Sens pomocy ubogim (na własne życzenie?) - "Szlachetna Paczka" - Strona 124 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-28, 22:49   #3691
Cytrynowe_Marzenie
Zakorzenienie

Dot.: Sens pomocy ubogim (na własne życzenie?) - "Szlachetna Paczka"

Abstrakcją jest o to prosić to fakt. Zgadzam się z Tobą.
Ale nie oznacza to, że w takiej paczce nie mogą się takie perfumy znaleźć. Sama widziałam jak kobieta dostała właśnie z SzP perfumy Kelvina Kleina. A prosiła o "jakieś pachnidło".

Cytrynowe_Marzenie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-28, 23:04   #3692
trunfio
Rozeznanie

Cytat:
Twoja wypowiedź nie była merytoryczna.
Zawartość belkotliwa, na kontrargumenty nie zasługuje- bo naet nie ma na co odpowiadać.
Wszystko co mówisz jest bez sensu ponieważ wszystko co mówisz jest bez sensu

Na przyszłość polecam: lekturę Schopenhauera/ kurs rhethoric 101/obserwację Korwina Króla w praktyce (nienawidzę ścierwa ale prawidła troll-dyskusji ma opanowane mega dobrze).

Idę spać neoludy. Na pewno wrócę albo nie wrócę jutro by dalej szerzyć czerwoną propagandę

Edytowane przez trunfio
Czas edycji: 2014-09-28 o 23:10
trunfio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-28, 23:27   #3693
201605161006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez trunfio Pokaż wiadomość

Na przyszłość polecam: lekturę Schopenhauera/ kurs rhethoric 101/obserwację Korwina Króla w praktyce (nienawidzę ścierwa ale prawidła troll-dyskusji ma opanowane mega dobrze).

Idę spać neoludy. Na pewno wrócę albo nie wrócę jutro by dalej szerzyć czerwoną propagandę
To już nie pierwszy wątek w którym lejesz wodę, piszesz kompletne głupoty, że nawet nie ma na co Ci odpowiadać i w ogóle chyba nie czytasz co piszą rozmówcy do Ciebie. Czytając Twoje wypowiedzi przypomina mi się dyskusja z jakąś nawiedzoną i niezbyt mądrą wizażanką, lekko mówiąc, która się wykłócała że wszystkie psy należy wypuścić na wolność, bo trzymanie domowych psów w domach i na ogrodach ogrodzonych to niewolnictwo. Ten sam poziom ''argumentów'' i ten sam poziom pisania bzdur. To wygląda jak takie dwa stare i mądre psy sobie dyskutują a co jakiś czas podbiega do nich jakiś mały wyszczekany młodziaczek, który nie ma nic do powiedzenia ale szczeka bo szczeka, bo tak. Tak patrząc z boku na dyskusję to właśnie tak wygląda. Tak, wiem, Ty możesz napisać to samo, ale co z tego jak będzie to w Twoim przypadku bez pokrycia. Już przywykłam do dyskusji z osobami które nie mają żadnych argumentów ale paplają totalne bzdury i będą tak ujadać aż nie wku*wią rozmówcy tak że w złości zniży się do ich poziomu.

A w temacie - skoro pradziadek zapracował to dał swojej rodzinie, logiczne. Są ludzie którzy byli biedni i się bogacą dzięki swoim osiągnięciom. Mimo że pochodzili z biednej i/lub patologicznej rodziny. Sama pochodzę z patologicznej rodziny a jednak coś osiągnęłam. Zrozum, że nie da się wszystkim wszystkiego po równo albo tego co chcą bo to jest niemożliwe, nienaturalne, niesprawiedliwe. Tak, niesprawiedliwe. A roszczenia odnośnie Diora czy innych bzdur są po prostu bezczelne, bo taka osoba na takie bzdury jak chce to niech sobie sama zarabia, a jak prosi o pomoc to niech prosi o podstawowe rzeczy do funkcjonowania albo o pomoc w znalezieniu pracy. Ja takiej roszczeniowej osobie nawet jedzenia bym nie wysłała bo wiem że to nic nie da, a nie będę przykładać ręki do utrzymywania takiej patologii. Znam rodzaj myślenia ludzi patologicznych bo mam takich w rodzinie, oni nie myślą przyszłościowo, są jakby nieświadomi w ogóle świata, nie myślą o innych. Nie liczy się dla nich to jak jest. Kłamią, oszukują, wyłudzają. Nie wiem jak to dobrze opisać, ale znam patologię od środka i nigdy w życiu nawet bym takiej patoli chleba nie kupiła co najwyżej małym dzieciom.

Edytowane przez 201605161006
Czas edycji: 2014-09-28 o 23:35
201605161006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-29, 00:08   #3694
trunfio
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez GgochaA Pokaż wiadomość
Skąd? Koleżanka trunfio od 3 stron przekonuje że nie ma nic złego w tym że ktoś chce mieć perfumy Diora i prosi o nie organizację dobroczynną. To ona podała ten przykład, nie ja. Ja się odnoszę, bo dla mnie to czysta abstrakcja.

---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ----------

Masz coś na koncie? Nie wiem, 5 zł, 500? Może 5000? Może masz dom, albo chociaż rower. Wg mnie nie powinnaś mieć możliwości wygenerowania takiego majątku w świecie, w którym ludzie umierają z głodu, zamarzają w zimie i nie mają dostępu do wody pitnej. Uważam to za skandal że nic sobie z tego nie robisz i po prostu zarabiasz pieniądze.
Och, ale ze mnie kłamczucha, miałam iść spać a dalej siedzę na Wizażu

Może cię to zdziwi ale również uważam, że to skandal, że posiadam rower oraz 500 złotych na koncie oraz nawet czasem pójdę na sushi za trzy dychy kiedy ludzie w innych częściach świata nie mają dostępu do wody pitnej. Cóż odpowiedzieć? Jestem słaba i nie dla mnie życie na podobieństwo Szymona Słupnika. Staram się modyfikować moje zachowania tak by szkodzić jak najmniej ale pseudo-luksus w postaci odlewki perfum za 8 zł/ml czy przecenionego podkładu Clinique kusi, kusi i nie chce przestać

Natomiast uważam, że ludzie przymierający głodem w Somalii czy Etiopii mają pełne prawo moralne przyjść zaciukać nas wszystkich siekierkami jeśliby im się taka możebność trafiła. Beneficjenci z własnej woli nigdy nie zrezygnują z beneficjów, trzeba ich do tego siłą zmusić. Ja trochę cierpię a trochę korzystam z istnienia obecnego systemu. Ale na wypadek jakiejś rewolucji wiem, po której stronie chcę się opowiedzieć choćby to miało znaczyć, że do końca życia będę się perfumować tylko skórką otartą z grejpfruta

---------- Dopisano o 00:08 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:35 ----------

Cytat:
To już nie pierwszy wątek w którym lejesz wodę, piszesz kompletne głupoty, że nawet nie ma na co Ci odpowiadać i w ogóle chyba nie czytasz co piszą rozmówcy do Ciebie. Czytając Twoje wypowiedzi przypomina mi się dyskusja z jakąś nawiedzoną i niezbyt mądrą wizażanką, lekko mówiąc, która się wykłócała że wszystkie psy należy wypuścić na wolność, bo trzymanie domowych psów w domach i na ogrodach ogrodzonych to niewolnictwo. Ten sam poziom ''argumentów'' i ten sam poziom pisania bzdur. To wygląda jak takie dwa stare i mądre psy sobie dyskutują a co jakiś czas podbiega do nich jakiś mały wyszczekany młodziaczek, który nie ma nic do powiedzenia ale szczeka bo szczeka, bo tak. Tak patrząc z boku na dyskusję to właśnie tak wygląda. Tak, wiem, Ty możesz napisać to samo, ale co z tego jak będzie to w Twoim przypadku bez pokrycia. Już przywykłam do dyskusji z osobami które nie mają żadnych argumentów ale paplają totalne bzdury i będą tak ujadać aż nie wku*wią rozmówcy tak że w złości zniży się do ich poziomu.

A w temacie - skoro pradziadek zapracował to dał swojej rodzinie, logiczne. Są ludzie którzy byli biedni i się bogacą dzięki swoim osiągnięciom. Mimo że pochodzili z biednej i/lub patologicznej rodziny. Sama pochodzę z patologicznej rodziny a jednak coś osiągnęłam. Zrozum, że nie da się wszystkim wszystkiego po równo albo tego co chcą bo to jest niemożliwe, nienaturalne, niesprawiedliwe. Tak, niesprawiedliwe. A roszczenia odnośnie Diora czy innych bzdur są po prostu bezczelne, bo taka osoba na takie bzdury jak chce to niech sobie sama zarabia, a jak prosi o pomoc to niech prosi o podstawowe rzeczy do funkcjonowania albo o pomoc w znalezieniu pracy. Ja takiej roszczeniowej osobie nawet jedzenia bym nie wysłała bo wiem że to nic nie da, a nie będę przykładać ręki do utrzymywania takiej patologii. Znam rodzaj myślenia ludzi patologicznych bo mam takich w rodzinie, oni nie myślą przyszłościowo, są jakby nieświadomi w ogóle świata, nie myślą o innych. Nie liczy się dla nich to jak jest. Kłamią, oszukują, wyłudzają. Nie wiem jak to dobrze opisać, ale znam patologię od środka i nigdy w życiu nawet bym takiej patoli chleba nie kupiła co najwyżej małym dzieciom.
Gratuluję ci wyrwania się z błędnego koła patologii. Szczerze. Cieszy mnie to tak samo jak wszystkie inne narracje typu underdog gdzie osobie z góry skazywanej na porażkę mimo niesprzyjających okoliczności udało się osiągnąć sukces.

Ale nie możesz sądzić innych swoją miarą. Jesteś Siłaczką, podziwiam ale cichutko przypominam, że większość ludzi nie jest.

Wyrwanie się z biedy jest trudne i wymaga wyrzeczeń, o których ci lepiej sytuowani nie muszą nawet myśleć. Zarobienie na Diora czy jakikolwiek inny produkt postrzegany jako luksusowy jest trudne kiedy jedynym pracodawcą chętnym cię zatrudnić jest sp. z o.o. Jeronimo. Pójście na studia jest trudne kiedy twoi rodzice postrzegają to jako nieuzasadnioną fanaberię.

Zarzucasz mi głupotę, ja zrzucam tobie brak współczucia i zakłamywanie rzeczywistości tak by pasowała do twojego światopoglądu.

Nie kupiłabyś patolce chleba bo uważasz, że kłamie? Od kiedy to karą za kłamstwo ma być głód? Albo może nie wierzysz, że ludzie w tym kraju często chodzą głodni? Uważasz kupno bluzki zamiast bochenka chleba za szczyt nieracjonalności a prawda jest taka, że nie masz pojęcia jak działa ludzka psychika i do jakich wyrzeczeń ludzie są zdolni by tylko stworzyć sobie namiastkę bycia takimi jak większość dookoła.

Edytowane przez trunfio
Czas edycji: 2014-09-29 o 00:13
trunfio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-29, 00:52   #3695
201604191001
Konto usunięte

Będę bardzo wdzięczna jeśli dacie mi znać kiedy dziewczyna ze skłotu opuści wątek
201604191001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-29, 01:32   #3696
dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552
Konto usunięte

Cytat:
Och, ale ze mnie kłamczucha, miałam iść spać a dalej siedzę na Wizażu

Może cię to zdziwi ale również uważam, że to skandal, że posiadam rower oraz 500 złotych na koncie oraz nawet czasem pójdę na sushi za trzy dychy kiedy ludzie w innych częściach świata nie mają dostępu do wody pitnej. Cóż odpowiedzieć? Jestem słaba i nie dla mnie życie na podobieństwo Szymona Słupnika. Staram się modyfikować moje zachowania tak by szkodzić jak najmniej ale pseudo-luksus w postaci odlewki perfum za 8 zł/ml czy przecenionego podkładu Clinique kusi, kusi i nie chce przestać

Natomiast uważam, że ludzie przymierający głodem w Somalii czy Etiopii mają pełne prawo moralne przyjść zaciukać nas wszystkich siekierkami jeśliby im się taka możebność trafiła.
No to zacznij być silna, a dopiero potem się wypowiadaj na temat rzekomej słabości innych. To co pejorujesz, to mrzonki, próbowano już za pomocą czołgów wprowadzić je w życie. Nie udało się to jednak na stałe, bo podobno pomysł był dobry, tylko ludzie sie nie sprawdzili.

Po co czekasz na rewolucję - wal do Somalii i już teraz daj się tam zaciukać jako pionierka. Za wolność naszą i waszą.

Edytowane przez dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552
Czas edycji: 2014-09-29 o 01:37
dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-29, 04:07   #3697
201604301943
Konto usunięte

Nie chcę tutaj cytować konkretnych postów, ale odniosę się do całości dyskusji w ostatnich postach. Zacytuję tu tylko to, co kiedyś usłyszałam, a co pasuje moim zdaniem do wątku: "Sprawiedliwość to równym po równo, a nierównym - nierówno."
201604301943 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-29, 06:13   #3698
dacn
Zakorzenienie

Cytat:
Polecam wszystkim święcie oburzonym dzieciakami marzącymi o Play Station lekturę tego artykułu:

Jak może wyglądać bieda?
Po pierwsze belkot.
Po drugie wedlug bzdurek z bloga moje dzieci tez sa biedne. Dasz im prezent?
One sa biedne nawet nie maja swojego pokoju czy komputera,nie mamy w domu telewizora czy play station a one nie maja nawet starych komorek. Dasz im???

Cytat:
Logiczne jeśli przyjmujesz reguły gry neoliberalnego ustroju za jedyne możliwe. Dla mnie wcale nie jest logiczne, że niektóre dzieci mają plejaki bo pradziadzio w 20-leciu międzywojennym zainwestował w kamienicę a inne nie bo prababcia w wieku lat 10 musiała przerwać edukację i iść na służbę a babcia była pracownicą PGRu.

Kiedy lewaki takie jak ja mówią o dziedziczności biedy to naprawdę nie chodzi nam o geny
Dziedziczenie biedy to dziedziczenie lenistwa i wyciagania lapy. Rozdawnictwo tu nie pomoze.

Cytat:

Naprawdę uważasz, że to przez "dziecioróbki" i "pasożytów" musisz tak zapierdalać by związać koniec z końcem?
Tak. Przez zabieranie moich pieniedzy dla wszelakich pasozytow cierpia moje dzieci.
dacn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-29, 06:59   #3699
mikia20
Ekspert GotowaniaNaGazie

Raz była na tym wątku dyskusja o tym, że upokorzeniem dla biednych (korzystających z pomocy społecznej) jest proponować im np. odśnieżanie ulic w mieście. Teraz dyskutujemy o zasadności kupowania biednym Diorów i innych gadżetów żeby nie czuli się zmarginalizowani i gorsi - oni też mają prawo!
Boję się kolejnych absurdów na tym wątku.

Nikt nie powinien być głodny, zmarznięty, pozbawiony dostępu do podstawowej służby zdrowia. Szczególnie mają do tego prawo dzieci, które nie wybierają sobie miejsca ani rodziny w której się urodzą - mają także podstawowe prawo do edukacji, życia bez przemocy i dachu nad głową. Tyle w teorii.
W paraktyce wygląda to już trochę gorzej. Nie oddzielisz rodziców pijaków i nierobów od dzieci, które wychowują. Niektórzy łamią tak jawnie zasady elementarnej uczciwości społecznej, a społeczeństwo dalej im pomaga.

Trunfio... ale co Ty tu postulujesz? Chcesz zaorać świat tak jak to zrobili komuniści? Skoro już piszesz o tym, do czego jest zdolna psychika ludzka, to wiedz również, że to właśnie konstrukcja człowieka wręcz nie pozwala na zamianę świata ludzi w jednakowych robotów, gdzie wszyscy będą mieli to samo, umieli to samo, pracowali tak samo, dziedziczyli to samo.

Poza tym... jakaś moja psychika dziwna jest, bo pomimo wiedzy o istnieniu Diorów i gadżetów od dawna jakoś było to dla mnie oczywiste, że jak nie mam kasy (albo moi rodzice nie mają) to tego posiadać nie będę. Może miałabym pretensje do kogoś (państwa?) gdybym jako dziecko chodziła głodna a nikt by mi nie pomógł... ale mieć roszczenia, że inni mają więcej dóbr luksusowych, a ja nie i powinnam dostać? Dać sobie prawo do takich żądań? Dla mnie myślenie szokujące.
mikia20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-29, 08:14   #3700
ajah
wańka wstańka

Cytat:

Problem z dyskusją z Tobą jest taki, że rzucasz hasełkami i propozycją lektur

W swoim podejściu pomijasz masę pomiędzy biedotą, a bogaczami. Chyba, ze każdy trzymający głowę powyżej powierzchni jest bogaczem.

Problemem jako takim nie są ludzie biedni. Problemem są ludzie, którzy ze swojej biedy robią karierę i sposób na życie.
Stary 2014-09-29, 08:48   #3701
201605161006
Konto usunięte

Cytat:
Gratuluję ci wyrwania się z błędnego koła patologii. Szczerze. Cieszy mnie to tak samo jak wszystkie inne narracje typu underdog gdzie osobie z góry skazywanej na porażkę mimo niesprzyjających okoliczności udało się osiągnąć sukces.

Ale nie możesz sądzić innych swoją miarą. Jesteś Siłaczką, podziwiam ale cichutko przypominam, że większość ludzi nie jest.

Wyrwanie się z biedy jest trudne i wymaga wyrzeczeń, o których ci lepiej sytuowani nie muszą nawet myśleć. Zarobienie na Diora czy jakikolwiek inny produkt postrzegany jako luksusowy jest trudne kiedy jedynym pracodawcą chętnym cię zatrudnić jest sp. z o.o. Jeronimo. Pójście na studia jest trudne kiedy twoi rodzice postrzegają to jako nieuzasadnioną fanaberię.

Zarzucasz mi głupotę, ja zrzucam tobie brak współczucia i zakłamywanie rzeczywistości tak by pasowała do twojego światopoglądu.

Nie kupiłabyś patolce chleba bo uważasz, że kłamie? Od kiedy to karą za kłamstwo ma być głód? Albo może nie wierzysz, że ludzie w tym kraju często chodzą głodni? Uważasz kupno bluzki zamiast bochenka chleba za szczyt nieracjonalności a prawda jest taka, że nie masz pojęcia jak działa ludzka psychika i do jakich wyrzeczeń ludzie są zdolni by tylko stworzyć sobie namiastkę bycia takimi jak większość dookoła.
By wyrwać się albo chociaż spróbować wyrwać z błędnego koła patologii nie trzeba być żadnym siłaczem, wystarczy tą patologię dostrzec, zacząć myśleć świadomie. W patologiach tego nie ma, ja od początku nie pasowałam do swojej patologicznej rodziny. Znając patologię od środka wiem że najgorsze co może być to dawanie im za darmo, zwłaszcza pasożytom bo tak to nigdy za nic się nie wezmą - sami i tak nie zrozumieją. Współczucia mam sporo ale do osób które są tego godne, współczucie pasożytom, kłamcom i oszustom to chyba swego rodzaju syndrom współuzależnienia.
201605161006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-29, 10:45   #3702
kennedy
Zakorzenienie

nie kazdy ma ochote ratowac swiat.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-29, 11:28   #3703
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Cytat:
Naprawdę uważasz, że to przez "dziecioróbki" i "pasożytów" musisz tak zapierdalać by związać koniec z końcem?
A jak myślisz, skąd dziecioroby biorą kasę na życie? Bozia im wysyła?

---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ----------

Cytat:
No właśnie, ale nie widzisz nic złego w tym że kogoś stać na 50 flakonów a kogoś nie stać na jeden?
Jak rozumiem stać Cię również na 50 par butów za 300zł, na torebki od Batyckiego, na wakacje na Hawajach i na bywanie w luksusowych restauracjach? I oczywiście wszystkiego tego powinna biedota zakosztować tak? Żeby było sprawiedliwie?
Stary 2014-09-29, 14:06   #3704
GrumpyCat
Wredny kotecek

Cytat:
Napisane przez olenkasz Pokaż wiadomość
ja tam nie muszę wiązać końca z końcem, ja zwyczajnie na swoje potrzeby muszę pracować. niestety. nikt mi nie da, nie zafunduje, nie podaruje. nikt mnie tego nie nauczył, żeby łapę wyciągać i skomleć pane, daj, pane, więc jak mnie przypili i wymyślę sobie torbę za 400 i perfumy za 399, to zakasuję rękawy i pracuję. potem mam. jak nie pracuję, to nie mam.
wkurza mnie to o tyle, że dla dzieciorobów i żulerii współczucia nie mam. nie żal mi alkoholusów, nie żal mi starych śmierdzących dziadów. tak mam.
jak pomagam, to zwierzętom.
Bardzo mądre słowa i popieram. W razie jakby mi się noga powinęła to mogę liczyć na pomoc rodziców, ale w definicji pomocy nie zamieszczam kupna nowej skórzanej torebki czy najnowszego kosmetyku z wyższej sephorowej półki. Na takie rzeczy to pracuję sama, nie zarobię - nie kupię, a w życiu nie pomyślałabym żeby poprosić rodziców, chyba bym się pod ziemię zapadła. Ale jeśli żulionerom nie wstyd iść do SzP i OBCYCH o perfumy diora prosić to nie mam pytań
GrumpyCat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-29, 14:10   #3705
201604191001
Konto usunięte

Alee jaaak tooo, nie chciałabyś? Czy to ok, że Paris Hilton może a ty nie? No nie chciałabyś? Niesprawiedliwe to jest? Ebuebueuebue!

---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ----------

Daję wam wszystkim torebkuf po równo. Za nic! Każdemu tyle samo za nic! Nie ważne, że to już było i w praktyce jest każdemu nic.
201604191001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-29, 14:11   #3706
GrumpyCat
Wredny kotecek

Cytat:
Ale to temat na kilka tysięcy postów pełen oburzu na "pasożyty".

Znajdziesz mi podobny o 1% na tym forum? Nie znajdziesz.

Edit: ewidentnie mam problem z cytowaniem
Nikt ci nie broni założyć takiego wątku.
Stary 2014-09-29, 14:39   #3707
olenkasz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Judith_ Pokaż wiadomość
Alee jaaak tooo, nie chciałabyś? Czy to ok, że Paris Hilton może a ty nie? No nie chciałabyś? Niesprawiedliwe to jest? Ebuebueuebue!

---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ----------

Daję wam wszystkim torebkuf po równo. Za nic! Każdemu tyle samo za nic! Nie ważne, że to już było i w praktyce jest każdemu nic.

zależy jakie dajesz. byle gówna nie bierę, mnie należy się najwyższa jakość
Stary 2014-09-29, 15:01   #3708
20160901857
Konto usunięte

Jest szansa na Lui Witą?
20160901857 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-29, 15:09   #3709
aer
O RLY?

Cytat:
Napisane przez nouvelle90 Pokaż wiadomość
Jest szansa na Lui Witą?
Ta, z Bakalarskiej chyba

Living zagranico juz 30 months. I zapomniec polski language
aer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-29, 15:11   #3710
mikia20
Ekspert GotowaniaNaGazie

Cytat:
Jest szansa na Lui Witą?
To jest podstawa budowania swojej pozycji społecznej czyli rzecz pierwszej potrzeby. Nawet nie zdajesz sobie sprawy, jak Twoja psychika cierpi bez tego i kto wie, do czego będziesz zdolna jeśli Twoja potrzeba posiadania lui witą nie zostanie zaspokojona.
mikia20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-29, 15:13   #3711
GrumpyCat
Wredny kotecek

Cytat:
Jest szansa na Lui Witą?
Podaj mi adres na pw, wyślę ci super kapcie podomki ;*
Stary 2014-09-29, 15:22   #3712
201609102148
Konto usunięte

Żyjemy w kraju, w którym edukację, opiekę zdrowotną i, w miarę potrzeb także jedzenie czy mieszkanie, fundują współobywatele. Żeby w takich warunkach nie umieć się ogarnąć i żebrać całe życie, to trzeba elementarnego poczucia przyzwoitości nie mieć. Dlatego, wybaczcie, jakoś nie umiem z siebie wykrzesać nawet krzty współczucia dla nierobów.
201609102148 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-29, 15:31   #3713
20160901857
Konto usunięte

Kumpela z klasy w lo miała lui vitą, ale nie z paczki tylko tatuś jej kupił. Wyobraźcie sobie traumę reszty dziewczyn w szkole...

Edytowane przez 20160901857
Czas edycji: 2014-09-29 o 15:34
Stary 2014-09-29, 15:33   #3714
aer
O RLY?

Ja mam teraz traumę bo znajomy z pracy kupił sobie nową Hondę

Kto chce się zrzucić i kupić mi nowiuśką Hondę Accord
Gdzie mam podać konto do wpłat?

Living zagranico juz 30 months. I zapomniec polski language
aer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-29, 15:34   #3715
20160901857
Konto usunięte

Nie biere tych kapci, szajskie są. I pomyśleć ze sama niedawno kupiłam podobne za 9 zl w Stonce.
Stary 2014-09-29, 15:50   #3716
GrumpyCat
Wredny kotecek

Cytat:
Kumpela z klasy w lo miała lui vitą, ale nie z paczki tylko tatuś jej kupił. Wyobraźcie sobie traumę reszty dziewczyn w szkole...
Z wakacji w egipcie za 50zł
Stary 2014-09-29, 16:44   #3717
cornflower_girl
Zakorzenienie

Cytat:
A jak nie zapracowała, tylko pradziadzio zapracował (któremu zapracowali jego pradziadziowie) to też ok? Dlaczego uważasz dziedziczenie statusu majątkowego i możliwości rozwoju za uzasadnione z etycznego punktu widzenia?
A co w tym złego? Pradziadek zapracował, nie ukradł, nie uzyskał tych pieniędzy nielegalnie. Ale to, że pradziadzio był majętny, nie zawsze znaczy, że jego prawnuki opływają w luksusy, majątek też można sprzeniewierzyć.
Uważam też, że w wielu przypadkach trzeba mocno się postarać, żeby dziedziczyć biedę. Znam sporo osób wychowanych w skromnych warunkach, które nie powieliły wyborów rodziców.

Cytat:
Napisane przez Cytrynowe_Marzenie Pokaż wiadomość
Abstrakcją jest o to prosić to fakt. Zgadzam się z Tobą.
Ale nie oznacza to, że w takiej paczce nie mogą się takie perfumy znaleźć. Sama widziałam jak kobieta dostała właśnie z SzP perfumy Kelvina Kleina. A prosiła o "jakieś pachnidło".
Też słyszałam o takich przykładach. O ile dobrze wiem, zdarzali się darczyńcy w SzP, którzy z nawiązką spełniali marzenia; czasami znaczyło to nawet i produkty luksusowe czy konsole/ firmowe zabawki dla dzieci. Taki typ myślenia - skoro mi się powiodło w życiu i mam sporo funduszy, to nie schodzi poniżej swoich standardów, do których przywykł w życiu - meble, perfumy, konsola. Takie podarunki zaskakiwały, bo rodziny nie miały roszczeniowej postawy. Tylko potem robi się problem, że niektórzy beneficjenci SzP chcieliby takich samych paczek.

GrumpyCat Piękne

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-29, 16:51   #3718
20160901857
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez aer Pokaż wiadomość
Ta, z Bakalarskiej chyba

Mieszkam 3 przystanki od Bakalarskiej
Stary 2014-09-29, 17:39   #3719
Kathareo
Raczkowanie

Cytat:
No właśnie, ale nie widzisz nic złego w tym że kogoś stać na 50 flakonów a kogoś nie stać na jeden?

Uważasz, że te 50 flakonów to dlatego, że ta osoba sobie 50 razy bardziej zasłużyła?

Ja też pochodzę z rodziny, w której się nie przelewało i która kosztem wielkich wyrzeczeń posłała mnie do prywatnego liceum. Kiedy wszyscy wokół ciebie mają rzeczy, na które cię nie stać to niczego nie pragniesz bardziej niż móc znaleźć się w ich gronie chociaż troszeczkę.

Biedni ludzie chcą chociaż troszeczkę zakosztować świata, który im sprzedajemy w serialach i kolorowych czasopismach. Czy to jest pragmatyczne? Nie jest. Ale zupełnie zrozumiałe z psychologicznego punktu widzenia.
To niech sobie na ten luksusik zarobią. Rękawki do góry i do roboty. Aaaa, zapomniałam. Robotę też ktoś im powinien dać. Najlepiej taką dobrze płatną i żeby się narobić nie trzeba było. Bo to ciężko tak, pracować... To może jednak lepiej rączkę wyciągnąć? Bo przecież zawsze znajdzie się naiwniak, no nie?
Stary 2014-09-29, 17:44   #3720
GrumpyCat
Wredny kotecek

Cytat:
Napisane przez Kathareo Pokaż wiadomość
To niech sobie na ten luksusik zarobią. Rękawki do góry i do roboty. Aaaa, zapomniałam. Robotę też ktoś im powinien dać. Najlepiej taką dobrze płatną i żeby się narobić nie trzeba było. Bo to ciężko tak, pracować... To może jednak lepiej rączkę wyciągnąć? Bo przecież zawsze znajdzie się naiwniak, no nie?
No pewnie że lepiej, mnóstwo osób nie pójdzie do byle jakiej pracy bo tyle samo albo i więcej wyniesie zasiłek, to po co?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości