Styczniowe mamusie 2015, cz. V - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-27, 16:26   #1711
Maritxell
Zadomowienie

Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. V

Jeśli któraś z Was się jeszcze waha, czy bardziej się obawia porodu sn czy cc, to własnie powtórka ostatniego odc. Porodów leci na Polsat cafe

Melduję, że własnie wszamałam ogromną kiść winogron, pomarańczę i jabłko. A na drugie danie będzie kapuśniaczek
Stary 2014-09-27, 16:28   #1712
akrolowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez askaa02 Pokaż wiadomość
Dzięki za cynk właśnie idę w tamte rejony na spacer to może znajdę za taką cenę to żal nie wziąść
te ubrania ciążowe co jakiś czas są rzucane w tych koszach. Chociaż u mnie w miasteczku na 4 biedronki tylko w jednej się w ogóle pojawiły.

---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ----------

Cytat:
Napisane przez Maritxell Pokaż wiadomość
Melduję, że własnie wszamałam ogromną kiść winogron, pomarańczę i jabłko. A na drugie danie będzie kapuśniaczek
Odkąd jestem w ciąży to winogron często gości w moim brzuszku
Stary 2014-09-27, 16:31   #1713
Brawurka_29
Zakorzenienie

Katerina nie mialam nigdy permanentnego i nawet nie chce. Ale raz byłam ze znajoma i moja koleżanka mimo znieczulenia jeczala

Jestem z siebie dumna.podlogi pomyte, odkurzone wszędzie, pranie w pralce.zaraz tylko do sklepu podjadę po skladniki na sałatkę ze sledzikiem

11.05.09 żegnaj kruszynko
17.03.10 żegnaj kruszynko
wrzesień 2010 znowu żegnamy kruszynkę
07.05.13 ciąża pozamaciczna
04.05.14 - II kreseczki
20.12.14 - pojawiła się na świecie!! nasz cud córeczka Hannah

Brawurka_29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-27, 17:07   #1714
Kinqaa
Zakorzenienie

Dopiero usiadlam na tyłek. .. czas poleżec i się trochę wygrzac.

Never ignore someone who cares for you
because someday you will realize
you have lost a diamond
while you were busy collecting stones...

Kinqaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-27, 17:11   #1715
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

Cytat:
Napisane przez dusiolka Pokaż wiadomość
Dziewczyny a ten pas poporodowy to lepiej kupic teraz?a jak tak to jak obliczyć rozmiar? Czy po porodzie? Po sn tez moze byc stosowany?
Najlepiej iść do sklepu po porodzie i dobrać dobry rozmiar.
ja rodzilam sn i nosiłam chwile.
Katerina_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-27, 17:11   #1716
smerfetka2808
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Szczeperka Pokaż wiadomość
Pożycz teściową!

U mnie rodzice nie włączają się w wyprawkę. Wątpię żeby coś małemu kupili... No, może po urodzeniu to się zmieni ale nie liczę na wiele
Sorki ale nie ma takiej opcji
My mamy to szczęście że nam dużo pomagają więc narzekać nie mam prawa

Cytat:
Napisane przez askaa02 Pokaż wiadomość
Smerfetka i dobrze, że Wam pomagają, od razu chce się zyc i rodzinę zakładać i super też, że zdajesz sobie sprawę z tej pomocy bo znam całe mnóstwo ludzi, którzy mimo 30tki na karku np. oczekują, wręcz żądają finansowania-pomocy, ehh.. szkoda gadać
Ehh no zdarzają się i tacy ludzie co poradzisz, ale dla mnie to jest niewyobrażalne jak tak można, a jak im nie pomogą to nie będą mieć dzidziusia?

Cytat:
Tez chce ten zestaw z pingwinkiem i do tego te bamboszki

Askaa cieszę sie ze zestaw do twarzy służy prawda ze super ten z vichy?
bamboszki też będą :p widziałam je, cudowne hehe

Cytat:
Napisane przez akrolowa Pokaż wiadomość
Simonee mam nadzieję, że ból szybko odpuści

Kinga kuruj się kuruj, u mnie odpukać trochę lepiej, za to męża rozłożyło totalnie i nie wiem czy to lepiej długo u mnie potrwa :/

Smerfetka i prawidłowo, niech babcia dba o wnusia jak już będziesz mieć wszystko u siebie to wrzuć fotkę
no a jak pierwszy wnusio to niech dba
jasne że fotki będą wrzucone

Cytat:
Juz wyobrażam sobie moja w tym pingwinku
cudownie na pewno będą same pingwinki w odchowalni :p
super był też tygrysek ale pingwwinek zmiazdzyl

Cytat:
te ubrania ciążowe co jakiś czas są rzucane w tych koszach. Chociaż u mnie w miasteczku na 4 biedronki tylko w jednej się w ogóle pojawiły.

---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ----------

Odkąd jestem w ciąży to winogron często gości w moim brzuszku
A u mnie w biedronc w ogóle takich rzeczy nie było
Stary 2014-09-27, 17:34   #1717
alb
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Katerina_00 Pokaż wiadomość
Ja zznow mysle tak, ze lepsza druga blizna tam, niż mega blizna wszerz brzucha, jakoś rozcinanie mi bebechow plus zastrzyk w kręgosłup
zreszta miałam kiedyś tego typu znieczulenie i miejsce wkłucia bolało mnie dobre 2 msce plus rana po bliznie cc o nie, wole naturalnie.
CC jest porównywana do poważnego wypadku samochodowego, tzn wegle obciążenia dla organizmu, tak czytałam
To temat rzeka, każdy ma swoje strachy i prawo wyboru

bardzo bym chciała znów rodzić w wodzie
Ja mam już na brzuchu to tną drugi raz praktycznie w tym samym miejscu za to poród sn porównują do amputacji kończyny
Cytat:
Napisane przez suszarka Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny, miałam dziś krzywą cukrową, ciekawa jestem co wyjdzie bo ilosć słodyczy, która pochłaniam w ciąży jest masakryczna.
Też tak mam i glukoza wyszła w normie
alb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-27, 17:41   #1718
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

Cytat:
Napisane przez alb Pokaż wiadomość
Ja mam już na brzuchu to tną drugi raz praktycznie w tym samym miejscu za to poród sn porównują do amputacji kończyny
Nie ma lekko
smerfi dieta byla tylko taka na początku, potem jadłam juz normalnie
Stary 2014-09-27, 18:04   #1719
dusiolka
Zakorzenienie

Akrolowa super ta piżamka u mnie w biedrze nie ma :/
Ja kupie jedna z długim a druga z krótkim,bo jedna z krótkim juz mam pare lat:d (prezent od tz hahahah)

---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ----------

Alb nie na to jak podnieść pierworodki na duchu;d
dusiolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-27, 18:06   #1720
fashionaddicted
Zakorzenienie

Zły mam humor i nie ma sił nadrabiać

Ja się chyba nie boje bólu... nie wiem.
Ale naprawdę się boję, że nie będę współpracować - że zemdleje, będe wymiotować lub coś takiego - widząc co się ze mną dzieje przed i w trakcie pobierania krwi. Boję się też szycia - z tego samego powodu - igły, krew i boje się że zemdleje czy coś...
I bardzo się boję komplikacji.

Wkurzam się, bo próbuje sprzedać troche swoich ciuchów- wydaje mi się, że naprawdę tanio już schodze na najniższe ceny żeby tylko sie pozbyć i uzbierać na coś innego... istrasznie ciężkojest, wszyscy tylko chcą się wymieniać
Stary 2014-09-27, 18:12   #1721
Brawurka_29
Zakorzenienie

Fashion a gdzie wystawiasz ? Moze spróbuj na allegro , albo olx

11.05.09 żegnaj kruszynko
17.03.10 żegnaj kruszynko
wrzesień 2010 znowu żegnamy kruszynkę
07.05.13 ciąża pozamaciczna
04.05.14 - II kreseczki
20.12.14 - pojawiła się na świecie!! nasz cud córeczka Hannah

Brawurka_29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-27, 18:20   #1722
smerfetka2808
Zakorzenienie

Katerina, dzięki za pocieszenie ale jak Akrolowa wrzuciła kiedyś listę co będę mogła jeść to az mężowi przeczytałam no ale będzie trzeba dać radę

dusiolka ja nie mam ani jednej koszuli ale z długim muszę kupić bo nie wiem czy w szpitalu jest ciepło?? Bo ja taki zmarzluch jestem że ojej :p

alb ale pocieszenie

fashion ja też chciałam coś sprzedać ale nikt nawet nie zapytał heh co zrobić będą na codzień albo komuś oddam bo chodzić w sumie w nich już nie chce
Stary 2014-09-27, 18:28   #1723
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

Cytat:
Napisane przez smerfetka2808 Pokaż wiadomość
Katerina, dzięki za pocieszenie ale jak Akrolowa wrzuciła kiedyś listę co będę mogła jeść to az mężowi przeczytałam no ale będzie trzeba dać radę

dusiolka ja nie mam ani jednej koszuli ale z długim muszę kupić bo nie wiem czy w szpitalu jest ciepło?? Bo ja taki zmarzluch jestem że ojej :p

alb ale pocieszenie

fashion ja też chciałam coś sprzedać ale nikt nawet nie zapytał heh co zrobić będą na codzień albo komuś oddam bo chodzić w sumie w nich już nie chce
na początku faktycznie jadłam kurczaka z ryżem, chyba bardziej ze strachu, ale dosc szybko zaczęłam jesc w miarę normalnie, tzn unikalam cytrysow czy bigosu, nie chciałam ryzykiwac kolek w tym okresie pierwszych 6mscy czyli dość intensywnego karmienia.
Pozniej jak karmienie wypieral normalny posiłek i np karmilam tylko rano i wieczorem, to po karmieniu moglam wypić kawe a wieczorem troszkę alko bo do rana (niekiedy 12h) nie było juz śladu.
Inna sprawa, jak dzieci mają uczulenia i mama np nie może jeść jajek, masła, nabiału, to sie chyba AZS nazywa?
Stary 2014-09-27, 18:35   #1724
akrolowa
Zadomowienie

Cytat:
Akrolowa super ta piżamka u mnie w biedrze nie ma :/
Ja kupie jedna z długim a druga z krótkim,bo jedna z krótkim juz mam pare lat:d (prezent od tz hahahah)
ja też planuję kupić jeszcze jedną
a tż wiedział że kupuje koszulę do karmienia, czy to przypadek?

---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ----------

Cytat:
jak mój mąż to przejrzał to tylko podsumował "ojej to ty biedna będziesz..." zobaczymy jak to w praktyce wyjdzie

---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ----------

a ja właśnie robię gołąbki bez zawijania - ilość jak dla wojska, także na jutro już będę mieć obiad
Stary 2014-09-27, 18:39   #1725
alb
Zadomowienie

Cytat:

alb ale pocieszenie

W Żeromskim było gorąco w styczniu - 26 stopni. Nie wiem jak jest w Rydygierze, ale wydaje mi się że lepiej mieć z krótkim i szlafrok do tego A co do amputacji to tak wyczytałam, ale nie miałam nic amputowanego to nie wiem jak to boli ja po cc doszłam do siebie bardzo szybko i liczę na to że tak samo będzie tym razem.
Stary 2014-09-27, 18:40   #1726
dusiolka
Zakorzenienie

Akrolowa nie mam pojęcia;d ale jak zaczęłam sie śmiać ze koszule dla karmiących kupił to mówił ze wiedział co robi;d hahaha
Stary 2014-09-27, 18:40   #1727
smerfetka2808
Zakorzenienie

Katerina dobrze że lubię ryż z kurczakiem a tak na serio lepiej uważać i uniknąć kolek u dzidziusia bo to nic fajnego jak tak maluszek się męczy.

Akrolowa, haha mój tak samo stwierdził no ale co zrobić jak od tego ma zależeć samopoczucie Synka
Stary 2014-09-27, 18:43   #1728
dusiolka
Zakorzenienie

Mysle ze na temat bólu przez SN mogą wypowiadać sie mamuśki które tak rodziły;p bez urazy

---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ----------

Smerfetka wiec trzeba sie teraz kulinarnej wyszaleć póki dzidziol je wszystko i nie marudzi:p

A mój ostatnio "juz niedługo będziesz mogła jesc świństwa" to była wypowiedz na temat niezdrowych rzeczy które od czasu od czasu lubie pochłonąć;p a ja na to ze chyba nie wie co waść mówi;d
Stary 2014-09-27, 18:44   #1729
smerfetka2808
Zakorzenienie

Alb o matko aż tak ciepło? Eh to super! A szlafrok taki cienszy czy polarowy? Jak myślisz?
Ja muszę iść do okulisty i się wtedy dowiem jak będę rodzic.
Stary 2014-09-27, 18:49   #1730
alb
Zadomowienie

Cytat:
Mysle ze na temat bólu przez SN mogą wypowiadać sie mamuśki które tak rodziły;p bez urazy
Cesarkę miałam po nieskutecznej indukcji (10 godzin ciągłych skurczy) a jeżeli wypieranie dziecka boli jeszcze bardziej to wolę nie wiedzieć jak to jest

---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ----------

Cytat:
Alb o matko aż tak ciepło? Eh to super! A szlafrok taki cienszy czy polarowy? Jak myślisz?
Ja muszę iść do okulisty i się wtedy dowiem jak będę rodzic.
Ja miałam polarowy, ale w samej koszuli już mi było za gorąco.

Edytowane przez alb
Czas edycji: 2014-09-27 o 18:51
Stary 2014-09-27, 18:51   #1731
dusiolka
Zakorzenienie

Co kobieta-matka to inne odczucia tak naprawdę,wiec chyba nie ma sie co straszyć?;p kazda opowie jak przeżyje hehe
Stary 2014-09-27, 18:52   #1732
fashionaddicted
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Brawurka_29 Pokaż wiadomość
Fashion a gdzie wystawiasz ? Moze spróbuj na allegro , albo olx
na szafie, allegro o ibutiku.
allegro teraz to masakra - jest taka ilość rzeczy że malo kto w ogóle odnajduje aukcje sama też już na all praktycznie nie kupuje
Stary 2014-09-27, 18:56   #1733
dusiolka
Zakorzenienie

Olx jest spoko moze nie sprzedawać jako osobne rzeczy ale cała paczka i cena?
Stary 2014-09-27, 18:58   #1734
akrolowa
Zadomowienie

Cytat:
Akrolowa nie mam pojęcia;d ale jak zaczęłam sie śmiać ze koszule dla karmiących kupił to mówił ze wiedział co robi;d hahaha
dobre ale teraz dzięki temu musisz zakupić o jedną mniej
Stary 2014-09-27, 18:59   #1735
Montanka
Rozeznanie

Dusiolka, ja mam dokładnie taki, jak w aukcji. 90 cm. Ja mam błękitny. Gdybym sama wybierała, też bym wzięła ciemniejszy

Fashion, odpoczniesz przynajmniej

Witam kolejną Ewkę Mam bliska rodzinę w Gdańsku. Tam faktycznie można widzieć się z tżtem tylko w sali odwiedzin.

W moim szpitalu goście mogą wchodzić na salę (co też nie dla wszystkich jest fajne, kiedy chce się karmić, albo powietrzyć tyłek). Ja trafiłam na dwuosobową salę, ale leżałam sama, więc mąż siedział oporowo. W domu nikt na niego nie czekał, więc mógł mi sporo pomóc. Teraz już będzie inaczej

Smerf, patrzyłam na ten otulasz. Uroczy jest
I jaki rozmiar kupiłaś tego kombinezonu?

Mmgi, położna i lekarka mi mówiły, że macica musi sama dojść do siebie po porodzie. Zakładając taki pas, krępuje się jej ruchy (obkurczanie), poza tym źle dobrany może naciskać na macicę od góry, co może skutkować obniżeniem położenia macicy lub jej wypadaniem. Jakoś tak mi to utkwiło w pamięci, że dałam sobie spokój, tym bardziej, że ja i tak mam to wszystko dość nisko w brzuchu

Pisałyście o porodach Sn i cc. Ja jestem przekonana, że po Sn dochodzi się szybciej do siebie. Na dupsko trzy tygodnie dobrze usiąść nie mogłam, ale jak już stałam, to robiłam wszystko. 9 dni po porodzie obmyłam okna dole domu Poza tym podczas cc nacina się macicę. Zostaje blizna, która podczas kolejnej ciąży naciąga się i wg mnie taka raz potraktowana skalpelem macica jest już delikatniejsza. W moim przypadku (mam endometriozę) wolałabym, żeby nie otwierali mi macicy, bo nie chciałabym, żeby jakaś chora tkanka przedostała się do środka brzucha. ‘Największym chyba plusem Sn jest możliwość bycia z dzieckiem natychmiast. Ja zaraz na Sali poporodowej dostawiałam już syna do cyca. Najcenniejsze chwile, jak dla mnie.

Martusia, dałaś radę, dzielna kobieto!

Akrylowa, ja mam tą piżamę z biedronki. Jest z panelem na brzuch i zakładkami do karmienia. Ten panel duży jest nawet na mój brzuch jeszcze, a po porodzie to już w ogóle. Za to fajny materiał i te zakładki na piersiach. Koszula byłaby fajniejsza uważam. Żałuję, że nie wzięłam koszuli.

Alb, Ty diable! Nie strasz koleżanek, bo pozaciskają nogi i do lutego pochodzą.Nie miałam amputacji (i nigdy mieć nie chcę), więc nie jestem w stanie porównać tych dwóch bóli. Nie mam wysokiego progu bólu, ale jakoś dałam radę
Stary 2014-09-27, 19:01   #1736
dusiolka
Zakorzenienie

Cytat:
dobre ale teraz dzięki temu musisz zakupić o jedną mniej

Dokładnie;p ot taki prezent kiedyś na dzien kobiet hehehe dodam ze wtedy nawet narzeczenstwem nie bylismy:d

---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ----------

Montanka to dla Małej do wózeczka i do fotelika mówisz ze bedzie dobry?
Stary 2014-09-27, 19:03   #1737
alb
Zadomowienie

Cytat:
Co kobieta-matka to inne odczucia tak naprawdę,wiec chyba nie ma sie co straszyć?;p kazda opowie jak przeżyje hehe
Każdy poród jest inny i każda z nas urodzi tak czy inaczej. Ja nie straszę tylko piszę o swoich doświadczeniach w tym temacie. I każdej z Was życzę bezbolesnego porodu i szybkiego powrotu do formy A pierworódki namawiam na poród sn bo może się okazać, że pójdzie bez jakichkolwiek trudności A te co rodzą drugi raz to same wiedzą co wybrać. Najważniejsze żeby mama się dobrze czuła ze swoją decyzją
Stary 2014-09-27, 19:08   #1738
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

Cytat:
Katerina dobrze że lubię ryż z kurczakiem a tak na serio lepiej uważać i uniknąć kolek u dzidziusia bo to nic fajnego jak tak maluszek się męczy.

Akrolowa, haha mój tak samo stwierdził no ale co zrobić jak od tego ma zależeć samopoczucie Synka
Nasz kolek nie miał i mam nadzieje ze drugie tez nie bedzie miało, a i tak płacz był po nocach.
aha no i ponoscie sobie ładną bieliznę bo potem tylko taka do karmienia, a za ładne to one nie są
Oczywiście te co chcą karmic kp
Stary 2014-09-27, 19:08   #1739
ewka555
Zakorzenienie

askaa u mnie chyba kremy nie wchodzą w grę, bo oprócz diod mam tak tłustą skórę, że po 3 godzinach od umycia się świecę..
Nie mówiąc już jak wyglądam jak nałożę podkład
spróbuję tego białego jelenia, myslałam tez o kremie bb matujacym na wyjscia, ale wlasnie ..czy jest sens nakladac jedna warstwe wiecej ? chyba logicznie myslac bede sie jeszcze bardziej swiecic

suszarka - moja gina chciala powtorzyc, ale jak mi powiedziała, że w laboratorium nie godzą się na wciskanie cytryny w tą glukoze, to jej powiedzialam, ze nie ma sensu powtarzac, bo efekt bedzie taki sam...
taki mam żołądek ..z reszta cały I trymestr miałam pielgrzymki do toalety...

tak czytam o tych pasach i ja bym się chyba nie zdecydowała, zeby to kupic. dla mnie to jakies takie niefizjologiczne i po mojemu to wszystko musi dojsc do siebie naturalnie.

wyczytalam, ze wrzucalyscie link/liste odnosnie diety karmiacych. mogłaby któraś z Was jeszcze raz wrzucic, bo nie chce 50 stron wertowac, proszę ?
ewka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-27, 19:09   #1740
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

Cytat:
Napisane przez alb Pokaż wiadomość
Każdy poród jest inny i każda z nas urodzi tak czy inaczej. Ja nie straszę tylko piszę o swoich doświadczeniach w tym temacie. I każdej z Was życzę bezbolesnego porodu i szybkiego powrotu do formy A pierworódki namawiam na poród sn bo może się okazać, że pójdzie bez jakichkolwiek trudności A te co rodzą drugi raz to same wiedzą co wybrać. Najważniejsze żeby mama się dobrze czuła ze swoją decyzją
Amen
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości