Bezdzietne z wyboru / Nie chcę mieć dzieci cz II - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kobieta 30+

Notka

Kobieta 30+ Forum dla trzydziestolatek, czterdziestolatek i innych -latek. Tutaj możesz podzielić się swoimi problemami, poradami i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-27, 20:39   #2761
sylwka37
koci świat

Dot.: Bezdzietne z wyboru / Nie chcę mieć dzieci cz II

Cytat:
Napisane przez ŁAJKA Pokaż wiadomość
po minutowej euforii większośc stwierdziła że to jednak nie to samo
ale tam piszemy to czego nie chcemy pisać tutaj więc nie sugeruj nie będąc pewna że klub nie istnieje
Stary 2014-09-27, 20:41   #2762
migotka_m
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Shar14 Pokaż wiadomość
Akurat o YT się nie wypowiadam, bo nawet tego nie oglądałam. Po prostu nie chce, bo wiem jaka będzie moja reakcja.
Bo to jest zasadniczo to o czym mówię: wiesz, że Cię to obrzydza i budzi niesmak i UNIKASZ takich rzeczy, a nie je wyszukujesz, oglądasz, wrzucasz linki na forum i rozwlekasz temat...

Myślisz, że matek i przyszłych matek nie denerwują zachowania innych dzieci? To zdenerwowanie jest tak naturalne jak to, że jesteśmy ludźmi, bo w instynkt macierzyński nie jest wpojona miłość do każdego jednego dziecka i tolerancja dla jego zachowania.

O bezdzietności decyduje jak dla mnie TYLKO to, że nie czujemy w sobie potrzeby posiadania swojego dziecka. Bo wiemy, że nie będziemy w stanie obdarzyć go miłością, zmienić swojego życia i codzienności.

Gdyby o chęci posiadania dziecka decydowało to czy lubię inne dzieci, czy akceptuję każde zachowanie obcych matek, to chyba nigdy sama matką bym nie została.

Więc wkurzenie na jakiegoś dzieciaka czy jakąś matkę, ma niewiele z decyzją o bezdzietności wspólnego, za to z byciem człowiekiem sporo.
migotka_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-27, 20:49   #2763
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

"Wiedzą lepiej,że urodzenie dziecka, chodzenie w ciąży czy wychowywanie dziecka to żaden wyczyn, choć bladego pojęcia o tym nie mają"
Moja droga golgie, prosze, czytaj dokladnie. Wychowanie dziecka na porzadnego czlowieka - sukces, wyczyn, godne pochwaly.
Urodzenie, wypchniecie dziecka przez pochwe lub przez cesarskie ciecie - nic nadzwyczajnego. Normalna czynnosc, ktora wykonuje miliony kobiet na swiecie. I te wyksztalcone i te niewyksztalcone, i te uposledzone i te zdrowe.

---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ----------

Cytat:
Napisane przez migotka_m Pokaż wiadomość

O bezdzietności decyduje jak dla mnie TYLKO to, że nie czujemy w sobie potrzeby posiadania swojego dziecka. Bo wiemy, że nie będziemy w stanie obdarzyć go miłością, zmienić swojego życia i codzienności.

Gdyby o chęci posiadania dziecka decydowało to czy lubię inne dzieci, czy akceptuję każde zachowanie obcych matek, to chyba nigdy sama matką bym nie została.
Serio? wyobraź sobie, że ktoś taki jak ja nagle stwierdza "ee, w sumie nie znoszę dzieci, wkurzają mnie jak drą się na placu zabaw, są obrzydliwe, ale w sumie mogłabym wstawać w nocy i gotować obiadki". I robię sobie dziecko. No chore.
Więc niestety, ale to, czy lubię inne dzieci i inne matki ma BARDZO duży wpływ na to, czy ktoś decyduje się na dziecko.
nie tylko "nie będę go kochać, to po co mi dziecko". niestety.
201803111829 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-27, 20:51   #2764
migotka_m
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez _Tinkerbell Pokaż wiadomość
"Wiedzą lepiej,że urodzenie dziecka, chodzenie w ciąży czy wychowywanie dziecka to żaden wyczyn, choć bladego pojęcia o tym nie mają"
Moja droga golgie, prosze, czytaj dokladnie. Wychowanie dziecka na porzadnego czlowieka - sukces, wyczyn, godne pochwaly.
Urodzenie, wypchniecie dziecka przez pochwe lub przez cesarskie ciecie - nic nadzwyczajnego. Normalna czynnosc, ktora wykonuje miliony kobiet na swiecie. I te wyksztalcone i te niewyksztalcone, i te uposledzone i te zdrowe.
A czy przeżyłaś poród żeby stwierdzić, że to "nic nadzwyczajnego".

Bo ok, wiele dzieci się rodzi, wiele jest porodów. Natomiast większość matek Ci powie, że poród i to "wypchnięcie" dziecka, to była jedna z trudniejszych rzeczy, okupionych największym wysiłkiem.

Jasne, jest to początek trudnej drogi wychowania dziecka. Jednak co najmniej śmieszne jest głoszenie przez bezdzietną nierodzącą tekstów: urodzenie to nic nadzwyczajnego.

A już tłumaczenie swoich podpisów poniżej poziomu wodorostów jakąś "wyższą" myślą jest totalnie żenujące.

---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ----------

Cytat:
Serio? wyobraź sobie, że ktoś taki jak ja nagle stwierdza "ee, w sumie nie znoszę dzieci, wkurzają mnie jak drą się na placu zabaw, są obrzydliwe, ale w sumie mogłabym wstawać w nocy i gotować obiadki". I robię sobie dziecko. No chore.
Więc niestety, ale to, czy lubię inne dzieci i inne matki ma BARDZO duży wpływ na to, czy ktoś decyduje się na dziecko.
nie tylko "nie będę go kochać, to po co mi dziecko". niestety.
Tylko ta konstrukcja zaczyna się od: nie chcę dziecka, bo nie potrzebuję go w swoim życiu, nie będę go kochać, nie wyobrażam sobie opieki nad nim. A niechęć do jakichkolwiek dzieci (grzecznych czy niegrzecznych) jest tylko efektem.

Gdyby jedyną przesłanką bezdzietności było to, że "denerwuje mnie drące się niegrzeczne dziecko" to chyba wszyscy bylibyśmy bezdzietni.
Stary 2014-09-27, 20:57   #2765
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Wiesz, mam różne poglądy, z którymi często większość forumowiczek się nie zgadza. Mam też takie, które są w miarę.. normalne. I właśnie "nie chcę dzieci, bo wszystkie jak jeden mąż mnie denerwują" jest jednym z tych normalniejszych.
Szkoda, wielka szkoda, że nie potrafisz zrozumieć, że nie dla każdego twój punkt widzenia jest właściwy.
Ty możesz mówić, że poród to wysiłek, ból, trud - spoko, ja tego wcale nie neguję. Ja się wręczz tym zgadzam!
Ale dla mnie trudne będzie ukończenie studiów, i co, jak mi ktoś powie "skończenie studiów to pestka" to ja mam zacząć się z nim kłócić, bo przecież ja wiem lepiej, mi jest trudno, ja tego doświadczam, a nie ta osoba?
nie, ktoś ma swoje zdania, ja mam swoje.
Nikt nie każe ci czytać mojego podpisu.
Stary 2014-09-27, 21:04   #2766
migotka_m
Rozeznanie

Cytat:
Wiesz, mam różne poglądy, z którymi często większość forumowiczek się nie zgadza. Mam też takie, które są w miarę.. normalne. I właśnie "nie chcę dzieci, bo wszystkie jak jeden mąż mnie denerwują" jest jednym z tych normalniejszych.
Szkoda, wielka szkoda, że nie potrafisz zrozumieć, że nie dla każdego twój punkt widzenia jest właściwy.
Ty możesz mówić, że poród to wysiłek, ból, trud - spoko, ja tego wcale nie neguję. Ja się wręczz tym zgadzam!
Ale dla mnie trudne będzie ukończenie studiów, i co, jak mi ktoś powie "skończenie studiów to pestka" to ja mam zacząć się z nim kłócić, bo przecież ja wiem lepiej, mi jest trudno, ja tego doświadczam, a nie ta osoba?
nie, ktoś ma swoje zdania, ja mam swoje.
Nikt nie każe ci czytać mojego podpisu.
Czyli jak ja lub ktokolwiek inny ustawi sobie podpis: Nie masz dziecka to nic w życiu nie osiągnęłaś.

To Twoim zdaniem będzie w porządku? I wcale nie będzie świadczyć o tym, że nie mam poszanowania dla bezdzietnych, uważam, że wybór przeze mnie innych priorytetów jest najwłaściwszy a one są głupimi durnymi babami, które nic w życiu nie osiągnęły i niewiele wiedzą?

Bo to jak ja odbieram Twój podpis to jedno, a to jak on świadczy o Twojej osobie ogólnie, to odrębne zagadnienie.

P.s Bo jak znam życie na taki podpis posypałyby się w tym wątku gromy pt.: no bo na nas bezdzietne się jedzie, bo matką to się w dupach poprzewracało, bo im się wydaje, że jak się nie ma dziecka to się nic o życiu nie wie. Bo one to w ogóle poza tym swoim dzieckiem nic nie widzą, bo mają chyba budyn zamiast mózgu, albo w ogóle odpieluszkowe zapalenie mózgu.

Po lekturze tego wątku mam 100% pewności, że tak właśnie wyglądałaby ta reakcja. I byłby to chamski "najazd" wszechwiedzącej matki. Ale w drugą stronę, Twój podpis to przecież tylko "wyrażenie poglądu" i " jak nie chcesz nie musisz czytać".
Stary 2014-09-27, 21:14   #2767
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Cytat:
Czyli jak ja lub ktokolwiek inny ustawi sobie podpis: Nie masz dziecka to nic w życiu nie osiągnęłaś.
Słuchaj, nie ruszyłoby mnie to.
Używaj sobie na mnie ile chcesz. Naprawdę jedź po mnie, że jestem nikim, jestem zerem, że nie mam uczuć, zero empatii. Nie działa to na mnie, serio.
Migotko, Dziewczyny mają w podpisach różne rzeczy. Jedna ma podpis o swoim poronionym dziecku. No wiesz, niekoniecznie uważam, że to fajne, ale nie przyszło mi do głowy, żeby jej napisać "hej, wiesz co, twój podpis mnie oburza, mogłabyś to zachować dla siebie". mam to w nosie
Inna ma w podpisie zęby swojego dziecka, no co mnie to interesuje? No nic. Ale nie piszę do niej "ej, nie obchodzą mnie zęby twojego dziecka" Bo mam to zwyczajnie gdzieś.
Np. Golgie ma w podpisie suwaczki o wieku swoich dzieci. Niezbyt się z Golgie lubimy, nie wiem, po co wszyscy na wątku mają wiedzieć ile jej dzieci mają lat, ale do głowy by mi nie przyszło, żeby pisać jej coś obraźliwego na ten temat. A dlaczego?Bo jej podpis = jej sprawa.

Edytowane przez 201803111829
Czas edycji: 2014-09-27 o 21:16 Powód: literówka
Stary 2014-09-27, 21:17   #2768
ferryboat
Zadomowienie

Cytat:
Ja kończę studia, biorę ślub (o ile ktoś mnie zechce, taką nieempatyczną, bez ludzkich odruchów, chamską, wredną, niepoczytalną) i zakładam schronisko dla zwierząt
To znaczy, chciałabym.
Kocham psiaki! Nie wiem czy widziałaś takie filmiki o samoyedach tak jak tutaj, ale ja się przez to zakochałam w tej rasie! Także jak tylko ktoś odda takiego psiaka albo coś to daj mi cynk Ja generalnie staram się pomagać i zwierzętom, i środowisku, różne fundacje etc. Fajna sprawa!

Cytat:
Napisane przez Luba Pokaż wiadomość
Czy Ty widzisz co napisalas?
Watek jest o bezdzietnych i w zwiazku z tym rozmawia sie o matkach.
To samo mogłabym napisać: wątek jest o bezdzietnych, a udzielają się w nim matki. To naprawdę nie jest konieczne

Edytowane przez ferryboat
Czas edycji: 2014-09-27 o 21:21
ferryboat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-27, 21:18   #2769
Shar14
Zadomowienie

Cytat:

To Twoim zdaniem będzie w porządku? I wcale nie będzie świadczyć o tym, że nie mam poszanowania dla bezdzietnych, uważam, że wybór przeze mnie innych priorytetów jest najwłaściwszy a one są głupimi durnymi babami, które nic w życiu nie osiągnęły i niewiele wiedzą?

Bo to jak ja odbieram Twój podpis to jedno, a to jak on świadczy o Twojej osobie ogólnie, to odrębne zagadnienie.

P.s Bo jak znam życie na taki podpis posypałyby się w tym wątku gromy pt.: no bo na nas bezdzietne się jedzie, bo matką to się w dupach poprzewracało, bo im się wydaje, że jak się nie ma dziecka to się nic o życiu nie wie. Bo one to w ogóle poza tym swoim dzieckiem nic nie widzą, bo mają chyba budyn zamiast mózgu, albo w ogóle odpieluszkowe zapalenie mózgu.

Po lekturze tego wątku mam 100% pewności, że tak właśnie wyglądałaby ta reakcja. I byłby to chamski "najazd" wszechwiedzącej matki. Ale w drugą stronę, Twój podpis to przecież tylko "wyrażenie poglądu" i " jak nie chcesz nie musisz czytać".
Machnęłabym ręką na taki podpis, swoje pomyślała i tyle.
Stary 2014-09-27, 21:23   #2770
migotka_m
Rozeznanie

Cytat:
Słuchaj, nie ruszyłoby mnie to.
Używaj sobie na mnie ile chcesz. Naprawdę jedź po mnie, że jestem nikim, jestem zerem, że nie mam uczuć, zero empatii. Nie działa to na mnie, serio.
Migotko, Dziewczyny mają w podpisach różne rzeczy. Jedna ma podpis o swoim poronionym dziecku. No wiesz, niekoniecznie uważam, że to fajne, ale nie przyszło mi do głowy, żeby jej napisać "hej, wiesz co, twój podpis mnie oburza, mogłabyś to zachować dla siebie". mam to w nosie
Inna ma w podpisie zęby swojego dziecka, no co mnie to interesuje? No nic. Ale nie piszę do niej "ej, nie obchodzą mnie zęby twojego dziecka" Bo mam to zwyczajnie gdzieś.
Np. Golgie ma w podpisie suwaczki o wieku swoich dzieci. Niezbyt się z Golgie lubimy, nie wiem, po co wszyscy na wątku mają wiedzieć ile jej dzieci mają lat, ale do głowy by mi nie przyszło, żeby pisać jej coś obraźliwego na ten temat. A dlaczego?Bo jej podpis = jej sprawa.
A wiesz jaka jest różnica między Twoim podpisem, a wymienionymi?

Ano taka, że te wymienione odnoszą się TYLKO do osoby, do której podpis należy. I Ty możesz sobie ewentualnie uznać, że taki podpis nie ma dla Ciebie sensu, ale osobiście się do Ciebie nie odnosi.

A Twój podpis nie jest o Tobie, jest kierowany do innych osób. I jest dla nich obraźliwy.

Dziwi mnie, że do tego stopnia tego nie ogarniasz, że w ogóle porównujesz swój podpis z tym, że ktoś ma suwak z wiekiem dziecka.

---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ----------

Opuszczam wasz wątek co by nie ciągnąć niepotrzebnej dyskusji. Swoje zdanie wyraziłam.

Wnioski mam tylko takie, że przed lekturą tego wątku miałam o wiele więcej szacunku i zrozumienia dla bezdzietnych kobiet.
Stary 2014-09-27, 21:25   #2771
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Cytat:

Opuszczam wasz wątek co by nie ciągnąć niepotrzebnej dyskusji. Swoje zdanie wyraziłam.
Stary 2014-09-27, 22:53   #2772
The Quiet One
Raczkowanie

Cytat:
Wnioski mam tylko takie, że przed lekturą tego wątku miałam o wiele więcej szacunku i zrozumienia dla bezdzietnych kobiet.
Wiesz co, rozmawiałyśmy tu niedawno o kobietach idących do pracy po to, by za chwilę zajść w ciążę i uciec na zwolnienie i przewinął się tu link do wątku, w którym babki się chwaliły jak latami robią pracodawcę w konia. Chyba musiałabym na głowę upaść, żeby przez tego typu posty/wątki mieć o wiele mniej szacunku do ogółu matek. Zdaję sobie sprawę, jakie byłoby to niesprawiedliwe. Nawet powiem dosadniej - idiotyczne.

Także ten, brawa dla Ciebie.

Quiet,
Please

The Quiet One jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-27, 23:11   #2773
teQiba
Moderator

Cytat:
Nie, myślę, że coś na zasadzie "piję mleko, ale nie wysysam go z wymion krowy"
Co nie zmienia faktu że ktoś dla Ciebie z tych (często obsranych) wymion to mleko wyssał - no ale lepiej udawać że mleczko płynie ze sterylnego strumyczka

Cytat:
A czy przeżyłaś poród żeby stwierdzić, że to "nic nadzwyczajnego".
Prawda.
Stary 2014-09-28, 01:16   #2774
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

Tinker-oświecę Cię, z racji bycia matką, udzielam się też sporo na MzK, poczekalni i odchowalni i tam jest dość pomocne, kiedy nie trzeba za każdym razem zaznaczać wieku dzieci-każdy sobie może to szybko sprawdzić. Mój podpis czemuś służy, 30+ i wątek ,,bezdzietny" nie są jedynymi podforami/wątkami, na które wchodzę. Mam nadzieję, że to już jasne:/
Głoszenie,że coś nie jest sukcesem, jeśli samemu się tego nie przeżyło jest totalnym ignoranctwem i jest, po prostu, niedorzeczne.

Moja fragrantica

WYMIANA
golgie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-28, 01:42   #2775
_czarny_kot
Zakorzenienie

Cytat:
Uff, w końcu. Jak będziesz tak przeżywać podpisy na forum to niedługo osiwiejesz.

---------- Dopisano o 01:42 ---------- Poprzedni post napisano o 01:39 ----------

Cytat:
Napisane przez golgie Pokaż wiadomość
Tinker-oświecę Cię, z racji bycia matką, udzielam się też sporo na MzK, poczekalni i odchowalni i tam jest dość pomocne, kiedy nie trzeba za każdym razem zaznaczać wieku dzieci-każdy sobie może to szybko sprawdzić. Mój podpis czemuś służy, 30+ i wątek ,,bezdzietny" nie są jedynymi podforami/wątkami, na które wchodzę. Mam nadzieję, że to już jasne:/
Głoszenie,że coś nie jest sukcesem, jeśli samemu się tego nie przeżyło jest totalnym ignoranctwem i jest, po prostu, niedorzeczne.
Dziękujemy za wyczerpujące wyjaśnienie ale nie musisz się tłumaczyć ze swojego podpisu. Tinker przecież napisała, że twój podpis guzik ją obchodzi, więc twoje tłumaczenie jest zbędne.

Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app
_czarny_kot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-28, 03:13   #2776
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Cytat:
Golgie, wytlumaczylam o co mi chodzilo, nie obchodzi mnie , czy masz w podpisie wiek swoich dzieci, czy ich zeby, czy ile ksiazek przeczytalas rownie dobrze moglabym napisac "siedz se ze swoim podpisem na mzk bo uraza moje odczucia i nie chce na niego patrzec".
Az cisnie sie na usta odpowiedziec "to nie patrZ". Jeszcze raz zaznaczam. Nie mam nic do twojego podpisu.

---------- Dopisano o 03:13 ---------- Poprzedni post napisano o 03:06 ----------

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Co nie zmienia faktu że ktoś dla Ciebie z tych (często obsranych) wymion to mleko wyssał - no ale lepiej udawać że mleczko płynie ze sterylnego strumyczka
Nikt nie mowi, ze mleko jest ze sterylnego strumyczka. Ot, uwazamy ze fizjologia czlowieka jest obrzydliwa. Robienie kupy nie jest piekne, miesiaczkowanie tez nie. Pocenie sie rowniez. A porod to juz w ogole malo sliczna czynnosc. O ile prosciej by sie zylo gdyby jednak pierdzialo sie motylkami!
Dziecko nie ma mozliwosci wydojenia sobie lapkami cycusia mamusi, zeby sobie wypic ze szklanki, wiec musi ssac.
Stary 2014-09-28, 03:35   #2777
af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc
Konto usunięte

Cytat:
No, niestety, mam podobne odczucia
Nie da się przedstawić swoich racji, bo bezdzietne zaraz się jeżą, oburzają i nie chcą przyjąć do wiadomości sensownych argumentów, na pewno nie od matekWiedzą lepiej,że urodzenie dziecka, chodzenie w ciąży czy wychowywanie dziecka to żaden wyczyn, choć bladego pojęcia o tym nie mająJeśli ja czegoś nie wiem i czegoś nie doświadczyłam, to nie wypowiadam się o danej kwesti tak kategorycznie, bo naraziłabym się na śmieszność
taaak straszny to wyczyn, że może to zrobić 15-latka, menelka jak i pani premier taki wyczyn, wow wow
zgadzam się z podpisem Tinkerbell

[PHP]
Cytat:
Czyli jak ja lub ktokolwiek inny ustawi sobie podpis: Nie masz dziecka to nic w życiu nie osiągnęłaś
jakby ktoś sobie coś takiego ustawił to spojrzałabym z politowaniem i stwierdziła, że naprawdę musi mieć kiepskie i smutne życie i że jest to najlepszym przykładem na to, że sam nic w życiu nie osiągnął
nic a nic by mnie to nie obeszło

btw ilość rodziców, którzy wychowują swoje dzieci na porządnych ludzi jest niewielka, i na pewno nie zaliczają się do nich Ci, co to wielkim osiągnięciem jest dla nich poród takie podejście określa ich osoby najlepiej - to na jakim poziomie intelektualnym się znajdują

aa obsesję to Wy macie, wbijając na wątki bezdzietnych i głosząc swoje życiowe prawdy
af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-28, 05:03   #2778
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

Cytat:
Napisane przez _czarny_kot Pokaż wiadomość
Uff, w końcu. Jak będziesz tak przeżywać podpisy na forum to niedługo osiwiejesz.

---------- Dopisano o 01:42 ---------- Poprzedni post napisano o 01:39 ----------

Dziękujemy za wyczerpujące wyjaśnienie ale nie musisz się tłumaczyć ze swojego podpisu. Tinker przecież napisała, że twój podpis guzik ją obchodzi, więc twoje tłumaczenie jest zbędne.

Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app
No jak widać, jednak obchodzi

---------- Dopisano o 05:03 ---------- Poprzedni post napisano o 05:01 ----------

[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;4831631 9]taaak straszny to wyczyn, że może to zrobić 15-latka, menelka jak i pani premier taki wyczyn, wow wow
zgadzam się z podpisem Tinkerbell

[PHP]

jakby ktoś sobie coś takiego ustawił to spojrzałabym z politowaniem i stwierdziła, że naprawdę musi mieć kiepskie i smutne życie i że jest to najlepszym przykładem na to, że sam nic w życiu nie osiągnął
nic a nic by mnie to nie obeszło

btw ilość rodziców, którzy wychowują swoje dzieci na porządnych ludzi jest niewielka, i na pewno nie zaliczają się do nich Ci, co to wielkim osiągnięciem jest dla nich poród takie podejście określa ich osoby najlepiej - to na jakim poziomie intelektualnym się znajdują

aa obsesję to Wy macie, wbijając na wątki bezdzietnych i głosząc swoje życiowe prawdy [/QUOTE]
Następna, co guzik wie, ale ,,głosi swoje życiowe prawdy"-musi, bo się udusi

Moja fragrantica

WYMIANA
Stary 2014-09-28, 06:09   #2779
zakonna
Naczelna Nastolatka

Serio tak przeżywanie podpisy innych??
Stary 2014-09-28, 07:24   #2780
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Cytat:
Następna, co guzik wie, ale ,,głosi swoje życiowe prawdy"-musi, bo się udusi
Golgie, uważaj, bo ktoś tak powie o tobie.

---------- Dopisano o 07:24 ---------- Poprzedni post napisano o 07:21 ----------

Cytat:
No jak widać, jednak obchodzi:brzydal

Cytat:
Golgie, wytlumaczylam o co mi chodzilo, nie obchodzi mnie , czy masz w podpisie wiek swoich dzieci, czy ich zeby, czy ile ksiazek przeczytalas rownie dobrze moglabym napisac "siedz se ze swoim podpisem na mzk bo uraza moje odczucia i nie chce na niego patrzec".
Az cisnie sie na usta odpowiedziec "to nie patrZ". Jeszcze raz zaznaczam. Nie mam nic do twojego podpisu
Nie, nie obchodzi.

Poza tym, dziewczęta, gdybym nagle zaczęła głosić, że dla mnie największym sukcesem było zdanie matury, normalnie wyczyn ponad moje siły, okupiony ogromnym cierpieniem (w końcu musiałam drałować na korepetycje z matmy na 2 h tygodniowo), no taki sukces, no ja nie wiem, jak ja się na to zdobyłam, to zaczęłybyście (i nie tylko matki, każdy człowiek) "a co to jest matura przy studiach", "matura to jest nic, zobaczysz co będzie w prawdziwym życiu" "też mi trudność, napisać wypracowanie i nauczyć się kilku regułek, gadać po angielsku i zdane" "maturę teraz ma każdy głupi" "dzisiejsza matura to nie to samo, co kiedyś". No ale jak to, przecież jak ktoś tak mówi, to oznacza, że mnie obraża, i w ogóle się nie zna, bo zdawał maturę 5 czy 10 lat temu i nie wie jak to jest, zdać teraz!

Czas edycji: 2014-09-28 o 08:57
Stary 2014-09-28, 09:03   #2781
wlosomaniaczkaaa
Zakorzenienie

To ja się wyłamię wśród grona bezdzietnych. Nie
łykam kitu, że w podpisie Tinker chodzi o ten jeden dzień wyplucia z siebie dziecka. Myślę, że pierwotny zamysł był całkiem inny. Gdyby chodziło o urodzenie dziecka, to byłaby o tym wzmianka, a nie ma. Gdziś tam jest mętne tłumaczenie. Nie ekscytuję się wspomnianym pospisem, ale w całości zgadzam się z migotka_m.
Podpis Tinker ocenia innych, krytykuje. Można by dopisać, nie dorobiłaś się mercedesa / ani domku z basenem / nie skończyłaś Harvardu / nie znasz piętnastu jezyków, mało w życiu osiągnęłaś. Taka dziecinna licytacja kto jest lepszy.
Zupełnie inny wydźwięk ma drugi podpis, który informuje, że Tinker już nie pisze czegoś tam. Kilka razy zastanawiałam się czego, bo to informacja między innymi dla mnie, nie dla Tinker, prawda?
wlosomaniaczkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-28, 09:18   #2782
zakonna
Naczelna Nastolatka

Ale nawet jeśli Tinker ma taki a nie inny podpis to NA SERIO jest to powód do urazy?? Czy ogólnie jakikolwiek inny podpis jest powodem do emocjonalnych reakcji?
Stary 2014-09-28, 09:21   #2783
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Ja kończę dyskusję na temat mojego podpisu. Jednym się podoba, innym nie, jedni się z nim zgadzają, inni nie. Ja go nie zmienię, mi się podoba, wyraża to, co miał wyrażać. Nie chcę dostać punktów i tym samym bana, więc nie będę odpowiadać na zaczepki dotyczące mojego podpisu.
Pozdrawiam i te, co się zgadzają, i te, co się nie zgadzają.
Stary 2014-09-28, 09:33   #2784
wlosomaniaczkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zakonna Pokaż wiadomość
Ale nawet jeśli Tinker ma taki a nie inny podpis to NA SERIO jest to powód do urazy?? Czy ogólnie jakikolwiek inny podpis jest powodem do emocjonalnych reakcji?
Gdyby człowiek się ekscytował każdym podpisem / opinią, to by oczadział w ekspresowym tempie. No ale pogadać można. Bez zbędnych emocji i punktów.

Edytowane przez wlosomaniaczkaaa
Czas edycji: 2014-09-28 o 09:35
wlosomaniaczkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-28, 09:51   #2785
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

Cytat:
Golgie, uważaj, bo ktoś tak powie o tobie.

---------- Dopisano o 07:24 ---------- Poprzedni post napisano o 07:21 ----------

Nie, nie obchodzi.

Poza tym, dziewczęta, gdybym nagle zaczęła głosić, że dla mnie największym sukcesem było zdanie matury, normalnie wyczyn ponad moje siły, okupiony ogromnym cierpieniem (w końcu musiałam drałować na korepetycje z matmy na 2 h tygodniowo), no taki sukces, no ja nie wiem, jak ja się na to zdobyłam, to zaczęłybyście (i nie tylko matki, każdy człowiek) "a co to jest matura przy studiach", "matura to jest nic, zobaczysz co będzie w prawdziwym życiu" "też mi trudność, napisać wypracowanie i nauczyć się kilku regułek, gadać po angielsku i zdane" "maturę teraz ma każdy głupi" "dzisiejsza matura to nie to samo, co kiedyś". No ale jak to, przecież jak ktoś tak mówi, to oznacza, że mnie obraża, i w ogóle się nie zna, bo zdawał maturę 5 czy 10 lat temu i nie wie jak to jest, zdać teraz!
No cóż, z jakiegoś powodu, ujęłam to w cudzysłów

Moja fragrantica

WYMIANA
Stary 2014-09-28, 10:02   #2786
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Nie Golgie, uważaj, bo ktoś ci powie "guzik się na tym znasz".

Chociaż z drugiej strony.. Golgie, "głosisz prawdy życiowe" jakie uważasz za słuszne. Ja to w całości zaakceptuję

Czas edycji: 2014-09-28 o 10:10 Powód: po raz kolejny - nie chcę kłótni
Stary 2014-09-28, 10:11   #2787
The Quiet One
Raczkowanie

Mnie tam ubawiło, że trzeba było aż na skargę tu na wątek przychodzić. Tak jak kiedyś kilka się zleciało, żeby poskarżyć się na post pffe w innym wątku... zamiast tam jej odpowiedzieć

Cytat:
Napisane przez golgie

A powiedziałabyś, że złodziej, który dokonał kradzieży i go nie złapali odniósł sukces? Możliwe, że on tak właśnie uważa. Na serio myślisz, że nie mam prawa uważać inaczej, bo tego nie przeżyłam?
Przykład oczywiście przejaskrawiony, ale swoją rolę spełnia - z Twoją wypowiedzią się nie zgadzam.

Quiet,
Please

Edytowane przez The Quiet One
Czas edycji: 2014-09-28 o 10:18
Stary 2014-09-28, 11:22   #2788
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

No, przykład, zaiste, przejaskrawiony i nieadekwatny

Moja fragrantica

WYMIANA
Stary 2014-09-28, 11:51   #2789
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Cytat:
No, przykład, zaiste, przejaskrawiony i nieadekwatny
Więc proszę, powiedz co jest w tym nieadekwatnego?
Albo może przedstaw adekwatny.
Stary 2014-09-28, 11:54   #2790
The Quiet One
Raczkowanie

A czy pomimo nieadekwatności przykładu, która jest sprawą bardzo drugorzędną, ogarniasz, dlaczego się z Tobą nie zgadzam?

Quiet,
Please

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Kobieta 30+

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości