|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz. 26
Cytat:
Ja od pośrednika nie oczekiwałam niczego, poza tym, że to musiałam się z nim skontaktować, żeby móc zobaczyć mieksznaie. Nie chciałam, żeby mi szukał mieszkania, bo sama go sobie znalazłam sama, nie chciałam, żeby mi cokolwiek sprawdzał (zaległości, księgi wieczyste itp), bo sama sobie potrafiłam to zrobić, no ale bez prowizji nie było najmniejszej możliwości zobaczyć mieszkania. Co więcej, to przez posrednika potem musieliśmy negocjować cenę! Czyli pośrednik mógł nam mówić, że sprzedawca nie godził się na niższą cenę, żeby zgarnąć większą prowizje od sprzedawcy i kupującego, bo ona jest liczona w % od wartości transakcji. A może sprzedawcy zależało na szybszej sprzedaży. Uważam, że pośrednicy to niezłe hieny (nie chce generalizować), ale myślę, że gdyby właściciele wiedzieli, że utrudniają sprzedaż ich mieszkania, to może jednak wystawialiby bez pośrednika. Nieźle się urządzili zmuszając potencjalnych nabywców na podpisanie umowy. Moim zdaniem nie powinno być opłaty od kupującego. Chyba, że kupujący faktycznie zleca poszukiwanie konkretnego mieszkania, wtedy pośrednik szuka ofert do wymagań organizuje objazd po mieszkaniach i załatwia wiele spraw, a nabywca pojawia się tylko na podpisanie aktu notarialnego, ale tak nie jest. Nabywca znajduje mieszkanie sam, a musi za udostępnienie płacić. Całe szczęście coraz częściej można znaleźć agencje nieruchomości, gdzie nie pobierajaą prowizji od nabywcy. Nie che mówic, że to jest fair, ale wiem jacy oni cwani, za jedną transakcje zgarniają 2 prowizje, bez większego wkładu, bo nabywca znajduje się sam i w dodatku mu za to płaci. Ja bym się dogadała z pośrednikiem, że ok dopiszemy, ale spiszemy umowę na niższą prowizję i to naprawdę znikomą. Chyba, że zrobiłby dla mnie wiele, załatwił odpisy, przepisy w gazowaniach itp, itd. to wtedy gryzłoby mnie sumienie nic mu nie płacąc.
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 |
|
|
|
|
#4022 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Sprawdź, co mają w swoim przedziale cenowym, porównaj ceny, oferty i wybierz to, co Ci pasuje.---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ---------- Cytat:
Ja bym wywaliła. Co za bezczelność. |
||
|
|
|
#4023 |
|
Zakorzenienie
|
Kiedy powinien dojść przekaz pocztowy ( zwykły, krajowy) nadany wczoraj przed 14?
|
|
|
|
#4024 |
|
Zakorzenienie
|
To bedzie tepe, ale...
jak przyszedl mi mail od linii lotniczych, taki ogolny ze wylot stad dotad bla bla. I tam sa godziny np wylot o 10 i przylot o 12. To jak lece za granice to chodzi o 12 u nas czy juz tam? Wyslane przez tapatalk 2 |
|
|
|
#4025 |
|
Konto usunięte
|
Na bilecie zawsze masz podana godzine w czasie miejscowym, tj. ladujesz w Stanach - masz godzine ladowania w Stanach.
|
|
|
|
#4026 |
|
Zakorzenienie
|
Da się jakoś zabezpieczyć kolczyki z niklem,żeby nie uczulały?
|
|
#4027 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() « czasami piszę z telefonu, więc proszę o wyrozumiałość w razie błędów. Mój słownik czasami ma inne zdanie niż ja :p »
|
|
#4028 |
|
Konto usunięte
|
Boli mnie żyła na szyi po prawej stronie, analogicznie do tego ramię
Czy to może być od dźwigania?
|
|
|
|
#4029 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
1. Czy nałożenie olejku przed myciem włosów na 15-30 minut ma w ogóle sens? Zazwyczaj nie mam czasu wcześniej albo zapominam. 2. Gdzieś czytałam, że niedobrze jest wlewać zwykłą oliwkę do kąpieli i myć się przy tym myjadłem, prawda to? Jesli tak to dlaczego? Czy są olejki do kąpieli dla dzieci? |
|
|
|
|
#4030 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny chciałam zrobić ciasto dyniowe no i właśnie napotkałam mały problem
![]() Jaka dynia jest najlepsza do takich wypieków? Kompletnie się na tym nie znam, a patrzę w gazetkę z jakiegoś sklepu i jest do wyboru m.in. piżmowa, nokkaido, de prvenance, nelson... Jednym słowem: pomocy!
|
|
|
|
#4031 |
|
Konto usunięte
|
[1=4ac7eae5f92dfa622d89f02 4e559f952d8de277a_657b977 4600aa;48350287]Dziewczyny chciałam zrobić ciasto dyniowe no i właśnie napotkałam mały problem
![]() Jaka dynia jest najlepsza do takich wypieków? Kompletnie się na tym nie znam, a patrzę w gazetkę z jakiegoś sklepu i jest do wyboru m.in. piżmowa, nokkaido, de prvenance, nelson... Jednym słowem: pomocy! [/QUOTE]Zwykła dynia taka typowa jak na Halloween. |
|
|
|
#4032 |
|
Zakorzenienie
|
Zaczynam teraz pierwszy rok studiów niestacjonarnych. Pierwsze zajęcia mam 11 października, dzisiaj wygasa moja legitymacja z liceum. Mogę nadal kupować bilety ze zniżką? W końcu jesteś już studentem, tylko że nie mam legitymacji (ją się gdzies odbiera? nie dostałam o niej żadnego info, a na stronie samorządu piszą o niej ogólnikowo co to, kiedy podbić itd. a nie kiedy mogę ją odebrać..). Trochę by mnie zabolało po kieszeni jeździć komunikacją bez zniżki jeszcze przez dwa tygodnie..
|
|
|
|
#4033 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- Cytat:
A sama się dowiedziałam, jak to boli jeździć bez ulgi. 3 dni = 50zł na bilety....
|
|
#4034 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4035 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4036 |
|
Rozeznanie
|
Hej
zdaje sobie sprawe ze troche to nieuczciwe ale mamy taka zabawe w pracy trzeba odgadnac wszystkie osoby ze zdjecia, wydaje mi sie ze znam juz wiekszosc ale nie moge rozpoznac kilku i licze ze moglibyscie pomoc tematyka to lata 90, kurcze strasznie chcialabym kiedykolwiek cos wygrac ;-)Mam problem z calym trzecim rzedem niestety i watpliwosci co do 2 innych zdjec... pomozecie?zastanawiam sie tez nad ostatnim- czy to Charlie Sheen? Edytowane przez spiniaa Czas edycji: 2014-09-30 o 22:16 |
|
|
|
#4037 |
|
Zakorzenienie
|
A co z fantem że na jeden autobus już mam kupiony bilet dziesięvioprzejazdowy ulgowy? Mam kupić nowy zwykły? :/
|
|
|
|
#4038 |
|
damn good coffee
|
|
|
|
|
#4039 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4040 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale słabo widać niestety .
|
|
#4041 |
|
Zakorzenienie
|
asia_aisa Acne-derm wrócił
|
|
#4042 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4043 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka
|
|
#4044 |
|
and cigarettes
|
|
|
|
|
#4045 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://www.dvdvideo.org/stars/keanu2.jpg
|
|
#4046 |
|
Zakorzenienie
|
A no wlasnie. Nie byłam pewna.
Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka
|
#4047 |
|
Rozeznanie
|
Jestescie super :-D
A co myslicie o 6 czy to moze Patrick Swayze? I jeszcze mysle ze 16 to moze byc ten blondyn z 90210? |
|
|
|
#4048 | |
|
and cigarettes
|
Cytat:
2 Will Smith 3 Britney Spears 4 5 Emma Bunton 6 Patrick Swayze/David Hasselhoff 7 George Clooney 8 Matthew Perry 9 Cristina Augilera 10 Johnny Depp 11 12 Michael Jackson 13 Elizabeth Hurley 14 Oasis 15 Vanessa Paradis(?) 16 Kevin Costner 17 Bjork 18 Keanu Reaves 19 Macaulay Culkin 20 Uma Thurman 21 22 Rodger Moore 23 24 Hugh Grant Zdjęcia 4 i 11 na pewno kojarzę, ale nie umiem sobie przypomnieć, kto to. |
|
|
|
|
#4049 |
|
Copyraptor
|
[1=4ac7eae5f92dfa622d89f02 4e559f952d8de277a_657b977 4600aa;48350287]Dziewczyny chciałam zrobić ciasto dyniowe no i właśnie napotkałam mały problem
![]() Jaka dynia jest najlepsza do takich wypieków? Kompletnie się na tym nie znam, a patrzę w gazetkę z jakiegoś sklepu i jest do wyboru m.in. piżmowa, nokkaido, de prvenance, nelson... Jednym słowem: pomocy! [/QUOTE]Do ciasta w sumie każda będzie dobra, możesz wziąć hokkaido, na pewno się nada, ale taka zwykła, nasza pomarańczowa, też |
|
|
|
#4050 |
|
Zakorzenienie
|
9. to Gwen Stefani
http://media.tumblr.com/da502d7a10a2...tgv1qz4rgp.jpg
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:13.

Niby ostatnio rozmawialiśmy o prowizjach itd., ale umowy w formie pisemnej nie ma (prawo wymaga umowy pisemnej). Prowizja to 3 tysiące które nie ukrywam- wolałabym wydać na nowe mieszkanie niż płacić komuś, kto nie pilnuje swoich interesów.... Pośrednik bierze prowizję także od sprzedającego, także na sprzedaży tego mieszkania i tak zarobi. Co wy byście zrobiły?

Czy to może być od dźwigania?

pomozecie?