Styczniowe mamusie 2015, cz. V - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-30, 08:47   #2191
akrolowa
Zadomowienie

Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. V

ja już trzecią noc z rzędu w miarę fajnie przespałam mam nadzieję, że jeszcze trochę się tym nacieszę. Piszecie o takich pysznościach, że muszę zrobić sobie jakieś śniadanko, bo od samego czytania głodnieję co raz bardziej!
Stary 2014-09-30, 08:57   #2192
Karoloo
<3 <3 <3

Cytat:
Napisane przez smerfetka2808 Pokaż wiadomość

Karoloo a Ty kiedy sobie odpoczniesz choć troszkę? ja się pytam?
Odpoczne dopiero w trumnie należe do tych osób które w domu nie usiedzą

Franek 15.12.2014
Zosia i Klara 08.12.2016
<3
Karoloo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-30, 09:00   #2193
akrolowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kinqaa Pokaż wiadomość
Akrolowa wczoraj byla ;D zmęczona i głodna wyszła po tylu godzinach.
ale mi się porąbało, że dzisiaj jest poniedziałek! i przez chwilę rozkminiałam co ona robiła w niedzielę w szkole
ale ogólnie pozytywnie?
Stary 2014-09-30, 09:05   #2194
AsiaW**
Zakorzenienie

Smerfekta - miś kosztował 70 zł plus wysyłka, drogo, ale moim zdaniem warto, to ręczna robótka, a misie śliczne

AsiaW** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-30, 09:11   #2195
ewka555
Zakorzenienie

cześć!
wczoraj pochłonęło mnie szaleństwo uzupełniania lodówki, więc z tżtem na zakupach, a potem przypomniało mi się o paście z makreli wędzonej, o której ostatnio coś pisała i stwierdziłam, że trzeba zjeść na kolację pycha przepis ! z makreli to pierwszy raz robiłam ale mmmm

ja już po laboratorium dzisiaj ...ludzie w autobusach - naprawdę porażka.. dostałam z łokcia w brzuch myślałam, że oddam ale z nogi
teraz kawka i drożdżówki ukochane

a w nocy jakiś głupek siedział pod moim oknem i się wydzierał ...i nie wiem czemu, ale jak ja się obudzę, to zaraz od razu Mala też i zaczyna fikołki odstawiać w brzuchu ...ja nie wiem, Ona jakiś czujnik mojego snu ma ?

kurcze często mi w ciąży krew leciała delikatnie z nosa, ale teraz siedzę i konkretnie poszło ...muszę gin powiedzieć na wizycie, bo nie wiem czy jest się czym martwić ?

biorę się za czytanie Was z wczoraj, poszalałyście
ewka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-30, 09:19   #2196
Eirene1987
Zakorzenienie

hej. witam po okropnej nocy, nie dość że ząb napierdzielał to syn znów ma katar i zaczął kaszleć i co chwilę kaszlal.... dziś siedzi w domu ja najchętniej bym poszła spać a nikogo nie ma w domu. super - aż tydzień do pkola pochodził

dziękuję dziewczynki za słowa pocieszenia i współczucia

Katerina nie nie wiem żeby nie płukać - moja koleżanka skrzep wypłukała i miała suchy zębodół to ponoć masakra. w ogóle nie mogłam gorącego wczoraj pić płukać i zęby w tych okolicach omijać.

Cytat:
Napisane przez Karoloo Pokaż wiadomość
Zreszta sama muszę się wybrać na rwanie, bo co chwile mam stan zapalny ale to już po porodzie
mi i gin i stomatolog powiedzieli że bolący ząb może przyspieszyć poród o tydzień dwa

Cytat:
Napisane przez Myszunia19 Pokaż wiadomość
ooo 8 to najgorsza rzecz na świecie. miałam 2 wyrywane i to był koszmar. chyba z tydzień przy jednej nie spałam za to przy drugiej na drugi dzień wszystko już było w porządku
ja miałam też 2 wyrywane pierwszą w ciaży - super mi się zagoiło i nie bolało. drugą 2 lata temu - ibuprom pomógł. też szybko wygojone. ale to były górne ósemki. dolne są gorsze a teraz miałam dolną

Cytat:
Napisane przez Montanka Pokaż wiadomość
Smerfetka, myślę, że to najlepsze wyjście. Chciałam mieć trójkę, ale moje ciąże są trudne. Ta druga jeszcze trudniejsza od pierwszej. Nie jest łatwo nie myśleć i nie stresować się. Cały czas mam wrażenie, że i mój starszy syn na tym traci. Nie robię przy nim juz tyle, co kiedyś i gdzieś ta nasza więź ucieka. Nie jest mi z tym fajnie.
mam tak samo. ciągle tłumaczę że muszę leżeć. w piłkę pograć nie mogę z nim, na spacery dłuższe nie pójdę itd. szkoda mi synka. dlatego też się chyba skończy na dwóch

Cytat:
Napisane przez ma.ko Pokaż wiadomość
brawurka moja koleżanka mówi, zeby na święta się najeść, bo później przy karmieniu to dietka
oj tak też mam zamiar się najeść mam nadzieję że dzidzia jeszcze wytrzyma i da mamie pojeść

ja pamiętam pierwsze dni to pieczone mięso jadłam i marchewkę surową hehe

ale najlepiej było w szpitalu - oddział położniczy - kobiety po porodzie a na obiad schabowy, ziemniaki i... kiszona kapusta

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-30, 09:21   #2197
simonee
Zakorzenienie

Smerfetka, Akrolowa dzięki juz zapomniałam o śniadaniu i zaczynam myśleć o obiedzie :p

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-09-30, 09:23   #2198
Szczeperka
Wtajemniczenie

Hej
Dobrze że nie weszłam na wątek przed śniadaniem bo byście mi narobiły ochoty na to, czego nie mam w lodówce

Miałam dzisiaj sen w którym nagle wypadła mi pępowina i okręcałam ją sobie wokół brzucha. I nie byłoby to nic tak dziwnego gdyby nie fakt, że ta pępowina była zrobiona z mandarynek i chodziłam z łańcuszkiem mandarynek na brzuchu
Zastanawiam się czy to jakaś sugestia syna co do jadłospisu

Ignaś 11.03.2016
Szczeperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-30, 09:31   #2199
alb
Zadomowienie

Moja córka też chora - później idziemy do lekarza, więc minimum tydzień posiedzimy w domu. Szkoda bo córce się strasznie nudzi w domu a w domu kultury ma super zajęcia, żeby tylko nie łapała każdej infekcji...
alb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-30, 09:31   #2200
smerfetka2808
Zakorzenienie

AsiaW , no to troszkę kosztował ale piękny jest

Simonee, szalona ja mam odmrożony jakis kawałek szynki więc może gulasz zrobię nie wiem co jeszcze można z szynki zrobić...

Eirene, oj bidulko co ten Oli tak teraz łapie katarek?

Karoloo, czasami trzeba troszkę na dupce posiedzieć potem będziesz chciała a tu dzidzia Ci nie da zobaczysz

Akrolowa, oby tak juz zostało z tymi nocami bo czlowiek aż inaczej sie czuje jak tak pośpi

a ja już lazienkę i kibelek wysprzątałam, pranie i zmywarkę puściłam zaraz muszę powiesić pranie i iść na malutkie zakupy i się zabieram za dalsze sprzątanie musze być cichutko bo mąż po nocy śpi więc nie poodkurzam na razie :/
Stary 2014-09-30, 09:44   #2201
simonee
Zakorzenienie

Szczeperka

Alb dużo zdrówka dla corki oby szybko jej przeszło.

Smerfetka może jakaś pieczeń +sos?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-30, 09:50   #2202
ewka555
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Szczeperka Pokaż wiadomość
Hej
Dobrze że nie weszłam na wątek przed śniadaniem bo byście mi narobiły ochoty na to, czego nie mam w lodówce

Miałam dzisiaj sen w którym nagle wypadła mi pępowina i okręcałam ją sobie wokół brzucha. I nie byłoby to nic tak dziwnego gdyby nie fakt, że ta pępowina była zrobiona z mandarynek i chodziłam z łańcuszkiem mandarynek na brzuchu
Szczeperka no to nieźle ja jak już usnęłam nad ranem, to mi się śnił poród, że w jednym szpitalu nie chcieli mnie przyjąć, ale koniec końców poród super , krótki i Mała urodziła się 3100 i 50cm długa i miala czarne włoski hahaha

