Bezdzietne z wyboru / Nie chcę mieć dzieci cz II - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kobieta 30+

Notka

Kobieta 30+ Forum dla trzydziestolatek, czterdziestolatek i innych -latek. Tutaj możesz podzielić się swoimi problemami, poradami i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-26, 21:58   #2731
teQiba
Moderator

Dot.: Bezdzietne z wyboru / Nie chcę mieć dzieci cz II

Cytat:
Napisane przez trupiegi Pokaż wiadomość
Ale nie krowie prosto z cycka.
Coś na zasadzie - nie zabijam zwierząt bo kupuję już zabite w sklepie?

O ile nie mam nic do karmienia piersią - taka fizjologia, o tyle nagrywanie i puszczanie tego w internet uważam za jakieś zaburzenie psychiczne
Stary 2014-09-26, 23:01   #2732
Reign of light
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martarum Pokaż wiadomość
Przyjęte
ciessze sie! dzieki

Cytat:
Napisane przez stokrotka_to_ja Pokaż wiadomość
widocznie uznała,że pani z recepcji posprząta ..Taki typ. Wielu ludzi tak robi. Np. w restauracji nasyfią,zostawią burdel na stole,obskubią kwiaty i uważają,że to ok.Bo oni mogą syfić a ktoś posprząta,bo mu za to płacą.
Cytat:
Napisane przez _Tinkerbell Pokaż wiadomość
No, tutaj oczywiście nie dziecko jest winne, tylko mamusia. Aż żal patrzeć, że wychowują dziecko na takie... coś. "ktoś inny sprzątnie". Widać, że kasiasta, ajfon, odwalona jak modelka, dziecko też jak model, i kurde taki syf po sobie zostawić -.-
Huh?? no pewnie, ze rodzicow wina!
O tym wciaz trabie, ze chyle czola tym, ktorzy potrafia wychowac, bo nie wszyscy potrafia.
a niektorzy, to w ogole nie powinni miec dzieci! no I potem sa bachorki, ktore tak wku**** Tinker no ale to juz temat na inny topic

Cytat:
Napisane przez martarum Pokaż wiadomość
Tak jak pisałam wcześniej, towarzyszyłam siostrze w porodzie, ten proces 12 godz.porodu,traktowanie jak rzecz ....( po 12 godz wymuszania porodu i tak cesarka)tak sobie wtedy pomyślałam że trzeba naprawdę mieć straszne parcie by mieć dziecko,bo jeśli nie rodzi sie prywatnie ,to okropnie to wszystko wygląda,(obok rodziła inna mama i nikt z bliskich jej nie towarzyszył, też ciężki poród, skakała na golasa na tej piłce,3 lekarzy się gapi,ona płacze bo już sił nie miała a lekarz z tekstem ''było nie dawać'') jest sie ograbionym z intymności i prywatności, nie muszę oglądać filmików na yt,bo ten straszny widok bedzie mi towarzyszył jeszcze długo,
Wiem mamy jeśli chcecie coś napisać to,tak zdaję sobie sprawę że w różnych szpitalach zupełnie inaczej to może wyglądać
I te suty....... o nie nigdy!NIGDY

Cytat:

Nie, ja dziękuję za funkcję rozmnażania, jeśli tak ma wyglądać wydanie na świat nowego obywatela. Nie życzę sobie czegoś tak upokarzającego w moim jednym, jedynym życiu.
A co do filmiku Tinker z cyckiem - w pewnym momencie pomyślałam: "Co za idiotka!" A swoją drogą - obleśne jest wysysanie cudzych wnętrzności. Bycie homo sapiens nie należy do zaszczytów.
No moze w Polsce to jest upokarzajace, ale w US(z tego co slyszalam, bo sama nie rodzilam ale moje kumpele, ktore tu rodzily, wrecz rozplywaly sie w zachwytach) To takie cos by nie przeszlo. Narodziny moga byc naprawde wspanialym przezyciem. do ktorego, jednak nikogo nie zachecam, zeby nie bylo!

Edytowane przez Reign of light
Czas edycji: 2014-09-26 o 23:02
Reign of light jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-27, 11:44   #2733
migotka_m
Rozeznanie

Wybaczcie, że się wam wetnę w dyskusję, ale dawno nie przeczytałam czegoś tak... nieskończenie obraźliwego jak tutaj. A mianowicie mówię o podpisie Tinker pt: Jesli dziecko jest Twoim największym osiągnięciem to bardzo mało w życiu osiągnęłaś.

Uwierzcie mi, że jestem osobą bardzo tolerancyjną. Mam znajomych, którzy nie chcą mieć dzieci, absolutnie rozumiem ich podejście i poglądy. Szanuję ich decyzję. Natomiast oni nigdy nie obrażają mojej.

Osobiście uważam, że sporo w życiu osiągnęłam. Studia skończone, praca dobrze płatna, udane życie rodzinne i towarzyskie, za niedługo własne M. A mimo to uważam, że dziecko może byc moim największym osiągnięciem.

Dlaczego?

Dlatego, że jak dla mnie wychowanie takiej małej istoty na wartościowego człowieka, który ma coś do zaoferowania innym ludziom, potrafi funkcjonować w społeczeństwie i być dobry, to jest nie lada osiągnięcie. Pracę mogę zmienić jak mi się nie podoba, jakiś kurs mogę skończyć, pieniądze zarobić lepsze. Jednak to wszystko są cele ZMIENNE, coś co zawsze mogę odstawić na boczny tor, przewartościować. Wychowanie człowieka to największa odpowiedzialność i z tego się zrezygnować nie da.

Jak więc ktoś może tak niesprawiedliwie i pogardliwie oceniać niektóre matki? Czy to wynika z samej niechęci do dzieci czy już z nieuzasadnionej nienawiści, która dotyka całego tematu?

Wiem, że przekonanego się nie przekona, ale dawno nic mnie tak nie uderzyło jak ten podpis będący popisem totalnej ignorancji.

Większość bezdzietnych z wyboru, wszem i wobec domaga się poszanowania dla swojego wyboru i nie obrażania lub nawracania na jedyną słuszną drogę. I ja to jak najbardziej popieram. W zamian od takich osób wymagałabym jednak także zrozumienia i SZACUNKU do tego, że ktoś może mieć inne wybory, inne priorytety i inne wartości.

Edytowane przez migotka_m
Czas edycji: 2014-09-27 o 11:55
migotka_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-27, 11:59   #2734
Shar14
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez migotka_m Pokaż wiadomość
Wybaczcie, że się wam wetnę w dyskusję, ale dawno nie przeczytałam czegoś tak... nieskończenie obraźliwego jak tutaj. A mianowicie mówię o podpisie Tinker pt: Jesli dziecko jest Twoim największym osiągnięciem to bardzo mało w życiu osiągnęłaś.

Uwierzcie mi, że jestem osobą bardzo tolerancyjną. Mam znajomych, którzy nie chcą mieć dzieci, absolutnie rozumiem ich podejście i poglądy. Szanuję ich decyzję. Natomiast oni nigdy nie obrażają mojej.

Osobiście uważam, że sporo w życiu osiągnęłam. Studia skończone, praca dobrze płatna, udane życie rodzinne i towarzyskie, za niedługo własne M. A mimo to uważam, że dziecko może byc moim największym osiągnięciem.

Dlaczego?

Dlatego, że jak dla mnie wychowanie takiej małej istoty na wartościowego człowieka, który ma coś do zaoferowania innym ludziom, potrafi funkcjonować w społeczeństwie i być dobry, to jest nie lada osiągnięcie. Pracę mogę zmienić jak mi się nie podoba, jakiś kurs mogę skończyć, pieniądze zarobić lepsze. Jednak to wszystko są cele ZMIENNE, coś co zawsze mogę odstawić na boczny tor, przewartościować. Wychowanie człowieka to największa odpowiedzialność i z tego się zrezygnować nie da.

Jak więc ktoś może tak niesprawiedliwie i pogardliwie oceniać niektóre matki? Czy to wynika z samej niechęci do dzieci czy już z nieuzasadnionej nienawiści, która dotyka całego tematu?

