|
|
#1711 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. V
Jeśli któraś z Was się jeszcze waha, czy bardziej się obawia porodu sn czy cc, to własnie powtórka ostatniego odc. Porodów leci na Polsat cafe
![]() Melduję, że własnie wszamałam ogromną kiść winogron, pomarańczę i jabłko. A na drugie danie będzie kapuśniaczek
|
#1712 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ---------- Cytat:
|
|
#1713 |
|
Zakorzenienie
|
Katerina
nie mialam nigdy permanentnego i nawet nie chce. Ale raz byłam ze znajoma i moja koleżanka mimo znieczulenia jeczala Jestem z siebie dumna.podlogi pomyte, odkurzone wszędzie, pranie w pralce.zaraz tylko do sklepu podjadę po skladniki na sałatkę ze sledzikiem
Zakochani ...zaczarowani od 02.11.2008 11.05.09 żegnaj kruszynko ![]() 17.03.10 żegnaj kruszynko ![]() wrzesień 2010 znowu żegnamy kruszynkę ![]() 07.05.13 ciąża pozamaciczna ![]() 04.05.14 - II kreseczki 20.12.14 - pojawiła się na świecie!! nasz cud |
|
|
|
#1714 |
|
Zakorzenienie
|
Dopiero usiadlam na tyłek. .. czas poleżec i się trochę wygrzac.
|
#1715 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1716 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My mamy to szczęście że nam dużo pomagają więc narzekać nie mam prawa ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() jasne że fotki będą wrzucone ![]() cudownie na pewno będą same pingwinki w odchowalni :psuper był też tygrysek ale pingwwinek zmiazdzyl ![]() Cytat:
|
|
#1717 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za to poród sn porównują do amputacji kończyny![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1718 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1719 |
|
Zakorzenienie
|
Akrolowa super ta piżamka
u mnie w biedrze nie ma :/ Ja kupie jedna z długim a druga z krótkim,bo jedna z krótkim juz mam pare lat:d (prezent od tz hahahah) ---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ---------- Alb nie na to jak podnieść pierworodki na duchu;d |
|
|
|
#1720 |
|
Zakorzenienie
|
Zły mam humor i nie ma sił nadrabiać
![]() Ja się chyba nie boje bólu... nie wiem. Ale naprawdę się boję, że nie będę współpracować - że zemdleje, będe wymiotować lub coś takiego - widząc co się ze mną dzieje przed i w trakcie pobierania krwi. Boję się też szycia - z tego samego powodu - igły, krew i boje się że zemdleje czy coś... I bardzo się boję komplikacji. Wkurzam się, bo próbuje sprzedać troche swoich ciuchów- wydaje mi się, że naprawdę tanio już schodze na najniższe ceny żeby tylko sie pozbyć i uzbierać na coś innego... istrasznie ciężkojest, wszyscy tylko chcą się wymieniać
|
#1721 |
|
Zakorzenienie
|
Fashion a gdzie wystawiasz ? Moze spróbuj na allegro , albo olx
Zakochani ...zaczarowani od 02.11.2008 11.05.09 żegnaj kruszynko ![]() 17.03.10 żegnaj kruszynko ![]() wrzesień 2010 znowu żegnamy kruszynkę ![]() 07.05.13 ciąża pozamaciczna ![]() 04.05.14 - II kreseczki 20.12.14 - pojawiła się na świecie!! nasz cud |
|
|
|
#1722 |
|
Zakorzenienie
|
Katerina, dzięki za pocieszenie
ale jak Akrolowa wrzuciła kiedyś listę co będę mogła jeść to az mężowi przeczytałam no ale będzie trzeba dać radę dusiolka ja nie mam ani jednej koszuli ale z długim muszę kupić bo nie wiem czy w szpitalu jest ciepło?? Bo ja taki zmarzluch jestem że ojej :p alb ale pocieszenie fashion ja też chciałam coś sprzedać ale
|
#1723 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pozniej jak karmienie wypieral normalny posiłek i np karmilam tylko rano i wieczorem, to po karmieniu moglam wypić kawe a wieczorem troszkę alko bo do rana (niekiedy 12h) nie było juz śladu. Inna sprawa, jak dzieci mają uczulenia i mama np nie może jeść jajek, masła, nabiału, to sie chyba AZS nazywa? |
|
|
|
|
#1724 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a tż wiedział że kupuje koszulę do karmienia, czy to przypadek? ---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ---------- a ja właśnie robię gołąbki bez zawijania - ilość jak dla wojska, także na jutro już będę mieć obiad
|
|
#1725 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do amputacji to tak wyczytałam, ale nie miałam nic amputowanego to nie wiem jak to boli ja po cc doszłam do siebie bardzo szybko i liczę na to że tak samo będzie tym razem.
|
|
|
|
|
#1726 |
|
Zakorzenienie
|
Akrolowa nie mam pojęcia;d ale jak zaczęłam sie śmiać ze koszule dla karmiących kupił to mówił ze wiedział co robi;d hahaha
|
|
|
|
#1727 |
|
Zakorzenienie
|
Katerina dobrze że lubię ryż z kurczakiem
a tak na serio lepiej uważać i uniknąć kolek u dzidziusia bo to nic fajnego jak tak maluszek się męczy. Akrolowa, haha mój tak samo stwierdził no ale co zrobić jak od tego ma zależeć samopoczucie Synka
|
#1728 |
|
Zakorzenienie
|
Mysle ze na temat bólu przez SN mogą wypowiadać sie mamuśki które tak rodziły;p bez urazy
---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ---------- Smerfetka wiec trzeba sie teraz kulinarnej wyszaleć póki dzidziol je wszystko i nie marudzi:p A mój ostatnio "juz niedługo będziesz mogła jesc świństwa" to była wypowiedz na temat niezdrowych rzeczy które od czasu od czasu lubie pochłonąć;p a ja na to ze chyba nie wie co waść mówi;d |
|
|
|
#1729 |
|
Zakorzenienie
|
Alb o matko aż tak ciepło? Eh to super! A szlafrok taki cienszy czy polarowy? Jak myślisz?
Ja muszę iść do okulisty i się wtedy dowiem jak będę rodzic.
|
#1730 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ---------- Ja miałam polarowy, ale w samej koszuli już mi było za gorąco. Edytowane przez alb Czas edycji: 2014-09-27 o 18:51 |
|
|
|
|
#1731 |
|
Zakorzenienie
|
Co kobieta-matka to inne odczucia tak naprawdę,wiec chyba nie ma sie co straszyć?;p kazda opowie jak przeżyje hehe
|
|
|
|
#1732 |
|
Zakorzenienie
|
na szafie, allegro o ibutiku.
allegro teraz to masakra - jest taka ilość rzeczy że malo kto w ogóle odnajduje aukcje sama też już na all praktycznie nie kupuje
|
#1733 |
|
Zakorzenienie
|
Olx jest spoko
moze nie sprzedawać jako osobne rzeczy ale cała paczka i cena?
|
|
|
|
#1734 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale teraz dzięki temu musisz zakupić o jedną mniej
|
|
#1735 |
|
Rozeznanie
|
Dusiolka, ja mam dokładnie taki, jak w aukcji. 90 cm. Ja mam błękitny. Gdybym sama wybierała, też bym wzięła ciemniejszy
![]() Fashion, odpoczniesz przynajmniej ![]() Witam kolejną Ewkę Mam bliska rodzinę w Gdańsku. Tam faktycznie można widzieć się z tżtem tylko w sali odwiedzin. W moim szpitalu goście mogą wchodzić na salę (co też nie dla wszystkich jest fajne, kiedy chce się karmić, albo powietrzyć tyłek). Ja trafiłam na dwuosobową salę, ale leżałam sama, więc mąż siedział oporowo. W domu nikt na niego nie czekał, więc mógł mi sporo pomóc. Teraz już będzie inaczej ![]() Smerf, patrzyłam na ten otulasz. Uroczy jest ![]() I jaki rozmiar kupiłaś tego kombinezonu? Mmgi, położna i lekarka mi mówiły, że macica musi sama dojść do siebie po porodzie. Zakładając taki pas, krępuje się jej ruchy (obkurczanie), poza tym źle dobrany może naciskać na macicę od góry, co może skutkować obniżeniem położenia macicy lub jej wypadaniem. Jakoś tak mi to utkwiło w pamięci, że dałam sobie spokój, tym bardziej, że ja i tak mam to wszystko dość nisko w brzuchu Pisałyście o porodach Sn i cc. Ja jestem przekonana, że po Sn dochodzi się szybciej do siebie. Na dupsko trzy tygodnie dobrze usiąść nie mogłam, ale jak już stałam, to robiłam wszystko. 