|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz. III
Cytat:
|
|
|
|
|
#3572 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to chyba niezbyt dobrze. Wcześniej wszystko było ok ale mały urósł przez jakieś 2 tygodnie 500 g. Poza tym miałam ostatnio sporo stresów załatwianie kredytu i tych wszystkich formalności, kupno mieszkania, egzamin do tego mały szybko rósł i wszystko się na siebie nałożyło.
Wszystko się zmienia, to nie znaczy, że na lepsze. Trzeba sprawić, by było lepiej. Nie można tylko gadać i mieć nadzieję, że samo się poprawi. Edytowane przez Paulinkus Czas edycji: 2014-09-30 o 09:09 |
|
|
|
|
#3573 |
|
Rozeznanie
|
Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze
|
|
|
|
#3574 |
|
Zadomowienie
|
|
#3575 |
|
Wtajemniczenie
|
Wczoraj umieralam bo mnie brzuch bolal....a wiecie co dzisiaj pisza w gazecie ?? Ze u mnie w gminie wykryto bakterie coli w wodzie.... By to ku&#@ szlak wszystko trafil... Jak nie urok to sraczka... ---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- Paulinkus witam w nieszczesliwym gronie lezacych
|
#3576 |
|
Rozeznanie
|
witajcie w ten pochmurny dzien
Paulinkus leż i odpoczyczwaj, szkoda że coraz więcej z nas ma problemy z szyjką, gronkowcami i innymi dziadami ale co zrobic, musimy przetrwać Hasiap odnośnie Twojej sympatycznej sytuacji to wczoraj jak wracałam do domu to przed blokiem stała jakaś kobieta z dziewczynką (ok 4 lata) i ta mała tak na mnie patrzy, podchodzi, łapie mnie za brzuch i pyta: a co pani tam ma? hahaha no myślałam że padnę mówię że dzidzię noszę a ona "aha"
|
|
|
|
#3577 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3578 |
|
Zakorzenienie
|
Dziendobry
witam sie dostalam sniadanie do lozka i herbatke tz w domu to kozystam
|
|
#3579 |
|
Zakorzenienie
|
Inka! Koniecznie rob posiewy, mnie e.coli rok temu tak siadla na drogi moczowe, ze mialam krew wylugowana w moczu!
Od bakterii moze sie skracac szyjka, moze bolec brzuch, a w najgorszym przypadku niestety porod przedwczesny. Ja jutro robie posiew z moczu..
|
#3580 |
|
Rozeznanie
|
Witam, melduje się po wczorajszej wizycie. Z małym wszystko dobrze, leży główką w dół, wyniki mam dobre
USG to dopiero 10 będę miała, a wczoraj tylko tak tętno lekarz chciał sprawdzić i powiedział że wszystko ok.Co do szkoły to zapisałam się na weekendową w październiku, bo chciałam z tz chodzić, a on ma taką prace że nie ma jak w tyg chodzić. Paulinkus - współczuje skracającej się szyjki, odpoczywaj jak najwięcej i nie staraj się martwić ani stresować, bo to też wpływa na malca , trzymam kciuki że będzie wszystko dobrze ![]() Jak się wczoraj wkurzyłam w rossmanie, poszłam kupić balsam na brzuch i chodzę i szukam kosmetyków dla mam i znaleźć nie mogę, poszłam do babki z obsługi i pytam się gdzie są a ta mi mów żebym przyszła po 15 października bo wtedy będą mieli, poszłam obok do cerffura i to samo było... Jak nie potrzebuje to jest a jak mi się kończy i chciałam kupić to nie ma. I w końcu nie kupiłam bo nie miałam siły nigdzie jechać już |
|
|
|
#3581 |
|
Wtajemniczenie
|
Zrobie w czwartek ten posiew... Ja pitole to jest normalnie az smieszne :/ ze non stop cos :/
|
|
#3582 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za wynikiCytat:
![]() Cytat:
A i zapomniałam - gratulacje zdanego egzaminu! ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() my już skończyliśmy zajęcia w szkole rodzenia - bardzo mi się podobało i TŻ chyba też ![]() oo! to mi wyjaśniłaś czemu nie mogłam ostatnio nic znaleźć w rossmannie
|
|
#3583 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ps. okno umyte, firana wisi i dodam, że nic mi nie jest Teraz poleżę tak o dla spokojnego sumienia, a później zacznę obiad robić
|
|
#3584 |
|
Rozeznanie
|
no wiesz, ona taka mała że pewnie nie do końca skumała o co chodzi ale przynajmniej udawała
dziewczyny wiem, że po któryms tam tygodniu ruchy słabna i jest to normalne ale żeby aż tak... ja znów zaczynam się denerwowac bo ta moja Lila strasznie spokojna od dwóch dni. na weselu była ruchliwa wieczorem, w niedzielę juz nieco mniej ale też ją czułam, ale coraz mniej... czy u was też tak ruchy nagle osłabły? i nie są już to takie kopniaki tylko smyranie od środka? weźcie powiedzcie bo może ja przesadzam i musze się ogarnąć... |
|
|
|
#3585 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, wysyłam Wam wszystkim, zwłaszcza leżącym, zabakteriowanym i tym z gilem, życzenia zdrowia i wytrwałości, to już bliżej niż dalej, trzymajcie się
---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- Mysza, ja też zauważyłam, że od tygodnia gdzieś mniej jest takich ruchów gwałtownych a więcej przesunięć.
|
#3586 |
|
Wtajemniczenie
|
Mysza Ja w szpitalu dostalam karte ruchow i wedlug niej mialam mierzyc od 9-10 od 13-14 od 17-18 policz ruchy w tychgodzinach,jak to mi tlumaczylam polozna ze nie chodzi o ilosc ruchow tylko i ich regularnosc,poloz sie na lewym boku i przelicz ile masz ruchow na godzine,moja Mila to rekordzistka jakas bo bywaja godziny ze nalicze i 41 ale sa tez takie ze ledwo 8 ruchow,kobieta z ktora lezalam nasali miala tak spokojne dziecko ze ledwo 4-6 ruchow na godzine,a tez bylou niej wszystko dobrze
Kladz sie,licz i dawaj znac Maczuma ![]() Tz pojechal do Katowic zrobic jakies szkolenie,ciekawe o ktorej wroci,nie lubie jak jedzie gdzies dalej bezemnie,jestem niespokojna wtedy
|
#3587 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dzięki a mój tż jest w Twoim Opolu też na jakimś szkoleniu łajzy te nasze chłopy :P
|
|
|
|
|
#3588 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3589 |
|
Rozeznanie
|
mój ostatnio też spokojny się zrobił
oj ja bym chciała żeby ten mój tż był taką łajzą co to najdalej na drugi koniec polski jedzie :p a on podróżnik zasrany w piątek w Portugalii wczoraj we Francji wieczorem we Włoszech a zaraz się ładuje i do Niemiec jedzie
Edytowane przez madziqqq Czas edycji: 2014-09-30 o 10:38 |
|
|
|
#3590 | |
|
Rozeznanie
|
powiem Ci ze przeszlo mi to przez mysl :P ale było juz za pozno
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3591 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Paulinkus wypoczywaj ! ale mnie zmartwiłaś swoim postem. Możliwe, że się za bardzo ostatnio stresowałaś. A wczoraj w szkole rodzenia mieliśmy ciekawy wykład na temat chust i nosidełek, i teraz jestem pewna że zakupimy nosidełko. |
|
|
|
|
#3592 |
|
Wtajemniczenie
|
Mysza a masz
Chociaż to pewnie przez budyń ciążowy taki słaby refleks
|
#3593 |
|
Rozeznanie
|
refleks?!!! w ciazy nie jest mi znane takie słowo
|
|
|
|
#3594 |
|
Rozeznanie
|
hasiap- ja myje okna i nic mi nie jest poza bólem pleców, ale widze ze juz i tak umyłas
![]() paulinkus- wspołczuje, a chłopak serio duży moj w 30tc miał 1420g leż i odpoczywaj może w pon okaże sie ze wszystko ok, zaloza ci najwyzej pessar i dasz rade ![]() co do tych pralek jeszcze, dobrze jest po każdym praniu zostawić pralkę uchyloną i szufladke też żeby sie wywietrzyło i wilgoć nie zbierała, ja tak robie i odpukać od 4lat jeszcze nic w niej nie miałam.. odpukac ![]() a ja zrobilam sobie obiadek i naleśniki posmazyłam na koalcje już potem yno kłaki umyć i po małego i sru do lekarzy ![]() mówicie ze te wasze pociechy tak mniej kopia?hmm.. mój bez zmian szaleje tam ciosy ma tak mocne że co chwile podskakuje z bólu a cały brzuch mi skacze ale spoko spoko nie bedę sie zamartwaić, każdy ma inaczej po prostu
|
|
|
|
#3595 |
|
Zakorzenienie
|
najadłam się kiełbaski i mam zgagę , fuuu
ale po obiadach szpitalnych, to dopiero miałam ZGAGĘ, aż mi łzy leciały z oczu..Zaraz dzwonię do lekarza co z moimi wynikami .. Inka a Ty mogłabyś ze swoim do mnie na kawę gdyby nie te zas.ane leżenie... wiem, że to mega wkurzające, ja już leżę 6 tyg, poleguję 10.. mam nadzieję, że po 30tc dostanę już trochę luzu, bo zwariuje z tego powodu że wciąż nic nie mam.. chociaż koszulę do szpitala bym kupiła.. a tż-etowi tego nie zlecę, bo ostatnio mi kupił taką piżamę, że nogawkami zamiatałam oddział na patologii
"Wielkość człowieka polega na jego postanowieniu, by być silniejszym niż warunki czasu i życia." Tymoteusz 23.11.2014r Edytowane przez LoLcIa123 Czas edycji: 2014-09-30 o 10:59 |
|
|
|
#3596 |
|
Zadomowienie
|
Witam się w 28 tc, czyli wkraczam w magiczny III trymestr
Kobitki powiedzcie mi... te skurcze B-H to jest takie jakby chwilowe twardnienie brzucha?? Bo ja tak mam kilka razy dziennie ale to mnie wogóle nie boli, no może z raz czy dwa poczułam i nie wiem czy to to??![]() A co do ruchów Małej to też mam wrażenie jakby bardziej się kręciła niż kopała, czuję ją dość często, w szczególności wieczorem jak już kładę się spać, to ona wtedy największe harce urządza, ostatnio to tak z pół godziny się wierciła i nawet zmiana pozycji nie pomagała ![]() A i dzisiaj zaczynamy zajęcia w szkole rodzenia
|
#3597 |
|
Zakorzenienie
|
A ja w piątek zaczynam 31tc. woow, woow
oby udało się wyleczyć te moje bakterie i już będę szczęśliwa, że udało mi się taaak daleko zajść, bo grozili mi porodem od 23tc
|
#3598 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3599 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Trzymam kciuki za obronę i egzamin wiem jak się czujesz nie chcesz się denerwować dla dobra dziecka ale czasami to po prostu jest silniejsze od nas ![]() Cytat:
nie narzekam bo wiem że to dobrze że go tak wszędzie wysyłają szczególnie że ma umowę terminową i wolelibyśmy żeby mu przedłużyli ![]() Maczuma - dzięki
|
|
#3600 |
|
Rozeznanie
|
Kurczę ja też miałam robiony wymaz z pochwy i mam bakterie. Moja gin mówi, żeby jakoś mocno się tym nie przejmować bo damy radę to zwalczyć. Nie wiem skąd ta pewność. Dostałam Gynalgin, zobaczymy. Na nastepnej wizycie będę miała wymaz w kierunku gbs. Ale oczywiście odkąd wiem, że mam bakterie (w sumie nawet nie wiem jakie
) to i kłucia zaczęłam czuć i wydaje mi się, że brzuch bardziej pobolewa. Chyba sie nakręcam niepotrzebnie. Lolcia, Yanca trzymam kciuki, za jak najszybsze zwalczenie tych paskudztw. Paulinkus gdzies mi umknąl Twój zdany egzamin. Gratulacje!!! Mysza u mnie różnie jest z ruchami. Czasem cały brzuch chodzi, a niekiedy czuje smyrnięcia od środka. No i zapominam o liczeniu ruchów i wpisywaniu ich w kartę. Inka startowałyśmy z tej samej wagi. Pod koniec pierwszego trymestru spadłam do 51,2, a teraz mam już prawie 61, więc niemało. Czasem mam wrażenie, że widać, że przytyłam. Ale w spodnie 36 (na gumce rzecz jasna) jeszcze się mieszczę, więc może i nie ma tragedii. wszystko zależy od tego jak się ubiorę. W każdym razie w poprzediej ciązy mniej przytyłam. Z 61,2 startowałam do porodu. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:26.

skraca mi się szyjka i to konkretnie. Następną wizytę mam w poniedziałek jak się do niej nie poprawi zamkną mnie w szpitalu
mały jest bardzo duży i lekarz podejrzewa że to może być z tego powodu. On szybciej rośnie niż moje ciało jest na to gotowe
Jestem w 29 tygodniu a on waży 1800

witam sie dostalam sniadanie do lozka i herbatke tz w domu to kozystam
Martwie sie tymi wynikami, mam nadzieje ze bakterie znikneły!bralam tydzien furagin wiec zobaczymy a jak nie to znow posiew eh... 3majcie kciuki.
za wyniki
potem yno kłaki umyć i po małego i sru do lekarzy
ale spoko spoko nie bedę sie zamartwaić, każdy ma inaczej po prostu 
13.08.2011r.