|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Tygodnie lecą, trójeczka z przodu, bo w październiku czas do porodu!! :)
Jakie śliczne maleństwo! Zazdraszczam, że już po wszystkim i jesteście w domu
Cytat:
|
|
#3662 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jednak bolało i się uparła mała na tą pozycję!! Ja jutro mam położną, całe szczęście, dziś czuję się masakrycznie... gorąco a gorączki nie mam, krew mi fest pulsuje, głowa boli... dobranoc... czekam na newsy o nowych bobaskach
|
|
#3663 |
|
Wtajemniczenie
|
Lunnas kciuki za lekki poród zaciśnięte
Agatkia slodziak Jak się sprawuje? Opowiadaj ever nie masz jak sobie zmierzyć ciśnienia? Bo wygląda typowo jak na objawy nadciśnienia...
|
|
|
|
#3664 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry !
Chciałam się pochwalić, mam piękne stópki Gładkie jak pupcia niemowlaka Prasowałam niedawno wszystko co miałam do prasowania, z motyką na słońce normalnie- nie cierpię tego robić i wstyd się przyznać, ale mieszkam z rodzicami i zwyczajnie w świecie, prasuje mama Ale dziś sobie powiedziałam dość, ile można ![]() Uściski dla Was ! Ever ! Rzadko ostatnio u nas bywasz, z Ty Kochana masz podobnie termin jak ja. Ciekawi mnie czy Twoja Emily czy mój Oliwier- kto pierwszy ? Ja też mam jakieś ostatnio wizje szybszego porodu, bardzo bym się cieszyła ze względu na tżta ![]() A co do lepszej formy, nie cierpię swojej figury. Mam szerokie kości, jestem niska a w dodatku trochę za dużo przybrałam w ostatnich latach. Cieszę się, że ciąża nie zrobiła ze mnie jeszcze większego wielorybka niż byłam ![]() Isgaard przez tatuaż w grupie ryzyka zakażenia, HIV, czy czego ? Szczerze nie mam pojęcia, dlatego tak pytam ![]() Mortisha, Twoja dzidzia też czeka na październik, w końcu jesteś mamuśką październikową Co nie zmienia faktu, że jesteś już w 40 tyg ![]() Lunnas, za to u Ciebie się rozkręca widzę za fajną akcję, oby się zaczęła po przespanej nocy Daszna, na czym polegało to obkręcanie ? I czemu Mała się obkręciła na nowo ? Może to i lepiej, że wybrałaś cc, będzie konkretna data, może będziesz lepiej przygotowana ![]() Mixi, dziękuje za odpowiedź Patrząc na przypadek Twój i Mojry, nie można jednoznacznie stwierdzić po jakim czasie działa zdjęcie pessara. Więc na nic się nie mogę nastawić. Eh ![]() Gratki za wszystkie wizyty ![]() Widzę, że na maksa się rozkręcacie Agatkia Po kilku tygodniach wspólnego plotkowania, opowiadania sobie różnych rzeczy, wspólnego zaufania, widzimy Twojego nowo narodzonego synka Dziewczyny !!!! OGROMNE KCIUKI ZA DZISIEJSZĄ NOCKĘ ![]() Jak się u którejś zacznie- oby było szybko i bezboleśnie ! Czekamy na Maluszki
|
#3665 | |
|
Zadomowienie
|
Ja mam planowane cc, ale nie wiem na kiedy
![]() Agatkia, jaki śliczny Adaś Zazdroszczę powrotu do domu ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3666 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mój gin też tak bada niezbyt delikatnie...może po środzie się coś ruszy, bo akurat wizyta, a może przynajmniej coś mi powie czy się poród zbliżaCytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3667 |
|
Rozeznanie
|
Lunnas - kciuki za bezproblemowy i fajny poród
![]() Właśnie za sugestią mamy kupiłam takie ramki: http://allegro.pl/show_item.php?item=4608262788 Najpierw chciałam tylko dla nas, ale potem w rozmowie zasugerowała mi, że dziadkowie by się ucieszyli z takiego prezentu na Gwiazdkę ![]() Zrobię odciski i dam znać, czy warto kupować takie
Edytowane przez gargantuiczna Czas edycji: 2014-09-29 o 21:42 |
|
|
|
#3668 |
|
Raczkowanie
|
|
#3669 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale słodziak Cytat:
|
||
|
|
|
#3670 |
|
Zadomowienie
|
PurBlanka: przez brzuch lekarz okreca dzieckiem, az osiagnie wlasciwa pozycje. ciesze sie, ze sie obrocila, ale troche szkoda tego bolu i stresu... no coz. teraz czekam na list ze szpitala i pakuje walize w koncu.
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- agatkia: cudo
|
#3671 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3672 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- Cytat:
nadrabiam i same dzidziulki! ---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- gratulacje teraz tylko wstać z lozka i z gorki hehe.
|
||
|
|
|
#3673 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jeju ale się rozpakowujecie dziewczyny!! Gratulacje dla wszystkich świeżo upieczonych mamuś!! ![]() ![]() klask i:U nas nadal super tatuś z Olą byli na spacerze 2h a mamusia wyskoczyła na manicure i brewki jutro mam firmową imprezę więc trzeba jakoś wyglądać...
|
|
#3674 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3675 | |
|
Raczkowanie
|
Brawa, gratulacje, szybkiego dojścia do siebie ![]() Super, gratulCje, słodki!!! Cytat:
Powodzenia !!!
Skarb 06.09.2014 14:42 2230g 50cm |
|
|
|
|
#3676 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chyba kupię jutro ciśnieniomierz...---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ---------- Cytat:
![]() Ze mnie ciąża ładnego wieloryba zrobiła... A ja nie tylko na zgubę tłuszczu, ale rzeźbę też- jak przed ciążą ![]() No ciekawe kto pierwszy ![]() ---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- I trzymam dziewczyny kciuki za dzisiejszą noc z porodami
|
|
#3677 |
|
Rozeznanie
|
no idealnie być zawsze nie może... zaliczyliśmy dziś pierwszy atak kolki. Pomogła uprasowana cieplutka pielucha na brzuszek - polecam sposób bo mi go inna wrześniowa mama podsunęła.
|
#3678 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Witam się z rana. Która urodziła w nocy? ![]() Po wczorajszych spacerach dostałam w nocy skurczy, dość bolesnych ale nie za częstych. Teraz czuję pobolewanie w dole brzucha, ale skurcze się uspikoiły. Za to rano miałam wkładkę z odrobiną krwi, ale nie takiej żywej, tylko bardziej różowej. Mam nadzieję, że to nie fałszywy alarm. Może coś się zaczyna? |
|
|
|
|
#3679 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry !
Cisza jak makiem zasiał, przed burzą ? U mnie noc straszna, chyba przeżywam wizytę, obudziłam się po 3 i koniec snu- miałam poczucie takiej perystaltyki w brzuchu, ale na pewno nie było to w jelitach Miałam wrażenie, że Mały się tak kręci i idzie w dół Nie wiem sama. Wizyta na 17 40, zanim wejdę to pewnie będzie dobrze po 18...Dzień w stresie- co dalej z pessarem i w ogóle. Mam nadzieję, że będzie decyzja![]() A Wy jak, jak nocki ? Przespane ? Wszystkie w dwupaku ? Ja idę się zaraz szykować, jadę na plotki, później na 1 spotkanie na nowych studiach i wrócę do domku. Będę się szykować na wizytę. ---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ---------- Cytat:
Oby to nie fałszywy alarm ! za rozkręcenie akcji !!
|
|
#3680 | ||
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry dziewczyny
Cytat:
HIV, zapalenia wątroby typu B i C, jakieś uczulenia. Cytat:
|
|
#3681 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale moja kumpela ma tatuaż i od dawna jest honorowym dawcą i oddaje
|
|
#3682 |
|
Raczkowanie
|
Agatkia - słodki Adaś
Daszna - współczuję tego obracania... PurBlanka- to jest szansa, że dzisiaj ściągną pessar czy dzisiaj co najwyżej decyzja kiedy? Kciuki za pomyślną wizytę ![]() Mortisha - no kto wie, może się ruszyło u Ciebie ![]() Pyrtolinka, lunnas, wodaqua, kasiakg - kciuki za bezproblemowe porody! Choć może już, któraś po?
02.10.2014 Edytowane przez nocnyskowronek Czas edycji: 2014-09-30 o 09:09 |
|
|
|
#3683 |
|
Raczkowanie
|
A przyznała się do posiadania tatuażu w formularzu który wypełnia? Tam są pytania o zachowania ryzykowne m.in. wizyty u kosmetyczki, tatuaż.
Ja kiedyś oddawałam krew, mam chyba na koncie z 4-5 litrów, ale potem parę razy nie byłam dopuszczona z uwagi na słabe wyniki krwi i jakoś tak potem zrezygnowałam. Oddawanie krwi to naprawdę słuszna sprawa, tylko trzeba być w tym odpowiedzialnym, bo można komuś narobić problemów. Odnośnie WZW to przez lata można nie wiedzieć że jest się chorym, dopiero jak zaczyna się problem z wątrobą to człowiek analizuje skąd i jak. WZW można zarazić się też np u dentysty,w szpitalu (sic!) czy u kosmetyczki dlatego trzeba być czujnym. Niestety żółtaczki nie da się wyleczyć i stąd taki problem.
|
#3684 |
|
Raczkowanie
|
Lunass pewnie już po hihi a raczej OBY!!!
![]() mortisha84 i jak tam???
|
#3685 | |
|
Rozeznanie
|
Witam i melduję, że już nie jestem w 9 miesiącu...
Jestem w jakimś 8 (a przynajmniej na tyle się czuję... ), bo moja ciąża się chyba cofa!!! Naprawdę, nie czułam się lepiej od miesiąca. Nic mnie nie boli, nie strzyka, nic mi po prostu nie jest. Śpię bez problemu. Siku byłam tylko raz w nocy (co i przed ciążą mi się zdarzało)... Krótko mówiąc do porodu jeszcze heeeeeeeeeeeeeen - tak daleko. Cytat:
Różowy śluz to już nie przelewki, poród coraz bliżej Życzę szybkiego rozkręcenia a później bezbolesnego i bezproblemowego porodu
|
|
|
|
|
#3686 | ||
|
Rozeznanie
|
Dzień Dobry
Mały ruszał się jak szalony i to twardnienie brzuszka to rzeczywiście jakies tam skurcze, bo jak zaczął mi twardnieć na KTG to procenty rosły.. W dniu terminu mam się wstawić do kliniki- to jest w ten piątek, poza KTG bedą mnie badac czy coś juz tam sie dzieje, jeśli nic przyjeżdżam do domu i za 2 dni znów jadę sprawdzić.. Qrcze.. ja juz naprawdę chciałabym urodzić, w piątek termin niby ale prócz przepowiadaczy i bólu brzuszka jak na miesiączkę to nic.. ja już nie wiem .... Chociaż wczoraj po KTG pojechaliśmy do Galerii połazić za butami, i wczoraj na wieczór siedzę na dwójeczce i nagle skurcz w obie pachwiny i jednocześnie w Grażynkę aż podskoczyłam na białym skuterze - naprzeciwko kibla jak siedzę mam lusterko- moja mina bezcenna i w ogóle jak poszłam się myc wieczorem pod prysznic to musiałam przebierać z nogi na nogę bo tak skurcze łapały mnie w pachwinach- miałam wrażenie że się przewrócę zaraz - nie wiem co mam o tym myśleć...Gratuluje Mamusiom nowych -tygodni i miesięcy!!! I całujuę w stópeczki wszystki forumowe Dzidziolinki!!~!! Ale Śliczności tu mamy!!!! Cytat:
![]() Cytat:
za wizytę!!!!
11 luty - 2 kreseczki ![]() 14 luty- bicie serduszka ![]() 3 październik- termin porodu ![]() Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor Chłopiec JuliuszPierwsza Dzidziolinka ![]() 41/40 Mój Aniołeczku |
||
|
|
|
#3687 |
|
Zadomowienie
|
Isgaard, skowronek: zaluje, ze sie zgodzilam... ale coz, madry Polak po szkodzie. :P
ja noc przespana, tylko glowa boli od rana... pewnie pogoda i odreagowuje wczoraj. mala sie msci za obracanie i kopie mnie od switu.
|
#3688 | ||
|
Zadomowienie
|
Cisza
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Byłam już dwa razy w wc i ani śladu krwi. Skurczy też nie mam, tylko ciągłe pobolewanie w dole brzucha. Wyczytałam, że może to oznaczać, że się dzieć przemieścił niżej i uciska jakiś nerw. Dopakowałam torbę na wszelki wypadek. Ale nie nastawiam się, bo się pewnie znowu rozczaruję. Ciekawe jak Farminka i Pyrtolinka
|
||
|
|
|
#3689 |
|
Wtajemniczenie
|
Nadal żadnych wieści kto się rozpakował? Myślałam, że coś z rana się dowiemy...
U mnie noc spokojna. Poza twardnieniami bezbolesnymi żadnych skurczy nie miałam. Dzisiaj do kataru doszedł mi kaszel, więc nie popędzam i nie spieszę się. Będę pierwszą przeterminowaną na wątku A co mi tam
|
|
|
|
#3690 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny, ja właśnie w poczekalni, wizyta na 10 ale jeszcze nie ma lekarza, w dodatku miałam być pierwsza, a się okazało ze jeszcze 2 przede mną, biorąc pod uwagę, że on przyjmuje ok. Godziny to może ok. 13 wejdę. .. masakra
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:35.

Nie ból jest taki zwykły no ale skurczu nie da się przegapić i przemieszcza się w dół... 
moglam albo przyjsc na obracanie za 2 dni, albo cc. wybralam cesarskie, teraz czekam na list.

za fajną akcję, oby się zaczęła po przespanej nocy 

13.12.13 

klask i:
Chyba kupię jutro ciśnieniomierz...
Nie wiem sama. Wizyta na 17 40, zanim wejdę to pewnie będzie dobrze po 18...Dzień w stresie- co dalej z pessarem i w ogóle. Mam nadzieję, że będzie decyzja