9 miesięcy na Poczekalni, teraz bawimy na Odchowalni. MAMUSIE LIPIEC 2014 - Strona 66 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-29, 12:32   #1951
aga__tka
Zakorzenienie

Dot.: 9 miesięcy na Poczekalni, teraz bawimy na Odchowalni. MAMUSIE LIPIEC 2014

Cytat:
Napisane przez simka234 Pokaż wiadomość
agatka bo generalnie jestem bardzo eco jeśli chodzi o żywność u daje dziecku tylko swoje nie pryskane i ograniczam chemie do minimum
Dla mnie soja jest genetycznie modyfikowana i nie mam zamiaru takiego swinstwa dawać dziecku takie moje zdanie
Sama tęgi nie badań bo uważam ze jest niezdrowe i juz
Mały ma juz zapasy porobione na czas jego wprowadzania produktów i o sklepowych może zapomnieć..
I uważam ze mleko kozie jest zdrowsze od sojowego
rozumiem ideę

eee to masz fajnie z tymi zapasami... ja nie mam dostępu do niepryskanych swoich, a na ryneczku to samo pewnie co w słoiczku albo i gorzej, ale jakos i tak mam więcej zaufania do samodzielnie ugotowanego
aga__tka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-29, 12:45   #1952
Domi_00
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mamaya Pokaż wiadomość
Domi, wit. D podaje sie przy mm na 100%.
Wit. K za to nie podaje sie. Przy kp należy podawać wit. K dopóki nie przekroczy 250 ml i należy podawać od 8 doby.

iPhone
Ok dzięki wszystkim za odpowiedzi. O witaminie K wiedziałam i położną powiedziała mi dokładnie to samo co piszesz Mamaya. A z D się pogubilam, bo długo karmiłam i piersią i butlą

Cudna pogoda dziś. Właśnie wrocilysmy ze spaceru chyba coś zjemy i pójdziemy na kolejny spacer
Domi_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-29, 13:55   #1953
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
Domi, wit. D podaje sie przy mm na 100%.
Wit. K za to nie podaje sie. Przy kp należy podawać wit. K dopóki nie przekroczy 250 ml i należy podawać od 8 doby.

iPhone
Nie rozumiem tych 250ml - co ms przekroczyc? Posilek? Czy suma dawki witaminy K

Wysyłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2014-09-29, 14:06   #1954
simka234
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aga__tka Pokaż wiadomość
rozumiem ideę

eee to masz fajnie z tymi zapasami... ja nie mam dostępu do niepryskanych swoich, a na ryneczku to samo pewnie co w słoiczku albo i gorzej, ale jakos i tak mam więcej zaufania do samodzielnie ugotowanego
Rozmawialam z lekarka i ona mi powiedziała tak ,, dziecko do 4 roku życia pierw z produktów chlonie chemie i inny badziew na końcu witaminy i jeżeli nie mamy produktów z pewnego źródła to lepiej dawać sloiczki,,
My mamy swoja działkę i masę produktów mamy swoich warzywa swoje czasem tylko kalafior czy brokul dokupimy jeśli się nie urodzi , owoce swoje mam zapasy soków, drzemow z truskawek, czereśni, porzeczek, agrestu, borówki,śliwek i innych suszone produkty czy mrożone
Drób tez swój mamy , wieprzowina tylko od chłopa z małej chodowli
Wedlinke robimy sami czasem tylko sie cos dokupi
Także ograniczany ile możemy..

A działanie antyrakowe maja gorzkie jądra moreli -mozecie sobie poczytać jak kogoś zainteresuje

,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem.
Kocham
simka234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-29, 14:12   #1955
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez i like it Pokaż wiadomość
Ale jak juz jestem to pochwałę się moja Sonia
śliczna od razu widać, że dziewczynka

Cytat:
Napisane przez debesciara Pokaż wiadomość
bambusek a co za mecz?

Witam się półprzytomna... Jak to na fb dziś pisałam, małę dzieci mały kłopot, duże dzieci duży kłopot.. Postanowiliśmy oduczyć Matyldę zwyczaju siedzenia z nią kiedy zasypia.. znosi te zmiany rodem z Superniani niezbyt dobrze.. tzn ok godziny płacze i wstaje z łóżka a my ją zanosimy, odkładamy itd.. No i dziś nie dość że Ignaś zażądał ekstra karmienia o 2:30, to Matylda obudziła się niby na siku o 3:30 i już nie usnęła Nie dość że od piątku codziennie mamy gości, mojej mamy nie było w weekend więc wsparcia w kuchni brak, chłop w sobotę miał kaca, a od wczoraj przeziębiony (więc mam trzecie dziecko), to jeszcze taka akcja w nocy a taką miałam nadzieję się wyspać, nawet trochę wcześniej poszłam spać ehhhh no to się wyżaliłam Dobrze że dziś moja mama już jest to małą przejęła, bo dziś miałam z rana na nią takie zęby, że mogłabym pogryźć
mecz oczywiście żużlowy

co do zasypiania, to u nas też trzeba przy synku posiedzieć/poleżeć, rzadko sam usypia, a ostatnio płacze jak wychodzę :/
-------------------------------------
cześć

dziś cudna pogoda, więc byłyśmy ponad 2 godziny na spacerze. Po drodze weszłam na wyprzedaż obuwia i kupiłam za małe pieniądze śliczne czółenka na obcasie, takie jakich szukałam przed chrzcinami

to i ja korzystając, że piszę z laptopa pokażę moją córcię. W tym zdjęcie z chrzcin.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF1045.jpg (121,0 KB, 57 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF1005.jpg (168,0 KB, 58 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20140919_163328.jpg (119,7 KB, 46 załadowań)
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-29, 14:17   #1956
bambusiek
Zakorzenienie

a co do pierwszego jedzenia, to przez pierwsze 2-3 miesiące będę dawać słoiczki, potem już sama będę robić.
nie mam swoich warzyw, jedynie z pewnego źródła, to moja mama mi na targowisku kupuje od sprawdzonych osób. Zresztą od razu widać po warzywkach skąd pochodzą

zmykam robić sok z jabłek, bo mi zawadzają
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-29, 14:31   #1957
Domi_00
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez malwiska Pokaż wiadomość
Nie rozumiem tych 250ml - co ms przekroczyc? Posilek? Czy suma dawki witaminy K

Wysyłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk 2
Jeśli karmisz kp i mm (karmienie mieszane) to jeśli suma wszystkich posiłków z mleka modyfikowanego na dobę przekroczy 240ml to wtedy nie podajesz witaminy K. Natomiast jeśli jest poniżej 240ml lub karmisz tylko piersią to witaminę K podaje się codziennie
Stary 2014-09-29, 15:24   #1958
aga__tka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez simka234 Pokaż wiadomość
Rozmawialam z lekarka i ona mi powiedziała tak ,, dziecko do 4 roku życia pierw z produktów chlonie chemie i inny badziew na końcu witaminy i jeżeli nie mamy produktów z pewnego źródła to lepiej dawać sloiczki,,
My mamy swoja działkę i masę produktów mamy swoich warzywa swoje czasem tylko kalafior czy brokul dokupimy jeśli się nie urodzi , owoce swoje mam zapasy soków, drzemow z truskawek, czereśni, porzeczek, agrestu, borówki,śliwek i innych suszone produkty czy mrożone
Drób tez swój mamy , wieprzowina tylko od chłopa z małej chodowli
Wedlinke robimy sami czasem tylko sie cos dokupi
Także ograniczany ile możemy..

A działanie antyrakowe maja gorzkie jądra moreli -mozecie sobie poczytać jak kogoś zainteresuje
musze się zaopatrzyć w przyszłym roku w takim razie...

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość

mecz oczywiście żużlowy

co do zasypiania, to u nas też trzeba przy synku posiedzieć/poleżeć, rzadko sam usypia, a ostatnio płacze jak wychodzę :/
cześć

dziś cudna pogoda, więc byłyśmy ponad 2 godziny na spacerze. Po drodze weszłam na wyprzedaż obuwia i kupiłam za małe pieniądze śliczne czółenka na obcasie, takie jakich szukałam przed chrzcinami

to i ja korzystając, że piszę z laptopa pokażę moją córcię. W tym zdjęcie z chrzcin.
sliczna panna, a jak ladnie w wielkim dniu wygladala
a no i w chuście tez główkę wystawia...

moje dzieci tez chcą żeby z nimi siedzieć, raz ze lubia, a teraz to jeszcze zazdrosni trochę pewnie a taki czas sam na sam z mamą jest im na pewno potrzebny jak muszę wyjść to wychodzę, najłatwiej na początku jeśli się chce wychodzić robić np. w ten sposób: zaśpiewam Ci ostatnią piosenkę a później wyjdę - zajrzę później czy śpisz... moje się w ten sposób przyzwyczaiły że wychodzę... ale zazwyczaj siedzę aż zasną, bo to ok 15min im teraz zajmuje... młodszej często dłużej, to ją informuję że ostatnia piosenka i będę musiała iść, ale potem zajrzę i wychodzę, zaglądam zawsze - na początku zaglądałam jak jeszcze nie spała, żeby wiedziała że spełniam obietnicę, teraz zaglądam raczej dopiero jak zaśnie... przy zaglądaniu podchodzę, pogładzę po policzku, mówię że zajrzę jeszcze raz jeśli nie śpi i wychodzę... wiem że nie zawsze się to sprawdzi, u synka średnio chciało działać, ale z córką bezproblemowo ta metoda się sprawdza...

Edytowane przez aga__tka
Czas edycji: 2014-09-29 o 15:34
Stary 2014-09-29, 16:05   #1959
dusia_tcv
Zadomowienie

Ja robię sama słoiczki ale część mąż przywozi mi jeszcze z Polski bo tu nie mogę ich znaleźć no a przez internet nie zamówię a chodzi o słoiczki Bio bambini są one właśnie z eko upraw

Edytowane przez dusia_tcv
Czas edycji: 2014-09-29 o 16:15
dusia_tcv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-29, 16:18   #1960
Caramel 85
Rozeznanie

Cytat:
Dobry wieczór

Jeremi spi od godziny. Przeczytaliśmy dwie strony „Kubusia Puchatka” i odleciał

Ponawiam pytanie z wczoraj - czy ktoras z Was uzytkuje/użytkowala wozek Phil&Teds i moze sie o nim wypowiedzieć?
Bo z opinii, które słyszałam i jak patrze na wozki P&T to coraz bardziej mnie przekonują

iPhone
Ja mam P&T Vibe, jako podwójny jest super, trzy duże kółka przy dwóch ciężkich dzieciach to wybawienie, fajny design, ale dla jednego dziecko bym go nie kupiła. Przy jednym dziecku wygodniej jednak z 4 kółkami, są wózki które się lepiej prowadzą, są lżejsze. Plusem P&T jest to że składa się do dość małych rozmiarów i w jednym kawałku jak parasolka i ma wygodne siedzisko. Gdybym miała jedno dziecko to pewnie kupiłabym jakąś fajną parasolkę, bo to wygoda i na podróż super, nawet samolotem.
Ja mam taki:
http://www.kiddies24.de/shop/images/.../1005157_3.jpg

Cytat:

[/COLOR]o właśnie, ktoś pytał o łóżko.. my mamy normalne małżeńskie, ale ze względu na powiększenie rodziny za 2-3lata będziemy się przenosić na kanapę znów chyba że będziemy mieć taki przypływ gotówki że się na większe mieszkanie przeprowadzimy... teraz mamy 3 pokoje (przerobione z 4), dzieciaki mają najmniejszy, ale będzie im trzeba oddać drugi na pewno jak podrosną - dziewczynki dostaną naszą sypialnię, a Jeremi zostanie w tym mniejszym... a my zostaniemy w tym przerobionym gabineto-salonie, wymienimy w nim kanapę na coś nowego i tyle...
no i wracając do meritum, teraz w salonie mamy świetną kanapę - robioną u tapicera na zamówienie (ale tapicer sprawdzony)... ma 160cm szerokości, więc mieściliśmy się w 3 (z dzieckiem oczywiście), w 4 też byśmy się zmieścili bez tragedii, choć nie tak dobrze jak w naszym łóżku 180... no i ono jest rozkładane tak że przód się wysuwa, a tył opuszcza na powstałą dziurę... wtedy nie ma dziury na środku, bo te połówki nie są półokrągłe, tylko proste... wadą tych kanap są poduszki jako oparcie, które na noc trzeba gdzieś zdejmować, ale wygodna jest (choć w sumie bardziej była ) - ja spałam na niej jeszcze jako panna i nie rozkładałam całej, tylko na połówce spałam (80cm) i mi spokojnie starczało, teraz teściowa jak przyjeżdża to też tak robi... bardzo polecam ten model, bo bardzo wygodnie się śpi, jak się rozłoży, to prawie nie ma różnicy w połówkach na początku (moja ma już teraz z 8 lat, no i ta część na której się siedzi jest jednak już wyrobiona dużo bardziej niż ta druga, szczególnie że czasem ktoś śpi na niej bez rozkładania). Ogólnie to takie kanapy można chyba teraz wszędzie dostać choć ja wtedy szukając w różnych miejscach miałam problem ze znalezieniem takiej jakby mi odpowiadała (kolor+materiał+wielkość) i dlatego robiłam na zamówienie

---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ----------

ja mam coś takiego:
http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...art=24&ndsp=31
tylko 3 te duże poduchy oraz dużo wyższy tył (żeby powierzchnia spania była większa)
Rany jak wy się mieścicie z dziećmi na 180 cm łóżku, ja we dwójkę z tżtem na 180 mamy za mało miejsca

Ja się będę wstrzymywała z poszerzaniem diety jak długo się da, oczywiście nie będę głodzić dziecka ale wydaje mi się i nie tylko moje wrażenie, że jak się za wcześnie wprowadzi owoce i warzywa to dziecko jest podatniejsze później na alergie.

U nas już ubranka 68 i 74 Witek rośnie jak na drożdżach też mamy ubranka których nigdy nie założył ale ja trzymam co fajniejsze dla trzeciego dziecka
Caramel 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-29, 16:37   #1961
dusia_tcv
Zadomowienie

a wózek mam zamiar kupić bugaboo donkey duo
dusia_tcv jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-29, 16:49   #1962
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Domi_00 Pokaż wiadomość
Jeśli karmisz kp i mm (karmienie mieszane) to jeśli suma wszystkich posiłków z mleka modyfikowanego na dobę przekroczy 240ml to wtedy nie podajesz witaminy K. Natomiast jeśli jest poniżej 240ml lub karmisz tylko piersią to witaminę K podaje się codziennie
dzieki za wytłumaczenie

---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ----------

Cytat:

mecz oczywiście żużlowy

cześć

śliczna córunia bajecznie wyglądała w dniu swojego chrztu
Stary 2014-09-29, 18:21   #1963
i like it
Rozeznanie

Cytat:
I like it piękna Sonia. Oczyska ogromne i super pajacyk, mamy identyczny shoppingi w F&F Dzięki za odpowiedź odnośnie wit. D
obkupiłam Małą przy okazji jak byliśmy po spożywkę bo powyrastała strasznie z.... wszystkiego w sumie w tym bodziaku się normalnie zakochałam ale ogólnie kupiłam wtedy parę fajnych ciuszków
Cytat:
śliczna
.
twoja Basieńka również śliczna - może spotkają się potem wizażowe dziewczyny na jakimś konkursie misek bo co jedna to ładniejsza
Cytat:
Napisane przez debesciara Pokaż wiadomość
Witam się półprzytomna... Jak to na fb dziś pisałam, małę dzieci mały kłopot, duże dzieci duży kłopot.. Postanowiliśmy oduczyć Matyldę zwyczaju siedzenia z nią kiedy zasypia.. znosi te zmiany rodem z Superniani niezbyt dobrze.. tzn ok godziny płacze i wstaje z łóżka a my ją zanosimy, odkładamy itd.. No i dziś nie dość że Ignaś zażądał ekstra karmienia o 2:30, to Matylda obudziła się niby na siku o 3:30 i już nie usnęła Nie dość że od piątku codziennie mamy gości, mojej mamy nie było w weekend więc wsparcia w kuchni brak, chłop w sobotę miał kaca, a od wczoraj przeziębiony (więc mam trzecie dziecko), to jeszcze taka akcja w nocy a taką miałam nadzieję się wyspać, nawet trochę wcześniej poszłam spać ehhhh no to się wyżaliłam Dobrze że dziś moja mama już jest to małą przejęła, bo dziś miałam z rana na nią takie zęby, że mogłabym pogryźć

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

i like it śliczna Sonia i ten pajac
i szczerze współczuje weekendowego armagedonu a najbardziej tego chorego tż - plagi egipskie w tym przypadku to pikuś

Cytat:

mecz oczywiście żużlowy

cześć

jaka śliczna piękna sukieneczka a mamusia też pierwsza klasa

wybaczcie,za poranną interpunkcję ale zazwyczaj mam chwilę jak jadę komunikacją miejską do pracy a pisanie jedną ręką na tablecie to jakaś wyższa szkoła jazdy

jejuu dziewczyny ja już chce być po chrzcinach, jeżdzę i szukam stroju dla małej i nic mi się nie podoba a gdzie tam dopiero coś dla siebie znaleźć; do tego tort, knajpa, dekoracje itp.... czuję się jakbym drugie wesele organizowała

Edytowane przez i like it
Czas edycji: 2014-09-29 o 18:24
i like it jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-29, 21:07   #1964
kularek
Zadomowienie

Agatka - to Basieńka zdecydowanie na więcej kg wygląda na zdjęciu

bambusiek - obie z córą jesteście śliczne

spacerówka - jak dla mnie to troszkę strata pieniędzy na taki jakiś drogi firmowy z bajerami bo można kupić naprawdę dobry polski wózek za dużo mniejsze pieniądze - napewno takiego będę szukać biorąc pod uwagę fakt, że chcemy w przyszłym roku zbudować porządne garaże, kupić nowe auto, odkładać na resztę domu - to są dla mnie ważniejsze zakupy, które posłużą nam długie lata - ale rozumiem jeśli ktoś woli inaczej

łóżko - kiedyś było mi wszystko jedna na czym śpimy - ale po chorobie tż jak byliśmy zmuszeni zacząć spać na czymś porządnym to już sobie nie wyobrażam spać na czymś innym - a teraz mamy łóżko z mebli Wójcik -160-większe nam nie weszło, dwa stelaże z regulacją twardości i twardy materac który jest najważniejszy - kosztował sporo bo prawie 3 razy więcej niż cała reszta - ale z perspektywy czasu uważam, że warto

a u nas katastrofy chorobowej ciąg dalszy niestety..........
moje starsze kochanie ma zapalenie płuc- dwa antybiotyki w tym jeden w zastrzykach i jest niesamowicie dzielny ,
tż ma anginę (i jest jak 4 i 5 dziecko!) mnie trochę boli gardło a o mojej małej ociupince nie piszę żeby nie zapeszyć
w środę kontrola - więc proszę o kciuki ........... bo ja już ledwo żyję i chcę tylko spać albo poleżeć w spokoju chociaż .........
kularek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-29, 21:20   #1965
aga__tka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kularek Pokaż wiadomość
Agatka - to Basieńka zdecydowanie na więcej kg wygląda na zdjęciu

bambusiek - obie z córą jesteście śliczne

spacerówka - jak dla mnie to troszkę strata pieniędzy na taki jakiś drogi firmowy z bajerami bo można kupić naprawdę dobry polski wózek za dużo mniejsze pieniądze - napewno takiego będę szukać biorąc pod uwagę fakt, że chcemy w przyszłym roku zbudować porządne garaże, kupić nowe auto, odkładać na resztę domu - to są dla mnie ważniejsze zakupy, które posłużą nam długie lata - ale rozumiem jeśli ktoś woli inaczej

łóżko - kiedyś było mi wszystko jedna na czym śpimy - ale po chorobie tż jak byliśmy zmuszeni zacząć spać na czymś porządnym to już sobie nie wyobrażam spać na czymś innym - a teraz mamy łóżko z mebli Wójcik -160-większe nam nie weszło, dwa stelaże z regulacją twardości i twardy materac który jest najważniejszy - kosztował sporo bo prawie 3 razy więcej niż cała reszta - ale z perspektywy czasu uważam, że warto

a u nas katastrofy chorobowej ciąg dalszy niestety..........
moje starsze kochanie ma zapalenie płuc- dwa antybiotyki w tym jeden w zastrzykach i jest niesamowicie dzielny ,
tż ma anginę (i jest jak 4 i 5 dziecko!) mnie trochę boli gardło a o mojej małej ociupince nie piszę żeby nie zapeszyć
w środę kontrola - więc proszę o kciuki ........... bo ja już ledwo żyję i chcę tylko spać albo poleżeć w spokoju chociaż .........
przytulaski dla Rodzinki, szczególnie dla starszego...
a Basia nie tylko na zdjęciu tak wygląda... no i w te ciuchy się nie mieści co powinna wg wagi... jak ją ważę to zawsze zszokowana jestem że tak mało (ale dobrze wychodzi, bo u lekarza tak samo wyszło) choć w sumie brzuszek ma długi i niegruby... nóżki i rączki też...
Stary 2014-09-30, 07:27   #1966
malwiska
Zakorzenienie

ale tu cisza... moja córa osiągnęła dziś wagę 5 kg

Edytowane przez malwiska
Czas edycji: 2014-09-30 o 07:42
malwiska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-30, 07:40   #1967
mamaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malwiska Pokaż wiadomość
ale tu cisza...

Wszystkie śpią

Mam kryzys Jestem przemęczona. Jeremi przesypia noce, zjada o 6:00 i spi do jakiejś 9:00 lub 10:00 a mimo to ja padam na twarz

iPhone
mamaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-30, 07:40   #1968
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Kularek kciuki za szybki powrót do zdrowia.
Celebrinfea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-30, 07:44   #1969
Eydrith
Zadomowienie

Cytat:
Mam kryzys Jestem przemęczona. Jeremi przesypia noce, zjada o 6:00 i spi do jakiejś 9:00 lub 10:00 a mimo to ja padam na twarz
mam dokładnie to samo ...

kularek dużo zdrowka dla Was
podeście do finansów mam identyczne jak Ty

i like it, ale piękna ta Twoja Sońka

pozostałe dziewczynki które widziałam też supersweet

helou strasznie depresyjna pogoda u mnie się dziś szykuje, dodając do tego moje przemęczenie wróżę sobie kiepski dzień ach, życie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-30, 07:58   #1970
aga__tka
Zakorzenienie

Cytat:
Wszystkie śpią

iPhone

ja mam też średnio z nastrojem
druga ciężka noc za mną, dziś co prawda wpadliśmy z mężem na lepszy pomysł i spaliśmy na kanapie po połowie nocy... jednak spanie z dwuletnim dzieckiem na 80cm szerokości nie sprzyja kręgosłupowi, a rozkładać nam się nie chciało (zresztą wtedy byłaby gorsza kontrola temperatury i trudniej by było pilnować żeby była przykryta). Wczoraj to w ogóle byłam wykończona, bo całą noc biegałam z sypialni do salonu i z powrotem... dziś jak się pierwszy raz obudziła Basia, to już zostałam w sypialni... ale nie wiem czemu ona się teraz nagle budzi w na jedzonko... chociaż jak się zastanowię to w sumie zaczęliśmy trochę wcześniej chodzić spać pewnie to przez to się rozregulowała bo teraz się budzi po 3-4h a przedtem miała to nocne spanie 6-8h...

a do tego w nocy miałam śluz zabarwiony krwią, a dziś mnie brzuszek pobolewa, ale rano nic nie było... jako że od kilku dni mam wrażenie że mi się okres zbliża, to nie wróżę sobie ciekawego dnia... miałam w planach szczepienie, a z okazji samopoczucia starszej planowałam pójść na przełom dzieci chore/zdrowe żeby za jednym razem odwiedzić lekarza na chorych i zdrowych, ale chyba sobie odpuszczę te chore dzieci, bo Ola chyba lepiej, po nocnej dawce nurofenu (dałam jej mimo że nie miała tylko 37.7, ale już nie miałam siły bo jej się ta lekka gorączka dawała we znaki i nie mogła spać) chyba już nawet stanu podgorączkowego rano nie ma... a jeszcze muszę pójść z dziewczynami po Jeremka do przedszkola, bo poszedł, bo jakąś wycieczkę mają... no i ta przychodnia + odbiór Jeremka się nijak nie zgrywają w czasie... jakbym miała nadmiar sił to bym dała radę, ale jak jestem połamana i obolała to mi się nie chce... najwyżej starszą zabiorę drugi raz do lekarza po południu, jak mąż wróci, jeśli się pogorszy
Stary 2014-09-30, 08:31   #1971
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
Wszystkie śpią

iPhone
zazdroszczę przesypiania nocek i później od 6 do 9-10 - dla mnie to byłby luksus.
Może za dużo obowiązków na siebie bierzesz?? ja idę spać razem z moim dzieckiem około 21 i budze się o 3 - czasami w nocy przebudzam sie i sprawdzam godzine, czasami tez czekam az dziecko sie obudzi bo sama nie moge juz spac, karmie i później nie mogę spać - czasami godzine męczę się aby zasnąć i o 7-8 pobudka
nie narzekam choć w weekend jak spie w innym pokoju to wysypiam się bardziej
Stary 2014-09-30, 09:55   #1972
Domi_00
Rozeznanie

Hej

Mamaya, Agatka, Eydrith a może przesilenie jesienne Was dopadło?
Stary 2014-09-30, 10:01   #1973
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Mi chyba minęło jakoś dobrze się czuję. i kolejny lekarz do szukania. Eh
Celebrinfea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-30, 10:03   #1974
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Celebrinfea Pokaż wiadomość
czemu kolejny ? coś nie tak?
Stary 2014-09-30, 10:04   #1975
mamaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Celebrinfea Pokaż wiadomość
A jakiego lekarza szukacie?
mamaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-30, 10:32   #1976
joanna2228
Wtajemniczenie

Pogoda nie rozpieszcza leje od rana i w dodatku moje dziecię marudne na maxa najchętniej na rączkach by siedziała
Stwierdzam przesilenie jesienne ja wczoraj miałam kryzys i musiałam się położyć na chwilkę , a dzisiaj to lepiej nie mówić pogoda barowa tylko do baru nie można iść więc zostaje kawa z marudzącą córką no ale nie ma co narzekać

I like it ale córcia ma cudne oczyska
Bambusiek ślicznie córcia wygląda i sukienka zacna no i mamusia niczego sobie
Celebrinfea co się stało jaki lekarz znowu oj biedne
Kularek wiesz należy Ci się medal jesteś twarda sztuka
Agatka z Ciebie też twarda babka zdrówka dla was oby się polepszyło
przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem
by każdy poznał dzień narodzin.
Miłością tą największą
zrodzisz się w bólu swej matki,
by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki.
joanna2228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-30, 10:40   #1977
Eydrith
Zadomowienie

Cytat:
Mamaya, Agatka, Eydrith a może przesilenie jesienne Was dopadło?
w sumie może i tak, akurat by pasowało do terminu i pogody za oknem matek nie powinno dopadać coś takiego

moja córa też dziś marudna też chyba ma przesilenie
Stary 2014-09-30, 10:42   #1978
Iza188
Rozeznanie

Hej dziewuszki

Kularek oby wszyscy szybko wyzdrowieli.

Mamaya, eydrith no co z wami?! moze faktycznie zmiana aury tak na was wpływa. Na szczęście zle nastroje maja to do siebie, ze sie kończą prędzej czy pózniej.
Oby prędzej.
Agatka znając ciebie to na bank wykrzesasz za chwile mnóstwo energii.
Mi ostatnio zaczyna brakować snu. Marzy mi sie takie choćby 6h mocnego zaśnięcia. Nie na czuwaniu

Chciałam sie odnieść jeszcze do zdrowotności warzyw ze swoich pól. Szczerze to mam watpliwości czy własna chodowla chroni przed chemia w warzywach. Na pewno ja ogranicza. I warto jesc warzywa wlasnie z takich źródeł ale....
Mam rodzine na wsi, rodzice M. Tez maja działeczkę. Nie używają oprysków itd..ale co z tego? Na wsi sporo ludzi nie ma szamba albo maja "lekko nieszczelne" dla oszczędności ->wszystkie detergenty idą prosto w ziemie niestety jest to problem globalny i mało kto zdaje sobie sprawę, jak bardzo zle robi przyszłym pokoleniom, myjąc auto na trawie, czy wlasnie używając mocnych detergentów, które spuszczają w ziemie a nie do ścieków. Co z tego ze ja nie stosuje oprysków? Wystarczy ze sąsiad stosuje, pójdzie deszcz i wszystkie okoliczne pola w tym pływają. Jak to mówią, w przyrodzie nic nie ginie.
Kiedys nie było kanalizacji w ogóle ale ludzie nie używali tyle chemii wg mnie.
No to sie pozalilam.

Edytowane przez Iza188
Czas edycji: 2014-09-30 o 10:43
Iza188 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-30, 10:50   #1979
joanna2228
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Eydrith Pokaż wiadomość
w sumie może i tak, akurat by pasowało do terminu i pogody za oknem matek nie powinno dopadać coś takiego

moja córa też dziś marudna też chyba ma przesilenie
Eydrith weź ją przywieź do mnie to zamkniemy je razem niech marudzą do siebie i pójdziemy na piwo
przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem
by każdy poznał dzień narodzin.
Miłością tą największą
zrodzisz się w bólu swej matki,
by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki.
joanna2228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-30, 11:02   #1980
Eydrith
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez joanna2228 Pokaż wiadomość
Eydrith weź ją przywieź do mnie to zamkniemy je razem niech marudzą do siebie i pójdziemy na piwo
to ja zrzucam szlafroczek, biorę córę pod pachę i lecę będziemy za kwadrans piętnasta

Iza
zgadzam się z tym co napisałas, do tego dochodzą zanieczyszczenia powietrza, które na wszystkim osiadają, hormony i antybiotyki w wodach podziemnych, i różne takie tam ... dlatego postanowiłam nie być 100% eko, m.in. w żywieniu córy to i tak się nie da w dzisiejszych czasach

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości