|
|
#91 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nature millenaire - nowina
Już z wielką nadzieją otworzyłam ten wątek myśląc, że ktoś przynosi dobre wieści i jednak NM się pojawi w innej odsłonie....
Wiesz co Rachela nie skojarzyłam tych zapachów ze sobą, ale NM w pierwszej nucie jest taki cierpki, ziemisty. Voile też, ale mnie się rzuca na nos przede wszystkim mandarynka. Ale możesz mieć rację, że przez krótki moment odczucie może być zbliżone.. Mnie Voile bardziej przypomina Yrię, ale to już w momencie jak dochodzą do głosu inne nuty poza mandarynką.
|
|
#92 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiecie co...
Przetestowałam porządnie cocon( Eiri NM to zmysłowy drzewny zapach a cocon to mieszanka pasty do podłóg pronto , zjełczałego masła i wyrobu czekoladopodobnego. Przypomina mi jakis inny równie nie lubiany przezemnie zapach..tylko nie jestem na 100 % pewna jaki a nie chce palnąc głupoty. Mam okazje sprowadzic sobie perfumy demeter i min chyba zdecyduje się na sawdust ..liczę na to ze będzie to cos w podobnym stylu jak NM.. Przepraszam wszystkie wielbicielki cocona ![]() Aby złagodzic sytuacje dodam tylko ze w ostatniej nucie pachnie na mnie dosyć znosnie ale jestem wtedy juz tak oszołomiona początkową nuta ze jest mi wszystko jedno..
|
|
|
|
|
#93 |
|
Zakorzenienie
|
Ostatnio NM bylo na allegro
.
|
|
|
#94 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nature Millenaire
Czy ktoś możę zna powód dlaczego ten zapach został wycofany?
Czyżby to byl kaprys producenta? Czy ktoś z was słyszał o jakim przypadku kiedy perfumy zostały wycofane a potem wróciły na rynek? |
|
|
|
|
#95 |
|
Zadomowienie
|
Nie , ale wcale bym się nie zdziwiła jakby niedługo w YR pojawiły się perfumy bardzo podobne do NM w innej szacie graficznej. Np. taka piwonia już kiedys tam istniała, została wycofana i teraz jest znów. Co prawda różni się od niegdysiejszej, ale być może jakis flakon NM w zaciszu magazynu YR mruczy pod nosem "I'll be back..."
|
|
#96 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#97 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#98 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#99 |
|
Raczkowanie
|
A ja JESZCZE mam... 1/3 flakonika zapakowana w nieprzezroczystą torebkę, siedzi w lodówce i ma status co najmniej zwoju z Qmran czy innego białego kruka
...o, losie, losie...
|
|
|
|
|
#100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#101 |
|
Zadomowienie
|
Ja też sobie szanuję...
Mam jeszcze 2/3 flaszeczki, zapasów nie zdążyłam zrobić, ale to nawet dobrze. Bardziej ją sobie cenię przez to. Ostatnio widziałam ją na Allegro cena doszła do 145 zł........... I byla w trakcie!
|
|
#102 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Mówię, że biały kruk nam rośnie!Piękny, bogaty,głęboki zapach...ach |
|
|
|
|
|
#103 |
|
Przyczajenie
|
a może jest coś bardzo podobnego do zapachu N M też podobają mi się te perfumy
Edytowane przez rachela Czas edycji: 2007-04-16 o 20:28 Powód: perfumy, nie perfumki! |
|
|
|
|
#104 |
|
Zadomowienie
|
Miałam okazję powąchać niedawno to cudo - i przepadłam! Ech...ten zapach urzekł mnie na całej linii! Nie jestem wprawdzie jakąś desperatką żeby płacić teraz za niego 300 Zł na Allegro ale chciałabym go mieć...Do Voile D'ambre nie widzę żadnego podobieństwa
![]() Mam pytanie - czy zapach nie jest czasem chociaż trochę podobny do Nature (zielonej) z YR? Dawno jej nie wąchałam. A jak ma się do tego męska Nature? Czy jest chociaż jakieś śladowe podobieństwo? A jeśli nie - może macie jakieś inne propozycje podobieństw zapachowych z oferty YR. Bardzo proszę o pomoc!
|
|
|
|
|
#105 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Męska jest bardzisj korzenna i mniej pudrowa.
|
|
|
#106 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#107 |
|
Zakorzenienie
|
Samo YR pisało, tyle że francuskie
![]() http://yvesrocher.fr/control/categor...erType=ByBrand
|
|
#108 |
|
Wtajemniczenie
|
Mnie też ten zapach bardzo się podobał i bardzo bym chciała, żeby go reaktywowali.
Gdybym wiedziała, że go wycofają, zostawiłabym sobie chociaż flakon. A tak mam tylko miniaturkę z pięcioma kropelkami na dnie i tak sobie wącham od czasu do czasu. Bardzo podobny do tego zapachu jest Surrender Avonu, te same klimaty. (Podkreślam- podobne, a nie takie same!) |
|
|
|
|
#109 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Próbowałam się skusić swojego czasu na Surrender -ale jest raczej nie mój. Za to marzę by nam zwrócili NM...
|
|
|
|
|
|
#110 |
|
Wtajemniczenie
|
Ty może nie widzisz i tak może być. A ja dostrzegam podobieństwo i dlatego o tym napisałam.
|
|
|
|
|
#111 |
|
Zadomowienie
|
Pomęcze jeszcze ten temat - tym razem już chodzi mi o zieloną naturę i męską wersję zapachu. Męska bardzo mi się spodobała - tylko nie wiem czy mogłabym jej sama używać - raczej jest to zapach typowo męski
![]() I jeszcze damska wersja natury - wiele razy próbowałam do niej się zbliżyć - pomijając flakon, który etektowny specjalnie nie jest, sam zapach ma coś w sobie, tylko nie na samym początku. Na wstępie jest męczący, świdrujący, chyba troche banalny. Jako jeden z nielicznych zapachów kojarzy mi się ze starszą panią, a w zasadzie jej szafą pełną naftaliny i bazarkowych specyfików! Albo z mydłem!![]() ![]() ![]() A jednak... po dłuższym powąchaniu, gdzieś po godzinie użytkowania - podoba mi się!! Stopniowo łagodnieje, staje się lekko pudrowy, mydlany, aksamitny, czymś mnie przyciąga. Sama już nie wiem. Co sądzicie o Naturze? (czytałam opinie na KWC ale nie dowiedziałam się niczego konkretnego. Zastanawiam się nad nią od dłuższego czasu! Co o tym myślicie? A gdyby kupić obie Natury - damską i męską i je mieszać? Może byłoby ciekawie? ![]()
|
|
|
|
|
#112 |
|
Piers do przodu
|
Na razie wygląda ciekawie ta używka na Allegro :
http://www.allegro.pl/item218790388_...re_unikat.html
|
|
#113 |
|
Rozeznanie
|
Ech, no ja też swego czasu nałogowo uzywalam NM..
![]() Obecnie mam Ode au Reve z YR. Ta woda troche mi przypomina NM, ma podobną drzewną nutkę. Później jest co prawda nieco inna, nie jest aż tak upajająca i zdecydowanie mniej trwała, niż NM, ale ten zapach jako jedyny mi pasuje. Tak sobie mysle, ze moze YR wycofało NM, bo firmie zabraklo dostepu do jakiegos skladnika, albo po prostu produkcja byłaby juz nieopłacalna (moze jakis składnik podrożal i firma musiałaby bardzo podniesc cenę NM)
|
|
|
|
|
#114 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#115 |
|
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Czu ktoś ma nuty Nature Millenaire? W KWC brak, zaczęłam przeszukiwać internet pod tym kątem, ale coś mi kiepsko idzie...
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
|
|
|
#116 |
|
Zadomowienie
|
Galbanum, ziarna hibiskusa, irys, drzewo aloesowe, cedr, benzoes, wetiwer.
|
|
#117 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#118 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To główne nuty tych zapachów, podejrzewam, że nie wszystkie. Wg książki Agaty Wasilenko "Świat perfum"
|
|
|
#119 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedy zobaczyłam ten wetiwer, zamiast wanilii, która ewidentnie tam jest to jakoś skojarzyło mi się z NM PH
|
|
|
|
|
|
#120 |
|
Zadomowienie
|
Ja z kolei nie pamietam, zeby w NM damskim w ogóle była wanilia...
Owszem oddźwięk jest waniliowy, ale CHYBA jej nie było w składzie. Do niedawna miałam jeszcze stare katalogi YR tam też były opis nut, szperałam po półkach, ale chyba w trakcie przeprowadzki pozbyłam się ich, a szkoda! Ale z tego co pamiętam nuty były takie właśnie niekonwencjonalne. ALE mogę się mylić, przy opisie perfum pisze, ze to GŁÓWNE składniki, więc można wywnioskować, że nie wszystkie
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:06.

I byla w trakcie!

Kiedy zobaczyłam ten wetiwer, zamiast wanilii, która ewidentnie tam jest to jakoś skojarzyło mi się z NM PH