Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz. 26 - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-30, 20:05   #4021
beatiska
Zakorzenienie

Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz. 26

Cytat:
Napisane przez eibhlin87 Pokaż wiadomość
Nie będą, dlaczego mieliby robić problem?

Nie podpisałam umowy pośrednictwa na mieszkanie które kupuję, nie muszę nic płacić pośrednikowi?
Sytuacja jest taka, że oglądałam parę mieszkań z jednym pośrednikiem, na każde konkretne mieszkanie mam podpisaną umowę a ostatecznie kupuję mieszkanie które także oglądałam z tym samym pośrednikiem ale on zapomniał o podpisaniu umowy Niby ostatnio rozmawialiśmy o prowizjach itd., ale umowy w formie pisemnej nie ma (prawo wymaga umowy pisemnej). Prowizja to 3 tysiące które nie ukrywam- wolałabym wydać na nowe mieszkanie niż płacić komuś, kto nie pilnuje swoich interesów.... Pośrednik bierze prowizję także od sprzedającego, także na sprzedaży tego mieszkania i tak zarobi. Co wy byście zrobiły?
Ja bym tak od razu jako zlodziejstwo tego nie traktowala. Pamiętm, gdy ja szukałam mieszkania, to najgorsze było to, że pośrednicy zamiast ułatwiać sprzedaż mieszkania swojego klienta to utrudniali, ponieważ nikt nie chciał mi pokazać mieszkania bez podpisania umowy. Co nie jest zgodne z prawem (o czym dowiedziałam si,ę po fakcie, myślę, że po 3 latach to się nie zmieniło).
Ja od pośrednika nie oczekiwałam niczego, poza tym, że to musiałam się z nim skontaktować, żeby móc zobaczyć mieksznaie. Nie chciałam, żeby mi szukał mieszkania, bo sama go sobie znalazłam sama, nie chciałam, żeby mi cokolwiek sprawdzał (zaległości, księgi wieczyste itp), bo sama sobie potrafiłam to zrobić, no ale bez prowizji nie było najmniejszej możliwości zobaczyć mieszkania.
Co więcej, to przez posrednika potem musieliśmy negocjować cenę! Czyli pośrednik mógł nam mówić, że sprzedawca nie godził się na niższą cenę, żeby zgarnąć większą prowizje od sprzedawcy i kupującego, bo ona jest liczona w % od wartości transakcji. A może sprzedawcy zależało na szybszej sprzedaży.
Uważam, że pośrednicy to niezłe hieny (nie chce generalizować), ale myślę, że gdyby właściciele wiedzieli, że utrudniają sprzedaż ich mieszkania, to może jednak wystawialiby bez pośrednika. Nieźle się urządzili zmuszając potencjalnych nabywców na podpisanie umowy. Moim zdaniem nie powinno być opłaty od kupującego. Chyba, że kupujący faktycznie zleca poszukiwanie konkretnego mieszkania, wtedy pośrednik szuka ofert do wymagań organizuje objazd po mieszkaniach i załatwia wiele spraw, a nabywca pojawia się tylko na podpisanie aktu notarialnego, ale tak nie jest. Nabywca znajduje mieszkanie sam, a musi za udostępnienie płacić.

Całe szczęście coraz częściej można znaleźć agencje nieruchomości, gdzie nie pobierajaą prowizji od nabywcy.

Nie che mówic, że to jest fair, ale wiem jacy oni cwani, za jedną transakcje zgarniają 2 prowizje, bez większego wkładu, bo nabywca znajduje się sam i w dodatku mu za to płaci.

Ja bym się dogadała z pośrednikiem, że ok dopiszemy, ale spiszemy umowę na niższą prowizję i to naprawdę znikomą. Chyba, że zrobiłby dla mnie wiele, załatwił odpisy, przepisy w gazowaniach itp, itd. to wtedy gryzłoby mnie sumienie nic mu nie płacąc.
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu.

Narysuj mi coś

23/6
beatiska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-30, 20:08   #4022
201705250955
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Karolllka7 Pokaż wiadomość
Proszę o polecenie w miarę taniego, sprawdzonego noclegu w Wilnie dla 2 os.
Szczerze - zaufaj booking.com Sprawdź, co mają w swoim przedziale cenowym, porównaj ceny, oferty i wybierz to, co Ci pasuje.

---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ----------

Cytat:
Napisane przez Varga Pokaż wiadomość
Zadzwoniłabym i poinformowała o jego niedopatrzeniu. Nie chcę mieć do czynienia z ludziami- świniami to sama świnią nie jestem

Mam pytanie o wynajem. Wynajęłam 3-pokojowe mieszkanie swojej kuzynce, za cenę czynszu+ rachunków dziewczyna ma je całe dla siebie, jednak w mieszkaniu jest zabudowana szafa, zamykana na klucz z ważnymi dla mnie rzeczami. W umowie mam też wyszczególnione, że ja lub mąż możemy przyjechać i korzystać z jednego pokoju (salonu, w którym jest szafa). Kilka dni temu kuzynka do mnie zadzwoniła i poinformowała, że mam jej udostępnić szafę, bo ona się nie mieści. Myślałam o tym i powiedziałam, że nie ma mowy. Dzisiaj mój mąż musiał pojechać do mieszkania, a tam... mieszkają 2 nowe osoby (a mieszkanie zostało wynajęte tylko kuzynce).
W takim wypadku: wypowiedziałybyście umowę najmu? Co byście zrobiły?

Ja bym wywaliła. Co za bezczelność.
201705250955 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-30, 20:09   #4023
lucciola
Zakorzenienie

Kiedy powinien dojść przekaz pocztowy ( zwykły, krajowy) nadany wczoraj przed 14?
lucciola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-30, 20:19   #4024
chwast
Zakorzenienie

To bedzie tepe, ale...
jak przyszedl mi mail od linii lotniczych, taki ogolny ze wylot stad dotad bla bla. I tam sa godziny np wylot o 10 i przylot o 12. To jak lece za granice to chodzi o 12 u nas czy juz tam?

Wyslane przez tapatalk 2
chwast jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-30, 20:22   #4025
201705250955
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez chwast Pokaż wiadomość
To bedzie tepe, ale...
jak przyszedl mi mail od linii lotniczych, taki ogolny ze wylot stad dotad bla bla. I tam sa godziny np wylot o 10 i przylot o 12. To jak lece za granice to chodzi o 12 u nas czy juz tam?

Wyslane przez tapatalk 2
Na bilecie zawsze masz podana godzine w czasie miejscowym, tj. ladujesz w Stanach - masz godzine ladowania w Stanach.
Stary 2014-09-30, 20:23   #4026
Niedopowiedzenia
Zakorzenienie

Da się jakoś zabezpieczyć kolczyki z niklem,żeby nie uczulały?

Nie dbaj o markę ołówka, sprawdź czy jest zatemperowany.

Porozmawiaj z nami o Bułgarii

Od dupy strony, zapraszamy
Niedopowiedzenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-30, 20:27   #4027
Angel_00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Niedopowiedzenia Pokaż wiadomość
Lakierem bezbarwnym?

« czasami piszę z telefonu, więc proszę o wyrozumiałość w razie błędów. Mój słownik czasami ma inne zdanie niż ja :p »

Angel_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-30, 20:42   #4028
201705250955
Konto usunięte

Boli mnie żyła na szyi po prawej stronie, analogicznie do tego ramię Czy to może być od dźwigania?
Stary 2014-09-30, 20:45   #4029
No air
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez No air Pokaż wiadomość
Czy jest tu ktoś z Legnicy?

Chciałabym się dowiedzieć czy można tam komunikacją miejską dostać się spod Dworca PKP do Szpitala Wojewódzkiego na ul. Iwaszkiewicza?
Jeśli tak to gdzie znajdę jakiś rozkład i jakie są ceny biletów?
Ew. może jakieś polecane sieci taksówkarskie lub rady kogo unikać?
Ponowię swoje pytanie i zadam kolejne o olejki/oliwki itp.

1. Czy nałożenie olejku przed myciem włosów na 15-30 minut ma w ogóle sens? Zazwyczaj nie mam czasu wcześniej albo zapominam.

2. Gdzieś czytałam, że niedobrze jest wlewać zwykłą oliwkę do kąpieli i myć się przy tym myjadłem, prawda to? Jesli tak to dlaczego? Czy są olejki do kąpieli dla dzieci?

MOJA WYMIANKA!
No air jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-30, 21:04   #4030
4ac7eae5f92dfa622d89f024e559f952d8de277a_657b9774600aa
Konto usunięte

Dziewczyny chciałam zrobić ciasto dyniowe no i właśnie napotkałam mały problem

Jaka dynia jest najlepsza do takich wypieków? Kompletnie się na tym nie znam, a patrzę w gazetkę z jakiegoś sklepu i jest do wyboru m.in. piżmowa, nokkaido, de prvenance, nelson...

Jednym słowem: pomocy!
4ac7eae5f92dfa622d89f024e559f952d8de277a_657b9774600aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-30, 21:07   #4031
4e89258bace7037c96b059285119fe847ddc4e93
Konto usunięte

[1=4ac7eae5f92dfa622d89f02 4e559f952d8de277a_657b977 4600aa;48350287]Dziewczyny chciałam zrobić ciasto dyniowe no i właśnie napotkałam mały problem

Jaka dynia jest najlepsza do takich wypieków? Kompletnie się na tym nie znam, a patrzę w gazetkę z jakiegoś sklepu i jest do wyboru m.in. piżmowa, nokkaido, de prvenance, nelson...

Jednym słowem: pomocy![/QUOTE]
Zwykła dynia taka typowa jak na Halloween.
4e89258bace7037c96b059285119fe847ddc4e93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-30, 21:31   #4032
MalinowaMamba
Zakorzenienie

Zaczynam teraz pierwszy rok studiów niestacjonarnych. Pierwsze zajęcia mam 11 października, dzisiaj wygasa moja legitymacja z liceum. Mogę nadal kupować bilety ze zniżką? W końcu jesteś już studentem, tylko że nie mam legitymacji (ją się gdzies odbiera? nie dostałam o niej żadnego info, a na stronie samorządu piszą o niej ogólnikowo co to, kiedy podbić itd. a nie kiedy mogę ją odebrać..). Trochę by mnie zabolało po kieszeni jeździć komunikacją bez zniżki jeszcze przez dwa tygodnie..
MalinowaMamba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-30, 21:37   #4033
Lusja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez khloe Pokaż wiadomość
czy ktoś się orientuje, czy matka karmiąca może jeść czekoladę?
jutro idę do kumpeli, która urodziła dziecko i chciałam jej coś przynieść.

Od razu mówię, ze herbata odpada, bo ona takowych nie lubi
Moja chrzestna karmi już 6 miesiąc i je czekoladę. Nic się nie dzieje Oczywiście raz na jakiś czas, a nie nałogowo

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

Cytat:
Napisane przez MalinowaMamba Pokaż wiadomość
Zaczynam teraz pierwszy rok studiów niestacjonarnych. Pierwsze zajęcia mam 11 października, dzisiaj wygasa moja legitymacja z liceum. Mogę nadal kupować bilety ze zniżką? W końcu jesteś już studentem, tylko że nie mam legitymacji (ją się gdzies odbiera? nie dostałam o niej żadnego info, a na stronie samorządu piszą o niej ogólnikowo co to, kiedy podbić itd. a nie kiedy mogę ją odebrać..). Trochę by mnie zabolało po kieszeni jeździć komunikacją bez zniżki jeszcze przez dwa tygodnie..
Legitymację odbierzesz na uczelni. U mnie rozdawali w dniu zaczęcia pierwszych zajęć. Teoretycznie nie możesz jeździć na ulgowych, ja ostatnio dostałam mandat na 115zł, bo nie wiedziałam, że mi podbicie legitki minęło. Także nie polecam A sama się dowiedziałam, jak to boli jeździć bez ulgi. 3 dni = 50zł na bilety....

Lusja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-30, 21:38   #4034
201705250955
Konto usunięte

Cytat:
W dziekanacie. Powinno wystarczyć też potwierdzenie, że studiujesz (choć podobno nie wszędzie, u mnie w mieście wystarczyło, a to dlatego, że legitymacje otrzymywaliśmy zawsze z opóźnieniem).
Stary 2014-09-30, 21:54   #4035
Karolllka7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asia_aisa Pokaż wiadomość
Szczerze - zaufaj booking.com Sprawdź, co mają w swoim przedziale cenowym, porównaj ceny, oferty i wybierz to, co Ci pasuje.
Dziękuję Ci bardzo za informację! Poszukam czegoś na pewno
Stary 2014-09-30, 22:05   #4036
spiniaa
Rozeznanie

Hej zdaje sobie sprawe ze troche to nieuczciwe ale mamy taka zabawe w pracy trzeba odgadnac wszystkie osoby ze zdjecia, wydaje mi sie ze znam juz wiekszosc ale nie moge rozpoznac kilku i licze ze moglibyscie pomoc tematyka to lata 90, kurcze strasznie chcialabym kiedykolwiek cos wygrac ;-)
Mam problem z calym trzecim rzedem niestety i watpliwosci co do 2 innych zdjec... pomozecie?

zastanawiam sie tez nad ostatnim- czy to Charlie Sheen?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20140930_135646.jpg (87,6 KB, 121 załadowań)

Edytowane przez spiniaa
Czas edycji: 2014-09-30 o 22:16
spiniaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-30, 22:05   #4037
MalinowaMamba
Zakorzenienie

A co z fantem że na jeden autobus już mam kupiony bilet dziesięvioprzejazdowy ulgowy? Mam kupić nowy zwykły? :/
MalinowaMamba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-30, 22:15   #4038
kawa_zmlekiem
damn good coffee

Cytat:
A co z fantem że na jeden autobus już mam kupiony bilet dziesięvioprzejazdowy ulgowy? Mam kupić nowy zwykły? :/
Najlepiej sprawdź na stronie mpk/ztm. U mnie w mieście w razie kontroli liczy się tylko podbita legitymacja, nic innego.
kawa_zmlekiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-30, 22:25   #4039
Lottie69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Niedopowiedzenia Pokaż wiadomość
Lakier bezbarwny, przy czym ja co jakiś czas go zmywam i kładę nowy, bo mi się trochę zdziera na końcach czasami
Lottie69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-30, 22:34   #4040
kuki9
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez spiniaa Pokaż wiadomość
Hej zdaje sobie sprawe ze troche to nieuczciwe ale mamy taka zabawe w pracy trzeba odgadnac wszystkie osoby ze zdjecia, wydaje mi sie ze znam juz wiekszosc ale nie moge rozpoznac kilku i licze ze moglibyscie pomoc tematyka to lata 90, kurcze strasznie chcialabym kiedykolwiek cos wygrac ;-)
Mam problem z calym trzecim rzedem niestety i watpliwosci co do 2 innych zdjec... pomozecie?

14 to jest Oasis, 13 czy to nie Geena Davis?
Ale słabo widać niestety .

kuki9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-30, 22:35   #4041
Lavi92
Zakorzenienie

asia_aisa Acne-derm wrócił
Stary 2014-09-30, 22:44   #4042
spiniaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kuki9 Pokaż wiadomość
no wlasnie na tym to polega niestety ze zdjecia sa rozmazane ;-) dzieki sliczne za wszystkie podpowiedzi
Stary 2014-09-30, 22:45   #4043
kuki9
Zakorzenienie

Cytat:
no wlasnie na tym to polega niestety ze zdjecia sa rozmazane ;-) dzieki sliczne za wszystkie podpowiedzi
Ja wiem, że sa zamazane ale fotka całosci jest słaba

Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka

Stary 2014-09-30, 22:46   #4044
coffee
and cigarettes

Cytat:
Napisane przez kuki9 Pokaż wiadomość
13 to Elizabeth Hurley w słynnej sukience z agrafkami.
coffee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-30, 22:48   #4045
reniferek01
Zakorzenienie

Cytat:

18 to Keanu Reeves
http://www.dvdvideo.org/stars/keanu2.jpg

...
Pamiętaj: kiedy znów zdziczeję,
Odrzyj mnie z wichrów i ugłaskaj!
reniferek01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-30, 22:51   #4046
kuki9
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez coffee Pokaż wiadomość
13 to Elizabeth Hurley w słynnej sukience z agrafkami.
A no wlasnie. Nie byłam pewna.

Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka

Stary 2014-09-30, 22:52   #4047
spiniaa
Rozeznanie

Jestescie super :-D
A co myslicie o 6 czy to moze Patrick Swayze?
I jeszcze mysle ze 16 to moze byc ten blondyn z 90210?
Stary 2014-09-30, 22:54   #4048
coffee
and cigarettes

Cytat:
1 Jennifer Aniston
2 Will Smith
3 Britney Spears
4
5 Emma Bunton
6 Patrick Swayze/David Hasselhoff
7 George Clooney
8 Matthew Perry
9 Cristina Augilera
10 Johnny Depp
11
12 Michael Jackson
13 Elizabeth Hurley
14 Oasis
15 Vanessa Paradis(?)
16 Kevin Costner
17 Bjork
18 Keanu Reaves
19 Macaulay Culkin
20 Uma Thurman
21
22 Rodger Moore
23
24 Hugh Grant

Zdjęcia 4 i 11 na pewno kojarzę, ale nie umiem sobie przypomnieć, kto to.
coffee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-30, 23:01   #4049
cholernarejestracja
Copyraptor

[1=4ac7eae5f92dfa622d89f02 4e559f952d8de277a_657b977 4600aa;48350287]Dziewczyny chciałam zrobić ciasto dyniowe no i właśnie napotkałam mały problem

Jednym słowem: pomocy![/QUOTE]

Do ciasta w sumie każda będzie dobra, możesz wziąć hokkaido, na pewno się nada, ale taka zwykła, nasza pomarańczowa, też
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-30, 23:01   #4050
reniferek01
Zakorzenienie

9. to Gwen Stefani
http://media.tumblr.com/da502d7a10a2...tgv1qz4rgp.jpg

...
Pamiętaj: kiedy znów zdziczeję,
Odrzyj mnie z wichrów i ugłaskaj!
reniferek01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości