Jedne dwóch kreseczek wypatrują, inne wyprawkę dla maluszków szykują - cz.V - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-30, 06:39   #2401
Meliska86
Wtajemniczenie

Dot.: Jedne dwóch kreseczek wypatrują, inne wyprawkę dla maluszków szykują - cz.V

aneczka super że lekko przeszło martwiłam się o Ciebie kochana

ja wczoraj tyle się nażarłam, że aż mam wyrzuty sumienia. Cały dzień głodna chodziłam jeszcze wieczorem miałam pokaz thermo-mixa i kobita narobiła tyle pyszności, że nie mogłam się oprzeć
Córcia
Meliska86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-30, 06:39   #2402
kocuro88
Zakorzenienie

Dot.: Jedne dwóch kreseczek wypatrują, inne wyprawkę dla maluszków szykują - cz.V

Melisko jutro może poznamy co Tam chowasz pod serduszkiem

Dorotko ale dostała Ci się sadystka od pobierania krwi.
Stary 2014-09-30, 06:43   #2403
Meliska86
Wtajemniczenie

Dorotka niezły sinior
Córcia
Stary 2014-09-30, 06:50   #2404
izasalamon
Wtajemniczenie

Aneczka - ufff, kamień z serca. Ale koniecznie idź do lekarza

Meliska - Thermo-mix świetne urządzenie. Uwielbiam brownie Szkoda tylko, że tyle kosztuje
izasalamon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-30, 06:52   #2405
Meliska86
Wtajemniczenie

no cena zaporowa - ale u mnie rodzice mają to jak mieszkałam w domu to normalnie rewelacja.
A teraz mam mieszane uczucia i trochę się waham bo mnie kusi
Córcia
Stary 2014-09-30, 07:08   #2406
Papillon_
Raczkowanie

A ja dzisiaj rano zrobiłam test i nic. ;/ Jakoś od tygodnia dziwnie spuchnięta się czułam, jakaś taka ciężka jakbym coś niestrawnego zjadła i myślałam, że może to to. W sumie wcześnie zrobiłam, bo mnie mąż namawiał i dzisiaj jest dopiero 10 dzień od I starania, sama bym pewnie tak wcześnie nie zrobiła, ale skoro już robiłam to myślałam, że coś wyjdzie. Najpierw się trochę podniosłam na duchu tym, że mega wcześnie, nawet jeśli I staranie nic nie dało, to może II albo III, a to przecież dopiero pare dni, a później się naczytałam (ach, ten głupi babizm ), że z reguły ta druga kreseczka była, najczęściej niewiadomo jak blada, ale była...
No i się zdołowałam trochę....
Wiem, że wyszłam na nawiedzoną, bo my się spontanicznie dopiero zaczęliśmy starać, a niektóre z was pewnie próbują pare miesięcy, ale musiałam się komuś wygadać, a nikt poza mężem nie wie...

Papillon_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-30, 07:32   #2407
kocuro88
Zakorzenienie

Witaj papilon
poki @ nie ma to jest nadzieja. Kiedy masz termin @?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-09-30, 07:36   #2408
izasalamon
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Papillon_ Pokaż wiadomość
A ja dzisiaj rano zrobiłam test i nic. ;/ Jakoś od tygodnia dziwnie spuchnięta się czułam, jakaś taka ciężka jakbym coś niestrawnego zjadła i myślałam, że może to to. W sumie wcześnie zrobiłam, bo mnie mąż namawiał i dzisiaj jest dopiero 10 dzień od I starania, sama bym pewnie tak wcześnie nie zrobiła, ale skoro już robiłam to myślałam, że coś wyjdzie. Najpierw się trochę podniosłam na duchu tym, że mega wcześnie, nawet jeśli I staranie nic nie dało, to może II albo III, a to przecież dopiero pare dni, a później się naczytałam (ach, ten głupi babizm ), że z reguły ta druga kreseczka była, najczęściej niewiadomo jak blada, ale była...
No i się zdołowałam trochę....
Wiem, że wyszłam na nawiedzoną, bo my się spontanicznie dopiero zaczęliśmy starać, a niektóre z was pewnie próbują pare miesięcy, ale musiałam się komuś wygadać, a nikt poza mężem nie wie...
Nie ma się co martwić. Czasami test nie wskazuje nic, a dopiero po kilku dniach kreska się pojawia. Jeśli @ nie przyjdzie, powtórz test i tyle. Głowa do góry
Stary 2014-09-30, 07:39   #2409
Nati_kk
Zakorzenienie

Melduję się cała i zdrowa w Polsce! W domu byliśmy po 2 w nocy dopiero,ale spać coś nie mogę więc nadrabiam co u Was

Aneczka,ale mi strachu narobilas! Koniecznie leć do gina dzisiaj i na wszelki wypadek weź numer do niego! Oby to tylko jakieś niewinne skurcze były

Muszę się Wam pozalic,że podróż znioslam tragicznie,przed wyjazdem jeszcze samym mnie zmulilo i był , potem kolejny w autokarze w drodze na lotnisko (z lotniska też był więc już miałam w zapasie worek ) cały czas mnie żołądek przez to pobolewał, a po przylocie ledwo wyjechaliśmy z parkingu i zaraz stawalismy na kolejne rzyganko :-( nie wiem czy to wina podróży czy czegoś co zjadłam,ale aż się popłakałam, bo miałam nadzieję że takie ostre mdłości mam już za sobą :-(

A jeszcze jedno mnie martwi,że całe mieszkanie mamy wyziebione i co chwilę kicham, a jak kichne to mnie taki ostry ból w dołu brzucha łapie,też tak macie?:-(

Jeszcze dzisiaj cały dzień biegania,bo na uczelni już się zajęcia zaczęły i muszę szybko odebrać dowód,spakować się i jechać do Sosnowca i jeszcze tam mieszkanie wysprzatac, więc pewnie wieczorem będę dopiero

Wymienię

Razem od 08.07.2009
Zaręczeni 17.09.2011
Ślubujemy 06.09.2014

Nati_kk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-30, 07:41   #2410
Papillon_
Raczkowanie

10 dopiero ;/ ja wgl jestem panikara to zwariuję do tego czasu... Gdyby nie ten mój to bym tego testu nie robiła i się nie przejmowała, bo szczerze mówiąc to myślałam, że jestem (nogi "książkowo w górze trzymane i niewstawane aż do rana )...
Niby wiem, że im bardziej się chce tym bardziej nic nie wychodzi, a jak się nie chce to jest od razu ;P

Papillon_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-30, 08:00   #2411
kocuro88
Zakorzenienie

Papilon przeciesz do terminu @ to masz jeszcze 10 dni to napewno by ci nie wyszło
czyli jestes dopiero po owulce tak?

---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ----------

ksuweczko poinformowałaś już "złego Pana" że jutro cię nie ma?

---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ----------

Natalka super ze jestes z Nami
oby te szybko minęły i dały Ci spokojnie studiować
czyli teraz ostatni rok?
Stary 2014-09-30, 08:09   #2412
Nati_kk
Zakorzenienie

Tak,dzięki Bogu tak

Właśnie zjadłam śniadanie i czekam na efekty :-D

Wymienię

Razem od 08.07.2009
Zaręczeni 17.09.2011
Ślubujemy 06.09.2014

Nati_kk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-30, 08:12   #2413
kocuro88
Zakorzenienie

ojj teraz to Ci szybko minie.
Ale drugi semestr to chyba nauczanie indywidulane czy jakos tak?

prosimy o jakies zdjęcia
Stary 2014-09-30, 08:24   #2414
Meliska86
Wtajemniczenie

zaczynam dziś 16 tydzień
ale ten czas leci.

i do tego jestem mega głodna
Córcia
Stary 2014-09-30, 08:30   #2415
izasalamon
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Nati_kk Pokaż wiadomość
Melduję się cała i zdrowa w Polsce! W domu byliśmy po 2 w nocy dopiero,ale spać coś nie mogę więc nadrabiam co u Was

Aneczka,ale mi strachu narobilas! Koniecznie leć do gina dzisiaj i na wszelki wypadek weź numer do niego! Oby to tylko jakieś niewinne skurcze były

Muszę się Wam pozalic,że podróż znioslam tragicznie,przed wyjazdem jeszcze samym mnie zmulilo i był , potem kolejny w autokarze w drodze na lotnisko (z lotniska też był więc już miałam w zapasie worek ) cały czas mnie żołądek przez to pobolewał, a po przylocie ledwo wyjechaliśmy z parkingu i zaraz stawalismy na kolejne rzyganko :-( nie wiem czy to wina podróży czy czegoś co zjadłam,ale aż się popłakałam, bo miałam nadzieję że takie ostre mdłości mam już za sobą :-(

A jeszcze jedno mnie martwi,że całe mieszkanie mamy wyziebione i co chwilę kicham, a jak kichne to mnie taki ostry ból w dołu brzucha łapie,też tak macie?:-(

Jeszcze dzisiaj cały dzień biegania,bo na uczelni już się zajęcia zaczęły i muszę szybko odebrać dowód,spakować się i jechać do Sosnowca i jeszcze tam mieszkanie wysprzatac, więc pewnie wieczorem będę dopiero
Szkoda, że podróż nie minęła komfortowo. Ale i tak wypoczynek był pewnie udany

Co studiujesz?

Cytat:
Napisane przez Papillon_ Pokaż wiadomość
10 dopiero ;/ ja wgl jestem panikara to zwariuję do tego czasu... Gdyby nie ten mój to bym tego testu nie robiła i się nie przejmowała, bo szczerze mówiąc to myślałam, że jestem (nogi "książkowo w górze trzymane i niewstawane aż do rana )...
Niby wiem, że im bardziej się chce tym bardziej nic nie wychodzi, a jak się nie chce to jest od razu ;P
To nie panikuj Doczekasz się i Ty

Cytat:
Napisane przez Meliska86 Pokaż wiadomość
zaczynam dziś 16 tydzień
ale ten czas leci.

i do tego jestem mega głodna
Ja bez ciąży czasami bywam mega głodna

A propo - serio z tymi nogami w górze? Słyszałam o tym, ale ... mnie to jakoś nie przekonuje
Stary 2014-09-30, 08:32   #2416
aneczka2238
Zakorzenienie

Papilon, witaj Moje testy długo wychodziły negatywne, a jednak w ciąży jestem To tak na pocieszenie A za ile dni spodziewasz się @ ?

Natalko, super że jesteś już z nami Powiem Ci że ja podróż też znosiłam bardzo źle, mimo że byłam w 17tc i poza nią nie miałam mdłości. Najgorszy był lot samolotem, bo cały czas mnie muliło Mam nadzieję, że u Ciebie to też tylko podróżowe takie były i już codzienne mdłości masz za sobą

Meliska gratulacje Ależ ten czas leci

Żanetka, a co Ty taka spokojna jesteś? Nie poznaję Cię i czegoś mi tu brak

Zawiozłam małego do przedszkola, a że szpital mam po drugiej stronie ulicy to przeszłam się do położnej, która przyjmuje z lekarzem. No i mam z powrotem brać Nospę i Magnez 3 razy dziennie, jak do czwartku nie przejdzie to wtedy przyjść. A z pęcherzem to mówiła, że czasami dziecko uderzy w niego tak, że mimowolnie się opróżnia Mam ćwiczyć mięśnie Kegla - zacisnąć, liczyć do 10, puścić, do 10 i tak kilka powtórzeń

Ależ u mnie paskudna pogoda

Oluś

31.12.2014

Wymianka
aneczka2238 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-30, 08:40   #2417
kocuro88
Zakorzenienie

Aneczko bo chyba odpuściłam...
nie liczyłam dc i w sumie nawet nie wiem który mam dziś dzień.
nie nastawiam się w tym cyklu więc nie mam co panikować
czekam cierpliwie do 9. 10 i mam nadzieje że w przyszłym cyklu już gin zobaczy piękny pecherzyk
Stary 2014-09-30, 08:45   #2418
aneczka2238
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kocuro88 Pokaż wiadomość
Aneczko bo chyba odpuściłam...
nie liczyłam dc i w sumie nawet nie wiem który mam dziś dzień.
nie nastawiam się w tym cyklu więc nie mam co panikować
czekam cierpliwie do 9. 10 i mam nadzieje że w przyszłym cyklu już gin zobaczy piękny pecherzyk
Jestem w szoku... A może na dobre to wyjdzie
Jak tak dalej pójdzie to przejmę pałeczkę największej panikary

Oluś

31.12.2014

Wymianka
Stary 2014-09-30, 08:51   #2419
kasica_89
Raczkowanie

India cieszę się kochana bardzo, że była owulka i pęcherzyk pękł, tak mocno, mocno trzymam za Ciebie kciuki to nic, że jeden się wchłonął, ale jest drugie no chyba tak jednak zrobimy, że powiemy im wcześniej, żeby jednak nie miała przykrości na własnych urodzinach:tak:

Żanetko no właśnie co Ty taka spokojna? ale to faktycznie lepiej skoro odpuściłaś na p[ewno wyjdzie Ci to na dobre

Karolciu ajjj brzusio ojj tam, ojjj tam widocznie maluszkowi też zapachniało to zgłodniał

Dorotka ale niesamowite uczucie musi być jak maluszek odpowiada na Twój dotyk no i zazdroszczę tych zakupków dzidziusiowych
a jak ręka, wygląda jeszcze gorzej? biedna :glaszcze: sama pamiętam jak mi jedna pielęgniarka taki numer kiedyś wycięła... i od tego czasu bałam się już zawsze pobierania krwi...

Natalka
super, że już z nami jesteś spowrotem no szkoda, że tak musiałaś znosić niemiło tą podróż, ale mam nadzieję, że teraz już będzie coraz lepiej ooo w Sosnowcu, to gdzie Ty kochana mieszkasz? chyba niedaleko mnie

Aneczka ale stracha napędziłaś, ale dobrze, że Ci przeszło no i mam nadzieję, że po zaleceniach od położnej już przejdzie na dobre i nie będziesz się musiała kochana niepotrzebnie martwić
heh kochana jak usłyszysz jakiej afery wczoraj narobiłam to uwierz mi, że jesteś usprawiedliowiona bo miałaś zasadne podstawy do zmartwień

ja od wczoraj ledwo żyję... jeszcze w poniedziałek siedzimy do 17 więc mordowałam się okrutnie.. jak tylko wróciłam to weszłam pod koc i już nie wychodziłam do wieczora... potem poczułam jak wychodzą mi dwie orpyszczki, od razu zaczęły z tego boleć migdały i węzły chłonne i tak się przeraziłam, że zaczęłam czytać na internecie... oczywiście naczytałam się o poronieniach... jeszcze w tym momencie zadzwoniła mama moja do nas... zaczęłam jej wyć do słuchwaki... biedna się przeraziła i kazała mi dzwonić albo pisać do gina... napisałam, w między czasie 3 razy więc miałam jeszcze bardziej dość... po czym gin odpisał... "spokojnie, jeżeli to nie jest pani pierwsza opryszczka w życiu to nic się nie stanie"... no poczułam się jak kretynka jakaś nadwrażliwa... a najbardziej dzielny to chyba mój tz, bo nie dość, że cały wieczór z ciepłą herbatą latał to jeszcze dzielnie dzwonił po aptekach i pytał co mogę na to wziąść... chyba już fiksuję dziewczyny

Edytowane przez kasica_89
Czas edycji: 2014-09-30 o 09:00
kasica_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-30, 08:51   #2420
kocuro88
Zakorzenienie

hehe Aneczko proszę bardzo
ja rezygnuje z tej roli.
Koniec z nakręcaniem się!!! Ostatecznie i definitywnie
może faktycznie na dobre mi to wyjdzie
Stary 2014-09-30, 08:56   #2421
Meliska86
Wtajemniczenie

Żanetka gratuluje podejścia
mam nadzieje ze tak zostanie do końca
a może nawet podejście będzie Ci sprzyjać
Córcia
Stary 2014-09-30, 08:59   #2422
izasalamon
Wtajemniczenie

Cytat:
ja rezygnuje z tej roli.

Też bym nie chciała liczyć dc, ale z CLO jest to niemożliwe
Stary 2014-09-30, 09:02   #2423
anastazja_a
Raczkowanie

dziewczyny - ja tam uważam, że dużo lepiej jest panikowac bez potrzeby niz wstydzić się i bać łatki panikary, bo lepiej dmuchać na zimne i tyle
anastazja_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-30, 09:04   #2424
ksuwka
Zadomowienie

Aneczko, ale mi stracha napędziłaś. Dobrze, że już w miarę ok.

Dziewczyny, nie powiedziałam szefowi i chyba nie powiem
ksuwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-30, 09:06   #2425
aneczka2238
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ksuwka Pokaż wiadomość

Dziewczyny, nie powiedziałam szefowi i chyba nie powiem
Ale i tak się jutro dowie, nie? Jaki masz plan?

Oluś

31.12.2014

Wymianka
Stary 2014-09-30, 09:06   #2426
kocuro88
Zakorzenienie

wiecie co, doszłam do wniosku że to jest bez sensu ...

chce bardzo dziecka, dziecka który będzie częścią mnie i mojego męża, ale nie chce żeby myśl o tym przysłoniła mi inne rzeczy

nie chce za każdym razem jak spotkamy sie ze znajomymi zastanawiać się czy dam rade, chce się z nimi cieszyć tym że będą miec dziecko.

nie chce się smucić za każdym razem jak dowiem się że kolejna znajoma jest w ciąży bo wierze że i nam się w końcu uda.

Mam nadzieje że moja gin będzie miała dla mnie - poprawka - dla Nas, jakiś plan i w końcu się uda
Stary 2014-09-30, 09:08   #2427
aneczka2238
Zakorzenienie

Cytat:
ja rezygnuje z tej roli.
Spoko, mogę przejąć Jako że już ostatni trymestr to pewnie co chwila będę "rodzić"

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ----------

Cytat:
wiecie co, doszłam do wniosku że to jest bez sensu ...

chce bardzo dziecka, dziecka który będzie częścią mnie i mojego męża, ale nie chce żeby myśl o tym przysłoniła mi inne rzeczy

nie chce za każdym razem jak spotkamy sie ze znajomymi zastanawiać się czy dam rade, chce się z nimi cieszyć tym że będą miec dziecko.

nie chce się smucić za każdym razem jak dowiem się że kolejna znajoma jest w ciąży bo wierze że i nam się w końcu uda.

Mam nadzieje że moja gin będzie miała dla mnie - poprawka - dla Nas, jakiś plan i w końcu się uda
Super Żanetka

Oluś

31.12.2014

Wymianka
Stary 2014-09-30, 09:09   #2428
kasica_89
Raczkowanie

Ksuweczko to co zamierzasz?
Stary 2014-09-30, 09:10   #2429
kocuro88
Zakorzenienie

ksuweczko mam nadzieje że nie zrezygnujesz z badan jutrzejszych...

Anastazja ale ja sie wcale nie boje "łatki panikary"
bo to był taki mój znak rozpoznawczy i dziewczyny raczej nie mialy nic pzeciwko że sobie "troszke" pomarudziłam
więc i ja się tego nie wstydziłam
poprostu niepotrzebne nakręcanie może faktycznie niekorzystnie wpływa na zagnieżdżenie fasolinki dlatego powiedziałam STOP - ale nie dlatego że się bała...
a co do dmuchania na zimne to można byc ostrożnym a przy tym zachować zdrowy rozsądek
Stary 2014-09-30, 09:14   #2430
ksuwka
Zadomowienie

Nie wiem, nie umiem z nim rozmawiać . Nie wiem jak mam mu powiedzieć. Załamka!
ksuwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości