|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kieleckie Panny Młode - XI część pogaduszek
Cytat:
<br /> Wszystko ok, ale tego piwa na ta ilość osób to moim zdaniem za mało, chyba że robisz wesele w grudniu ☺[/QUOTE] W kwietniu co do ilości to może pomogą dziewczyny już po Ile czego zeszło i co było na topie ![]() Cytat:
My po zaręczynach w środę wpadliśmy koło 22 do domu z kwiatami i flaszką a rodzice w piżamkach przed telewizorem
|
|
#4622 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() no to niezłą im niespodziankę zrobiliście
|
|
|
#4623 |
|
Zakorzenienie
|
Mój Tż był troszkę zły że nikt nie był zaskoczony zaręczynami , tłumaczenie że po prawie 5 latach to ciężko takimi informacjami zaskoczyć bo raczej było to już oczekiwanie kiedy w końcu oni się zaręczą.
U Nas rodziców planujemy poznać w październiku ale jeszcze nie wiem jak to zrobimy, bo Tż każdą sobotę ma pracującą oprócz ostatniej - a znów wtedy nie da rady bo przecież to przed 1 Listopada to każdy ma ponury nastrój no i sprzątanie grobów. Do tego w październiku jedziemy rozdać zaproszenia - pokaże Wam je w tym tygodniu bo już zamówiłam tasiemkę z neta - wczoraj kleiłam środki do późna matko ile z tym roboty bo przykejam w środku 3 kartki : mapka + 2 wierszyki ,Tż chciał niestety że chcemy pieniążki i że winko środek to zaproszenie typowo kto kogo i gdzie i kiedy dół - potwierdzenie przybycia do kiedy i telefony Trochę klejenia mam Po przeanalizowaniu polaroid jest za drogi :// doszliśmy do wniosku że robimy księgę i kupię jakieś tam naklejki świecidełka pierdoły. Podrukuję trochę jakiś fajnych gadżetów i będzie ok ![]() Nie wiem czy Wy widziałyście efekt kocowy tego drzewka co odbija się kciuka i podpisuje , koleżanka miała i są pewne minusy których nie przewidziała : 1. Farbki brudzą ręce i zapomniała o chusteczkach mokrych 2. Farbki się paćkają 3 Nie da się podpisać od razu na nich - muszą wyschnąć 4. Na obrazku poodbijały się palce w miejscach w których być ich nie powinno np. na samym dole 5. Nie każdy długopis będzie pisał po takiej nawierzchni 6. Dzieci były zachwycone gorzej rodzice - sukienki Pań w tych farbkach były i ubrania dzieci. 7. Nie każdy z gości zrozumiał Idee, jedni odbijali jednego kciuka i wpisywali całą rodzinę co wyglądało nie fajnie. 8. Nie każdy ma ładne i estetyczne pismo. PODSUMOWUJĄC : koleżanka nie poleca, nie nadaje się obecnie do zawieszenia na ścianie. Edytowane przez mogg Czas edycji: 2014-09-29 o 11:22 |
|
|
|
#4624 | |
|
Zadomowienie
|
Gratulacje!
Pierwsze koty za płoty Zacznie się ciekawie przy planowaniu już konkretnym weselicha Chociaż póki co moja przyszła teściowa jakoś w ogóle nie włącza się w przygotowania. Stanęło na tym ile kaski z jej strony możemy się spodziewać i kogo koniecznie trzeba zaprosić ---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- Cytat:
|
|
|
#4625 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no i wyszło na to, że strach ma tylko wielkie oczy ![]() Cytat:
moja koleżanka miała malutką tablicę do pisania kredą i chodziła razem z fotografem, prosiła o narysowanie lub wypisanie czegoś dla PM i później było robione zdjęcie, wszyscy goście się spisali
|
|
#4626 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tak sie stresowałam przed, że szok (ja nie wiem co to bedziew dniu ślubu)a wcale nie potrzebny ten stresik był
|
|
|
#4627 |
|
Zadomowienie
|
ja sobie tak wczoraj przy zasypianiu myślałam jak to będzie przy przysiędze i się rozmarzyłam, jestem przekonana, że się popłaczę i nie będę mogła wydusić słowa
|
#4628 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Co do drzewka to faktycznie, tusz może pobrudzić sporo sukienek... Też zrezygnowałam z tego pomysłu jakiś czas temu. Ja raczej zrobię jak większość osób w mojej rodzinie na swoich weselach. Pochodzę z TŻ po stołach i z każdą parą zrobimy sobie zdjęcie Mało skomplikowana i prosta w wykonaniu pamiątka, zwłaszcza, że później kopie tych zdjęć można (np. z tyłu) podpisać z podziękowaniami i dać/wysłać swoim gościom ![]() Mahoniowa, mam to samo! Ja płaczę na ślubach, które widzę w TV... a co dopiero na własnym... Jestem przekonana, że parę łez poleci, chociaż będę przy tym się bać o makijaż nie chcę na zdjęciach wyglądać jak panda
Edytowane przez xenka0 Czas edycji: 2014-09-29 o 13:05 |
|
|
|
|
#4629 |
|
Zadomowienie
|
ja to nie wiem czy sie popłaczee, zobaczymy, za to mój Tż mówi, że on to napewno, nieda rady nic powiedzieć
|
|
#4630 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też miałam niespodziankę... po pracy poszliśmy na kolację TŻ. powiedział że idzie zadzwonić a wrócił z wielgachnym bukietem i padł na kolana.... Totalnie się nie spodziewałam bo umówiliśmy się ze najpierw pójdzie do rodziców i zapyta.
Nasi rodzice mają się poznać za 2 tyg ehhh już się boję bo są z zupełnie innych bajek....
|
#4631 |
|
Zadomowienie
|
no fajną miałaś niespodzianke
ja jak sobie przypomne jak mój mi sie oświadczył rok temu w górach to aż mi serce wali prawie sie wtedy popłakałam i nie mogłam wypowiedzieć TAK i z przejecia powiedziałam NIE, NIE..... (a on: co?) ... NIE WIERZE ! sie biedny przestraszył
|
|
#4632 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
wziąć ich z zaskoczki haha
|
||
|
|
|
#4633 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja też uważam, że rozwiązania najprostsze są najlepsze nie będziemy wysyłać oczywiście wszystkim tylko wybranym, którzy są dla nas najbliżsi
|
|
#4634 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4635 |
|
Zadomowienie
|
Mój mi do tej pory wypomina, że w sumie to nie powiedziałam "tak" tylko "no pewnie!"
|
#4636 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4637 |
|
Polka Ogarniaczka
|
A ja wrzucę 3 grosze odnośnie tuszy w księdze gości:
U nas był drukowany paw, na którym trzymał się i długopis i pióro to raz, dwa, były pod ręką chusteczki mokre i instrukcja - goście umieli się z tym obejść, nikt nie chodził wybrudzony, tusze w idealnym stanie, księga gości też. Także nie rozumiem, jak goście nie umieją korzystać/pozwalają dzieciom się tam kręcić no to sorry
|
#4638 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajnie że u Was to świetnie wypadło. Ja jedynie wspominałam o tym co koleżanka opowiadała i widziałam to "dzieło" w realu i u niej nie wyglądało fajnie :// mówiła ze zrobił się chaos każdy chciał zobacyzć dotknąć i dlatego tak wyszło.
|
|
|
|
|
#4639 |
|
Zadomowienie
|
nie da sie przewidzieć co naszym gościom przyjdzie do głowy wiec trzeba wszystko przemyśleć . za i przeciw. ja bym nie ryzykowala z tym drzewem...
stawiam na zwykłą księge gości
|
|
#4640 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
whisky napoczete 2 butelki, nawet nie upite 3/4... brandy nietknięte, piwa byly w puszce- 12 zwyklych, 6 radlerow- poszly wszystkie.Na resztę odpisze po powrocie bo za chwile wchodze do samolotu
|
|
#4641 |
|
Raczkowanie
|
Mogg dzieki za dokładna analizę za i przeciw drzewka
juz wiemZe na pewno nie zrobię! Moj TZ oświadczył sie w hotelu, byliśmy na kolacji a on nagle zniknął 'do toalety' długo go nie było ale ja sie skojarzylam wcale tylko popijalam drinki Jak wróciliśmy do pokoju to były kwiaty i szampan dziwne myśle-a tu on mi sie oświadcza...i zanim zdarzylam otworzyć buzie zeby odpowiedzieć to obsługa hotelowa zaczęła pukać do drzwi bo mojTZ zamówił kieliszki do szampana!!! Co za wyczucie czasu!
|
|
|
|
#4642 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I dzięki za info łatwiej planować jak się przykładowo wie ile czego u kogoś zeszło.
|
|
#4643 |
|
Zadomowienie
|
macie już jakieś konkretne konkursy/zabawy na myśli?
my chcemy ograniczyć je do minimum, choć wiem, że goście będą tego oczekiwać i trzeba będzie nad jakimiś pomyśleć..
|
#4644 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam dzisiaj gorszy dzień, chce mi się ryczeć, jestem zła na cały świat i na siebie i ogólnie .. zły dzień, mam ochotę wyjść z pracy i pójść do domu ryczeć i ryczeć :///
|
|
|
|
#4645 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
konkursów było 3, ale w jednym 2 pary zajęły pierwsze miejsce ![]() bramek nie mieliśmy oprócz jakiegoś wstrętnego żula pod moim blokiem co położył się przed autem... ja rozumiem ładnie zrobiona bramka ale takiego chamstwa to ja nie toleruję. Tak to mieliśmy przygotowane 2 flaszki wódki tańszej na bramkę ewentualną, ale zasada: jeśli wypiją 50-kę bimbru bez skrzywienia się to otrzymają flachę ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- tak wogóle to witam z ziemi kieleckiej ![]() dziś trzeba ogarniać formalności... Marie jesteś już po wymianie dowodu? jak ogarniałaś zmiane miejsca zamieszkania łącznie ze zmianą nazwiska?
|
|
#4646 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4647 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ehhh mają pomysły....U nas dużo młodzieży będzie i jakieś ze 3 konkursy myślę że będą Zmieniacie nazwiska na nazwiska TŻ, zostajecie przy swoich czy planujecie dwuczłonowe?????
|
|
#4648 |
|
Raczkowanie
|
też ostatnio zauważyłam na weselach, że goście coraz rzadziej lubią występować w takich zabawach...
Ja się właśnie zastanawiam co wybrać, żeby było śmiesznie ale przyzwoicie. Konkursy chyba odrzucę, bo jedyny jaki w miarę mi się podoba (konkurs tańca) już ostatnimi czasy strasznie mi się przejadł - jest na każdym weselu. A jeśli chodzi o zabawy to na pewno jedną z nich będzie taniec gości w kółku, którzy w rytm muzyki podają sobie chochelkę.. kiedy muzyka przestaje grać osoba która właśnie trzyma chochelkę musi wypić troszkę wódki, którą się wlewa właśnie do tej chochelki ![]() Nie wiem czy zrozumiecie o co mi chodzi Na ostatnim weselu na jakim byłam, właśnie była ta zabawa i powiem szczerze, że było bardzo dużo chętnych w kółeczku tańczyło z 30 osób i każdy dobrze się bawił
|
|
|
|
#4649 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W związku z tym moje przekonanie o dwuczłonowym nazwisku lekko przygasły, bo ja mam trudne i długie nazwisko :/ Cytat:
My planujemy tą zabawę z tabliczkami on, ona. Znajomi mają wymyślać pytania my dowiemy się na ślubie co wymyślili.
|
||
|
|
|
#4650 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
właśnie wolałabym, żeby były zabawy typu "wygrywa flaszkę" niż "pije w trakcie zabawy".. jedną z moich anty zabaw jest kareta PS nazwisko zmieniam
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:09.

Ile czego zeszło i co było na topie 
) Mamusia sie popłakała i nie mogła wykrztusić z siebie, że sie zgadza
Ślub 

Pierwsze koty za płoty 

ehhh już się boję bo są z zupełnie innych bajek....

Zaręczyny 11.10.2013
Ehhh mają pomysły....