![]() |
#2401 |
Raczkowanie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część V :-)
Ela
![]() ![]() ![]() Futbolowa olej tesciowa ![]() Super, ze z maluszkiem wszytsko ok ![]() Indra kurcze, to niezla akcje wczoraj mialas, uwazaj na siebie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2402 |
Wtajemniczenie
|
Dotarłam do domu
![]() Tez sie wkurzylam bo moja matka przylazla zjesc bigosu i nawet talerza po sobie nie umyla, maz jest po nocce, to mogla chociaz 2 godziny spojrzec przez okno na chlopakow bo i tak po dworze latają, a on by sie zdrzemnal, ale gdzie tam, woli tv u siebie w domu ogladac.. nawet okruchow po chlebie nie sprzatnela ze stolu... wstydu nie ma...
#2403 |
Rozeznanie
|
Ela silna czy nie to nie ma nic do rzeczy, dodatkowe hormony tez robia swoje i jestem pewna ze tez bym ryczala. Super dzien wczoraj spedziliscie dzisiaj tez fajne plany, jak ja tej rurki z kremem zazdroszczę! Zjedz i za mnie
![]() Kasiu jakbym moja mame widziala dzisiaj przyszla zrob jej kawe tylko z pianka to nic ze mam lezec i ja nie mogę do tego jeszcze ciastka z tprebki moje ulubione wyciagnela i je a mnie normalnie skreca aaaa :P |
![]() ![]() |
![]() |
#2404 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jak pakujecie/ bedziecie sie pakowac do szpitala to bierzecie torbe taka sportowa czy mala na kolkach?
#2405 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Tu dziewczyny najlepiej potrafią zrozumieć i wesprzeć ![]() Jak facet tak egoistycznie podchodzi..tylko on... to ja bym robiła tylko pod siebie i dziecko..obiad..tylko dla siebie i dziecka "bo nie wiedziałam, ze będzie w domu, czy na delegacji, wiec mu bym nie NIC szykowała" Podobał mi się pomysł wyjazdu i zostawienia tż samego z dziećmi.. żeby sam wszystko zrobił..i przyszykował dzieci do wyjścia.. Dziewczyny wy też macie prawo wyjść na całą noc..albo wyjechać na 3 dni.. i niech tż się zajmie wszystkim...to chyba działa w dwie strony... Co do wtrącających się teściowych.. no ja takiej nie mam całe szczęście..ale coś takiego co opisujecie... oooj.. ale bym się wk***ła.. kłótnia by była na całego.. i obraza pewnie oficjalna..ale trudno..nie użerałabym się.. tak najbezpieczniej.. jak można powiedzieć, "że za często na IP jeździsz"...co to kuźwa za teściowa.!! dla mnie SZOK...pogadaj z tż... ja bym pogadała z tż.. i kazałabym ustawić teściową... bo to przeginka takie teksty... !! jak nie to tż miałby przewalone ze mną ---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ---------- kurde ja jeszcze nie zaczęłam... ale walizka będzie mała (2-3 dniowa) na kółkach Edytowane przez AnetkaIzabell Czas edycji: 2014-09-28 o 15:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2406 |
Zakorzenienie
|
No ja wlasnie tez na kolkach chyba wezme mala. Bo jak bede miala sama jechac to bedzie mi latwiej
#2407 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2408 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
co do spania - mam to samo..raz się tż popłakałam.. (wtedy się taki opiekuńczy robi) widzi też że mi źle... ale już serio nie wytrzymałam...KAŻDA POZYCJA ZŁA.. I W KAŻDEJ POZYCJI COŚ BOOOLI.... ale pocieszające jest to że NA PRAWDĘ ...już niedługo... ![]() co do MArty.. powiem Wam szczerze... ja bym tylko w jednej sytuacji nie dała rade odpisywać i wejść na forum.... ale modle się aby to nie było to ..! nawet przez gardło mi to nie przechodzi... pozostaje mieć nadzieję, że jest inna racjonalna przyczyna braku odzewu... co do mam październikowych...które są tak na prawdę w większości wrześniowymi mamami to zostały im 2 dni na rozpakowywanie..a potem nasza kolej ! ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2409 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2410 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() w całej Polsce łądna pogoda... i tak do wtorku... takze dziewczyny korzystać..ponoć ostatnie 3 dni ciepłego słonca (jutro jeszcze cieplej niż dziś) pogoda krótkoterminowa ![]() Cytat:
jakby robiła nalot z nienacka..to musiałaby sie liczyc z tym, że właśnie wychodzę...do.. gdziekolwiek.... ja akurat mam odwrotną sytuację ...teściów i rodziców mam daleko, widujemy się raz lub 2 razy w roku... więc raczej tęsknimy niż mamy ich nadmiar... ale był czas że mieszkaliśmy razem (zaraz po studiach).. i to raczej ciężki okres...trwał krótko..ale znam temat.. bo codziennie się widywaliśmy.. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2411 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jak nadchodzi wieczór, jestem zmęczona i zaraz trzeba kłaść się spać to od razu mnie złość bierze na samą myśl, że będę się tak męczyć...jak się "zależę" na plecach to na bok nie mogę sie obrócić tak mnie w krzyżu łupie... Cytat:
Super, że mała podrosła trochę ![]() U nas piękna pogoda, byliśmy w kościele, ja oczywiście ledwo doszłam a jeszcze potem z powrotem. Teraz chciałam iść na jakiś krótki spacer z małą i mężem, on siedzi przy kompie ( pracuje) a Antośka powiedziała, że nie chce iść więc ja nie będę się prosić...no i wlazłam do Was ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Nie przejmuj się kochana jej słowami, tak jak Indra pisała, niektórzy są tacy, że zawsze czepią się byle czego żeby tylko się czepić ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Zjadłabym loda albo dobre ciacho, zaraz chyba zrobię babkę na szybko bo ochotę mam nieodpartą ![]() Póki co wydoiłam 330ml zimnego kakao, już drugie dzisiaj ![]() |
||||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2412 |
Wtajemniczenie
|
Anuszka moja matula mieszkala w DE 25 lat... teraz tam pomieszkuje, tzn ma chate i faceta tam, ale tu w Kolobrzegu ma prace i tez mieszka
![]()
#2413 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() co do ruchów... ja też co jakiś czas mam schizy.. za szybko sie rusza- to boje się, że jak się tak kręci to z pępoiwne sie zaplącze.. albo, że mu niewygodnie..coś uciskam.. za mało ruchów...- to też czekam z niecierpliwścią na kolejny i kolejny ruch.. ale to w paranoje można popaść.. nam to się nie dogodzi..ciągle źle.. ![]() to chyba przez te hormony..albo po prostu z troski, zeby wszystko idealnie było... co do rodzenia w październiku... po 20 mogę rodzić ![]() mam ochotę upiec czekoladowe babeczki..tylko jeść nie mam ochoty...dziwne co.. mdli mnie na myśl o czymś słodkim.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2414 | ||
Raczkowanie
|
Chwila bez forum i rzeczywiscie jest co nadrabiac
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Kasia- haha podwojne zycie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2415 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2416 |
Wtajemniczenie
|
Spokojnie, nie ma co siać paniki, na pewno martha sie pojawi i przyczyna jej nieobecnosci napewno jest blaha
![]() Wiem, że nie ma co być nachalnym, ale skoro się martwimy to może zadzwońmy do niej...? No nie wiem... z drugiej strony tak głupio trochę...
#2417 |
Rozeznanie
|
dobra to teraz ja sie musze wyzalic
![]() nie nawidze jak ktos /chcby wlasna rodzona siostra/ przychodzi do mnie z dziecmi i im na wszystko pozwala puszczajac samo pas... i zostawia zeby sie ktos inny zajal.... i nie nawidze mojego taty /dziadka tych dzieci/ ze jak to dziecko cos chce to ku.wa leci i daje... jestem juz do tego stopnia bezszczelna ze glosn przy wszystkich zwracam uwage matce ojcu, dziecia i dziadka zeby sie je.bli w leb i zaczli zachowywac a rodzica dzieci zeby se ich pilnowali... za kazdym razem jak wyjda od nas to sie musze z mama poklocic co oni od.pie.rdalaja, ze tak sie nie robi.... i przez to ze tylko ja zwracam uwage to jestem najgorsza w tej rodzinie bo sie czepiam biednych dzieci.... aale to ze lataja jakby mialy adhd , sciany obijaja, meble obdrapuja i co chwile chca zrec / one potrafia w ciagu 2 h u nas zjesc wiecej niz ja bedac w ciazy przez 2 dni/ i starszy na dodatek pyskuje .... paranoja jakas... chodze teraz z gula i wsciekla jak osa .... ![]() ![]() sorry za chaos ... no ale zaraz eksploduje ....
#2418 |
Wtajemniczenie
|
Szybkawolna, weź głęboki oddech, niestety, ale niektórzy dzieci nie wychowują, tylko chowają, a dużo ich? czy dwójka, a robią burdel jak dziesiatka?
Ja też czasem panikuję, a to za dużo się rusza, a to za mało, ale staram się jednak zachować zdrowy rozsądek, bo głęboko wierzę, że wszytsko jest ok. W planie mam małą walizkę na kółkach, rzeczy na wyjście dowiezie nam potem TŻ. Się najadłam na obiad, nie ma to jak u mamy ![]()
#2419 |
Zakorzenienie
|
Anetka, ograniczam wizyty do minimum, a ona z kolei nie odwiedza nas wcale
![]() Ela, nie kryłabym się z niczym, bo z doświadczenia znam takie sytuacje... Kobieta nic nie mówi, wszyscy wokół myślą, że jest cacy, a gdy przychodzi np. rozstanie, wszyscy się jej dziwią, bo przecież tak dobrze było i choć powinni stanąć po jej stronie, nie robią tego. Oczywiście nie twierdzę, że tak ma być u Was, po prostu warto nie zostawać ze wszystkim samą... Dzisiaj rodzina TŻta mego przeszła samą siebie. Na wieść o tym, że byłam w szpitalu, dostałam kategoryczny zakaz... odwiedzania moich rodziców /mieszkają 20 minut drogi od nas/ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2420 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
boje sie tylko bo ja sobie nie pozwole i doprowadze do tego ze sie skloci cala rodzina .... zwlaszcza ze teraz z rodzicami mam sie przeprowadzic do nowowybudowanego domu i jak sobie pomysle ze mialabym ich tam wpuscic to od razu mam cisnienie 200/190.... skonczy sie tak ze oni nie beda do nas przyjezdzac a jak beda sie chcieli spotkac to niech rodzice sobie jada do nich .... ja nie mam nerwow na takie cos i tez nie chce zeby moj dziec patrzyl na takie zachowanie i to podlapywal od tych dzieci... jestem teraz tak negatywnie do nich nastawiona ze az mi glupio bo to moj chrzesniak i wogole dzieci siostry... ale przez siostre i szwagra ja te dzieci poprostu nienawidze .... ![]() ![]() ![]() ![]() byla kiedys sytuacja ze zwrocilam chrzesniakowi uwage jak byl u nas i siostra do mnie : ' czemu zwracasz uwage mojemu dziecku" ![]()
![]() |
#2421 |
Zadomowienie
|
Dziewczynki, nerwy do konserwy! Szkoda dzieciaczków, chociaż rozumiem w 100% że macie prawo kląć na czym świat stoi, sama się często wkurzam czasem bez powodu a czasem powód jest...
Co do tekstów wszechwiedzących teściowych... żenada... TŻci też czasem nie lepsi, z moim włącznie, mam wrażenie że on w ogóle nie wierzy że cokolwiek może mi dolegać, boleć. Masażu się doprosić nie mogę bo przecież po czym mnie boli jak cały dzień w domu siedzę ![]() No ale dobra, to tak tylko, żeby Was podnieść na duchu, nie jesteście same, każda z nas ma swoje brzemię ![]() Nasze latanie po komisach dzisiaj nieźle mnie wyczerpało, ale najważniejsze, że chyba znaleźliśmy auto ![]() ![]() A do szpitala biorę średnią walizkę na kółkach. Myślę że się zmieszczę ![]()
#2422 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() szybkawolna współczuję ...mam kuzynkę (którą zresztą bardzo lubię), ma 2 synów paroletnich i jak mają do nas wpaść z wizytą to się zastanawiam czy jest sens w ogóle sprzątać na ich wizytę bo potem jest sto razy gorzej niż było i głowa boli od hałasu... Sweet fajnie, że macie coś na oku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2423 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2424 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ogóle na temat moich rodziców usłyszałam też wczoraj, że jakbym rodziła, nie mam co liczyć na to, że mi pomogą, bo wyprowadzili się 'tak daleko' ![]() ![]() ![]() ----- Wasze opowieści o dzieciach przypomniały mi o moich demonicznych braciach ciotecznych. Zawsze byli tak rozpuszczonymi bachorami [młodszymi ode mnie o jakieś 4 lata], że doprowadzali wszystkich do histerii wręcz. Potrafili wyjadać z karmy mojej świnki morskiej słonecznik, w gościach zrzucali wszystko ze stołu i robili taki hałas, że człowiek miał ich ochotę zamordować. Niestety, jak widzę, co z nich wyrosło, domyślam się, że rodzice bardzo żałują, jak bardzo synalkom pobłażali... ![]()
![]() |
#2425 |
Zakorzenienie
|
Anuszka no ja jutro chce spakowac
![]() ![]() Begie o! Kakao ![]() ![]() Anetka to ja z Toba po tym 20stym rodze ![]() Szybkawolna oj tak, Indra ma racje - to jest roznica mdzy wychowywaniem a chowaniem. Nie denerwuj sie...szkoda zdrowia.
#2426 |
Wtajemniczenie
|
dzięki za otuchę i mądre słowa....
![]() całe popołudnie na dworze ![]() karmienie kaczek, zbieranie kasztanów, balon, frytki, rurki z kremem ![]() ![]() potem byliśmy u moich dziadków na cmentarzu i padnięci do domu ![]() mały śpi, jutro znowu poniedziałek...
#2427 |
Wtajemniczenie
|
Ja kładę zaraz syna spać, a potem będę walczyć z Bożeną
![]()
![]() |
#2428 |
Rozeznanie
|
Ja poprasowałam wszystkie dzieciowe ciuszki, pieluchy, ręczniki, pościel
![]() ![]() Byłam na spacerze w lesie, najbardziej ucieszył się piesek, ale moja najkrótsza trasa ok 3 km zajęła mi ponad godzinę ![]() ![]() Ja jutro rano biorę się za depilację, bo we wtorek wizyta.
![]() |
#2429 |
Wtajemniczenie
|
zawsze jak oglądam Masterchefa to mi język do d*py ucieka
![]()
#2430 |
Zadomowienie
|
Nooo... U mnie piecze się pizza z bakłażana, nie mogę się już doczekać
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:14.