![]() |
#91 | |
Raczkowanie
|
Dot.: depilacja laserowa Kraków
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Raczkowanie
|
Jeszcze 10 dni i next zabieg ! Już nie mogę się doczekać, zaprzestałam całkowicie się opalać, a zwłaszcza na solarium i ostro biorę się za depilację. Mam zamiar trzymać się określonych odstępów czasowych, bo wtedy ponoć są najlepsze efekty i mój cel.....do przyszłego LATA GŁADKA jak niemowlak
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Raczkowanie
|
Ja chodziłam na depilacje IPL (wielka ściema do kwadratu, a boli jak cholera(!!!!) po czym włoski normalnie odrastają). Zero efektu, pieniądze wyrzucone w błoto. Nie będę wymieniać salonu po prostu ten laser jest to bani. Może do zamykania naczynek ale nie do depilacji.
W końcu jak poszłam do Estetici na Sławkowskiej na endermologie i inne zabiegi na ciało to dziewczyny mnie namówiły na spróbowanie depilacji u nich. Robiłam 2 zabiegi w odstępach 3 miesięcznych. Po pierwszym zabiegu a jestem bardzo ciemną brunetką już było widać mega efekty (pachy i bikini). Robią na Light Sheer Duecie i mają tzw. "mrożaczek" którym miejscowo chłodzi się skórę. Mrożaczek to taka rurka z której leci zimne powietrzne i którym miejscowo chłodzi się skórę. Proste ale wcześniej się z tym nie spotkałam. Obiektywnie- trochę boli ale nie ma porównania w ogóle do IPL (tam to dopiero bolało). Zaleta Light Sheer jest też to że głowica jest duuuuża (ok 6 x 6 cm) i nie przykłada się bezpośrednio do skóry tylko z pewnej odlgłości. 1 pacha to 2 strzały, a na upartego nawet 1. Umówmy się dla gładkości można to wytrzymać ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Raczkowanie
|
Zgadzam się z coca-coliczka jak też miałam kiedyś zabieg IPL i nie dość że faktycznie miałam marny efekt to strasznie bolało, nie zbyt dobrze wspominam tamten czas. Przez Light Sheer Duet też przechodziłam, nawet byłam tam gdzie Ty chodzisz, miałam 2 zabiegi na bikini, mniej boli i to chłodzenie oraz zassysanie robi swoją robotę
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez quid Czas edycji: 2014-09-18 o 17:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Raczkowanie
|
Jestem już po zabiegu, skórę mam dość zaczerwienioną, na ogół podrażnienie znikało po 30 min.od zabiegu, a tu drugi dzień się utrzymuje... więc smaruje cicalfate z avene jak mi zalecono i na razie nie widzę poprawy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#98 |
Przyczajenie
|
Zwariować można ! Który laser wybrać? Jaki gabinet? Gdzie taniej? Gdzie profesjonalniej? Gdzie ładniej? Gdzie milej? Gdzie czyściej?
Powinni zrobić jakiś ranking, łatwiej byłoby się zdecydować!! Raz w Newsweeku widziałam coś takiego, ale dot.medycyny estetycznej Generalnie sama mam dylemat. odczekałam trochę, sądząc że vectus musi zapracować na opinię. Wszystkie osoby były zachwycone na początku, a jak jest teraz? Odrastają wam włoski? Który wybrać Vectus czy starszy Light sheer? Dzięki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Przyczajenie
|
W następnym tygodniu wybieram się na konsultacje do MyBodyClinic. Czy któraś z Was była tam już może na depilacji laserowej( Light sheer duet) i mogłaby podzielić się opinią na temat efektów
![]() Jest to moja pierwsza depilacja laserowa. Czy macie może dla mnie jakieś rady? O jakie ważne rzeczy zapytać na konsultacjach? Z góry dzięki za pomoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 | |
Raczkowanie
|
DUET to ogólnie najnowszy system Lumenisa - ale są już i jego 3 rodzaje. Najnowszego systemu jeszcze nie ma w Polsce. Chodziło o sam system z dużą głowicą (High Speed)
Cytat:
Można porównać to na załączonym obrazku: light1.gif Jeżeli fachowa wiedza z zakresu laseroterapii wg.Pani oceny wynika z oczytania to przykro mi rozczarować, ale wyjątkowo niewłaściwie oceniane są moje kompetencje. Aby rozwiać pewne wątpliwości - tak sprawdziłam na sobie działanie 3 różnych producentów laserów diodowych Milesman, Palomar, Lumenis. Na 5 systemach sama miałm możliwość pracować : Milesman Premium, Vectus , LightSheer ET60J i XC100J oraz DUET. Edytowane przez DevilInside Czas edycji: 2014-09-22 o 10:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=777142 Najważniejsze to, aby zastanowić się nad ogólnym stanem zdrowia, przyjmowanymi lekami, ziołami, suplementami diety - by wykluczyć ew powikłania. A pytać o wszystko, abyś nie miała żadnych wątpliwości - każdy dobry fachowiec podzieli się całą swoją wiedzą w tym zakresie. Moim skromnym zdaniem depilacja laserowa to jedna z najlepszych inwestycji w życiu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Przyczajenie
|
Ja pochwalę efekty jakie można uzyskać nowymi sprzętami do depilacji laserowej. Skorzystałam z usług gabinetu, który został niedawno otwarty, dzięki temu sprzęty z jakich korzysta są nowe i przede wszystkim nowoczesne. A nowo otwarte gabinety dodatkowo "walczą" o klienta i można się w nich poczuć dobrze i komfortowo. W moim przypadku był to laser diodowy Light Sheer Duet.
Efekty depilacji laserowej utrzymują się bardzo długo. Jestem zadowolona. Nie wiem czy mogę, ale zostawiam linka do strony gabinetu: http://www.mybodyclinic.pl/usługi/depilacja-laserowa Polecam. Naprawdę warto skorzystać, sama długo szukałam odpowiedniego miejsca. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Przyczajenie
|
A z oferty pani Karoliny Kowalskiej (http://www.smoothbeauty.pl/depilacja-woskiem) ktoś w Krakowie korzystał? To jakiś nowy salon, ale mam go praktycznie po drugiej stronie ulicy i nie chce mi się szukać dalej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() http://www.youtube.com/watch?v=S5clvFXuvBA |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Rozeznanie
|
Ciekawy filmik, chociaż liczyłam, że będzie w nim coś z żywą osobą
![]() Zawsze bardziej przemawiały do mnie obrazki jak coś na kimś się robi - np depilację laserową, niż tylko obrazkowo. A właśnie może ktoś ma nagrane jak w salonie taka depilacja wygląda? Oczywiście bez ekscesów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Gdzieś tam wyczytałam że "takim skutkiem ubocznym" vectusa może być zamknięcie ![]() Sama nie wiem, Chciałabym już rozpocząć depilacje laserową, a teraz jest najlepsza pora. Od moich wakacji minęło już 8 tygodni, skóra się trochę rozjaśniła. Planuje zacząć od nóg, bo najdłużej trwają. Teraz tylko kwestia wyboru lasera i zainwestowania kasy w depilacje, i to nie mało kasy. Kasy którą oszczędzałam i dalej będę oszczędzać, więc tym bardziej zależy mi na dobrym wyborze. Z góry dzięki za wszelkie wskazówki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Przyczajenie
|
Witam pozwolę się włączyć do dyskusji. Wprawdzie nie mam porównania z innymi laserami, sama zresztą przy okazji innego zabiegu usłyszałam od pani w gabinecie o vectusie i widząc oraz słysząc dużo zapisów na niego, stwierdziłam że go sprawdzę. Jak na razie jestem w szoku, bo nie mam włosów pod pachami już od 2 tygodni
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Zgadza się? Dlatego tak zawzięcie inne metody Pani odrzuca, tylko duet jest najlepszy? Dla każdego? ..... ja nie jestem tak doświadczona jak Pani, więc proszę o rozwiąznie moich watpliwosci Pozdrawiam ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- Cytat:
W vectusie nie ma tego problemu, bo wystarczy przycisnąć mocniej głowicę do skóry i wystarczy jeden strzał, a nie trzy! Natomiast robi się nakładki, czyli miejsce przy miejscu z delikatnym nałożeniem głowicy na poprzednie miejsce. Zabieg trochę kuje i parzy, zwłaszcza jak masz mocne, grube włoski ale szybko widać efekty zabiegu ![]() Edytowane przez quid Czas edycji: 2014-10-08 o 11:59 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Przyczajenie
|
Ja byłam na Duecie i jest według mnie ok. Jestem po zabiegu na łydkach i też jest wszytsko w porządku.
Edytowane przez ZarosnietaKatarzyna Czas edycji: 2014-10-08 o 13:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Raczkowanie
|
U mnie do tej pory najlepiej sprawdził się vectus, wczoraj będąc na zabiegu dowiedziałam się że wśród lekarzy na kongresach jest najczęściej polecany i widzą w nim potencjał
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Przyczajenie
|
A więc postanowiłam tak _ sprawdzę laser VECTUS i DUET!
Vectusem zrobię nogi a Duetem bikini i pachy. Przede wszystkim liczy się dla mnie skuteczność depilacji, ból- czyli komfort zabiegu, dokładność wykonania zabiegu i prywatność. Na vectusa jestem zapisana na dzisiaj, idę do medestetis a jeżeli chodzi o Dueta to jest MASA TYCH GABINETÓW! sama nie wiem gdzie się wybrać.... jakieś sugestie? plis będę bardzo wdzięczna thx Planuje zrobić serie, czyli na początek 3 - 4 zabiegi |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Przyczajenie
|
Chętnie podzielę się swoimi wrażeniami. Wczoraj miałam zabieg na łydki i uda, włącznie z kolanami, stopy, palce u stóp i blisko bikini.... melaniny w skórze wyszło mi 12, czyli jestem II fototypem wg.kogoś tam
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ---------- Także czekam na efekty vectusa, a w przyszłym tygodniu poszłabym na dueta....tylko jeszcze nie podjęłam decyzji gdzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 |
Przyczajenie
|
Ja jestem po 4 tygodniach od depilacji pach laserem vectus, jak na początku myślałam że 100% włosków mi wypadło, tak teraz śmiało mogę stwierdzić że 25% po jednym zabiegu, jak dla nie fajnie. Ja miałam parametry coś 30/9
---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- [QUOTE=Lakierkii;48555698] melaniny w skórze wyszło mi 12, czyli jestem II fototypem wg.kogoś tam ![]() Całe nogi miałaś mocą lasera 41/11J? tak samo uda jak i łydki? ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- A jeżeli chodzi o dueta to pomyśl o bodyclinic moja znajoma jest zwolenniczką tej metody i chodzi tam regularnie, zachwala sobie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Przyczajenie
|
Tylko łydki miałam mocą 11 J. bo na udach mam cieńsze i jaśniejsze włoski, a ponoć im jaśniejszy i cieńszy włos tym wyższe parametry, także uda miałam 49/13 co i tak wydaje się dużo
![]() Tak właśnie biorę pod uwagę bodyclinic, dużo dziewczyn go tutaj poleca, więc może będzie dobrze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Raczkowanie
|
Odnośnie MyBodyClinic - przeczytałam u nich tutaj. Weszłam wczoraj na ich stronę i okazało się, że mają teraz całkiem niezłe promocje. Dziś (albo wczoraj nie zauważyłam ;-)) dopisali, że ceny obowiązują do końca roku. Do tej pory robiłam depilację soprano Xl, ale i cena i oferta MyBodyClinic (bikini hoolywodzkie za 199 duetem) mnie przekonała, żeby wybrać się do nich. Liczę, ze efekty będą już końcowe, bo to będzie moje 4 bikini.. W grudniu zrobię jeszcze pachy i tu mam nadzieje definitywnie zakończyć temat (tez jestem po 3 zabiegach, włosków mi zostało bardzo mało).. Mam nadzieje, ze będę zadowolona z tego salonu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:33.