|
|
#1951 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. 2
Cytat:
Dopiero 4.11 a jestes w tym samym tyg co ja? Ja wiem,ze w UK wykonuje sie scan pod kontem Zespołu Downa w 16tyg- a w którm ty miałas ostatnio? Ja paracetamol czasem biore-nawet wczoraj bo bol głow mam gigantyczny. Także przeraża mnie brak badan ale gd podejrzewałam sączace sie wody-zbadali mnie ginekologicznie także kochana nie masz sie co denerwować. Ja miałam skan w połowie 10tyg(10tyg3dni), mam w 16tyg i w 20tyg(ze wzgledu na to co sie stało). Wiec dosc czesto.
Julia Renata 28.01.2014 11:30 Nataniel 16.06.2009r. Marzec 2015- 29 tydz |
|
|
|
|
#1952 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chociaz.. ostatnio chodzi za mna piwo
|
|
|
|
|
#1953 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Martunka I jak podobały Ci się warsztaty? Tę szkołę rodzenia mam właściwie za dwoma płotami Na pewno będę do niej chodzić, także być może się spotkamy ![]() Dobrze, że wracasz do zdrówka! Nouvelle Kciuki trzymałam- daj znać czy to coś dało ![]() Zielone oko Dzięki! Świetna stronka, podobają mi się szczególnie kolekcje "Sowa" i "Folk". A do tego ceny są świetne. Mnie z kolei rano, tuż po przebudzeniu, dopadł kłujący ból oka Trzymajcie się ciepło! |
|
|
|
|
#1954 |
|
Zadomowienie
|
Scan pod kątem zespołów genetycznch wykonuje się pomiędzy 11 a 14 tygodniem ciąży- ja miałam w 12- wtedy też miałam krew pobraną, a w zeszłym tygodniu otrzymałam list z wynikami. Następne USG (anomaly scan) mam w 20 tygodniu (wykonuje się je pomiędzy 18 a 20 tyg 6 dn). Z tego co wiem przysługują tutaj tylko 2 scany, ale gdy cos się dzieje- robią odrazu (tak jak mówiłam, miałam dwa emergency scans z powodu skurczów).
Wydaje mi się, że Twój scan w 16 tygodniu jest tym dodatkowym, bo ok 20 wykonuje się go tutaj standardowo Spotkania z położna wypadaja mi co miesiąc, raz tam gdzie GP, następne w szpitalu- a jak jest z Twoimi? Aha! I jak to jest z cytologią? Mój ginekolog w PL powiedział, że jest obowiązkowe, z kolei tutaj położna mówi, że robi się je dopiero po porodzie A co na to Twoja położna??
28/02/2015 Ola Edytowane przez anyolek Czas edycji: 2014-09-27 o 16:30 |
|
|
|
#1955 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jak przyjdą dam znać jak z jakością a powinny w poniedziałek lub we wtorek. Jak będzie wszystko ok, to kupię kolejną porcję może coś z sówkami, bo mi też się bardzo podobają Chciałam coś kupić na all, bo tam body są np. po 10zł ale kurczę boję się o jakość, a w H&M na dziecięcym dla takiego maluszka nie ma za dużego wyboru, przynajmniej u mnie w mieście, ale za 2 tyg jadę do Poznania to wstąpię na Maltę, może tam będzie więcej
|
|
#1956 |
|
Zakorzenienie
|
Juz nie moge sie doczekac az poznam plec Malenstwa :lovka:
W sumie to bez roznicy, co mialoby byc, ale chcialabym juz szalec zakupowo! a ciezko znalezc cos fajnego unisex.. |
|
|
|
#1957 |
|
Zadomowienie
|
Nouvelle jak tam ? egzamin. pewnie zdałaś i świętujesz. mam nadzieję bo o 11 trzymałam kciuki
![]() a ja dzień spędzam na leniuchowaniu.... nic atrakcyjnego:P jedyną moja atrakcją w tym dniu, będzie wyjazd do sklepu na wiosce po jajka i jakąś szynkę, mam ochotę na wiosenne kanapeczki tylko jakoś trzeba się ogarnąć -------------------------------------------------------------------------- a co do tematu USG to podjęłam decyzje, że mimo, ze moja gin robi ( usg prenatalne, tak uważa ) to mimo wszystko u mnie w mieście wymienia się dwa nazwiska specjalistów w tym zakresie, i na pewno nie jej Może i ufam swojej gin, ale zdenerwował mnie fakt, że nie dostałam takiej rozpiski na kartce a4 co i jak , jak wszystkie moje koleżanki.... jedynie z usg jak zdjęcia szły dostałam biometryczny raport płodu, ale to ponoć każdy dostaje na usg tez nie prenatalnym. a w tym 19/20 tc idę do niej na wizytę, niech mnie zbada itp. ( określi płeć bejbi) ale zapisze się w poniedziałek do tych specjalistów i umówię w podobnym terminie na to usg prenatalne ) ( połówkowe) . By mieć chociaż jedno sensowne porządne badanie u innego lekarza i pewnie potwierdzi też płeć, która wcześniej dowiem się u swojego lekarza i będę miała 100 % pewnośc a ja będę zadowolona z badania u tego doktora, to z miłą chęcią przyjdę do niego tez w 30 tc wizyta 200zł, ale że ja mam do drugiego miasta tyle samo km co do miasta w którym kiedyś mieszkałam, a tam przyjmuje za 150zł, to wybiorę ten kierunek![]() ok. Kochane uciekam się szykować i jadę do sklepu
|
|
#1958 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
z warsztatów jestem zadowolona, może przejdę się jeszcze na te z bezpiecznego malucha (10.10). Nie obeszło się bez typowo reklamowych wykładów, ale wszyscy starali się być mili i opowiedzieć jak najwięcej ciekawych rzeczy. Najwięcej czasu zajęła p. Teresa ze szkoły rodzenia. Część osób była też zainteresowana chustami do noszenia i sporo osób ćwiczyło pierwszą pomoc. Jednak wszystko to informacje w pigułce, dlatego już myślę o szkole rodzenia i akurat p. Teresa wydała się osobą, która na takich zajęciach opowie dużo przydatnych informacji.
|
|
|
|
|
#1959 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja tez z uk, druga ciąża tutaj i ciagle nie jestem przekonana do ich sposobu prowadzenia ciazy. Cytat:
Dostałam dzisiaj wlasnie wyniki ze szpitala, jest małe ryzyko wystąpienia zespołu downa Teraz w czwartek mam spotkanie z polozną a na początku listopada skan w 20tc.
http://suwaczki.maluchy.pl/li-60657.png "Wędrówką jedną życie jest człowieka..." Edytowane przez ewka5891 Czas edycji: 2014-09-27 o 18:17 |
||||
|
|
|
#1960 |
|
Zadomowienie
|
Witam nowa mamuske
![]() My dzisiaj mielismy jechac do wrocka...ale mezu mial jedna rzecz zalatwic z rana i wrocil dopiero po 14 :/ wiec nici z wyjazdu. Na pocieszenie zrobilam sajgonki i teraz bekam... no pieknie normalnie
|
#1961 |
|
Zakorzenienie
|
Ja miałam przewijak na lozeczku. W starym mieszkaniu nie miałam miejsca na dodatkowe gadżety a teraz po prostu wykorzystam to co mam
|
#1962 |
|
Zadomowienie
|
Ewka5891- to by się zgadzało
A ostatnią wizytę u położnej miałam w miniony czwartek- szczerze mówiąc trochę mnie rozczarowała, bo była jakaś młoda w zastępstwie i nie potrafiła odpowiedzieć na kilka moich pytań...A może któraś z Was wie, czy istnieje w UK jakis suplement diety z kwasami omega-3 dla ciężarnych? Wiem, że jest Pregnacare Plus, ale mam jeszcze dwa opakowania Original, więc chciałam coś osobnego. W Boots znalazłam takie 1000mg, z czego tylko 100mg to kwasy DHA, a 150- EPA. Tak samo z innymi tego rodzaju, np 300mg składa się na jedyne 34mg DHA, a 51 EPA. Summa summarum zdecydowałam się wkońcu na te Pregnacare Plus (te zawierają już 300mg DHA i 60 EPA), szkoda tylko, że dopiero teraz Ale chba nie jest za późno? Tym bardziej, że z jedzeniem ryb u mnie krucho, bo za nimi nie przepadam. Ostatnio łososia czasem zajadam, a i ochotę na koreczki śledziowe mam, myślicie, że taką surowiznę można?A poza tym też bym chciała taki przewijak na łóżeczko- no i osobny regalik na kosmetyki i pieluszki
28/02/2015 Ola Edytowane przez anyolek Czas edycji: 2014-09-27 o 18:49 |
|
|
|
#1963 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ---------- A ja właśnie rosól gotuje na jutro. Kura wiejska. Pachnie w całym mieszkaniu. Głowa mnie pobolewa cały dzień, ale to nie to co wasze migreny. Do przeżycia.
|
|
#1964 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez pachnie
|
|
#1965 |
|
Zadomowienie
|
Nigdy nie robiłam. To jakiś gulasz?
---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ---------- Ja to zacofana jestem kulinarnie bo mój tż to prawie bezmięsny. Tylko drób toleruje ale też nie zawsze.
|
#1966 |
|
Zakorzenienie
|
Mordka to co ciekawego gotujesz? Moj Tz jest miesożercą, ewentualnie lubi nalesniki ale ja nie cierpię stac tyle przy patelni
|
#1967 |
|
Zadomowienie
|
Ciekawe potrawy to tylko dla siebie, ewentualnie dla gości. On to nalesniki, ryz na mleku, jakieś klopsiki w sosie, zupe pomidorową, pierogi z owocami, jajko sadzone, placki ziemiaczane, kluchy ziemiaczane z twarogiem, spagetti, pizza tylko z salami, chińszczyzna.... I tak w kółko. Zero wędlin ( salami to wyjątek). Ciągle ser, dżemy i twarożki,serki , śledzie jakieś. Warzyw tez nie toleruje za bardzo ani owoców. Chyba tylko pomidory, banany i ziemniaki
no może sporadycznie coś sezonowego skubnie. Także masakra!
|
#1968 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1969 |
|
Zadomowienie
|
Dokładnie, tak samo robię.
|
#1970 |
|
Zadomowienie
|
Nadrabiam wątek (pierwszej częsci nawet nie będę próbować) i powiem Wam, że Wasze kulinarne pomysły już mi smaka narobiły! Właśnie zjadłam 'wiosenne kanapeczki' lesyeux
![]() A jeśli chodzi o TŻ-ów- to mój też jest strasznie wybredny! Ale powoli go uczę jeść warzywka, owoce, sery i ''co wymyślniejsze'' potrawy, bo jego gust kulinarny jest strasznie podstawowy i nie lubi próbować nowych potraw!
|
#1971 |
|
Raczkowanie
|
A dla mnie mieso mogloby nie istniec, rzadko jem... Za to moj TŻ to miesozerca, a uwielbia...gulasz z zoladkow drobiowych
|
|
|
|
#1972 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jada w sumie tylko kilka rzeczy- mięso, ziemniaki, pieczywo, makarony, kasze, ryż, ser i od czasu do czasu świeże ogórki. Owoce bardzo sporadycznie i to mało jakie. Pewnie wiesz jak trudno przemycić do obiadu jakieś warzywko chociaż w sosie... ale on jest niereformowalny, nie potrafię zmienić mu diety. Za to straszę, że już ma się zacząć zastanawiać jak dziecku będzie tłumaczyć, że sam czegoś nie je, ale dziecko zjeść musi. Obawiam się, że dziecko będzie brało z niego przykład w jedzeniu |
|
|
|
|
#1973 |
|
Zadomowienie
|
Ogladalyscie ten filmik Mutant giant spider dog? Wiem, ze to wcale nie na temat ale po prostu sie poplakalam ze smiechu
![]() Dobranoc ps Moj mezu zje w sumie wszystko ale nie lubi zup a ja kocham. Najlepiej to mieso je a ja wlasnie nie lubie a nalesniki to zawsze ja robie ciasto a on smazy
|
#1974 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- Cytat:
|
|
#1975 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- Poszlam dzis do sklepu z rzeczami uzywanymi dla dzieci , ile tam wozkow i tego wszystkiego za male pieniadze ![]() Oczywiscie wyszlam z reklamowka ![]() ![]() A ja dzis od rana zywie sie tylko pomidorowka, mam ogromna chcice na zupy.... ![]() Nouvelle jak tam egzamin?
Edytowane przez crystal25 Czas edycji: 2014-09-27 o 21:57 |
||
|
|
|
#1976 |
|
Zadomowienie
|
Mnie też, szczególnie jak TZ pije;p
I ja, tylko ja już zaczęłąm zakupy:P Może niektór typowo dziewczęce(te z hm różowe), ale reszta zdaje mi sie on i dla chłopca i dla dziewczynki. Bodziaki zakupione w Tesco, przez 4 dni jest jeszcze -30% i tym sposobem mamy 17 bodziaków za niecałe 80zł:P(wzięłam różne rozmiary) Zobaczcie jakie cudo znalazłam. Śpiworek do wózka. Kojarzycie firme Beztorsko? Teraz jakas weekendowa promocja, muszę obbadać, może zakupię ![]() _________________________ _________________________ ________ Nouvelle pewnie świetuje:P
Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam 7.7.2012 godz 17 7.3.2015 moje druga miłość Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
Edytowane przez marcia45 Czas edycji: 2014-09-27 o 22:01 |
|
|
|
#1977 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cześć
![]() Chciałam Was nadrobić, przeczytałam jedną strone i jak pocytowałam, dojechałam do końca to rpzeraziłam się ilością postów Nie dam rady Was niestety nadrobić ![]() Odgrzeję więc starego kotleta skoro już zacytowałam a od jutra postaram się być na bieżąco ![]() Cytat:
![]() Urządzeniami się jakoś specjalnie nie rpzejmuję. Mamy psa i kota. Cytat:
![]() Cytat:
Mi dziś wydawało się jakby coś się przewróciło w brzuchu, jednak nie jestem w 100% pewna, że to dzieciaczek chociaż już połowa 18 tc ![]() Cytat:
Dobrze, że chociaż podeszłaś z uśmiechem bo ja psioczyłabym 2 dni ![]() Cytat:
![]() Umówiłam się na kolejną wizytę 07.10, a dzień później na USG połówkowe. I tak się zastanawiam, że u mojej lekarki chyba zrezygnuję z USG skoro maluszka zobaczymy już następnego dnia a chociaż 50 zł w keiszeni zostanie.. 2 dni temu rpzyszła nam niania elektroniczna, chcieliśmy synka wyeksmitować na noce do jego pokoju, ale niestety wymiękłam.. jest za malusi
|
|||||
|
|
|
#1978 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1979 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Pochwal się co kupiłaś Cytat:
Ale bodziaków, okazja świetna U mnie nie ma F&F w Tesco
|
|
#1980 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Przewijak jest przykręcany na takich stópkach do łóżeczka, więc nie ma prawa od niego odpaść zaś obok mam komodę, która ma być dla dziecka Jak mi będzie dziecko za dużo fikać to się przeniesiemy z nim na stół pewnie. Gorsze przemyślenia mam co do wanienki, bo zastanawiam się czy zwykła wanna nie da rady + takie wyłożenie z gąbki pod dupkę dziecka Chociaż nie wiem czy to wygodne.Cytat:
![]() Cytat:
Po naleśniku należy się kotlet jeszcze
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:56.

To też moja druga tutaj, niestety pierwsza nie zakończyła się dobrze 
medal z piernika Ci się nalezy!
)
Na pewno będę do niej chodzić, także być może się spotkamy 

i jakąś szynkę, mam ochotę na wiosenne kanapeczki

meczyłam się tak straszliwie aż się bałam czy z kropką wszytsko dobrze. Dziś wstałam I znowu głowa ćmi.... płakac mi się chce...