Wiem, że przekonanego się nie przekona, ale dawno nic mnie tak nie uderzyło jak ten podpis będący popisem totalnej ignorancji.

Większość bezdzietnych z wyboru, wszem i wobec domaga się poszanowania dla swojego wyboru i nie obrażania lub nawracania na jedyną słuszną drogę. I ja to jak najbardziej popieram. W zamian od takich osób wymagałabym jednak także zrozumienia i SZACUNKU do tego, że ktoś może mieć inne wybory, inne priorytety i inne wartości.
migotka_m nie czytałaś chyba całej dyskusji dotyczącej tej kwestii. Tinker ma na myśli urodzenie dziecka. Nie wychowanie, bo wszyscy tu potwierdzili, że wychowanie na dobrego człowieka jest sztuką. Niestety nie zawsze się udaje.
Stary 2014-09-27, 12:04   #2735
migotka_m
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Shar14 Pokaż wiadomość
migotka_m nie czytałaś chyba całej dyskusji dotyczącej tej kwestii. Tinker ma na myśli urodzenie dziecka. Nie wychowanie, bo wszyscy tu potwierdzili, że wychowanie na dobrego człowieka jest sztuką. Niestety nie zawsze się udaje.
Uczciwie? Na podpis Tinker wpadłam przypadkiem na plotkowym, a odpisałam tutaj by nie robić Off topa w wątku o Drogeriach.

I szczerze? Z jej podpisu to nie wynika, a nikt kogo ten podpis urazi (tak jak mnie) nie będzie się rozczytywał w wypowiedziach i dyskusjach i doszukiwał 2-go, 5-tego i 10-tego dna.

Gdyby rzeczywiście chodziło TYLKO o kwestię, że urodzić to jeszcze nie wyczyn, to powinien mieć on chyba nieco inny wydźwięk.

Tak to ma, taki a nie inny, i jest po prostu obraźliwy do głębi.

P.s Już w ogóle pomijając fakt, że większość bezdzietnych z wyboru głośno grzmi, że to ich życie, żeby nie oceniać ich wyborów. A jeśli dla kogoś urodzenie dziecka to było mega osiągnięcie (a łatwe to to nie jest mimo wszystko), to ma do tego prawo.

Jasne, każdego wkurzają jakieś zachowania, ma zdanie na jakiś temat. I może się wypowiedzieć, że: odrzuca mnie od macierzyństwa to i to, albo: to i to uważam za niezbyt mądre. To jakim prawem można oceniać kogoś za coś czego się nie przeżyło i przeżyć nie chce? Dlaczego też wątek dla bezdzietnych z wyboru (sądząc po lekturze kilku stron) nie jest o tym, jak się wspierać w tej decyzji, jak ktoś radzi sobie z presją społeczną, DLACZEGO uważa, że macierzyństwo nie jest dla niego. Zamiast tego mamy wątek który służy najazdowi na durne matki i ich durne pomysły. Więcej tu się dyskutuje o matkach niż na wątkach w poczekalni ! Czemu ten wątek ma służyć? Szykanie? Wyszydzaniu? Rozgadywaniu się w tym jakie to macierzyństwo jest obrzydliwe i obleśne?

Jasne, są sytuacje i ludzie, których nawet matki nie ogarną, ale nie robią z tego jakoś afery i nie wyszukują takich rzeczy w sieci. Po co coś takiego? Po to żeby wyszydzić matki za ich głupotę?

To takie refleksje po tym jak już mnie zachęciłaś do wgłębienia się w dyskusję. To się wgłębiłam i mocno zniesmaczyłam.

Edytowane przez migotka_m
Czas edycji: 2014-09-27 o 12:16
Stary 2014-09-27, 12:16   #2736
Shar14
Zadomowienie

Cytat:
Uczciwie? Na podpis Tinker wpadłam przypadkiem na plotkowym, a odpisałam tutaj by nie robić Off topa w wątku o Drogeriach.

I szczerze? Z jej podpisu to nie wynika, a nikt kogo ten podpis urazi (tak jak mnie) nie będzie się rozczytywał w wypowiedziach i dyskusjach i doszukiwał 2-go, 5-tego i 10-tego dna.

Gdyby rzeczywiście chodziło TYLKO o kwestię, że urodzić to jeszcze nie wyczyn, to powinien mieć on chyba nieco inny wydźwięk.

Tak to ma, taki a nie inny, i jest po prostu obraźliwy do głębi.
Okej, teraz rozumiem dlaczego tak zareagowałaś. Może poczekamy na wypowiedź samej zainteresowanej?
Jeśli chodzi o mnie to zgadzam się, że sukcesem jest dobre wychowanie dziecka. Natomiast samo sprowadzenie go na świat - nie.
Stary 2014-09-27, 12:28   #2737
kennedy
Zakorzenienie

Migitka ty sadzisz wg siebie wiec pozwol innym na swoje poglady.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-27, 12:35   #2738
migotka_m
Rozeznanie

Cytat:
Okej, teraz rozumiem dlaczego tak zareagowałaś. Może poczekamy na wypowiedź samej zainteresowanej?
Jeśli chodzi o mnie to zgadzam się, że sukcesem jest dobre wychowanie dziecka. Natomiast samo sprowadzenie go na świat - nie.
Jej wypowiedź tutaj nic nie zmieni bo dla mnie to takie same tłumaczenie jak tłumaczenia pewnej pani polityk o błędzie językowym...

A co do samego urodzenia: jasne, potem są większe wyzwania. Natomiast moja siostra kiedyś mi powiedziała, że urodzenie dziecka było dla niej nie lada wyzwaniem i jest dumna z siebie, że dala sobie z nim radę. Stwierdziła, że skończenie przy tym studiów to był pryszcz. Więc może samego urodzenia dziecka nie uważa, za swoj sukces nr. 1 ale na pewno jest to dla niej jakieś osiągnięcie.

Zresztą... Nie chcę ciągnąć tej dyskusji, bo obawiam się, że zostanę zjedzona. Powiem tylko tak: jako przyszła matka, nie oglądam filmów na YT ani z karmienia, ani z porodu, ani z dzieciakami... I nie potrafię zrozumieć dlaczego takie filmy wyszukują osoby, które dzieci nie lubią a kwestia macierzyństwa niejednokrotnie jest dla nich obrzydliwa. Wyszukiwanie dla samego faktu pojechania po "durnych" matkach... jest dość niskich lotów i osobiście dla mnie jest dziwne, bo mnie także wiele rzeczy z wielu dziedzin życia irytuje i drażni, a jednak szkoda mi mojego czasu i energi na poszukiwanie informacji w tematach mnie drażniących i taplaniu się w nich. Jak rozumiem niechęć do posiadania dzieci, tak tego zachowania ogarnąć ani zrozumieć nie potrafię...

---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

Cytat:
Napisane przez kennedy Pokaż wiadomość
Migitka ty sadzisz wg siebie wiec pozwol innym na swoje poglady.
Wolność dla poglądów kończy się tam gdzie zaczyna się wolność drugiego człowieka.

Więc jeśli ktoś mówi: Dla mnie dziecko nie byłoby osiągnięciem, miałabym niedosyt, to dla mnie to ok.

Jak ktoś mówi: Jeśli dla Ciebie dziecko to osiągnięcie to niewiele osiągnęłaś w życiu, to już to narusza moją osobę, moje poglądy i moją wolność do ich wyrażania.

To jest ta subtelna różnica.
Stary 2014-09-27, 13:11   #2739
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Coś na zasadzie - nie zabijam zwierząt bo kupuję już zabite w sklepie?
Nie, myślę, że coś na zasadzie "piję mleko, ale nie wysysam go z wymion krowy"

Cytat:
. Może poczekamy na wypowiedź samej zainteresowanej?
wszystkie doszłyśmy do wniosku, że podpis ma wydźwięk "jeśli oprócz dziecka nie osiągnęłaś NIC to przerąbane" a nie "jeśli zrobiłaś w życiu dużo fajnych rzeczy, a potem urodziłaś dziecko i uważasz je za swoje największe osiągnięcia to przerąbane"

Edytowane przez 201803111829
Czas edycji: 2014-09-27 o 13:36 Powód: nie chcę wywoływać kłótni
201803111829 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-27, 13:57   #2740
Kucias
Zadomowienie

Cytat:

Jak ktoś mówi: Jeśli dla Ciebie dziecko to osiągnięcie to niewiele osiągnęłaś w życiu, to już to narusza moją osobę, moje poglądy i moją wolność do ich wyrażania.

To jest ta subtelna różnica.
Ale w jaki sposób narusza to Twoją wolność do czegokolwiek? Zwykła opinia, to Twoim problemem jest to, iż boli Cię, że np dla mnie Twój bejbulek nie jest wyjątkowym osiągnięciem.

Ty masz prawo gadać jakie to osiągnięcie, ja - że żadne.

Że też nikt Ciebie nie osądza o zabieranie wolności, gdy głosisz jakie to osiągnięcie dla ciebie

Zasmiecanie wątku

Wysyłane z mojego GT-S5360 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2014-09-27, 14:38   #2741
trupiegi
Zadomowienie

Cytat:
Nie, myślę, że coś na zasadzie "piję mleko, ale nie wysysam go z wymion krowy"
Hah, właśnie o to mi chodziło. W ogóle to Wam powiem, że ludzka fizjologia jest fuj. Do dziś nie mogę się z tym pogodzić. Nawet moja własna mnie dręczy, z tego powodu mamy duże rachunki za wodę.
Śmieciowata telewizja, śmieciowate reklamy, śmieciowate sklepy, śmieciowate sławy, śmieciowate jedzenie, śmieciowata cywilizacja, śmieciowate umowy, śmieciowata sytuacja w kraju, śmieciowate umysły. A ja tak lubię porządek.
trupiegi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-27, 14:45   #2742
OYE
Zakorzenienie

Cytat:
Jasne, każdego wkurzają jakieś zachowania, ma zdanie na jakiś temat. I może się wypowiedzieć, że: odrzuca mnie od macierzyństwa to i to, albo: to i to uważam za niezbyt mądre. To jakim prawem można oceniać kogoś za coś czego się nie przeżyło i przeżyć nie chce? Dlaczego też wątek dla bezdzietnych z wyboru (sądząc po lekturze kilku stron) nie jest o tym, jak się wspierać w tej decyzji, jak ktoś radzi sobie z presją społeczną, DLACZEGO uważa, że macierzyństwo nie jest dla niego. Zamiast tego mamy wątek który służy najazdowi na durne matki i ich durne pomysły. Więcej tu się dyskutuje o matkach niż na wątkach w poczekalni ! Czemu ten wątek ma służyć? Szykanie? Wyszydzaniu? Rozgadywaniu się w tym jakie to macierzyństwo jest obrzydliwe i obleśne?
.
tez mnie to zastanawia juz nie raz o tym pisalam. Moze byc pare powodow, zazdrosc, nie ma innych zainteresowan lub jakies dziwne zboczenie na punkcie matek i dzieci.

Haters Gonna Hate
OYE jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-27, 14:46   #2743
Shar14
Zadomowienie

Cytat:
Hah, właśnie o to mi chodziło. W ogóle to Wam powiem, że ludzka fizjologia jest fuj. Do dziś nie mogę się z tym pogodzić. Nawet moja własna mnie dręczy, z tego powodu mamy duże rachunki za wodę.
Ja bym nawet powiedziała, że zwłaszcza moja fizjologia.
Stary 2014-09-27, 15:04   #2744
ferryboat
Zadomowienie

Hej dziewczyny! Podczytuję was sobie, ale jeszcze nie udzielam, bo jednak 30tki jeszcze nie mam i nie chcę wam zakłócać "obrad" Piszecie jednak ciekawe rzeczy i wiele razy mogłabym pokiwać głową

Cytat:
Napisane przez OYE Pokaż wiadomość
tez mnie to zastanawia juz nie raz o tym pisalam. Moze byc pare powodow, zazdrosc, nie ma innych zainteresowan lub jakies dziwne zboczenie na punkcie matek i dzieci.
Hmm, może dlatego dziewczyny o tym piszą, bo jest to wątek o BEZDZIETNYCH? Czyli rozmawia się o tematach związanych z dzieciakami, matkami, presją itd? Czy to naprawdę takie dziwne? Na poczekalni pisze się o rozwoju sytuacji i kupowaniu dzieciom ubranek, na wątku o edukacji, pisze się o sprawach uczelnianych. Nie wiem z czym tak naprawdę jest problem... Pozwólmy żyć innym

Edytowane przez ferryboat
Czas edycji: 2014-09-27 o 15:07
ferryboat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-27, 15:08   #2745
Shar14
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ferryboat Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny! Podczytuję was sobie, ale jeszcze nie udzielam, bo jednak 30tki jeszcze nie mam i nie chcę wam zakłócać "obrad" Piszecie jednak ciekawe rzeczy i wiele razy mogłabym pokiwać głową

Hmm, może dlatego dziewczyny o tym piszą, bo jest to wątek o BEZDZIETNYCH? Czyli rozmawia się o tematach związanych z dzieciakami, matkami, presją itd? Czy to naprawdę takie dziwne? Na poczekalni pisze się non-stop o rozwoju sytuacji i kupowaniu dzieciom ubranek, na wątku o edukacji, pisze się o sprawach uczelnianych. Nie wiem z czym tak naprawdę jest problem...
Odpuść. My już to nie raz pisaliśmy: czemu tak, a nie inaczej. Do niektórych dalej nie dotarło.
Stary 2014-09-27, 16:05   #2746
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Cytat:
Witaj zapraszam do dyskusji, bo wiele z nas 30 nie ma, i nawet się do niej za bardzo nie zbliża. Jesteśmy na 30+, bo tu mamy "swoje" mamuśki, które w gruncie rzeczy nas nie nawracają, a na plotkowym zaraz by było, jakie z nas egoistki i "a czemu nie chcecie dzieciaczków"? a tak to sporo osób nawet nie wie, że ten wątek istnieje i mamy (względny) spokój
Stary 2014-09-27, 17:06   #2747
ferryboat
Zadomowienie

Cytat:
Odpuść. My już to nie raz pisaliśmy: czemu tak, a nie inaczej. Do niektórych dalej nie dotarło.
Tak chyba będzie najlepiej.

Cytat:
Witaj zapraszam do dyskusji, bo wiele z nas 30 nie ma, i nawet się do niej za bardzo nie zbliża. Jesteśmy na 30+, bo tu mamy "swoje" mamuśki, które w gruncie rzeczy nas nie nawracają, a na plotkowym zaraz by było, jakie z nas egoistki i "a czemu nie chcecie dzieciaczków"? a tak to sporo osób nawet nie wie, że ten wątek istnieje i mamy (względny) spokój
Ho-Ho-Ho! Dziękuję za miłe powitanie! W takim razie, jak tylko będę mieć czas, to na pewno będę tu zaglądać i pisać Dopiero co wkroczyłam w nową dekadę, także w zasadzie "nic o życiu nie wiem", ale jakoś nie czuję tej całej otoczki i utartego schematu 'studia-ślub-dzieci'. Oczywiście, nic nie mam do tych, którzy tak robią, ot, po prostu ta droga nie jest dla mnie.
Stary 2014-09-27, 17:45   #2748
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Cytat:
= Dopiero co wkroczyłam w nową dekadę, także w zasadzie "nic o życiu nie wiem", ale jakoś nie czuję tej całej otoczki i utartego schematu 'studia-ślub-dzieci'. Oczywiście, nic nie mam do tych, którzy tak robią, ot, po prostu ta droga nie jest dla mnie.
Ja kończę studia, biorę ślub (o ile ktoś mnie zechce, taką nieempatyczną, bez ludzkich odruchów, chamską, wredną, niepoczytalną) i zakładam schronisko dla zwierząt
To znaczy, chciałabym.
Stary 2014-09-27, 19:04   #2749
Luba
Zakorzenienie

Cytat:
Czyli mleko kobiece podane z butli juz jest ok?

Cytat:
Hmm, może dlatego dziewczyny o tym piszą, bo jest to wątek o BEZDZIETNYCH? Czyli rozmawia się o tematach związanych z dzieciakami, matkami, presją itd? Czy to naprawdę takie dziwne? Na poczekalni pisze się o rozwoju sytuacji i kupowaniu dzieciom ubranek, na wątku o edukacji, pisze się o sprawach uczelnianych. Nie wiem z czym tak naprawdę jest problem... Pozwólmy żyć innym
Czy Ty widzisz co napisalas?
Watek jest o bezdzietnych i w zwiazku z tym rozmawia sie o matkach.

Ja uwazam, ze niektore z Was maja po prostu jakas obsesje, ktora kaze im ogladac/rozmawiac o rodzicielstwie.

Afazja, darmowa strona z cwiczeniami!
Luba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-27, 19:09   #2750
Shar14
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Luba Pokaż wiadomość
Ja uwazam, ze niektore z Was maja po prostu jakas obsesje, ktora kaze im ogladac/rozmawiac o rodzicielstwie.
A ja widzę to inaczej. Nie chcemy mieć dzieci, bo m.in. denerwują nas. Jest to związane ze złym wychowaniem, czyli dochodzimy do rodzicielstwa. Dla mnie to normalne, że rozmawiamy także o tym.
Stary 2014-09-27, 19:21   #2751
Luba
Zakorzenienie

Cytat:
A ja widzę to inaczej. Nie chcemy mieć dzieci, bo m.in. denerwują nas. Jest to związane ze złym wychowaniem, czyli dochodzimy do rodzicielstwa. Dla mnie to normalne, że rozmawiamy także o tym.
Z tym, ze to nie jest "takze", to jest przede wszystkim. Baaardzo rzadko mowi sie tu o czymkolwiek innym.
Ja rozumiem, ze czasem ktos spotyka jakiegos denerwujacego czlowieka. Czasem.

Stary 2014-09-27, 19:28   #2752
Shar14
Zadomowienie

Cytat:
Z tym, ze to nie jest "takze", to jest przede wszystkim. Baaardzo rzadko mowi sie tu o czymkolwiek innym.
Ale jedna z nas spotka takiego małego czlowieka czasem, opisze to i tworzy sie dyskusja. A o to chyba chodzi w forum.
Stary 2014-09-27, 20:00   #2753
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

Cytat:
No, niestety, mam podobne odczucia
Nie da się przedstawić swoich racji, bo bezdzietne zaraz się jeżą, oburzają i nie chcą przyjąć do wiadomości sensownych argumentów, na pewno nie od matekWiedzą lepiej,że urodzenie dziecka, chodzenie w ciąży czy wychowywanie dziecka to żaden wyczyn, choć bladego pojęcia o tym nie mająJeśli ja czegoś nie wiem i czegoś nie doświadczyłam, to nie wypowiadam się o danej kwesti tak kategorycznie, bo naraziłabym się na śmieszność

Moja fragrantica

WYMIANA
golgie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-27, 20:01   #2754
migotka_m
Rozeznanie

Cytat:
Ale jedna z nas spotka takiego małego czlowieka czasem, opisze to i tworzy sie dyskusja. A o to chyba chodzi w forum.

Czym innym jest spotkać i podzielić się tym co nas zdenerwowało (mnie też dzieci co niektóre denerwują, i każdą matkę i nie matkę pewnie też, to jest ludzkie).

A czym innym wyszukiwać filmiki na YT o matkach karmiących piersią i w ogóle w tym temacie.

To 1 jest normalne, ludzkie i dotyczy KAŻDEJ osoby, bez względu na stosunek do posiadania dzieci.

To 2 świadczy jak dla mnie o jakiejś chorej obsesji: ktoś wyszukuje filmy czegoś co uważa za obrzydliwe, poświęca temu czas, energię i dyskutuje nad tym ...
Stary 2014-09-27, 20:09   #2755
Luba
Zakorzenienie

Cytat:
Chcialas powiedziec chyba "jedna i ta sama"

Sluchajcie, caly czas jest tu trabione "ze to jedyny taki watek w ktorym bezdzietni moga ze soba pogadac". OK.
I o czym cqaly czas gadaja? O dzieciach
Ten watek nie skupia sie na waszych odczuciach, prolemych i radosciach, gdybyscie gadaly tylko o bezdzietnosci i o Was samych, to mam nieodparte wrazenie, ze watek umarlby juz dawno. Bo Was Wy same i Wasza bezdzietnosc nie interesuje i nie macie na ten temat prawie nic do powiedzenia.
Macie za to wieeele do powiedzenia na temat dzietnych bliznich i dzieci. W sumie jak tak podczytuje to czuje sie tu jak na MzK Tematy okolodzieciece tu rzadza

Edytowane przez Luba
Czas edycji: 2014-09-27 o 20:10
Stary 2014-09-27, 20:19   #2756
201710120930
Konto usunięte

a hucznie otwarty bardzo zamknięty klub nie dyszał chyba nawet 5 minut któraś też stwierdziła że da bardzo ją irytującej mamuśce ignora ale jeszcze szybciej sie z tego wycofała..
jaki wniosek ? bezdzietne nie mogą istnieć bez mamuś! wtedy się nic nie dzieje
201710120930 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-27, 20:21   #2757
Shar14
Zadomowienie

Cytat:
Czym innym jest spotkać i podzielić się tym co nas zdenerwowało (mnie też dzieci co niektóre denerwują, i każdą matkę i nie matkę pewnie też, to jest ludzkie).

A czym innym wyszukiwać filmiki na YT o matkach karmiących piersią i w ogóle w tym temacie.

To 1 jest normalne, ludzkie i dotyczy KAŻDEJ osoby, bez względu na stosunek do posiadania dzieci.

To 2 świadczy jak dla mnie o jakiejś chorej obsesji: ktoś wyszukuje filmy czegoś co uważa za obrzydliwe, poświęca temu czas, energię i dyskutuje nad tym ...
Akurat o YT się nie wypowiadam, bo nawet tego nie oglądałam. Po prostu nie chce, bo wiem jaka będzie moja reakcja.

Cytat:
Chcialas powiedziec chyba "jedna i ta sama"

Sluchajcie, caly czas jest tu trabione "ze to jedyny taki watek w ktorym bezdzietni moga ze soba pogadac". OK.
I o czym cqaly czas gadaja? O dzieciach
Ten watek nie skupia sie na waszych odczuciach, prolemych i radosciach, gdybyscie gadaly tylko o bezdzietnosci i o Was samych, to mam nieodparte wrazenie, ze watek umarlby juz dawno. Bo Was Wy same i Wasza bezdzietnosc nie interesuje i nie macie na ten temat prawie nic do powiedzenia.
Macie za to wieeele do powiedzenia na temat dzietnych bliznich i dzieci. W sumie jak tak podczytuje to czuje sie tu jak na MzK Tematy okolodzieciece tu rzadza
Dlaczego jedna i ta sama? Jestem tu od niedawna, a zdarzyło mi się już opisywać sytuacje z dzieckiem w roli głównej, które mnie zdenerwowało.
Stary 2014-09-27, 20:22   #2758
sylwka37
koci świat

Cytat:
Napisane przez ŁAJKA Pokaż wiadomość
a hucznie otwarty bardzo zamknięty klub nie dyszał chyba nawet 5 minut któraś też stwierdziła że da bardzo ją irytującej mamuśce ignora ale jeszcze szybciej sie z tego wycofała..
jaki wniosek ? bezdzietne nie mogą istnieć bez mamuś! wtedy się nic nie dzieje
a skąd wiesz że klub nie dyszy jednak ciągle ????
Stary 2014-09-27, 20:29   #2759
201710120930
Konto usunięte

po minutowej euforii większośc stwierdziła że to jednak nie to samo
201710120930 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-27, 20:38   #2760
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Cytat:
Napisane przez ŁAJKA Pokaż wiadomość
bezdzietne nie mogą istnieć bez mamuś! wtedy się nic nie dzieje
Nikt sie nie kloci ze jest inaczej.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Kobieta 30+

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości