Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 cz.XIV - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części wątku
Mamusie wrześniowo-październikowe 2013 1 3,23%
Glowa siwa, wszystko boli, moje dziecko ciągle broi! 12 38,71%
Nasze maluchy biegają i skaczą, a mamy się ciągle za głowę łapią 0 0%
Jemy już wszystko, mamy pełno siły, spokojne chwile już się skończyły! 3 9,68%
Nasze dzieci nie są już małe, to już roczniaki są wspaniałe 0 0%
Wszystkie dzieci roczek mają , teraz drugi zaczynają. 3 9,68%
Za nami pierwsze urodzinki, wszyscy mamy uśmiechnięte minki. 1 3,23%
Każdy "roczniak" rośnie zdrowo, zachowuje się wzorowo. 0 0%
Już po pierwszych urodzinach. Drugi roczek się zaczyna. 3 9,68%
Wszystkie chodzą i gadają , nasze dzieci roczek mają. 2 6,45%
Uśmiechnięte , rozkrzyczane to roczniaki ukochane. 4 12,90%
Pierwszy roczek minął kolorowo, drugi zaczyna się przebojowo. 2 6,45%
Głosujący: 31. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-30, 12:22   #1771
Larysa88
Zakorzenienie

Dot.: Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 c

Dziękuję dziewczyny komplet jest z cartersa kurtka była parę razy ubrana natomiast spodnie nowe i ogólnie cały wygląda jak nowy od dziewczyny z wizażu
Także do zimy jesteśmy przygotowane bo kiedyś mama moja kupiła kurtkę z Nexta więc będzie na zmianę. No tylko nad butami trzeba pomyśleć ale przyjaciółka moja zaproponowała że ona kupi na prezent bo przylatuje końcem października
Ale te z decathlonu wydają się fajne i tanie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
fajowy!! skad taki ?

co do koloru samochodow.... mialam dwa czarne i nadal czarnym jezdze i nigdy wiecej tz ma jakis granatowo niebieski i na nim nic a nic syfu nie widac, ale to nie moj kolor mi sie wlasnie capuccino podoba
a najlepszy kolor jaki by mi pasowal to taki na ktorym rys nie widac
No na srebrnym niby tych rys nie widać aż tak albo uderzeń od otwierania drzwi... Choć lepiej jak jest okurzony bo wczoraj umylam, co z tego ze się pięknie błyszczy jak te rysy mnie wkurzają i jakby co chwile ich więcej. Ludzie to nie szanują cudzych rzeczy, ba, niektórzy to nawet swoich nie szanują to co dopiero czyjeś eh

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
no nie, ja dzisiaj musiałam łazienkę zamknąć, bo chciałam 2, a ta mamałyga mała stała i sią patrzyła.
A najśmieszniejsze jest to, że jak siedzę na kibelku to Kornel zaraz chce do mnie na kolana.

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
Właśnie się dowiedzialam na placu zabaw ze mam piękna córkę
Mowie: to syn
Odpowiedz:" to czego pani na czerwono ubrala?"
Aaa

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Ubrana, umalowana, bez kaszy we włosach... fajnie tak czasami

A jeszcze a'propo motywacji, zadzwonił przed chwilą Bartek:

- Ewa, Ty musisz schudnąć!!!
- No wiem, że muszę... (w myślach: zwierze jesteś, burak i patafian, że wypominasz)
- Ale musisz do grudnia!!!
- ???
- No bo w grudniu robimy dziecia!
- ???!!!
- No właśnie na to wpadłem (ton odkrywcy obu Ameryk i Australii), jak zrobimy w grudniu, to będą ciuszki pasowały!
- ...
(kurtyna)

Fajny )
Stary 2014-09-30, 12:31   #1772
Larysa88
Zakorzenienie

Dot.: Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 c

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość

mnie jakis czas temu zaczepila babka i mowi-
- jaka piekna dziewczynka, bla bla bla, jak ma na imie,
-Aleksander
- jaka pieknA
- TO SYN-
-JEST PANI PEWNA?

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
oo fajne, my mamy panterkową kurtkę z Nexta na zimę, ale balam się pisać ale widzę,że nie jestem sama

---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ----------

haha no ZOśka jak nic

ależ on praktyczny
Ale czego się bałas?

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
hehe ale co? Chłopca na czerwono nie można ubierać Ja często Emilce ubieram coś niebieskiego i też słyszałam, o jaki ładny

hehe bez kaszy we włosach
a małż mimo wszystko słodki

mniam, mniam zjadłabym

bardzo mi się nie podoba, widziałam na żywo, bo taka paniusia u nas na osiedlu ma. To jej pierwsze dziecko, jest jakoś po czterdziestce, mąż bogaty... no ten wózek wygląda okropnie

pisz pisz co zobaczyłaś

zdrówka dla Adasia.
Jak butki jesienne ma dobre, to nie ma sensu kupować nowych, za jakiś czas przecież musisz kupić zimowe

też bym zjadła barszczyk biały, pokaż kurteczkę

Byłam na spacerku i zakupach. W sklepie na pieczywie Emila zaczęła mówić mniam, mniam i pokazywała na bułki No trzeba było dać mojemu pasibrzuszkowi Za to teraz usypia bez obiadu, bo się napchała tą bułą. Ugotowałam zupkę, to będzie jak się obudzi. Nie wiem czy zje, bo dodałam cukinię
ola tez jak jest głodna to mówi mniam mniam
Cukinia jest pycha więc na pewno Emilce posmakuje

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
jaika - kurtka
Fajna kurteczka w ogóle super jest ten Next
Stary 2014-09-30, 12:35   #1773
MsLullaby
Zakorzenienie

Larysa Bartus w niej wyglada jak maly misiu

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-30, 12:38   #1774
ja :)
Zakorzenienie

Ej czemu piszecie o kombibezonach? Jestem właśnie na placu zabaw w podkoszulku i na bank jest ponad 20 stopni. Ja o zimie nawet nie myśle jak przyjdzie to sie cos kupi

A na obiad polędwiczki z kurkami i pieczone ziemniaki ale to jak pola pójdzie spac bo jak ona widzi mięso nawet surowe to krzyk zeby jej dać

Ale pogoda! Bossko jest.
I obsral mnie właśnie ptak na nogę - to na szczęście pewnie

Sent from my iPhone using Tapatalk
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-30, 12:38   #1775
Poziomkowa89
Zakorzenienie

A ja znow zaczynam akcje oduczania zapisania przy piersi. Teraz moja taktyka jest taka ze karmie go kiedy sie domaga ale nie pozwalam mu zasnąć. Szkoda ze z samego rana nie zaczęłam. No kiedyś chyba sie gdzieś ułoży i zaśnię ile można nie spać dzień? Dwa? marze zeby ukrocić ten zwyczaj ponieważ chce isc do pracy na weekendy. Straciłam nadzieję ze bedzie zasypiał przy butelce z mlekiem bo takowego w ogole nie pije. No to sie znowu wyzaliłam na ten temat i mi lepiej

Czekamy na dzidziusia
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-30, 12:42   #1776
Larysa88
Zakorzenienie

Hehe no to tak jak Ola

Dziewczyny mam Monte dla siebie kupione bo w fajnej cenie jest w biedronce. Można dać naszym dzieciom czy nie bardzo? Jak się na to zapatrujecie? Bo Ola uwielbia wszystko mleczne dlatego pytam

---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ----------

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Ej czemu piszecie o kombibezonach? Jestem właśnie na placu zabaw w podkoszulku i na bank jest ponad 20 stopni. Ja o zimie nawet nie myśle jak przyjdzie to sie cos kupi

A na obiad polędwiczki z kurkami i pieczone ziemniaki ale to jak pola pójdzie spac bo jak ona widzi mięso nawet surowe to krzyk zeby jej dać

Ale pogoda! Bossko jest.
I obsral mnie właśnie ptak na nogę - to na szczęście pewnie

Wiesz była okazja to trzeba było kupić a nowy 4 razy droższy

No piękna pogoda my też już po spacerku i placu zabaw i teraz ola śpi

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
A ja znow zaczynam akcje oduczania zapisania przy piersi. Teraz moja taktyka jest taka ze karmie go kiedy sie domaga ale nie pozwalam mu zasnąć. Szkoda ze z samego rana nie zaczęłam. No kiedyś chyba sie gdzieś ułoży i zaśnię ile można nie spać dzień? Dwa? marze zeby ukrocić ten zwyczaj ponieważ chce isc do pracy na weekendy. Straciłam nadzieję ze bedzie zasypiał przy butelce z mlekiem bo takowego w ogole nie pije. No to sie znowu wyzaliłam na ten temat i mi lepiej
Powodzenia bez spiny to może lepiej pójdzie
Stary 2014-09-30, 12:43   #1777
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
Hehe no to tak jak Ola

Dziewczyny mam Monte dla siebie kupione bo w fajnej cenie jest w biedronce. Można dać naszym dzieciom czy nie bardzo? Jak się na to zapatrujecie? Bo Ola uwielbia wszystko mleczne dlatego pytam

---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ----------

ja dawałam

Lula swietna ta kurteczka, dosc podobna jest w reserved musze obczaic jak gruba moze kupie Alkowi
wiec dzieki kaska za kupon

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-09-30, 12:46   #1778
MsLullaby
Zakorzenienie

Larysa moj Bartek je wiele rzeczy, ktorych "nie powinien". Dla niego jest zawsze jogurt naturalny + swieze owoce, ale tyle razy ile go TZ napasł jogobella, monte czy danonkiem to nie chce wiedziec a ostatnio jadl te mini rogaliki 7days jedynie pilnuje by nie jadl ostrego/mega chemicznego typu jakies kucharki, wegety, kostki rosolowe itp/smazonego

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-30, 12:47   #1779
Zakorzenienie

Cytat:
Hehe no to tak jak Ola

Nie no pewnie ze tak. To był żart bardziej co nie zmienia faktu, ze ja jeszcze zupełnie o tym nie myśle. Choć zima ponoć ma przyjść szybko tego roku.

Stary 2014-09-30, 12:48   #1780
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Hehe no to tak jak Ola

myślę, że tak.

Ja daję Kornowi "natillas" taki deser budyniowy.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-30, 12:56   #1781
Larysa88
Zakorzenienie

Aha no to może dam, wiadomo raz na jakiś czas
Jak wyjmuje dla Oli jogurt z lodówki to musze w ukryciu bo jak zobaczy to musi być JUŻ bo wyciągam wcześniej chwile żeby się zagrzal.

Ja no pogoda za oknem mega pozytywna i oby jak najdłużej aż się nie chce myśleć o zimie, oby była łagodna jak rok temu choć obawiam się że może być gorsza niestety

---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ----------

A co jeszcze chciałam Wam pisać Pan 8* do mnie dzwonił (jeśli to on ma na imię Andrzej) rzeczywiście on taki pokrecony pozytywnie dłuższą chwilę mi tłumaczył że niby jest mój kolor kidzona ale tak naprawdę nie ma bo on nie może znaleźć ale ze gdzieś jest ale czy w takim razie chce inny kolor czy czekamy na nową dostawę
I on tak niewyraźnie trochę mówi albo przez ten telefon tak średnio go mogłam zrozumieć ;p

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-30, 13:09   #1782
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
jaika - kurtka
fajna, na pewno będzie mu cieplutko
Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
Czytam was troche. Jestem w Pl i marze o powrocie
aż tak źle już nie mogę się doczekać Twoich opowieści
Cytat:

ola tez jak jest głodna to mówi mniam mniam
Cukinia jest pycha więc na pewno Emilce posmakuje
już zjadła ok 300 ml baaaardzo smakowała
Cytat:
Hehe no to tak jak Ola

pewnie, że daj. Olusia już nie jest niemowlaczkiem, ja też Emilce daję różne rzeczy. Wczoraj spróbowała pierogów z mięsem, ale tylko kęs
Ja ostatnio miałam monte, ale zanim pomyślałam, żeby dać Emilce, to zjadłam
Stary 2014-09-30, 13:12   #1783
Zakorzenienie

Kurczę nie moge wyjąc poli z huśtawki bo jest ryk na cały park. Ostatnio tak było w galerii na karuzeli.. No to posiedzimy na huśtawce

Stary 2014-09-30, 13:24   #1784
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
fajna, na pewno będzie mu cieplutko

aż tak źle już nie mogę się doczekać Twoich opowieści

już zjadła ok 300 ml baaaardzo smakowała

pewnie, że daj. Olusia już nie jest niemowlaczkiem, ja też Emilce daję różne rzeczy. Wczoraj spróbowała pierogów z mięsem, ale tylko kęs
Ja ostatnio miałam monte, ale zanim pomyślałam, żeby dać Emilce, to zjadłam
Uwielbiam Monte ale no dobra podzielę się z Ola

A pierogi ola tez jadla ale ruskie smakowały

Cytat:
Kurczę nie moge wyjąc poli z huśtawki bo jest ryk na cały park. Ostatnio tak było w galerii na karuzeli.. No to posiedzimy na huśtawce

Heheh znam to też w galerii miałam problem niedawno bo z autka nie chciała wyjść a z huśtawki też tak łatwo nie zejdzie - wyciągam ręce do niej a ona w śmiech
Stary 2014-09-30, 13:25   #1785
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

nena to niezle musi byc
ciekawa jestem jak wesele i sukienka
jak wrocisz dawaj szybko znac co u was

Aleksander
Stary 2014-09-30, 13:30   #1786
dirtymagic85
Zadomowienie

cześć wam
wszystkiego najlepszego dla wszystkich dzieciaków chłopaków z okazji waszego święta!

miałam nie robić dziś tżowi obiadu tak mnie wk.. przed wyjściem do pracy, ale, skoro dzisiaj dzień chłopaka to zrobię jednak
poza tym mam tak mało energii na cokolwiek jak na złość, kurczę, planowałam, że wrócę do pracy przebojem, zrobiona, zrelaksowana, pełna zapału, a tu jeszcze nie zaczęłam, a już czuję się jak dętka, kasy nie mam, żeby się za siebie wziąć i zrelaksowana to ja nie jestem wcale, wręcz przeciwnie
wam też tak ciężko wejść w jesienny tryb? cały czas bym jadła i spała

tassia pisz co te niańki na placu cudowały

moja Lila też czasami dla innych jest chłopakiem chyba przez krótkie włosy, późno zaczęły jej rosnąć, no i wózek mamy w odcieniu niebieskiego, choć moim zdaniem to dość dziewczęcy odcień, taki lazurowy oj tam, oj tam.
dirtymagic85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-30, 14:33   #1787
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dirtymagic85 Pokaż wiadomość
cześć wam
wszystkiego najlepszego dla wszystkich dzieciaków chłopaków z okazji waszego święta!

miałam nie robić dziś tżowi obiadu tak mnie wk.. przed wyjściem do pracy, ale, skoro dzisiaj dzień chłopaka to zrobię jednak
poza tym mam tak mało energii na cokolwiek jak na złość, kurczę, planowałam, że wrócę do pracy przebojem, zrobiona, zrelaksowana, pełna zapału, a tu jeszcze nie zaczęłam, a już czuję się jak dętka, kasy nie mam, żeby się za siebie wziąć i zrelaksowana to ja nie jestem wcale, wręcz przeciwnie
wam też tak ciężko wejść w jesienny tryb? cały czas bym jadła i spała

tassia pisz co te niańki na placu cudowały

moja Lila też czasami dla innych jest chłopakiem chyba przez krótkie włosy, późno zaczęły jej rosnąć, no i wózek mamy w odcieniu niebieskiego, choć moim zdaniem to dość dziewczęcy odcień, taki lazurowy oj tam, oj tam.
odespisz, zrobisz makeup, zarzucisz ciuch i wrocisz przebojem
Pola tez jest czasem chlopakiem, tez ma krociotkie wloski. Nawet dzis pan mowi 'o patrz obok grzecznie sie malutki chlopczyk husta'. A miała różowe spodnie

---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ----------

kilka szczepieniowych wpisów, jak już jestesmy w temacie

http://mamadu.pl/t/117,szczepionki
Stary 2014-09-30, 14:52   #1788
mariiasia
Zadomowienie

hej,
jestem nieprzytomna, obolała i chodzę do tej godziny w piżamie
Szymek całą noc nie spał, masakra. jak do tej pory nie zauważyłam u niego żadnych objawów skoku czy coś, to teraz widzę, albo to skok albo jakieś lęki, nie wiem. ale mój organizm krzyczy SPAĆ!!

sorry, że tylko o sobie...

mój mały wielki cud

72--65--->62

mariiasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-30, 15:33   #1789
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Hehe no to tak jak Ola

Larysa generalnie nie widzę przeciwwskazań poza cukrem

Pamiętaj ze tworzysz y dziecka nawyki żywieniowe
A po drugie wzrost cukru we krwi powoduje potem spadek a to powoduje gorszy nastrój. U tak małych dzieci ma to wpływ na emocje dzieci.
DIecko nie wie z jakiego powodu obniżył mu się nastrój i może różnie połączyć fakty. Np. Jeżeli je deser o 15 o 17 cukier spada wiec obniża się nastrój i jednocześnie wraca tata do domu więc uruchamia się w mózgu połączenie:
Powrót taty=zły humor

Do 3 roku życia organizm bardzo mocno odczuwa cukier. Później zmienia się metabolizm i wahania juz nie są tak duże

Znów wywód
Pewnie zaraz usłysze zedaje rady

Ale uwaga! Dziele się informacjami jakie mam.
Każdy robi jak uważa.

---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ----------

Cytat:

Maciej wychodzi chętnie z chustawki ... Po ok 40minutach chustania
Wczesniej się nie da

To samo ze zjeżdżalnia
Dziś dal się zabrać po 20minutach ale tylko dlatego ze zobaczył chustawke ehhh
Chyba zjeżdżalnia mu się bardziej podoba.

---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ----------

Ja czytalam ten artykuł wczoraj i nieźle podsumowuje moje przemyślenia

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-30, 15:34   #1790
misia332
Zakorzenienie

A ja dzisiaj w sklepie zachowywałam się jak typowa baba w ciąży. Nie wiedziałam co chce zjeść, więc kupiłam sobie pizze, nutelle, żelki i mandarynki

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-30, 15:36   #1791
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Larysa generalnie nie widzę przeciwwskazań poza cukrem

Pamiętaj ze tworzysz y dziecka nawyki żywieniowe
A po drugie wzrost cukru we krwi powoduje potem spadek a to powoduje gorszy nastrój. U tak małych dzieci ma to wpływ na emocje dzieci.
DIecko nie wie z jakiego powodu obniżył mu się nastrój i może różnie połączyć fakty. Np. Jeżeli je deser o 15 o 17 cukier spada wiec obniża się nastrój i jednocześnie wraca tata do domu więc uruchamia się w mózgu połączenie:
Powrót taty=zły humor

Do 3 roku życia organizm bardzo mocno odczuwa cukier. Później zmienia się metabolizm i wahania juz nie są tak duże

Znów wywód
Pewnie zaraz usłysze zedaje rady

Ale uwaga! Dziele się informacjami jakie mam.
Każdy robi jak uważa.
hmm kurde dobre
musze ograniczyc slodkosci mlodemu bo ostatnio non stop cos dostaje
powem wam ze mieszkanie z mama i babcia jest o tyle zle ze mozesz mowic czasami a onse swoje, i tak po kryjomu mu daja co chca, oprocz tego cukru wlasnnie to go super karmia, eh

apropo wczoraj sis wlaczyla dyskusje apropo fotelika smochodowego, ze tak duzo kosztuje i ze chyba sam prowadzi samochod
wkurzylam sie na maxa, bo na razie pierniczy famazony a bedzie miala swoje dziecko to bedzie chciala wszytsko co najzdrowsze dla niego
oczywiscie nie omieszkala mi powiedziec ze 'ja bedzie stac' w domysle majac na mysli 'nie tak jak ciebie...'

ogolnie chodzi o to ze skoro jestem w zlej sytuacji finansowej to drogi fotelik jest wymyslem

Aleksander
Stary 2014-09-30, 15:48   #1792
tassia
Zakorzenienie

Lola a dużo jezdzicie samochodem?

Wiem ze częstotliwość nie ma znaczenia bo wypadki nie zależą od tego czy dziecko jezdni często czy nie
Ale powiem ci ze kurcze nie wiem ale gdybym ja jeździła mniej to bym nie kupowała rwf bo dostalam fotelik od siostry TŻ i zał by mi było kasy. No ale ja z maciuchem robię ok 800-1000 km miesięcznie wiec myślę ze to duzo

[/RIGHT]
Stary 2014-09-30, 15:56   #1793
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Lola a dużo jezdzicie samochodem?

Wiem ze częstotliwość nie ma znaczenia bo wypadki nie zależą od tego czy dziecko jezdni często czy nie
Ale powiem ci ze kurcze nie wiem ale gdybym ja jeździła mniej to bym nie kupowała rwf bo dostalam fotelik od siostry TŻ i zał by mi było kasy. No ale ja z maciuchem robię ok 800-1000 km miesięcznie wiec myślę ze to duzo
hmm codziennie prawie mmoja mama go wozi do i ze zlobka co prawda bliziutko ale jedak, poza tym mam nadzieje ze poprawi nam sie stuacja i ja bede go wozila wtedy napewo wiecej, jakies wycieczki itd fotelik jest przeciez na dluzszy okres
ja mam troche faze odkad mialysmy z sis stluczke w ciazy to jak jestem pasazerem to siedze ze sciskietym zolakiem ze nie kontroluje jazdy
szkodaz ete rwf takie drogiie,
ja niestety musze kupic nowy fotelik, ten stary dostaama teraz nie mam innej mozliosci

Aleksander
Stary 2014-09-30, 15:56   #1794
kaska87
Zakorzenienie

Lola przepraszam, ze sie wtrace ale skoro nawet nie macie auta to ja bym zrezygnowala z rwf tym bardziej ze wzgledu na pieniazki.. i kupilabym romera king plus, ktory tez jest dobry

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-30, 16:08   #1795
tassia
Zakorzenienie

Ah i jeszcze cukier powoduje ze dzieci są pobudliwe. I taki wzorzec reagowania się się utrwala a nawet zwała się ze co drugie dziecko ma "ADHD" właśnie z powodu spożywania cukru we wczesnym dzieciństwie. Ponieważ jak cukier był ciężko dostępny nie było takiego zjawiska (po wojnie cukier nie był towarem stojącym w każdym domu na polce).

[/RIGHT]
Stary 2014-09-30, 16:10   #1796
kaska87
Zakorzenienie

Post Dot.: Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 c

A w tym monte nie ma czasem orzechow?

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-30, 16:15   #1797
tassia
Zakorzenienie

Kaśka chyba są. Ale roczne dziecko bez skłonności do alergii może jeść orzechy

[/RIGHT]
Stary 2014-09-30, 16:18   #1798
bojatoja
Zakorzenienie

Hej
Larysa Ola przesłodko wygląda w tej kurteczce
Ja na razie kurtki nie kupuje, mam jedną od siostry, i trójka dzieciaków w niej chodziła ale wygląda ok. Może coś jeszcze wyczaje na szopingu
Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość

mnie jakis czas temu zaczepila babka i mowi-
- jaka piekna dziewczynka, bla bla bla, jak ma na imie,
-Aleksander
- jaka pieknA
- TO SYN-
-JEST PANI PEWNA?

O moim Filipie też kilka razy słyszałam, że dziewczynka.
Cytat:
Filip ostatnio jadł pierogi z borówkami

---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ----------

Cytat:
Ah i jeszcze cukier powoduje ze dzieci są pobudliwe. I taki wzorzec reagowania się się utrwala a nawet zwała się ze co drugie dziecko ma "ADHD" właśnie z powodu spożywania cukru we wczesnym dzieciństwie. Ponieważ jak cukier był ciężko dostępny nie było takiego zjawiska (po wojnie cukier nie był towarem stojącym w każdym domu na polce).
O ciekawe
I takie prawdziwe
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-30, 16:41   #1799
Susanna
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Susanna

Tassia ja tam lubię te Twoje wykłady

M&M

Staś

Susanna szyje - mój krawiecki blog
Susanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-30, 17:00   #1800
Natala84
Zakorzenienie

Larysa, zgadzam się z tym co napisała Tassia odnośnie Monte czy innych słodyczy. to nie są produkty którymi nasze roczne dzieci mogą się zatruć czy (o ile nie są alergikami) coś złego mogłoby się wydarzyć. ale są one bardzo bardzo słodkie, wiec to juz Twoja decyzja jaki masz stosunek do dawania słodyczy takiemu maluchowi. ja generalnie unikam a jeśli już to daje prdukty, które sama słodze (ciasto, ciastka, gofry domowe) bo wtedy mam nad tym jakąś kontrolę.....

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości