|
|
#811 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Koty - część X
Cytat:
Zawsze spał ze mną na poduszce, obejmując mnie mruczał mi do ucha. Zasypiając musiałam go trzymać za łapkę,bo inaczej nie zasnął. Jak próbowałam zabrać rękę to ją podtrzymywał, nie chciał puścić. Odprowadzał mnie, wychodził po mnie jak wracałam ze szkoły, później z uczelni. Gdy byłam chora, coś mnie bolało czy zdenerwowana przychodził się przytulać i zabierał to ode mnie (dosłownie po chwili czułam spokój, ona zaczynał mieć dreszcze i po chwili przechodziło). Gotował ze mną, siedząc mi na ramionach. To w jego futerko wypłakiwałam się nocami, gdy zmarła mi bliska osoba, znosił to cierpliwie przez 3,5 roku, nawet się nie wyrywając, bo długo nie mogłam się z tym pogodzić. Żaden inny człowiek go nie interesował, liczyłam się tylko ja. Mimo, że wszystkie moje koty kochałam, wszystkie ze mną spały przytulone, to z żadnym nie miałam tego rodzaju więzi co z Huncwotkiem (jestem raczej zamkniętą osobą, nie okazuję emocji, a on po prostu był przy mnie, wyczuwał moje nastroje).
|
|
|
#812 | |
|
Zakorzenienie
|
Benka. CBE kupilam tylko to male opakowanie na probe. A w piwnicy leza jeszcze dwa wory Benka.
Chcialam przetestowac. Cytat:
No co Wy tu opowiadacie? Koty maja zyc 30 lat. Nawet nie mysle inaczej. Bozenka tez doczeka naszej emerytury ---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ---------- I zapomnialam: w Bierdi sa gadzety dla psa i kota. Kupilismy myszki z wiewiorkowym ogonkiem. Jest szal
|
|
#813 |
|
Zadomowienie
|
Witam przylaczam sie
Ja mam 17 letnia kotke Perska, i wlsanie si zastanawiam, jak to faktycznie jest z wiekiem kotow? Mi sie czasem przykro robi jak pomysle ze ona juz taka stara i niedlugo sie moze jej cos stac, jak spi to zawsze sprawdzam czy oddycha bo mam takie schizy...
|
|
|
|
#814 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziś jeszcze pójdę oblukać zabawki no i mam zamiar zawieźć Stanisława na pierwsze szczepienie może przy okazji dostanie cos na uspokojenie
|
|
#815 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się wzięłam wczoraj po południu za sprzątanie, gotowanie, potem skoczyliśmy na zakupy. Po 21 kot dał mi jasno do zrozumienia, że czas najwyższy żeby się nim zająć: złapał mnie lekko zębami za rękę i polizał Pierwszy raz coś takie zrobił. Odnośnie CBE: kot pachnie jak chomik... trocinami Strasznie mi to przeszkadza. Nie znoszę zapachu trocin Okropnie się nosi. Żwirek jest poroznoszony po całym mieszkaniu Z Benkiem nie ma takiego problemu. Roznosi się na 30cm od kuwety.
|
|
#816 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Kusum - mam CBE wszędzie. Wszędzie.
Cytat:
Wklej proszę zdjęcie
|
|
|
#817 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Ten żwirek ma dużo plusów, ale chyba jednak nie... Gdyby roznosił się po korytarzu, ok. Ale białe kulki leżą wszędzie. Mam ciemną podłogę w salonie. Rano to wyglądało jakby ktoś pokruszył styropian
|
#818 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po nosie daje trocinami, to prawda - w koncu to sa takie trociny - ale bardziej mi sie ten zapach podoba niz stechla glina Benka. Wybieram CBE, bo ma duzo wieksza wydajnosc i w ogole nie przywiera do kuwety, nawet jak koty przesikaja na wylot. I CBE duzo lzejszy jest, latwiej sie kuwete sprzata Pouzywalam Benka kilka miesiecy, nie jest zly, bron boze, ale CBE bardziej nam pasuje.W Biedro jakies kocie rzeczy sa? Zaraz gazetke przejrze. Moze na cos sie skusimy.
|
|
#819 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#820 |
|
Konto usunięte
|
Tak, w Biedrze jakaś kocia akcja. Moja mama wczoraj kupiła swojemu kotu drapak z budką za 29,90 zł. Niestety nie wzięła pod uwagę tego, że jej bestia jest sporych rozmiarów i jak leżał wczoraj na górnej półce to wszystkie kończyny zwisały jak u leniwca, nie mówiąc już o tym, że nie ma szans żeby się zmieścił do tej małej budki
|
|
|
|
#821 |
|
Konto usunięte
|
My używaliśmy CBE, żwirek był dosłownie wszędzie (!). Przerzuciliśmy się na ten dla kotów długowłosych. Jest droższy, ale przynajmniej dywan można odkurzac co dwa dni, a nie trzy razy dziennie.
|
|
|
|
#822 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas dywanik (http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/pr...964/#/50225530) powstrzymuje żwirek przed roznoszeniem, a jak już się rozniesie to do progu, nie lata po całym mieszkaniu. Jakbyśmy mieli odkurzać co dwa dni to byśmy musieli chyba sprzątaczkę mieć
|
|
#823 |
|
Zadomowienie
|
Ja odkurzam co dwa dni a sprzątaczki nie mam póki co
![]() Nie mam dywanów. Kuweta kryta bez drzwi. Owszem nosi się ale to jedyna wada tego żwirku - poza tym same zalety dla mnie Kot sprząta po sobie, kotka wyskakuje jak z procy i to ona głównie roznosi żwir.
|
|
#824 |
|
Konto usunięte
|
Ja używam CBE i jestem zadowolona. Koło kuwety zawsze trochę jest nasypane ale generalnie poza łazienką żwiru nie ma. Chociaż może dlatego, że moja kotka preferuje co drugie sikanie do wanny
|
|
|
|
#825 |
|
Zakorzenienie
|
fajna oferta w biedronce, ale na razie mam wystarczająco dużo kocich zabawek itd. U mnie teraz stoją dwie kuwety, w pokoju i w łazience, kupiłam małe opakowanie Nature's Calling na próbę, ale chyba jest za drogi, żeby go regularnie stosować.
|
|
|
|
#826 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ale cudna
![]() Ja zamiatam dwa razy dziennie, po porannym i wieczornym sprzątaniu kuwety (zajmuje to max 1-2 min.,bo to tylko najbliższa okolica, nie dopuszczam do roznoszenia na całe mieszkanie). Odkurzam raz w tyg., bo dywanów nie mam, a Misia się bardzo boi odkurzacza.. U mnie to wystarcza, z tym, że ja mam kuwety w szafce i tam rzeczywiście żwirku jest sporo, wymiatam stamtąd raz dziennie. ---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ---------- Cytat:
Na razie wróciłam do CBE+.
|
|
|
#827 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Zamiatanie dookoła kuwety ułatwia sprawę. ![]() Taki dywanik byłby idealny... do zasikania |
|
|
|
|
#828 |
|
Zadomowienie
|
U mnie odkurzanie wygląda tak ![]() Tak - to jest Ambra
|
|
#829 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Musiałam wyrzucić wcześniejszą szafkę w której były kuwety, bo była tam wycieraczka, która została podlana kilka razy. Teraz mam nową szafkę, robioną na zamówienie i już wycieraczki nie dałam.Też nie znoszę sprzątać
|
|
|
#830 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Czy któraś z was znalazła w sieci kota z piekła rodem po polsku? |
|
|
|
|
#831 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale super. U mnie Misia zawsze się chowa, ale i tak jest lepiej, bo na początku wchodziła na parapet i wyła jakby ją ktoś obdzierał ze skóry. Teraz jak mam zamiar odkurzać, to wydaję dźwięk naśladujący odkurzanie i ona już wie, że trzeba się schować
![]() Grubcio na czas odkurzania idzie na parapet. I tam przeczekuje, jeżeli się do niego nie zbliżam za bardzo (chodzi o rurę od odkurzacza, boi się wszelkich "kijo" podobnych przedmiotów, miotły itd., podejrzewam, że oberwał za kocięcia) to spokojnie sobie tam siedzi. Za to ucieka przed zamiataniem i myciem mopem podłogi. Misia przeciwnie, zawsze mi asystuje z zaciekawieniem.
|
|
#832 |
|
Konto usunięte
|
Przejrzałam gazetkę z biedronki i chyba pojadę dzisiaj po kocie zabawki, bo jakimś cudem wszystkie mi z domu poznikały. Ostatnio jak szukałam kocich zabawek to dwie obdarte ze skóry myszki znalazłam w domku z klocków moich dzieci
- i po co kupować drogie zabawki jak tanie są najlepsze ![]() I w ogóle od dłuższego czasu bardzo pragnę drugiego kota... Najbardziej to by mi się chciało małego kocurka maine coon, który byłby w przyszłości wielki i ciężki Uważacie, że kot byłby szczęśliwszy gdyby miał kompana do brykania, czy może po 5 latach samotności byłby niezadowolony? |
|
|
|
#833 |
|
Wtajemniczenie
|
Właśnie niedawno pisałam, że tunel z tych powodów musiałam wyrzucić. Też go prałam kilkanaście razy, za każdym razem kilka dni spokoju a potem sik. W końcu się poddałam i wylądował w koszu.
|
|
#834 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#835 |
|
Nie depcze krokusów
|
Tylko pierwszy sezon. Resztę oglądałam po angielsku.
|
|
#836 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale syfu nie ma. Zwirek na podlodze tylko w pokoju kuwetowym, wystarczy zamiesc w okolice kuwety przy sprzataniu jej wieczorem i nic sie nie roznosi dalej.Cytat:
Bo po tygodniu to tylko troche kurzu jest w mieszkaniu, nic wiecej. Cytat:
Nie lubie tylko rozgardiaszu, jak rzeczy sie walaja, nie sa na miejscu, itd.Faktycznie, dla Twoich to nie bylby dobry pomysl... Ta wycieraczka to jest cudo. ---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- Cytat:
|
|
#837 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozniesiony po całym mieszkaniu. Masakra. Zazdroszczę Cytat:
![]() Mam w planie taką szafkę. Niestety znajomy meblarz jak to zobaczył to się przestraszył.
|
|
#838 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() U mnie niestety kurzu jest sporo, do tego mam ciemne meble, po dwóch dniach już muszę ponownie przecierać. Ostatnio znowu doszło kocie futro (dużo futra głównie Grubciowego, bo ma gęste), bo już zaczęły się "przebierać" na zimę.
Edytowane przez daktylek1987 Czas edycji: 2014-09-30 o 13:02 |
|
|
|
|
#839 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ciemne meble to masakra właśnie z tego powodu. Na naszych brzozowych to nie widać kurzu nawet jak jest dużo
|
|
#840 |
|
Zadomowienie
|
Może koty sprawdzają waszą cierpliwość
![]() Taka szafeczka na kuwetę byłaby fajna - chyba kilka osób tutaj ma takie cudo ![]() Teraz odkurzacz jest passe. Teraz na topie jest nowa umywalka i moczenie głów
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:14.

.
. 

Ja mam 17 letnia kotke Perska, i wlsanie si zastanawiam, jak to faktycznie jest z wiekiem kotow? Mi sie czasem przykro robi jak pomysle ze ona juz taka stara i niedlugo sie moze jej cos stac, jak spi to zawsze sprawdzam czy oddycha bo mam takie schizy...

Pierwszy raz coś takie zrobił.
Strasznie mi to przeszkadza. Nie znoszę zapachu trocin
Z Benkiem nie ma takiego problemu. Roznosi się na 30cm od kuwety.