|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1951 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: 9 miesięcy na Poczekalni, teraz bawimy na Odchowalni. MAMUSIE LIPIEC 2014
Cytat:
![]() eee to masz fajnie z tymi zapasami... ja nie mam dostępu do niepryskanych swoich, a na ryneczku to samo pewnie co w słoiczku albo i gorzej, ale jakos i tak mam więcej zaufania do samodzielnie ugotowanego ![]()
![]() |
#1952 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cudna pogoda dziś. Właśnie wrocilysmy ze spaceru ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1953 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysyłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk 2 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1954 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My mamy swoja działkę i masę produktów mamy swoich warzywa swoje czasem tylko kalafior czy brokul dokupimy jeśli się nie urodzi , owoce swoje mam zapasy soków, drzemow z truskawek, czereśni, porzeczek, agrestu, borówki,śliwek i innych suszone produkty czy mrożone Drób tez swój mamy , wieprzowina tylko od chłopa z małej chodowli Wedlinke robimy sami czasem tylko sie cos dokupi Także ograniczany ile możemy.. A działanie antyrakowe maja gorzkie jądra moreli -mozecie sobie poczytać jak kogoś zainteresuje
[COLOR="Blue"]Skończyłem ROK!!!!: ![]() ,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem. Kocham |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1955 | |
Zakorzenienie
|
śliczna
![]() ![]() Cytat:
![]() co do zasypiania, to u nas też trzeba przy synku posiedzieć/poleżeć, rzadko sam usypia, a ostatnio płacze jak wychodzę :/ ------------------------------------- cześć ![]() dziś cudna pogoda, więc byłyśmy ponad 2 godziny na spacerze. Po drodze weszłam na wyprzedaż obuwia i kupiłam za małe pieniądze śliczne czółenka na obcasie, takie jakich szukałam przed chrzcinami ![]() to i ja korzystając, że piszę z laptopa pokażę moją córcię. W tym zdjęcie z chrzcin.
![]() |
#1956 |
Zakorzenienie
|
a co do pierwszego jedzenia, to przez pierwsze 2-3 miesiące będę dawać słoiczki, potem już sama będę robić.
nie mam swoich warzyw, jedynie z pewnego źródła, to moja mama mi na targowisku kupuje od sprawdzonych osób. Zresztą od razu widać po warzywkach skąd pochodzą ![]() zmykam robić sok z jabłek, bo mi zawadzają ![]()
#1957 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1958 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a no i w chuście tez główkę wystawia... moje dzieci tez chcą żeby z nimi siedzieć, raz ze lubia, a teraz to jeszcze zazdrosni trochę pewnie a taki czas sam na sam z mamą jest im na pewno potrzebny ![]()
preferencje: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?p=31714111&p ostcount=316 Edytowane przez aga__tka Czas edycji: 2014-09-29 o 15:34 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1959 |
Zadomowienie
|
Ja robię sama słoiczki ale część mąż przywozi mi jeszcze z Polski bo tu nie mogę ich znaleźć no a przez internet nie zamówię a chodzi o słoiczki Bio bambini są one właśnie z eko upraw
Edytowane przez dusia_tcv Czas edycji: 2014-09-29 o 16:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#1960 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja mam taki: http://www.kiddies24.de/shop/images/.../1005157_3.jpg Cytat:
![]() Ja się będę wstrzymywała z poszerzaniem diety jak długo się da, oczywiście nie będę głodzić dziecka ![]() U nas już ubranka 68 i 74 Witek rośnie jak na drożdżach ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1961 |
Zadomowienie
|
a wózek mam zamiar kupić bugaboo donkey duo
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1962 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1963 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() wybaczcie,za poranną interpunkcję ale zazwyczaj mam chwilę jak jadę komunikacją miejską do pracy a pisanie jedną ręką na tablecie to jakaś wyższa szkoła jazdy ![]() jejuu dziewczyny ja już chce być po chrzcinach, jeżdzę i szukam stroju dla małej i nic mi się nie podoba a gdzie tam dopiero coś dla siebie znaleźć; do tego tort, knajpa, dekoracje itp.... czuję się jakbym drugie wesele organizowała ![]() Edytowane przez i like it Czas edycji: 2014-09-29 o 18:24 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1964 |
Zadomowienie
|
Agatka - to Basieńka zdecydowanie na więcej kg wygląda na zdjęciu
![]() bambusiek - obie z córą jesteście śliczne ![]() spacerówka - jak dla mnie to troszkę strata pieniędzy na taki jakiś drogi firmowy z bajerami bo można kupić naprawdę dobry polski wózek za dużo mniejsze pieniądze - napewno takiego będę szukać biorąc pod uwagę fakt, że chcemy w przyszłym roku zbudować porządne garaże, kupić nowe auto, odkładać na resztę domu - to są dla mnie ważniejsze zakupy, które posłużą nam długie lata - ale rozumiem jeśli ktoś woli inaczej ![]() łóżko - kiedyś było mi wszystko jedna na czym śpimy - ale po chorobie tż jak byliśmy zmuszeni zacząć spać na czymś porządnym to już sobie nie wyobrażam spać na czymś innym - a teraz mamy łóżko z mebli Wójcik -160-większe nam nie weszło, dwa stelaże z regulacją twardości i twardy materac który jest najważniejszy - kosztował sporo bo prawie 3 razy więcej niż cała reszta - ale z perspektywy czasu uważam, że warto a u nas katastrofy chorobowej ciąg dalszy niestety.......... moje starsze kochanie ma zapalenie płuc- dwa antybiotyki w tym jeden w zastrzykach i jest niesamowicie dzielny ![]() tż ma anginę (i jest jak 4 i 5 dziecko!) mnie trochę boli gardło a o mojej małej ociupince nie piszę żeby nie zapeszyć w środę kontrola - więc proszę o kciuki ........... bo ja już ledwo żyję i chcę tylko spać albo poleżeć w spokoju chociaż ......... |
![]() ![]() |
![]() |
#1965 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a Basia nie tylko na zdjęciu tak wygląda... no i w te ciuchy się nie mieści co powinna wg wagi... jak ją ważę to zawsze zszokowana jestem że tak mało (ale dobrze wychodzi, bo u lekarza tak samo wyszło) choć w sumie brzuszek ma długi i niegruby... nóżki i rączki też...
![]() |
#1967 |
Zakorzenienie
|
Wszystkie śpią ![]() ![]() ![]() Mam kryzys ![]() ![]() iPhone ![]()
![]() |
#1968 |
Wtajemniczenie
|
Kularek kciuki za szybki powrót do zdrowia.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1969 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
kularek dużo zdrowka dla Was ![]() ![]() ![]() podeście do finansów mam identyczne jak Ty ![]() i like it, ale piękna ta Twoja Sońka ![]() pozostałe dziewczynki które widziałam też supersweet ![]() ![]() helou ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1970 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja mam też średnio z nastrojem ![]() druga ciężka noc za mną, dziś co prawda wpadliśmy z mężem na lepszy pomysł i spaliśmy na kanapie po połowie nocy... jednak spanie z dwuletnim dzieckiem na 80cm szerokości nie sprzyja kręgosłupowi, a rozkładać nam się nie chciało (zresztą wtedy byłaby gorsza kontrola temperatury i trudniej by było pilnować żeby była przykryta). Wczoraj to w ogóle byłam wykończona, bo całą noc biegałam z sypialni do salonu i z powrotem... dziś jak się pierwszy raz obudziła Basia, to już zostałam w sypialni... ale nie wiem czemu ona się teraz nagle budzi w na jedzonko... chociaż jak się zastanowię to w sumie zaczęliśmy trochę wcześniej chodzić spać ![]() ![]() ![]() a do tego w nocy miałam śluz zabarwiony krwią, a dziś mnie brzuszek pobolewa, ale rano nic nie było... jako że od kilku dni mam wrażenie że mi się okres zbliża, to nie wróżę sobie ciekawego dnia... miałam w planach szczepienie, a z okazji samopoczucia starszej planowałam pójść na przełom dzieci chore/zdrowe żeby za jednym razem odwiedzić lekarza na chorych i zdrowych, ale chyba sobie odpuszczę te chore dzieci, bo Ola chyba lepiej, po nocnej dawce nurofenu (dałam jej mimo że nie miała tylko 37.7, ale już nie miałam siły bo jej się ta lekka gorączka dawała we znaki i nie mogła spać) chyba już nawet stanu podgorączkowego rano nie ma... a jeszcze muszę pójść z dziewczynami po Jeremka do przedszkola, bo poszedł, bo jakąś wycieczkę mają... no i ta przychodnia + odbiór Jeremka się nijak nie zgrywają w czasie... jakbym miała nadmiar sił to bym dała radę, ale jak jestem połamana i obolała to mi się nie chce... najwyżej starszą zabiorę drugi raz do lekarza po południu, jak mąż wróci, jeśli się pogorszy
![]() |
#1971 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może za dużo obowiązków na siebie bierzesz?? ja idę spać razem z moim dzieckiem około 21 i budze się o 3 - czasami w nocy przebudzam sie i sprawdzam godzine, czasami tez czekam az dziecko sie obudzi bo sama nie moge juz spac, karmie i później nie mogę spać - czasami godzine męczę się aby zasnąć i o 7-8 pobudka nie narzekam choć w weekend jak spie w innym pokoju to wysypiam się bardziej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1972 |
Rozeznanie
|
Hej
![]() Mamaya, Agatka, Eydrith a może przesilenie jesienne Was dopadło? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1973 |
Wtajemniczenie
|
Mi chyba minęło jakoś dobrze się czuję.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1974 |
Zakorzenienie
|
czemu kolejny ? coś nie tak?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1975 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1976 |
Wtajemniczenie
|
![]() Pogoda nie rozpieszcza ![]() ![]() ![]() Stwierdzam przesilenie jesienne ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() I like it ale córcia ma cudne oczyska ![]() Bambusiek ślicznie córcia wygląda i sukienka zacna ![]() ![]() Celebrinfea co się stało ![]() ![]() ![]() Kularek ![]() ![]() ![]() Agatka z Ciebie też twarda babka ![]() ![]() ![]()
LAURA ![]() Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
![]() ![]() |
![]() |
#1977 |
Zadomowienie
|
w sumie może i tak, akurat by pasowało do terminu i pogody za oknem
![]() ![]() moja córa też dziś marudna ![]() ![]()
#1978 |
Rozeznanie
|
Hej dziewuszki
![]() Kularek ![]() Mamaya, eydrith no co z wami?! ![]() Oby prędzej. Agatka znając ciebie to na bank wykrzesasz za chwile mnóstwo energii. ![]() Mi ostatnio zaczyna brakować snu. Marzy mi sie takie choćby 6h mocnego zaśnięcia. Nie na czuwaniu ![]() Chciałam sie odnieść jeszcze do zdrowotności warzyw ze swoich pól. Szczerze to mam watpliwości czy własna chodowla chroni przed chemia w warzywach. Na pewno ja ogranicza. I warto jesc warzywa wlasnie z takich źródeł ale.... Mam rodzine na wsi, rodzice M. Tez maja działeczkę. Nie używają oprysków itd..ale co z tego? Na wsi sporo ludzi nie ma szamba albo maja "lekko nieszczelne" dla oszczędności ->wszystkie detergenty idą prosto w ziemie ![]() Kiedys nie było kanalizacji w ogóle ale ludzie nie używali tyle chemii wg mnie. No to sie pozalilam. Edytowane przez Iza188 Czas edycji: 2014-09-30 o 10:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#1979 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
LAURA ![]() Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1980 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Iza zgadzam się z tym co napisałas, do tego dochodzą zanieczyszczenia powietrza, które na wszystkim osiadają, hormony i antybiotyki w wodach podziemnych, i różne takie tam ... dlatego postanowiłam nie być 100% eko, m.in. w żywieniu córy ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:37.