|
|
#2911 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Bezdzietne z wyboru / Nie chcę mieć dzieci cz II
Cytat:
ja mam swoje zdanie. i wcale nie mam zamiaru sie go wstydzic lub go nei pisac bo tobie sie ono nie podoba, wrecz przeciwinie ![]() ---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ---------- ucze/nie ucze wsumie temat kotow w naszym domu nie istnieje. Ogolnie jako rodzine wolimy psy |
|
|
|
|
#2912 |
|
Naczelna Nastolatka
|
ja tak twierdzę? nie, tak twierdzą zoopsycholodzy i osoby zajmujące się badaniem kocich zachowań, tak więc twierdzą eksperci a nie ja. No skoro chcesz być mądrzejsza od fachowców to też tego głośno nie mów, bo wstyd podwójny.
|
#2913 |
|
Zakorzenienie
|
Tak patrze na dyskusje i sobie mysle:
niefajnie tak dziewczyny, jak ktos kto sie nie zna upiera sie przy swoim, nie? niefajnie jak ktos o zwierzaczku mowi, ze "okropny". niefajnie, jak ktos kotka nie lubi za nic. niefajnie, jak ktos twierdzi, ze nie obchodzi go, co naukowcy mowia, nic nie chca wiedziec o zachowaniach zwierzat i nic go nie obchodzi, ze pewne zachowania sa naturalne. Odczuwacie ta nieprzyjemnosc dosc wyraznie, prawda? Wiecie juz jak czuja sie rodzice czytajac ten watek i to, co poniektore wypisuja o dzieciach.
|
#2914 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2915 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#2916 |
|
Zakorzenienie
|
Oye...
|
#2917 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) jego strata ![]() Tak samo, gdybym chciala miec I miala dziecko, to byloby mi to obojetne, ze ktos dzieci nie chce/nie lubi. Jego sprawa, grunt, ze ja chce I mam I jestem szczesliwa. Jednak jak wiadomo, ja dziecka nie chce, ale rozumiem, ze ktos tam chce, no I fajnie, ze spelnilo sie jego marzenie. |
|
|
|
|
#2918 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A w ktorym watku to pisze, to juz tej osoby sprawa. Cytat:
![]() "nie lubie dzieci, nie bo nie" Wypowiedz o glupich rodzicach byla pod zacytowana wypowiedzia Hvid, wiec na niego odpowiedziala. Nie masz racji naskakujac na nia.
|
|
#2919 |
|
Zakorzenienie
|
Długo tu już z Wami jestem, jako czytacz. Piszecie bardzo ciekawe rzeczy, przede wszystkim o sobie. Pozostanę zatem w dalszym ciągu w niemym zachwycie nad tym, co tu tworzycie. Pozdrawiam.
|
|
|
|
#2920 |
|
Zakorzenienie
|
No swietny kot! coraz bardziej mi sie podoba ta rasa
|
|
|
|
#2921 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie sie w ogole podobaja brytki.
Tylko nie wiem jakie one sa z charakteru.
|
#2922 | |
|
koci świat
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2923 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#2924 |
|
Zakorzenienie
|
no wlasnie pluszak i taki slodziak, ale wlasnie nie wiem jak by sie zachowywal
ja ogladam ten blog http://dwa-brytki.blogspot.co.at/ i tak wlasnie widze, ze charakterne
|
#2925 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Nasz brytek jest najbardziej agresywny z kotów. Ale nie rzuca się do gardła, po prostu ma mało cierpliwość do głupot, które ludzie robią albo do psich idiotyzmów
. Poza tym jest ciapą koncertową, nagminnie nie trafia w stół, parapet, stołek podczas skoków. Albo przelatuje na drugą stronę (stołka, krzesła) albo zawisa na przednich łapach i z hukiem spada na podłogę (parapet, stół)...
|
#2926 | |
|
koci świat
|
Cytat:
no biedul |
|
|
|
|
#2927 |
|
Naczelna Nastolatka
|
a tam biedul
wiesz jaką ma potem hardą minę? wstaje, otrząsa się i oddala się krokiem powolnym,n z ogonem postawionym na sztorc. A minę ma pod tytułem "tak miało być, właśnie ćwiczę spadanie ze stołu, super mi idzie!"
|
#2928 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
widzisz ja troszke inaczej podchodze do tematow ktore mnie nie interesuje i czego nie chce miec, jak np koty...unikam, nie tak jak wy np dzieci a caly czas o nich nawijacie |
|
|
|
|
#2929 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2930 |
|
Moderator
|
to raczej personifikacja
|
|
|
|
#2931 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Po co zadajecie się z nami, złymi bezdzietnymi, wyluzujcie się trochę, wyjdzie wam to tylko na dobre. Normalnie przecież szkoda wam energii na coś, co was nie dotyczy. No przecież macie dzieci = nie jesteście bezdzietne, więc was to nie dotyczy. Jeśli dostanę argument "kiedyś byłam bezdzietna, więc mnie to dotyczy" to ja powiem "ja kiedyś byłam dzieckiem, więc mnie to dotyczy" Edytowane przez 201803111829 Czas edycji: 2014-09-29 o 21:50 |
|||
|
|
|
#2932 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak ci nie odpowiada jaki raban robia np w sklepie to zglosc na policje czy sklepu, tak jak bys zglosila doroslego ciekawa jestem jak na to zareaguja ![]() ---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- Cytat:
![]() ja pisze o kotach a nie o ludziach ktorzy maja koty, takze z pewnoscia to zazdrosc Edytowane przez OYE Czas edycji: 2014-09-29 o 23:42 |
||
|
|
|
#2933 |
|
Konto usunięte
|
Chcesz się czuć lepsza od ludzi, którzy mają koty, bo ty kota nie masz i kieruje tobą zazdrość! Mówię ci, dziewczyno wyluzuj, na dobre ci to wyjdzie, bo tak naprawdę, to przecież zazdrość przez ciebie przemawia.
|
|
|
|
#2934 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Za to mamusie widzę nie mogą pojąć o co chodzi i znów wyskakują z tekstem, czy nam tak miło jak mówicie źle o naszych pupilach bo Wam tak źle i przykro jak my źle mówimy o dzieciach. Także Mamy, które są na wątku, zapamiętajcie, że ten wątek jest po to żebyśmy sobie mogły na dzieciaki ponarzekać i sobie wymieniać różne sytuacje, w których nie chciałybyśmy być a są związane z dziećmi. Jasne, znalazło by się mnóstwo zalet posiadania dzieci i samych dzieci jako ludzi, ale sorry, nie ten wątek ![]() Więc dalej będę mówić, że podpis Tinker jest jak najbardziej IDEALNY. |
|
|
|
|
#2935 |
|
Konto usunięte
|
Pffe -bardzo cię tulam.
![]() wirtualnie. |
|
|
|
#2936 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja lubię koty za ich samodzielność i inteligencję. Dziecko czy psa musisz wychować. Włożyć w to masę wysiłku żeby coś porządnego z nich wyrosło. Koty mają niesamowity instynkt: same wiedzą, gdzie jest kuweta i do czego służy, same się myją, bawią, polują. Poza tym nie męczą, nie wymagają ciągłej uwagi. Nie trzeba z nimi wychodzić. I to jest ich główny atut. Są ciche (w porównaniu do szczekającego psa czy bawiącego się dziecka). Kot jest niemal bezobsługowy: wystarczy mu jedzenie w misce, czysta kuweta i dużo miłości
|
|
#2937 | |
|
Raczkowanie
|
Podzielam zdanie... Również sądzę, że jeśli ktoś uważa dziecko za największe osiągnięcie życia to znaczy, że do niczego w życiu nie doszedł. Ale w związku z jej podpisem dwie sytuacje mi się przypominają.
1) Miałam chyba z 15 lat jak byłam świadkiem rozmowy dwóch cioć. I teraz żeby nie było nieścisłości- wiem, że są matki wykształcone, i bezdzietne bez wykształcenia i że osiągnięcia bywają niezależne od dzietności. Tu jednak proporcja była taka : Ciocia1= 3 dzieci,pracowała jako sprzątaczka, a później siostra ją jako sekretarkę zatrudniła w swojej firmie. Ciocia2= bezdzietna, ale lekarz. A konkretnie babka z dwoma specjalizacjami, chirurg i pediatra, z doktoratami, mega światowa babka.. Wiele w życiu osiągnęła i widziała. Jednak zawsze ciocia1 gardziła nią wręcz. I raz właśnie słyszałam ich rozmowę: Ciocia2 chwalona jest przez babcię jaka jest fajna, że ratuje życie ludziom i taka zdolna i blablabla... Na co nieproszona ciocia 1 wskazując na swoje pociechy parska (dosłownie) i mówi: Osiągnięcia? Proszę, a tu są moje fakultety i prawdziwe doktoraty. Jak ktoś dzieci nie ma to nic nie osiągnął. Co jej po tych doktoratach? Nic o życiu nie wie i sama umrze. I takie tam farmazony. 2) Ostatnio jak pisałam posta to opisywałam rozmowę ze znajomym. Też było to samo- mówię o mojej nowej pracy, która naprawdę jest dość prestiżowa i uważam za cud, że mnie takie wyróżnienie w życiu spotkało. Nie wywyższam się przez to, ale rozpiera mnie duma. No i jak spytał jakie plany co robiliśmy w wakacje itd. To jaka była odpowiedź? Wziął dziecko na ręce i mówi: O, a tu jest moje spa i nowa praca i samochód nowy. Zróbcie sobie takie to zobaczycie co znaczy sukces w życiu czy coś takiego. Cytat:
mniej więcej to samo chciałam napisać.
|
|
|
#2938 |
|
Konto usunięte
|
A ja dzisiaj zaczynam nową terapię u nowego psychologa
|
|
|
|
#2939 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czasami też mam wrażenie, że to z racji panującego stereotypu... tylko nie wiem jak go nazwać. Chodzi o to, że czasem dziecko pojawia się nie wtedy, kiedy powinno (tak, wiem - nie jego wina), przekreśla rodzicom plany, także te zawodowe. A spróbuj tylko publicznie powiedzieć, że dziecko coś ci zniszczyło to zostaniesz "zjedzony/a". I potem tacy ludzie w głębi duszy mają swoje opinie, a publicznie mówią takie rzeczy. Swoją drogą ostatnio powiedziałam rodzinie, że ja i mój tż nie chcemy ani ślubu (w domyśle kościelnego), ani dzieci. I to był błąd... zaczęło się: że jak skończę studia to zmądrzeje
|
|
#2940 |
|
Konto usunięte
|
czytam sobie Pudelka. Gdzieś pomiędzy Horodyńską w szpilkach Diora, walką Kory z rakiem a 83 urodzinami Anity Ekberg czytam "Alicja Janosz - moim problemem jest laktacja!"
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kobieta 30+
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:51.

Haters Gonna Hate 

) jego strata 

ja pisze o kotach a nie o ludziach ktorzy maja koty, takze z pewnoscia to zazdrosc 
mniej więcej to samo chciałam napisać.