|
|
#571 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Efekty olejowania paznokci / część 2
Też bardzo lubię ten zapach ;P
|
#572 | |
|
Meravigliosa creatura
|
Cytat:
Na niemowlaku ten zapach to sama uroczość ale na moich dłoniach mnie drażni (dlatego mieszam z Alterrą pomarańczową). No bo wyobraźcie sobie:Młoda kobieta, chcąca uchodzić za "sexy femme fatale" spotyka swego księcia na białym rumaku. Podaje mu rękę, by złożył na niej pocałunek pełen pasji, lecz i szacunku... Książę z gracją, szarmancko nachyla się ku pięknej, zadbanej dłoni, która pachnie... pachnie...(tu zgrzyt igły spadającej z płyty winylowej) Niemowlakiem!? (tętent oddalających się rumakowych/rumaczych kopyt niesie się echem wśród okolicznych pagórków...)
|
|
|
|
|
#573 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
...dobre, dobre. Regista Ty bajkopisarko...![]()
|
|
|
|
|
#574 | |
|
Raczkowanie
|
TakaOwaka77 masz ładne paznokcie i całkiem sporą różową część
Cytat:
![]()
|
|
#575 |
|
Zadomowienie
|
Krótkie pytanko. Generalnie olejuję juz paznokcie od długiego, długiego czasu i wszystko byłoby ok gdyby nie baza pod lakier. Jest nią Nail Tek FoundationII. Generalnie rzecz świetna i polecam każdemu, kto chce wyciągnąć swoje pazury z dna rozpaczy
Tym niemniej odżywka to co miała zrobić już dawno zrobiła i aktualnie jej używanie powoduje tylko przesuszenie paznokci, któremu nawet olejowanie nie pomaga. Wobec tego pytam się czy możecie polecić jakiś dobry base coat, który nie wysusza paznokci i który będzie chronił płytkę przed odbarwianiem? Na tym by przeddłużał trwałość mani aż tak mi nie zależy, prędzej na dostępności w drogeriach / galeriach oraz cenie która nie wydrenuje portfela
|
#576 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#577 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, a ja sobie przypomniałam o jednej rzeczy o olejowaniu, o której czytałam już na wielu innych stronach.
Bardzo ważne jest, aby Wasze mieszanki do olejowania miały w składzie olej jojoba! Czytałam sporo na ten temat w różnych źródłach i wygląda na to, że to fakt Najbardziej łopatologicznie mówiąc, olej jojoba składa się z bardzo małych cząstek, podczas gdy inne oleje mają te cząstki dużo większe. Olej jojoba jest bardzo zbliżony do naszego naturalnego "oleju", sebum, który również odpowiada za zdrowe paznokcie. Nasze paznokcie składają się z wielu cieniutunieńkich płatków keratynowych i olej, aby wniknął w paznokcie i je wzmocnił, musi zmieścić się w tych mikro-przerwach między kolejnymi płatkami. Olej jojoba ma taką strukturę molekuralną, że jako jeden z niewielu olei (o ile nie jedyny!) jest w stanie to zrobić. Stosowany w mieszankach sprawia, że również inne olejki mają ułatwiony dostęp do paznokcia, bowiem jojoba niejako "transportuje" je razem z sobą. Nie mówię oczywiście, że bez jojoby mieszanki i oleje nie będą skuteczne, jednak z pewnością ten olejek warto dodać do swoich mieszanek, bo może tylko pomóc paznokciom i wzmocnić rezultaty olejowania ![]() Sprawdziłam listę mieszanek olejków z FAQ, analizując ich składy pod kątem obecności olejku jojoba i wyniki prezentują się następująco (znajdziecie go pod nazwą Simmondsia Chinesis Seed Oil lub Jojoba Oil: *olejek Alterra migdał i papaja - TAK, ale bardzo daleko w składzie, tuż przed zapachem, ostatni na liście olejków ![]() *olejek Alterra brzoza i pomarańcza - TAK, drugie miejsce w składzie *olejek Alterra limetka i oliwa - TAK, 7. miejsce w składzie (gdzieś w połowie składu) *olejek dla kobiet w ciąży Babydream fur Mama - TAK, przedostatnie miejsce w składzie pod kątem olejków *olejek Babydream dla dzieci - TAK, 4. miejsce w składzie *oliwka dla dzieci Hipp - nie ma *odżywka keratynowa GAL - niebieska - nie ma *Dermogal A+E GAL - nie ma *Regenerum do paznokci - nie ma PS: Proponuję dopisać to gdzieś do FAQ
Edytowane przez Anesthesia Czas edycji: 2014-09-30 o 19:34 |
|
|
|
#578 |
|
Wtajemniczenie
|
To bardzo cena informacja
http://www.bangla.babyonline.pl/zdje...047_2_0861.jpg
|
|
#579 |
|
Zakorzenienie
|
o kurde !! bardzo dobra wiadomość. Kupie czystą jojobę na allegro i dodam go do mieszanki
![]() Dzięki
|
|
#580 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Wracam do olejowania, od zera Miałam mega ładne paznokcie po czym zaczełam prace w gastronomi W ciągu pierwszego tygodnia poszły wszystkie paznokcie, po 2 miesiącach przyrostu nie ma a nawet się cofnął, paznokcie w strasznym stanie więc jest o co dbać znowu |
|
|
|
#581 | |
|
Przyczajenie
|
[1=377b519153ace8f38426cdf 0b0980aad6bbc22c4_5d5886f 2b45de;48335796]trzymamy z całych sił !!!!
![]() ---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- chyba skuszę się na hybrydy za jakiś czas ---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- wytrwale olejuj, a po za tym kup sobie jakąś dobrą wzmacniającą odżywkę np. Eveline 8w1, Eveline diamentowa, Nail Tek. zadbaj też o zdrową dietę (korzyści nie tylko dla paznokci ale i dla całego ciała ), a po za tym polecam też z suplementów Revalid lub Merz Spezial, ale trzeba zażywać to regularnie 3 miesiące. możesz pić herbatki z pokrzywy (ziele pokrzywy jest do kupienia w aptece za parę zł, a wzmacnia włosy i paznokcie ).[/QUOTE]Hej ![]() odżywka Eveline 6 w 1 zniszczyla mi strasznie paznokcie dlatego unikam odżywek z tej firmy co do suplementów to chce zajść w ciąże więc staram się unikać jakichkolwiek tabsów prócz moich na tarczyce .mam nadzieję,że olejowanie powstrzyma dalsze rozdwajanie pozdrawiam---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ---------- Cytat:
stosowałam na wypadanie włosówpozdrawiam |
|
|
|
|
#582 |
|
Raczkowanie
|
lavendero moje paznokcie teraz troszke inaczej wyglądają na zdjeciu mam wyciete skórki zaprzestałam wycinania bo wyczytałam ze nie wolno a ponadto miałam straszne zadziory wiec teraz skórki zachodza na płytke a skórki mam grube no i cofnoł sie przyrost został mi tylko na jednym paznokciu i na nim cały czas sie trzyma wiec płytka znowu jest troche mniejsza chociaz napewno ciut wieksz niz przed olejowaniem mnie etz czasem zniecheca to olejowanie ale nie mozemy sie poddawac olejując nic nie tracimy a mozemy tylko zyskac Anesthesia cenna nformacja jutro lece po olejejk jojoba tylko czy znajde 100% czystego olejku w zwykłym sklepie kosmetycznym
|
|
|
|
#583 |
|
Konto usunięte
|
dziewczyny ja przecież prawie przez cały miesiąc stosowałam olej jojoba, a efekty przecież widziałyście. kupiłam w 100% czysty olej jojoba (bez żadnych dodatków) na stoisku Paese za 28 zł.
taka owaka 77 - lavender* jak coś :p w nicku mam cyfrę 0, a nie literkę o
|
|
|
|
#584 |
|
Zakorzenienie
|
[1=377b519153ace8f38426cdf 0b0980aad6bbc22c4_5d5886f 2b45de;48352334]dziewczyny ja przecież prawie przez cały miesiąc stosowałam olej jojoba, a efekty przecież widziałyście. kupiłam w 100% czysty olej jojoba (bez żadnych dodatków) na stoisku Paese za 28 zł.
taka owaka 77 - lavender* jak coś :p w nicku mam cyfrę 0, a nie literkę o [/QUOTE]O kurka ja używam oliwki BD i BDFM w mieszance i może dlatego tak szybko mi paznokcie rosną
|
#585 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiem, że nie mogę jej używać, więc pytam się o inną bazę - nie wysuszającą, łatwo dostępną etc.
|
|
#586 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też poszukuję dobrej bazy bez formaldehydu. Z tego, co kojarzę, Majowa Rosa stosuje Ridge Filler od Inglota. Sama rozważam też budżetową wersję, czyli np. jakąś odżywkę do paznokci z Miss Sporty. Niektóre odżywki Killys nie mają też formaldehydu, a sprawdzają się całkiem dobrze - ja kiedyś stosowałam żel z wapniem (tak naprawdę to zwykła odżywka) - szału nie robi, ale spełniał swoją funkcję
|
|
|
|
#587 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wydłużenie łóżyska za pomocą olejów - możliwe?
W może nowe odżywki Bielendy? Są bez f i czegoś jeszcze.I są 3kolory=inne funkcje
|
#588 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam nail teka i złotą odżywkę sally hansen, mają super opinie, ale boje się je stosować, że zniszczą mi paznokcie... moja baza to bezbarwny lakier z miss sporty
|
|
#589 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale też rozważałam kupić nową odżywkę z Bielendy, ale nie było ich jeszcze jakiś czas temu w rossmannie. |
|
|
|
|
#590 |
|
Wtajemniczenie
|
Kasias, to bardzo długo jej już używasz - ona jest tak wydajna, czy stosujesz ją sporadycznie? Średnio ile razy w tygodniu malujesz nią paznokcie?
![]() A te odżywki z Bielendy wyglądają interesująco, pierwszy raz o nich słyszę
|
|
|
|
#591 |
|
Rozeznanie
|
Jest wydajna
|
|
|
|
#592 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#593 |
|
Rozeznanie
|
Jak nie zapomnę to jutro wstawię zdjęcia
Ona ma taki cielisty kolor, ale jedna warstwa nie jest mocno kryjąca, ale podejrzewam, że przy dwóch już by coś było widać.
|
|
|
|
#594 |
|
Raczkowanie
|
ja tez poszukuje odzywki bez fornaldehydu jesli ktos ma jakąs fajną chetnie wypróbuje
|
|
|
|
#595 | |
|
Wtajemniczenie
ski
|
Cytat:
2)Laura Conti to aktualnie mój ulubieniec- "strong and healty"- ok 8 zł w rossmanie, nie odchodzi, ładnie się trzyma paznokcia 3)odżywka z wapniem, taka niebieska kupiona w hebe, ale niestety nie pamiętam od kogo, ale polska firma. hmmm, Majowa Roso! stęskniłam się za Twoimi pazurkami przybądź i dodaj otuchy!!
|
|
|
|
|
#596 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() dziewczyny, dzisiaj zmyłam ten piaskowy lakier z paznokci i przeżyłam szok... wydłużył mi się przyrost tak po za tym to kupiłam sobie dzisiaj lakier Wibo Leather Nail Polish (zdjęcia również poniżej, sorki za zalane skórki na jednym foto, potem domyłam zmywaczem na patyczku higienicznym ) i masakra.. kolor piękny, ale piękny byłby gładki.. natomiast ta struktura "efektu skóry" wygląda tragicznie... tak jak lakier który nam się odgniótł w nocy o pościel ;/ szkoda, że przed zakupem nie popatrzyłam na zdjęcia w necie |
|
|
|
|
#597 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#598 |
|
Rozeznanie
|
[1=377b519153ace8f38426cdf 0b0980aad6bbc22c4_5d5886f 2b45de;48366471]
tak po za tym to kupiłam sobie dzisiaj lakier Wibo Leather Nail Polish (zdjęcia również poniżej, sorki za zalane skórki na jednym foto, potem domyłam zmywaczem na patyczku higienicznym ) i masakra.. kolor piękny, ale piękny byłby gładki.. natomiast ta struktura "efektu skóry" wygląda tragicznie... tak jak lakier który nam się odgniótł w nocy o pościel ;/ szkoda, że przed zakupem nie popatrzyłam na zdjęcia w necie Może spróbuj pomalować topem ? Powinien wyrównać lakier bo kolor ładny, sama szukam takiego.
|
|
|
|
#599 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wydłużenie łóżyska za pomocą olejów - możliwe?
Ładny ale ja bym chciała taki zwykly
![]() Pomalowałam topem z Celii biały lakier i zrobil sie taki brzydki zolty na drugi dzień -_- musze kupić jakiś wysuszacz nabłyszczający?
|
#600 |
|
Zakorzenienie
|
Lavender kolejny dowód na to, że malowanie paznokci pomaga na przyrost !!
![]() |
Nowe wątki na forum Paznokcie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:14.

dzidziusiowy 
tp
Na niemowlaku ten zapach to sama uroczość
spotyka swego księcia na białym rumaku. Podaje mu rękę, by złożył na niej pocałunek pełen pasji, lecz i szacunku... Książę z gracją, szarmancko nachyla się ku pięknej, zadbanej dłoni, która pachnie... pachnie...
17.08.2019