Tygodnie lecą, trójeczka z przodu, bo w październiku czas do porodu!! :) - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-29, 20:55   #3661
Koralinka86
Raczkowanie

Dot.: Tygodnie lecą, trójeczka z przodu, bo w październiku czas do porodu!! :)

Cytat:
Napisane przez Agatkia Pokaż wiadomość
My już w domku!!
Jakie śliczne maleństwo! Zazdraszczam, że już po wszystkim i jesteście w domu buziaki od wizażowej ciotki!

Cytat:
Napisane przez Lunnas Pokaż wiadomość
Ogarniam się i jadę na IP bo coraz częstsze i chyba mocniejsze te skurcze.. jak coś to mnie odeślą ale będę chociaż spała spokojnie Nie ból jest taki zwykły no ale skurczu nie da się przegapić i przemieszcza się w dół...
Dzwoniłam do cioci położnej i powiedziała że mam jechać
Lunnas, kciuki za rozkręcenia akacji na maksa i za szybki poród!
Koralinka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-29, 21:00   #3662
ever_92
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez daszna Pokaż wiadomość
glossary: gratulacje

ja juz po, mala ma 2600 g. potem mialam miec konsultacje, ale okazalo sie, ze od razu mialam zabieg. najpierw ktg i ekg, a potem okrecanie. masakra, bolalo, zaluje, ze nie wiedzialam wczesniej, bo bym sie nie zgodzila. najgorsze jest to, ze po zabiegu mala obrocila sie z powrotem. moglam albo przyjsc na obracanie za 2 dni, albo cc. wybralam cesarskie, teraz czekam na list.

ever: jesli Cie namowia na obracanie Emily, nie zgadzaj sie!
Właśnie czekałam na Twojego posta
Jednak bolało i się uparła mała na tą pozycję!!
Ja jutro mam położną, całe szczęście, dziś czuję się masakrycznie... gorąco a gorączki nie mam, krew mi fest pulsuje, głowa boli...

dobranoc...

czekam na newsy o nowych bobaskach
Stary 2014-09-29, 21:05   #3663
farminka
Wtajemniczenie

Lunnas kciuki za lekki poród zaciśnięte
Agatkia slodziak Ale Ci dobrze Jak się sprawuje? Opowiadaj
ever nie masz jak sobie zmierzyć ciśnienia? Bo wygląda typowo jak na objawy nadciśnienia...
farminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-29, 21:17   #3664
PurBlanka
Wtajemniczenie

GG do PurBlanka

Dzień dobry !
Chciałam się pochwalić, mam piękne stópki Gładkie jak pupcia niemowlaka
Prasowałam niedawno wszystko co miałam do prasowania, z motyką na słońce normalnie- nie cierpię tego robić i wstyd się przyznać, ale mieszkam z rodzicami i zwyczajnie w świecie, prasuje mama ja przez 6 lat mieszkałam w innym mieście i sobie prasowałam sama, ale w domu mama dobra dusza Ale dziś sobie powiedziałam dość, ile można

Cytat:
Napisane przez glossary Pokaż wiadomość
mam syna 3430 g 57cm : )
Ogromne gratulacje ! Jak znajdziesz chwilę wpadaj i opowiadaj. Cudna waga Małego ! W sumie nie taki mały Uściski dla Was !

Ever ! Rzadko ostatnio u nas bywasz, z Ty Kochana masz podobnie termin jak ja. Ciekawi mnie czy Twoja Emily czy mój Oliwier- kto pierwszy ? Ja też mam jakieś ostatnio wizje szybszego porodu, bardzo bym się cieszyła ze względu na tżta

A co do lepszej formy, nie cierpię swojej figury. Mam szerokie kości, jestem niska a w dodatku trochę za dużo przybrałam w ostatnich latach. Cieszę się, że ciąża nie zrobiła ze mnie jeszcze większego wielorybka niż byłam Ale planuję zejść sporo z wagi no i wyszczuplić ciałko. Niekoniecznie jakoś wyrzeźbić, ale pozbyć się tłuszczu. Mam nadzieję, że się uda. I Tobie też ! Będziemy się wspierać wzajemnie

Isgaard przez tatuaż w grupie ryzyka zakażenia, HIV, czy czego ? Szczerze nie mam pojęcia, dlatego tak pytam

Mortisha, Twoja dzidzia też czeka na październik, w końcu jesteś mamuśką październikową Co nie zmienia faktu, że jesteś już w 40 tyg Działaj z "S", ile wlezie Może coś pomoże

Lunnas, za to u Ciebie się rozkręca widzę No to za fajną akcję, oby się zaczęła po przespanej nocy

Daszna, na czym polegało to obkręcanie ? I czemu Mała się obkręciła na nowo ? Może to i lepiej, że wybrałaś cc, będzie konkretna data, może będziesz lepiej przygotowana

Mixi, dziękuje za odpowiedź , tak dużo piszemy, że już nie kojarzę, która co pisze...Trochę potrwało od zdjęcia pessara, w Twoim przypadku akurat dobrze bo wyciągnięty pessar w 34 tyg- szybko Patrząc na przypadek Twój i Mojry, nie można jednoznacznie stwierdzić po jakim czasie działa zdjęcie pessara. Więc na nic się nie mogę nastawić. Eh

Gratki za wszystkie wizyty Widzę, że na maksa się rozkręcacie Super, Coraz więcej Maluszków na świecie...Już się nie mogę doczekać aż wszystkie będziemy Mamusiami a nie brzuchatkami

Agatkia Siedze i ryczę Po kilku tygodniach wspólnego plotkowania, opowiadania sobie różnych rzeczy, wspólnego zaufania, widzimy Twojego nowo narodzonego synka Adaśko jesteś cudny ! Jakie oczęta śliczne

Dziewczyny !!!! OGROMNE KCIUKI ZA DZISIEJSZĄ NOCKĘ
Jak się u którejś zacznie- oby było szybko i bezboleśnie ! Czekamy na Maluszki
Stary 2014-09-29, 21:31   #3665
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasiakg Pokaż wiadomość
Będą wywoływać? Kto wie czy i ja tak jutro nie skończę...
Ja mam planowane cc, ale nie wiem na kiedy

Agatkia, jaki śliczny Adaś
Zazdroszczę powrotu do domu

Cytat:
Ogarniam się i jadę na IP bo coraz częstsze i chyba mocniejsze te skurcze.. jak coś to mnie odeślą ale będę chociaż spała spokojnie
Dajesz, dajesz!
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-29, 21:37   #3666
CoffeeMonster
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Koralinka86 Pokaż wiadomość

Ja też się zastanawiam, która Łucja podejmie w końcu męską decyzję i wyjdzie ja już swoją przekupuję lalkami, grzechotkami i spacerami, bo jest taka piękna pogoda, ale nic a nic

Mój gin podobny jest to gina Lunnas i jak się zbliża termin to tak "bada", że w ciągu dwóch dni dziewczyny rodzą może to i lepiej, wolę takie badanie z zaskoczenia niż wywoływany poród. W ogóle nic mnie tak ostatnio nie przeraża jak wywoływanie porodu, już chyba wolałabym cc.

A i odebrała wynik GBS: ujemny! Mogę rodzić
No ciekawe ciekawe..... Mój gin też tak bada niezbyt delikatnie...może po środzie się coś ruszy, bo akurat wizyta, a może przynajmniej coś mi powie czy się poród zbliża

Cytat:
Napisane przez kasiakg Pokaż wiadomość
Dziewczyny trzymajcie za mnie jutro kciuki. O 10 wizyta, potem do szpitala na ktg. Jak mnie nie będzie popołudniu to znaczy, że mnie zatrzymali i rodzę
Pewnie

Cytat:
Ja nadal w domku.. skurcze jakoś co ponad 4min ale boli na razie nie za mocno więc czekam żeby niepotrzebnie nie jechać
Coś czuję że nastraszył mnie tylko lekarz i do jutra się przeturlam jeszcze
Farminka jeszcze możliwe że mnie wyprzedzisz jak to się mówi nie znasz dnia ani godziny
O kurcze, dzieje się dzieje....co 4 min? Nieźle, ja bym pewnie już spanikowała i jechała
Łucja 15.10.2014
Aniela29.03.2016

CoffeeMonster jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-29, 21:39   #3667
gargantuiczna
Rozeznanie

Lunnas - kciuki za bezproblemowy i fajny poród

Właśnie za sugestią mamy kupiłam takie ramki: http://allegro.pl/show_item.php?item=4608262788 Najpierw chciałam tylko dla nas, ale potem w rozmowie zasugerowała mi, że dziadkowie by się ucieszyli z takiego prezentu na Gwiazdkę
Zrobię odciski i dam znać, czy warto kupować takie

Edytowane przez gargantuiczna
Czas edycji: 2014-09-29 o 21:42
gargantuiczna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-29, 21:41   #3668
Isgaard
Raczkowanie

Cytat:
My już w domku!!
Śliczności maluszek
Stary 2014-09-29, 21:44   #3669
CoffeeMonster
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Gratuluję!

No chyba żartujesz! Kurcze, tyle czekać
Bierz się za wyganianie

Ten masaz to ponoć masakra, a Ty nie zauważyłaś Poród też pewnie pójdzie bezproblemowo

kasiakg to za jutro

No to tylko słuchać dr i rodzić

Ja też już po
Mały już 3400 g, ponoć dłuuugie nogi ma widziałam rączkę na usg
Najważniejsze, że na jutro mam skierowanie do szpitala, mam być na 8, na czczo, więc jest szansa, że już jutro będzie po wszytkim, a jak nie to cc w środę. Wolałabym jutro. Biorę się za dopakowywanie torby
Będę pisać z telefonu. Trzymajcie kciuki
Dobranoc!
Trzymam kciuki wobec tego

Cytat:
My już w domku!!
ale słodziak

Cytat:
Ogarniam się i jadę na IP bo coraz częstsze i chyba mocniejsze te skurcze.. jak coś to mnie odeślą ale będę chociaż spała spokojnie

---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ----------

Nie ból jest taki zwykły no ale skurczu nie da się przegapić i przemieszcza się w dół...

Śliczne Maleństwo! Gratulacje!
A jednak! Trzymamy kciuki i porodu bez demolki
Łucja 15.10.2014
Aniela29.03.2016

CoffeeMonster jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-29, 21:45   #3670
daszna
Zadomowienie

GG do daszna

PurBlanka: przez brzuch lekarz okreca dzieckiem, az osiagnie wlasciwa pozycje. ciesze sie, ze sie obrocila, ale troche szkoda tego bolu i stresu... no coz. teraz czekam na list ze szpitala i pakuje walize w koncu.

---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ----------

agatkia: cudo

Pola, 15.10.2014
daszna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-29, 22:08   #3671
PurBlanka
Wtajemniczenie

GG do PurBlanka

Cytat:
PurBlanka: przez brzuch lekarz okreca dzieckiem, az osiagnie wlasciwa pozycje. ciesze sie, ze sie obrocila, ale troche szkoda tego bolu i stresu... no coz. teraz czekam na list ze szpitala i pakuje walize w koncu.

---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ----------

agatkia: cudo
Aż mi ciarki idą po plecach jak czytam, że lekarz okręca dzieckiem aż osiągnie właściwą pozycję No ale będziesz miała cesarkę, pozytywów na pewno jakaś część w niej jest. Najważniejsze, żeby Maluchna się urodziła zdrowiutka
Stary 2014-09-29, 22:25   #3672
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Przepraszam za wcinanie się w Wasz wątek, ale przychodzę z wiadomością od mamad1

o 8.35 urodziła się Basia
gratulacje

---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ----------

Cytat:
Napisane przez sweetdream90 Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

Przychodzę z kolejną dobrą wiadomością.

Dziś Mojra87 urodziła o 11.35 urodziła śliczną córeczkę Asię Mała waży 2960 g i mierzy 52 cm
gratulacje nadrabiam i same dzidziulki!

---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ----------

Cytat:
gratulacje teraz tylko wstać z lozka i z gorki hehe.
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-29, 22:31   #3673
slodziatek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Koralinka86 Pokaż wiadomość
Hej, hej! Jeszcze nie urodziłam

Dziewczyny, jak pisałyście, że wypełniałyście wywiad wcześniej to robiłam wielkie oczy. U mnie chyba w żadnym szpitalu położniczym tak nie ma, a rozeznanie mam bardzo dobre. Zawsze się wypełnia stosy papierów przy przyjęciu na Oddział, były tylko jeden wyjątek od normy: moja przyjaciółka, kiedy jej syn miał tętno zanikowe i w trybie pilnym miała cc, a tak to nawet jak koleżanka miała 5 cm rozwarcia i ledwo na nogach stała to i tak kazali jej (osobiście!) wypisywać te świstki. Masakra

Ja też się zastanawiam, która Łucja podejmie w końcu męską decyzję i wyjdzie ja już swoją przekupuję lalkami, grzechotkami i spacerami, bo jest taka piękna pogoda, ale nic a nic

Mój gin podobny jest to gina Lunnas i jak się zbliża termin to tak "bada", że w ciągu dwóch dni dziewczyny rodzą może to i lepiej, wolę takie badanie z zaskoczenia niż wywoływany poród. W ogóle nic mnie tak ostatnio nie przeraża jak wywoływanie porodu, już chyba wolałabym cc.

A i odebrała wynik GBS: ujemny! Mogę rodzić
plusy porodu w prywatnej klinice...
jeju ale się rozpakowujecie dziewczyny!! Gratulacje dla wszystkich świeżo upieczonych mamuś!! klask i:
U nas nadal super tatuś z Olą byli na spacerze 2h a mamusia wyskoczyła na manicure i brewki jutro mam firmową imprezę więc trzeba jakoś wyglądać...
Stary 2014-09-29, 22:32   #3674
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
My już w domku!!
już zapomniałam jak wygladaja noworodki!
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-29, 22:38   #3675
Laila85
Raczkowanie

Cytat:

Brawa, gratulacje, szybkiego dojścia do siebie

Cytat:
My już w domku!!

Super, gratulCje, słodki!!!

Cytat:

---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ----------

Nie ból jest taki zwykły no ale skurczu nie da się przegapić i przemieszcza się w dół...

Śliczne Maleństwo! Gratulacje!

Powodzenia !!!
06.09.2014 14:42
2230g 50cm
Laila85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-29, 22:56   #3676
ever_92
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez farminka Pokaż wiadomość
Lunnas kciuki za lekki poród zaciśnięte
Agatkia slodziak Ale Ci dobrze Jak się sprawuje? Opowiadaj
ever nie masz jak sobie zmierzyć ciśnienia? Bo wygląda typowo jak na objawy nadciśnienia...
Właśnie nie mam Chyba kupię jutro ciśnieniomierz...

---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ----------

Cytat:
Napisane przez PurBlanka Pokaż wiadomość
Dzień dobry !

Ever ! Rzadko ostatnio u nas bywasz, z Ty Kochana masz podobnie termin jak ja. Ciekawi mnie czy Twoja Emily czy mój Oliwier- kto pierwszy ? Ja też mam jakieś ostatnio wizje szybszego porodu, bardzo bym się cieszyła ze względu na tżta

A co do lepszej formy, nie cierpię swojej figury. Mam szerokie kości, jestem niska a w dodatku trochę za dużo przybrałam w ostatnich latach. Cieszę się, że ciąża nie zrobiła ze mnie jeszcze większego wielorybka niż byłam Ale planuję zejść sporo z wagi no i wyszczuplić ciałko. Niekoniecznie jakoś wyrzeźbić, ale pozbyć się tłuszczu. Mam nadzieję, że się uda. I Tobie też ! Będziemy się wspierać wzajemnie
Jak ktoś już wcześniej proponował- może wątek specjalny po porodach założymy, wspierający się w tym
Ze mnie ciąża ładnego wieloryba zrobiła...
A ja nie tylko na zgubę tłuszczu, ale rzeźbę też- jak przed ciążą
No ciekawe kto pierwszy

---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ----------

I trzymam dziewczyny kciuki za dzisiejszą noc z porodami
Stary 2014-09-29, 23:49   #3677
slodziatek
Rozeznanie

no idealnie być zawsze nie może... zaliczyliśmy dziś pierwszy atak kolki. Pomogła uprasowana cieplutka pielucha na brzuszek - polecam sposób bo mi go inna wrześniowa mama podsunęła.
Stary 2014-09-30, 08:30   #3678
mortisha84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez slodziatek Pokaż wiadomość
no idealnie być zawsze nie może... zaliczyliśmy dziś pierwszy atak kolki. Pomogła uprasowana cieplutka pielucha na brzuszek - polecam sposób bo mi go inna wrześniowa mama podsunęła.
Też polecam, nie tylko na kolki, ale wogóle na problemy z brzuszkiem.

Witam się z rana. Która urodziła w nocy?
Po wczorajszych spacerach dostałam w nocy skurczy, dość bolesnych ale nie za częstych. Teraz czuję pobolewanie w dole brzucha, ale skurcze się uspikoiły. Za to rano miałam wkładkę z odrobiną krwi, ale nie takiej żywej, tylko bardziej różowej. Mam nadzieję, że to nie fałszywy alarm. Może coś się zaczyna?

Niunia

Bobas
mortisha84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-30, 08:35   #3679
PurBlanka
Wtajemniczenie

GG do PurBlanka

Dzień dobry !
Cisza jak makiem zasiał, przed burzą ?

U mnie noc straszna, chyba przeżywam wizytę, obudziłam się po 3 i koniec snu- miałam poczucie takiej perystaltyki w brzuchu, ale na pewno nie było to w jelitach Miałam wrażenie, że Mały się tak kręci i idzie w dół Nie wiem sama. Wizyta na 17 40, zanim wejdę to pewnie będzie dobrze po 18...Dzień w stresie- co dalej z pessarem i w ogóle. Mam nadzieję, że będzie decyzja

A Wy jak, jak nocki ? Przespane ? Wszystkie w dwupaku ? Ja idę się zaraz szykować, jadę na plotki, później na 1 spotkanie na nowych studiach i wrócę do domku. Będę się szykować na wizytę.

---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ----------

Cytat:
Napisane przez mortisha84 Pokaż wiadomość

Po wczorajszych spacerach dostałam w nocy skurczy, dość bolesnych ale nie za częstych. Teraz czuję pobolewanie w dole brzucha, ale skurcze się uspikoiły. Za to rano miałam wkładkę z odrobiną krwi, ale nie takiej żywej, tylko bardziej różowej. Mam nadzieję, że to nie fałszywy alarm. Może coś się zaczyna?
Chyba czas najwyższy Oby to nie fałszywy alarm ! za rozkręcenie akcji !!
Stary 2014-09-30, 08:53   #3680
Isgaard
Raczkowanie

Dzień dobry dziewczyny
Cytat:
Isgaard przez tatuaż w grupie ryzyka zakażenia, HIV, czy czego ? Szczerze nie mam pojęcia, dlatego tak pytam
Generalnie zakażenia wirusowe, stąd jak sobie zrobisz tatuaż to już nie możesz być dawcą krwi.
HIV, zapalenia wątroby typu B i C, jakieś uczulenia.

Cytat:
Współczuję przeżyć, dlatego ja od razu stałam na stanowisku że nikt, mi nic nie będzie przekręcał w brzuchu. Nikt mnie nie przekona że przekręcanie dziecka jest bezbolesne, jak to gdzieniegdzie piszą, bo mnie obecnie samo napinanie się dziecka boli. Do tego brzuch mi się co chwilę sztorcuje i twardnieje i to też jest dość bolesne, a co dopiero jakieś chwytanie mojego brzucha i ugniatanie go...
Stary 2014-09-30, 09:01   #3681
PurBlanka
Wtajemniczenie

GG do PurBlanka

Cytat:
Napisane przez Isgaard Pokaż wiadomość
Dzień dobry dziewczyny

Generalnie zakażenia wirusowe, stąd jak sobie zrobisz tatuaż to już nie możesz być dawcą krwi.
HIV, zapalenia wątroby typu B i C, jakieś uczulenia.

Współczuję przeżyć, dlatego ja od razu stałam na stanowisku że nikt, mi nic nie będzie przekręcał w brzuchu. Nikt mnie nie przekona że przekręcanie dziecka jest bezbolesne, jak to gdzieniegdzie piszą, bo mnie obecnie samo napinanie się dziecka boli. Do tego brzuch mi się co chwilę sztorcuje i twardnieje i to też jest dość bolesne, a co dopiero jakieś chwytanie mojego brzucha i ugniatanie go...
Na HIV miałam badanie, nie mam na pewno, ale faktycznie cała reszta- jest jakieś ryzyko, nigdy nic nie wiadomo. Ale o tym, że nie mogę być dawcą krwi nie wiedziałam...Jestem i tak na to za miękka, ale planowałam kiedyś oddać.
Ale moja kumpela ma tatuaż i od dawna jest honorowym dawcą i oddaje
Stary 2014-09-30, 09:06   #3682
nocnyskowronek
Raczkowanie

Agatkia - słodki Adaś

Daszna - współczuję tego obracania...

PurBlanka- to jest szansa, że dzisiaj ściągną pessar czy dzisiaj co najwyżej decyzja kiedy? Kciuki za pomyślną wizytę

Mortisha - no kto wie, może się ruszyło u Ciebie

Pyrtolinka, lunnas, wodaqua, kasiakg - kciuki za bezproblemowe porody! Choć może już, któraś po?

Edytowane przez nocnyskowronek
Czas edycji: 2014-09-30 o 09:09
nocnyskowronek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-30, 09:07   #3683
Isgaard
Raczkowanie

A przyznała się do posiadania tatuażu w formularzu który wypełnia? Tam są pytania o zachowania ryzykowne m.in. wizyty u kosmetyczki, tatuaż.
Ja kiedyś oddawałam krew, mam chyba na koncie z 4-5 litrów, ale potem parę razy nie byłam dopuszczona z uwagi na słabe wyniki krwi i jakoś tak potem zrezygnowałam.

Oddawanie krwi to naprawdę słuszna sprawa, tylko trzeba być w tym odpowiedzialnym, bo można komuś narobić problemów.
Odnośnie WZW to przez lata można nie wiedzieć że jest się chorym, dopiero jak zaczyna się problem z wątrobą to człowiek analizuje skąd i jak. WZW można zarazić się też np u dentysty,w szpitalu (sic!) czy u kosmetyczki dlatego trzeba być czujnym.
Niestety żółtaczki nie da się wyleczyć i stąd taki problem.
Stary 2014-09-30, 09:14   #3684
dariuska89
Raczkowanie

Lunass pewnie już po hihi a raczej OBY!!!

mortisha84 i jak tam???

Hanna, Eliza księżniczka ur 2.11 3370 53cm
dariuska89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-30, 09:23   #3685
poczwarkah
Rozeznanie

Witam i melduję, że już nie jestem w 9 miesiącu...
Jestem w jakimś 8 (a przynajmniej na tyle się czuję...), bo moja ciąża się chyba cofa!!!
Naprawdę, nie czułam się lepiej od miesiąca. Nic mnie nie boli, nie strzyka, nic mi po prostu nie jest. Śpię bez problemu. Siku byłam tylko raz w nocy (co i przed ciążą mi się zdarzało)...
Krótko mówiąc do porodu jeszcze heeeeeeeeeeeeeen - tak daleko.

Cytat:

Różowy śluz to już nie przelewki, poród coraz bliżej Życzę szybkiego rozkręcenia a później bezbolesnego i bezproblemowego porodu

poczwarkah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-30, 09:57   #3686
gosiakk23
Rozeznanie

Dzień Dobry Wczoraj na KTG ok Mały ruszał się jak szalony i to twardnienie brzuszka to rzeczywiście jakies tam skurcze, bo jak zaczął mi twardnieć na KTG to procenty rosły.. W dniu terminu mam się wstawić do kliniki- to jest w ten piątek, poza KTG bedą mnie badac czy coś juz tam sie dzieje, jeśli nic przyjeżdżam do domu i za 2 dni znów jadę sprawdzić.. Qrcze.. ja juz naprawdę chciałabym urodzić, w piątek termin niby ale prócz przepowiadaczy i bólu brzuszka jak na miesiączkę to nic.. ja już nie wiem .... Chociaż wczoraj po KTG pojechaliśmy do Galerii połazić za butami, i wczoraj na wieczór siedzę na dwójeczce i nagle skurcz w obie pachwiny i jednocześnie w Grażynkę aż podskoczyłam na białym skuterze - naprzeciwko kibla jak siedzę mam lusterko- moja mina bezcenna i w ogóle jak poszłam się myc wieczorem pod prysznic to musiałam przebierać z nogi na nogę bo tak skurcze łapały mnie w pachwinach- miałam wrażenie że się przewrócę zaraz - nie wiem co mam o tym myśleć...

Gratuluje Mamusiom nowych -tygodni i miesięcy!!!

I całujuę w stópeczki wszystki forumowe Dzidziolinki!!~!!

Cytat:
My już w domku!!
Ale Śliczności tu mamy!!!!
Cytat:
Ooo może cuś się rozkręci??
Cytat:
Dzień dobry !
Cisza jak makiem zasiał, przed burzą ?

U mnie noc straszna, chyba przeżywam wizytę, obudziłam się po 3 i koniec snu- miałam poczucie takiej perystaltyki w brzuchu, ale na pewno nie było to w jelitach Miałam wrażenie, że Mały się tak kręci i idzie w dół Nie wiem sama. Wizyta na 17 40, zanim wejdę to pewnie będzie dobrze po 18...Dzień w stresie- co dalej z pessarem i w ogóle. Mam nadzieję, że będzie decyzja

A Wy jak, jak nocki ? Przespane ? Wszystkie w dwupaku ? Ja idę się zaraz szykować, jadę na plotki, później na 1 spotkanie na nowych studiach i wrócę do domku. Będę się szykować na wizytę.

---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ----------

Chyba czas najwyższy Oby to nie fałszywy alarm ! za rozkręcenie akcji !!
za wizytę!!!!
Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor
Chłopiec Juliusz
Pierwsza Dzidziolinka
41/40

Mój Aniołeczku
gosiakk23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-30, 10:02   #3687
daszna
Zadomowienie

GG do daszna

Isgaard, skowronek: zaluje, ze sie zgodzilam... ale coz, madry Polak po szkodzie. :P

ja noc przespana, tylko glowa boli od rana... pewnie pogoda i odreagowuje wczoraj. mala sie msci za obracanie i kopie mnie od switu.

Pola, 15.10.2014
daszna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-30, 10:23   #3688
mortisha84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dariuska89 Pokaż wiadomość
Lunass pewnie już po hihi a raczej OBY!!!

mortisha84 i jak tam???
Cisza

Cytat:
Napisane przez poczwarkah Pokaż wiadomość
Witam i melduję, że już nie jestem w 9 miesiącu...
Jestem w jakimś 8 (a przynajmniej na tyle się czuję...), bo moja ciąża się chyba cofa!!!
Naprawdę, nie czułam się lepiej od miesiąca. Nic mnie nie boli, nie strzyka, nic mi po prostu nie jest. Śpię bez problemu. Siku byłam tylko raz w nocy (co i przed ciążą mi się zdarzało)...
Krótko mówiąc do porodu jeszcze heeeeeeeeeeeeeen - tak daleko.

Różowy śluz to już nie przelewki, poród coraz bliżej Życzę szybkiego rozkręcenia a później bezbolesnego i bezproblemowego porodu
Też tak miałam przez chwilę, że się lepiej czułam, jakby mi się ciąża cofneła. Może to cisza przed burzą?

Cytat:
Napisane przez gosiakk23 Pokaż wiadomość
Dzień Dobry Wczoraj na KTG ok Mały ruszał się jak szalony i to twardnienie brzuszka to rzeczywiście jakies tam skurcze, bo jak zaczął mi twardnieć na KTG to procenty rosły.. W dniu terminu mam się wstawić do kliniki- to jest w ten piątek, poza KTG bedą mnie badac czy coś juz tam sie dzieje, jeśli nic przyjeżdżam do domu i za 2 dni znów jadę sprawdzić.. Qrcze.. ja juz naprawdę chciałabym urodzić, w piątek termin niby ale prócz przepowiadaczy i bólu brzuszka jak na miesiączkę to nic.. ja już nie wiem .... Chociaż wczoraj po KTG pojechaliśmy do Galerii połazić za butami, i wczoraj na wieczór siedzę na dwójeczce i nagle skurcz w obie pachwiny i jednocześnie w Grażynkę aż podskoczyłam na białym skuterze - naprzeciwko kibla jak siedzę mam lusterko- moja mina bezcenna i w ogóle jak poszłam się myc wieczorem pod prysznic to musiałam przebierać z nogi na nogę bo tak skurcze łapały mnie w pachwinach- miałam wrażenie że się przewrócę zaraz - nie wiem co mam o tym myśleć...

Gratuluje Mamusiom nowych -tygodni i miesięcy!!!

I całujuę w stópeczki wszystki forumowe Dzidziolinki!!~!!

Ale Śliczności tu mamy!!!!

Ooo może cuś się rozkręci??

za wizytę!!!!
Czyli jakieś skurcze są, a to dobrze wróży

Byłam już dwa razy w wc i ani śladu krwi. Skurczy też nie mam, tylko ciągłe pobolewanie w dole brzucha. Wyczytałam, że może to oznaczać, że się dzieć przemieścił niżej i uciska jakiś nerw. Dopakowałam torbę na wszelki wypadek. Ale nie nastawiam się, bo się pewnie znowu rozczaruję.

Ciekawe jak Farminka i Pyrtolinka

Niunia

Bobas
mortisha84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-30, 10:28   #3689
farminka
Wtajemniczenie

Nadal żadnych wieści kto się rozpakował? Myślałam, że coś z rana się dowiemy...
U mnie noc spokojna. Poza twardnieniami bezbolesnymi żadnych skurczy nie miałam. Dzisiaj do kataru doszedł mi kaszel, więc nie popędzam i nie spieszę się. Będę pierwszą przeterminowaną na wątku A co mi tam
farminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-30, 10:43   #3690
Katrina2000
Raczkowanie

Hej dziewczyny, ja właśnie w poczekalni, wizyta na 10 ale jeszcze nie ma lekarza, w dodatku miałam być pierwsza, a się okazało ze jeszcze 2 przede mną, biorąc pod uwagę, że on przyjmuje ok. Godziny to może ok. 13 wejdę. .. masakra

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości