9 miesięcy na Poczekalni, teraz bawimy na Odchowalni. MAMUSIE LIPIEC 2014 - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-27, 17:31   #1891
simka234
Wtajemniczenie

Dot.: 9 miesięcy na Poczekalni, teraz bawimy na Odchowalni. MAMUSIE LIPIEC 2014

My dziś pierwszy raz jedlismy jabluszko..
Młody rzucił się na łyżeczkę jaj bym go glodzila ..jego mina po sprobowaniu bezcenna

,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem.
Kocham
simka234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-27, 19:06   #1892
joanna2228
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez malwiska Pokaż wiadomość
ja dzisiaj w nocy spałam w innym pokoju i oto osiągnięcia mojej córki - zjadła po 2o i o 21 już spała, wstała o 4 a pozniej o 8 chyba bede spała w pokoju obok bo dawno sie tak nie wyspałam, o 9 zapakowaliśmy ją do samochodu i pojechalismy na zakupy do hurtowni dzieciecej o 11 bylismy w domu i jeszcze ja na spacer do 12:30 wziełam - cały czas spała

trochę się boje pozostałej części dnia
Super wyspałaś się ;-) A jak zakupy?

Ale cisza dzisiaj...
przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem
by każdy poznał dzień narodzin.
Miłością tą największą
zrodzisz się w bólu swej matki,
by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki.
joanna2228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-27, 21:21   #1893
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ecencia Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, u nas ciężkie dni. Wygląda na to, że Oliwka dostała alergii pokarmowej na moje mleczko, oczywiście winna dieta wiec muszę zaczynać jak po porodzie bo jest tragedia. Je i ulewa zaraz, po chwili po nastu minutach, po godzienie, po dwóch. Krzyki, placz i spokój tylko jak spi a w dzień prawie nie śpi. Pomijając, że w dzień praktycznie nie da się jej położyć bo ryk. Byliśmy dziś u pediatry i mamy stosować bebilon nutricia, taki kisiel zagęszczający mleczko w brzuszku. Niestety mimo tego moje mleko zjadła z tym 2 razy i praktycznie wszystko zwróciła. Dostała wiec na noc mm z zagęszczaczem i tylko raz minimalnie ulała, odrazu spokój. W nocy postaram się normalnie piersią karmić i mam nadzieję, że szybko moje mleczko wróci do normy bo pediatra mnie nie pocieszył i powiedział, że mleko matki może nawet dwa tygodnie zawierać coś co jadłam. W takich chwilach mam dosyć karmienia piersią.
współczuję z tego co wiem, to alergeny zostają dłużej, a jedzenie na bieżąco im lżej strawne tym szybciej przenika do mleka matki, a cięższe nawet po kilkunastu godzinach.
---------------------
Bry wieczór

dzieci już daawno śpią, mąż wyszedł, a ja najpierw zrobiłam sobie kąpiel ze wszystkimi możliwymi peelingami, maseczkami itp., a teraz leżę i pachnę

dzisiaj dzień z dwójką dzieci, które coś nie miały humoru - synek marudny i kombinator, a córa spała przed południem, a potem po kilka minut i płacz :/ ale i tak zrobiłam obiad, mięsko na kanapki na tydzień i upiekłam ciasto.

a zaraz zmykam spać
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-27, 21:50   #1894
ecencia
Raczkowanie

Bambusiek, podziwiem Cie, ja przy jednym mam problem, żeby co kolwiek w domu zrobic.

---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ----------

Cytat:
Napisane przez Iza188 Pokaż wiadomość
Na szczęście 2 tygodnie to nie wieczność i szybko mija

Malwiska
My tez powoli sie przygotowujemy do rozdzielenia sypialni z młodzieżą
Jestem na etapie poszukiwania czegoś składanego wygodnego do spania ( o ile taki twór istnieje)

Wlasnie moze polecacie jakas kanapę/wersalkę? Warunki niezbędne to
1. Duża powierzchnia spania tak 150 x 190 do 200
2. Jak najmniej dzielona ( narożniki odpadaja i kanapy rozkładane wzdłuż na 3 części tez)
3. Pojemnik na posciel musi byc
4. Fajnie jak by obie części były tej samej twardości/miękkości ale to chyba rzadkość dostępna jedynie w typowych wersalkach tylko. Wolałabym cos bardziej nowoczesnego

Przejrzałam juz brw, Agata meble. I o ile brw mam w Lublinie to z Agata meble nie mam jak sprawdzic...
My mamy w kawalerce ikeowa kanape beddinge lovas czy jakos tak. Jak kupowalismy jakies 4 lata temu to mozna bylo dobrac sobie materac no i szerokosc spania w miare bo 140cm. Pokrycia tez rozne mozna kupic. Jak sie przeprowadzimy do naszego wyczekiwanego mieszkanka 2 pokojowego planujemy miec lozko w szafie takie na pionowo szerokosci 180. Zobaczymy czy to pomiescimy, no i czy beda na to pieniazki bo niestety tanio to nie wychodzi. Marzy nam sie takie z prawdziwym materacem lozko a nie ciagle kanapa.
ecencia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-27, 21:52   #1895
mamaya
Zakorzenienie

Kurczę, mam zagwozdkę w kwestii spacerówki
Byłam zdecydowana na BabyJoggera FIT, ale coraz bardziej przekonują mnie wózki Phil&Teds (model Classic albo Navigator) W ciąży zastanawiałam się nawet nad wyborem wózka P&T, ale ostatecznie wygrał Joolz.
Czy któraś z Was ma może jakieś doświadczenie z wózkami P&T?
mamaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-27, 22:11   #1896
aga__tka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oldzia20 Pokaż wiadomość
i Marianna dzięki dziewczyny w ogóle to myślałam, że ona wcale nie potrafi dać głowy na lewą stronę bo tak jakby przykurcz miała jak próbowałam jej przekręcić delikatnie. A się okazało, że jak wzięłam ją na lewą rękę to żeby cokolwiek widzieć obróciła głowę bez obracania tułowia...cwaniara

ślicznie wygląda

zawsze znajdziesz to czego nie szukasz

Moją córę też szczepiliśmy darmowymi, odczynu żadnego, płacz jak to płacz przy bólu. Mi pediatra mówiła by nie kroić, dzielić czopków bo nie zawsze one są dobrze wymieszane i podawając pół można dać i tak całą dawkę albo w ogóle

mama wraca do formy i co by motywacja nie opadła

_________
Witam się
w nocy zamiast spać ściągam mleko bo mój tż zawsze jak zostaje z Małą to jest jeden wielki ryk Młoda chyba myśli że jak Matka wychodzi to już jedzenia nie będzie
dzięki

Cytat:
Napisane przez kularek Pokaż wiadomość
agnes - brawa dla maluszka, że tak znakomicie znosi wyjazd

joanna - Asiu tak, synuś też takie robił przez kilka miesięcy w sumie i mimo wszystkich badań, które wychodziły dobrze kupy i tak były zielona a z kamienia piersią nie chciałam rezygnować - i dobrze zrobiłam bo jak zielone kupy same się pojawiły tak i same znikły - chociaż nerwów mnie to kosztowało niemało - ale widzę, że u Was lepiej po bebiko ! to super

Domi - dziękuję - przy najbliższej okazji kupię i wypróbuję smaki
my na pneumokoki szczepimy razem z tą 5w1 infanrtixem
podziwiam Cię za tą siłownię ja już jestem padnięta po całym dniu

aga__tka - jak Basia już duża ! ile teraz waży ?

Debeściara - no to nieźle Ignasiowi idzie nadrabianie ! już pewnie jakieś dołeczki są

Lillian - współczuję z tym fotelikiem - nawet nie chcę sobie wyobrażać jak bym się wściekała na mojego tż jak by coś takiego zrobił

simka - za ząbek i oby jak najmniej "odczuwalnie" wychodziły - u nas jeden już wyszedł i widać już drugiego więc na dniach będą dwie dolne jedynki

robaczek - kciuki za szczepienie i za mleczaka

---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

dziewczyny napiszę jeszcze co wczoraj przeżywaliśmy jedne z najgorszych kilku godzin w moim życiu
pisałam, że mój starszy 3 letni syneczek jest chory od wtorku ma antybiotyk a wczoraj wieczorem ....... o 20 dostał paracetamol bo miał ponad 38 i nic nie spadło zaczełam mu robić okłady i też nic, temp ponad 39, o 21:30 dostał Ibum, nadal okłady, nic nie spada, szybko do wanny pod wodę a tam bidulek ledwo stoi na nogach cały się trzęsie, oczka błyszczące za mgłą i nic nie pomaga a temp 40 zadzwoniłam po pogotowie i do tż który był w pracy - i całe szczęście, że moja siostra była i mi pomagała bo ja nie wiem co bym zrobiła
a taka temperatura ok 40 była z półtorej godziny

i tak się zastanawiam czy kiedyś na pogotowiu będzie więcej porządnych lekarzy ? u nas jest jeden i nie trafiliśmy na niego

dziś byliśmy u naszej lekarki przepisała mocniejszy syrop na gorączkę zrobiliśmy rtg płuc i czekamy do jutra - o 9 rano odbiór zdjęcia i do lekarki zaraz - więc proszę o kciuki :pro si:

Boże to jest straszne przeżycie jak tak leciał przez ręce .............i chociaż mój tż to taki "twardy chłop" to oczy mu się zaszkliły jak wpadł do domu zaraz po pogotowiu i zobaczył synusia
żadnej z Was ani Waszym dzieciom nie życzę takiej gorączki

co z małym, lepiej już?
dzięki, Basia miała 4600 niby tylko
aga__tka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-27, 22:39   #1897
aga__tka
Zakorzenienie

u mnie dzień średni, teraz męża nie ma, starsze dzieci śpią, ale mała coś dziś ciężkawa, kręgosłup mi już pęka... ja ją chętnie noszę, ale dziś to jakieś przegięcie... nie dość że piszczy cały dzień, to się tak wykręca i rzuca momentami że nie idzie jej spokojnie utrzymać... gdyby tak robiła codziennie to bym chyba pediatrę o neurologa pytała - teraz walnęła którąś z kolei kupkę i trochę ciszy mam... a najciekawsze w tym wszystkim, że trzymam na rękach, mała się wije, głową "rzuca" popłakuje, widać że jej dokucza coś, ale wystarczy że "zagrucham" do niej w jej języku i się cieszy i odpowiada bestia mała i dopiero po chwili znów beczy... no i najgorsze, że tylko ja mam z nią gadać, reszta jej nie interesuje i nawet bardziej płacze jak dzieciaki ją zagadują, mam nadzieję że się szybko nauczy pozytywnie na nie reagować, bo by mi się przydała pomoc w zabawianiu jej, a dzieciaki bardzo chętne by były...

---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ----------

a no i zupełnie nie wiem jak mam tę małą rozbójnicę zamotać w chustę... główki oczywiście jeszcze nie trzyma tak jak powinna, żeby ja trzymać poza chusta, ale żeby ją grzecznie położyła na mnie, to nawet jak ma humor, to nie ma szans - jako dowód zdjęcie... niby się powinno głowę podtrzymywać do 3miesięcy (w moim odczuciu lepiej nawet dluzej), mala ma 2 - jak tylko ją zamotam po ucho to ryk... nawet jak nie motam tylko delikatnie wzmacniam ułożenie karku pielucha, jak placze jest jeszcze gorzej...
ja mam chustowanie opanowane na Oli, ale zaczynałam jak miała 3 miesiące dopiero - niby jej glowe chowałam, ale jednak wieksza była trochę...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P9270022.jpg (73,4 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P9270023.jpg (80,3 KB, 27 załadowań)

Edytowane przez aga__tka
Czas edycji: 2014-09-27 o 22:44

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-09-28, 01:56   #1898
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joanna2228 Pokaż wiadomość
Super wyspałaś się ;-) A jak zakupy?

Ale cisza dzisiaj...
A dziekuje dobrze, kupowalismy glownie skarpetki ii rajstopki, chcialam tez czapke na zime bo byly przeslodkie ale sie powstrzymalam i kupie pozniej.
Dobrze ze mam zapasy ciuszkow z lumpka bo bym tam zbankkrutowala
Moja juz powoli przechodzi na 62 choc jeszcze troszke jej brakuje ale za to niektore 56 juz za male...

Wysyłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2014-09-28, 05:12   #1899
joanna2228
Wtajemniczenie

Cytat:
A dziekuje dobrze, kupowalismy glownie skarpetki ii rajstopki, chcialam tez czapke na zime bo byly przeslodkie ale sie powstrzymalam i kupie pozniej.
Moja juz powoli przechodzi na 62 choc jeszcze troszke jej brakuje ale za to niektore 56 juz za male...

Ja wczoraj segregowałam ciuchy małej i odłożyłam 2 torby bo małe się zrobiło 56,62 eh ale te dzieci rosną. Teraz pomyka w 68,74 tych mniejszych bo to różnie szyją ;-) Mój tż mówi do mnie to odłóż kochanie będzie dla następnej córci :banghead: haha ale go wzięło
A w hurtowni taak wiem można zbankrutować, jak weszłam na zabawki to wszystko bym wzięła haha
przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem
by każdy poznał dzień narodzin.
Miłością tą największą
zrodzisz się w bólu swej matki,
by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki.
joanna2228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-28, 07:24   #1900
Domi_00
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez simka234 Pokaż wiadomość
My dziś pierwszy raz jedlismy jabluszko..
Młody rzucił się na łyżeczkę jaj bym go glodzila ..jego mina po sprobowaniu bezcenna
Simka, czyli rzeczywiście po trzecim miesiącu juz można podawać jabłuszko? Ja zamierzam o to zapytać pielęgniarkę jutro

cześć

Co do łóżka to chyba nie pomogę. My mamy normalne z materacem i teraz sobie nie wyobrażam innego. Ale ja bym poszukala tez w mniejszych sklepach meblowych, czasem mają super meble
Domi_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-28, 08:32   #1901
aga__tka
Zakorzenienie

Cytat:

dlaczego Twoja się mieści jeszcze w te małe??? to niesprawiedliwe
a ile waży?
moja już nijak, a mam takie ładne te małe pewnie przez to pieluchowanie w związku z bioderkami... ale bez tej dodatkowej pieluchy też mieści się w to 62 tylko niektóre.. a większość 68 jeszcze za duże

---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ----------

o właśnie, ktoś pytał o łóżko.. my mamy normalne małżeńskie, ale ze względu na powiększenie rodziny za 2-3lata będziemy się przenosić na kanapę znów chyba że będziemy mieć taki przypływ gotówki że się na większe mieszkanie przeprowadzimy... teraz mamy 3 pokoje (przerobione z 4), dzieciaki mają najmniejszy, ale będzie im trzeba oddać drugi na pewno jak podrosną - dziewczynki dostaną naszą sypialnię, a Jeremi zostanie w tym mniejszym... a my zostaniemy w tym przerobionym gabineto-salonie, wymienimy w nim kanapę na coś nowego i tyle...
no i wracając do meritum, teraz w salonie mamy świetną kanapę - robioną u tapicera na zamówienie (ale tapicer sprawdzony)... ma 160cm szerokości, więc mieściliśmy się w 3 (z dzieckiem oczywiście), w 4 też byśmy się zmieścili bez tragedii, choć nie tak dobrze jak w naszym łóżku 180... no i ono jest rozkładane tak że przód się wysuwa, a tył opuszcza na powstałą dziurę... wtedy nie ma dziury na środku, bo te połówki nie są półokrągłe, tylko proste... wadą tych kanap są poduszki jako oparcie, które na noc trzeba gdzieś zdejmować, ale wygodna jest (choć w sumie bardziej była ) - ja spałam na niej jeszcze jako panna i nie rozkładałam całej, tylko na połówce spałam (80cm) i mi spokojnie starczało, teraz teściowa jak przyjeżdża to też tak robi... bardzo polecam ten model, bo bardzo wygodnie się śpi, jak się rozłoży, to prawie nie ma różnicy w połówkach na początku (moja ma już teraz z 8 lat, no i ta część na której się siedzi jest jednak już wyrobiona dużo bardziej niż ta druga, szczególnie że czasem ktoś śpi na niej bez rozkładania). Ogólnie to takie kanapy można chyba teraz wszędzie dostać choć ja wtedy szukając w różnych miejscach miałam problem ze znalezieniem takiej jakby mi odpowiadała (kolor+materiał+wielkość) i dlatego robiłam na zamówienie

---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ----------

ja mam coś takiego:
http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...art=24&ndsp=31
tylko 3 te duże poduchy oraz dużo wyższy tył (żeby powierzchnia spania była większa)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-28, 08:36   #1902
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Agatka my mamy podobną z brw całkiem fajna.

Malwiska zazdraszczam u nas jeszcze z kartonik nieużywanych 56... Ale nie wiem czy się na drugie zdecydujemy...
Celebrinfea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-28, 09:41   #1903
simka234
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Domi_00 Pokaż wiadomość
Simka, czyli rzeczywiście po trzecim miesiącu juz można podawać jabłuszko? Ja zamierzam o to zapytać pielęgniarkę jutro

cześć

Co do łóżka to chyba nie pomogę. My mamy normalne z materacem i teraz sobie nie wyobrażam innego. Ale ja bym poszukala tez w mniejszych sklepach meblowych, czasem mają super meble
Kochana generalnie za półtora tyg skończy 4 miesiące młody..
A rozmawialam z pediatra bo on ma problem z kupa i nie może zrobić a te 2 tyg to strasznie mu się blokowała i jako ze jabłko działa na kupkę to juz nie czekany tego tyg..
Wiadomo ze na poczatku to tylko troszkę dajemy wczoraj z pol łyżeczki dostał rozcieńczonego z woda i nad ranem kupa po pachy nie wiem czy to przypadek czy nie
Dziś dalej próbujemy
A ze od 4 miesiąca mamy gluten wprowadzać to pierw chce jabłko bo bym mu kaszy do tego dodawała ..
A zanim on zakuma jak to jeść to z tydzień minie na pewno..

,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem.
Kocham
Stary 2014-09-28, 10:10   #1904
mamaya
Zakorzenienie

Cytat:

A rozmawialam z pediatra bo on ma problem z kupa i nie może zrobić a te 2 tyg to strasznie mu się blokowała i jako ze jabłko działa na kupkę to juz nie czekany tego tyg..

Wiadomo ze na poczatku to tylko troszkę dajemy wczoraj z pol łyżeczki dostał rozcieńczonego z woda i nad ranem kupa po pachy nie wiem czy to przypadek czy nie

Dziś dalej próbujemy

A ze od 4 miesiąca mamy gluten wprowadzać to pierw chce jabłko bo bym mu kaszy do tego dodawała ..

Jeremi je od jakichś trzech tygodni jabłko, marchewkę i dynię.
Gluten bedziesz wprowadzać juz od 4. miesiąca?

iPhone
Stary 2014-09-28, 10:11   #1905
Oldzia20
Raczkowanie

Witam
co do ubranek to my dopiero przeszliśmy na 56. W sumie miałam parę sztuk 50 i nie chciałam kupować specjalnie więcej także Młoda chodziła w podwijanych rękawkach 56 a teraz już są dobre

Agatka co do chusty to pisałam Ci mój sposób na uspokojenie nie wiem czy czytałaś a może nie działa na Twoją córkę. także ja tak trochę na chama zawiązuję i co chwile unoszę sie na palcach(np przez 5 min) Młoda trochę popuści i sie oprze o klatę znów zaciągam chustę, pręży się to znów chodzę, unoszę się na palcach no i na głowę koniecznie zarzucam część chusty i dociągam i nie ma możliwości odgięcia. czasem motlam ją przez 15 minut ale jak juz wszystko jest zawiązane to daje za wygraną. A Basia w ogóle nie chce się uspokoić?

Simka a Ty kp?

Młoda wczoraj na wieczór wypiła z dwóch piersi i 50ml do tego mojego mleka i spała do 7 rano od 19jak zobaczyłam która godzina to myślałam, że padnę przyjemnej niedzieli życzę u nas słonecznie choć chłodno
Oldzia20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-28, 10:26   #1906
Domi_00
Rozeznanie

Cytat:
Dziś dalej próbujemy
No tak, teraz sobie uświadomiłam, że Twój to już duży facet fajnie, że to jabłuszko pomaga. Ja z jednej strony nie mogę się doczekać wprowadzenia nowych pokarmów, a z drugiej trochę się tym stresuje
Domi_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-28, 10:36   #1907
Iza188
Rozeznanie

Dzięki dziewczyny za sugestie co do kanap.
Mamayanie mam ikei w Lublinie a z tego co oglądałam to wlasnie takie dzielone te kanapy sa.

Domi my tez mamy normalne duże łóżko i nie bedzie lekko sie przenieść na kanapę. Dlatego chce wybrać taka, ktora bedzie jak najbardziej zbliżona do łóżka. Mamy w salonie kanapę narożna i na takiej napewno nie da sie spac na dłuższa metę, bo ma przecięcie wzdłuż i w poprzek i to sie jednak rozłazi przy dłuższym użytkowaniu.
M. miał nawet pomysł, zeby wstawić łoże do salonu
Agatka a widzisz, moze to jest myśl zeby tez na zamowienie zrobic. Bo mi wlasnie chodzi o tak rozkładana jak mówisz. Tylko większość wtedy nie ma jednakowej grubości na obu polowach i to sie odczuwa.
Znalazłam jedna taka w Agata meble ale nie kupie takiego mebla bez "podotykania" jutro wybieramy sie do brw to moze cos ...

Jeżeli chodzi o żywienie to standardy sie zmieniły w tym roku
Chciałam cos wprowadzić jak młody skończy 3 mce ale chyba poczekam jak skończy 4
I chyba zechcemy zacząć od warzywa a nie owocu. No ale zobaczymy jak to bedzie.
Chętnie poczytam jak to u was wyglada? Co podajecie, w jakich ilościach i z kim konsultujecie dietę maluszka?

Edytowane przez Iza188
Czas edycji: 2014-09-28 o 10:38
Iza188 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-28, 10:45   #1908
aga__tka
Zakorzenienie

Cytat:
Witam
co do ubranek to my dopiero przeszliśmy na 56. W sumie miałam parę sztuk 50 i nie chciałam kupować specjalnie więcej także Młoda chodziła w podwijanych rękawkach 56 a teraz już są dobre

Agatka co do chusty to pisałam Ci mój sposób na uspokojenie nie wiem czy czytałaś a może nie działa na Twoją córkę. także ja tak trochę na chama zawiązuję i co chwile unoszę sie na palcach(np przez 5 min) Młoda trochę popuści i sie oprze o klatę znów zaciągam chustę, pręży się to znów chodzę, unoszę się na palcach no i na głowę koniecznie zarzucam część chusty i dociągam i nie ma możliwości odgięcia. czasem motlam ją przez 15 minut ale jak juz wszystko jest zawiązane to daje za wygraną. A Basia w ogóle nie chce się uspokoić?

Simka a Ty kp?

Młoda wczoraj na wieczór wypiła z dwóch piersi i 50ml do tego mojego mleka i spała do 7 rano od 19jak zobaczyłam która godzina to myślałam, że padnę przyjemnej niedzieli życzę u nas słonecznie choć chłodno
czytałam, ale nie miałam nerwów, żeby testować na marudnej wczoraj chwilę była taka grzeczna że postanowiłam na spokojnej żeby przetestować co będzie jak ma dobry humor - zamotać się dała, dopóki nie zaczęłam ruszać przy głowie (tam jest trochę materiału zostawionego przy szyi, żeby na łepek zarzucić ) więc odpuściłam tę głowę i porobiłam fotki, jak to uparcie się rozgląda z główką wychyloną... będzie pamiątka, tylko że wtedy kręgosłup się nie robi w pałąk... może jakbym ją dłużej potrzymała to by się zmęczyła i ułożyła, ale ja po zrobieniu zdjęć spróbowałam znów "umocować" głowę w środek i znów bunt... oczywiście z głową tak jak na fotkach to nie pochodzę, ani po domu ani na dwór - tyle żeby zdjęcia robić
najgorsze że jak się pręży to mi psuje konstrukcję na dole - jak się czasem porzuca, to muszę na nowo wiązać, na co z reguły nie mam siły już... zresztą jak ona tak ryczy, to zaczynam mieć wątpliwości, czy ja czasem gdzieś za mocno nie pociągnęłam albo jej nie uwiera...
spróbuję może dziś skoro jest mąż jak będzie marudna Twojej metody z palcami
Stary 2014-09-28, 10:59   #1909
simka234
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mamaya Pokaż wiadomość
Jeremi je od jakichś trzech tygodni jabłko, marchewkę i dynię.
Gluten bedziesz wprowadzać juz od 4. miesiąca?

iPhone
Tak poczekam jeszcze jakieś 3 tyg i jedziemy z glutenem..
Ponieważ mleko matki najbardziej chroni dziecko właśnie miedzy 4 a 6 miesiącem a jeszcze chwilka 3 miesiące i spróbuje na kozie go przerzucić
No to juz ładnie Jimek wciąga
Nam pediatra ze wzgledu na ta skaze to jeden produkt kazała wprowadzać na 5-6 dni nie częściej
I tez następna będzie marchew , ziemniak, dynia..no i ten gluten w międzyczasie
A jak mu dynie robisz?
Cytat:
Witam

Simka a Ty kp?

Tak u nas tylko KP

Kocham

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-28, 11:34   #1910
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Simka a to kozie to skąd się wzięło w planach? Pytam bo gdzieś czytałam że to po 12mies dopiero. Człowiek głupieje.
Stary 2014-09-28, 11:42   #1911
Oldzia20
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Iza188 Pokaż wiadomość
Jeżeli chodzi o żywienie to standardy sie zmieniły w tym roku
Chciałam cos wprowadzić jak młody skończy 3 mce ale chyba poczekam jak skończy 4
I chyba zechcemy zacząć od warzywa a nie owocu. No ale zobaczymy jak to bedzie.
Chętnie poczytam jak to u was wyglada? Co podajecie, w jakich ilościach i z kim konsultujecie dietę maluszka?
Cytat:
Tak u nas tylko KP
z tymi standardami to ja już nie wiem. Niby zalecają tylko kp do skończenia 6mż a potem piszą, żeby wprowadzać w 4 papki itd a od 6/7mż już grudkowate rzeczy Ja będę wprowadzać kaszkę, warzywa i na końcu owoce i zacznę od tego 4 miesiąca
link do nowych wytycznych:
http://ortoepik.wordpress.com/2014/0...e-standardy-2/

I zagladalam Malej miedzy nozki i ma troche zrosniete/ sklejone wargi mniejsze

Edytowane przez Oldzia20
Czas edycji: 2014-09-28 o 12:41
Oldzia20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-28, 13:01   #1912
mamaya
Zakorzenienie

simka, dynię kroje w kostkę, dodaje 3 łyżki wody i gotuje aż bedzie miękka.

Zostałam dzis miło zaskoczona w Super Pharm. Stoję w gigantycznej kolejce z Jeremim i jedna z kasjerek zawołała mnie, żebym podeszła bez kolejki

Moje Dziecko zaskakuje mnie bardzo każdego dnia. Jest juz tak cudownie mądry. Potrafi sam wyjąc smoczek z buzi, włożyć go pozniej znowu, łapie i ogląda książeczkę szmacianą i gada jak najęty

iPhone
Stary 2014-09-28, 14:28   #1913
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aga__tka Pokaż wiadomość
dlaczego Twoja się mieści jeszcze w te małe??? to niesprawiedliwe
a ile waży?
dzisiaj ważyła 4930g ogólnie też się dziwie że się miesci jeszcze, ale wiadomo są różni producenci i różne rozmiarówki, 62 jeszcze ciut za duże, są w ogóle są jakieś ciuszki między 56 a 62?? bo ja nie mam żadnego ciuszki między tymi rozmiarami

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-09-28, 15:50   #1914
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Nie znalazłam Malwiska czegoś pomiędzy. O rany też macie taki śpiący dzień?
Stary 2014-09-28, 16:00   #1915
mamaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Celebrinfea Pokaż wiadomość
Nie znalazłam Malwiska czegoś pomiędzy. O rany też macie taki śpiący dzień?

Tak. Ale ja jestem troche przeziębiona

iPhone
Stary 2014-09-28, 18:55   #1916
malwiska
Zakorzenienie

My chyba bedziiemy wprowadzac najpierw warzywo a pozniej owoc, tyle ze ja mam opory wczesniej niz po skonczeniu 5 czy 6 miesiaca.
Z tego co pamietam to od 4 miesiaca wprowadza sie pokarmy u dzieci karmionych mm, a od 6 kp.
Jeszcze mam czas bo mala ledwie skonczyla 2 mc ale z.checia poczytam o waszych doawiadczeniach przy wprowadzaniu nowych rzeczy do diety dziecka.

---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ----------

a tak moja Oliwka uwielbia noszenie czapki
Stary 2014-09-28, 19:29   #1917
bambusiek
Zakorzenienie

Bry wieczór

córcia śpi - dziś usnęła podczas karmienia i nawet smoczka nie chciała i śpi pięknie

a moi faceci na meczu, a że stadion mamy blisko domu, to wszystko słyszę i aż mnie skręca z chęci bycia tam

zaraz poczytam

---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ----------

Cytat:
dzisiaj ważyła 4930g ogólnie też się dziwie że się miesci jeszcze, ale wiadomo są różni producenci i różne rozmiarówki, 62 jeszcze ciut za duże, są w ogóle są jakieś ciuszki między 56 a 62?? bo ja nie mam żadnego ciuszki między tymi rozmiarami
ja w obrębie rozmiaru patrzę jeszcze na sugerowaną wagę. Na większości metek ciuszków z lumpka są takie oznaczenia i u nas się to sprawdza.
teraz jak wypakowywałam rozmiar 62, to od razu podzieliłam na 6 i 8 kg.

Cytat:
[/COLOR]a tak moja Oliwka uwielbia noszenie czapki
słodziacha

co do wiązania w chuście, to moja przy wkładaniu do kieszonki krzyczy, ale po chwili już jest ok i przy dociąganiu już nie protestuje. i zazwyczaj po max. minucie zasypia
G. 9.1O.18
Stary 2014-09-28, 19:34   #1918
mamaya
Zakorzenienie

Dobry wieczór

Jeremi spi od godziny. Przeczytaliśmy dwie strony „Kubusia Puchatka” i odleciał

Ponawiam pytanie z wczoraj - czy ktoras z Was uzytkuje/użytkowala wozek Phil&Teds i moze sie o nim wypowiedzieć?
Bo z opinii, które słyszałam i jak patrze na wozki P&T to coraz bardziej mnie przekonują

iPhone
Stary 2014-09-28, 19:48   #1919
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamaya Pokaż wiadomość
Ponawiam pytanie z wczoraj - czy ktoras z Was uzytkuje/użytkowala wozek Phil&Teds i moze sie o nim wypowiedzieć?
Bo z opinii, które słyszałam i jak patrze na wozki P&T to coraz bardziej mnie przekonują
ja nie znam nikogo, kto by miał coś takiego.
ja zresztą bym go nie kupiła
-------------------
ciekawe o której wrócą faceci, to bym jeszcze może "Lekarzy" kawałek obejrzała
G. 9.1O.18
Stary 2014-09-28, 19:58   #1920
mamaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
ja nie znam nikogo, kto by miał coś takiego.

ja zresztą bym go nie kupiła

-------------------

ciekawe o której wrócą faceci, to bym jeszcze może "Lekarzy" kawałek obejrzała

Dlaczego byś nie kupiła?
Ja oczywiscie chce pojedynczy wozek

iPhone
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości