![]() |
#1951 |
Zadomowienie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. V
dusiolka znasz może sposoby na zatkane ucho?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1952 |
Zakorzenienie
|
Ale co zalałas je sobie?:p zatkaj nos i buzie i tak jakby wydmuchuj powietrze
![]() ---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- Albo sline przełykaj tak dosyć głośno;p to sposoby jak w samolocie zatykają sie uszy ;p bo jak zalałas sobie to mi zawsze pomagało skakanie na nodze i przechylenie głowy;p ale raczej z brzuchem nie skacz;d |
![]() ![]() |
![]() |
#1953 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Skakanie odpada ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1954 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1955 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1956 |
Zadomowienie
|
Właśnie się zorientowałam, że miałam wczoraj studniówkę
![]() Mi się wleką tygodnie, może dlatego, że jestem na zwolnieniu. Ile buteleczek tych małych trzeba kupić? Ja dostałam wczoraj jedna, ale jedna to chyba za mało? Chociaż chciałabym karmić piersią, ewentualnie dokarmiać, jeśli będzie taka potrzeba. Dwie szwagierki i przyjaciółka obiecały mi pożyczyć ubranka, więc nie będę już nic kupować, chyba, że coś bardzo mi się spodoba, albo jakieś takie bardziej wyjściowe rzeczy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1957 |
Zakorzenienie
|
Mmgi to teraz wielkie odliczanie
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- Aa i kupuje narazie tylko 1butelke raczej |
![]() ![]() |
![]() |
#1958 |
Zakorzenienie
|
Witam i ja
![]() dziś zaczęłam 24 tc, ale Wam zazdroszczę tego 7m-ca ![]() dostaliśmy dziś trochę ciuszków od znajomego i matę edukacyjną cieszę się, zawsze to jakieś odciążenie finansów ![]() 'od początku ciąży przytyłam 4-5 kg, mam nadzieję że nie przekroczę 12-15 kg w całej ciąży. położenie mojego malucha to: miednicowe podłużne, dobrze rozumiem że to tzw pośladkowe? |
![]() ![]() |
![]() |
#1959 |
Zakorzenienie
|
Hej hej!
A mi dalej wizaż na lapku ie chce dzialac ![]() ![]() kuka współczuję wam tej bezsenności ![]() Ellyunia to super że dzień się udał ![]() Kinqa kciuki się przydały? ![]() Bajlaga no jak zacząć szaleć to już zacząć a nie ![]() ![]() I jak spacerek w Krakowie? ![]() Suszarka Powodzenia na wizycie ![]() Ma.ko widziałam gazetkę lidla wczoraj i chyba nie potrzebnie hehe ![]() Aa i witam się w 6miesiacu ![]()
#1960 |
Zakorzenienie
|
ja kupiłam zestaw Avent chyba 4 butelki smoczek uspokajacz, szczotka do mycia, za 66 zł, choć zobaczymy czy się przydadzą wszystkie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1961 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() smerfetka a pochodziliśmy sobie po grobach ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez bajlaga Czas edycji: 2014-09-29 o 09:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1962 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1963 |
Zakorzenienie
|
smerfetka jedyne pocieszenie, że u nich 62/68 są dość duże, myslę, ze na 4-6 miesięczne dziecko.
Od godziny próbuję się dodzwonić do Ikei, a właściwie od wczoraj i nikt nie odbiera ![]()
#1964 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
co do butelek to ja planuje na początek kupić po jednej małej i dużej tommee tippee póki co zmykam do lekarza, dziś m.in. wyniki glukozy ... ![]()
![]() |
#1965 |
Zakorzenienie
|
Bajlaga ee to pięknie poszaleliscie :p
asiaW a gdzie kupiłas taki zestaw butelek? Mysle ze na początek ton spokojnie wystarczą be obaw ![]() a co do opieki na żoną to jest tak ale platne 80% a 2tyg urlopu tacierzynskiego platne jdst 100%
#1966 | |||
Zakorzenienie
|
mnie przez kilka dni męczył ból ucha i wiem jak wkurza, po ścianach chodziłam :P
Cytat:
![]() i dalej się zastanawiam nad laktatorem ![]() też dostałam od znajomych ubranka więc najmniejszych rozmiarów mam full, i nawet trochę na 74/80 ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1967 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1968 |
Zadomowienie
|
Też bym chciała do 15 kg przytyć, ale zobaczymy jak to będzie, jeszcze święta nas czekają
![]() ![]() Kompletnie nie znam się na tych urlopach tatusiowych, chyba muszę o tym poczytać, czemu by tego nie wykorzystać? ![]() ![]() ![]() ![]() dusiolka Tobie podobał się wózek Bebetto z tego co pamiętam, jaki teraz masz na oku, bo ja to nie mam już pojęcia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1969 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ewka - myślę, że tak jak dziewczyny pisały z laktatorem warto się wstrzymać aż się okaże czy będzie potrzebny, zawsze można kupic po porodzie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1970 |
Zadomowienie
|
Jeśli chodzi o wagę, to ja przytyłam 5kg i przez ostatni tydzień trochę podrósł mi brzuch, wreszcie
![]() W takim razie nie będę dokupować tych najmniejszych butelek, najwyżej jak uznam, że potrzebne to mąż kupi na szybko już po porodzie. Laktatora nie kupuję, jak mi będzie potrzebny to pożyczę od przyjaciółki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1971 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja już dostałam paczkę, fajny ten zestawik ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1972 |
Zadomowienie
|
Dokładnie tak jest - opieka nad żoną 14 dni płatne 80% (zaraz po porodzie) i urlop ojcowski płatny 100% (do wykorzystania w ciągu roku od porodu)
|
![]() ![]() |
![]() |
#1973 |
Zakorzenienie
|
Tacierzynski jest wtedy gdy matka rezygnuje z macierzynskiego i idzie do pracy. I on jest 80% . Dwa tygodnie to ojcowski (opieka nad matka i dzieckiem) i jest 100% ...
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1974 |
Wtajemniczenie
|
Styczniowe mamusie 2015, cz. V
Smerfetka brawo za 6 miesiąc :p
A wy jakie plany na rocznice ?
#1975 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszystko jest tutaj https://mamotoja.pl/urlop-tacierzyns...5227,r1p1.html tak należy sie każdemu ojcu |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1976 |
Zakorzenienie
|
ja się już pogubiłam z tymi urlopami
![]() rzeczywiście, chyba się wstrzymam z laktatorem, jak będzie nagle potrzebny, to pozyczę od kolezanki, albo mąż poleci kupić ![]() wózek ja mam taki, dostałam od siostry: zdj z internetu, nie moje: |
![]() ![]() |
![]() |
#1977 |
Rozeznanie
|
Simonee, śliczne ciuszki
![]() Katerina, to jak za darmo te ciuszki ![]() Kleo, ja mam z fishera. Taki tradycyjny, z wibracją, która, jak dla mnie jest na prawadę durnym wymysłem. Leżaczek jest ok. Syn do dziś w nim siada. Mam nadzieję, że podzieli się z bratem. O, taki, jak All pokazała. Używałam go odkąd syn skończył miesiąc. Kinga, kuruj się kochana ![]() Czarna dama, bajeranckie te ubranka ![]() Ewka, też cudne ![]() Brawurka, czekamy na fotki ![]() Ellyunia, najlepszego z okazji rocznicy! Pepa, mój synuś za to, jak przykładam rękę w miejsce, gdzie nogi, to wali, jak szalony Fashion, mmgi studniówki ![]() Ejrene, przykro, że musisz się tak męczyć z tym bólem Smerf, nie zaszkodzi. Takie mleczko rozmraża się powoli, a potem delikatnie podgrzewa. Fajne te Twoje zakupy. Tommorow, kciuki, żeby dzień w pracy był udany Dziewczyny, na początek wystarczy Wam jedna butelka, jeśli chcecie karmić piersią.
![]() |
#1978 |
Zakorzenienie
|
dzięki Olena
![]() ![]() mi zależy na tym urlopie, który nie koliduje z moim macierzynskim i tż bedzie go mógł wziac na samym poczatku po porodzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1979 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1980 |
Zadomowienie
|
Uściślając - w kodeksie pracy nie ma czegoś takiego jak tacierzyński. Ojcu przysługuje opieka nad żoną (chorym członkiem rodziny) 80%, urlop ojcowski 100%, macierzyński w części nie wykorzystanej przez matkę, urlop dodatkowy i urlop rodzicielski jeżeli matka z nich nie korzysta - płatne są tak samo jak macierzyński w zależności od długości urlopu. Ojcu jeszcze przysługuje 2 dni urlopu okolicznościowego (z tytułu urodzenia dziecka) płatne tak jak normalny urlop do wykorzystania w niedługim czasie po porodzie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:14.