak też można pracować, tylko trzeba CHCIEĆ.
|
|
|
|
#3576 |
|
Zakorzenienie
|
Dawac zniszczone brudne niewyprasowane to czyste chamsteo. Takiego dawce powinni z ryjca na stronie pokazac
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
|
|
#3577 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3578 |
|
Wredny kotecek
|
|
|
|
|
#3579 | |
|
damn good coffee
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3580 |
|
O RLY?
|
Rozwalają mnie w takich sprawach komentarze w stylu "Dobrze, że mają 384781817375 dzieci - dzisiaj korzystają z SzP, jutro te dzieci zarobią na nasze emerytury."
![]()
|
|
#3581 | ||
|
Wredny kotecek
|
Cytat:
Szybciej emeryci zarobią na zasiłki dla nich i dzieci ich dzieci ![]() ---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3582 | |
|
damn good coffee
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3583 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3584 |
|
Wredny kotecek
|
A co ma gust do oceny stanu ciucha? Są czyste i nie są zniszczone więc w czym problem?
Mam odłożone swoje ciuchy które mają 3-5 lat, wyprane, nie są jakieś obciachowe ale już z nich "wyrosłam", miałam oddać komuś ale po lekturze tego wątku to prędzej je na śmietnik wyniosę. Po co mam się narażać na obelgi. |
|
|
|
#3585 |
|
jestę wieszczę
|
Dla mnie pomoc takim dzieciakom to są np. darmowe korepetycje z matmy u nas w CK. Od czasu do czasu jakieś konkursy, darmowe kursy czegoś ciekawego dla maluchów. A nie kupowanie drogich gadżetów.
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
|
|
#3586 | |||
|
wańka wstańka
|
Cytat:
![]() Cytat:
Może mogłaby pracować, a może nie. Tego raczej nie wyjawi ![]() Cytat:
|
|
|
#3587 |
|
Konto usunięte
|
Ale była np. kwestia zacinającego się zamka... Dla obdarowanej to było 'zepsucie', a dla mnie np. nie, bo można wszyć inny - i tak wyjdzie 100 razy taniej. Może brak guzika w takim razie też będzie 'zepsuciem'? No bez przesady... Zgadzam się - nie dajemy rzeczy brudnych, poprzecieranych, pozaciąganych, dziurawych itd. Ale skoro ludzie nie korzystający z SzP mogą kupować sobie w second-handach to i jej beneficjenci mogliby nosić używaną odzież. A zdjęcie kurtki z za krótkimi rękawami? No nie udało się z rozmiarem - trudno czasem coś dobrać nie mając możliwości zmierzenia. Wiadomo, że to przykre, ale nie jest moim zdaniem powodem do robienia komuś pretensji.
|
|
|
|
#3588 |
|
Konto usunięte
|
Tekst "po co mi tyle" pokazuje jedynie niegospodarnosc takich ludzi. Jak jest dobra cena na plyn do prania to chociaz potrzebuje jeden to biore 3. Schowam i bede miala. Taniej. Ale nie no, jej teraz jeden potrzebny to reszta bez sensu.
Zgadzam sie, ze ubrania powinny byc w dobrym stanie i czyste. |
|
|
|
#3589 |
|
Konto usunięte
|
Tak samo jak czepianie się zacinającego się zamka. Jak mnie nie stać na nowe co chwila, to uczę się naprawiać...
|
|
|
|
#3590 | |
|
wańka wstańka
|
Cytat:
Dla mnie wymiana zamka jest trudna i pewnie musiałabym za zamek i wymianę zapłacić więcej niż inną rzecz z sh. I uważam, że dawanie rzeczy z niedzialajacym zamkiem nie powinno mieć miejsca.
|
|
|
#3591 |
|
Konto usunięte
|
Zależy co to jest, jeśli coś porządnego, to nie widzę problemu, gorzej jak to jakiś tani shit który zepsuł się po 2 miesiącach. Ale np. mam kurtkę od paru lat w której czasem psuje się zamek i jest więcej warta niż niejedna nowa kurtka.
|
|
|
|
#3592 |
|
Konto usunięte
|
Jak cię stać, to spoko. Ale jak ludzi nie stać, to powinni się nauczyć sobie radzić, a nie tylko wyciągać rączki i 'dajcie! dajcie!'. Tak sobie ludzie kiedyś radzili. A ja też wolę wydać 5-10zł na nowy zamek niż 200zł na kurtkę, która poza zamkiem jest dobra. Nie wiem, może skąpa jestem?
|
|
|
|
#3593 | |
|
wańka wstańka
|
Cytat:
1. mówio popsutym zamku przy kombinezonie dla dziecka. Jakie więc 200zl? 2.Mieszkam w UK. Wstawienie zamka kosztuje więcej niż takikombinezoon z sh 3. Nie rozumiem oczekiwań,by ktoś się cieszył z popsutego czy nietrafionego rozmiarowo prezentu. Rozumiem,ze kobieta napisała rozmiar kombinezonu, który potrzebowała. Jeżeli ktoś nie chce dawać, niech nie daje.Jak aje to niech dajecoś funkcjonalnego a nie wymagającego naprawy. Rozumiem, gdyby kobieta marudiła, ze kolor nie taki, tkanina nie taka i inne takie. Takasobie ciekawa jestem jaka to kurtka co mimo lat uzywania jest warta więcej nżiż nowa
|
|
|
#3594 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale wiem, że zamek można kupić i wymienić sobie samemu. Po prostu myślę o tym jakie taka osoba ma podejście - jak dostanie nowiutki ze sklepu i zamek szlak trafi po miesiącu (co może się zdarzyć) to wywali, zamiast wymienić zamek. Odechciewa się coś dawać. Zwłaszcza że kombinezon dla dziecka to często rzecz mało zużyta, bo dziecko szybciej wyrośnie, niż zniszczy. A rozmiary potrafią się różnić zależnie od firmy, sklepu...Dlatego wolę dać coś nie na jakąś SzP, tylko np. znajomej z małym dzieckiem, która ucieszy się, że tylko zamek sama wymieni i ma kombinezon po taniości. |
|
|
|
|
#3595 |
|
Zakorzenienie
|
Zgadzam się. W dawaniu prezentów nie chodzi o ofiarowaniu śmieci lub rzeczy zepsutych.
|
|
|
|
#3596 |
|
Konto usunięte
|
Zwykła kurtka, z New Yorkera. Też się dziwię, że kurtka z kiczowatej sieciówki trzyma się już 4 lata i pewnie jeszcze ze 2 ją ponoszę zanim zacznie być obtarta i podarta. W sumie moja siostra też z 6 lat nosiła kurtkę z New Yorkera, dopóki się zamek nie zepsuł w niej.
Edytowane przez 201605161006 Czas edycji: 2014-09-27 o 18:17 |
|
|
|
#3597 | |
|
wańka wstańka
|
Cytat:
Ja np. nie jestem. Znaczy jestem, ale mało prawdopodobne, żeby ten amek działał ![]() To na co przekazujesz swoje rzecy to twój wybór. I spoko. Mnie draznią inne kwestie np. podejście wspomnianej pani do płynu do naczyń i inne zachowania. Sama akcja ma wiele braków. drugiej strony nie podoba mi się traktowanie potrzebujących jak ludzi, którzy mają się cieszyć z byle czego, bo nie mają kasy.
|
|
|
#3598 |
|
Konto usunięte
|
Tzn. ja uważam, że zamek zepsuty nie znaczy od razu że cały produkt jest zepsuty ale fakt wysyłać komuś z zepsutym zamkiem to trochę wstyd, powinien ten zamek wymienić i taki produkt wysłać. Gorzej że taka odbiorczyni tak czy siak byłaby niezadowolona.
|
|
|
|
#3599 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3600 | |
|
wańka wstańka
|
Cytat:
zamek popsuty- rzeczpopsuta i nie sprawna. Inaczej jak zapytasz: chcesz kieckę z popsutym zamkiem, zamek sobie wstawisz i będzie git. A inaczej jak komus posyłasz i oczekujesz wdzięczości. Pracuję w sektorze pomocowym od bardzo dawna. Zamieszanie o zamek czy wrażenie roszczeniowej postawy (co bywa bardzo mylne, jak się kogoś nie zna, z kimś potrzebującym nie rozmawia twarzą w twarz) może być zgubne. Co mnie wkurza? To, że ludzie dostają np. nowe sprzety AGD i pytają czy nie mogą sobie wybrać marki To, że ludzie w stanie pracować, bez obowiązku zajmowania się dziećmi przyznają się do wydawania kosmicznej kasy na dragi, a jednocześnie chcą, by ktoś sponsorował ich wyżywienie, zakwaterowanie itd. Gdybym była w Polsce z przyjemnością spakowałabym ubrania po swoich dzieciach i oddała potrzebującej rodzinie (czy ze SzP czy innej akcji). I nic nie byłoby popsute czy zniszczone.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:40.

a baba całe dnie na necie se śmiga.

. Jak ma się kogoś blisko np. sąsiada, komu naprawdę trzeba pomóc i kto to docenia to ma to sens i jest miłe dla obu stron, ale takie wysyłanie w ciemno, czy dawanie kasy czy co dla mnie nie ma sensu. I co najważniejsze - jak mówisz - winni są wyłudzacze a nie osoby które się zniechęcają.

Ale wiem, że zamek można kupić i wymienić sobie samemu. Po prostu myślę o tym jakie taka osoba ma podejście - jak dostanie nowiutki ze sklepu i zamek szlak trafi po miesiącu (co może się zdarzyć) to wywali, zamiast wymienić zamek. Odechciewa się coś dawać. Zwłaszcza że kombinezon dla dziecka to często rzecz mało zużyta, bo dziecko szybciej wyrośnie, niż zniszczy. A rozmiary potrafią się różnić zależnie od firmy, sklepu...
To, że ludzie w stanie pracować, bez obowiązku zajmowania się dziećmi przyznają się do wydawania kosmicznej kasy na dragi, a jednocześnie chcą, by ktoś sponsorował ich wyżywienie, zakwaterowanie itd.