9 dni po porodzie obmyłam okna dole domu Poza tym podczas cc nacina się macicę. Zostaje blizna, która podczas kolejnej ciąży naciąga się i wg mnie taka raz potraktowana skalpelem macica jest już delikatniejsza. W moim przypadku (mam endometriozę) wolałabym, żeby nie otwierali mi macicy, bo nie chciałabym, żeby jakaś chora tkanka przedostała się do środka brzucha. ‘Największym chyba plusem Sn jest możliwość bycia z dzieckiem natychmiast. Ja zaraz na Sali poporodowej dostawiałam już syna do cyca. Najcenniejsze chwile, jak dla mnie. Martusia, dałaś radę, dzielna kobieto! Akrylowa, ja mam tą piżamę z biedronki. Jest z panelem na brzuch i zakładkami do karmienia. Ten panel duży jest nawet na mój brzuch jeszcze, a po porodzie to już w ogóle. Za to fajny materiał i te zakładki na piersiach. Koszula byłaby fajniejsza uważam. Żałuję, że nie wzięłam koszuli. Alb, Ty diable! Nie strasz koleżanek, bo pozaciskają nogi i do lutego pochodzą.Nie miałam amputacji (i nigdy mieć nie chcę), więc nie jestem w stanie porównać tych dwóch bóli. Nie mam wysokiego progu bólu, ale jakoś dałam radę
|
|
#1736 |
|
Zakorzenienie
|
Dokładnie;p ot taki prezent kiedyś na dzien kobiet hehehe dodam ze wtedy nawet narzeczenstwem nie bylismy:d ---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ---------- Montanka to dla Małej do wózeczka i do fotelika mówisz ze bedzie dobry?
|
|
|
|
#1737 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A pierworódki namawiam na poród sn bo może się okazać, że pójdzie bez jakichkolwiek trudności A te co rodzą drugi raz to same wiedzą co wybrać. Najważniejsze żeby mama się dobrze czuła ze swoją decyzją
|
|
|
|
|
#1738 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aha no i ponoscie sobie ładną bieliznę bo potem tylko taka do karmienia, a za ładne to one nie są ![]() Oczywiście te co chcą karmic kp |
|
|
|
|
#1739 |
|
Zakorzenienie
|
askaa u mnie chyba kremy nie wchodzą w grę, bo oprócz diod mam tak tłustą skórę, że po 3 godzinach od umycia się świecę..
Nie mówiąc już jak wyglądam jak nałożę podkład ![]() spróbuję tego białego jelenia, myslałam tez o kremie bb matujacym na wyjscia, ale wlasnie ..czy jest sens nakladac jedna warstwe wiecej ? chyba logicznie myslac bede sie jeszcze bardziej swiecic ![]() ![]() suszarka - moja gina chciala powtorzyc, ale jak mi powiedziała, że w laboratorium nie godzą się na wciskanie cytryny w tą glukoze, to jej powiedzialam, ze nie ma sensu powtarzac, bo efekt bedzie taki sam... taki mam żołądek ..z reszta cały I trymestr miałam pielgrzymki do toalety... tak czytam o tych pasach i ja bym się chyba nie zdecydowała, zeby to kupic. dla mnie to jakies takie niefizjologiczne i po mojemu to wszystko musi dojsc do siebie naturalnie. wyczytalam, ze wrzucalyscie link/liste odnosnie diety karmiacych. mogłaby któraś z Was jeszcze raz wrzucic, bo nie chce 50 stron wertowac, proszę ?
|
|
|
|
#1740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:30.

właśnie idę w tamte rejony na spacer to może znajdę
za taką cenę to żal nie wziąść
nie mialam nigdy permanentnego i nawet nie chce. Ale raz byłam ze znajoma i moja koleżanka mimo znieczulenia jeczala