|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1891 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: 9 miesięcy na Poczekalni, teraz bawimy na Odchowalni. MAMUSIE LIPIEC 2014
My dziś pierwszy raz jedlismy jabluszko..
Młody rzucił się na łyżeczkę jaj bym go glodzila ..jego mina po sprobowaniu bezcenna ![]()
[COLOR="Blue"]Skończyłem ROK!!!!: ![]() ,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem. Kocham |
![]() ![]() |
![]() |
#1892 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale cisza dzisiaj...
LAURA ![]() Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1893 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() --------------------- Bry wieczór ![]() dzieci już daawno śpią, mąż wyszedł, a ja najpierw zrobiłam sobie kąpiel ze wszystkimi możliwymi peelingami, maseczkami itp., a teraz leżę i pachnę ![]() dzisiaj dzień z dwójką dzieci, które coś nie miały humoru - synek marudny i kombinator, a córa spała przed południem, a potem po kilka minut i płacz :/ ale i tak zrobiłam obiad, mięsko na kanapki na tydzień i upiekłam ciasto. a zaraz zmykam spać ![]()
![]() |
#1894 | |
Raczkowanie
|
Bambusiek, podziwiem Cie, ja przy jednym mam problem, żeby co kolwiek w domu zrobic.
---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- Cytat:
![]() |
#1895 |
Zakorzenienie
|
Kurczę, mam zagwozdkę w kwestii spacerówki
![]() Byłam zdecydowana na BabyJoggera FIT, ale coraz bardziej przekonują mnie wózki Phil&Teds (model Classic albo Navigator) ![]() Czy któraś z Was ma może jakieś doświadczenie z wózkami P&T?
![]() |
#1896 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() co z małym, lepiej już? dzięki, Basia miała 4600 niby tylko ![]()
![]() |
#1897 |
Zakorzenienie
|
u mnie dzień średni, teraz męża nie ma, starsze dzieci śpią, ale mała coś dziś ciężkawa, kręgosłup mi już pęka... ja ją chętnie noszę, ale dziś to jakieś przegięcie... nie dość że piszczy cały dzień, to się tak wykręca i rzuca momentami że nie idzie jej spokojnie utrzymać... gdyby tak robiła codziennie to bym chyba pediatrę o neurologa pytała - teraz walnęła którąś z kolei kupkę i trochę ciszy mam... a najciekawsze w tym wszystkim, że trzymam na rękach, mała się wije, głową "rzuca" popłakuje, widać że jej dokucza coś, ale wystarczy że "zagrucham" do niej w jej języku i się cieszy i odpowiada bestia mała i dopiero po chwili znów beczy... no i najgorsze, że tylko ja mam z nią gadać, reszta jej nie interesuje
![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ---------- a no i zupełnie nie wiem jak mam tę małą rozbójnicę zamotać w chustę... główki oczywiście jeszcze nie trzyma tak jak powinna, żeby ja trzymać poza chusta, ale żeby ją grzecznie położyła na mnie, to nawet jak ma humor, to nie ma szans - jako dowód zdjęcie... niby się powinno głowę podtrzymywać do 3miesięcy (w moim odczuciu lepiej nawet dluzej), mala ma 2 - jak tylko ją zamotam po ucho to ryk... nawet jak nie motam tylko delikatnie wzmacniam ułożenie karku pielucha, jak placze jest jeszcze gorzej... ja mam chustowanie opanowane na Oli, ale zaczynałam jak miała 3 miesiące dopiero - niby jej glowe chowałam, ale jednak wieksza była trochę...
preferencje: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?p=31714111&p ostcount=316 Edytowane przez aga__tka Czas edycji: 2014-09-27 o 22:44 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1898 |
Zakorzenienie
|
A dziekuje dobrze, kupowalismy glownie skarpetki ii rajstopki, chcialam tez czapke na zime bo byly przeslodkie ale sie powstrzymalam i kupie pozniej.
Dobrze ze mam zapasy ciuszkow z lumpka bo bym tam zbankkrutowala ![]() Moja juz powoli przechodzi na 62 choc jeszcze troszke jej brakuje ale za to niektore 56 juz za male... Wysyłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#1899 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A w hurtowni taak wiem można zbankrutować, jak weszłam na zabawki to wszystko bym wzięła haha
LAURA ![]() Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1900 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() cześć ![]() Co do łóżka to chyba nie pomogę. My mamy normalne z materacem i teraz sobie nie wyobrażam innego. Ale ja bym poszukala tez w mniejszych sklepach meblowych, czasem mają super meble ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1901 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ile waży? moja już nijak, a mam takie ładne te małe ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- o właśnie, ktoś pytał o łóżko.. my mamy normalne małżeńskie, ale ze względu na powiększenie rodziny za 2-3lata będziemy się przenosić na kanapę znów ![]() no i wracając do meritum, teraz w salonie mamy świetną kanapę - robioną u tapicera na zamówienie (ale tapicer sprawdzony)... ma 160cm szerokości, więc mieściliśmy się w 3 (z dzieckiem oczywiście), w 4 też byśmy się zmieścili bez tragedii, choć nie tak dobrze jak w naszym łóżku 180... no i ono jest rozkładane tak że przód się wysuwa, a tył opuszcza na powstałą dziurę... wtedy nie ma dziury na środku, bo te połówki nie są półokrągłe, tylko proste... wadą tych kanap są poduszki jako oparcie, które na noc trzeba gdzieś zdejmować, ale wygodna jest (choć w sumie bardziej była ![]() ---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- ja mam coś takiego: http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...art=24&ndsp=31 tylko 3 te duże poduchy oraz dużo wyższy tył (żeby powierzchnia spania była większa)
![]() |
#1902 |
Wtajemniczenie
|
Agatka my mamy podobną z brw całkiem fajna.
Malwiska zazdraszczam u nas jeszcze z kartonik nieużywanych 56... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1903 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A rozmawialam z pediatra bo on ma problem z kupa i nie może zrobić a te 2 tyg to strasznie mu się blokowała i jako ze jabłko działa na kupkę to juz nie czekany tego tyg.. Wiadomo ze na poczatku to tylko troszkę dajemy wczoraj z pol łyżeczki dostał rozcieńczonego z woda i nad ranem kupa po pachy ![]() Dziś dalej próbujemy A ze od 4 miesiąca mamy gluten wprowadzać to pierw chce jabłko bo bym mu kaszy do tego dodawała .. A zanim on zakuma jak to jeść to z tydzień minie na pewno..
[COLOR="Blue"]Skończyłem ROK!!!!: ![]() ,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem. Kocham |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1904 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeremi je od jakichś trzech tygodni jabłko, marchewkę i dynię. Gluten bedziesz wprowadzać juz od 4. miesiąca? iPhone ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1905 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() co do ubranek to my dopiero przeszliśmy na 56. W sumie miałam parę sztuk 50 i nie chciałam kupować specjalnie więcej także Młoda chodziła w podwijanych rękawkach 56 a teraz już są dobre ![]() Agatka co do chusty to pisałam Ci mój sposób na uspokojenie nie wiem czy czytałaś ![]() Simka a Ty kp? Młoda wczoraj na wieczór wypiła z dwóch piersi i 50ml do tego mojego mleka i spała do 7 rano od 19 ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1906 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1907 |
Rozeznanie
|
Dzięki dziewczyny za sugestie co do kanap.
Mamayanie mam ikei w Lublinie ![]() Domi my tez mamy normalne duże łóżko i nie bedzie lekko sie przenieść na kanapę. ![]() M. miał nawet pomysł, zeby wstawić łoże do salonu ![]() Agatka a widzisz, moze to jest myśl zeby tez na zamowienie zrobic. Bo mi wlasnie chodzi o tak rozkładana jak mówisz. Tylko większość wtedy nie ma jednakowej grubości na obu polowach i to sie odczuwa. Znalazłam jedna taka w Agata meble ale nie kupie takiego mebla bez "podotykania" jutro wybieramy sie do brw to moze cos ... Jeżeli chodzi o żywienie to standardy sie zmieniły w tym roku ![]() Chciałam cos wprowadzić jak młody skończy 3 mce ale chyba poczekam jak skończy 4 ![]() I chyba zechcemy zacząć od warzywa a nie owocu. No ale zobaczymy jak to bedzie. Chętnie poczytam jak to u was wyglada? Co podajecie, w jakich ilościach i z kim konsultujecie dietę maluszka? Edytowane przez Iza188 Czas edycji: 2014-09-28 o 10:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#1908 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() najgorsze że jak się pręży to mi psuje konstrukcję na dole - jak się czasem porzuca, to muszę na nowo wiązać, na co z reguły nie mam siły już... zresztą jak ona tak ryczy, to zaczynam mieć wątpliwości, czy ja czasem gdzieś za mocno nie pociągnęłam albo jej nie uwiera... spróbuję może dziś skoro jest mąż jak będzie marudna Twojej metody z palcami ![]()
![]() |
#1909 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ponieważ mleko matki najbardziej chroni dziecko właśnie miedzy 4 a 6 miesiącem a jeszcze chwilka 3 miesiące i spróbuje na kozie go przerzucić No to juz ładnie Jimek wciąga Nam pediatra ze wzgledu na ta skaze to jeden produkt kazała wprowadzać na 5-6 dni nie częściej I tez następna będzie marchew , ziemniak, dynia..no i ten gluten w międzyczasie A jak mu dynie robisz? Cytat:
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1910 |
Wtajemniczenie
|
Simka a to kozie to skąd się wzięło w planach? Pytam bo gdzieś czytałam że to po 12mies dopiero. Człowiek głupieje.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1911 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() link do nowych wytycznych: http://ortoepik.wordpress.com/2014/0...e-standardy-2/ I zagladalam Malej miedzy nozki i ma troche zrosniete/ sklejone wargi mniejsze ![]() Edytowane przez Oldzia20 Czas edycji: 2014-09-28 o 12:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1912 |
Zakorzenienie
|
simka, dynię kroje w kostkę, dodaje 3 łyżki wody i gotuje aż bedzie miękka.
Zostałam dzis miło zaskoczona w Super Pharm. Stoję w gigantycznej kolejce z Jeremim i jedna z kasjerek zawołała mnie, żebym podeszła bez kolejki ![]() Moje Dziecko zaskakuje mnie bardzo każdego dnia. Jest juz tak cudownie mądry. Potrafi sam wyjąc smoczek z buzi, włożyć go pozniej znowu, łapie i ogląda książeczkę szmacianą i gada jak najęty ![]() iPhone ![]()
![]() |
#1913 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1914 |
Wtajemniczenie
|
Nie znalazłam Malwiska czegoś pomiędzy. O rany też macie taki śpiący dzień?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1915 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak. Ale ja jestem troche przeziębiona ![]() iPhone ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1916 |
Zakorzenienie
|
My chyba bedziiemy wprowadzac najpierw warzywo a pozniej owoc, tyle ze ja mam opory wczesniej niz po skonczeniu 5 czy 6 miesiaca.
Z tego co pamietam to od 4 miesiaca wprowadza sie pokarmy u dzieci karmionych mm, a od 6 kp. Jeszcze mam czas bo mala ledwie skonczyla 2 mc ale z.checia poczytam o waszych doawiadczeniach przy wprowadzaniu nowych rzeczy do diety dziecka. Wysyłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ---------- a tak moja Oliwka uwielbia noszenie czapki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1917 | |
Zakorzenienie
|
Bry wieczór
![]() córcia śpi - dziś usnęła podczas karmienia i nawet smoczka nie chciała ![]() ![]() a moi faceci na meczu, a że stadion mamy blisko domu, to wszystko słyszę i aż mnie skręca z chęci bycia tam ![]() zaraz poczytam ![]() ---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ---------- Cytat:
teraz jak wypakowywałam rozmiar 62, to od razu podzieliłam na 6 i 8 kg. słodziacha ![]() co do wiązania w chuście, to moja przy wkładaniu do kieszonki krzyczy, ale po chwili już jest ok i przy dociąganiu już nie protestuje. i zazwyczaj po max. minucie zasypia ![]()
![]() |
#1918 |
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
![]() Jeremi spi od godziny. Przeczytaliśmy dwie strony „Kubusia Puchatka” i odleciał ![]() Ponawiam pytanie z wczoraj - czy ktoras z Was uzytkuje/użytkowala wozek Phil&Teds i moze sie o nim wypowiedzieć? Bo z opinii, które słyszałam i jak patrze na wozki P&T to coraz bardziej mnie przekonują ![]() iPhone ![]()
![]() |
#1919 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja zresztą bym go nie kupiła ![]() ------------------- ciekawe o której wrócą faceci, to bym jeszcze może "Lekarzy" kawałek obejrzała ![]()
![]() |
#1920 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlaczego byś nie kupiła? Ja oczywiscie chce pojedynczy wozek ![]() iPhone ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:30.