---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

Eirene współczuję
trzymam kciuki, żeby szybciutko Ci się tam goiło
Stary 2014-09-30, 09:50   #2203
justynalyp
Zadomowienie

a ja miałam masakryczny sen. śniło mi się, że ojciec mojego dziecka kazał mi pić wódkę, po kieliszku urwał mi się film, później wyznawał mi miłość i płakał, później uprawialiśmy seks, a na sam koniec snu latały małe czerwone smoki.
justynalyp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-30, 10:00   #2204
ewka555
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajlaga Pokaż wiadomość
Próbowałam tej inhalacji z majerankiem, ale jak widać dalej

A jeszcze mam zawroty głowy, ale to nie wiem czy z choroby czy z ciąży...
zdrówka, zdrówka, i jeszcze raz zdrówka !
Cytat:
Napisane przez olena90 Pokaż wiadomość
Takie butki dostalam

Ide robic oszukane golabki...
ale świetne bamboszki

Cytat:
No to jestem po wizycie.

Mały, to nadal mały. Waży niecałe 600g. Moja szyjka bez zmian, czyli 2,5 cm, ale za to łożysko naciska na wewnętrzne ujście szyjki Za dwa tygodnie będę miała zakładany pessar.
Poza tym dorobiłam się żylaków w pochwie.

Boję się tego pessaru
wiem, ze łatwo mówić, ale nie stresuj się, bo po co dziecko denerwować, a zobaczysz, ze na pewno wszystko będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez Kinqaa Pokaż wiadomość
Tz najlepszy przed chwila:
" Idziesz moze do sklepu ? "
Ja : " Yyy po co? "
TZ: " Hmmm moze jakies orzeszki ? Czekolada? "
Ja : " Udziela ci sie ciąża? "
hahahah mój tż rośnie razem ze mną

Cytat:
Napisane przez AsiaW** Pokaż wiadomość
Smerfekta - miś kosztował 70 zł plus wysyłka, drogo, ale moim zdaniem warto, to ręczna robótka, a misie śliczne
cudne te misie ! chyba też się rozejrzę, uwielbiam takie rzeczy

Cytat:
Napisane przez alb Pokaż wiadomość
Moja córka też chora - później idziemy do lekarza, więc minimum tydzień posiedzimy w domu. Szkoda bo córce się strasznie nudzi w domu a w domu kultury ma super zajęcia, żeby tylko nie łapała każdej infekcji...
zdrowia dla córeczki ...wynudzi się bidulka

Cytat:
Napisane przez justynalyp Pokaż wiadomość
a ja miałam masakryczny sen. śniło mi się, że ojciec mojego dziecka kazał mi pić wódkę, po kieliszku urwał mi się film, później wyznawał mi miłość i płakał, później uprawialiśmy seks, a na sam koniec snu latały małe czerwone smoki.
masakra. ale nie martw się, nie jesteś sama ...ja też w ciąży mam jakies psychiczne sny i się budzę z krzykiem albo płaczem
Stary 2014-09-30, 10:01   #2205
bajlaga
Zadomowienie

Cytat:
Kinqa nie takiej odpowiedzi sie spodziewałam eh

Bajlaga to jak chcesz wietrzyć mieszkanie?
No rzadko wietrzę w zimę, bo jak grzejniki są wyłączone, a są choć trochę ciepłe to liczniki naliczają... nigdy nie można otworzyć okna, gdy grzejniki są włączone. To jest porażka, a jakie złodziejstwo

Kinqaa Ty ranny ptaszku

ewkaa dzięki PONOĆ krew w nosie w ciaży to nic strasznego, uwielbiam słowo PONOĆ

a mnie wzięło na sprzątanie, walczę z porządkami w szafach, podłogi pomyte, mogę iść się zdrzemnąć

Edytowane przez bajlaga
Czas edycji: 2014-09-30 o 10:06
bajlaga jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-09-30, 10:06   #2206
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

przysnęło mi się na godzinkę
Cytat:
niezły
Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
hej. witam po okropnej nocy, nie dość że ząb napierdzielał to syn znów ma katar i zaczął kaszleć i co chwilę kaszlal.... dziś siedzi w domu ja najchętniej bym poszła spać a nikogo nie ma w domu. super - aż tydzień do pkola pochodził
zdrówka dla syna, ta noc musi być lepsza
Cytat:
Napisane przez ewka555 Pokaż wiadomość
kurcze często mi w ciąży krew leciała delikatnie z nosa, ale teraz siedzę i konkretnie poszło ...muszę gin powiedzieć na wizycie, bo nie wiem czy jest się czym martwić ?
bierz rutinoscorbin 3xpo 2 tabl.
Cytat:
zdrówka dla córki
ciekawe jak tam moja w tym przedszkolu
W 2015 22
W 2016 41
W 2017 36

5.02.2011 Córka 52cm, 2500g
2.01.2015 Syn 56cm, 3300g

lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-30, 10:35   #2207
smerfetka2808
Zakorzenienie

Cytat:
Hej

Cytat:
ojej kolejna bidulka
Mówisz że fajnie w tym domu kultury jest?

Cytat:
Napisane przez simonee Pokaż wiadomość

Smerfetka może jakaś pieczeń +sos?
no właśnie myślę i myślę i chyba zrobię ten gulasz z ziemniaczkami i buraczkami, a na jutro gulasz z ryżem albo makaronem

Cytat:
Napisane przez justynalyp Pokaż wiadomość
co za sen

Cytat:
No rzadko wietrzę w zimę, bo jak grzejniki są wyłączone, a są choć trochę ciepłe to liczniki naliczają... nigdy nie można otworzyć okna, gdy grzejniki są włączone. To jest porażka, a jakie złodziejstwo

a mnie wzięło na sprzątanie, walczę z porządkami w szafach, podłogi pomyte, mogę iść się zdrzemnąć
ee tam my wietrzymy bo byśmy się chyba podusili i zaczadzili
zresztą my w zimie prawie nie grzejemy bo mamy sąsiadów z dołu-dziadki co oni jak wlączą kaloryfery to masakra i z góry tak samo

no wróciłam z zakupów i wiecie co szamam? MONTE tak mi się zachciało
zaraz pranie wieszam za obiad się biorę i sprzątania część dalsza, chyba mi cały dzień takim tempem zejdzie
a popołudniu teście mają przyjechać i jak będzie merytura to może po wózek pójdziemy
Stary 2014-09-30, 10:40   #2208
askaa02
Rozeznanie

Witam w 25 tyg ale to leci..

Cytat:
Napisane przez ewka555 Pokaż wiadomość
ja też po przebudzeniu rano widzę na chusteczce higienicznej troszkę krwi z nosa, ale oczywiście zapomniałam dziś się spytać co z tym zrobić..

Cytat:
ewkaa dzięki PONOĆ krew w nosie w ciaży to nic strasznego, uwielbiam słowo PONOĆ

Drzemka Ci się nalezy w takim razie

Jestem dziś po wizycie, szyjka wporządku, serduszko słyszłam , wstępnie się umówiłam na prywatne 4D w 30tyg i mam skierowanie na tą glukozę dostałam też jakieś ziołowe czopki na problemy "H" - no zobaczymy czy pomoże
askaa02 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-30, 10:52   #2209
suszarka
Buc

Cytat:
Napisane przez Karoloo Pokaż wiadomość

Mam taką tabelkę w karcie ciąży (raczej to jest ksiażeczka) zdjęcie za chwilę dorzucę
widzę,że karta ciąży z medicoveru.

Cytat:
No to jestem po wizycie.

Mały, to nadal mały. Waży niecałe 600g. Moja szyjka bez zmian, czyli 2,5 cm, ale za to łożysko naciska na wewnętrzne ujście szyjki Za dwa tygodnie będę miała zakładany pessar.
Poza tym dorobiłam się żylaków w pochwie.

Boję się tego pessaru
będzie dobrze!!! zobaczysz.
Stary 2014-09-30, 11:09   #2210
elvira44
Wtajemniczenie

Witam sie po śniadaniu.

http://www.suwaczek.pl/cache/556b2ed503.png
elvira44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-30, 11:11   #2211
alb
Zadomowienie

Cytat:

ojej kolejna bidulka
Mówisz że fajnie w tym domu kultury jest?
Super jest w domu kultury - dużo lepiej niż było w przedszkolu no ale to tylko 3 godziny, więc raczej dla nie pracujących.
Stary 2014-09-30, 11:11   #2212
Kinqaa
Zakorzenienie

Bajlaga no ranny ptaszek już nie śpię calymi dniami :p

Never ignore someone who cares for you
because someday you will realize
you have lost a diamond
while you were busy collecting stones...

Kinqaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-30, 11:13   #2213
alb
Zadomowienie

Ja dzisiaj będę jeść dynię faszerowaną a na jutro robię roladki z kurczaka z bakłażanem
Stary 2014-09-30, 11:27   #2214
smerfetka2808
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elvira44 Pokaż wiadomość
Witam sie po śniadaniu.
hej hej

Cytat:
Super jest w domu kultury - dużo lepiej niż było w przedszkolu no ale to tylko 3 godziny, więc raczej dla nie pracujących.
a to ja myślałam że więcej czasu tam córcia spędza a nie tylko 3 godzinki...

Cytat:
Ja dzisiaj będę jeść dynię faszerowaną a na jutro robię roladki z kurczaka z bakłażanem
kurde nigdy nie jadłam dyni
ale przy moim P niejadku to słabo widzę, musiałabym do teściów jechać albo do rodziców i tam ugotować i żeby on spróbował
a bakłażana też nie jadłam ja to zacofana jestem jeśli chodzi o smaki
Stary 2014-09-30, 11:34   #2215
Brawurka_29
Zakorzenienie

Dobry kochane dziewczeta

Zlozylyscie zyczenia swoim chlopakom ?

Montanka kochana nie bój zaloza i bedzie spokój

Ellyunia ja tez bede po pokoju jezdzic wozkiem hahhaha.nie moge sie doczekać kiedy wujde razem z corcia na spacer
A potem wiosna, lato - kocyk , parasolka, i relaks w parku

Eirene jestes hardcorem ! Ale najważniejsze że dziad ladnie wyszedl i będziesz miala spokój
Bajlaga Ty juz dawno powinnas być u lekarza.zdrowia kochana

Myszunia prosze się oszczędzać.

Alb zdrowia dla córci

Ja zjem.sniadanie i lece do sklepu . Dzisiaj na obiad zapiekanka ziemniaczana z sosem serowym

11.05.09 żegnaj kruszynko
17.03.10 żegnaj kruszynko
wrzesień 2010 znowu żegnamy kruszynkę
07.05.13 ciąża pozamaciczna
04.05.14 - II kreseczki
20.12.14 - pojawiła się na świecie!! nasz cud córeczka Hannah

Brawurka_29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-30, 11:36   #2216
Kinqaa
Zakorzenienie

Brawurka ja od razu po przebudzeniu nawet dostał śniadanie! :P takze u mnie juz załatwione

Never ignore someone who cares for you
because someday you will realize
you have lost a diamond
while you were busy collecting stones...

Kinqaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-30, 11:38   #2217
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

ale macie sny
takie miałam w pierwszej ciąży, w tej tak nie mam, moze ze padam jak zabita pod koniec dnia to i nie ma czasu w nocy na glupie sny,
czasami mnie małe budzi bo kopie że aż boli.
Katerina_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-30, 11:45   #2218
dusiolka
Zakorzenienie

Brawurka jak robisz sos serowy?;p ja chce upiec muffiny dla mojego chłopa;p
dusiolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-30, 11:46   #2219
akrolowa
Zadomowienie

Szczeperka co za sen!
Smerfetka to widzę dzisiaj aktywny poranek! ja mam jakiegoś leniuszka, wstawiłam pranie, zrobiłam zakupy i zaraz zabieram się za obiad, tak za mną rybka chodzi, że dzisiaj muszę zjeść!
Jak pojedziecie po wózek to daj znać czy w końcu na ten granat czy tą jeansową szarość się zdecydowaliście
Eirene oby szybko przestało Ci dokuczać...
Aska super, że wszystko w porządku. Ja właśnie też muszę zadzwonić i umówić się na to badanie w 30 tc.
Stary 2014-09-30, 11:46   #2220
dusiolka
Zakorzenienie

Bajlaga robilas inhalacje? Jak sie czujesz?
Mój znowu podlapal przeziebienie i robię za pielęgniarkę wieczorami;p
dusiolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości